Rosenborg – Norrköping 3:1 (kon.) | Žalgiris Vilnius – Astana 0:0 (kon.) | Ludogorec – Mladost Podgorica 2:0 (kon.)
Crusaders – Kodaň 0:3 (kon.) | Partizani Tirana – Ferencváros 1:1 (kon.) | Olimpija Lublaň – Trenčín 3:4 (kon.)
Dundalk – Hafnarfjördur 1:1 (kon.)
konec
NK Olimpija Lublaň
3:4 (2:4)
AS Trenčín
Středa 13.07.2016, 20:30 • Stožice Stadium, Lublaň (kapacita: 16 038 míst) • Liga mistrů (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešní večer vše, děkuji za pozornost, zítra se na Vás budu těšit u online přenosů z druhého předkola Evropské ligy. Do té doby na počtenou! (22:42:18)
     
    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 2:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 17:20.
     
    Fantastické utkání, které mělo snad vše, co by kvalitní fotbalový mač mít měl, končí! Slovenský mistr si z Lublaně odváží nadějný výsledek směrem k za týden hrané odvetě, i když nutno podotknout, že se čtyřbrankovým náskokem si svěřenci Martina Ševely měli poradil daleko lépe. Ze začátku se pro ně vše vyvíjelo naprosto bezchybně, po dvaceti minutách totiž hosté vedli už 3:0, přesnými trefami se o to postarali Lawrence, Kalu a Janga. Když krátce po půlhodince hry na rozdíl čtyř gólů zvýšil Holúbek, všichni asi očekávali, že opařená Olimpija už s takovouto ztrátou nic nezmůže.

    Opak byl ale pravdou, celek z hlavního slovinského města totiž zlepšil svůj herní projev a díky ukázkové bojovnosti ještě před odchodem do šaten snížil na 2:4, nejprve se po zmatcích v trenčínské obraně prosadil Velikonja, ve třiačtyřicáté minutě z přímého kopu skóroval. Druhý poločas už se odehrál v o poznání klidnějším duchu, aktivnějším celkem rozhodně byli hosté, ti však žádnou ze svých velkých šancí neproměnili, v závěru naopak museli skousnout smolnou trefu z kopačky Elekeho.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Tentokráte se jim ale skórovat nepodařilo! Stejně jako v prvním poločase to na sebe vzal Miha Zajc, ovšem zeď v podání Trenčínských byla nyní daleko lépe postavena a letící míč zvládla zablokovat!.
     
    90+4
    Infarktový závěr pokračuje. Rabiu Ibrahim v nebezpečné vzdálenosti od vlastní branky fauloval Ricarda Alvese, a domácí tak budou zahrávat standardní situaci ze stejné pozice, z jaké se dokázali prosadit v závěru první půle.
     
    90+3
    To snad není možné, teď měla Lublaň srovnat! Domácí vymysleli velice pohlednou kombinaci, obrana soupeře neměla absolutně pohlídanou pravou stranu a zapomněla na Klinara, toho však ve stoprocentní tutovce doslova zradilo zpracování!
     
    90+2
    Jenže Trenčín si zničehonic mohl dvoubrankový náskok vzít zpět! Díry v obraně Olimpije využil aktivní Madu, který přesným centrem našel z druhé vlny si sbíhajícího Bera, po jehož ráně z voleje míč doputoval kousek vedle Šeligovy branky!
     
    90+1
    Nad rámec základní hrací doby se sudí rozhodli nastavit čtyři minuty! Dočkáme se ještě nějaké branky? Domácí se začínají nadechovat k závěrečnému tlaku.
     
    90
    Střídání v týmu AS Trenčín: ze hřiště odchází Janga, přichází Udeh.
    89. Blessing ELEKE - 3:4
     
    89
    Olimpija Lublaň právě vstřelila branku!
    To jsou věci, těsně před koncem zápasu se domácí dotahují na rozdíl jediné branky, a alespoň trochu si tak vylepšují pozici do odvety! Velikonja ze vzduchu sklepl balon pro Zajce, jenž ihned našel BLESSINGA EKELEHO. Rána nigerijského útočníka sice tak povedená nebyla, ovšem nakonec si, hlavně díky teči nešťastníka Janča, cestu do sítě přeci jen našla!
     
    88
    Po faulu na Velikonju měla Olimpija k dispozici přímý kop. Zodpovědnost na sebe vzal Ricardo Alves, jeho střílený centr však hlavu nikoho ze spoluhráčů nenašel, místo toho kulatý nesmysl zaplul přesně k připravenému Šemrinecovi.
     
    87
    Tohle nevypadalo ale vůbec špatně! Zajc nahrál Alvesovi, který vystřihl fantastický pas šajtlí, ve vápně si pro balon sbíhal Eleke, byl ale tvrdě, ovšem čistě odstaven důsledně a zodpovědně se vracejícím Kleščíkem.
     
    86
    Hosté už se snaží tahat čas. Po nepříliš dramatickém střetu s Kelharem se k zemi skácel Denis Jančo, sudí na trávník opět přivolal zdravotníky, ti však zapotřebí nebudou. I tak je ale mladý fotbalista z Trenčína odveden za postranní čáru.
     
    85
    Hosté z něj nic nevykoumali, posléze se však k balonu znovu dostali, ani tentokráte však branku střeženou Šeligou neohrozili, Kalu si totiž v kombinaci neporozuměl s Jangou.
     
    84
    Madu opět postupoval střemhlav do šestnáctky, místo střely však tentokráte volil přihrávku na volného Janča, jehož ránu na rohový kop hlavou zblokoval obránce Zarifović.
     
    83
    Po Zajcově pasu se ve vápně jako lev bil Etien Velikonja, proti sobě však měl hned dva důsledně bránící protivníky, kteří si sice nepočínali úplně opatrně, ovšem v celkovém součtu se jejich početní převaha ukázala býti klíčovou.
     
    82
    Na hrací plochu jsou přivolání zdravotníci, Kelhar si totiž v hlavičkovém souboji s Diksem pomohl rukama a zasáhl hostujícího křídelníka do obličeje. Vše by ale mělo být v pořádku.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 34. Velikonja (Novak), 43. Zajc, 89. Eleke – 4. Lawrence, 6. Kalu (Lawrence), 20. Janga (Holúbek), 32. Holúbek (Bero)

    Karty:   67. Kelhar (OLL) – 42. Ibrahim (TRE), 74. Šemrinec (TRE)


    Držení míče: 45 % : 55 %.
    Střely na branku: 6:6. Střely mimo: 2:6. Rohy: 1:6. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 17:20.
    NK Olimpija Lublaň: Šeliga – Bajrić, Zarifović, Kelhar – Klinar, Zajc, Matić (C), Novak (75. Alves), Kirm (80. Krefl) – Velikonja, Wobay (52. Eleke)
    Náhradníci: Brljak – Crnomarković, Ejup, Eleke, Alves, Krefl, Mimoun

    AS Trenčín: Šemrinec – Kleščík (C), Lawrence (39. Jančo), Skovajsa – Šulek, Ibrahim, Bero, Madu – Kalu, Janga (90. Udeh), Holúbek (78. Diks)
    Náhradníci: Chovan – Bala, Diks, Udeh, Jančo, Prekop, Vieira

    Rozhodčí: Ali Palabıyık – Çem Satman, Fevzi Demirhan (všichni Turecko)
    Středa 20.07.2016
    Trenčín - Olimpija Lublaň 2:3

    Branky: 13. Janga (Holúbek), 20. Bero (Kalu) – 41. Kelhar (Alves), 45. Eleke (Kirm), 79. Klinar (Kirm)

    Karty:   67. Skovajsa (TRE) – 51. Bajrić (OLL), 55. Kirm (OLL), 76. Klinar (OLL)

    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 5:3. Rohy: 9:5. Ofsajdy: 5:6. Fauly: 12:9.
    bahis siteleri