Slovinsko – Itálie 3:1 (kon.) | Polsko – J. Korea 1:4 (kon.) | Rakousko – Japonsko 3:1 (kon.)
konec
Rakousko
3:1 (1:1, 0:0, 2:0)
Japonsko
Neděle 24.04.2016, 20:00 • Spodek Katowice, Katovice, Polsko (otevřen 1971, kapacita 9000 diváků) • Mistrovství světa - I. A Divize • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Hezký večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu druhé kolo mistrovství světa 1. Divize skupiny A. Toto MS nižší divize probíhá v Polsku a my budeme sledovat zápas mezi Rakouskem a Japonskem.
     
    Rakousko

    Rakousko by mělo patřit na tomto šampionátu k favoritům. Pokusí se vrátit se zpět do elitní skupiny MS, ale jednoduché to zrovna mít nebude. O to se také bude snažit zejména Slovinsko, které už také elitní skupinu hrálo. Uvidíme, jak se s touto rolí rakouský tým popere. Rozhodně mu budou chybět hvězdy NHL – Raffl, Vanek či Grabner. Rakousko se na úvod turnaje překvapivě trápilo, když prohrávalo s Jižní Koreou 0:2. Nakonec dokázali hokejisté Rakouska utkán srovnat a zvítězili poté až po samostatných nájezdech. Dnešní zápas by pro rakouské hráče měl být povinností a Japonsko by měli porazit. Ale papíroví favorité bývají mnohdy houževnatí a favority umí potrápit. Bude tomu tak i dnes?
    Rakousko se dlouho trápilo s Jižní Koreu. Nakonec ji udolalo po nájezdech. Zde je sestřih zajímavých okamžiků.

     
    Japonsko

    Japonci by se také znovu rádi podívali do elitní skupiny MS. Tu hráli naposledy v roce 2004. S ambicemi na postup to nevypadá moc dobře, ale naopak by neměli mít Japonci problémy s udržením se v první divizi. Dnešní zápas hodně napoví, jak to s hokejisty ze země vycházejícího slunce bude vypadat v další části turnaje. Hned na úvod utrpěli debakl od Slovinska, které dokázalo zvítězit nad Japonci vysoko 7:1. Tuto vysokou prohru budou chtít hokejisté Japonska odčinit, i když ví, že to zrovna procházka růžovým sadem nebude.
    Sestřih nejdůležitějších okamžiků z utkání Japonska se Slovinskem.

     
    Vzájemná utkání

    Poslední odehraný zápas mezi těmito celky se datuje do roku 2014, kdy dokázali Rakouští Japonce porazit 5:1. Budou i tentokráte hokejisté Rakouska úspěšní, nebo naopak Japonci překvapí a svého soupeře porazí?
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    Rakousko: Starkbaum (Kickert) – Lembacher, Pallestrang, Viveiros, Ulmer, Schlacher "A", Bacher, Fechting – Schiechl, Geier S., Petrik N. "A" – Komarek, Kristler, Hofer – Lebler "C", Herburger, Geier M. – Oberkofler, Petrik B., Ganahl – Haudum

    Japonsko: Onoda (Hitomi) – Hašiba, Jamašita Takafumi, Sakata, Janadori, Jamada, Haga, Sasaki – Nišiwaki "A", Tanaka "C", Ueno – Takahaši, Obara, Kudži – Terao, Hirano, Jamašita Takuro – Takagi, Kawaj, Mitamura – Osawa

    Rozhodčí: Kulev, Reneau – Kupcus, Leermakers.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    O první střelu tohoto utkání se postarali Raušané. K pravé tyčce před branku Japonska si sjel Schiechl, ale jeho přízemní střela skončila pod lapačkou Onody.
     
    01:04
    Layne Viveiros se dostal do prostoru mezi kruhy a svou střelou znovu zaměstnal Onodu v brance Japonska. O chvíli později pálil z levé strany Lebler, ale Onoda znovu pozorný.
     
    01:45
    Na druhé straně pálil z těžkého úhlu Go Tanaka, ale Starkbaum se nenechal nachytat a raději ukrývá puk pod svoji lapačku.
     
    01:59
    Už ale mají znovu puk na svých hokejkách Rakušané a zavážejí ho do útočného pásma, kde se opět pokusí ohrozit svými střelami japonského brankáře.
     
    02:49
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Skóre tohoto utkání je otevřeno. Rakušané si vytvořili další tlak, ze kterého se dokázali prosadit zásluhou NIKOLASE PETRIKA, jenž z vrcholu kruhů dokázal propálit Onodu v japonské brance. Asistence: Stefan Geier, Michael Schiechl.
    02:49 Nikolas PETRIK - 1:0
     
    03:40
    Další střela rakouského týmu. Pallestrang napálil puk od modré čáry, ten však končí těsně vedle japonské svatyně.
     
    04:25
    Japonci se dostávali do slibné akce, ale tu zastavilo postavení mimo hru.
     
    05:32
    Layne Viveiros byl hodně aktivní před brankou soupeře, ale puk za záda Onody došťourat nedokázal. Hra se otáčí na druhou stranu, Japonci totiž míří do útoku.
     
    06:26
    Japonci opět zaútočili, dostali se do pásma Rakouska, tam však záhy o černou gumu přišli a rázem tak bylo po dalším náznaku jejich šance.
     
    07:05
    Brian Lebler si sebral kotouč před modrou čárou, poté se proháčkoval až před brankáře Onodu, kde na něho vyslal přízemní střelu. Ta skončila na levém betonu Onody.
     
    08:27
    Juto Osawa se proháčkoval ne levý kruh, hned vystřelil, ale Starkbaum si po dlouhé době připsal důležitý a hlavně přesný zákrok.
     
    09:05
    Další akce na straně Rakouska. Komarek se dostal do blízkosti Onody, na kterého vyslal prudkou střelu. Ta ovšem skončila na přesné lapačce japonského brankáře.
     
    10:21
    Další Leblerova střela nekončí mezi třemi tyčemi. Japonci se srdnatě brání a stále drží jednobrankovou ztrátu.
     
    11:34
    Rakušané se uhnízdili v pásmu Japonska a od modré čáry střílel Lembacher. Puk se odrazil od brusle jednoho z Japonců a poté ho raději ukryl pod svojí lapačkou Onoda.
     
    12:42
    Do útočného pásma se snažili probít Japonci, ale opět to byla pouze marná snaha. Rakouská obrana je zatím neprostupná a drží jako betonová hráz.
     
    13:35
    Na druhé straně střílel z pravého kruhu Schiechl, který však svůj projektil namířil pouze do hrudi Onody.
     
    15:42
    Nišiwaki se natlačil před Starkbauma, který ležel ve svém brankovišti, ale nedokázal za jeho záda kotouč propasírovat.
     
    16:01
    První trest tohoto utkání dostává rakouský Schlacher, jenž se provinil vražením na hrazení. Přesilovka pro Japonsko.
     
    16:41
    Rakušané se ve vlastním oslabení dobře brání a zatím mají puk na svých hokejkách více, než Japonsko, které je v přesile.
     
    17:23
    Puk letí až před Onodu a Rakousko se znovu osvobodilo.
     
    17:43
    Dajsuke Obara teď nebezpečně vystřelil v těsné blízkosti Starkbauma, ale ten efektním semaforem jeho šanci likviduje.
     
    17:50
    Japonsko právě vstřelilo branku!
    Japonci svou přesilovou hru nakonec využívají. Od modré čáry se napřáhl TAKAFUMI JAMAŠITA, který svou střelou v rakouské brance propálil doslova vše, co mu stálo v cestě. Je vyrovnáno a začíná se znovu od začátku. Asistence: Masahito Nišiwaki.
    17:50 Takafumi JAMAŠITA - 1:1
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:25
    Rakušané se po inkasované brance dostali znovu do pásma Japonska, kde se snažil opět strhnout vedení na jejich stranu Hofer, ale nebyl přesný.
     
    19:52
    Ještě to v pásmu Rakouska zkoušeli Japonci, ale jejich snaha byla tentokráte marná. Nicméně mohou být se stavem, jaký svítí na ukazateli skóre, rozhodně zatím spokojeni.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu. V ní se brzy vedení ujali Rakušané, když se přesně trefil Nikolas Petrik, ale v závěru prvního dějství srovnal v přesilové hře Takafumi Jamašita a poprvé do kabin se jde za nerozhodného stavu. Uvidíme, co nám přinese další průběh hry. Druhá třetina začne přibližně ve 20:55.
     
    Střely na branku: 12 – 7
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:17
    Tým Rakouska se hned dostal do útoku, kde bez přípravy vystřelil Nikolas Petrik, ale jeho střela tentokráte mezi třemi tyčemi neskončila.
     
    20:55
    Průnik Komarka do útočného pásma zastavila pozorná japonská obrana. Hokejisté ze země vycházejícího slunce se tak mohou dostat do protiútoku.
     
    21:15
    Šuhej Kudži si nabruslil k pravé tyčce Starkbaumovy branky, ale nedokázal najít skulinky mezi jeho pravým betonem a tyčkou.
     
    22:26
    Benjamin Petrik putuje na trestnou lavici za podražení a je tu další početní výhoda pro Japonsko.
     
    23:22
    Josuke Haga střílel z vrcholu levého kruhu, ale Starkbaum byl připraven. Poté se strhla před jeho brankou menší potyčka, vše ale vyřešila domluva hlavního rozhodčího.
     
    24:18
    Japonci se prakticky celou dobu přesilové hry drželi v pásmu Rakouska, ale na Starkbauma zatím nevyzráli. Jejich početní výhoda pomalu končí.
     
    24:26
    Rakousko je v plném počtu.
     
    25:21
    Hned po konci oslabení se Rakušané dostali do přečíslení dva na jednoho, ale nikdo z hráčů nedokázal nakonec branku Japonska ohrozit.
     
    26:55
    Bernard Fechting se napřáhl od modré čáry, jeho prudký projektil však končí na hrudi japonského brankáře Onody, který tak stále drží nerozhodný stav.
     
    27:48
    Velká šance Japonců. Hiromichi Terao se dostal ke střele z prostoru mezi kruhy, a okamžitě napálil puk na rakouskou branku. Starkbaum ale svým přesným zákrokem opět podržel svůj tým!
     
    29:25
    Opět hýřili Japonci aktivitou, ale nyní se ke střele v pásmu Rakouska nedostali. Rakušané tak otáčejí hru na opačnou stranu a jdou do útoku.
     
    30:20
    Hofer našel před brankou volného Schiechla, který okamžitě vystřelil, ale puk si cestu mezi tři tyče nenašel.
     
    32:30
    Boj o puk za brankou Japonska, ale nakonec ho vybojovali právě Japonci a zavážejí ho před rakouskou branku.
     
    33:09
    Před brankou Japonska bylo znovu rušno. Ale Onoda opět zakročil proti střele Kristlera.
     
    33:32
    A další šance Rakouska, která brankou nekončí. Ulmer nahodil kotouč do středního pásma, kde si ho převzal Oberkofler, druhý jmenovaný však přesně nezakončil.
     
    33:50
    První vyloučení na straně Japonska odpyká za hákování Tanaka.
     
    34:19
    Rakušané se uhnízdili v pásmu Japonska a už roztáčejí přesilovkový koloč.
     
    35:22
    Z pravé strany se napřáhl Komarek, ale Onoda jeho projektil chytá do své lapačky.
     
    35:50
    Japonsko je v plném počtu.
     
    36:19
    Rakoušané se čím dál více tlačí před japonskou branku, ale proti jejich skórování je pozorná obrana v čele s Onodou v brance.
     
    36:59
    Tanaka si drze najel až před Starkbauma, ale chtělo to přesnější zakončení. Rakouský brankář má puk ve své moci a raději přerušuje hru.
     
    37:49
    Svou další útočnou akci zakládají Rakušané z hloubi vlastního pásma.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:35
    Kudži v závěru druhé třetiny orazítkoval tyč rakouské branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I druhá třetina je minulostí. V ní jsme branku neviděli, a tak je skóre stejné jako po prvním dějství. V závěru druhé periody však orazítkoval rakouskou tyč Kudži a jeho tým tak byl blízko k vedení. Třetí třetina začne přibližně ve 21:55.

     
    Střely na branku: 25 – 13
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:14
    Rakušané budou hrát v oslabení. Lembacher odpyká trest za zdržování hry.
     
    41:40
    Japonci měli v přesilovce dvě šance, ale Starkbaum si dokázal vždy poradit. Nyní se Rakušané osvobozují.
     
    42:14
    A jsou už v plném počtu.
     
    42:22
    Puk je za brankou Rakouska a obránci se snaží ho dostat z obranné třetiny.
     
    43:14
    Hofer se proháčkoval až za obranu Japonska a z pravého kruhu se dostal ke střele. Ta končí na Onodovi.
     
    43:31
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Nakonec se to Rakousku podařilo. BRIAN LEBLER se trefil zblízka mezi tři tyče japonské branky a jde znovu do vedení. Asistence: Manuel Geier, Raphael Herburger.
    43:31 Brian LEBLER - 2:1
     
    45:18
    Pallestrangova rána skončila na hrudi Onody, který svým zákrokem opět podržel svůj tým. Poté hru raději přerušuje.
     
    46:13
    Rakušané ožili a nyní je jich plné kluziště. Před Onodu si nabruslil Lebler, ale autor druhého gólu Rakouska byl tentokráte nepřesný.
     
    47:10
    Zakázané uvolnění Japonska a hra se stěhuje znovu před Onodu. Bude se vhazovat po jeho pravé ruce.
     
    47:55
    Pallestrang se dostal na pravý kruh, odkud pálil na Onodu. Japonský brankář však dokázal reflexním zákrokem jeho ránu zlikvidovat.
     
    48:54
    Japonci však nezahálejí a i oni se dostali do další slibné akce. Jenomže jejich vyrovnání zabránila pozorná obrana Rakouska, která jejich snahu zastavila.
     
    50:05
    Rakousko právě vstřelilo branku!
    Rakušané se poprvé v utkání dostávají do dvoubrankového náskoku. RAPHAEL HERBURGER se dostal k dorážce před odkrytou japonskou svatyní a bez problémů skóruje. Asistence: Brian Lebler, Manuel Geier.
    50:05 Raphael HERBURGER - 3:1
     
    51:57
    Po vhazování v rakouském pásmu se k puku dostali právě hokejisté Rakouska a zavážejí černou gumu do útočného pásma.
     
    52:58
    Tanaka si sjel na kruhy, ale místo střely vyslal přihrávku na Uena, který poté vystřelil na rakouskou branku. Tam byl ale se svým zákrokem připraven Starkbaum.
     
    53:51
    Rakušané se zjevili před brankou Japonska, ale tam nebyl nikdo, kdo by dorazil střelu Leblera.
     
    54:15
    Ještě se o kontaktní branku snažili Japonci, Terao však svůj průnik před Starkbauma nedokázal dotáhnout do zdárného konce.
     
    57:17
    Necelé tři minuty mají Japonci na to, aby ještě mohli zápas zdramatizovat. Zatím se jim však nedaří dostat se do útočného pásma.
     
    57:30
    Komarek napálil puk z modré čáry přímo do náruče Onody.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:18
    Z pravé strany střílel Kudži, Starkbaum byl ve svém brankovišti připraven. Rakušané poté míří na opačnou stranu, tedy do útočného pásma.
     
    58:44
    Japonci to zkouší se šesti bruslaři v poli. Onoda je na střídačce.
     
    59:45
    Kotouč je z rakouského pásma venku a za pukem spěchají Japonci, aby nedali možnost rakouskému týmu skórovat do prázdné branky.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Rakusko nakonec vítězí 3:1 nad Japonskem a připisuje si tři body na tomto turnaji, poprvé. Včera to bylo pouze za body dva.
     
    Střely na branku: 37 – 27
     
    Na toto utkání si cestu na zimní stadion v Katovicích našlo 1000 diváků.
     
    Hodnocení japonského trenéra Grega Thomsona

    "Myslím si, že jsme byli dobře připraveni. Ze stavu 1:0 jsme se dokázali vrátit do hry. Ve třetí třetině měly oba týmy šance. Bohužel my jsme se nedokázali soustředit na svoji hru, zatímco Rakušané ano."
     
    To je pro tuto chvíli ode mě vše, přeji hezký zbytek nedělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (22:10:22)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 3. Nikolas Petrik (Stefan Geier, Schiechl), 44. Lebler (Manuel Geier, Herburger), 51. Herburger (Lebler, Manuel Geier) – 18. Takafumi Jamašita (Nišiwaki)


    Rakousko: Starkbaum (Kickert) – Lembacher, Pallestrang, Viveiros, Ulmer, Schlacher "A", Bacher, Fechting – Schiechl, Geier S., Petrik N. "A" – Komarek, Kristler, Hofer – Lebler "C", Herburger, Geier M. – Oberkofler, Petrik B., Ganahl – Haudum
    Japonsko: Onoda (Hitomi) – Hašiba, Jamašita Takafumi, Sakata, Janadori, Jamada, Haga, Sasaki – Nišiwaki "A", Tanaka "C", Ueno – Takahaši, Obara, Kudži – Terao, Hirano, Jamašita Takuro – Takagi, Kawaj, Mitamura – Osawa

    Rozhodčí: Kulev, Reneau – Kupcus, Leermakers

    Diváci: 1.000
    bahis siteleri