Nitra – Banská Bystrica 3:1 (kon.)
konec
HK Nitra
3:1 (1:0, 0:1, 2:0) Stav série: 1:0
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Úterý 12.04.2016, 19:30Tipsport Liga (SR) play-off • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončilo sa stretnutie 1. zápasu finále Slovnaft play-off Tipsport ligy medzi HK Nitrou a HC 05 iClinic Banskou Bystricou. Po výsledku 3:1 si prvé dôležité víťazstvo na svoje konto pripíše Nitra.

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčime a prajeme vám ešte pekný zvyšok večera. Dobrú noc priatelia, Onlajny.eu sa na vás pri pokračovaní finále našej najvyššej hokejovej súťaže tešia opäť zajtra. (22:01:32)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:09
    Ďatelinka s Matouškom v útočnom snažení pohoreli, už sa nič podstatné neudeje.
     
    58:33
    Hoci sa teraz Banská Bystrica snaží všemožne napádať rozohrávku svojho súpera, má to len veľmi ťažké. Napriek tomu musíme snahu hostí za takéhoto stavu vyzdvihnúť.
     
    58:00
    Ohlásené 2 minúty do konca tretej tretiny.
     
    57:19
    Hostia sa rozhodli striedať počas hry, Banskej Bystrici už očividne dochádzajú sily. Hoci ešte nie je koniec, Nitra pomaly začína oslavovať.
     
    56:51
    Hostia navyše nedostávajú priestor ani na vyžiadanie si oddychového času, hra sa totiž neprerušuje. Napokon, Nitra na to veľa dôvodov nemá.
     
    56:00
    Nitra je neporovnateľne pokojnejšia, jej hráči totiž vedú o dva góly a stále hrajú proti štvorici hostí. Zdá sa, že takto rozohrané stretnutie sa už nedá ani prehrať.
    55:33 Marek SLOVÁK - 3:1
     
    55:33
    Nitra dala gól!
    Zdá sa, že je definitívne rozhodnuté. Nitra sa usadila v útočnej tretine, kde sa prezentovala nádhernou akciou. Na jej konci stál MAREK SLOVÁK, ktorý rozjasal zaplnené tribúny. Asistencie: Jameson Milam, David Laliberté.
     
    55:10
    Tak Banskú Bystricu teraz zastihol najhorší možný scenár, hostia budú hrať až do konca riadnej hracej doby v početnej nevýhode.
     
    55:10
    Kytnár (BBY) – 5 + DKZ – napadnutie hlavy a krku.
     
    54:40
    Pokračujeme v divácky neatraktívnom hokeji, ktorý je skôr o akomsi taktickom vyčkávaní na chybu súpera, ako o častejšom útočení. Pri lopte sú domáci hráči, s rozohrávkou smerom dopredu sa ale vôbec neponáhľajú.
     
    53:58
    Zigo to vymyslel veľmi dobre, spoza bránky sa natlačil až do dobrej streleckej pozície, v tej si dal ale Valent pozor a puk do siete nepustil.
     
    53:29
    Tibor Kutálek zbytočne nevymýšľal a po prieniku Handzuša puk odpálil golfovým spôsobom aspoň do stredného pásma. Nitra následne bude chcieť striedať.
     
    53:00
    Macík sa teraz zamotal vo vlastných kľučkách, pre Nitru to bola škoda, keďže domáci celok sa dostával do zaujímavej príležitosti na skórovanie.
     
    52:29
    Pískal sa ofsajd na strane Banskej Bystrice. Tej sa čas na vyrovnanie poriadne kráti, s pribúdajúcimi minútami už budú mať hostia len veľký problém skórovať.
     
    52:00
    Napokon sa to našťastie zaobišlo bez tržnej rany, pravdepodobne to Beca schytal do oblasti krku a v zápase tak bude môcť pokračovať. Pochopiteľne, Beca odchádza celú situáciu predýchať na striedačku.
     
    51:19
    Zigo s Lunterom získali puk v útočnej tretiny, druhý menovaný ešte napokon šiel do kľučky, jedna z tvrdých striel skončila priamo na hlave brániaceho Becu.
     
    50:40
    Domáci hokejisti sa už tešili, avšak zbytočne. Hoci sa Radoslav Macík ocitol v skvelej príležitosti na skórovanie, zoči-voči Bacashihuovi neuspel.
     
    50:00
    Medzičasom sa už Milan Kytnár vrátil na ľadovú plochu a my tak pokračujeme v hre 5 proti 5. Do konca riadnej hracej doby ostáva presne 10 minút.
     
    49:10
    Hra sa presúva zo strany na stranu, takto si Nitra svoju presilovú hru rozhodne nepredstavovala.
     
    48:16
    Dlho to neplatilo, navyše, Nitra si vytvorila niekoľko gólových príležitostí, ani jedna z dobre mierených striel ale v sieti neskončila.
     
    48:00
    Puk je pri Valentovi, Banská Bystrica sa zatiaľ dobre bráni.
     
    47:24
    Kytnár (BBY) – 2 minúty – hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    47:15
    Banská Bystrica vôbec nezvládla pobyt v útočnej tretine, zbytočne tam chybovala a sama sa tak vyhnala pred Bacashihuu.
     
    47:00
    Po komerčnej prestávke sa puk presunul do stredu klziska.
    46:49
     
    46:49
    Navyše, Ďatelinka teraz zbytočne chyboval v obrannej tretine, keď jeho rozohrávku zachytil Laliberté, našťastie pre Banskú Bystricu Bacashihua v nenáročnom zákroku uspel.
     
    46:40
    Oba celky striedajú počas hry, to znamená ďalšie cenné sekundy.
     
    45:58
    Hvila si chcel nakorčuľovať pred Valenta, puk mu ale napokon ušiel z čepele hokejky a skúsený útočník preto zakončovať nemohol. Pokračujeme tak za stavu 2:1.
     
    45:48
    Domáci celok zbieral cenné sekundy v rohu klziska, zdá sa, že Nitra si uvedomuje fakt, že jediný inkasovaný gól ich môže prísť ešte poriadne draho.
     
    44:40
    Tribúny okamžite ožili, atmosféra na štadióne za takéhoto stavu opäť pripomína to preslávené „peklo“, ktoré fanúšikovia Nitry dokážu vytvoriť.
    43:29 Jameson MILAM - 2:1
     
    43:29
    Nitra dala gól!
    Ordzovenský našiel na modrej čiare JAMESONA MILAMA, ktorý vyslal poriadne tvrdú ranu a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Pokračujeme tak za stavu 2:1 v prospech Nitry. Asistencie: David Laliberté, Peter Ordzovenský.
     
    43:09
    Zápas dnes trvá poriadne dlho. Dôvodom je aj fakt, že sa veľmi často prerušuje. Zdá sa, že aj na divákov začína sadať únava, my veríme, že na výkone hokejistov sa to nijako neprejaví.
     
    42:55
    Handzuš (BBY) – 2 minúty – podrazenie.
     
    42:29
    V pásme bola aj Bystrica, ktorá vystrašila Valenta prostredníctvom Ďatelinku. Skúsený obranca trafil len obranný val domáceho celku.
     
    41:50
    Bacashihua na prvý pohľad podcenil odrazenú strelu od zadného mantinelu, napokon sa ale spamätal včas a Mareka Slováka nenechal doraziť.
     
    41:08
    Štefanka bol pri bližšej žrdi, kde chcel vymiesť roh Bacashihuovej bránky, napokon ale puk nepridvihol natoľko, aby mohol skončiť v sieti.
     
    40:45
    Filip Kuzma prebral voľný puk za Michalom Valentom, stalo sa tak po tom, čo hostia strelu nedokázali tečovať.
     
    40:19
    Úvodné buly tretej tretiny bolo vhodené, posledná časť riadnej hracej doby sa tak mohla začať. Budeme zvedaví, či pôjde aj o poslednú časť tohto stretnutia, alebo sa bude musieť zápas za nerozhodného stavu predlžovať.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Za sebou máme už 40 minút hry, v druhej tretine sme videli jeden presný zásah, ktorým sa prezentoval Lukáš Hvila. Stav je tak vyrovnaný a pred treťou tretinou všetko otvorené.

    Tretia tretina sa začne približne o 21:25.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:55
    A zdá sa, že sa jej to aj podarí. Času na vyrovnanie v tejto pasáži hry je už totiž extrémne málo a bolo by veľkým prekvapením, ak by sa ešte niekomu pred prestávkou podarilo skórovať.
     
    39:00
    Posledná minúta pred druhou prestávkou, Banská Bystrica sa už bude chcieť ubrániť bez druhého inkasovaného gólu.
     
    38:30
    Navyše, domáci celok zastavil ďalší ofsajd. Nuž, Nitra si v tejto chvíli vôbec nedáva pozor na podobné situácie, čo by sa jej vo finálovej sérii stávať rozhodne nemalo.
     
    38:18
    Puk opäť smeruje k Valentovi, hostia sa dobre bránia.
     
    38:00
    Dve minúty do konca druhej tretiny.
     
    37:40
    Nitra v následnej snahe o rýchly prechod stredným pásmom pohorela, pískalo sa tak postavenie mimo hry. Tento fakt vyhovuje neporovnateľne viac Banskej Bystrici.
     
    37:25
    Banská Bystrica sa rýchlo oslobodila, puk smeruje za bránku Michala Valenta.
     
    37:20
    Bast (BBY) – 2 minúty – krosček.
     
    36:32
    Zakončil aj Lalberté, Pujacs ale do tejto strely však vložil svoju hokejku a dokázal tak puk zblokovať aspoň na ochrannú sieť.
     
    35:55
    Slovák uspel na buly v útočnej tretine, Ordzovenský sa preto rozhodol okamžite vypáliť od modrej čiary. Tvrdá rana ale zadunela len na zadnom plexiskle.
     
    35:49
    Bene nezvládol súboj s Lunterom a padol na ľadovú plochu, bolo to bez faulu, napriek tomu sa ale domáci oprávnene hnevajú. Nie však na rozhodcov, ale na Luntera, ktorý, zdá sa, poriadne prekvapil Beneho svojou hrou do tela.
     
    35:28
    Kutálek nestál v jednoduchej pozícii, keď bol sám proti dvojici obrancov Banskej Bystrice, aj napriek tomu tak zakončil len do zadného mantinelu.
     
    35:00
    Hra teraz plynie pomerne rýchlo, začalo sa posledných 5 minút druhej tretiny.
     
    34:35
    Nasledovať bude komerčná prestávka.
     
    34:19
    Na opačnej strane šanca Nitry, Bacashihua puk pozorne vykopol svojím ľavým betónom do bezpečnej zóny, do rohu klziska.
     
    33:08
    Majdan to ale nevzdal, ostal na ľadovej ploche a do svojho pohybu vložil posledné sily, pri jeho rane si Valent poriadny vydýchol, keďže puk skončil na zadnom mantineli. Banská Bystrica sa mohla postarať o dokonalý obrat.
     
    32:45
    Hostia puk nahodili do útočnej tretiny, tam ale nemal Juraj Majdan dostatok síl na to, aby výraznejším spôsobom potrápil domácu defenzívu.
     
    32:19
    Zápas konečne nabral na svojom tempe. Banská Bystrica sa prezentovala niekoľkými pokusmi o založenie súvislejšej útočnej akcie, avšak tieto sa skončili len na pozornej defenzíve Nitry. Smerom dopredu sa preto budú chcieť vydať aj domáci.
     
    31:48
    Pokračujeme tak za stavu 1:1, toto finále je tak pre divákov omnoho zaujímavejšie.
    30:50 Lukáš HVILA - 1:0
     
    30:50
    Banská Bystrica dala gól!
    Tak sa na to pozrime! Banská Bystrica sa predsa len gólovo presadila, aj keď išlo o poriadne šťastný gól. Justin Baker puk zrazil priamo na korčuľu LUKÁŠA HVILU, ktorého gól napokon platí. Asistencie: Ondřej Šmach, Jason Bast.
     
    30:40
    Hostia pokračovali vo svojej presilovej hre, už ale pred Valentom nevymysleli nič zaujímavé.
     
    30:00
    Za sebou máme už polovicu riadnej hracej doby, stále platí stav 1:0 z 11. minúty, kedy sa gólovo presadil Tibor Kutálek. My budeme zvedaví, či sa Banskej Bystrici podarí odpovedať, alebo dnes budú ťahať za kratší koniec.
     
    29:46
    Sandgrenova rana od modrej čiary bola pridvihnutá, Valent bol ale pozorný a puk ramenom zrazil do bezpečnej zóny. Dôležitý zákrok domáceho gólmana.
     
    29:42
    Slovák (NIT) – 2 minúty – údery.
     
    29:42
    Handzuš (BBY) – 2 minúty – krosček.
     
    28:42
    Kutálek (NIT) – 2 minúty – hákovanie.
     
    28:41
    Obom celkom následná komerčná prestávka nepochybne padla vhod, predovšetkým Nitra mohla konečne prestriedať. Jej pätica korčuliarov totiž bola na ľadovej ploche až príliš dlho.
     
    28:40
    Na ľad sa medzičasom vrátil aj Václav Čížek, ktorý sa okamžite zapojil do hry. Aj preto sa bude chcieť gólovo presadiť po zakázanom uvoľnení, ktorému sa teraz nevyhla Nitra.
     
    27:55
    Macík puk prebral na svoju čepeľ neďaleko od útočnej modrej čiary, jeho rana z prvej ale predstavovala len stratenú šancu na skórovanie. Banská Bystrica puk vyvezie do stredného pásma.
    27:20
     
    27:20
    Teraz to už ale domáci urobili podstatne lepšie, Nitra sa usadila pred Bacashihuom, kde vyslala niekoľko zaujímavých striel, gól však nepadol.
     
    26:52
    Nitra sa nedokáže s pukom dostať do útočnej tretiny, počas tejto početnej nevýhody sa zatiaľ Banská Bystrica výborne bráni.
     
    26:29
    Pomerne rýchlo sa hostia dokázali oslobodiť, puk teraz poletí až k Valentovi.
     
    26:23
    Čížek (BBY) – 2 minúty – držanie.
     
    26:12
    Zakázané uvoľnenie Banskej Bystrice.
     
    26:00
    Hra je pomerne často prerušovaná. Tento fakt pritom tempu prvého finálového stretnutia vôbec neprospieva, aj preto môžeme vravieť v týchto minútach o nie príliš hokejových obrázkoch.
     
    25:05
    Veľká nepríjemnosť pre Nitru, puk teraz vypadol Valentovi z moci, Milam ho následne neodpratal, aj preto sa do bránkoviska okamžite tlačila do zakončenia, našťastie pre domácich z tejto situácie vyrovnanie neprišlo.
    24:18
     
    24:18
    Matoušek si dnes vytvára dobré strelecké pozície, inak tomu nebolo ani pri rane švihom z medzikružia, našťastie pre Nitru sa ale do dráhy puku hodil Baker, ktorý ho zblokoval na ochrannú sieť.
     
    23:50
    Bajtek už nemal veľa síl, napriek tomu sa ale vydal na šprintérsky súboj po voľnom puku, ktorý následne aj poslal na Bacashihuu, bolo to ale mimoriadne nedôrazné.
     
    23:25
    Banská Bystrica mohla využiť zaváhanie svojho súpera, Nitra teraz mala všetkých obrancov pri mantineli, Bortňákova prihrávka ale napokon zapadla len na bekhend Matouška. Ten zakončiť nemohol.
     
    22:46
    Nitra hrá už s piatimi korčuliarmi, hostia nevyužili ani výhodu druhej presilovej hry v dnešnom zápase.
     
    21:40
    Opäť bol ale v pásme dôrazný Tománek, tentokrát to skúsený útočník skúsil nahodiť na teč pre Hvilu, ten to mal ale len na bekhend.
     
    21:15
    Tománek bol pred modrou čiarou osamotený, aj preto sa rozhodol vypáliť. Jeho tvrdú ranu Valent zrazil späť do hry.
     
    21:00
    Puk je za Bacashihuom, ten chce rýchlo rozohrať.
     
    20:23
    Štefanka (NIT) – 2 minúty – nebezpečná hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    20:23
    Pomerne často sa teraz prerušuje, k tomuto faktu nepochybne prispel aj Justin Baker, ktorý puk prebral až v strednom pásme. Pískalo sa tak postavenie mimo hry.
     
    20:19
    Nitra ale využila zaváhanie svojho súpera, ktorý puk prebral na svoje čepele a získala buly v útočnom pásme. S pukom bude chcieť kombinovať Baker.
     
    20:10
    Úvodné buly prostrednej časti riadnej hracej doby bolo vhodené. Puk zapadol aj v tomto prípade na hokejky domácich hokejistov, ktorí sa za takéhoto stavu rozhodne nemajú kam ponáhľať. Aj preto sa na malý moment stiahnu do svojej obrannej tretiny.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Skončila sa úvodná tretina prvého finálového stretnutia, ktorá priniesla jediný gól. Počas oslabenia sa presadil Tibor Kutálek, Nitra preto vedie pomerom 1:0.

    Druhá tretina sa začne približne o 20:22.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:45
    Ešte priestor pre Hvilu, ktorému puk do útočnej tretiny poslal Hvila. Táto rana ale bola včas zblokovaná domácou obranou.
     
    19:15
    Štefanka to teraz nevymyslel vôbec zle, jeho nenápadná strela bekhendom Bacashihuovi ešte vypadla z lapačky, našťastie pre Banskú Bystricu z toho lepšia dorážka nebola.
     
    18:58
    Aké je to jednoduché. Vo fyzicky náročnom finále môže výrazne dopomôcť aj jednoduché nastrelenie puku na bránku. Uvedomil si to aj Stloukal, puk sa ale v tomto prípade zatrepotal v lapačke Bacashihuovi.
     
    18:19
    Marek Slovák bol v súboji s neporovnateľne robustnejším Ďatelinkom, napriek tomu sa ale domáci útočník k puku dostal. Nitra dokazuje, že centimetre navyše v tomto finále potrebné nebudú.
     
    17:36
    Hosťom sa absolútne nepáčil verdikt postranného arbitra, ktorý hru vykázal do stredného pásma, faktom ale je, že na jeho rozhodnutí to nič nemení. Do konca prvej tretiny ostáva už len niekoľko desiatok sekúnd.
     
    17:19
    Tomáš Zigo aktívne napádal rozohrávku súpera pri útočnej modrej čiare a hoci ho napokon do svojej moci nezískal, sklamaný byť rozhodne nemusí. Banská Bystrica totiž aspoň stihla prestiredať.
     
    16:48
    Pomerne často sa teraz hra prerušovala, postaveniu mimo hry sa najskôr nevyhla Nitra, následne ani Banská Bystrica. Na rad tak príde druhá komerčná prestávka.
     
    16:10
    Štefanka hľadal od zadného mantinelu Macíka, našťastie pre Banskú Bystricu tento puk medzi kruhy neprepadol. Ak by sa tak stalo, Nitra mohla navýšiť svoj náskok na rozdiel už dvoch gólov.
     
    15:39
    Nitra sa teraz postarala o komplikovaný prechod do útočnej tretiny. Slovák si musel puk od Lalibertého prikopnúť, napriek tomu ho ale dokázal dostať až pred Bacashihuu.
     
    15:00
    Do konca prvej tretiny ostáva ešte 5 minút, stále platí stav 1:0 v prospech domácej Nitry. Oba celky si teraz budú môcť rozdať taktické pokyny počas komerčnej prestávky.
     
    13:45
    Už sa hralo v plnom počte na oboch stranách, napriek tomu sa Nitra dostala do dobrej šance. Konkrétne to bol Henrich Ručkay, ktorý teraz prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Puk napokon musela zastaviť až žrď Bacashihuovej bránky.
     
    13:00
    Puk je v strednom pásme, posledné sekundy Zigovho vylúčenia.
     
    12:40
    Bajtek sa na pozícii ľavého krídla dostal k puku, následne sa odvážil k strele, trafil však len Gründlinga, ktorý si dal na celú situáciu už podstatne väčší pozor.
     
    12:05
    Gründling bol teraz mierne dezorientovaný a puk tak takmer sám kopol do bránky Banskej Bystrice, našťastie pre hostí sa tak ale neudialo.
     
    11:55
    Všetko sa to rozhodol zmeniť Milam, ktorý inkasoval dobrú prihrávku za úroveň kruhov na vhadzovanie, jeho okamžitá rana príklepom zapadla do lapačky Bacashihuu.
     
    11:38
    Barani puk vyhodili, Nitre úvod presilovej hry nevychádza.
     
    11:19
    Zigo (BBY) – 2 minúty – hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    11:10
    Banská Bystrica sa následne ponáhľala do protiútoku, zdá sa ale, že jej hráči sa prezentovali nedovoleným zákrokom.
    10:19 Tibor KUTÁLEK - 1:0
     
    10:19
    Nitra dala gól!
    Tak sa na to pozrime! Nitra sa dostala k puku, okamžite ho vyhodila na útočnú modrú, kde ho zachytil Beca. Ten už následne vedel, čo robiť, aj preto sa pred bránkou osamotený TIBOR KUTÁLEK nemýlil. Asistencie: Matthew Beca, Branislav Mezei.
    09:58 Tomáš Zigo (BBY)
     
    09:58
    Banská Bystrica si vyprodukovala poriadne zaujímavú príležitosť na skórovanie, Zigo si dobre nakorčuľoval medzi kruhy, následne ale stratil rovnováhu a nedokázal tak presvedčivejšie zakončiť.
     
    09:40
    Nitra sa oslobodila na dlhší čas, hostia sa už ale opäť ponáhľajú pred Valenta.
     
    08:55
    Puk smeroval medzi kruhy, kde si ho pýtal Majdan, napokon sa tam však nedostal. Aj preto ho mohol Marek Slovák poľahky vyhodiť.
     
    08:40
    Banská Bystrica je usadená v útočnej tretine, hostia roztáčajú presilovkový kolotoč.
     
    08:32
    Ručkay (NIT) – 2 minúty – nedovolená hra so zdvihnutou hokejkou.
     
    08:09
    Hra teraz mierne stratila na svojom tempe, puk sa presunul do stredného pásma. Valent ešte smerom k hlavným arbitrov signalizoval puk vo svojej maske, nepískalo sa.
     
    07:06
    Majeský to teraz nemyslel vôbec zle, keď oklamal obranu súpera, napokon sa ale Valent nenechal rozpohybovať a postrážil si svoju bližšiu žrď.
     
    06:07
    Šance sa teraz striedali na oboch stranách, pred Valentom sa do puku oprel Ďatelinka, jeho rana od modrej pritom ešte gólmanovi vypadla z lapačky, avšak len do rohu klziska.
     
    05:25
    Ale pozor! Nitra prebrala puk na voľné hokejky a hoci to nevyzeralo vôbec vážne, Stloukal chcel pred tromi žrďami ešte puk stečovať do siete. Našťastie pre Banskú Bystricu neúspešne.
     
    04:48
    Mezei zvládol súboj pri mantineli v obrannej tretine, následne ale puk vyviezol len priamo na hokejky defenzívy Banskej Bystrice. Aj preto pôjde Nitra na hráčsku lavicu.
     
    04:10
    Nitra si vytvorila pred bránkou svojho súpera mierny tlak, hostia preto nemohli reagovať inak, ako zakázaným uvoľnením. Hoci sa o to Banská Bystrica pokúšala, striedať, pochopiteľne, nemôže.
     
    03:25
    Radoslav Macík nepatrí medzi hokejistov, na ktorých radno zabudnúť. Domáci hráč to chcel potvrdiť aj v tejto chvíli, kedy sa ocitol za obranou Banskej Bystrice, v tomto prípade ale jeho rana mierila len na zadný mantinel.
     
    02:57
    Zakázané uvoľnenie Nitry.
     
    02:45
    Bortňák teraz zbytočne nešpekuloval a puk odpálil až k bránke súpera, stalo sa tak po tom, čo si Bene chcel až príliš drzo s pukom nakorčuľovať pred priestor troch žrdí.
     
    01:55
    Prvá črtajúca sa príležitosť pre Nitru, Beca si našiel priestor medzi kruhmi nie však dostatok na to, aby dokázal výraznejším spôsobom ohroziť Bacashihuu.
     
    01:15
    Na aktivitu Ziga chcel nadviazať aj Gillies, pri vysokom napádaní súpera ale nemal veľa možností. Aj preto puk zamieril opäť len k zadnému mantinelu.
     
    00:46
    Po puku sa v rohu klziska naťahoval Tomáš Zigo, jeho hokejka bola príliš krátka. Aj preto odíde skúsený hokejista Banskej Bystrice radšej do stredného pásma.
     
    00:10
    Úvodné buly vyznelo lepšie v prospech domácej Nitry. Tá sa s pukom prakticky okamžite po vhodení hlavným arbitrom stiahla do vlastnej obrannej tretiny, odkiaľ bude chcieť založiť svoju postupnú útočnú akciu.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Hráči oboch celkov už stoja nastúpení na modrých čiarach, prvé finálové stretnutie sa o malý moment začne. Ešte predtým nás ale čaká milá povinnosť – vypočuť si štátnu hymnu Slovenskej republiky.
     
    Úvodné zostavy:

    HK Nitra: Valent – Ordzovenský, Milam, Mezei, Podhradský, Kuzma, Baker, König, Milo – Stloukal, M. Slovák, Laliberté – Kutálek, Beca, H. Ručkay – Bajtek, Štefanka, Macík – Pupák, Bene, Piačka

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua – Ďatelinka, Šmach, Majeský, Pujacs, Gründling, Čížek, Bajaruns, Sandgren – Majdan, Bast, Tománek – Hvila, Kytnár, Gillies – Matoušek, Zigo, Lunter – Bezúch, Handzuš, Bortňák

    Rozhodca: Lauff, Kubuš – M. Korba, Gajan.
     
    V utorok je na programe začiatok finále play off slovenskej Tipsport ligy o Pohár Vladimíra Dzurillu, na ktorý túto sezónu pribudne mužstvo,ktoré ho doposiaľ ešte nezískalo. Pohár Vladimíra Dzurillu prešiel menšou modernizáciou a s váhou 31 kg sa radí medzi najťažšie. Je dokonca dvakrát ťažší ako slávny Stanley Cup. Nového majstra spoznáme najskôr 17 a najneskôr 24.4.2016.
    To či bude výhoda väčší oddych po semifinále, kedy Banská Bystrica odohrá zápas po takmer šiestich dňoch sa dozvieme počas najbližších dní. Bystrickí Barani v semifinále zdolali Košice 4:2 na zápasy a svoj postup spečatili pred vlastnými fanúšikmi výhrou 4:1. Corgoni naopak mali namále, kedy po prehre 2:5 v piatom zápase mali Zvolenčania 2 pokusy na ukončenie série. Ani jeden však nevyužili a v rozhodujúcom siedmom zápase Corgoni presvedčivou výhrou 4:0 postúpili do svojho historicky druhého finále. V prvom prípade stroskotali na Košiciach tak ako ich tohtoročný finálový súper, ktorý sa predstaví vo finále opäť po roku.
    Séria tohtosezónnych zápasov je vzácne vyrovnaná, kedy zakaždým platilo môj dom, môj hrad.
    Predzápasové prognózy očakávajú nitrianske divácky atraktívne útočné poňatie hry a banskobystrickú hru do tela vychádzajúcu zo zabezpečenej obrany. To či sa predpoklady naplnia alebo si hráči pripravia pre divákov niečo iné sa môžete dozvedieť aj z nášho textového prenosu, na ktorý vás srdečne pozývam. Je dôležité upozorniť, že nielen toto stretnutie, ale aj všetky ostatné finálové sa začínajú kvôli televíznemu prenosu o 19:30 hod.

    Predzápasové preview: Dalibor Sklár
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:30.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 11. Kutálek (Beca, Mezei), 44. Milam (Laliberté, Ordzovenský), 56. Slovák (Milam, Laliberté) – 31. Hvila (Bast)


    HK Nitra: Valent – Ordzovenský, Milam, Mezei, Podhradský, Kuzma, Baker, König, Milo – Stloukal, M. Slovák, Laliberté – Kutálek, Beca, H. Ručkay – Bajtek, Štefanka, Macík – Pupák, Bene, Piačka
    HC´ 05 Banská Bystrica: Bacashihua – Ďatelinka, Šmach, Majeský, Pujacs, Gründling, Čížek, Bajaruns, Sandgren – Majdan, Bast, Tománek – Hvila, Kytnár, Gillies – Matoušek, Zigo, Lunter – Bezúch, Handzuš, Bortňák

    Rozhodčí: Lauff, Kubuš – M. Korba, Gajan
    Nitra 4 2 Banská Bystrica
    #1 Úterý 12.04.2016 • 19:30
    Nitra - Banská Bystrica 3:1
    #2 Středa 13.04.2016 • 19:30
    Nitra - Banská Bystrica 3:2
    #3 Sobota 16.04.2016 • 19:30
    Banská Bystrica - Nitra 5:3
    #4 Neděle 17.04.2016 • 19:30
    Banská Bystrica - Nitra 4:2
    #5 Středa 20.04.2016 • 19:30
    Nitra - Banská Bystrica 6:4
    #6 Pátek 22.04.2016 • 19:30
    Banská Bystrica - Nitra 2:3 po s.n. (1:2)
    bahis siteleri