Admira – St. Pölten 2:1 (kon.)
konec
FC Admira Wacker Mödling
2:1 (0:0)
SKN St. Pölten
Úterý 19.04.2016, 18:00 • BSFZ-Arena, Mödling • Rakouský pohár • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný úterní podvečer přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům rakouského fotbalu. Vítám vás u online textového přenosu ze semifinálového pohárového duelu, ve kterém se utkají FC Admira Wacker Mödling a SKN St. Pölten. Utkáním, jehož úvodní výkop je naplánován od 18 hodin, vás prostřednictvím online textové reportáže bude provázet Lukáš Jasoněk.
    Pozvánka na semifinále rakouského poháru
     
    FC Admira Wacker Mödling

    FC Admira vstoupil do domácí pohárově soutěže zápasem se Schwechatem a na hřišti třetiligového celku vybojoval postup až po pokutových kopech. Penaltový rozstřel musel rozsoudit také druhé kolo, v němž Wacker venku porazil SV Wallern.

    V osmifinále zavítali fotbalisté Mödlingu na trávník Lankowitze a domácí celek udolali tím nejtěsnějším možným rozdílem. Jedinou branku nabídl také čtvrtfinálový souboj, ve kterém svěřenci trenéra Baumeistera překvapivě vyřadili ambiciózní Rapid Vídeň, a sice gólem vstřeleným v samotném závěru utkání.
     
    SKN Sankt Pölten

    Fotbalisté Sankt Pöltenu se v úvodním pohárovém kole představili v Dornbirnu, kde zvítězili poměrem 2:0. Poté hráči celku hrajícího druhou nejvyšší soutěž zavítali na hřiště Hardu, a přestože velmi brzy inkasovali, čtyřmi vstřelenými brankami dokázali nepříznivý vývoj otočit ve svůj prospěch.

    Osmifinálovým soupeřem SKN St. Pölten byl vídeňský Stadlau a svěřenci trenéra Daxbachera si v hlavním městě Rakouska s chutí zastříleli, výsledek 4:0 hovoří za vše. V cestě za semifinálovou účastí jim stál Mattersburg, který ale nevyužil výhodu domácího prostředí a prohrál 1:2.
    Dějištěm semifinálového klání bude BSFZ-Arena
     
    Posledních pět vzájemných soutěžních zápasů

    29.04.2011 St. Pölten – Admira Wacker Mödling 1:0
    26.11.2010 Admira Wacker Mödling – St. Pölten 5:1
    14.09.2010 Admira Wacker Mödling – St. Pölten 3:2
    12.07.2010 St. Pölten – Admira Wacker Mödling 1:4
    04.05.2010 St. Pölten – Admira Wacker Mödling 2:4
     
    Semifinálové derby

    Vítězný tým nejenže postoupí do finále národní pohárové soutěže, ale stane se také vládcem Dolních Rakous. Obě města totiž leží právě v této spolkové zemi a od sebe je dělí vzdálenost 67 kilometrů.
    Hráči mají o motivaci postaráno, vítězný celek se ve finále utká o tuto blyštivou trofej
     
    Česká stopa

    Možnost probojovat se do finále bude mít také Bartoloměj Kuru. Devětadvacetiletý brankář s českými kořeny působí v celku SKN St. Pölten, rakouské občanství získal už ve svých čtrnácti letech. V mládežnických kategoriích mimo jiné oblékal dresy pražské Sparty i Slavie.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Admira Wacker Mödling: Siebenhandl – Zwierschitz, Lackner, Ebner, Toth, Wostry, Wessely, Knasmüllner, Grozurek, Spiridonović, Starkl
    Náhradníci: Kuttin – Monschein, Zulj, Malicsek, Bejrami, Ayyildiz, Maranda.
    Trenér: Ernst Baumeister.

    SKN St. Pölten: Riegler – Grasegger, Petrovic, Dober, Huber, Stec, Mader, Ambichl, Dieng, Hartl, Thürauer
    Náhradníci: Kuru – Segovia, Gschweidl, Beichler, Schagerl, Wisio, Prettenthaler.
    Trenér: Karl Daxbacher.
     
    Fotbalisté obou celků už nastoupili na trávník.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop provedli hráči domácího týmu, kteří hrají v červenočerné kombinaci dresů. Hosté do utkání nastoupili ve žluté sadě dresů.
     
    3
    Jeden z domácích hráčů se na levém okraji pokutového území dostal k odraženému míči a okamžitě adresoval přihrávku do předbrankového prostoru, ale jeho nabíhající spoluhráč se k balonu nedostal.
     
    4
    Zakončení bylo naopak k vidění na druhé straně hrací plochy, rána vyprodukovaná zpoza šestnáctky se však mezi tři tyče nevešla.
     
    6
    Podél levé postranní čáry zaútočil Wessely, ale při snaze obejít svého strážce mu míč unikl do zámezí a výhodu autového vhazování tak budou mít hráči St. Pöltenu.
     
    7
    Balonu se ale po jeho uvedení do hry zmocnili hráči Admiry, kteří ze své útočné aktivity vytěžili rozehrávku rohového kopu. Jeho exekutorem se stal Spiridonović, který posadil míč na hlavu Wostrého, jenž však mířil nepřesně.
     
    9
    Rohový kop byl k vidění také na opačné straně hřiště, ale cent Ambichla byl pozornou soupeřovou obranou zneškodněn.
     
    11
    Hosté založili rychlou útočnou akci, při které vběhl do pokutového území Dieng. Tomu byl balon odkopnut k hranici pokutového území, odkud ránu Madera tečoval mimo bránu obránce.
     
    12
    Po uvedení míče do hry se ke střele zpoza šestnáctky odhodlal Mader, jeho pokus ze záklonu však proletěl vysoko nad brankovou konstrukcí.
     
    13
    Kop od rohového praporku pak získali také fotbalisté Mödlingu. Balon z něj letěl na zadní tyč, kde zhruba metr vedle ní hlavičkoval Wostry. Hra tak bude navázána odkopem od brány.
     
    15
    Obě mužstva se v úvodní patnáctiminutovce prezentovala ofenzivním pojetím hry a snaží se co nejdříve otevřít gólový účet utkání.
     
    16
    Červenočerně oděni hráči chtěli zahrozit prostřednictvím dlouhého nákopu, ale míč sebrala pozorně bránící defenziva hostujícího celku.
     
    17
    Po zisku míče zavelel k útoku Stec a pokoušel střeleckou štěstěnu ranou ze střední vzdálenosti. Hráč St. Pöltenu však neměl dostatečně přesně seřízena mířidla a cílené zařízení tak netrefil.
     
    19
    Domácímu mužstvu se podařilo prokombinovat k šestnáctce a poté došlo k jedovaté křižné střele, kterou zkrotil gólman Riegler.
     
    21
    Centrem z levé strany se prezentoval Dieng, míč v předbrankovém prostoru po odrazu ze země sebral do své náruče Siebenhandl a posléze ho rozdal svým spoluhráčům v poli.
     
    23
    První větší šanci zápasu si vytvořil hostující celek! Dieng přihrávkou z levé strany oslovil nabíhajícího Hartla, který v tísni vypálil jen těsně vedle levé tyče. Siebenhandl se po míči pouze ohlédl.
    23. Hartl (SPN)
     
    24
    Příležitost k otevření skóre měli také domácí! Po centru z přímého volného kopu došlo na zadní tyči k zakončení hlavou a balon musel vyrazit na tyč gólman Riegler, jenž si tak v dnešním semifinále připsal veledůležitý zákrok.
     
    27
    Mödling dostal ofenzivní choutky a zaútočil po pravém křídle, jenže balon byl odkopnut do zámezí. Zpět do hry jej v blízkosti středové čáry uvede Zwierschitz.
     
    29
    Po zisku balonu postupovali vpřed hráči St. Pöltenu, avšak Diengovi se nepodařilo přesně přihrát.
     
    31
    Hartl se vydal napadat rozehrávku Admiry, přičemž se ale snažil příliš vehementně a ve snaze vybojovat míč fauloval Lacknera.
     
    33
    SKN St. Pölten vybojoval rohový kop, nicméně balon po centru Ambichla zamířil rovnou do rukavic připraveného brankáře Siebenhandla, který jej pevně ukryl ve své náruči.
     
    35
    V tuto chvíli se míč nachází na kopačkách fotbalistů Sankt Pöltenu, kteří si vyměňují přihrávky na vlastní polovině hrací plochy.
     
    37
    Dieng chtěl v souboji jeden proti jednomu obejít Zwierschitza, jenže svou individuální akci k zakončení nedotáhl. Obránce Amiry kličku svého soupeře přečetl a pro svůj tým vybojoval odkop od brány.
     
    38
    Starkl obdržel precizní přihrávku za obranu, ale míč si předkopl daleko od nohy a ten se došoural až za koncovou čáru.
     
    39
    Domácí pak zaútočili po pravém křídle, balon jim byl však odkopnut na roh a centr z něj obrana hostujícího mužstva bez potíží odvrátila do bezpečných míst.
     
    41
    Na levé straně mířil dlouhatánský centr pro Totha, kapitán domácího týmu byl ale ubráněn za cenu autového vhazování.
     
    43
    Hra se přesunula do středu hřiště, v závěru úvodní pětačtyřicetiminutovky disponují územní převahou svěřenci trenéra Ernsta Baumeistera a SKN St. Pölten je tak v pozici bránícího se mužstva.
     
    45
    Centr Wesselého byl sražen na roh. Míč do chumlu hráčů poslal Toth a před bránou došlo ke skrumáži, z níž se ale domácím plejerům nepodařilo zakončit.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Úvodní půlhodina byla poměrně vyrovnaná, týmy se střídaly v držení míče a podnikání ofenzivních akcí. Vytvořily si také po jedné šanci, avšak dostat míč za brankovou čáry nedokázaly. Zhruba v závěrečných patnácti minutách první půle převzali iniciativu domácí, kteří disponovali územní převahou, avšak St. Pölten bránil odhodlaně a bezbrankový stav udržel.
     
    Hlavní aktéři se už vracejí na hrací plochu, aby o postup do finále svedli souboj také ve druhé půli, která bude co nevidět zahájena!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Na začátku druhého poločasu se do zakončení dostal Ebner, jeho skákavý pokus ze střední vzdálenosti však zkrotil Riegler.
     
    49
    Domácí tým založil další útočný výpad a získal výhodu rohového kopu. Odražený míč se objevil na kopačce Wesselého, jenž jej napálil vysoko nad břevno.
     
    50
    Na druhé straně se nedovoleného zákroku dopustil Toth. Zhruba deset metrů od hranice pokutového území napřáhl ke střele Dober, jehož rána mířila do středu brány.
     
    50
    St. Pölten právě vstřelil branku!
    Hostující tým se ujímá vedení! Hráči Pöltenu založili útočnou akci v z vlastní poloviny a Thürauer z pravé strany procpal míč do šestnáctky pro MANUELA HARTLA, který se prosadil po krásné křižné ráně z rohu malého vápna.
    50. Manuel HARTL - 0:1
     
    52
    Admira právě vstřelila branku!
    Radost příznivců hostujícího týmu neměla dlouhého trvání! Gólman Riegler musel k zemi po tvrdé střele zpoza šestnáctky, míč vyrazil pouze před sebe a dobíhající LUKAS GROZUREK už měl snadnou úlohu.
    52. Lukas GROZUREK - 1:1
     
    55
    Mader se na půlící čáře provinil proti pravidlům, s míčem tak mohou hrát fotbalisté Mödlingu.
     
    57
    Admira Wacker zaútočila centrem zprava, který byl hlavou obránce odvrácen na roh.
     
    58
    Po centru Totha se z chumlu hráčů balon odrazil na kopačku Starkla, jehož pumelice proletěla jen těsně vedle levé tyče.
     
    59
    Admira právě vstřelila branku!
    Domácí otáčejí nepříznivý vývoj ve svůj prospěch a po necelé hodině hry se poprvé v utkání ujímají vedení! Grozurek obdržel centr na hranici šestnáctky, v tísni balon předložil DOMINIKA STARKLOVI a po jeho tečované střele se míč od obránce došoural až za brankovou čáru. Riegler na změnu směru balonu nedokázal zareagovat a podruhé kapituloval.
    59. Dominik STARKL - 2:1
     
    61
    Náskok Mödlingu mohl být výraznější! Před hranicí šestnáctky totiž došlo k faulu a exekutorem nařízené standardní situace se stal Knasmüllner, jehož střela k pravé tyči gólmana Riegla pořádně protáhla. Praporek pomezního arbitra směřuje k rohovému praporku.
     
    62
    Standardní situaci soupeře se defenziva St. Pöltenu ubránila.
     
    64
    Z levé strany vběhl do šestnáctky Lackner, avšak dostal se do ostrého úhlu, z něhož rozvlnil pouze boční síť.
     
    65
    Trenér SKN St. Pölten na nepříznivý stav reaguje střídáním: ze hřiště byl poslán Mader, místo něhož nastoupil Segovia.
     
    68
    Útočná akce Wackeru byla zastavena jen za cenu faulu. Exekutorem přímého volného kopu se stal Spiridonović, jenž balon odeslal rovnou do Rieglerovy náruče.
     
    71
    Dalekonosnou střelu vyprodukoval Wessely a jeho pokus byl obráncem tečován asi dva metry vedle tyče, z následného centru po rohovém kopu hosté nedokázali udeřit.
     
    72
    SKN St. Pölten zahrával další rohový kop. Po centru Ambichla byl míč na přední tyči prodloužen dozadu, ale pokus o akrobatické jednoho z hráčů zakončení nevyšel.
     
    73
    Střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Dober, místo něho na hrací plochu přichází Schagerl.
     
    75
    Do konce řádné hrací doby zbývá závěrečná čtvrthodina hry a hostům se tak čas začíná velmi rychle krátit.
     
    76
    Zdá se, že trenér domácího týmu připravil střídání, kterého z hráčů pošle do hry však zatím zůstává záhadou.
     
    77
    Avizované střídání v týmu FC Admira Wacker Mödling: ze hřiště odstupuje Lackner, naopak na trávník vbíhá Maranda.
     
    79
    Wostry (FC Admira Wacker Mödling) zatáhl za dres unikajícího Dienga a stal se prvním hráčem semifinálového utkání potrestaným žlutou kartou.
     
    80
    Svěřenci Karla Daxbachera měli možnost zahrozit po rohovém kopu, ovšem balon přistál rovnou v rukavicích Siebenhandla.
     
    82
    Dieng podstoupil souboj o míč u rohového praporku, dopustil se však útočného faulu, když zezadu srazil k zemi Wostrého.
     
    83
    Wesselý uviděl před sebou otevřený prostor, takže se vydal kupředu. V blízkosti pokutového území se prezentoval centre, při němž balon trefil ruku bránícího Dobera.
     
    84
    Tým Mödlingu standardní situaci rozehrál prudkým centrem, který však po teči jednoho z vyskočivších hráčů velkým vápnem pouze proletěl.
     
    85
    Vyrovnávací gól měl na kopačce Dieng, kterému míč do běhu přiťukl Huber. Senegalský fotbalista vypálil z levé strany šestnáctky a jeho křižný projektil minul vzdálenější tyč jen o decimetry.
     
    86
    Střídání v týmu FC Admira Wacker Mödling: dnes dohrál Monschein, místo něhož se do hry připravil Grozurek.
     
    88
    Třetí střídání v týmu SKN St. Pölten: ze hřiště odchází Grasegger, nahradí ho Gschweidl.
     
    90+1
    Řádná hrací doby hry už se naplnila a běží tedy první nastavená minuta.
     
    90+2
    Admira Wacker Mödling zaujala defenzivní postavení a téměř za každou cenu bude chtít svůj hubený náskok ubránit.
     
    90+3
    Poslední střídání v týmu FC Admira Wacker Mödling: ze hřiště odchází Starkl, na závěrečné vteřiny si přichází užít semifinálový duel Ayyildiz.
     
    90+4
    V samotném závěru zápasu ještě vypálil Spiridonović, střelu domácího hráče srazil obránce na roh. Ten byl z taktických důvodů rozehrán nakrátko.
     
    90+5
    Fotbalisté domácího týmu se zdržují u rohového praporku na polovině svých soupeřů a vypadá to, že těsný náskok už uhájí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Hráči FC Admira Wacker Mödling využili výhodu domácího prostředí a v semifinále pohárové soutěže udolali fotbalisty SKN St. Pölten 2:1. Jejich vítězství se však vůbec nerodilo snadno, protože svěřenci kouče Baumeistera od 50. minuty prohrávali. Nepříznivý stav však během necelých deseti minut dokázali otočit a hubený náskok udrželi až do závěrečného hvizdu. Ve finále se Admira utkání s lepším z dvojice Salzburg – Austria Vídeň. (20:00:24)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 52. Grozurek, 59. Starkl – 50. Hartl

    Karty:   79. Wostry (TRK)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 11:3. Střely mimo: 10:8. Rohy: 9:8.
    FC Admira Wacker Mödling: Siebenhandl – Zwierschitz, Lackner (77. Maranda), Ebner, Toth, Wostry, Wessely, Knasmüllner, Grozurek (86. Monschein), Spiridonović, Starkl (90+3. Ayyildiz)
    Náhradníci: Kuttin – Monschein, Zulj, Malicsek, Bejrami, Ayyildiz, Maranda.
    Trenér: Ernst Baumeister.

    SKN St. Pölten: Riegler – Grasegger (88. Gschweidl), Petrovic, Dober (73. Schagerl), Huber, Stec, Mader (65. Segovia), Ambichl, Dieng, Hartl, Thürauer
    Náhradníci: Kuru – Segovia, Gschweidl, Beichler, Schagerl, Wisio, Prettenthaler.
    Trenér: Karl Daxbacher.
    bahis siteleri