Heracles – Utrecht 1:1 (kon.) | Graafschap – Cambuur 2:2 (kon.) | Alkmaar – Eindhoven 2:4 (kon.)
Feyenoord – Excelsior 3:0 (kon.) | Willem II – Twente 2:3 (kon.)
konec
AZ Alkmaar
2:4 (0:2)
PSV Eindhoven
Sobota 02.04.2016, 19:45 • AFAS Stadion • Nizozemská Eredivisie • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:45.
     
    Krásný sobotní večer všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes máme na programu 29. kolo nizozemské Eradivisie. Společně se zaměříme na šlágr kola mezi domácím celkem AZ Alkmaar a hostujícím PSV Eindhoven. Úvodní výkop dnešního utkání je naplánován na 19:45.
     
    AZ Alkmaar

    Domácí mužstvo se po 28 kolech nachází na 4. pozice se ziskem 47 bodů, což by jej momentálně poslalo do předkola Evropské ligy, což je pro Alkmaar určitě cílem. V posledním kole získal jen bod za remízu 2:2 na hřišti Twente Enschede a tak si bude chtít v dnešním utkání rozhodně napravit svou reputaci.
     
    PSV Eindhoven

    Hostující PSV je na tom ještě dokonce lépe, momentálně se nachází na 2. místě v tabulce se ziskem 66 bodů, přičemž ztrácí pouhé 2 body na vedoucí Ajax. Pokud se chtějí o mistrovský titul a přímý postup do Ligy mistrů hráči PSV porvat, dnes musí bezpodmínečně zvítězit. V minulém kole prohráli doma právě s Ajaxem, který je tak z první pozice sesadil. O motivaci tak mají hosté rozhodně postaráno.
    Rozcvičení obou týmů je na AFAS Stadionu v plném proudu.

     
    Úvodní sestavy:

    AZ Alkmaar: Rochet – Hatzidiakos, Luckassen, T. Haye, Haps – van Overeem, Henriksen (C), B. Rienstra – Souza, V. Janssen, Garcia.
    Náhradníci: Coutinho – Ouwejan, Mühren, M. Johansson, Brezančić, Tanković, van der Linden.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma, H. Moreno, Brenet – D. Pröpper, Hendrix, van Ginkel – L. Narsingh, L. de Jong (C), Pereiro.
    Náhradníci: Pasveer – Isimat-Mirin, Schaars, Maher, Willems, Lestienne, Jozefzoon.

    Rozhodčí: Serdar Gözübüyük – Goossens, Kleinjan. (vš. Nizozemsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba celky jsou již nastoupeny na hrací ploše a utkání tak během pár desítek vteřin začne!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali hostující fotbalisté, hrající dnes v modráých dresech. První akce po levé straně končí prohřeškem hráčů Alkmaaru, když se dopustil faulu de Jong.
     
    2
    První velká šance z prvního útoku Alkmaaru! Po levé straně se probil jeden z hráčů domácích, který naservíroval míč před prázdnou branku Garciovi, ten však trestuhodně přestřelil!
     
    3
    I hosté se pustili do rychlého útoku, na pravém křídle však nedokázal dobře zpracovat míč hostující Narisngh, který alespoň vybojoval roh.
     
    4
    Opět to byl Narsingh, který se na hranici vápna snažil prostrčit míč nabíhajícímu Pereirovi, k němu však přihrávka nedoputovala díky zásahu domácí obrany.
     
    5
    Domácí obránci kombinovali na vlastní polovině, jejich rozehrávku však dokázal vystihnout Pereiro, který okamžitě posílal lehký oblouček do vápna. Ten však Narsingha přeletěl a domácí brankář Rochet míč pohodlně sebral.
     
    6
    Na druhé straně byl faulován na pravém rohu vápna jeden z domácích, takže se Alkmaar dostal k zajímavé standardní situaci. Tu zahrával Souza, jehož střelu však lapil hostující Zoet.
     
    7
    Eindhoven se teď dostal ke kombinaci na levém křídle, souhru hostí však přerušil útočný faul Pröppera, díky kterému se tak míč vrací na kopačky domácím.
     
    8
    Dlouhý nákop Hayeho až na hrot k Janssenovi končí pouze na hlavě jednoho z obránců PSV, který odhlavičkoval míč do autu.
     
    9
    Hostující obránci kombinují na vlastní polovině a snaží se najít vhodný moment pro založení útoku. Aktivně napadající útočníci Alkmaaru však jejich snahu značně komplikují.
     
    10
    Pröpper se na pravé straně snažil uvolnit a nacentrovat do vápna, trefil však pouze jednoho z domácích obránců a PSV tak bude alespoň zahrávat rohový kop.
     
    11
    Velkou chybu v rozehrávce udělal hostující Hendrix, po jehož nepřesně přihrávce se řítili domácí do útoku. Jejich snahu zastavila obrana PSV, odražený míč však trefil jeden z hráčů domácích a jeho oblouček se otřel o levou tyč!
     
    12
    Další střela domácího celku z hranice vápna končí pouze nad brankou Zoeta, který tak bude v klidu rozehrávat.
     
    13
    Šanci jsme viděli také na druhé straně, Pereiro trefil z hranice vápna břevno!
     
    14
    PSV právě vstřelilo branku!
    A máme tu první branku utkání! Na pravé straně se krásně uvolnil jeden z hráčů hostí, který centroval do vápna. První střelu dokázala obrana domácích zablokovat, odražený míč si však našel GASTON PEREIRO, který otevírá skóre dnešního utkání! 1:0 pro PSV.
    14. Gastón PEREIRO - 0:1
     
    16
    Hráči domácího celku jsou brankou evidentně zaskočeni, nicméně okamžitě se snaží odpovědět. Akci na pravém křídle táhl Henriksen, jeho snaha však končí nepřesným zpracováním míče.
     
    17
    Standardní situaci na pravé straně hřiště zahrával van Overeem, jeho centr do vápna však hostující obrana bez problémů odvrací.
     
    18
    Na pravém křídle kombinoval van Overeem s Henriksenem. Ti dostali míč až na levou stranu k Souzovi, který z hranice vápna vystřelil. Jeho střela se však mezi tři tyče nevešla.
     
    19
    Hráči hostí se poprvé od vstřelené branky dostali na polovinu Alkmaaru a hned je z toho rohový kop. Luuk de Jong se snažil z pravé strany centrovat, obrana však jeho pokus srazila na roh.
     
    20
    Hostující Bruma poslal centr na hranici vápna Alkmaaru, nikdo z jeho spoluhráčů jej však nestačil kvalitně zpracovat a tak mají míč opět domácí.
     
    21
    Na levé straně se probíjel domácí Garcia, jeho průnik však končí soubojem s Ariasem, který rozhodčí posoudil jako čistý a hostující bek může pokračovat ve hře.
     
    22
    Hra je v tuto chvíli dost nepřesná a kouskovaná díky chybám obou mužstev. Hráči Alkmaaru kombinují na vlastní polovině a snaží se hru uklidnit.
     
    23
    S uklidňováním to ale málem přehnali, když se jim do rozehrávky vmísil Narsingh! Ten šel sám na brankáře Rocheta, který jeho střelu do středu branky vyrazil!
     
    24
    Na pravé straně dokázal do vápna odcentrovat jeden z hráčů hostí, který svým míčem dokázal najít de Jonga. Ten centr jen lehce tečoval patou, ale do branky jej usměrnit nedokázal.
     
    25
    Domácí se za posledních pár minut nedokázali dostat za půlící čáru, což teď změnil Janssen. Ten si hledal dlouhý míč na hranici vápna PSV, přitom však fauloval Brumu a rozhodčí píská útočný faul.
     
    26
    Na levém křídle prostrkával míč na Narsingha van Ginkel, pomezní rozhodčí to však vyhodnotil jako ofsajd, ikdyž z opakovaného záběru to tak rozhodně nevypadalo.
     
    28
    Dlouhý centr poslal před vápna Alkmaaru z vlastní poloviny Bruma, míč mířící na de Jonga však dokázali obránci domácích odklidit včas do bezpečí.
     
    29
    Na levé straně hřiště se do vápna probíjel domácí Garcia, který na hranici vápna po střetu s Ariasem spadl, rozhodčí však do píšťalky nefoukl.
     
    30
    Hosté rozehrávali rohový kop, se kterým si obrana domácích hravě poradila. Dorážku Hendrixe ze zhruba pětadvaceti metrů nemusel brankář Rochet řešit, neboť Hendrixova střela mířila vysoko nad branku.
     
    31
    Z levé strany centroval do vápna rychlík Narsingh, míč však opustil hrací plochu dříve, než Narsingh stihl nacentrovat a tak se míč vrací domácímu celku.
     
    32
    Hostující de Jong svedl na hranici vápna Alkmaaru souboj o míč s domácím Luckassenem, který byl o dost důraznější a míč útočníkovi PSV odebral.
     
    33
    Domácí Garcia se dostal do šance, když si dokázal prostrčit míč pod vyběhnutým Zoetem. V brance však byli 2 obránci PSV a Zoet se včas vrátil a vrhl se Garciovi pod nohy, čímž mu šanci zmařil.
    Fanoušci PSV mohou být s dosavadním průběhem spokojeni.

     
    34
    Hráči domácího celku mají míč ve své moci a převážně kombinují na vlastní polovině. Hosté jejich rozehrávku aktivně napadají a domácí s tím mají velké problémy.
     
    35
    Na levém křídle se hnal do vápna domácí Janssen, kterého musel za cenu žluté karty zastavit hostující Bruma. Vidíme první žlutou kartu v tomto utkání.
     
    36
    Z následní standardní situace nedokázali hráči Alkmaaru vytěžit více, než rohový kop po obranném zákroku Morena.
     
    37
    Z levého křídla zahrával standardní situaci jeden z domácích, míč doputoval na hlavu Garcii, jehož pokus byl sražen na roh.
     
    38
    Z následného rohu nedokázali domácí fotbalisté nic vytěžit a hráči PSV se tak poměrně v klidu dokázali ubránit.
     
    39
    Na levé straně se do vápna snažil dostat aktivní Garcia, jeho snahu však dokázal dobře přečíst hostující bek Arias, který tak Garciův průnik včas pro PSV zastavuje.
     
    40
    Domácí obrana teď nikam nespěchá a opět kombinuje na své vlastní polovině. Hráči PSV chtějí hlavně udržet vedení, a tak jejich rozehrávku ani aktivně nenapadají.
     
    41
    Hostující Moreno nedokázal správně odhadnout situaci a může mít rád, že po napadání Souzou je z toho jen rohový kop pro Alkmaar.
     
    42
    Nádherný zákrok brankáře Rocheta! Po krátké kombinaci s Narsinghem se ke střele dostal hostující kanonýr Luuk de Jong, jehož střelu domácí brankář bravurně vyrazil na roh!
     
    43
    Domácí celek zakládal nadějný protiútok, všechnu snahu však na pravém křídle zhatila nepřesnost van Overeema.
     
    43
    PSV právě vstřelilo branku!
    Tak to je pro Alkmaar velmi nepříjemné! Po rychlém protiútoku dostal z levé strany na hranici vápna přihrávku od de Jonga MARCO VAN GINKEL, který se nemýlil a brankáře Rocheta prostřelil! Hosté vedou již 2:0!
    43. Marco VAN GINKEL - 0:2
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas atraktivního duelu mezi domácím Alkmaarem a hostujícím PSV Eindhoven. První poločas byl plný aktivního fotbalu, oba celky se snažily útočit a hrát pohledný fotbal po křídlech. Díky brankám Pereiry a van Ginkela vedou hosté 2:0 a domácí budou mít ve druhém poločase hodně práce, aby vývoj utkání zvrátili. Jestli se jim to povede, to se dozvíme ve druhém poločase, který začne zhruba ve 20:46.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Úvodní výkop druhého dějství obstarali domácí hráči. Jejich první akce vedle po levém křídle, kde se do vápna nedokázal dostat Rienstra.
     
    47
    První střela tohoto poločasu pěkně vyděsila Zoeta! Garcia se na hranici vápna opřel do míče pravačkou a levou tyč branky PSV minul o zhruba 20 centimetrů!
     
    48
    Na levé straně se nádherně dokázal uvolnit Haps, který obešel dva protihráče a na hranici vápna vystřelil k pravé tyči. Zoetovu branku minul o dobrý půl metr.
     
    49
    Do první akce se dostali i hosté, de Jong se však na hranici vápna Alkmaaru nechal celkem jednoduše obrat o míč a Alkmaar tak může ve svém tlaku pokračovat.
     
    50
    Hosté se dostali opět k brance domácího celku, obrana domácích však akci ubránila alespoň na roh. Z něj hosté nic nevytěžili a domácí se hrnou opět dopředu.
     
    51
    Z pravé strany dostal míč na vápno domácí Janssen, který se obtočil kolem svého obránce a pohotově vystřelil. Jeho pokus však mířil pouze doprostřed branky, kde byl připravený Zoet.
     
    52
    Z levé strany se dostal do vápna domácích hostující rychlík Narsingh, ten však nedokázal přesně najít ani de Jonga, ani Pereiru. Domácí obrana tak míč odvrátila do bezpečí.
     
    53
    Na levém křídle se snažil dostal k míči Garcia, byl však velmi dobře pokryt Ariasem, který míč nekompromisně odkopl na tribunu, což znamená autové vhazování pro Alkmaar.
     
    54
    Hostující celek teď kombinuje na své vlastní polovině a snaží se tím uklidnit hru. Po kratší kombinaci se dostal k míči na levé straně van Ginkel, toho však vzápětí odzbrojil jeden z bránících hráčů domácích.
     
    55
    Na hranici vápna Alkmaaru se dokázal uvolnit kanonýr de Jong, než však stihl vystřelit, byl zablokován Luckassenem.
     
    57
    Domácí fotbalisté se dostali do akce na levém křídle, zpětnou přihrávku Narsingha však pěkně přečetl Hatzidiakos a míč získal pro sebe.
     
    58
    Domácí Janssen se dokázal rychle uvolnil na pravém rohu vápna. Jeho následná střela levačkou se stáčela k levé tyči, tu však minula o dobrý metr.
     
    59
    Dlouhým nákopem hledal Haye na hrotu domácího Janssena. Ten však ve vzdušném souboji s Brumou nedostal šanci a hráči PSV jsou tak opět u míče.
     
    60
    PSV právě vstřelilo branku!
    A rázem je to 3:0 pro PSV. Teď už to budou mít domácí těžké. Do vápna se řítil Pereiro, který ještě posunul míč doleva na LUCIANA NARSINGHA, který střelou k pravé tyči zvyšuje náskok svého týmu.
    60. Luciano NARSINGH - 0:3
     
    61
    Domácí hráči se snaží o rychlou odpověď, na pravém křídle však akce van Overeema končí nezdarem. Domácí už jsou půl hodiny před koncem dost nervózní.
     
    62
    O průnik středem se snažil domácí tahoun Henriksen, ani jeho akce však nepřinesla Alkmaaru žádné ovoce, jelikož Henriksen byl čistě zastaven bránícím Morenem.
     
    64
    PSV právě vstřelilo branku!
    Hostující celek se dostal na vzdálenosti pětadvaceti metrů k dobré příležitosti ze standardní situace. Její exekuci si vzal na starost MARCO VAN GINKEL, jehož pokus končí gólem! 4:0 pro PSV!
    64. Marco VAN GINKEL - 0:4
     
    65
    A hosté jsou evidentně stále při chuti! Další akci na levém křídle táhl van Ginkel, ten byl však dobře odzbrojen vracejícím se Hatzidiakosem.
     
    67
    První střídání v dnešním zápase udělal lodivod hostujícího celku. Ze hřiště jde střelec jedné branky Luciano Narsingh, nahrazen je Jozefzoonem.
     
    68
    Domácí celek se snaží o to vstřelit alespoň čestnou branku. Další akci táhl středem záložník Henriksen, jeho akce však končí jeho vlastní nepřesností.
     
    69
    Střídá také Alkmaar, ze hřiště se poroučel Souza a nahrazuje jej van der Linden.
     
    69
    Druhé střídání využil trenér PSV, ze hřiště poslal Brumu, kterého nahradil Isimat-Mirin.
     
    70
    Domácí hráči jsou v tuto chvilku zcela odevzdaní, jejich útočná snaha postrádá přesnost a na jejich kopačky se vkrádá nervozita, z čehož pak kupí chybu na chybu.
     
    71
    Na pravém křídle kombinuje Jozefzoon s Pröpperem, jejich snaha však končí špatným centrem Jozefzoona, který ve vápně našel jen bránícího Hayeho.
     
    72
    Z pravé strany si navedl míč do středu hřiště Henriksen, který z hranice vápna vystřelil. Jeho pokus však postrádal jak větší razanci, tak přesnost.
     
    73
    Středem hřiště se probíjel neohroženě jeden z hráčů hostí, který poslal míč na pravé křídlo, ze kterého centroval Jozefzoon. Jeho centr byl opět hodně nepřesný a nikoho z jeho spoluhráčů nenašel.
     
    74
    Na pravém křídle je hodně aktivní čerstvý Jozefzoon. Ten se teď snažil prokličkovat do vápna, jeho snahu však přečetl Haps.
     
    75
    Druhé střídání využila také lavička Alkmaaru. Ze hry je stažen Garcia, nahrazen je Tankovićem.
     
    76
    Na pravém křídle se uvolnil jeden z hráčů hostí, který okamžitě těžiště hry doleva na van Ginkela. Ten prostrkával míč do vápna, jeho úmysl ale vystihl Luckassen a akci PSV zastavil.
     
    77
    Z levé strany dostal přihrávku do vápna Luuk de Jong, jeho střela z otočky však byla zablokována a přinesla hostům pouze rohový kop.
     
    78
    Centr z levé strany mířil na hlavu de Jonga, kterého však ubránil jeden z domácích stoperů. Ten odhlavičkoval na hranici vápna, kde se do míče opřel Hendrix. Jeho střela šla však vysoko nad branku Rocheta.
     
    79
    Do krásného protiútoku se dostali hráči PSV, kteří na 4 dotyky dokázali překonat takřka celé hřiště. Ve vápně se však s míčem zamotal Pereiro a domácí se tak dokázali ubránit.
     
    80
    Hráči PSV mají tento zápas naprosto pod kontrolou. Do poslední desetiminutovky vstupují se čtyřbrankovým vedením, navíc na domácí neustále vyvíjejí tlak.
     
    81
    Poslední střídání na straně hostujícího týmu. Ze hry je stažen Pröpper, nahradil jej Adam Maher.
     
    81
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    V závěru zápasu je tu čestný gól pro Alkmaar! Na centr z levé strany se naskočil domácí JOP VAN DER LINDEN, který tak snižuje na 1:4.
    81. Jop VAN DER LINDEN - 1:4
     
    82
    Hosté se však pouštějí do další akce z levé strany, dlouhý míč si zpracovával Pereiro, nakonec jej však dokázal Hatzidiakos ubránit.
     
    83
    Po pravém křídle s snažil proniknout domácí Tanković, ten však nedokázal dobře nahrát a hostující obrana odvrací.
     
    84
    Alkmaar právě vstřelil branku!
    Tak domácí se nadechují k dramatickému závěru! MUAMER TANKOVIĆ si dokázal ve vápně najít přihrávku z levé strany a snižuje na 2:4! To bude zajímavý závěr!
    84. Muamer TANKOVIĆ - 2:4
     
    85
    Hosté se nechali unést čtyřbrankovým vedením a trochu v závěru povolili, což se jim brzy vymstilo. Domácí jsou nabuzeni a snaží se přidat další branku. Středem to zkoušel Janssen, jeho průnik zastavil Haye.
     
    86
    Z pravé strany centroval do vápna jeden z domácích borců, hlavička Tankoviće šla však nad branku!
     
    87
    Poslední střídání v dnešním zápase. Ze hry je stažen domácí van Overeem, nahrazuje jej na poslední minuty Mühren.
     
    88
    Domácí celek potřebuje nutně vstřelit alespoň dvě branky, jeho snahu však zkomplikoval Henriksen, který zbytečně fauloval na půlce Mahera.
     
    89
    Na pravém rohu vápna se dokázal uvolnil domácí útočník Janssen, jeho střela z otočky však mířila jen do středu branky, kde stál připravený hostující brankář Zoet.
     
    90
    U rohového praporku si s míčem pohrával hostující Hendrix, který se snažil získat čas pro svůj tým. Důrazně jej však smetl obránce Hatzidiakos, rozhodčí však faul nepíská.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí dnešního zápasu Serdar Gözübüyük bude nastavovat tři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+2
    Dlouhý nákop do vápna Alkmaaru dokázal zkrotit Jozefzoon, ten byl však ihned napadán třemi obránci Alkmaaru a o míč záhy přišel.
     
    90+2
    Na konci zápasu ještě obdržel Mühren žlutou kartu za zbytečný útočný faul.
     
    90+3
    Hostující hráči si nahrávají a snaží se nahnat cenné vteřinky u rohového praporku Alkmaaru. Domácím se nedaří je odstavit od míče.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Máme za sebou velmi atraktivní utkání 29. kola nizozemské Eradivisie mezi celky AZ Alkmaar a hostujícím PSV Eindhoven. Hostující celek se v průběhu druhého poločasu dostal již do čtyřbrankového vedení, domácím se ale povedlo v rozmezí tří minut snížit na rozdíl dvou branek, víc ale nedokázali. Mužem utkání je dnes bezesporu hostující Marco van Ginkel, který sám dva krásné góly vstřelil a celkově byl velmi aktivní a pomohl svému týmu k zisku tří bodů. Pro PSV je to cenná výhra, jelikož se dál drží v souboji o titul s Ajaxem Amsterdam.
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 11:5. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:18.
     
    To je ode mě pro dnešní večer vše. Užijte si zbytek sobotního večera a u dalšího textového přenosu brzy na shledanou! (21:38:39)

    Jakub Hataš

    Branky: 81. van der Linden, 84. Tanković – 14. Pereiro, 43. van Ginkel, 60. L. Narsingh, 64. van Ginkel

    Karty:   90+2. Mühren (ALK) – 35. Bruma (PSV)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 11:5. Rohy: 4:8. Ofsajdy: 0:3. Fauly: 12:18.
    AZ Alkmaar: Rochet – Hatzidiakos, Luckassen, T. Haye, Haps – van Overeem (87. Mühren), Henriksen (C), B. Rienstra – Souza (69. van der Linden), V. Janssen, Garcia (75. Tanković).
    Náhradníci: Coutinho – Ouwejan, Mühren, M. Johansson, Brezančić, Tanković, van der Linden.

    PSV Eindhoven: Zoet – Arias, Bruma (69. Isimat-Mirin), H. Moreno, Brenet – D. Pröpper (81. Maher), Hendrix, van Ginkel – L. Narsingh (67. Jozefzoon), L. de Jong (C), Pereiro.
    Náhradníci: Pasveer – Isimat-Mirin, Schaars, Maher, Willems, Lestienne, Jozefzoon.

    Rozhodčí: Serdar Gözübüyük – Goossens, Kleinjan. (vš. Nizozemsko)
    bahis siteleri