Slovinsko – Itálie 3:1 (kon.) | Polsko – J. Korea 1:4 (kon.) | Rakousko – Japonsko 3:1 (kon.)
konec
Rakousko
3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Japonsko
Neděle 24.04.2016, 20:00 • Spodek Katowice, Katovice, Polsko (otevřen 1971, kapacita 9000 diváků) • Mistrovství světa - I. A Divize • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je pro tuto chvíli ode mě vše, přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (22:10:22)
     
    Hodnocení japonského trenéra Grega Thomsona

    "Myslím si, že jsme byli dobře připraveni. Ze stavu 1:0 jsme se dokázali vrátit do hry. Ve třetí třetině měly oba týmy šance. Bohužel my jsme se nedokázali soustředit na svoji hru, zatímco Rakušané ano."
     
    Na toto utkání si cestu na zimní stadion v Katovicích našlo 1000 diváků.
     
    Střely na branku: 37 – 27
     
    Je dobojováno. Rakusko nakonec vítězí 3:1 nad Japonskem a připisuje si tři body na tomto turnaji, poprvé. Včera to bylo pouze za body dva.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Kotouč je z rakouského pásma venku a za pukem spěchají Japonci, aby nedali možnost rakouskému týmu skórovat do prázdné branky.
     
    58:44
    Japonci to zkouší se šesti bruslaři v poli. Onoda je na střídačce.
     
    58:18
    Z pravé strany střílel Kudži, Starkbaum byl ve svém brankovišti připraven. Rakušané poté míří na opačnou stranu, tedy do útočného pásma.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:30
    Komarek napálil puk z modré čáry přímo do náruče Onody.
     
    57:17
    Necelé tři minuty mají Japonci na to, aby ještě mohli zápas zdramatizovat. Zatím se jim však nedaří dostat se do útočného pásma.
     
    54:15
    Ještě se o kontaktní branku snažili Japonci, Terao však svůj průnik před Starkbauma nedokázal dotáhnout do zdárného konce.
     
    53:51
    Rakušané se zjevili před brankou Japonska, ale tam nebyl nikdo, kdo by dorazil střelu Leblera.
     
    52:58
    Tanaka si sjel na kruhy, ale místo střely vyslal přihrávku na Uena, který poté vystřelil na rakouskou branku. Tam byl ale se svým zákrokem připraven Starkbaum.
     
    51:57
    Po vhazování v rakouském pásmu se k puku dostali právě hokejisté Rakouska a zavážejí černou gumu do útočného pásma.
    50:05 Raphael HERBURGER - 3:1
     
    50:05
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané se poprvé v utkání dostávají do dvoubrankového náskoku. RAPHAEL HERBURGER se dostal k dorážce před odkrytou japonskou svatyní a bez problémů skóruje. Asistence: Brian Lebler, Manuel Geier.
     
    48:54
    Japonci však nezahálejí a i oni se dostali do další slibné akce. Jenomže jejich vyrovnání zabránila pozorná obrana Rakouska, která jejich snahu zastavila.

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 3. Nikolas Petrik (Stefan Geier, Schiechl), 44. Lebler (Manuel Geier, Herburger), 51. Herburger (Lebler, Manuel Geier) – 18. Takafumi Jamašita (Nišiwaki)


    Rakousko: Starkbaum (Kickert) – Lembacher, Pallestrang, Viveiros, Ulmer, Schlacher "A", Bacher, Fechting – Schiechl, Geier S., Petrik N. "A" – Komarek, Kristler, Hofer – Lebler "C", Herburger, Geier M. – Oberkofler, Petrik B., Ganahl – Haudum
    Japonsko: Onoda (Hitomi) – Hašiba, Jamašita Takafumi, Sakata, Janadori, Jamada, Haga, Sasaki – Nišiwaki "A", Tanaka "C", Ueno – Takahaši, Obara, Kudži – Terao, Hirano, Jamašita Takuro – Takagi, Kawaj, Mitamura – Osawa

    Rozhodčí: Kulev, Reneau – Kupcus, Leermakers

    Diváci: 1.000
    bahis siteleri