FK Krasnodar – Perm 1:0 (kon.) | Ufa – Spartak 3:1 (kon.) | Groznyj – Rostov 0:2 (kon.)
Ural – Kubaň Krasnodar 2:0 (kon.) | Dynamo – Zenit 0:3 (kon.) | Lok. Moskva – Saransk 3:0 (kon.)
Samara – Machačkala 0:0 (kon.) | Kazaň – CSKA Moskva 0:1 (kon.)
konec
FK Achmat Groznyj
0:2 (0:1)
FK Rostov
Sobota 21.05.2016, 12:30 • Ahmat Arena, Groznyj. Kapacita: 30,597 diváků. • Ruská Premier Liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Krásné sobotní odpoledne, vítám všechny příznivce ruského fotbalu. Dnes se v rámci posledního kola ruské nejvyšší soutěže utká FK Těrek Groznyj s FK Rostov, který má ještě šanci na titul!
     
    FK Těrek Groznyj

    Těrek má již před posledním kolem jisté sedmé místo v tabulce. Mohlo to však být i mnohem lepší umístění. Hráči Těreku totiž v posledních sedmi kolech ztratili hned patnáct bodů. Kdyby se jim podařilo závěru sezóny získat zmíněných patnáct bodů, mohl Těrek bojovat v posledním kole o titul a mít jistotu Evropské ligy v příštím roce. To se však nestalo a tak dnes bude Těrek hrát už jen o čest.
     
    FK Rostov

    Rostov je aktuálně na druhé pozici v tabulce. Může stále dosáhnout na titul v nejvyšší ruské soutěži. Potřeboval by však pomoc od Kazaně, která přivítá na svém stadionu první tým tabulky a hlavního aspiranta na titul CSKA Moskva. Ve vzájemných zápasech je lepší Rostov, který porazil CSKA na svém stadionu 2:0. V Moskvě poté prohrál jen 1:2 a v tomto ohledu bude mít výhodu. CSKA tak musí k jistotě prvního místa jednoznačně vyhrát, kdyby hráči z Moskvy jen remizovali a Rostov zvítězil na stadionu Těreku, radovali by se právě hráči Rostova. Rostov se spoléhá především na obranu, která je nejlepší v lize a inkasovala jen dvacet branek!
     
    Poslední tři vzájemné zápasy

    18.07. 2015 FK Rostov – Těrek 1:1
    02.05. 2015 FK Rostov – Těrek 0:1
    28.09. 2014 Těrek – FK Rostov 2:1
     
    Úvodní sestavy:

    FK Těrek Groznyj: Godzjur – Ucijev (C), Rodolfo, Plijev, Semjonov – Píriz, Ken – Kadyrov, Ivanov, Rybus – Sadajew.
    Náhradníci: Gorodov – Ojala, Mohammadi, Mbengue, Kanu, Kuzjajev, Mirzov, Lebeděnko, Mitrišev, Adílson.

    FK Rostov: Džanajev – Rotenberg, Margasov, Bastos, Novoselcev, Kudrjašov – Kalačev, Noboa, Gaţcan (C), Poloz – Azmoun.
    Náhradníci: Pokatilov, Medveděv – Terentěv, Ezzatollahi, Doumbia, Kanga, Bucharov, Kirejev, Mogilevec, Achmajev, Katčarava, Jerochin..
     
    Hráči obou týmů již přicházejí za doprovodu rozhodčích na hrací plochu. Poslední kolo ruské nejvyšší soutěže může za několik málo okamžiků začít.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Domácí hráči v bílé kombinaci dresu rozehráli první polovinu závěrečného zápasu sezóny. Po rozehrávce se dostal k míči Kadyrov, ale po jeho přihrávce končí míč až u Džanajeva.
     
    3
    Od úvodu zápasu se snaží hráči Rostova tlačit na rozehrávku domácích. To se jim nyní mohlo vymstít. Propadli ve středu pole a do šance se dostal domácí Sadajew, který však jen nastřelil obránce.
     
    4
    První rohový kop v zápase rozehrával domácí Ken. Zvolil rozehrávku na krátko s Ivanoven. Ten poslal míč na střed vápna, kde byl jen obsazený Rybus.
     
    5
    Do první útočné akce se dostali také hráči Rostova. Na středové lajně byl však poslán na zem Kalačen a rozhodčí píská nedovolený faul.
     
    6
    Hráči Těreku vstoupili do utkání velmi aktivně. Nyní se po pravém kraji chystal na dlouhý míč Píriz. Byl obsazen Rotenbergem a o míč přichází.
     
    7
    Také Godzjur musí poprvé zasahovat. Na hranici vápna se obtočil kolem obránce Azmoun, který však už neměl sílu a razantní střelu a tak domácí brankář s přehledem slabou střelu chytá.
     
    8
    Na levé straně dostal přihrávku do běhu Poloz, který ještě nachystal míč do vápna na Azmouna. Ten však nepřekonal Godzjura.
     
    9
    Z velké dálky se pokusil překvapit domácího brankáře Noboa. Jeho pokus však letí jen na tribunu za brankou.
     
    10
    Mezi dva obránce domácího celku si nabíhal Kalačev. Přihrávka na něj byla však příliš rychlá a končí až u brankáře Těreku.
     
    11
    Džanajev je jistý! Na pravém kraji se uvolnil Píriz, který poslal míč na zadní tyč, kde se chtěl z první opřít do míče Sadajew. Jeho pokus byl však nepovedený a hostující brankář měl lehkou práci.
     
    13
    Znovu se na pravé straně uvolňoval přes obránce Píriz. Nyní mu však míč ujel až za brankovou lajnu.
     
    14
    Dalekonosnou střelu vyzkoušel také domácí Ken. Jeho pokus byl na hranici vápna tečován a domácí budou rozehrávat od rohového praporku.
     
    15
    K míči se postavil Kadyrov, který chtěl přetáhnout míč až za klubko hráčů. Tam byl připravený Rybus k zakončení volejem, ale míč k němu nedoputoval.
     
    16
    Za obranu si sbíhal hostující útočník Azmoun, který chtěl převzít přihrávku od Noboi. Míč se však sklouzl po trávníku a končí za brankovou čárou.
     
    17
    Noboa viděl znovu vyběhnutého domácího brankáře a tak vyzkoušel znovu kop ze čtyřiceti metrů. Nyní však míč končí vedle branky.
     
    18
    Na pravé straně si pomohl faulem v hlavičkovém souboji Píriz s hosté budou mít čas a klid na rozehrávku.
     
    19
    Velmi nepříjemná zpráva pro hráče Rostova! V Kazani, kde hraje lídr tabulky a hlavní aspirant na titul padla branka. Dal jí moskevský Alan Dzagojev a nyní by ani výhra Rostovu nepřihrála titul.
     
    21
    Domácí hráči kombinují ve středu hracího pole a vyčkávají na místo v obraně soupeře. To zatím nepřichází.
     
    22
    Na trávníku zůstal sedět hostující Azmoun, který spadl velmi nepříjemné po souboji s Plijevem. Po ošetření se znovu pokračuje ve hře.
     
    23
    Odražený míč ze souboje se dostal na osu hřiště, kde byl připravený ke střele domácí Sadajew. Jeho pokus byl nepřesný a končí mimo.
     
    24
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Boris Rotenberg, přichází Alexandr Jerochin.
     
    25
    Ani po vystřídání nepřichází útočná smršť. Domácí stále nemohou najít místo na svůj postupný útok.
     
    26
    Po delší době se k míči dostali také hráči Rostova. Ne na dlouho. Na středové lajně ztratil balon Kalačev, který se musel velmi rychle vracet do obrany.
     
    27
    Rohový kop domácích znovu končí rozehrávkou na krátko. Po centru do vápna si na míč počíhal Bastos, který hlavičkuje do bezpečí.
     
    29
    Velmi nepříjemný zákrok předvedl Noboa, který sestřelil zezadu unikajícího Ivanova. Faul zůstává bez žluté karty.
     
    30
    Po půlhodině hry měli domácí k dispozici další rohový kop. Nyní ihned od rohového praporku poslal míč do vápna Píriz. K míči se však dostal nejdříve znovu Bastos.
     
    31
    Rostov právě vstřelil branku!
    Rohový kop také na druhé straně. Ten byl o mnoho nebezpečnější. Míč prolétl vápnem až na zadní tyč, kde byl nehlídaný CHRISTIAN NOBOA a ten velmi tvrdou střelou do horní poloviny branky posílá Rostov do vedení.
    31. Christian NOBOA - 0:1
     
    32
    Mohlo to být o dvě branky. Z třiceti metrů se rozhodl vystřelit Poloz, který ale míč usměrnil jen těsně vedle pravé tyče.
     
    34
    Další nebezpečná akce hostů. Po pravé straně zatáhl míč do pozice pro centr Kalačev. Jeho přihrávka na hranici vápna však přeskočila kopačku Gatconovi a akce končí bez zakončení.
     
    36
    Domácí tým nyní uklidňuje hru na polovině soupeře. Centr před Džanajeva odkopl jen na rohový kop Bastos.
     
    37
    Rohový kop domácího celku byl velmi nebezpečný. K hlavičce se dostal Ivanov. Míč však skvělým zákrokem na lajně zlikvidoval brankář Rostova.
     
    38
    Další nebezpečný centr do vápna hostů. Nyní si už Džanajev udělal prostor mezi hráči a chytá míč ze vzduchu.
     
    39
    Velmi nepřesnou přihrávku poslal po levém kraji na spoluhráče Jerochin, který o deset metrů minul cíl. Míč končí v autu a rozehrávat budou domácí hráči.
     
    40
    Skvěle si přebral míč na hranici vápna Sadajew, který se ještě stihl otočit kolem svého strážce. Na střelu už byl krátký a míč končí jen u Džanajeva.
     
    41
    Ken nyní poslal na zem nevybíravým zákrokem Nobou. Domácí hráč vzal soupeře skluzem i s kusy trávníku.
     
    43
    V závěru poločasu se dostal k míči domácí kapitán Ucijev, který po pravém kraji pronikl až do dobré šance k centru. Jeho pokus však zblokoval první bránící hráč soupeře.
     
    44
    Domácí kontrolují hru na své polovině a čekají na chybu soupeře v obraně. Další akci vedl po levé straně Semjonov, který ale přichází o míč u rohového praporku.
     
    45
    V poslední minutě prvního poločasu se dostal k míči znovu Píriz, který byl aktivnější hlavně v úvodu zápasu. Nyní se připomněl na trávníku centrem, který je však zblokovaný.
     
    45+1
    Rozhodčí nastavuje v prvním poločase jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V prvním poločase jsem příliš šancí neviděli. V úvodu zápasu byli aktivnější hráči Těreku, kteří si však gólovou příležitost nevypracovali. Ta přišla z čistajasna na druhé straně. Po rohovém kopu se dostal míč na zadní tyč, kde byl osamocený záložník Rostova Noboa a ten dělovkou do horní části branky poslal hosty do vedení. Následně však mohlo přijít vyrovnání, když se k hlavičce po dalším rohovém kopu dostal Ivanov, ale Džanajev svůj tým podržel perfektním zákrokem na brankové čáře.
     
    V boji o titul stále Rostov ztrácí na CSKA Moskva dva body a musí se spolehnout na Zenit Kazaň, který nyní musí vstřelit alespoň jednu branku, aby mohli slavit hráči Rostova.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 13:33.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Hostujíc tým právě rozehrál poslední poločas ligového ročníku. Domácí rychle získali míč a ženou se do útoku. Na polovině hřiště však přichází ztráta Kena.
     
    48
    O první ohrožení branky se postaral střídající Jerochin, který otřel míč o bránícího hráče a balon skončil v boční síti.
     
    49
    Domácí Rybus se prodral až do vápna, kde ho však od míče odstavil Margasov a míč končí jen za brankovou lajnou.
     
    50
    Hráči Těreku jsou v úvodu druhého poločasu aktivnější. Centr do vápna od Pírize však jen proletěl šestnáctkou bez doteku hráčů.
     
    51
    O střelu z pětadvaceti metrů se pokusil Ivanov. Jeho dělovka zasáhla Bastose do obličeje a ten se jen těžce zvedá z trávníku.
     
    52
    Rostov právě vstřelil branku!
    První šance ve druhém poločase a hned branka. Hosté to udělali výborně. Azmoun si prohodil míč kolem dvou bránících hráčů a dostal se až do vápna, kde ho atakoval Godzjur. Míč se však dostal k dobíhajícímu ALEXANDRU JEROCHINOVI, který už měl jednoduchou úlohu a uklidil míč do prázdné branky.
    52. Alexandr JEROCHIN - 0:2
     
    54
    Domácí mohli rychle odpovědět, ale kombinace na středu hřiště ztroskotala na nepřesné přihrávce na rozběhnutého útočníka Sadajewa.
     
    55
    Také hosté se pokusili o střelu přes čtyřicet metrů. Noboa však netrefil branku a míč končí v reklamách.
     
    56
    Do rychlého protiútoku se hnal domácí Sadajew, který ale jen těsně minul přihrávku a pro míč se musel vracet. Poté už byl obsazen a ke střele se nedostal.
     
    57
    Ve středovém kruhu se srazil Semjonov s Polozem. Oba zůstávají ležet na zemi a budou potřebovat ošetření.
     
    58
    Dlouhý míč na uzdraveného Poloze byl příliš rychlý a balon končí bez doteku hráčů až za brankovou lajnou. Rozehrávat tak může Godzjur.
     
    60
    Po hodině hry vede hostující Rostov na stadionu v Grozném o dvě branky. Stále by to však nestačilo na mistrovský titul, který by nyní bral CSKA, který vede v Kazani stále 1:0.
     
    61
    Obrovská šance na tříbrankové vedení! Azmoun se hnal sám na brankáře. Toho dokázal obejít, ale to se již stihli vrátit dva obránci domácího týmu a prázdnou branku ustrážili.
    61. Azmoun v samostatném úniku
     
    63
    Domácí se dostali po delší době k míči a ihned se byli až ve vápně. Tam však proti přesile ztratil míč Rybus.
     
    65
    Znovu Azmoun u míče. Tentokrát si navedl míč na pravou stranu, kde byl proti Plijevovi. Ten mu míč vypíchl a bere si ho pro sebe.
     
    66
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Dmitrij Poloz, přichází Pavel Mogilevec.
     
    67
    Střídání v týmu FK Těrek Groznyj: ze hřiště odchází Zaur Sadajew, přichází Magomed Mitrišev.
     
    68
    Další výpad domácího celku. Na ofsajdové hranici se pohyboval střídající Mitrišev, který však nedosáhl na míč a ten končí až u brankáře.
     
    69
    Hostující brankář Džanajev si potřeboval vyměnit kopačku. Hra se zastavila a po výměně může znovu pokračovat.
     
    70
    Střídání v týmu FK Rostov: ze hřiště odchází Sardar Azmoun, přichází Alexandr Bucharov.
     
    71
    Střídání v týmu FK Těrek Groznyj: ze hřiště odchází Chalid Kadyrov, přichází Reziuan Mirzov.
     
    72
    Výborně si pohrál s míčem Rybus, který nasadil jesličky soupeři. Nic vážného však z toho nevzniklo. Po přihrávce do vápna byl odzbrojen Mitrišev.
     
    73
    Ani akce na druhé straně nevyšla. Noboa chtěl najít na levé straně rozběhnutého střídajícího Mogilevece. Přihrávka bal příliš rychlá a končí mimo hrací plochu.
     
    75
    Do rychlostního souboje se dostal domácí Ucijev, který chtěl nacentroval hned přes trojici hráčů v modrých dresech. Vybojoval alespoň rohový kop.
     
    76
    K míči se u rohového praporku postavil Píriz, který centrem do vápna našel jen Jerochina a ten bez problému míč posouvá z vápna.
     
    77
    Obrovská šance na snížení. Po centru se míč zamotal do klubka hráčů ve vápně. Nejdříve byl u míče osamocený Mitrišev, který z malého vápna poslal míč nad branku.
    77. Šance na snížení
     
    78
    Střídání v týmu FK Těrek Groznyj: ze hřiště odchází Pedro Ken, přichází Ablaye Mbengue.
     
    80
    Střídající Jerochin mohl potvrdit vítězství v dnešním utkání, ale jeho střela vnějším nártem končí jen na noze domácího brankáře.
     
    81
    Následný rohový kop končí jen přední tyči, kde byl nejaktivnější domácí Ucijev a odkopává míč z vápna.
     
    82
    Zhruba deset minut před koncem se zdá, že titul půjde k moskevským hráčům. Ti stále vedou o jednu branku na stadionu Kazaně.
     
    83
    Dlouhý míč z vlastní poloviny poslal na rozběhnutého Mitriševa Píriz. U míče byl ale dříve Džanajev a chytá míč do rukavic.
     
    84
    V Grozném se již zápas jen dohrává. Domácí se ještě snaží něco vymyslet, ale na nejlepší obranu v lize zatím nemají. Ani po centru z pravé strany se nedostal do zakončení Rybus.
     
    86
    Další útok vedli domácí hráči po pravé straně. Tam byl však velmi dobře postavený Margasov a po lehkém kontaktu poslal útočícího hráče na zem.
     
    87
    Nyní si výborně obhodil obránce ve vápně domácí Rybus, ale míč mu ujel až za brankovou lajnu a centr je tak už neplatný.
     
    88
    Nebezpečný přízemní centr poslal znovu Ivanov, ale ani jeho pobídka nenašla žádného domácího hráče ve vápně soupeře.
     
    89
    Do nadějné pozice se hnal středem hřiště domácí Ivanov. Kapitán Rostova ho zatáhl za dres a vidí žlutou kartu.
     
    90
    V poslední minutě základní hrací doby se dostal znovu k míči Ivanov a je po skluzu Novoselceva na trávníku. Hostující hráč dostává žlutou kartu.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90+2
    V Kazani je dobojováno! CSKA zvládlo poslední zápas sezony a stává se mistrem nejvyšší ruské soutěže!
     
    90+3
    V poslední minutě letošní sezony se dostal k míči hostující Kalačev, který jen poslal dlouhý míč na polovinu soupeře, kde byl Bucharov. Ten však míč dlouho neudržel proti přesile.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Rostov dnes zvítězil, ale bude dnes smutný. Ani výhry o dvě branky nezajistila překvapení letošního ročníku titul. Ten bere gigant z Moskvy CSKA, který po vyrovnaném souboji zvítězil na stadionu díky trefě střelce Alana Dzagojeva.

    Rostov dnes nebyl příliš lepším týmem, jen dokázal proměnit vyložené šance. Tu v prvním poločase proměnil Noboa, který se zjevil zcela sám na zadní tyči a zavěsil. Ve druhém poločase přišla další gólovka. Azmoun zavezl míč do velkého vápna, kde proti němu vystartoval Godzjur. Míč se však dostal k dobíhajícímu Jerochinovi, který určil dnešní konečný výsledek.
     
    Statistiky dnešního utkání

    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:7.
    Střely mimo: 4:4.
    Rohy: 10:4.
    Ofsajdy: 0:1.
    Fauly: 10:16.
     
    Já se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (14:28:58)

    Vít Schück

    Branky: 31. Noboa, 52. Jerochin (Azmoun)

    Karty:   89. Gaţcan (RTV), 90. Novoselcev (RTV)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 5:7. Střely mimo: 4:4. Rohy: 10:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 10:16.
    FK Achmat Groznyj: Godzjur – Ucijev (C), Rodolfo, Plijev, Semjonov – Píriz, Ken (78. Mbengue) – Kadyrov (71. Mirzov), Ivanov, Rybus – Sadajew (67. Mitrišev).
    Náhradníci: Gorodov – Ojala, Mohammadi, Mbengue, Kanu, Kuzjajev, Mirzov, Lebeděnko, Mitrišev, Adílson.

    FK Rostov: Džanajev – Rotenberg (24. Jerochin), Margasov, Bastos, Novoselcev, Kudrjašov – Kalačev, Noboa, Gaţcan (C), Poloz (66. Mogilevec) – Azmoun (70. Bucharov).
    Náhradníci: Pokatilov, Medveděv – Terentěv, Ezzatollahi, Doumbia, Kanga, Bucharov, Kirejev, Mogilevec, Achmajev, Katčarava, Jerochin.
    bahis siteleri