Braga – Tondela 3:0 (kon.) | Benfica – Setúbal 2:1 (kon.)
konec
SC Braga
3:0 (1:0)
CD Tondela
Pondělí 18.04.2016, 20:00 • Estádio AXA, Braga (kapacita: 30.286 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě pro dnešní večer vše! Užijte si zbytek pondělního večera a u dalšího textové přenosu zase brzy na shledanou! (22:10:57)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 20:16.
    Domácí Braga dnes snadno zvítězila.

     
    Máme za sebou utkání mezi Bragou a Tondelou. Domácí fotbalisté byli po celý zápase lepším týmem a zaslouženě tak vyhráli 3:0. V prvním poločase s nimi ještě dokázali hosté držet krok, v tom druhém už byl však na hřišti pouze jeden tým. Braga svoji dominantnost stvrdila ve druhém dějství nejprve brankou Stojiljkoviče ve 47. minutě a poté i brankou střídajícího Crislana v 73. minutě. Na konci zápasu byl po potyčce se Stojiljkovičem vyloučen frustrovaný obránce hostí Cunha. Braga si dnes připsala zasloužené tři body do tabulky.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Stojiljkovič dostal ze ten samý souboj žlutou kartu.
    90+5. Červená karta pro Cunhu.
     
    90+5
    Cunha je za svoje počínání dokonce vyloučen! Rozhodčí se jej rozhodl vyloučit na konci utkání za oplácení, když Cunha kopl Stojiljkoviče do hlavy.
     
    90+4
    Ve středu hřiště se nebezpečně srazili Stojiljkovič s Cunhou. Cunha však nebezpečně oplácel kopnutím do hlavy svého soka.
     
    90+3
    Hosté se ještě dostanou k jedné standardní situaci, kterou budou zahrávat ze zhruba třiceti metrů. Zápas se však již víceméně dohrává.
     
    90+2
    Na konci zápasu je ještě za roztržku s jedním z hostujících hráčů potrestán domácí Vukčević, který dostává žlutou kartu.
     
    90+1
    Amado se na levé straně vápna ještě dokázal uvolnit a vystřelit, jeho střela se však k Marafonovi nedostala a skončila pouze na lýtku bránícího Goiana.
     
    90
    Ani rohový kop, který zahrál André Pinto, však nedopadl na hlavu nikoho z jeho spoluhráčů a Braga se tak v poklidu dokázala ubránit.
     
    89
    Následnou standardní situaci opět rozehrál Santos, jeho centr však opět nedokázali hosté gólově zužitkovat. Jediné co vytěžili z této akce, je další rohový kop.
     
    88
    Ricardo Ferreira dostává žlutou kartu za zastavení pronikajícího Tavarese na levém křídle.
     
    87
    Hosté se dostali ke střele z hranice vápna, pokus jednoho z hráčů Tondely byl však zablokován a rozhodčí mu ještě píská útočný faul, takže rozehrávat budou hráči Bragy.
     
    85
    Nuno Santos si vzal na starost volný kop z pravé strany. Jeho centr do vápna Bragy však nenašel nikoho z jeho spoluhráčů a domácí se v klidu ubránili.
     
    84
    Crislan našel šikovnou přihrávkou ve vápně volného útočníka Stojiljkoviče, ten i dokázal vystřelit, jeho pokus však zablokoval dobře dostupující obránce Pica.
     
    83
    Níguezův centr dopadl pouze na hlavu prvního bránícího hráče Tondely, který jej dokázal odhlavičkovat pryč z vápna do bezpečí.
     
    82
    Domácí fotbalisté se dostali k centru z levé strany. Níguezův centr byl však sražen na roh a ten samý hráč se ujme jeho exekuce.
     
    81
    Následně v týmu Bragy odešel Silva, kterého nahradil Níguez.
     
    81
    Poslední střídání na obou stranách. Nejprve odešel Wagner, nahradil jej Monteiro.
     
    80
    Po souboji ve středu hřiště se k míči dostal jeden z hráčů Bragy, který s ním prošel až do vápna. Tam se však snažil přihrávat na volného Crislana, k němu však přihrávka nedoputovala.
     
    79
    Josué sám si postavil míč ke střele, jeho pokus však pouze orazítkoval jednoho z hráčů stojících ve zdi.
     
    78
    Další střídání v týmu Bragy. Stažen ze hry je Djavan Ferreira, nahradil jej Ringstad.
     
    77
    Domácí Josué se dokázal prodrat středem hřiště až před vápno Tondely, kde byl faulován. Braga bude mít k dispozici dost zajímavou standardní situaci.
     
    75
    Domácí hráči mají utkání pevně pod kontrolou a pokračující v dalších útocích. Opět to byl Stojiljkovič, který se na pravé straně dral do vápna. Míč mu však od nohy odskočil.
     
    74
    Za svou gólovou oslavu byl Crislan odměněn od hlavního rozhodčího žlutou kartou za sundání dresu.
    73. CRISLAN - 3:0
     
    73
    Braga právě vstřelila branku!
    Už to máme 3:0 pro domácí celek! CRISLAN byl na hřišti jen chvilku a už dokázal rozvlnit síť! Velmi dobře hrající Stojiljkovič mu poslal ve vápně přihrávku na levou stranu a domácí útočník uklízel do prázdné brány. 3:0 pro Bragu!
     
    72
    Santosův centr z levé strany byl sice podařený, Wagner jej však trestuhodně podskočil a míč tak končí opět v moci hráčů Bragy.
     
    71
    Hostující Santos se snažil projít podél levé lajny, byl však dost nekompromisně zastaven obránce Goianem.
     
    70
    Z levé strany se dokázal do vápna probít domácí Silva, jeho zpětná přihrávka, která mířila na hranici velkého vápna, však nenašla nabíhajícího Crislana díky obrannému zákroku Santose.
     
    69
    Opět to byl Josué, který se postavil k přímému volnému kopu, tentokráte z pravé strany. Jeho střílený centr do vápna však pouze odhlavičkoval pozorný obránce Kaká.
    Střelec druhé branky Bragy Nikola Stojiljkovič.

     
    68
    Střelec první branky Ahmed Hassan byl stažen ze hry, nahradil jej Crislan.
     
    67
    Domácí jsou dál aktivnějším celkem. Josué si navedl míč do středu hřiště, jeho střela se však mezi tři tyče nevešla a branku přeletěla.
     
    66
    I hráči Tondely se pustili do útoku. Jejich akce na levém křídle však končí nepřesnou přihrávkou, kterou vystihl obránce Goiano.
     
    65
    Domácí útočník Hassan se hnal za míčem na hrotu, v souboji s hostujícím bekem Picou však neměl nejmenší šanci a k míči se nedostal včas.
     
    64
    Josué z následné standardní situace poslal centr do vápna, tam však nedokázal najít nikoho ze svých spoluhráčů a i tato možnost tak zůstává nevyužita.
     
    63
    Pica je dalším potrestaným hráčem v dnešním zápase. Na pravé straně hřiště stáhl za dres jednoho z domácích a rozhodčí to ocenil žlutou kartou.
     
    63
    Srbský útočník Stojiljkovič se opět dral do šance. Centr na něj do vápna jej však zastihl v ofsajdovém postavení a rozhodčí tak akci přerušil.
     
    62
    Na pravé straně dokázal výborně napadat rozehrávku Tondely aktivní útočník Stojlijkovič. Brankář Ramos však dokázal před dotírajícím útočníkem Bragy míč včas odehrát.
     
    61
    Další střídání v dnešním zápase. Ze hry odchází Luís Alberto, nahradí jej Amado.
     
    60
    Trenér hostujícího celku Petit byl vyhoštěn po opakovaném verbálním konfliktu s rozhodčím a utkání tak sleduje již pouze z tribuny.
     
    59
    Domácí fotbalisté se teď snaží uklidnit hru kombinací na vlastní polovině. I přes aktivní napadání Tondely se jim to daří.
     
    58
    Velmi aktivní Nikola Stojiljkovič se dostal k míči na hranici vápna. Jeho střela sice mířila dobře k tyči, postrádal však razanci a Ramos jí tak dokázal chytit.
     
    57
    Na levé strany se dokázal krásně prosmýknout Djavan Ferreira kolem dvou protihráčů, jeho centr do vápna však nenašel nikoho z nabíhajících hráčů v červených dresech.
     
    56
    Wagner na levé straně prostrčil míč na nabíhajícího Juniora, ten jej sice stihl na hrací ploše, nicméně byl v ofsajdu a akce tak nemohla pokračovat.
     
    55
    Brankář Marafona už je na nohou a rovnou poslal míč do hry. Na levém křídle svým výkopem sice našel Silvu, ten však o míč záhy přišel díky špatnému zpracování.
     
    54
    Domácí brankář Marafona se stále nedokázal zvednout ze země a je, stejně jako jeho spoluhráč před chvílí, ošetřován na hrací ploše.
     
    53
    Nuno santos poslal centr do vápna z levé strany. Ten ve svých rukavicích Marafona neudržel, ale rozhodčí píská faul na brankáře Bragy.
     
    52
    Domácí borci se snažili o rychlou kombinaci ve středu hřiště, jejich snahu však zastavil faul Josuého, který dostává žlutou kartu.
     
    51
    Domácí Ferreira byl odveden ze hřiště aby byl ještě krátce ošetřen. Po malé chvilce bude pravděpodobně hlavním sudím opět vpuštěn do hry.
     
    50
    Na zemi zůstává ležet jeden z domácích hráčů, který je po souboji ve středu hřiště viditelně otřesen. Lékaři Bragy jej momentálně ošetřují na hrací ploše.
     
    49
    Hosté se snaží o rychlou odpověď. Po pravé straně se dokázal prosmýknout čerstvý Murillo, jeho centr do vápna byl však příliš dlouhý.
    47. Nikola STOJILJKOVIČ - 2:0
     
    47
    Braga právě vstřelila branku!
    A hned zkraje je to 2:0! NIKOLA STOJILJKOVIČ se konečně trefil! Centr z levé stany propadl až k němu a on po krátkém váhání napálil míč k pravé tyči! 2:0 pro Bragu.
     
    46
    Hosté vedli akci po levém křídle, Wagner se však s míčem až do vápna neprobil a míč mají tak hráči domácí Bragy.
     
    46
    První střídání v dnešním zápase udělal celek Tondely. Ze hry je stažen Baldé, nahradil jej Murillo.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas zápasu mezi SC Braga a hostujícím celkem CD Tondela. Domácí fotbalisté se dokázali dostat do vedení již v 5. minutě, kdy si na zadní tyči na centr počkal Ahmed Hassan a usměrnil jej do sítě. Od té doby se Tondela Braze vyrovnala, oba celky si vytvořili nějaké šance, žádná z nich však nebyla taková, aby jí dokázali hráči Bragy nebo Tondely proměnit. Co nám přinese druhý poločas, to zjistíme přibližně ve 21:05, kdy druhé dějství začne.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Josué nacentroval z levé strany, jeho centr však dokázali domácí obránci odvrátit alespoň na roh. Josué si tak zopakuje podobnou situaci, akorát z druhé strany.
     
    45
    Djavan Ferreira se krásně uvolnil na levé straně, při pokusu o centr jej však fauloval hostující Alberto a domácí budou zahrávat přímý volný kop.
     
    44
    Rafa Silva šel teď do souboje se Santosem velmi nebezpečně, rozhodčí však počínání domácího záložníka nevyhodnotil ani jako faul.
     
    43
    Na levém křídle se po rychlé kombinaci dostal domácí Silva, ten však nedokázal nacentrovat tak, aby ve vápně našel volného Hassana. Domácí tak svou příležitost nedokázali využít.
     
    42
    Baldé se na pravé straně dokázal uvolnit a chtěl nacentrovat do vápna. Naštěstí pro domácí jej včas dostoupil Djavan Ferreira a odvrátil jeho pokus na roh.
     
    41
    Domácí fotbalisté se snaží pozdržet čas a momentálně pouze kombinují mezi sebou na vlastní obranné polovině.
     
    40
    Hosté se snažili kombinovat ve středu hřiště, jejich akce však končí nepřesností záložníka Souzy.
     
    39
    Centr do vápna poslal Nuno Santos. Jím vyslaný míč však ve vápně domácího celku nenašel nikoho z hostujících hráčů a tak se domácí ubránili.
     
    37
    Na pravém kraji vápna Bragy se ke střele dostal Baldé, jeho střela byla však příliš pomalá a mířila do středu brány, takže Marafona neměl problém.
     
    36
    Hosté jsou i nadále velmi aktivní. Po levé straně se přehnal Tavares, při svém průniku se však dostal mimo hřiště, což znamená aut pro Bragu.
     
    35
    Wagner je dalším potrestaným hráčem. Trest přišel za faul na Josuého ve středu hřiště.
     
    34
    Santosův přímý kop dopadl přímo na hlavu obránce Bragy, který odhlavičkoval jen na vápno k Wagnerovi. Ten se opřel do míče, ale jeho střela mířila vysoko nad branku.
     
    33
    Po pravé straně se přehnal hostující Baldé, jeho průnik však zastavil Souza tvrdým faulem a hosté tak budou mít k dispozici volný přímý kop.
     
    32
    Z hloubi pole vyslal centr za obranu domácí Josué, nabíhající útočník Stojiljkovič byl však načapán pouze v ofsajdu a jeho akce tak rychle skončila.
     
    31
    Opět to byl Rafa Silva, který se z levé strany dostal až do vápna hostí. Jeho zpětná přihrávka však nenašla nikoho z jeho spoluhráčů a skončila pouze na kopačce jednoho z obránců hostujícího celku.
     
    30
    Domácí Rafa Silva se snažil projít podél levé lajny, důrazný obránce Tondely Pica mu v tom však čistě zabránil a míč odklidil do autu.
     
    28
    Dlouhý nákop hostujícího Cunhy mířil na hrot na Juniora, ten však v souboji s Djavanem Ferreirou neměl nejmenší šanci a vzdušný souboj tak vyhrál domácí bek.
    27. Šance domácího celku, kterou opět nedokázal proměnit Stojiljkovič.
     
    27
    Další šance Stojiljkovičem, další střela mimo branku. Domácí útočník se dostal k hlavičce po centru z pravé strany, jeho pokus však míří vysoko nad branku Tondely.
     
    26
    Baldé dokázal na levé straně ve velké rychlosti převzít míč a navést si ho do středu hřiště na střelu. Jeho pokus však mířil pouze do připravených rukavic brankáře Marafony.
     
    25
    Silva se snažil rozvinout rychlý protiútok Bragy, místo přihrávky do běhu na Vukčeviće však nasměroval míč pouze do autu.
     
    24
    Josué se krásně probil podél pravé strany, od které se vydal do středu hřiště. Jeho prudká přihrávka do vápna však nenašla nabíhajícího Hassana, neboť jí včas zablokoval jeden z obránců Tondely.
     
    23
    Na pravé straně se uvolnil Mauro, který se snažil najít místo pro centr do vápna hostí. Santos jej však skvěle ubránil a nedal domácímu záložníkovi šanci k centru a o míč jej připravil.
     
    22
    Hostující Cunha poslal dlouhý a přesný pas na hrot na spoluhráče Wagnera. Ten byl však zastaven, neboť pomezní rozhodčí signalizoval Wagnerův ofsajd.
     
    21
    Josué byl exekutorem dalšího rohového kopu Bragy. Z něj sice dokázal najít Pinta, jeho hlavička však neměla gólové parametry.
     
    20
    Vukčević teď zachránil svůj tým, když se včas stihl vrátit a odzbrojit postupujícího Wagnera, čímž zastavil nebezpečný útok hostujícího celku.
    19. Stojiljkovič a jeho druhá šance v dnešním utkání.
     
    19
    Domácí Braga se spoléhá zejména na rychlé brejky, ze kterých je však velmi nebezpečná! Do další velké šance se dostal domácí Stojiljkovič, ani tuto šanci však neproměnil.
     
    18
    Hráči Tondely jsou v této části hry aktivnějším celkem. Na pravém křídle se dokázal šikovně uvolnit Souza, který byl poté zastaven až za cenu faulu.
     
    17
    K rohovému kopu se dostali hostující fotbalisté. Wagner však svůj centr do vápna velmi přetáhl a ve vápně tak nenašel nikoho ze svých spoluhráčů.
     
    16
    Romário Baldé je první hráčem v dnešním utkání, který dostává žlutou kartu. Tu dostal za tvrdý zákrok na polovině Bragy na Ferreiru.
     
    15
    Do šance se na druhé straně dostali i hosté, Junior však z pravé strany ve vápně nedokázal zakončit tak, aby překonal brankáře Marafonu.
    14. Šance domácího celku, kterou spálil Stojiljkovič.
     
    14
    Domácí Stojiljkovič se dostal do zajímavé příležitosti, když se ocitl sám před brankářem! Se svou šancí ale naložil trestuhodně nedokázal Ramose překonat!
     
    13
    Hostující Tavares se snažil přejít přes Vukčeviće na pravém křídle. Při své snaze si však nedovoleně pomohl rukou, což neušlo zraku rozhodčího.
     
    12
    Djavan se dokázal na levé straně uvolnit tak, že se mu podařilo odcentrovat do vápna. Tam však nedokázal najít nikoho ze svých spoluhráčů a míč tak sebral brankář Tondely.
     
    11
    Za dlouhým výkopem hostujícího brankáře Ramose se hnal jeho spoluhráč Wagner. Dřív než útočník Tondely byl však u míče domácí brankář Marafona, který jej odklidil do bezpečí.
     
    10
    Josué zahrával rohový kop domácího celku, po jeho centru však nedokázal nikdo z jeho spoluhráčů zamířit přesně mezi tři tyče.
     
    9
    Domácí se snažili na pravé straně dostat k rychlé kombinaci. Jejich snahu však utnul nepřesný pas, který vyslal domácí Mauro.
    Střelec první branky Ahmed Hassan.

     
    8
    Hosté jsou evidentně velmi zaskočeni dosavadním průběhem utkání. Na levé straně se snažil dostat do úniku Tavares, míč se mu však zamotal mezi nohy a jeho akce záhy skončila.
     
    7
    Domácí fotbalisté vstoupili do dnešního utkání opravdu stylově. Hned zkraje se ujali vedení a hrají velmi aktivně. Akci na levé straně zakončil z hranice vápna Silva, který však netrefil bránu.
    5. Ahmed HASSAN - 1:0
     
    5
    Braga právě vstřelila branku!
    A z první akce máme první branku! Na dlouhý centr z levé strany si dokázal naběhnout AHMED HASSAN, který na zadní tyči usměrnil míč za Ramose! 1:0 pro domácí celek!
     
    4
    Na levém křídle se dokázal prokličkovat domácí Silva, ten byl však dost nevybíravě sestřelen obráncem Cunhou. Silva stále leží na trávníku a ošetřují jej domácí lékaři.
     
    3
    Z pravé strany se dokázal až do vápna probít hostující Baldé, ve vápně se však zamotal do svých kliček a narazil do bránícího Djavana.
     
    2
    Dlouhý centr do vápna na nabíhajícího Stojiljkoviče poslal domácí Josué, centrovaný míč byl však příliš dlouhý a sebral jej pouze gólman hostí.
     
    1
    Úvodní výkop dnešního utkání obstarali hráči hostujícího celku a zápas tak začal! První akce hostí vedla středem hřiště, průnik Souzy však domácí zastavili.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky se již připravují na hrací ploše, což znamená že utkání co nevidět odstartuje!
     
    Úvodní sestavy:

    SC Braga: Marafona – Goiano, Ferreira, Pinto, Djavan Ferreira – Josué, Mauro, Vukčević, Silva – Stojiljkovič, Koka.
    Náhradníci: Matheus – Boly, Eduardo, Carlos, Crislan, Níguez, Ringstad.

    CD Tondela: Ramos – Cunha, Kaká, Pica, Santos – Alberto, Souza, Tavares – Baldé, Junior, Wagner.
    Náhradníci: Zubikarai – Amado, Thicot, Murillo, Tinoco, Monteiro, Vedova.

    Rozhodčí: Tiago Antunes – Ribeiro, Brás. (vš. Portugalsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    CD Tondela

    Hosté mají naprosto odlišné starosti než domácí celek. Tondela je se ziskem pouhých 20 bodů na 18. místě v tabulce, což je zároveň místo poslední. Na záchranu ztrácí Tondela 6 bodů a tak musí dnes bezpodmínečně vyhrát, aby ještě měla teoretickou šanci na záchranu a nemusel se v sezóně 2016/17 utkávat s týmy v soutěží Segunda Liga. Tondela v posledním zápase na svém hřišti porazila konkurenta v boji o záchranu União Madeira a tak dnes mají hráči hostí na co navazovat!
     
    SC Braga

    Domácí celek prožívá poměrně úspěšnou sezónu. Braga dokázala projít až do čtvrtfinále Evropské ligy, kde jí vystavil stopku ukrajinský Šachtar. V domácí soutěží si hráči Bragy drží 4. místo se ziskem 51 bodů, což by je opět posunulo do kvalifikace o Evropskou ligu, což je určitě cílem domácího celku. V posledním kole dokázala Braga pouze remizovat na vlastním hřišti se 13. Moreirense 1:1 a má tak dnes co napravovat.
     
    Krásný pondělní večer všem fanouškům a fanynkám portugalské kopané. Dnes máme na programu dohrávku 30. kola Primeira Ligy mezi celky SC Braga a hostujícím CD Tondela. Úvodní výkop dnešního utkání je naplánován na 20:00.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Jakub Hataš

    Branky: 5. Hassan, 47. Stojiljkovič, 73. Crislan

    Karty:   52. Josué (BRG), 74. Crislan (BRG), 88. Ferreira (BRG), 90+2. Vukčević (BRG), 90+5. Stojiljkovič (BRG) – 16. Baldé (TND), 35. Wagner (TND), 63. Pica (TND)   90+5. Cunha (TND)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 7:4. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 20:16.
    SC Braga: Marafona – Goiano, Ferreira, Pinto, Djavan Ferreira (78. Ringstad) – Josué, Mauro, Vukčević, Silva (81. Níguez) – Stojiljkovič, Hassan (68. Crislan).
    Náhradníci: Matheus – Boly, Eduardo, Carlos, Crislan, Níguez, Ringstad.

    CD Tondela: Ramos – Cunha, Kaká, Pica, Santos – Alberto (61. Amado), Souza, Tavares – Baldé (46. Murillo), Junior, Wagner (81. Monteiro).
    Náhradníci: Zubikarai – Amado, Thicot, Murillo, Tinoco, Monteiro, Vedova.

    Rozhodčí: Tiago Antunes – Ribeiro, Brás. (vš. Portugalsko)
    bahis siteleri