Rio Ave – Porto 1:3 (kon.) | Coimbra – Braga 0:0 (kon.) | Sporting – Setúbal 5:0 (kon.)
konec
Sporting Lisabon
5:0 (2:0)
Vitória FC Setúbal
Sobota 07.05.2016, 21:45 • Estádio José Alvalade, Lisabon (kapacita: 50.466 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 33. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 43 327 diváků se s vámi loučím. Již zítra se na vás ale budu těšit u on-line přenosu ze zápasu mezi Marítimem a Benficou Lisabon. (23:46:40)
     
    Dnešní utkání je tedy u konce a Sporting se po vítězství 5:0 dostává na průběžné první místo. Dosud vedoucí Benfica však má zítřejší zápas k dobru. Druhý poločas zápasu byl poznamenán červenou kartou pro hostujícího Daniho, který byl do sprch poslán v 70. minutě. Již v tomto čase však bylo skóre 3:0, neboť v 55. minutě se podruhé v zápase prosadil Gelson Martins. Po vyloučení Daniho pak skóre korunoval ještě Bryan Ruiz, jenž se trefil v sedmasedmdesáté a v jednadevadesáté minutě.
     
    90+2
    Konec zápasu.
    90+2. Bryan RUIZ - 5:0
     
    90+2
    Sporting Lisabon právě vstřelil branku!
    Tohle je debakl! K exekuci volného kopu se postavil BRYAN RUIZ, který propálil děravou zeď Setúbalu a navýšil tak vedení domácího celku na 5:0! To je opravdu ostudný výsledek.
     
    90+1
    Slibná standardní situace domácích zpoza šestnáctky! Tohle je solidní šance.
     
    90
    Z rohového kopu nic nebylo a čtvrtý rozhodčí mezitím pomocí světelné tabule oznámil, že se budou nastavovat dvě minuty.
     
    89
    V závěru druhého poločasu ještě domácí vybojovali rohový kop. Uvidíme, jestli se ještě dostanou do šance, která by znamenala pátý gól.
     
    87
    Hostům se téměř podařilo vysunout rozběhnutého útočníka, který si pohlídal hranici ofsajdu, avšak poté celou akci zabrzdil a Setúbal se nedostal ani k zakončení.
     
    86
    Ruca zabojoval u půlící čáry a získal pro svůj celek aspoň vhazování. Zdá se, že Rui Patrício dnes udrží nulu, neboť na ně dosud nešla ani jedna přesná střela.
    84. Ricardo svůj tým uchránil od inkasování páté branky
     
    84
    Parádní zákrok Ricarda! Akce po pravé straně dospěla k zakončení Hernána Barcose, který si v šestnáctce rychle zpracoval míč a tvrdou ranou donutil k zákroku hostujícího gólmana!
     
    82
    Opět je hlavním rozhodčím ukázána žlutou kartu. Za zbytečný faul zezadu ji tentokrát spatřil Ruben Semedo (SPL).
     
    81
    Střídání v týmu Sporting Lisabon: ze hřiště odchází Bruno César, přichází Carlos Mané.
     
    80
    Sporting se opět po chvíli ocitl až v šestnáctce soupeře, avšak kombinaci v rohu velkého vápna přerušil ofsajd.
     
    79
    Gorupec nyní akci domácích zastavil jen za cenu rohového kopu. Z něj však Sporting vůbec nic nezískal a míč letí až k brankáři lisabonského týmu.
     
    78
    Domácí se už nikam moc nehrnou a v pohodě kontrolují hru ve středu hřiště. Vitória stále čeká na první střelu, která by zaměstnala brankáře Ruie Patrícia.
     
    77
    Bruno César (SPL) se u pomezní čáry snažil dostihnout jednoho z hostů, ale místo toho ho skluzem jen fauloval a vidí kartónek žluté barvy.
     
    75
    Utkání je čtvrt hodiny před koncem prakticky rozhodnuto a je jisté, že Sporting se dostane na první pozici, čímž dostane pod tlak Benficu.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 25. Gelson Martins, 37. Téo Guttiérrez, 55. Gelson Martins, 71. Bryan Ruiz, 90+2. Bryan Ruiz

    Karty:   14. Adrien Silva (SPL), 77. Bruno César (SPL), 82. Ruben Semedo (SPL) – 15. Vasco Costa (STL), 33. Dani (STL), 69. William Alves (STL)   70. Costa (STL)


    Sporting Lisabon: Rui Patrício – Schelotto, Ruben Semedo, Coates, Bruno César – Gelson Martins, Adrien Silva (C), William Carvalho, Bryan Ruiz – Téo Gutierrez, Slimani
    Náhradníci: Ažbe Jug – Esgaio, Aquilani, Naldo, Zeegelaar, Carlos Mané, Barcos.

    Vitória FC Setúbal: Ricardo – William Alves, Venâncio, Tiago Valente, Ruca – Gorupec, Dani, Paulo Tavares (C), Makuszewski – Vasco Costa, Issoko
    Náhradníci: Lukas Raeder – Fábio Pacheco, André Claro, Nuno Pinto, Meyong, Miguel Lourenço, André Horta.

    Rozhodčí: Tiago Martins – André Campos, Pedro Mota

    Diváci: 43.327
    bahis siteleri