Jihoafrická rep. – Hongkong 9:1 (kon.) | Gruzie – Bosna a Hercegovina 8:0 (kon.) | Turecko – Lucembursko 10:2 (kon.)
konec
Turecko
10:2 (3:0, 4:2, 3:0)
Lucembursko
Pátek 01.04.2016, 19:00 • Silivrikapi Ice Sport Hall, Istanbul, Turecko • Mistrovství světa - III. A Divize • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu ze zápasu Mistrovství světa 3. divize. Utkání začíná v 19:00.
     
    TURECKO

    Domácí celek je společně s Jihoafrickou republikou zřejmě největším favoritem letošního mistrovství světa a dnes se určitě pokusí předvést přesvědčivější výkon než tomu bylo ve včerejším zápase. Proti outsiderovi z Gruzie se totiž Turecko dlouho trápilo a o svém vítězství rozhodlo až v 57. minutě. Přeci jenom proti Gruzii, která je členem IIHF teprve od roku 2009 se očekávalo jistější vítězství. Loni se Turecku nepodařil postup do II.B divize jen vinou posledního zápasu, ve kterém domácí reprezentace v prodloužení podlehla Severní Koreji.
     
    LUCEMBURSKO

    Také Lucembursko by i letos mělo patřit k tomu lepšímu, co nabízí MS III. divize, ale hned na začátek mistrovství si Lucemburčané gólem z 59. minuty připsali porážku. Včera je totiž porazila Jihoafrická republika a to je výrazná komplikace ve snahách o postup do divize II.B. Dosud největším úspěchem Lucemburska je postup do II. divize z roku 2003. Od té doby se ale jeden z nejstarších členů IIHF pohybuje v poslední divizi mistrovství světa a ne a ne se prokousat výše. Dnes se Lucembursko pokusí napravit včerejší smolnou porážku a bude potřebovat naplno bodovat. Jinak se postupu do vyšší divize opět nedočká.
     
    LOŇSKÝ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    10.4.2015 Lucembursko – Turecko 5:7 (9. Backes, 19. Welter, 22. Eriksson, 31. Cannon, 54. Beran – 23. Gumus, 30. a 47. Halil, 38. An. Kocoglu, 56. Coskun, 59. a 60. Semiz)
     
    Úvodní sestavy:

    Turecko: Kahraman (Bozaci) – Özturk, K.Salt, Y.Kars, Aktürk, Savas, Coskun – Özmen (C), Solak, Semiz (A) – Gümüs (A), H.Salt, Halil – Al.Kocoglu, An. Kocoglu, Kavaz – O.Kars, Bakal
    Hlavní trenér: Deniz Ince

    Lucembursko: Lepage (Mangen) – R.Scheier (C), Cannon (A), Farinon, Bechtold, Sinner, Hilbert – Schon (A), Eriksson, Holtzem – G.Scheier, R.Beran, T.Beran – Hary, Mossong, Mosr – Panzone
    Hlavní trenér: Petr Fical

    Rozhodčí: Stefan Hogarth (GBR) – Knut Einar Braten (NOR), Charlie O'Connor (USA).
     
    Krásný páteční večer! Mistrovství světa 3. divize je v plném proudu a nás za pár minut čeká druhé utkání domácí reprezentace. Soupeřem Turecka bude nevyzpytatelné Lucembursko, které by dnes potřebovalo zvítězit. Favoritem jsou ale přeci jenom domácí! Přeji příjemný hokejový zážitek.
     
    Hráči už se pomalu trousí na ledovou plochu. Zdá se, že utkání bude zahájeno v plánovaný čas.
     
    Oba celky se navzájem pozdravily a od zahájení střetnutí nás tak dělí poslední desítky vteřin.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:03
    Lucemburčané se velmi záhy po úvodním buly provinili icingem. Hra se tak hned stěhuje před Lepageho.
     
    00:37
    Registrujeme první střelu na bránu. Na modré čáře se k ní odhodlal domácí obránce Savas Aktürk a Lepage musel poprvé zasahovat.
     
    01:24
    Zbytečná ztráta Lucemburska znamenala zisk puku ve prospěch domácí reprezentace. Ta se okamžitě usazuje v útočném pásmu.
     
    01:53
    Další střela jednoho z domácích letěla z levého kruhu mimo tři tyče. Turecko je na začátku utkání jednoznačně lepším týmem.
     
    02:17
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Domácí jdou zcela po zásluze do vedení! ALEC KOCOGLU dokázal vystřelit a po zákroku lucemburského brankáře se dostal zpátky ke kotouči. Domácí útočník bleskově obkroužil branku a zasunul puk do odkryté svatyně. Asistence: Sefa Kavaz
    02:17 ALEC KOCOGLU - 1:0
     
    04:02
    Lucemburčané se zatím ne a ne dostat do tempa. Většina jejich ofenzivních výpadů končí velmi záhy po přechodu červené čáry.
     
    04:57
    Znovu se Turci v pohodě ubránili již ve středním pásmu. Nakonec je navíc pískán ofsajd Lucemburska a vhazovat se bude v neutrální zóně.
     
    05:26
    Turecko se provinilo zakázaným uvolněním a po buly se ke střele dostali hosté. Ránu z vrcholu levého kruhu si Kahraman bez potíží pohlídal.
     
    05:44
    A další zakázané uvolnění domácích reprezentantů. Hra se tak znovu stěhuje až před Erola Kahramana.
     
    05:52
    Utkání je v posledních vteřinách opravdu hodně kouskováno. Záhy po buly u Kahramanovy svatyně je odpískán ofsajd Lucemburska.
     
    06:35
    Sražená střela jednoho z Lucemburčanů vyletěla do ochranné sítě. U střídaček se poté pošťuchovali dva hráči, avšak rozhodčí vše velmi rychle uklidnili.
     
    06:57
    Velká šance domácích! Serkan Gumus se dostal k vyražené střele a pálil z předbrankového prostoru. Bohužel pro Turecko však nemířil přesně a puk letěl těsně vedle pravé tyče!
     
    07:07
    Je tady první vyloučení zápasu! Cedric Farinon (LUX) s jde odsedět dvě trestné minuty za nedovolené bránění.
     
    07:46
    Lepage si naprosto v pohodě poradil se střelou od modré čáry. Turecko se v přesilové hře zatím ne a ne dostat do většího tlaku.
     
    08:27
    Po rychlém přechodu do útočného pásma to zkusil Serdar Semiz. Jedovatá rána domácího útočníka letěla nad bránu a Lucemburčané dostali puk do středního pásma.
     
    09:07
    Hosté v plném počtu.
     
    09:46
    I po nevyužité přesilové hře se Turecko drží v útoku a nepouští soupeře ke kotouči. První třetina je zatím v jednoznačné režii domácích.
     
    10:16
    A navíc je tady další vyloučení na straně Lucemburska. Za sekání si jde na lavici hanby odpočinout Joel Holtzem (LUX).
     
    10:55
    Do velmi dobré střelecké příležitosti se nyní dostal Serkan Gumus! Turecký reprezentant však z pravé strany vypálil těsně nad!
     
    11:09
    Přichází dvojnásobná přesilová hra Turecka! K vyloučenému Holtzemovi se totiž přidává Colm Cannon (LUX), jenž se provinil hákováním.
     
    11:27
    Už už to vypadalo na nadějnou šanci, avšak nakonec se jednomu z domácích zamotal kotouč mezi bruslemi a Lucembursko se osvobodilo vyhozením puku.
     
    11:52
    Nevýrazná střela z levé strany v podání Bakala končí v náruči Philippea Lepageho. Tahle početní výhoda se Turkům zas tak moc nedaří.
     
    12:01
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Jenže 15 vteřin před návratem vyloučeného Holtzema se Turecko dostává do dvoubrankového vedení! Serkan Gümüs dlouho vyčkával a nakonec dokázal přesnou přihrávkou najít volného SERDARA SEMIZE, jenž si zastavil kotouč a poté svižnou střelou překonal přesunujícího se Lepagea. Asistence: Serkan Gümüs, Emrah Özmen
    12:01 Serdar SEMIZ - 2:0
     
    13:09
    Hosté v plném počtu.
     
    13:35
    Turecko právě vstřelilo branku!
    A nyní už je to 3:0! Fatální rozehrávku Lucemburska dokázal u mantinelu vystihnout YUSUF HALIL, který se rázem dostal do úniku! Lepage se pokusil vypíchnout kotouč, ale Halil byl šikovnější, rychlou stahovačkou dostal brankáře Lucemburska mimo hru a poté skóroval do prázdné brány. Bez asistence.
    13:35 Yusuf HALIL - 3:0
     
    15:01
    Po hodně dlouhé době se do útočného pásma podívali také hráči Lucemburska. Joel Holtzem pálil, ale při střele už byl příliš blízko Kahramana a ten si připisuje pohodový zákrok.
     
    15:36
    Zakázané uvolnění lucemburské reprezentace a hra se tak stěhuje k Lepageovi. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    16:06
    Zničehonic se v obrovské šanci zjevil Yusuf Halil! Střelec zatím poslední branky se ocitl zcela sám, avšak z mezikruží pálil jen do Lepagea!
     
    16:51
    Turkům se povedl přechod přes modrou čárou a okamžitě se znovu usazují v útočném pásmu. Zatím se ale kotouč pohybuje především u mantinelu.
     
    17:07
    Philippe Lepage nyní přikryl kotouč, který se k němu jen tak došoural a zavinil tím přerušení hry. Vhazuje se u jeho pravé ruky.
     
    17:19
    U Kahramana se strhla menší šarvátka a bude se vylučovat! Na trestnou lavici však usedá jen Colm Cannon (LUX), který je potrestán za nesportovní chování.
     
    17:43
    V početní výhodě se Turecko zatím nedostalo do dobré střelecké pozice. Ojedinělý pokus si nyní pohlídal Lepage.
     
    17:54
    Andy Kocoglu měl dostatek prostoru na modré čáře a dokázal vypálit jedovatou ránu. Nízká střela nakonec letěla mimo tři tyče.
     
    18:22
    Hned dva turečtí hráči se nyní ocitli na hranici brankoviště, avšak ani jeden nedokázal dostat puk za téměř překonaného Lepagea. Následně se rozpoutala další strkanice.
     
    18:22
    Současně jsou vyloučení Ferhat Bakal (TUR) a Thierry Beran (LUX). Domácí reprezentant za sekání, ten lucemburský dostává trest za hrubost.
     
    18:22
    Oddechový čas pro Lucembursko.
     
    19:02
    Tahle přesilová hra Turecka zatím nepatří k nejpovedenějším. Vyloučený Cannon se za pár vteřin vrátí na ledovou plochu.
     
    19:10
    Teď ale přišla velká šance domácích! Jeden z hráčů Turecka se zjevil u brány, ale na pravé straně místo střely hledal lépe postaveného spoluhráče. Lepage si poradil!
     
    19:19
    Lucembursko v plném počtu.
     
    19:57
    Lucemburská reprezentace dostrkala kotouč aspoň do středního pásma a v této třetině už tak nic zajímavého neuvidíme.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První část zápasu je za námi a spokojenější jdou do kabin reprezentanti domácího Turecka. Po brankách Alec Kacoglua, Serdara Semize a Yusufa Halila totiž vedou 3:0 a důrazně tak nakročili za druhým vítězstvím na tomto mistrovství světa.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:53.
    Hong Kong si sice dneska připsal debakl, ale i tak došlo po zápase s JAR ke společné fotce. Pěkné gesto!

     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Lucembursko se snaží o aktivní vstup do druhé třetiny. Nahození od červené čáry si Kahraman bez potíží pohlídal, ale vhazovat se bude u jeho brány.
     
    20:41
    Jenže Turecku se povedl bleskový přechod přes celé kluziště a nakonec musel zasahovat Lepage. Hra se tak velmi záhy přesouvá do pásma Lucemburska.
     
    21:19
    Serkan Gümüs si hodně dlouho hledal prostor na střelu a nakonec byl jeho pokus sražen do ochranné sítě. Další buly u Lepagea.
     
    21:41
    Zakázané uvolnění a dochází k dalšímu přerušení hry. Tentokrát se všichni přesunou ke Kahramanovi, neboť icing byl odpískán domácím.
     
    21:49
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Zničehonic je to 4:0!!! Turecko se dostalo do rychlého protiútoku, situace dva na jednoho vyřešil Alec Kocoglu přihrávkou na svého bratra ANDYHO KOCOGLUA, jenž si tváří v tvář s Lepagem věděl rady. Přesná střela se zastavila až v síti. Asistence: Alec Kocoglu
    21:49 ANDY KOCOGLU - 4:0
     
    22:02
    Lucembursko se navíc bude znovu bránit v oslabení. Georges Scheier (LUX) se totiž provinil nedovoleným bráněním.
     
    22:48
    Dosud jedinou střelu v přesilové hře Turecka Lepage nemusel likvidovat. Puk totiž letěl mimo tři tyče.
     
    23:45
    Lucembursku se podařilo vyhodit kotouč až ke Kahramanovi a tohle oslabení už reprezentanti malé evropské země ustojí.
     
    24:02
    Lucembursko v plném počtu.
     
    24:59
    Zdálo se, že ze souboje v rohu kluziště vyjdou vítězně domácí, ale Lucemburčané se nakonec dostali ke kotouči a zabránili dalšímu útoku soupeře.
     
    25:29
    Nepřesná rozehrávka se nyní odrazila od bruslí jednoho z domácích přímo do brankoviště a Leapge musel rychle na led, aby přikryl volný kotouč.
     
    25:59
    Sefa Kavaz byl bleskově u vyhozeného kotouče a díky němu se tak nepískal icing Turecka. Kavaz ale záhy přišel o puk.
     
    26:28
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    Přichází snížení a malé vykřesání naděje! Robert Beran dokázal zavést puk za Kahramanovu svatyni a poté přihrál výborně postavenému COLMU CANNONOVI, jenž střelou z mezikruží nedal soupeřovu brankáři sebemenší šanci. Asistence: Robert Beran
    26:28 Colm CANNON - 4:1
     
    27:17
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Jenže domácí si bleskově berou čtyřgólové vedení zpátky. Samostatný únik Semize sice zakončení nepřinesl, ale právě Semiz poté dokázal přihrávkou oslovit EMRAHA ÖZMENA, který zakončoval do prázdné brány. Asistence: Serdar Semiz
    27:17 Emrah ÖZMEN - 5:1
     
    28:50
    Hned po vhazování v útočném pásmu se domácím podařilo zaměstnat Lepagea, který nyní vůbec nevěděl, kde má kotouč. Nakonec se puk našel ve výstroji lucemburského brankáře.
     
    29:42
    Lepage už byl téměř znovu překonán, avšak nakonec se nikomu z domácích reprezentantů nepodařilo dostat kotouč do odkryté brány!
     
    30:19
    Na druhé straně musel zasahovat Kahraman, jenž čelil střele z levé strany. Turecký brankář si bez problému poradil.
     
    30:56
    Ani jednomu z celků se nyní nedaří přechod do útočného pásma. U kotouče jsou Turci, avšak obrana Lucemburska teď vypadá velmi pevně.
     
    31:17
    To byla šance! Přečíslení dvou na jednoho skončilo přihrávkou na volného Serdara Semize, jenž ale v souboji tváří v tvář na Leapgea nevyzrál!
     
    31:59
    Lucembursko se drží v útočném pásmu, ale ke střele se zatím nedostává. Turci skvěle brání a Kahraman díky nim musel dosud čelit jen deseti pokusům soupeře.
     
    32:16
    Další šance Turecka! Domácí šli hned čtyři na jednoho, avšak Philippe Lepage si připsal další skvělý zákrok, když zlikvidoval střelu z pravého kruhu.
     
    32:58
    Turci se drží v pásmu Lucemburska, které tak nemůže vystřídat. Formace lucemburské reprezentace už vypadá opravdu hodně unaveně.
     
    33:46
    Velký tlak sice Lucembursko ustálo, avšak osvobodilo se jen za cenu zakázaného uvolnění. Střídání je tak opět znemožněno.
     
    34:00
    Marcus Eriksson zřejmě schytal ránu od modré čáry a hodně těžce se zvedá z ledu. Nevypadá to ale na nic vážnějšího.
     
    34:23
    Lucembursko právě vstřelilo branku!
    je tady druhá branka lucemburské reprezentace a snížení! Georges Scheier se uvolnil v souboji jeden na jednoho, dokázal přihrát k THIERRYMU BERANOVI, který si nejprve zpracoval puk bruslí a poté vypálil do horní části odkryté brány. Asistence: Georges Scheier, Robert Beran
    34:23 THIERRY BERAN - 5:2
     
    35:15
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Po brance Lucemburska ale přichází opět další zářez domácí reprezentace! EMRAH ÖZMEN neměl prostor na proniknutí přes defenzívu Lucemburska a tak od modré čáry pouze nahodil kotouč na bránu. Philippe Lepage jeho pokus hodně podcenil a kotouč se mu nakonec zatřepotal v síti. Asistence: Gökalp Solak
    35:15 Emrah ÖZMEN - 6:2
     
    36:27
    Domácí hráči se opět tlačili do útoku a kotouč se po další střele na chvíli ocitl na hranici brankoviště. Jako první si ho ale všiml jeden z Lucemburčanů.
     
    36:57
    Nyní už se Lucembursko dokázalo vymanit z vlastního pásma a hraje se v neutrální zóně. Tempo hry po tlaku Turecka trochu upadlo.
     
    37:33
    Šance na další snížení Lucemburska. Na lavici hanby si jde sednout Serkan Gümüs (TUR) a Turecko bude hrát první oslabení. Proviněním domácího útočníka bylo hákování.
     
    37:46
    Kotouč po střele z levé strany vypadl z výstroje Kahramana a Lucemburčané rázem mohli dorážet do odkryté brány. To by ale někdo z nich musel mít rychlejší postřeh než Kahramana, jenž přikryl puk.
     
    38:46
    Obrovská šance Lucemburska! Střelu do modré čáry Kahraman pouze vyrazil a zničehonic byl na brankovišti osamocený hráč lucemburské reprezentace. Kahraman se ale blýskl dalším výborným zákrokem.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druh třetiny. Zdá se, že v přesilové hře už Lucemburčané nic nevymyslí.
     
    39:33
    Turecko v plném počtu.
     
    39:52
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Nakonec je ale k vidění ještě jeden gól domácího týmu! Turecko se usadilo v útočném pásmu, SERKAN GÜMÜS si počkal na přihrávku od mantinelu a poté přesnou ranou z mezikruží vsítil sedmou branku svého celku. Asistence: Serdar Semiz, Emrah Özmen
    39:52 Serkan GÜMÜS - 7:2
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Čtyřicet minut zápasu je minulostí a vedení Turecka je oproti první třetiny ještě o něco vyšší. Lucembursko sice dokázalo dvakrát skórovat, ale na branky Cannona i Berana dokázali domácí hodně rychle reagovat. Nakonec se ve druhé třetině prosadil Andy Kocoglu, dvakrát Emrah Özmen, jednou Serkan Gümüs a stav utkání je tedy 7:2! Na střely pak Turci vedou v poměru 43 ku 14.
     
    Další třetina začne přibližně v 20:41.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:21
    První ofenzivní výpad Turecka ve druhé třetině končí ofsajdem, ale to domácí nemusí vůbec mrzet. Na trestnou lavici totiž usedá Joel Holtzem (LUX), který se provinil sekáním.
     
    40:59
    Lucembursku se sice napoprvé nepodařilo vyhodit kotouč z vlastního pásma, ale poté už se bránící čtveřice osvobodila.
     
    41:19
    Domácí se rychle vrátili do pásma soupeře, avšak jednomu z tureckých hráčů je odpískáno postavení útočícího hráče v brankovišti. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    41:41
    Kotouč je znovu až u červené čáry. Tohle oslabení zatím Lucembursku vychází téměř dokonale.
     
    42:03
    Na hranici brankoviště se nyní ke kotouči dostal Yusuf Halil, avšak jeho bekhendový pokus letěl těsně vedle Lepageovy brány. Tohle oslabení už Lucemburčané zvládnou.
     
    42:21
    Lucembursko v plném počtu.
     
    42:42
    Jeden z lucemburských hráčů se pomalu dostával do samostatného úniku, ale na útočné modré čáře se mu zastavil kotouč a výsledkem je ofsajd.
     
    43:03
    Slabé nahození ze středního pásma si Lepage v pohodě pohlídal. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    43:48
    Krásná akce domácího útočníka! Z levé strany se totiž kličkou protáhl kolem beka Lucemburska a poté střílel na vzdálenější tyč. Těsně však minul!
     
    44:27
    Turci se už zase derou do útoku. Momentálně ale musejí svádět souboj u zadního mantinelu.
     
    44:45
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Osmá branka v síti Lucemburska je na světě! Nikým neatakovaný EMRAH ÖZMEN obdržel mezi kruhy přihrávku od Semize a rázem se ocitl v obrovské šanci. Proti povyjetému Lepageovi Özmen vyzkoušel bekhendovou kličku a nakonec zakončoval do zcela prázdné brány. Asistence: Serdar Semiz, Gökalp Solak
    44:45 Emrah ÖZMEN - 8:2
     
    46:26
    Lucembursko se snaží korigovat utkání, ale v útočném pásmu se zatím nedostává ke střelám. Ve třetí třetině Kahraman osud nezasahoval.
     
    47:11
    Poté, co kotouč opustil hrací plochu, se vhazovalo v pásmu Turecka, ale nyní už je puk hodně rychle v neutrální zóně. Tohle utkání už je definitivně rozhodnuto a hraje se jen o skóre.
     
    47:59
    Turci okupují útočné pásmo. Od mantinelu se jim ale nedaří dostat kotouč do střelecké pozice a zřejmě za chvíli budou vytlačení za modrou čáru.
     
    48:49
    Jeden z domácích se rozjel ve středním pásmu, nabral velkou rychlost a nakonec se dostal až k zakončení z pravého kruhu. Svižný projektil letěl mimo.
     
    49:20
    Domácí reprezentace se znovu dostala aspoň k nahození kotouče a donutila tak Lepagea k přerušení hry. Vhazuje se po pravé ruce lucemburského brankáře.
     
    49:53
    Lucembursko se dostalo do velké šance! Domácí totiž propadli ve středním pásmu a zničehonic byl k vidění rychlý únik, který však zlikvidoval Erol Kahraman!
     
    49:53
    Reprezentace Lucemburska si zahraje aspoň přesilovou hru. Za držení je totiž potrestán Baris Coskun (TUR).
     
    50:11
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Místo potenciálního snížení ale přichází další úder Turecka! Ve vlastním oslabení se domácí reprezentace dostala k přečíslení dvou na jednoho, ÖMER KARS byl záhy sám před brankářem a střelou mezi betony Lepagea dokázal překonat. Asistence: Sefa Kavaz
    50:11 ÖMER KARS - 9:2
     
    50:17
    Záhy navíc Lucemburčané přicházejí o přesilovou hru. Vinou podražení je na lavici hanby poslán Pit Sinner (LUX).
     
    51:53
    Domácí v plném počtu.
     
    52:08
    Početní výhoda se ale zatím Turecku vůbec nedaří. Lucemburčané v pohodě vyhazují kotouč až k Erolu Kahramanovi.
     
    52:17
    Lucembursko v plném počtu.
     
    53:58
    Hodně nevýraznou pasáž nyní narušil Alec Kocoglu, který si sjel mezi kruhy a dokázal vyslat svižný, avšak nepřesný pokus.
     
    54:45
    Po střele, kterou Kahraman v klidu lapil, se na brankovišti vytvořila taková menší valná hromada. Žádný konflikt ale z toho nakonec nebyl.
     
    55:03
    Turecko právě vstřelilo branku!
    Kdyby Turci, jakožto vyznavači islámského náboženství, mohli, určitě by si dnes dali čepovanou desítku! Necelých pět minut před koncem zápasu se totiž ke střele z poměrně velkého úhlu dostal GÖKALP SOLAK a velmi přesným zakončením překvapil soupeřova gólmana. Ten se sice hodně diví, ale u tyče přeci jenom nějaké to místo měl. Desátá branka domácí reprezentace! Asistence: Serdar Semiz, Yusuf Kars
    55:03 Gökalp SOLAK - 10:2
     
    55:12
    Velmi rychle po vstřelení branky si jde Gökalp Solak (TUR) posedět na lavici hanby. Dostává totiž dvě trestné minuty za vražení na hrazení.
     
    56:00
    Je tady dvojnásobná početní výhoda Lucemburska. Dvě trestné minuty totiž dostává i Serdar Semiz (TUR), který podrazil jednoho ze soupeřů.
     
    56:52
    Nicméně tahle přesilová hra pět na tři je hodně chabá. Jediná střela od modré čáry letěla vedle brány a poté už Turci vyhodili kotouč do středního pásma.
     
    57:12
    Turecko hraje ve čtyřech.
     
    57:40
    Nahozený kotouč od mantinelu padal do brankoviště, kde se snažil zakončovat Holtzem. Místo letícího puku však trefil jen lapačku, do které Kahraman schoval kotouč.
     
    58:00
    Turecko v plném počtu.
     
    58:42
    Philippe Lepage si minutu a 18 vteřin před koncem připisuje 39 úspěšný zákrok. Bylo to po slabé střele z levé strany.
     
    59:12
    Hraje se poslední minuta třetí třetiny a také poslední minuta celého zápasu. Jeden z domácích měl skvělou pozici, avšak z mezikruží těsně minul!
     
    59:44
    Andy Kocoglu se sice hodně snažil, ale rychlejší než Ronny Scheier nebyl. Výsledkem je zakázané uvolnění domácí reprezentace.
     
    59:51
    Na Kahramana letěla ještě jedna střela, avšak domácí brankář už nemusel zasahovat. Dnešní utkání skončí výsledkem 10:2!
     
    Konec zápasu.
     
    Šesté utkání tohoto mistrovství světa je tedy u konce a Turecko si připisuje druhé vítězství. Poslední třetinu domácí reprezentace ovládla v poměru 3:0 a zaslouženě tak uslyší tureckou státní hymnu. Nejlepším hráčem zápasu z turecké strany je kapitán a autor hattricku Emrah Özmen. Za Lucembursko byl jako nejlepší hráč zápasu vyhlášen Georges Scheier.
    Fragmenty z dnešního zápasu

     
    Ode mě je to k tomuto utkání vše. U dalších on-line přenosů nashledanou! (21:19:25)

    Lukáš Podleśny

    Branky a nahrávky: 3. Al. Kocoglu (Kavaz), 13. Semiz (Gümüs, Özmen), 14. Halil, 22. An. Kocoglu (Al. Kocoglu), 28. Özmen (Semiz), 36. Özmen (Solak), 40. Gümüs (Semiz, Özmen), 45. Özmen (Semiz, Solak), 51. Ö. Kars (Kavaz), 56. Solak (Semiz, Y. Kars) – 27. Cannon (R. Beran), 35. T. Beran (G. Scheier, R. Beran)


    Turecko: Kahraman (Bozaci) – Özturk, K.Salt, Y.Kars, Aktürk, Savas, Coskun – Özmen (C), Solak, Semiz (A) – Gümüs (A), H.Salt, Halil – Al.Kocoglu, An. Kocoglu, Kavaz – O.Kars, Bakal
    Hlavní trenér: Deniz Ince

    Lucembursko: Lepage (Mangen) – R.Scheier (C), Cannon (A), Farinon, Bechtold, Sinner, Hilbert – Schon (A), Eriksson, Holtzem – G.Scheier, R.Beran, T.Beran – Hary, Mossong, Mosr – Panzone
    Hlavní trenér: Petr Fical

    Rozhodčí: Stefan Hogarth (GBR) – Knut Einar Braten (NOR), Charlie O'Connor (USA)

    Diváci: 383
    bahis siteleri