Barcelona – Sevilla 2:0 (po pr.)
po prodl.
FC Barcelona
2:0 (0:0)
Sevilla FC
Neděle 22.05.2016, 21:30 • Estadio Vicente Calderón, Madrid • Španělský pohár • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Dobrou noc! (00:22:34)
     
    Andres Iniesta právě převzal trofej pro vítěze Copa del Rey pro sezónu 2015/2016! Na pódiu propukla obrovská radost! Fotbalisté Barcelony budou určitě bujaře slavit a oslavy triumfu v domácím poháru budou určitě pokračovat i po příletu do slunné Barcelony!
     
    Ještě před fotbalisty Barcelony si ale památku na dnešní utkání odnesou všichni rozhodčí!
     
    Fotbalisté Sevilly nyní přebírají medaile za druhé místo! Barcelonští už se oblékli do mistrovských triček a za malou chvíli převezmou trofej pro vítěze Copa del Rey!
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 12:11. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 11:31.
     
    Je dobojováno! Barcelona nakonec poráží Sevillu 2:0 v prodloužení a získává další trofej! Utkání se pro Katalánce nevyvíjelo vůbec dobře! Už v prvním poločase totiž Barcelona přišla o Mascherana, který dostal červenou kartu! Sevilla byla po celou dobu druhé půle lepším týmem, ale branku vsítit nedokázala. Nejblíže gólu byl Banega, který orazítkoval tyč! V závěru druhého poločasu se sám na branku hnal Neymar, jehož za cenu červené karty zastavil Banega! V prodloužení už Barcelona kralovala! V 97. minutě poslal Katalánce do vedení Jordi Alba a po červené kartě Carrica v nastaveném čase přidal Neymar definitivní pojistku!
     
    120+5
    Konec zápasu.
     
    120+4
    Sevilla se pokusila alespoň o čestný zásah. Dlouhý míč směřoval na Gameira, který byl ale dobře pokryt a k balónu se vůbec nedostal. Ter Stegen bude rozehrávat.
    120+2. NEYMAR - 2:0
     
    120+2
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Je definitivně rozhodnuto! Barcelona potvrzuje zisk dalšího titulu! Po celý zápas aktivní NEYMAR se přeci jen dočkal branky! Lionel Messi v pokutovém území vymyslel přihrávku za obránce, na kterou si sběhl Neymar a placírkou umístil míč ke vzdálenější tyči!
    120+1. Červená karta po 2. žluté
     
    120+1
    A pozor! Další komplikace pro Sevillu! Carrico se nejprve dopustil faulu, za který uviděl žlutou kartu, ale poté se ještě vydal protestovat. Rozhodčí jeho řeči odměnil další žlutou kartou a poslal Carrica do sprch!
     
    120
    Nastavují se čtyři minuty!
     
    120
    Poslední střídání na straně Katalánců! Ze hřiště odchází střelec jediné branky Jordi Alba, nahrazuje jej Sergi Roberto!
     
    119
    Další komplikace pro Sevillu! Neymar se chytře natlačil před Ramiho, který si v souboji pomohl rukama a rozhodčí mu odpískal nedovolený zákrok. Barcelona nasbírá další cenné vteřinky!
     
    118
    Coke se uvolnil u postranní čáry, nasadil jesličky Albovi, ale jeho centr do pokutového území neprošel. Jeden z obránců Barcelony míč zastavil a okamžitě jej poslal na Messiho.
     
    117
    Barcelona s rozehrávkou přímého kopu nikterak nespěchala. Katalánci ušetřili dobrých třicet sekund. Iniesta si poté poradil s obráncem, krásným centrem našel Neymara, který nikým neatakován trefil pouze připraveného brankáře!
     
    116
    Neymar se od rohového praporku probíjel do pokutového území. K šikovnému fotbalistovi přistoupila hned trojice hráčů Sevilly, který vzala Neymara do kleští a připravila jej o míč.
     
    115
    Ter Stegen hledal dlouhým výkopem Neymara. Brazilec ale míč nezpracoval, balón propadl až ke stoperům Sevilly, kteří okamžitě rozjíždějí další akci svého celku. Seville se rychle krátí čas!
     
    114
    Žlutou kartu dostává Gameiro (Sevilla FC).
     
    114
    Z rohového kopu nebezpečí nepřišlo, avšak kapitán Sevilly Coke mohl vyslat do vápna další centr. Ani jeho pobídku však nikdo v bílém mezi tři tyče neposlal. Barcelona může uklidnit hru.
     
    113
    Konopljanka si rychlou kličkou na levé straně udělal prostor k odcentrování. Jeho pobídku do pokutového území odvrátil Busquets hrudí na rohový kop.
     
    112
    Sudí už je zpátky na hřišti, hra může pokračovat. Gameiro odevzdal sportovně míč ter Stegenovi. Brankář Barcelony s uvedením míče do hry zrovna nepospíchá.
     
    111
    Hlavní rozhodčí podle všeho chytil křeč a musí být masírován u postranní čáry! Není divu, i arbitr toho v takto dlouhém utkání hodně naběhá!
     
    110
    Coke si z pravé strany navedl míč na střed hřiště a vystřelil levačkou! Jeho přízemní ránu ter Stegen dobře viděl a byl včas u levé tyče! Sevilla si musí na vyrovnání počkat.
     
    109
    Neymar se prodral do vápna soupeře a ustlal si v blízkosti brankové čáry. Brazilec se ani nedožadoval pokutového kopu, vše bylo v souladu s pravidly. Sevilla může zaútočit.
     
    108
    Kevin Gameiro vybojoval pro Sevillu rohový kop! Tak nakonec ne, zdálo se, že míč šel do zámezí od Alby, ale asistent rozhodčího byl opačného názoru. Ter Stegen bude odkopávat od branky. Fandové Sevilly se hodně hlasitě zlobí!
     
    107
    Krychowiak našlápl ke sprintu po levé straně, dostal se až do blízkosti pokutového území Barcelony, kde však neustál souboj tělo na tělo s Piquém. Rozhodčí nedovolený zákrok nepíská.
     
    106
    Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Iborra, přichází Llorente.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    První část prodloužení dost možná přinesla rozuzlení finálové bitvy! V 97. minutě se totiž po přihrávce Lionela Messiho prosadil Jordi Alba! Barcelona poté zbytek první části kontrolovala a nepustila Sevillu do vyložené příležitosti! Hráči si nyní vymění strany, Sevilla má patnáct minut na vyrovnání!
     
    105+1
    První prodloužení skončilo.
    105.
     
    105
    Z rohu ale Barcelona nezahrozila. První část prodloužení se pomalu chýlí ke svému konci. Sevilla se ne a ne vymanit z rostoucího tlaku Katalánců!
    104. Nebezpečná hlavička Piquého z těsné blízkosti
     
    104
    Přímého kopu se tentokrát ujal Neymar. Brazilec našel přetaženým centrem úplně volného Piquého, který ale z těsné blízkosti nechal vyniknout brankáře Sevilly, jež jeho hlavičku vyškrábl na rohový kop!
     
    104
    Další žlutá karta! Na hráčích Sevilly jsou patrné známky frustrace! Dalším potrestaným hráčem je Escudero, který skluzem složil Messiho!
     
    103
    Následného přímého kopu se chopil Lionel Messi! Argentinec se opřel do míče levou nohou a pěknou střelou protáhl brankáře Sevilly! Rico vytáhl míč mimo tři tyče!
     
    102
    Další žlutá karta pro fotbalisty Sevilly! Neymar vyslal vpřed Messiho, kterého zatažením za dres zastavil Jevhen Konopljanka!
     
    101
    Vitolo nepřesnou rozehrávkou daroval míč Neymarovi. Brazilský fotbalista se rozhodl pro přihrávku na Messiho, ale ten potvrdil, že i mistr tesař se někdy utne, jelikož si nepotykal se zpracováním a upadl.
     
    100
    Z rohového kopu sice nebezpečí nepřišlo, nicméně Sevilla si vytvořila další standardní situaci. Rami vyslal nadýchaný centr na malé vápno, kde se k zakončení dral Coke, ale obrana Barcelony zafungovala na výbornou!
     
    99
    Sevilla se dožadovala pokutového kopu! Mathieu si ale dal dobrý pozor a odvrátil míč hrudí! Sevilla má ale k dobru rozehrávku od rohového praporku.
    97. Jordi ALBA - 1:0
     
    97
    Barcelona právě vstřelila branku!
    Barcelona se ujímá vedení! Tohle byla lahůdka pro oko všech fotbalových příznivců! Lionel Messi lehce dloubl míč přes obranu Sevilly do míst, kam spěchal JORDI ALBA, který se natlačil před svého strážce a levačkou poslal míč podél brankáře ke vzdálenější tyči!
     
    96
    Sevilla se stále drží na polovině katalánského celku. Fotbalisté v bílém se dokonce prodrali do šestnáctky, kde se ke střele prodral Kevin Gameiro, ale jeho pokus zablokoval Piqué.
     
    95
    Neymar si u postranní čáry hrál s míčem tak dlouho, až mu balón celým objemem uskočil do zámezí. Sevilla si zopakuje autové vhazování. V prodloužení jsme se zatím strhujícího tempa nedočkali.
     
    94
    Busquets na vlastní polovině obdržel přihrávku a měl spoustu času. Defenzivní záložník Barcelony nikam nespěchal a raději podržel míč u nohy. Sevilla vybojovala vhazování.
     
    93
    Do vápna Sevilly přilétly dva nebezpečné centry! Ani jeden z nich však nenašel nikoho z barcelonských. Dá se očekávat, že Barcelona v prodloužení půjde za vítězstvím.
     
    92
    A právě Krychowiak zastavil rozběhnutého Neymara! Polský reprezentant je tedy dalším hráčem, který si dopřál pohled na žlutou kartu!
     
    92
    Krychowiak se prosmýkl před pokutového území soupeře a centrem na zadní tyč hledal Cokeho. Před kapitánem Sevilly dokázal míč odhlavičkovat do bezpečí stoper Piqué.
     
    91
    Sevilla zahájila výkopem první část prodloužení! Šampión Evropské ligy v jeho úvodu nikam nepospíchá. Sevilla kombinuje na své polovině. Rozehrávku diriguje stoper Rami.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    Ani po devadesáti minutách není o vítězi rozhodnuto! Sevilla si vypracovala několik dobrých příležitostí, ale ter Stegen zůstal nepřekonán! V závěru druhého poločasu mohl rozhodnout Neymar, ale Banega jej zastavil jen za cenu červené karty! Z následného přímého kopu Neymar pouze protáhl brankáře Sevilly! O vítězi Copa del Rey tedy rozhodne až prodloužení nebo následný penaltový rozstřel!
     
    90+5
    Druhý poločas skončil.
     
    90+5
    A potyčka na závěr regulérní hrací doby! Žlutou kartu si ze šarvátky před ter Stegenem odnáší Iborra!
     
    90+4
    Barcelona zahrávala rohový kop! Neymar našel přetaženým centrem hlavu Mathieuho, který z velké vzdálenosti slabou hlavičkou umístil míč do rukavic brankáře Sevilly!
    90+3. Neymarova střela z přímého kopu
     
    90+3
    Barcelona mohla rozhodnout! Nařízeného přímého kopu se chopil Neymar, který technickou střelou přes zeď protáhl Rica! Brankář Sevilly vytáhl míč nad břevno!
    90+2. Červená karta
     
    90+2
    Tak drama pokračuje! Sevilla darovala Barceloně nepřesnou rozehrávkou míč, Iniesta vyslal kolmicí vpřed Neymara, který se natlačil před Banegu a ten jej na poslední chvíli fauloval! Neymar mohl jít sám na branku, proto dostává Banega červenou kartu!
     
    90
    Nastavuje se 5 minut!
     
    90
    A Neymara na listině karetně potrestaných hráčů doplní také Iniesta, který protestoval příliš vehementně.
     
    89
    Kataláncům tečou nervy! Dalším potrestaným hráčem Barcelony je Neymar!
     
    89
    Konopljanka znovu operoval s balónem u postranní čáry. Ukrajinský fotbalista se tentokrát dostal k odcentrovaní, avšak pro jeho vysokou pobídku si z brankové čáry došel ter Stegen!
     
    88
    Konopljanka vyrazil na výlet kolem postranní čáry. Ukrajinský šikula si ale předkopl míč daleko od nohy a v tísni už nedokázal oslovit nikoho ze spoluhráčů. Sevilla si v závěru základní hrací doby nějaký větší tlak nevytvořila.
     
    87
    Jordi Alba u postranní čáry nedovoleně zastavil Banegu. Rozhodčí ocenil podražení barcelonského obránce žlutou kartou!
     
    87
    Katalánci se snaží dohrát základní hrací dobu s klidem na kopačkách. Barcelona kombinuje ve středu hrací plochy. Nikdo v bílém zatím její rozehrávku nenapadá.
     
    86
    Jevhen Konopljanka přenesl míč dlouhou přihrávkou na Cokeho. Kapitán Sevilly se prodral do pokutového území, avšak prudkým centrem neoslovil nikoho v bílém dresu. Barcelona se znovu ubránila.
     
    85
    Coke spěchal za centrem do pokutového území. Záložník Barcelony při snaze zakončit svedl souboj, po kterém se ocitl na trávníku! Hlavní rozhodčí ale zákrok Daniho Alvese jako nedovolený neposoudil!
     
    84
    Emoce se dávají do pochodu také na lavičce Barcelony. Trenér Enrique i jeden z jeho asistentů pronesli několik nelichotivých slov k hlavnímu rozhodčímu, který jim vysvětluje, že by to takhle nešlo!
     
    82
    Iniesta při svém individuálním průniku ztratil stabilitu, ale hlavní rozhodčí nedovolený zákrok neodpískal. V akci Katalánců mohl pokračovat Neymar, jenže Brazilec se neprodral přes obránce.
     
    81
    Coke si zpracoval míč v pokutovém území a chtěl se do míče opřít akrobatickým způsobem! Při svém zakončení zády k brance spíše ohrozil Mathieuho. Rozhodčí samozřejmě odpískal nedovolený zákrok.
     
    80
    Sevilla zahrávala rohový kop. Střídající Konopljanka vykouzlil ze své kopačky dobrý centr, který nikdo z barcelonských neodvrátil, ale ani nikdo v bílém nedokázal míč nasměrovat na branku.
     
    79
    Sevilla poprvé v utkání střídá! Ze hřiště odchází Mariano. Trenér chce posílit ofenzívu, a proto na trávník posílá Konopljanku!
     
    78
    Mariano dostal šanci na reparát! Tentokrát už jeho pobídka doletěla na místo určení. Na hranici malého vápna se k hlavičce dral Kevin Gameiro, ale ještě před ním stačil balón odvrátit Mathieu.
     
    77
    Sevilla postupně přenesla míč podél pokutového území až k Marianovi. Pravý obránce Sevilly se rozhodl odcentrovat do pokutového území, jenže jeho pobídka se zastavila o jednoho z obránců.
    76. Messiho rána z přímého kopu
     
    76
    Míč si připravil Lionel Messi! Argentinský fotbalista technickou střelou obstřelil připravenou zeď, ale jeho projektil mířil pouze do míst, kde stál připravený brankář Rico, pro nějž byla Messiho střela lahůdkou!
     
    75
    Iniesta potáhl míč kupředu a v blízkosti hranice pokutového území se nechal chytře faulovat! Vitolo za svůj zákrok ještě vidí žlutou kartu! Tohle je dobrá šance pro Barcelonu!
     
    73
    Máme tady první žlutou kartu! Za faul na polovině hřiště si ji vysloužil stoper Sevilly Rami!
     
    73
    Další přímý kop už Sevilla rozehrála centrem do pokutového území. Míč se odrazil tak šťastně, že nakonec doplachtil na břevno barcelonské branky! Ter Stegen měl nyní pořádný kus štěstí!
     
    72
    Pro Sevillu se naskytla dobrá možnost. Úřadující šampión Evropské ligy mohl rozehrávat přímá kop, avšak Sevilla zvolila rozehrávku do kombinace.
     
    71
    Na hrotu Barcelony už zůstávají pouze Neymar s Messim. Stopeři Sevilly k nim dlouhý odkop ter Stegena nepropustili. Sevilla znovu kombinuje s míčem na kopačkách a snaží se najít skulinku v obraně Barcelony.
     
    70
    Escudero obdržel přihrávku na levou stranu, převzal si míč a centrem trefil pouze Alvese! Dani Alves zachoval chladnou hlavu a stačil odražený míč odkopnout ještě před tím, než opustil hrací plochu.
     
    69
    Barcelona zahrávala přímý kop. Všichni hlavičkáři se nastěhovali do pokutového území, jenže přetažený centr doletěl až do rukavic připraveného brankáře Rica. Sevilla se formuje k dalšímu útoku.
     
    68
    Banega krásnou přihrávkou na pravou stranu našel Cokeho, který si sice převzal míč, ale zbrklou přihrávkou jej odevzdal soupeři. Dani Alves se poté hnal vpřed, ale za půlící čárou jej nedovoleně zastavil Krychowiak.
     
    67
    Barcelona přečkala těžké chvíle a na malou chvíli si mohla odpočinout. Katalánci však dalším odkopem znovu odevzdali míč soupeři. Sevilla může zahájit postupnou kombinaci.
     
    66
    Sevilla je na koni! Po rohovém kopu se do odraženého míče za hranicí pokutového území opřel Krychowiak! Jeho rána mířila k tyči, ale obětavý obránce Barcelony znovu srazil míč na rohový kop!
     
    65
    Dobrá šance Sevilly! Hosté se díky nepřesné rozehrávce Barcelony dostali do pokutového území, míč se od Iborry vrátil ke Gameirovi, jehož ránu z dobré pozice srazil Piqué na poslední chvíli na rohový kop!
     
    64
    Vitolo činí zadákům Barcelony velké problémy. Záložník Sevilly byl znovu faulován. Tentokrát jej nedovoleně atakoval Danie Alves. Tlak Sevilly stále roste, Barcelona to bude mít hodně těžké.
     
    63
    Před Vitolem se otevřel volný prostor na levé straně! Vitolo potáhl míč až k pokutovému území, kde si chtěl narazit s Gameirem, avšak útočník Sevilly vrátil svému spoluhráči míč do složité pozice!
     
    62
    Na hlavu rozhodčího se snáší pískot! Na tribunách mají podle všeho převahu příznivci Sevilly! Arbitr dnešního utkání totiž zastavil rozvíjející se akci Sevilly pro útočný faul. Barcelona si může odpočinout.
     
    61
    Escudero si narazil míč s Carricem, potáhl si jej vpřed a kolmicí do pokutového území Barcelony hledal Kevina Gameira. Přihrávka byla příliš prudká a ter Stegen si pro míč s klidem došel.
     
    60
    Jordi Alba se vydal podpořit ofenzívu. Krajní obránce však neprocedil míč kolem Krychowiaka. Krychowiak v následném souboji upadl, jenže rozhodčí se rozhodl nezapískat nedovolený zákrok.
     
    59
    Escudero obdržel přesnou přihrávku na levou stranu, prudce uvolnil Krychowiaka, který se ale v pokutovém území neprodral k centru a nakonec přišel o míč. Sevilla ale rychle získala balón nazpátek.
     
    58
    Nepřesnou rozehrávku Barcelony vystihl Vitolo. Záložník Sevilly si potáhl míč kupředu, mohl ještě přihrávat na lépe postavené spoluhráče, ale nakonec zvolil střelu, kterou trefil jen jednoho z obránců.
     
    57
    Zraněný Luis Suárez tedy opouští hrací plochu! Jeho místo zaujme Rafinha! Lodivod Barcelony určitě toto střídání neplánoval.
     
    56
    A na hřišti už jsou nosítka! Luis Suárez podle všeho nemůže pokračovat! Uruguayec nakonec odchází po svých, ale Luis Enrique už volá jednoho z náhradníků!
     
    55
    Lionel Messi už je zpět na nohou a podle všeho bude schopen pokračovat v utkání. Na trávníku ale pro změnu zůstává ležet Luis Suárez, který se drží za pravou nohu. Luis Enrique tento obrázek určitě nevidí rád!
     
    54
    Na trávníku zůstává ležet otřesený Lionel Messi! Barcelonská hvězda si podle všeho přivodila zranění v hlavičkovém souboji. No, pokud by Messi nemohl pokračovat, byla by to pro Barcelonu obrovská rána!
     
    53
    Po delší době se na polovině soupeře zjevila také Barcelona. Mathieu překvapivě vysokou přihrávkou hledal Suáreze, který si ale těžký míč nedokázal zpracovat. S následným centrem si obrana bez problémů poradila.
     
    52
    Po rohovém kopu sice hráči Sevilly drželi míč v blízkosti šestnáctky, nicméně Dani Alves balón získal, vyvezl jej do bezpečné vzdálenosti a ještě se šikovně nechal faulovat.
     
    51
    Sevilla je v úvodu druhého poločasu aktivnějším týmem. Kevin Gameiro dostihl na hrací ploše přihrávku do pokutového území. Přízemním centrem však trefil pouze Piquého, od nějž se míč odrazil na roh.
    50. Banegova střela do tyče
     
    50
    Obrovská šance Sevilly! Sevilla dostala spoustu času v blízkosti pokutového území. Míč si připravil Banega a tvrdou střelou pravačkou orazítkoval tyč! Míč se ještě odrazil před branku, ale obrana Barcelony nebezpečí odvrátila!
     
    49
    Krychowiak se zapojil do rozehrávky. Sevilly. Přihrávku obdržel Kevin Gameiro, jež se u postranní čáry snažil obelstít dvojici obránců Barcelony. Piqué nakonec vybojoval pro Katalánce autové vhazování.
     
    48
    Také Sevilla se vydala do útoku. Sevilla kombinovala u rohového praporku. Hráči Barcelony však skvěle zahustili prostor a vybojovali míč. Barca však pouze odkopla balón ke stoperům soupeře.
     
    47
    Iniesta vymyslel lahůdku v podobě nádherné přihrávky do pokutového území! Za míčem spěchal Neymar, ale radost barcelonským fanouškům pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího – ofsajd!
     
    46
    Barcelona přeci jen sáhla k vyztužení obranné řady! Ze hřiště odchází Ivan Rakitić, do obrany přichází Mathieu!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hráči už se pomalu trousí zpátky na hrací plochu! Druhá půle začne za pár chvil!
     
    První poločas finálového duelu je minulostí! Větší šance na otevření skóre si vytvořila Barcelona! Hned v úvodu utkání pálil nebezpečně Luis Suárez! Po půlhodině hry zkoušel štěstí Dani Alves, ale ani on netrefil zařízení! Nejdůležitější moment první půle přišel ve 36. minutě, kdy Mascherano stáhl k zemi Gameira a musel předčasně do sprch! Z následného přímého kopu hrozil Banega, ale ter Stegen vytasil dobrý zákrok! V samotném závěru prvního poločasu se po rohovém kopu prodral k hlavičce Piqué, nicméně ani jeho pokus gólem neskončil! Do šaten se proto odchází za bezbrankového stavu!
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+1
    Neymar se prokličkoval až na hranici pokutového území a přihrávkou mezi dvojicí hráčů Sevilly oslovil Lionela Messiho. Argentinec vyslal střelu, kterou srazila obrana Sevilly na rohový kop.
     
    45
    Nastavuje se 1 minuta!
     
    45
    Sevilla v závěru prvního poločasu nikam nespěchá. Zadáci vítěze Evropské ligy kombinují na vlastní polovině. Barcelona to s presinkem taky nikterak nepřehání.
    44. Piquého nebezpečná hlavička po rohovém kopu
     
    44
    Barcelona měla k dispozici další rohový kop. Exekuce se znovu chopil Ivan Rakitić, jež tentokrát našel hlavu Piquého, který z hranice malého vápna poslal míč nad břevno!
     
    43
    Ale nějaký ten nedovolený zákrok se vloudí i na druhou stranu. Neymar tentokrát prokázal své míčové dovednosti, když na sebe nalákal tři hráče Sevilly a u postranní čáry se nechal chytře faulovat.
     
    42
    Na straně Barcelony přibývá nedovolených zákroků. Jednoho z nich se na půlící čáře dopustil Brazilec Neymar. Sevilla bude rozehrávat přímý kop. Barcelonští jsou po vyloučení Mascherana poněkud zamrzlí.
     
    41
    Neymar znovu nezpracoval prudkou přihrávku a Sevilla mohla pospíchat vpřed. Na levé straně operoval s míčem Iborra, jež vymyslel přihrávku vnějším nártem do pokutového území. Rakitić pohlídal cestu míče do zámezí.
     
    40
    Jordi Alba si nepotykal se zpracováním míče u postranní čáry. Jeden ze spoluhráčů ale jeho chybu okamžitě napravil a nepustil Cokeho do úniku. Barcelona drží míč na svých kopačkách.
     
    39
    Z následného rohového kopu už Sevilla nezahrozila. Barcelona se dokázala ubránit, ale po zbytek utkání to bude mít hodně těžké. Katalánci po červené kartě Mascherana podle všeho stáhnou obranu na tři hráče.
    38. Banegova střela z přímého kopu
     
    38
    K přímému kopu ze vzdálenosti devatenácti metrů se postavil Ever Banega. Banega vyslal technickou střelu přes zeď a brankář ter Stegen vytěsnil jeho ránu nad břevno!
    36. Červená karta
     
    36
    A pozor! Rico našel dlouhým výkopem Iborru, jež prodloužil míč do běhu Gameirovi a Javier Mascherano musel zatáhnout za záchrannou brzdu! Mascherano zatáhl Gameira před pokutovým územím za dres a hlavní rozhodčí jej odměnil červenou kartou!
     
    35
    Mascherano vyslal přihrávku na Andrese Inistu, jež se rozhodl pustit míč mezi nohama Suárezovi. Útočník Barcelony ale úmysl svého kolegy nepochopil. Míče se zmocnil stoper Rami.
     
    34
    Iborra spěchal za přihrávkou po levé straně. Pod nohy se mu ale přesně načasovaným skluzem položil Piqué, jež jeho akci rázně ukončil. Sevilla zatím branku Barcelony neohrozila.
     
    33
    V roli faulujícího hráče se ale o pár chvil později ocitl právě Neymar. Brazilská hvězda zastavila unikajícího Banegu. Sudí zatím nechává karty v kapsičce. Sevilla bude rozehrávat.
     
    32
    Neymar se probíjel vpřed po levé straně, jenže s míčem daleko nedošel. Jeden z hráčů Sevilly se mu vrhl pod nohy a skluzem mu míč ukopl. Rozhodčí si však všiml faulu, Barcelona zůstane u míče.
    30. Jedovatá střela Daniho Alvese
     
    30
    Jordi Alba vybojoval pro Barcelonu další rohový kop! Exekuce se chopil Rakitić, který si narazil míč a odcentroval do vápna! Do odraženého míče se zpoza pokutového území opřel Dani Alves, který jedovatou ránou vyděsil fanoušky Sevilly!
     
    29
    Lionel Messi se rychlou kličkou uvolnil, potáhl míč vpřed a kolmicí do pokutového území se snažil uvolnit Suáreze. Přihrávku nejlepšího fotbalisty na světě zastavil stoper Carrico.
     
    28
    Po delší odmlce se k míči dostal Brazilec Neymar. Jeho průnik podél levé postranní čáry zastavila obrana Sevilly hned v zárodku. Mariano bude vhazovat. Sevilla zatím hraje s Barcelonou důstojnou partii!
     
    27
    Dani Alves předvedl skvělé defenzivní schopnosti! Pravý obránce Barcelony sice prohrál první souboj, ale okamžitě se vrátil a odebral míč Iborrovi, který se už chystal centrovat.
     
    26
    Sergio Rico musel odkopávat ve velké tísni a vysokým odkopem pořádně zkomplikoval situaci Marianovi na pravé straně. Obránce Sevilly nedokázal náročnou přihrávku zkrotit. Barcelona bude vhazovat.
     
    25
    Do pokutového území Barcelony přilétlo dlouhé autové vhazování. Mascherano sice míč odhlavičkoval, ale Seville se povedlo přenést míč na Iborru, který ale zády k brance hlavičkoval v ofsajdu!
     
    24
    Iborra vybojoval míč na levé straně. Mariano mohl rozehrát vpřed, nicméně ještě raději zakombinoval se svými zadáky. Coke poté spěchal za přihrávkou do vápna, ale míčem pod sebe nenašel nikoho v bílém.
     
    23
    Jordi Alba si naběhl na hranici pokutového území, kam mu adresoval přihrávku Neymar. Proti Albovi včas vystoupil obránce Mariano, který nepustil levého beka Barcelony do šestnáctky.
     
    22
    Barcelona rozehrála další rohový kop! Do vápna nyní mířil prudký centr a brankář Rico jej raději vyboxoval. Rico sice nebyl úplně jistý, ale jeden z obránců mu okamžitým odkopem vypomohl.
     
    21
    Sevilla kombinovala na malém prostoru u postranní čáry. Hráči Sevilly náročnou situaci zvládli a dopravili míč až k Ricovi. Brankář Sevilly výkopem pouze odevzdal míč Kataláncům.
     
    20
    Mariano se vydal podpořit ofenzívu Sevilly. Pravý obránce Sevilly centroval na hranici pokutového území. Za míčem se dral Banega, ale před ním stačil zasáhnout Mascherano. Barcelona může vyrazit vpřed.
     
    19
    Lionel Messi se zmocnil rozehrávky přímého kopu. Míč směřoval na přední tyč, kde jej odhlavičkoval jeden z obránců Sevilly. Hlavní rozhodčí si však stejně všiml nedovoleného zákroku Suáreze.
     
    18
    Sevilla v posledních minutkách drží míč na svých kopačkách a nepouští k němu Barcelonu. Escudero si ale zbytečně zkomplikoval situaci dlouhým držením míče a nakonec poslal Messiho k zemi proti pravidlům.
     
    17
    Sevilla si vytvořila náznak šance! Vitolo poslal zpětnou přihrávku do pokutového území, kde si na míč naběhl Banega, ale tomu střela vůbec nesedla! Míč mu sjel po nártu a namířil si to pryč ze šestnáctky.
     
    16
    Katalánci zahrávali další rohový kop. Ivan Rakitić vyslal centr na malé vápno. Balón však netečoval nikdo z hlavičkářů a centr tak prolétl až do zámezí. Rico bude odkopávat od branky. Na stadionu panuje fantastická atmosféra!
     
    15
    Sevilla mohla postupovat do rychlého protiútoku, ale rozhodčí si všiml nedovoleného zákroku na Messiho. Barcelona může pokračovat v kombinaci před pokutovým územím Sevilly.
     
    14
    Sevilla vyzkoušela rozehrávku nakrátko, po které letěl míč do pokutového území. Nejvýše ze všech vyšplhal Carrico, ale jeho hlavička z tísně neohrozila branku Barcelony.
     
    13
    Luis Suárez se snažil natlačit před soupeře, avšak při snaze získat míč se dopustil nedovoleného zákroku. Sevilla zůstala před pokutovým územím Barcelony a po sražené přihrávce rozehraje rohový kop.
     
    12
    Rozehrávky se chopil Rakitić. Jeho prudký centr směřoval na hranici malého vápna, kde sváděl ostrý souboj Luis Suárez. K hlavičce se nakonec prodral pouze jeden z bránících hráčů, který odvrátil míč ven ze šestnáctky.
     
    11
    Dani Alves si na levé straně vyměnil míč s Neymarem. Do akce Barcelony se zapojil také Iniesta, jež vrátil míč Neymarovi a brazilský fotbalista vybojoval pro Barcelonu první rohový kop.
     
    10
    Kevin Gameiro vystihl nepřesnou rozehrávku Barcelony a sám se pustil vpřed podél postranní čáry. Gameiro při svém průniku narazil na Busquetse, který pro Barcelonu získal autové vhazování.
     
    9
    Mascherano rozehrál prudkým míčem vpřed. Na jeho pobídku nedosáhl nikdo z útočného tria Katalánců. Míč prosvištěl až za brankovou čáru. Brankář Rico bude odkopávat od branky.
    8. Tvrdá střela Luise Suáreze
     
    8
    První šance zápasu! Iniesta parádním obloučkem přes obranu našel Luise Suáreze, jež se okamžitě opřel do skákajícího míče a tvrdou střelou minul pravou tyč branky Sevilly!
     
    7
    Luis Suárez postupoval s míčem po pravé straně, předložil balón před pokutové území Messimu. Šikovný Argentinec se pokusil uvolnit do zakončení, avšak jeho ránu zastavil hned první hráč Sevilly.
     
    6
    Rami vyslal vysokou přihrávku přes obranu Barcelony. Za míčem spěchal nažhavený Kevin Gameiro. Radost mu překazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího, který signalizuje ofsajd!
     
    5
    Neymar se prosmýkl s míčem až do pokutového území Sevilly. Brazilský fotbalista si chtěl narazit míč s Lionelem Messim, nicméně jeden z obránců Sevilly zastavil zpětnou přihrávku.
     
    4
    Piqué s Mascheranem v úvodu utkání dirigují dění na hřišti. Zadáci celku z Barcelony kombinují na polovině hřiště a čekají na nabídku svých spoluhráčů. Sevilla zatím nikterak nenapadá.
     
    3
    Mascherano rozehrál do středu hřiště na Iniestu, který se patičkou snažil prodloužit míč na Neymara. Přihrávka byla sice nepřesná, ale Barcelona zůstává nadále u míče.
     
    2
    Poprvé v utkání se k balónu dostali také fotbalisté Sevilly. Za prudkou přihrávkou podél postranní čáry spěchal Vitolo, avšak míč propadl až k ter Stegenovi, jež může rozehrát.
     
    1
    Barcelona zahájila výkopem finálový duel! Katalánci okamžitě rozjeli postupnou kombinaci. O rozehrávku se postarala stoperská dvojice. Zadáci Barcelony ale v úvodu nikam nespěchají. Mascherano rozehrál na Neymara.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Ještě před samotným výkopem zazní španělská hymna!
     
    Hlavní rozhodčí přivádí aktéry dnešního souboje na skvěle připravený trávník! Barcelona odehraje finálový duel v tradičních pruhovaných dresech, zatímco Sevilla nastoupí v bílém.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Barcelona: ter Stegen – Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Rakitić, Busquets, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar
    Náhradníci: Bravo, Mathieu, Roberto, Munir, Rafinha, Vidal, Turan

    Sevilla FC: Rico – Mariano, Carrico, Rami, Escudero – Krychowiak, Iborra – Coke, Banega, Vitolo – Gameiro
    Náhradníci: Cristofóro, Konopljanka, Llorente, Muňoz, Pareja, Reyes, Soria.
     
    Vzájemné zápasy v letošní sezóně

    28.2.2016 Barcelona – Sevilla 2:1
    3.10.2015 Sevilla – Barcelona 2:1
    11.8.2015 Barcelona – Sevilla 5:4 po prodloužení
     
    Luis Enrique před finále

    "Pokud bych mě Sevillu zhodnotit, tak se jedná o tým, který proti nám hrál dobře. Dobře bránil, byl nebezpečný z protiútoků a velmi nás tlačil. Možná s trochou více štěstí nás porazil na svém hřišti a je týmem, který vždy činí protivníkovi potíže. Proto jsme tvrdě dřeli a mluvili o tom po celý týden, abychom si to my sami co nejvíce ulehčili."
    Prohlédněte si dresy Barcelony pro finálový duel!

     
    FC Barcelona

    Velkým favoritem dnešního finálového duelu je slavná Barcelona! Katalánci sice vypadli v semifinále Ligy mistrů, ale náladu si zpravili triumfem v domácí soutěži! Barcelona navíc neprohrála pět zápasů v řadě a oproti Seville měla v týdnu čas na trénink! Barcelona si v cestě do finále poradila s Villanovense, Espanyolem, Bilbaem a v semifinále vyřadila Valencii! V semifinále si postup zajistila postup už v prvním duelu, který vyhrála 7:0 a následná remíza 1:1 už Barcu o postup připravit nemohla!
     
    Sevilla FC

    Sevilla půjde do finále namlsaná po triumfu v Evropské lize, kde ve strhujícím finále porazila anglický Liverpool 3:1! Sevilla prošla do finále domácího poháru bez většího zaváhání! Postupně si poradila s UD Logrones, Realem Betis, Mirandes a v semifinále narazila na Celtu Vigu! V úvodním duelu zvítězila Sevilla 4:0 a v následné odvetě dokráčela k postupu díky remíze 2:2! Sevilla bude spoléhat hlavně na Kevina Gameira, který ji ve středu výrazně pomohl k hattricku v Evropské lize!
     
    Dobrý večer všem milovníkům fotbalu! Zatímco ligové soutěže už pomalu končí, poháry teprve čekají na své vyvrcholení! Opravdovou lahůdku si připravili ve Španělsku! FC Barcelona se totiž ve finále Copa del Rey střetne se Sevillou FC! Utkání startuje ve 21:30 a jeho průběhem Vás provede Tomáš Kubečka. Přeji Vám příjemný sportovní zážitek!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    Tomáš Kubečka

    Branky: 97. Alba, 120+2. Neymar

    Karty:   87. Alba (BAR), 89. Neymar (BAR), 90. Iniesta (BAR), 90. Alves (BAR) – 73. Rami (SEV), 75. Vitolo (SEV), 90+5. Iborra (SEV), 92. Krychowiak (SEV), 102. Konopljanka (SEV), 104. Escudero (SEV), 114. Gameiro (SEV)   120+1. Carrico (SEV)   36. Mascherano (BAR) – 90+2. Banega (SEV)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 4:5. Rohy: 12:11. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 11:31.
    FC Barcelona: ter Stegen – Alves, Piqué, Mascherano, Alba (120. Roberto) – Rakitić (46. Mathieu), Busquets, Iniesta – Messi, Suárez (57. Rafinha), Neymar
    Náhradníci: Bravo, Mathieu, Roberto, Munir, Rafinha, Vidal, Turan

    Sevilla FC: Rico – Mariano (79. Konopljanka), Carrico, Rami, Escudero – Krychowiak, Iborra (106. Llorente) – Coke, Banega, Vitolo – Gameiro
    Náhradníci: Cristofóro, Konopljanka, Llorente, Muňoz, Pareja, Reyes, Soria

    Rozhodčí: Grande – Jimenéz, Fernandéz
    bahis siteleri