Barcelona – Sevilla 2:0 (po pr.)
po prodl.
FC Barcelona
2:0 (0:0)
Sevilla FC
Neděle 22.05.2016, 21:30 • Estadio Vicente Calderón, Madrid • Španělský pohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Andres Iniesta právě převzal trofej pro vítěze Copa del Rey pro sezónu 2015/2016! Na pódiu propukla obrovská radost! Fotbalisté Barcelony budou určitě bujaře slavit a oslavy triumfu v domácím poháru budou určitě pokračovat i po příletu do slunné Barcelony!
    120+2. NEYMAR - 2:0
     
    120+2
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Barcelona potvrzuje zisk dalšího titulu! Po celý zápas aktivní NEYMAR se přeci jen dočkal branky! Lionel Messi v pokutovém území vymyslel přihrávku za obránce, na kterou si sběhl Neymar a placírkou umístil míč ke vzdálenější tyči!
    120+1. Červená karta po 2. žluté
     
    120+1
    A pozor! Další komplikace pro Sevillu! Carrico se nejprve dopustil faulu, za který uviděl žlutou kartu, ale poté se ještě vydal protestovat. Rozhodčí jeho řeči odměnil další žlutou kartou a poslal Carrica do sprch!
     
    120
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    120
    Poslední střídání na straně Katalánců! Ze hřiště odchází střelec jediné branky Jordi Alba, nahrazuje jej Sergi Roberto!
     
    117
    Barcelona s rozehrávkou přímého kopu nikterak nespěchala. Katalánci ušetřili dobrých třicet sekund. Iniesta si poté poradil s obráncem, krásným centrem našel Neymara, který nikým neatakován trefil pouze připraveného brankáře!
     
    114
    Žlutou kartu dostává Gameiro (Sevilla FC).
     
    111
    Hlavní rozhodčí podle všeho chytil křeč a musí být masírován u postranní čáry! Není divu, i arbitr toho v takto dlouhém utkání hodně naběhá!
     
    106
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Iborra, přichází Llorente.
    104. Nebezpečná hlavička Piquého z těsné blízkosti
     
    104
    Přímého kopu se tentokrát ujal Neymar. Brazilec našel přetaženým centrem úplně volného Piquého, který ale z těsné blízkosti nechal vyniknout brankáře Sevilly, jež jeho hlavičku vyškrábl na rohový kop!
     
    104
    Další žlutá karta! Na hráčích Sevilly jsou patrné známky frustrace! Dalším potrestaným hráčem je Escudero, který skluzem složil Messiho!
     
    103
    Následného přímého kopu se chopil Lionel Messi! Argentinec se opřel do míče levou nohou a pěknou střelou protáhl brankáře Sevilly! Rico vytáhl míč mimo tři tyče!
     
    102
    Další žlutá karta pro fotbalisty Sevilly! Neymar vyslal vpřed Messiho, kterého zatažením za dres zastavil Jevhen Konopljanka!
    97. Jordi ALBA - 1:0
     
    97
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona se ujímá vedení! Tohle byla lahůdka pro oko všech fotbalových příznivců! Lionel Messi lehce dloubl míč přes obranu Sevilly do míst, kam spěchal JORDI ALBA, který se natlačil před svého strážce a levačkou poslal míč podél brankáře ke vzdálenější tyči!
     
    92
    A právě Krychowiak zastavil rozběhnutého Neymara! Polský reprezentant je tedy dalším hráčem, který si dopřál pohled na žlutou kartu!
     
    90+5
    A potyčka na závěr regulérní hrací doby! Žlutou kartu si ze šarvátky před ter Stegenem odnáší Iborra!
    90+3. Neymarova střela z přímého kopu
     
    90+3
    Barcelona mohla rozhodnout! Nařízeného přímého kopu se chopil Neymar, který technickou střelou přes zeď protáhl Rica! Brankář Sevilly vytáhl míč nad břevno!
    90+2. Červená karta
     
    90+2
    Tak drama pokračuje! Sevilla darovala Barceloně nepřesnou rozehrávkou míč, Iniesta vyslal kolmicí vpřed Neymara, který se natlačil před Banegu a ten jej na poslední chvíli fauloval! Neymar mohl jít sám na branku, proto dostává Banega červenou kartu!
     
    90
    Nastavuje se 5 minut!
     
    90
    A Neymara na listině karetně potrestaných hráčů doplní také Iniesta, který protestoval příliš vehementně.
     
    89
    Kataláncům tečou nervy! Dalším potrestaným hráčem Barcelony je Neymar!
     
    87
    Jordi Alba u postranní čáry nedovoleně zastavil Banegu. Rozhodčí ocenil podražení barcelonského obránce žlutou kartou!
     
    79
    Sevilla poprvé v utkání střídá! Ze hřiště odchází Mariano. Trenér chce posílit ofenzívu, a proto na trávník posílá Konopljanku!
     
    75
    Iniesta potáhl míč kupředu a v blízkosti hranice pokutového území se nechal chytře faulovat! Vitolo za svůj zákrok ještě vidí žlutou kartu! Tohle je dobrá šance pro Barcelonu!
     
    73
    Máme tady první žlutou kartu! Za faul na polovině hřiště si ji vysloužil stoper Sevilly Rami!
     
    73
    Další přímý kop už Sevilla rozehrála centrem do pokutového území. Míč se odrazil tak šťastně, že nakonec doplachtil na břevno barcelonské branky! Ter Stegen měl nyní pořádný kus štěstí!
     
    66
    Sevilla je na koni! Po rohovém kopu se do odraženého míče za hranicí pokutového území opřel Krychowiak! Jeho rána mířila k tyči, ale obětavý obránce Barcelony znovu srazil míč na rohový kop!
     
    65
    Dobrá šance Sevilly! Hosté se díky nepřesné rozehrávce Barcelony dostali do pokutového území, míč se od Iborry vrátil ke Gameirovi, jehož ránu z dobré pozice srazil Piqué na poslední chvíli na rohový kop!
     
    57
    Zraněný Luis Suárez tedy opouští hrací plochu! Jeho místo zaujme Rafinha! Lodivod Barcelony určitě toto střídání neplánoval.
    50. Banegova střela do tyče
     
    50
    Obrovská šance Sevilly! Sevilla dostala spoustu času v blízkosti pokutového území. Míč si připravil Banega a tvrdou střelou pravačkou orazítkoval tyč! Míč se ještě odrazil před branku, ale obrana Barcelony nebezpečí odvrátila!
     
    46
    Barcelona přeci jen sáhla k vyztužení obranné řady! Ze hřiště odchází Ivan Rakitić, do obrany přichází Mathieu!
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta!
    44. Piquého nebezpečná hlavička po rohovém kopu
     
    44
    Barcelona měla k dispozici další rohový kop. Exekuce se znovu chopil Ivan Rakitić, jež tentokrát našel hlavu Piquého, který z hranice malého vápna poslal míč nad břevno!
    38. Banegova střela z přímého kopu
     
    38
    K přímému kopu ze vzdálenosti devatenácti metrů se postavil Ever Banega. Banega vyslal technickou střelu přes zeď a brankář ter Stegen vytěsnil jeho ránu nad břevno!
    36. Červená karta
     
    36
    A pozor! Rico našel dlouhým výkopem Iborru, jež prodloužil míč do běhu Gameirovi a Javier Mascherano musel zatáhnout za záchrannou brzdu! Mascherano zatáhl Gameira před pokutovým územím za dres a hlavní rozhodčí jej odměnil červenou kartou!
    30. Jedovatá střela Daniho Alvese
     
    30
    Jordi Alba vybojoval pro Barcelonu další rohový kop! Exekuce se chopil Rakitić, který si narazil míč a odcentroval do vápna! Do odraženého míče se zpoza pokutového území opřel Dani Alves, který jedovatou ránou vyděsil fanoušky Sevilly!
    8. Tvrdá střela Luise Suáreze
     
    8
    První šance zápasu! Iniesta parádním obloučkem přes obranu našel Luise Suáreze, jež se okamžitě opřel do skákajícího míče a tvrdou střelou minul pravou tyč branky Sevilly!

    Tomáš Kubečka

    Branky: 97. Alba, 120+2. Neymar

    Karty:   87. Alba (BAR), 89. Neymar (BAR), 90. Iniesta (BAR), 90. Alves (BAR) – 73. Rami (SEV), 75. Vitolo (SEV), 90+5. Iborra (SEV), 92. Krychowiak (SEV), 102. Konopljanka (SEV), 104. Escudero (SEV), 114. Gameiro (SEV)   120+1. Carrico (SEV)   36. Mascherano (BAR) – 90+2. Banega (SEV)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 12:11. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 11:31.
    FC Barcelona: ter Stegen – Alves, Piqué, Mascherano, Alba (120. Roberto) – Rakitić (46. Mathieu), Busquets, Iniesta – Messi, Suárez (57. Rafinha), Neymar
    Náhradníci: Bravo, Mathieu, Roberto, Munir, Rafinha, Vidal, Turan

    Sevilla FC: Rico – Mariano (79. Konopljanka), Carrico, Rami, Escudero – Krychowiak, Iborra (106. Llorente) – Coke, Banega, Vitolo – Gameiro
    Náhradníci: Cristofóro, Konopljanka, Llorente, Muňoz, Pareja, Reyes, Soria

    Rozhodčí: Grande – Jimenéz, Fernandéz
    bahis siteleri