Rio Ave – Porto 1:3 (kon.) | Coimbra – Braga 0:0 (kon.) | Sporting – Setúbal 5:0 (kon.)
konec
Rio Ave FC
1:3 (1:1)
FC Porto
Sobota 07.05.2016, 17:15 • Estádio do Rio Ave Futebol Clube, Vila de Conde (kapacita: 12.815 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 4:10. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 17:25. (19:10:09)
     
    Je dobojováno! FC Porto vítězí na půdě Rio Ave 3:1! Do utkání lépe vstoupil domácí celek, který šel po pěti minutách hry do vedení zásluhou Heldera Postigy! Portu se ale ještě před přestávkou podařilo vyrovnat, když pokutový kop proměnil Miguel Layún! Ve druhém poločase bylo Porto jasně lepší. Vedení na jeho stranu strhl dělovkou zpoza vápna Sergio Oliveira a tři minuty před koncem přidal definitivní pojistku Silvestre Varela!
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Layún ještě v samotném závěru utkání dotíral na obranu domácího celku. Hostující obránce se nakonec dopustil útočného faulu. Na straně Porta panuje dobrá nálada.
     
    90+2
    Helder Postiga spěchal podél postranní čáry k rohovému praporku, kde si chtěl prohodit obránce mezi nohama. Maxi Pereira jeho úmysl přečetl a odkopl míč do autu.
     
    90+1
    Varela je snad všude na hřišti. Nyní se ale autor třetí branky Porta ukázal v negativním světle, když se dopustil nedovoleného zákroku na polovině hřiště.
     
    90
    Nastavují se 3 minuty!
     
    89
    Domácí už na výsledek dnešního zápasu definitivně rezignovali a nikam se neženou. Zato fotbalisté Porta spěchají vpřed a chtějí potěšit příznivce dalšími brankami.
    87. Silvestre VARELA - 1:3
     
    87
    Porto právě vstřelilo branku!
    Je rozhodnuto! Aktivní SILVESTRE VARELA se konečně dočkal! Maxi Pereira vykouzlil parádní přihrávku za obranu, na kterou si sběhl právě Varela, převzal si míč a skákavou střelou umístil míč ke vzdálenější tyči!
     
    87
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Brahimi, přichází Aboubakar.
     
    86
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Nevés, přichází Danilo.
     
    85
    Další žlutá karta! Tady se mohlo červenat! Varela zezadu skočil po Roderickovi a může být rád, že za nevybíravý zákrok vidí pouze žlutou kartu!
     
    84
    Maxi Pereira táhl po pravé straně rychlý protiútok Porta. Hostujícího beka stíhal Helder Postiga, který ale Pereiru zastavil proti pravidlům. Hosté získají čas.
     
    83
    A dostali k tomu možnost v podobě exekuce přímého kopu. Na centrovaný míč si sbíhal Edimar, ale brankář Helton raději vyrazil balón mimo pokutové území.
     
    82
    Po něm se ale hosté neprosadili. Layún totiž doslova vyšplhal na záda svému strážci a hlavní rozhodčí mu odpískal útočný faul. Domácím se krátí čas, mají posledních deset minut na vyrovnání.
     
    81
    Porto zařadilo vyšší rychlostní stupeň! Silva obdržel přihrávku na pravou stranu a z hranici pokutového území vyslal ránu pravačkou. Jeho dělovku tečoval jeden z obránců na roh!
     
    80
    Brahimi si skvěle našel prostor v pokutovém území, patičkou si posunul míč a poté se skácel k zemi! Hosté se dožadovali penalty, ale sudí byl opačného názoru!
     
    79
    Varela se také chce zapsat na listinu střelců! Hostující křídelník zkusil štěstí z velké vzdálenosti. Jeho rána byla hodně nepřesná a Cássio mohl zůstat naprosto klidný.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 5. Postiga – 20. Layún (pen.), 57. Oliveira, 87. Varela

    Karty:   19. Edimar (AVE), 36. Moreira (AVE), 40. Wakaso (AVE) – 30. Chidozie (PRT), 43. André (PRT), 85. Varela (PRT)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 4:10. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 17:25.
    Rio Ave FC: Cássio – Pedrinho, Marcelo, Roderick, Edimar – Wakaso, Moreira (75. Guedes) – Yazalde (58. Bressan), Heldon, Kuca (63. Ukra) – Postiga
    Náhradníci: Vieira, Guedes, Bressan, Lionn, Boas, Ukra, Novais

    FC Porto: Helton – Maxi Pereira, Chidozie, Marcano, Layún – Nevés (86. Danilo), Oliveira, André (73. Angel) – Varela, Silva, Brahimi (87. Aboubakar)
    Náhradníci: Casillas, Indi, Angel. Danilo, Herrera, Corono, Aboubakar

    Rozhodčí: Paixao – Godinho, Roque
    thejrc.org