New Jersey – Boston 2:1 (kon.) | NY Islanders – Carolina 2:1 (1:0 po s.n.) | Pittsburgh – Buffalo 5:4 (2:0 po s.n.)
Montreal – Detroit 4:3 (kon.) | Florida – Toronto 2:5 (kon.) | Minnesota – Chicago 4:1 (kon.)
Dallas – Nashville 5:2 (kon.) | St. Louis – Colorado 3:1 (kon.) | Vancouver – San Jose 1:4 (kon.)
po s.n. (1:0)
New York Islanders
2:1 (0:0, 0:1, 1:0 - 0:0)
Carolina Hurricanes
Středa 30.03.2016, 01:00 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Utkání začíná v 01:00.
     
    NEW YORK ISLANDERS

    Východní konference – 6. místo, 74 záp., 89 bodů, 208:192

    Domácí celek má před sebou ještě hodně těžkých osm zápasů. Momentálně totiž mají Ostrované na osmý Detroit náskok pouhých dvou bodů a to je samozřejmě rozdíl pouhé jedné výhry. Doma se jim ale daří a ze zápasů hraných v Barclays Center získali 48 ze 70 možných bodů. Největším tahounem týmu je John Tavares, jenž dosud nasbíral 58 kanadských bodů.

    Posledních pět zápasů

    27.3.2016 Carolina – NY Islanders 3:4 pp.
    26.3.2016 Tampa Bay – NY Islanders 7:4
    24.3.2016 NY Islanders – Ottawa 3:1
    22.3.2016 NY Islanders – Philadeplphia 1:4
    20.3.2016 Dallas – NY Islanders 3:0
     
    CAROLINA HURRICANES

    Východní konference – 10. místo, 76 záp., 81 bodů, 186:206

    Oproti domácím jsou na tom hosté přeci jenom o něco hůře a momentálně je od play-off dělí 6 bodů. Carolina tak v letošní solidní sezóně stále může pomýšlet na boje o Stanley cup, avšak dnes by potřebovala vyhrát. Přeci jenom jsou Islanders jedním z přímých konkurentů Hurricanes v boji o osmou pozici. Spoléhat budou hosté především na svého nejproduktivnějšího hráče Jeffa Skinnera.

    Posledních pět zápasů

    27.3.2016 Carolina – New Jersey 3:2
    27.3.2016 Carolina – NY Islanders 3:4 pp.
    25.3.2016 Columbus – Carolina 2:3
    23.3.2016 Carolina – Buffalo 2:3
    19.3.2016 Minnesota – Carolina 3:2 sn.
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    27.3.2016 Carolina – NY Islanders 3:4 pp.
    14.2.2016 Carolina – NY Islanders 6:3
    30.10.2015 NY Islanders – Carolina 2:3 pp.
    26.9.2015 Carolina – NY Islanders 5:3 (příprava)
    28.2.2015 NY Islanders – Carolina 3:5
     
    ČEŠI A SLOVÁCI NA SOUPISKÁCH

    New York Islanders

    Jaroslav Halák
    Marek Židlický

    Carolina Hurricanes

    Michal Jordán
    Andrej Nestrašil
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Greiss (Berube) – Boychuk, Leddy, Hamonic, de Haan, Strait, Hickey – Strome, Tavares, Bailey – Okposo, Nielsen, Kuljomin – Prince, Nelson, Lee – Clutterbuck, Cizikas, Martin

    Carolina Hurricanes: Ward (Läck) – Hainsey, Slavin, Pesce, Hanifin, Faulk, Jordán – Lindholm, Staal, Nordström – Terry, Rask, Skinner – Brown, McClement, Gerbe – Ryan, Sutter, Malone

    Rozhodčí: Brian Pochmara, Chris Lee – Jonny Murray, Mark Shewchyk.
     
    Dovoluji si vás přivítat u on-line přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Již za pár minut začne utkání, ve kterém New York Islanders přivítá Carolina Hurricanes. Oba týmy bojují o příčky zajišťující play-off a to znamená, že nás čeká zajímavá bitva. Přeji ničím nerušený hokejový zážitek.
     
    Začátek dnešního utkání se o pár minut opozdí. To ale není nic, na co by fanoušci NHL nebyli zvyklí.
     
    Hráči už se pomalu chystají na hrací ploše. Zdá se, že začátku tohoto střetnutí již nic nebrání a úvodní buly bude vhozeno za pár desítek vteřin.
     
    Velmi speciální bude dnešní zápas proti Carolině pro Franse Nielsena. Pro něj je to totiž utkání číslo 600! Během těchto zápasů Nielsen nasbíral celkem 118 branek a 226 asistencí.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:33
    Ani jednomu z týmů se nepovedl první přechod do útočného pásma. Po své nezdaru se ale u kotouče drží domácí hráči.
     
    00:59
    Nahození od modré čáry bylo sraženo a kotouč letěl těsně vedle tyče Wardovy brány. V hledišti to jen tak zahučelo, ale nic vážnějšího z toho nebylo.
     
    01:27
    Pohlednou kombinaci nyní rozjel Tavares, který našel Leeho. Ten ještě hledal volného Stromea, avšak tomu už kotouč přeskočil hůl.
     
    01:47
    Nyní se ale Ryan Strome dostal ke slibnému zakončení. Střelou z mezikruží trefil jen pozorného Cama Warda, který se tak nenechal zaskočit hned v úvodu zápasu.
     
    02:42
    Na malou chvíli se v útočném pásmu usadili i hosté, avšak souhra mezi dvěma beky na modré čáře zaskřípala a kotouč mizí ve středním pásmu.
     
    03:23
    Carolině se nepodařil návrat do pásma soupeře a k puku se tak zadarmo dostávají domácí hráči. Leddy rozjíždí ofenzivní výpad na levé straně.
     
    03:56
    A právě Nick Leddy si nakonec připsal střelecký pokus. Ward byl znovu připraven a defenzíva hostů poté vyhodila puk na zakázané uvolnění.
     
    04:17
    Po vhazování a následném souboji v rohu kluziště získali puk hráči Caroliny. Ti se také mohli řítit do přečíslení tří proti dvěma, ale celou akci zhatil Terry, který váhal a hra se po chvíli přesunula do neutrální zóny.
     
    04:52
    Domácím se podařilo získat kotouč pod svou kontrolu. Nahození ze středního pásma pak jako první dojel Shane Prince.
     
    05:27
    Znovu byl u nahození první jeden z domácích hráčů, ale nyní už se Islanders musí soustředit na defenzívu. Carolina totiž hodně rychle přenáší hru na druhou stranu.
     
    06:04
    Kyle Okposo měl dostatek prostoru a zavezl puk přes útočnou modrou čáru. Nakonec ale kus černé gumy přenechal spoluhráči a ten vypálil jen do Wardových betonů.
     
    06:46
    Znovu je u puku Okposo. Tentokrát ale vyčkává za vlastní bránou, neboť jeho spoluhráči se rozhodli vystřídat.
     
    07:24
    Obrana Ostrovanů ustála menší tlak hostujícího celku a kotouč se už dostává do středního pásma. Tavares má ale k němu přeci jenom o něco dále než jeho sok.
     
    08:13
    Ani další ofenzivní akce Caroliny neslaví úspěch. Anders Lee v pohodě vyvezl puk do středního pásma a domácí tak mohou vystřídat.
     
    08:51
    Hra se poměrně rychle přelévá ze strany na stranu, ale nějakou větší šanci jsme zatím nezaregistrovali. Nyní s pukem hrají opět hosté.
     
    09:08
    Jenže kotouče se ujal domácí Shane Prince, který dokázal vymyslet přihrávku na rozjetého Okposa. Střela domácího útočníka letěla mimo tři tyče a Ward si s odrazem od mantinelu poradil.
     
    09:12
    Hned po vyhraném vhazování se v útočném pásmu ke střele dostal aktivní Okposo. Jeho svižný pokus od modré čáry si Ward i přes clonu soupeře pohlídal.
     
    09:56
    Skinner velmi dobře našel rozjetého Jordana Staala, jenž vypálil pěknou střelu. Greiss kotouč jen vyrazil a díky tomu se k dorážce dral Jeff Skinner. I s jeho zakončením si Greiss věděl rady.
     
    11:07
    Nathan Gerbe si to namířil přes obránce do útočného pásma, ale nakonec mu kotouč ujel. Greiss poté pomohl domácím s rozehrávkou.
     
    11:42
    Střídání Caroliny se pokusil využít Travis Hamonic. Z pozice obránce se tento hráč vydal na útočný výlet, avšak hosté se hodně rychle zformovali a zabránili zakončení.
     
    12:23
    Domácí se díky aktivnímu napadání dostávají ke kotouči a znovu operují v pásmu Caroliny. Na led už se dostává druhá útočná formace Islanders.
     
    13:07
    Poměrně dobrou střeleckou pozici měl nyní Nielsen. Dánský útočník pálil ihned poté, co se kotouč odrazil od mantinelu, ale kotouč skončil sražen u mantinelu.
     
    13:46
    Strait si nadělal zbytečné potíže, když si až příliš hrál s pukem na modré čáře. Gerbe se toho pokusil zneužít a dostat se do úniku, avšak domácí bek to nakonec zvládl.
     
    14:02
    Akci Caroliny zastavuje ofsajd a následuje komerční přestávka. Jedná se zatím o druhou pauzu věnovanou reklamám.
     
    14:53
    Poměrně nevýraznou pasáž se pokusil narušit John Tavares. Přihrávkou zpoza brány, ale nikoho ze svých spoluhráčů nenašel a puk zmizel ve středním pásmu.
     
    15:21
    Thomas Greiss musel předvést dva zákroky během několika málo vteřin, avšak ani jeden mu nezpůsobil větší potíže. Domácí vyvážejí kotouč z vlastního pásma.
     
    15:34
    Je tady první vyloučení tohoto zápasu. Patrick Brown (CAR) si v souboji s Martinem počínal zbytečně důrazně a dostává dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    15:58
    Hned po vyhození kotouč v podání hostů se domácí pokusili prodrat zpět do pásma, ale přes výborně střeženou modrou čáru se zatím nedostali.
     
    16:28
    Teď už to vypadalo velmi dobře, ale na Leddy s Okposem se špatně domluvili a nechali kotouč proniknout do neutrální zóny. První přesilovková formace střídá.
     
    17:12
    Přesilová hra domácích se pomalu chýlí ke konci. Cam Ward zatím v početní nevýhodě nemusel zasahovat.
     
    17:24
    Tohle byl ale výborný zákrok hostujícího gólmana, který nejprve jen vyrazil ránu od modré a poté musel řešit nebezpečnou dorážku Brocka Nelsona.
     
    17:34
    Hosté v plném počtu.
     
    18:15
    Jeff Skinner utekl domácím obráncům a dostal se do obrovské šance. Z úhlu ale trefil bekhendem jen tyčku, po které se kotouč přes břevno dostal mimo bránu!
     
    18:15
    Za sekání je na trestnou lavici poslán Thomas Hickey (NYI), který se snažil zastavit unikajícího Skinnera.
     
    18:46
    Carolina sice několik vteřin byla v útočném pásmu, ale nyní už je puk v neutrální zóně a Greiss si může oddechnout.
     
    19:58
    V samotném závěru třetiny měl velkou šanci Chris Terry, který byl zničehonic před odkrytou bránou domácích. Kotouč ale nedokázal zvednout a trefil jen beton natahujícího se Greisse!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Poměrně nevýrazná první třetina zápasu je za námi. Oba týmy si vytvořily minimum větších šancí a stav utkání je proto zatím bezbrankový. V druhé části by to chtělo výraznější oživení hry, neboť takovým tempem se většího počtu branek rozhodně nedočkáme. Další třetina začne přibližně v 1:58
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Domácí v plném počtu.
     
    20:41
    Zbývajících patnáct vteřin přesilové hry hostujícího celku před chvílí uběhlo, avšak hra se i přesto přesune ke Greissovi. To vinou zakázaného uvolnění Isles.
     
    21:10
    Carolina ztratila puk u střídačky soupeře a po přihrávce na střed pálil Tavares. Rána švihem domácího kapitána se zastavila až na břevnu Wardovy svatyně!
     
    22:21
    Ve druhé třetině jsou zatím lepší domácí hráči, kteří výborně brání střední pásmo a snaží se vyrážet do protiútoků. Na druhou stranu se Ostrované těžko dostávají přes útočnou modrou čáru.
     
    22:49
    Hosté se nyní na chvíli usadili v pásmu domácího celku, avšak k nebezpečnějšímu zakončení se ani tentokrát nedostali. Kotouč přebírají domácí.
     
    24:06
    Tavares s Okposem výborně kombinují u Warda! Přihrávka kapitána Islanders málem našla hůl osamoceného Okposa, ale z potenciální gólovky nakonec nic nebylo.
     
    24:49
    Aktivita domácích pokračuje! Prince bekhendem ani Nelson svižným pokusem z mezikruží neuspěli!
     
    25:23
    Po vhazování u vlastní brány se hosté dostali jen k červené čáře a tam se uchýlili k nahození za Greissovu svatyni. Puk znovu získávají hráči domácího týmu.
     
    25:52
    Matt Martin se podél mantinelu protáhl do útočného pásma a tísněn dokázal přihrávat před Warda. Nikoho ze spoluhráčů však Martin nenašel.
     
    26:43
    V pásmu soupeře se nyní pro změnu drží Carolina! Střela od modré si cestu mezi tři tyče nenašla a následný pokus z pravé strany rozvlnil jen boční síť.
     
    27:02
    Islanders se osvobozují jen za cenu zakázaného uvolnění. hra se tak vrací před Thomase Greisse.
     
    27:19
    Carolina nedokázala využít unavenosti domácí pětice a sama se vytlačila do středního pásma. Následný pokus o přechod modré čáry končí ofsajdem. Čas na komerční přestávku!
     
    27:51
    Terry sice jako první dobruslil volný kotouč, ale po hitu od Leddyho mu puk utekl na hůl právě atakujícího obránce Islanders.
     
    28:17
    Kyle Okposo se hezky protáhl kolem svého strážce a snažil se na bližší tyči překvapit hostujícího brankáře. Neúspěšně!
     
    29:03
    Až nyní se domácí vrátili k Wardově bráně a donutili hostujícího gólmana k zákroku. Vhazovat se tedy bude po pravici Cama Warda.
     
    29:38
    Greiss nyní musel dávat velký pozor. Odražený kotouč po střele od levého mantinelu se totiž zjevil u volného hráče Caroliny. Ten se ale špatně srovnal a nevypálil.
     
    30:05
    Utkání se nám přehouplo do druhé poloviny a po přerušení hry následuje komerční přestávka.
     
    30:11
    Tavares vyhrál buly v útočném pásmu a po chvíli se také dostal ke střele. Jeho dělový projektil ale Ward dobře viděl a bez potíží schoval puk v lapačce.
     
    30:48
    Přistrčení od Nielsena si Okposo až příliš předhodil, ale nakonec se i přesto dostal k puku. V pokračující ofenzivní akci vyplynula střela od modré čáry, proti které Ward zasahoval až na poslední chvíli.
     
    31:33
    Cam Ward znovu v permanenci! Hostující brankář opět čelil střele od modré čáry, avšak tentokrát nemusel dávat až takový pozor, neboť se nejednalo o moc nebezpečný pokus.
     
    31:58
    Puk se dostal mimo hrací plochu, a protože ho na střídačku Caroliny poslal jeden z domácích, bude se vhazovat po pravici Thomase Greisse.
     
    32:21
    Elias Lindholm obdržel kotouč ve středním pásmu a poměrně bez potíží se dostal přes útočnou modrou čáru. Rychlou střelu ale poslal jen do Greissovy hrudi.
     
    32:42
    Carolina se dobře držela v útočném pásmu. Jedna střela sice Greisse donutila k zákroku, ale ta druhá už byla nepřesná a puk se po mantinelu vyvezl do středního pásma.
     
    33:14
    Po minutě obranné činnosti se ke střele dostali také domácí. Ryan Strome zkusil štěstí z pravé strany, ale z poměrně velkého úhlu ho Ward vychytal a vyrazil puk do ochranné sítě.
     
    33:17
    Okposo pálil okamžitě po vyhraném buly, avšak i nyní měl úspěšnější Cam Ward! Výborný reflex a skvělý zákrok hostujícího brankáře!
     
    34:11
    Hosté sice střídali, ale i tak si Greiss musel dávat pozor. Nahození od modré čáry se totiž po odrazu od mantinelu vracelo do jeho brankoviště. Nebylo to však nic, s čím by si domácí brankář nevěděl rady.
     
    34:38
    Příliš prudká a příliš nepřesná rozehrávka hostujícího beka končí na zakázaném uvolnění. Hra se stěhuje zpátky před Cama Warda.
     
    34:49
    Jenže Carolina se hodně rychle dostala až do útočného pásma a Greiss musel zasahovat. Poradil si a nyní už Isles vezou další útok.
     
    34:58
    Tavares si chytře narazil se Stromem a zničehonic se zjevil úplně osamocen před bránou Caroliny. Přihrávka od jeho spoluhráče ale byla přeci jenom trochu nepřesná a kapitán domácích se tak nedostal k zakončení.
     
    35:48
    Carolina se opět po několika desítkách vteřin objevila u Greisse. K německému brankáři se ale puk jen tak dokutálel a ani z toho nebyl zákrok, který by mohl být veden ve statistikách.
     
    36:34
    Hosté se znovu drží v útočném pásmu. Ke střele se ale nikdo z Hurikánů nedostal, neboť domácí se před Greissem velmi dobře pohybují.
     
    36:50
    Sražená střela v podání jednoho z beků Caroliny končí v hledišti. Vhazuje se u Thomase Greisse, který si tak moc dlouho neodpočine.
     
    37:29
    Hamonic nejprve nedokázal přihrát obsazenému Stromeovi a vyplynul z toho rychlý protiútok Caroliny. Zakončení na sebe vzal Skinner a Greiss se musel činit, neboť hostující útočník se dostal hned ke dvěma nebezpečným pokusům.
     
    37:56
    Před bránou Warda se nyní snažil zorientovat jeden z domácích útočníků, ale ke kotouči se nakonec nedostal.
     
    38:31
    Carolina právě vstřelila branku!
    Hra se hodně rychle přesunula do pásma domácího celku a hosté jdou rázem do vedení! Bailey chyboval při rozehrávce, na modré čáře trefil jen hokejku soupeře a toho dokázal využít DEREK RYAN, který si našel prostor a střelou k bližší tyči překonal domácího gólmana! Asistence: Nathan Gerbe
    38:31 Derek RYAN - 0:1
     
    39:00
    Velmi záhy mohlo být vyrovnáno! To by ale Clutterbuck musel vyřešit přečíslení přeci jenom o něco lépe než střelou z poměrně velkého úhlu.
     
    39:28
    John Tavare se objevil v obrovské šanci! Mezi kruhy si nachystal puk na střelu, ale svižným pokusem mířil pár centimetrů vedle Wardovy brány!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    I druhá část je minulostí a tentokrát už jdou do kabin spokojenější hostující hráči. Ti sice nebyli aktivnějšími, ale díky jedné přesné střele v podání Dereka Ryana se ve 39. minutě dostali do vedení. Domácí tak musí obracet vývoj dnešního zápasu, neboť ztráta v tomto střetnutí je pro boj o play-off nežádoucí. Další třetina začne přibližně v 2:51.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Domácí se na začátku třetí části okamžitě tlačí do útoku. Tavares napálil puk z velkého úhlu, ale Ward měl s jeho pokusem přeci jenom docela problémy a až nadvakrát schoval kotouč pod lapačkou.
     
    40:59
    Nick Leddy se fantasticky dostal z vlastního pásma až před Warda, kterého se pokusil překonat šikovným bekhendovým zakončením mířícím mezi betony. Gólman Caroliny opět na místě!
     
    41:20
    Další velká šance domácích! Josh Bailey se zjevil před odkrytou bránou, ale Ward se dokázal zmátořit a proti gólovce domácího kanonýra dokázal zasáhnout!
     
    42:32
    Dobrá dělovka od modré čáry dolétla letěla těsně nad ledem a Ward musel znovu zasahovat. Pravým betonem se mu to bez větších potíží podařilo.
     
    42:57
    Fanoušci Isles nyní cítí šanci a snaží se povzbudit své oblíbence. Ti mají jasně navrch a motají Carolinu!
     
    43:56
    Carolina se teď prakticky pouze brání. Cestu až k bráně Cama Warda hledal Kyle Okposo, avšak ten v tísni a obležen dvěma beky nedokázal pořádně zakončit.
     
    44:43
    Jeden zákrok si po delší době připsal také Greiss. Bez potíží střelu ztlumil betonem a Islanders tak mohou znovu zaútočit.
     
    45:05
    Dva hosté se řítili do přečíslení, avšak díky skvělému obrannému zákroku Boychuka se Carolina nedostala ke střele. Domácí ale vyhazují puk na icing.
     
    45:37
    Po několika soubojích ve středním pásmu vyletěl kotouč hodně vysoko a nakonec si to namířil mezi diváky. Nařízeno buly v neutrální zóně.
     
    46:35
    Shane Prince výborně zabojoval v útočném pásmu a nakonec také získal kotouč! S jeho svižnou ranou z mezikruží si ale poradil dosud bezchybný Cam Ward!
     
    46:57
    Komerční přestávka je za námi a Islanders kombinují v útočném pásmu. Už by to z jejich pohledu chtělo vyrovnávací branku.
     
    47:35
    Tavares velmi dobře podržel kotouč a našel volného Kuljomina. Ten byl rozjetý a díky své rychlosti se se v mžiku zjevil u Warda, kterého však střelou na bližší tyč nepřekonal.
     
    48:02
    Díky aktivnímu napadání se Isles dostali znovu ke kotouči a rychle zaměstnali Cama Warda v bráně Hurricanes. Nahození od modré čáry ale neznamenalo nebezpečí.
     
    48:19
    Šance pro domácí celek! Na trestnou lavici totiž usedá Patrick Brown (CAR), který podrazil Anderse Leeho.
     
    48:27
    Lee se po nahození od modré čáry a odrazu od zadního mantinelu snažil vyšťourat kotouče zpod Wardovy lapačky, ale rozhodčí velmi rychle přerušil hru.
     
    48:38
    Cam Ward je dnes nepřekonatelný. Dělová rána od modré čáry byla tečována Tavaresem, ale ani tentokrát si puk cestu do Wardovy brány nenašel!
     
    49:03
    Islanders se stále drží v útočném pásmu a drtí obrannou čtveřici soupeře. Hosté nyní neví, kam dříve skočit.
     
    49:26
    Po dvou sražených střelách od modré čáry se už ale hosté osvobozují vyhozením kotouče. Greiss vyjíždí z brány a pomůže domácím s rozehrávkou.
     
    49:53
    Další zablokovaná střela od modré a puk letí znovu až ke Greissovi. Přesilová hra Islanders se chýlí ke konci.
     
    50:19
    Hosté v plném počtu.
     
    50:37
    Casey Cizikas se naprosto zničehonic objevil s kotoučem na levém kruhu. Jeho tečovaný pokus ale mířil mimo tři tyče.
     
    51:06
    Další přesilová hra ve prospěch domácího celku. Thomas Greiss se pohyboval na hranici brankoviště, Brett Pesce (CAR) si ho nevšiml a po srážce míří na lavici hanby. Proviněním je nedovolené bránění vůči brankáři.
     
    51:28
    Domácímu týmu se zatím v této přesilové hře nepodařilo obsadit útočné pásmo. Puk je už podruhé vyhozen až ke Greissovi.
     
    51:52
    Konečně jsou Islanders u Warda. Brock Nelson aktuálně vymýšlí, komu by přihrál z rohu kluziště.
     
    52:08
    Islanders právě vstřelili branku!
    Domácí se konečně dočkali a je vyrovnáno! Kapitán John Tavares dostal prostor na modré čáře, vypálil svižnou ránu a skvěle postavený ANDERS LEE tečoval kotouč tak šikovně, že Ward neměl šanci reagovat! Asistence: John Tavares, Nick Leddy
    52:08 Anders LEE - 1:1
     
    53:29
    Carolina by se samozřejmě ráda vrátila do vedení, ale Terryho pokus nebyl zrovna nejnebezpečnější. I tak zůstanou u kotouče hosté.
     
    54:35
    Nyní už se ale domácím podařilo vyvézt puk do středního pásma. Odtud Greissovi nebezpečí nehrozí.
     
    54:59
    Kombinace Hurricanes v útočném pásmu nebyla přesná a puk po poslední přihrávce končí u červené čáry a následně dokonce až u Warda.
     
    55:46
    Matt Martin dokázal nahodit puk na Warda a donutit ho tím k přerušení hry. Následuje zřejmě poslední komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    56:37
    Znovu se pokračuje ve hře a Islanders se tlačí do útoku. Střela v podání Cala Clutterbucka ale nemířili mezi tři tyče a následný pokus Tavarese lapil Ward.
     
    57:49
    Blíží se samotný závěr třetí třetiny. Po zákroku Thomase Greisse se vhazuje po levé ruce domácího brankáře.
     
    58:15
    Clutterbuck šikovně prostrkával kotouč do středu útočného pásma. Jeho spoluhráč Martin se sice hodně natahoval, ale bylo to marné. Ward schoval puk pod rukavicí.
     
    58:28
    Elias Lindholm se zjevil ve velké šanci. Útočník Caroliny se zprava natlačil ke Greissovi, avšak ten i přes dobrý obranný zákrok jednoho Hamonica nedokázal přihrát najíždějícímu Nordströmovi, jenž by střílel do prázdné brány.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny. Vhazuje se u Greissovy svatyně.
     
    59:40
    Calvin de Haan vůbec nevěděl, co s pukem, a tak ho z velkého úhlu od mantinelu nahodil na Warda. Ten musel dávat pozor a ještě jednou se tak bude vhazovat u jeho brány.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Jenže de Haanovo nahození bylo prakticky jediné, co se v posledních 20 vteřinách třetí třetiny událo. Díky vyrovnání Anderse Leeho se tak po šedesáti minutách půjde do prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:30
    U kotouče jsou na začátku prodloužení zatím převážně domácí, kteří se také dostali k první střele. John Tavares však bránu po výborné přihrávce Leddyho minul.
     
    60:51
    Domácí vyčkávají na dostřídání celé trojice. Aktuálně se pohybují ve vlastním pásmu a snaží se vymyslet cosi překvapivého.
     
    61:19
    Lindholm chyboval při rozehrávce a Hamonic se dostal ke střele. Před hostujícího hráče ale nemířil přesně.
     
    61:56
    Po pohledné akci jednoho z hostů se do útočného pásma dostali pro změnu domácí. K žádné další střele ale zatím nedošlo.
     
    62:31
    Polovina prodloužení je za námi a stále čekáme na nějakou megašanci, která by mohla přinést rozhodnutí. Zatím nejslibněji vypadalo Tavaresovo zakončení z první minuty.
     
    62:56
    Jordan Staal se pokusil proniknout do útočného pásma. Zbytečnou kličkou na modré čáře ale vystavil spoluhráče do ofsajdu.
     
    63:20
    Staal opět v akci. Tentokrát muž s číslem 12 přihrával Skinnerovi, který se rychle uvolnil, ale bekhendem nedokázal zakončit přesněji.
     
    63:45
    Velká šance na rozhodnutí! Tavares šel s Leddym do přečíslení, kapitán Isles vzal zakončení na sebe, ale Ward se prezentoval fantastickým zákrokem a betonem vykopl puk!
     
    64:26
    Cam Ward si pohlídal další střelu. 34 sekund před koncem prodloužení se vhazuje u hostujícího brankáře, který si v tomto nastavení zatím připsal jeden velmi důležitý zákrok.
     
    64:52
    Travis Hamonic se svým prúnikem neuspěl a stejně tak Skinner na druhé straně. Puk mizí ve středním pásmu a my se tak můžeme připravit na nájezdy.
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení rozhodnutí nepřineslo a následovat tak budou samostatné nájezdy.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    1:0
    Jako první se k nájezdu rozjel Kyle Okposo (NYI), který si s Wardem pohrál a zasunul puk do prázdné brány.
     
    1. série
    1:0
    Derek Ryan (CAR) zkusil na rozdíl od Okposa střelu a trefil jen tyč.
     
    2. série
    1:0
    Dánský útočník Frans Nielsen (NYI) jel rychle, přímo na Warda, ale zakončení moc nezvládl.
     
    2. série
    1:0
    Obránce Caroliny Jaccob Slavin (CAR) byl příliš blízko Greisse a ten mu puk vypíchl.
     
    3. série
    1:0
    John Tavares (NYI) dlouho míchal a nakonec dopadl ještě hůře než Slavin. Nordström musí dát!
     
    3. série
    1:0
    Joakim Nordström (CAR) zkusil něco podobného jako Okposo, avšak Greisse si rozpohybovat nedokázal a domácí tak vítězí!
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým New York Islanders.
    Autorem vítězné branky je KYLE OKPOSO.
    65:00 Kyle OKPOSO - 2:1
     
    Konec zápasu.
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a druhý bonusový bod za vítězství po samostatných nájezdech si připisují domácí hráči New Yorku Islanders. O vítězství Ostrovanů rozhodl jediný úspěšný "nájezdník", kterým se stal Kyle Okposo, jenž dokázal rozhodit hostujícího brankáře a poté už mu stačilo poslat puk do odkryté části branky. Isles si tak připisují důležité body do boje o play-off a naopak pro Carolinu může být jeden bod přeci jenom trochu málo.
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1.Thomas Greiss (NYI) 26 zák., 1 gól, 96.3%
    2. Anders Lee (NYI) 1+0
    3. Cam Ward (CAR) 30 zák., 1 gól, 96.8%
     
    ČESKOSLOVENSKÁ STOPA V ZÁPASE

    New York Islanders

    Jaroslav Halák zraněný
    Marek Židlický zraněný

    Carolina Hurricanes

    Michal Jordán 0+0, 0 střel, čas na ledě 17:01
    Andrej Nestrašil zraněný
    Těšte se na léto!

     
    S konstatováním, že dnešní utkání v Barclays Center sledovalo 13 733 diváků se s vámi loučím. U dalších on-line přenosů nashledanou! (03:52:59)

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 53. Lee (Tavares, Leddy), rozh. náj. Okposo – 39. Ryan (Gerbe)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    1:0   Okposo (NYI)
    1:0   Ryan (CAR)
    2. série:
    1:0   Nielsen (NYI)
    1:0   Slavin (CAR)
    3. série:
    1:0   Tavares (NYI)
    1:0   Nordström (CAR)


    New York Islanders: Greiss (Berube) – Boychuk, Leddy, Hamonic, de Haan, Strait, Hickey – Strome, Tavares, Bailey – Okposo, Nielsen, Kuljomin – Prince, Nelson, Lee – Clutterbuck, Cizikas, Martin
    Carolina Hurricanes: Ward (Läck) – Hainsey, Slavin, Pesce, Hanifin, Faulk, Jordán – Lindholm, Staal, Nordström – Terry, Rask, Skinner – Brown, McClement, Gerbe – Ryan, Sutter, Malone

    Rozhodčí: Brian Pochmara, Chris Lee – Jonny Murray, Mark Shewchyk

    Diváci: 13.733
    bahis siteleri