Širak – Trnava 1:1 (kon.) | Kajrat – Maccabi Tel Aviv 1:1 (kon.) | Dinamo Minsk – St Patrick´s 1:1 (kon.)
Levadia Tallinn – Slavia 3:1 (kon.) | Neftçi Baku – Škendija 0:0 (kon.) | RoPS Rovaniemi – Loko Záhřeb 1:1 (kon.)
Debrecín – Žodino 1:2 (kon.) | Midtjylland – Vaduz 3:0 (kon.) | Admira – Käpäz 1:0 (kon.)
AIK Stockholm – Europa 1:0 (kon.) | Beitar Jeruzalém – Omonia Nikósie 1:0 (kon.) | Häcken – Cork City 1:1 (kon.)
Maccabi Haifa – Kalju 1:1 (kon.) | SønderjyskE – Strømsgodset 2:1 (kon.) | Zimbru Kišiněv – Osmanlispor 2:2 (kon.)
Beroe – Helsinki 1:1 (kon.) | Soligorsk – Domžale 1:1 (kon.) | Genk – Budućnost Podgorica 2:0 (kon.)
Vojvodina – Connah's Quay 1:0 (kon.) | CSMS Iasi – Hajduk Split 2:2 (kon.) | Maribor – Levski 0:0 (kon.)
Giannina – Odd 3:0 (kon.) | Partizan Bělehrad – Zagłębie 0:0 (kon.) | Slovan Bratislava – Jelgava 0:0 (kon.)
MTK Budapešť – Qäbälä 1:2 (kon.) | Fehérvár – Čukarički 2:0 (kon.) | Birkirkara – Hearts 0:0 (kon.)
Aberdeen – Ventspils 3:0 (kon.) | Cliftonville – Larnaka 2:3 (kon.) | Hibernian – Brøndby 0:1 (kon.)
Piast Gliwice – Göteborg 0:3 (kon.) | Austria – Kukësi 1:0 (kon.) | Reykjavík – Grasshoppers 3:3 (kon.)
konec
Dinamo Minsk
1:1 (1:0)
St Patrick´s Athletic FC
Čtvrtek 14.07.2016, 17:30 • Dinamo-Juni Stadium • Evropská liga (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Přeji vám hezký čtvrteční podvečer, který patří druhému předkolu Evropské ligy. V dnešním utkání budeme sledovat FC Dinamo Minsk a St Patrick´s Athletic FC.
     
    Podle papírových předpokladů by měl být favoritem tohoto dvojutkání Minsk, ovšem jeho irský soupeř předvedl svou kvalitu už v prvním předkole, a tak si pojďme oba týmy představit trochu blíže.
     
    St Patrick´s Athletic FC

    Irský tým se v prvním předkole Evropské ligy utkal Jeunesse Esch, přes který postoupil díky vstřelené brance na půdě soupeře. Athletic v prvním zápase na vlastním hřišti vyhrál 1:0 a o týden později prohrál v Lucembursku 1:2.

    V Irsku v těchto dnech probíhá ligová soutěž, což je pro St Patrick´s výhodou. Dnes hostující tým odehrál poslední zápas v Premier Division dne 9.7., kdy na půdě Sligo Rovers prohrál nejmenším možným skórem. V současné době se Athleticu moc nedaří, jelikož na domácí úrovni poslední čtyři zápasy prohrálo a patří mu až šesté místo. V probíhající sezóně je zatím nejlepším střelcem tohoto celku Chris Fagan, jenž vsítil šest branek.
     
    FC Dinamo Minsk

    Také Minsk musel odehrát první předkolo Evropské ligy, v němž narazil na lotyšský Spartaks, s nímž dvakrát vyhrál. Běloruské mužstvo porazilo na vlastní půdě Spartaks 2:1 a na půdě soupeře se mu dokonce podařilo udržet čisté konto, když zvítězilo 2:0 a celkem v pohodě postoupilo do dalšího předkola.

    Stejně jako v Irsku, tak také v Bělorusku v těchto dnech probíhá nejvyšší soutěž. Dinamo svůj poslední zápas odehrálo 3.7., kdy před vlastními diváky porazilo Slavii Mozyr 1:0. Minsku v současné době patří třetí příčka, ovšem na první BATE Borisov ztrácí po patnácti kolech již devět bodů. Nejlepším střelcem Dinama je Luka Rotkovič, který se prosadil šestkrát.
     
    Ještě jednou vás vítám u dnešního zápasu. Již jsou známy sestavy obou soupeřů, které vám za několik málo okamžiků představím.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Dinamo Minsk: Ignatovič – Habovda, Nojok, Kaplenko, Ostrouch – Žukovskij (C), Bykov, Premudrov, Korytko – Chvasčinskij, Rassadkin.
    Náhradníci: Plotnikov – Švecov, El Monir, Zubovič, Šramčenko, Sverčinskij, Rotkovič.

    St Patrick´s Athletic FC: Clarke – O'Brien (C), Dennehy, Hoare, Bermingham – Dennehy, Treacy, G. Kelly – Byrne, Timlin – Fagan.
    Náhradníci: Jennings – Cawley, Corcoran, Desmond, Feely, Verdon, Barker.

    Rozhodčí: Srdjan Jovanovič – Uroš Stojkovič, Milan Mihajlovič (všichni SRB).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní sudí pan Srdjan Jovanovič dal pokyn k zahájení dnešního zápasu. Úvodního výkopu se chopili domácí fotbalisté, kteří začínají kombinaci od obránců.
     
    2
    U balonu jsou stále hráči Dinama, kteří kombinují daleko od branky. Ke střele z dobrých pětatřiceti metrů se odhodlal Bykov, jehož rána letěla hodně vysoko nad brankou.
     
    3
    Dinamo Minsk do dnešního utkání nastupuje v bílých dresech a hostující St Patrick´s zvolilo červenou sadu dresů. Ovšem nyní se už pojďme věnovat samotné hře.
     
    4
    Snad poprvé registrujeme u míče hostující hráče, kteří pozvolna přecházejí na polovinu soupeře. Ten je po chvilce opět vyhnal až za půlící čáru.
     
    5
    Bohužel druhé předkolo Evropské ligy není pro běloruské fanoušky lákadlem, jelikož ochozy stadionu jsou téměř prázdné.
     
    5
    Minsk táhl útok po pravé straně, kde mělo dojít také k centru. Ten byl sražen na rohový kop. Ovšem centr od rohového praporku nenašel na přední tyči žádného hráče v bílém.
     
    6
    Do slibné pozice se hnal Fagan, který sice šel sám na brankáře, ale pomezní sudí upozornil hlavního na faul útočícího hráče, a tak z obrovské šance není vůbec nic.
     
    7
    Téměř neustále sledujeme kombinaci domácího celku, ale obrana Athletica zatím pracuje velmi dobře. Hostující tým dobře zahušťuje střed hřiště, s čímž si Dinamo zatím neví rady.
     
    9
    Irský tým předvádí kombinaci na polovině soupeře, ovšem opět přišel dlouhý balon na ofenzivní hráče. Jenže tentokrát Byrne míč nedokázal zpracovat.
     
    10
    Hra se velmi rychle přesunula na druhou stranu, kde byl k vidění nákop za obranu. Ovšem Chvasčinskij si nepohlídal ofsajdovou linii, a tak s k balonu vrací hosté.
     
    11
    Zatím se hraje opatrný zápas a na obou soupeřích je vidět, že nechtějí hlavně udělat chybu. St Patrick´s odolal úvodnímu náporu domácích a nyní se také zapojuje do hry.
     
    12
    Domácí kapitán si sběhl k pravé postranní čáře, kde nedokázal přejít přes obránce a navíc mu balon utekl do zámezí.
     
    13
    Krajní obránce Ostrouch se snažil přejít přes soupeře, který se domácímu hráči postavil do cesty, a tak budeme sledovat první vážnější standardní situaci.
     
    14
    Balon z volného kopu letěl na zadní tyč, kde se k němu dostal obránce, ale jeho hlavička nebyla ideální, a tak se k zakončení dostal Bykov. Ovšem domácí hráč míč poslal jen na branku, protože byl v záklonu.
     
    16
    Na hranici velkého vápna se v souboji prosadil Fagan, jenž se obtočil kolem bránícího hráče, ale zakončení minulo levou tyč asi o metr.
     
    16
    Žlutou kartu dostává Billy Dennehy (St Patrick´s Athletic FC), jenž předvedl faul u postranní čáry. Hostující hráč s kartou sice nesouhlasí, ale to mu není nic platné.
     
    18
    Hostující tým vybojoval kop od rohového praporku. Na centr si na malém vápně naskočil Dennehy, jehož hlavička minula branku.
     
    20
    Dlouhý nákop od hostujícího brankáře zamířil na Byrnea, jenž sice vyhrál hlavičkový souboj se soupeřem. Ovšem následně balon zamířil do rukavic Ignatoviče.
     
    21
    Zatím nesledujeme strhující utkání plné šancí i přesto, že Dinamo bylo považováno za obrovského favorita. St Patrick´s se stále více dostává do hry a začíná pomalu přehrávat svého soupeře.
     
    22
    Na levé straně si naběhl Hoare, jenž dostal přesnou přihrávku, ale jeho následný centr přeletěl všechny hráče v pokutovém území.
     
    23
    K vidění byl další vysoký míč, jenž mířil na Fagana. Ovšem hostující hrotový útočník podklouzl, a tak je u balonu obrana Minsku. Ta nikam nespěchá a přichází i přihrávka až k brankáři.
     
    25
    U balonu jsou stále domácí zadáci, ale pomalu a jistě se přibližujeme brance Athletica.
     
    26
    Dinamo Minsk právě vstřelil branku! Z ničeho nic je tu první branka Minsku! Balon na hranici velkého vápna dostal VLADIMIR KORYTKO, jenž prodal své zkušenosti a prosadil se technickou střelou k zadní tyči. Hostující brankář se sice natahoval po střele, ale pár centimetrů k zákroku mu scházelo.
    26. Vladimir KORYTKO - 1:0
     
    28
    St Patrick´s se velmi rychle snaží o odpověď, když další útok táhne po levé straně. Ovšem míč opustil hrací plochu, a tak je dění před brankou zcela zbytečné.
     
    30
    Do další šance se dostal domácí tým, kterému opět zafungoval centr do druhé linie. Ovšem zakončení Rassadkina stihl zastavit bránící hráč a o zbytek se už postaral hostující gólman.
     
    31
    Na DInamu je po vstřelené brance vidět chuť přidat další gól. Ovšem Athleticu opět funguje defenzivní činnost, hostující zadáci dobře zahušťují střed hrací plochy a i tento stav je pro ně do odvety dobrý.
     
    32
    Nyní do pokutového území hostujícího celku přiletěl centr z pravé strany, který zamířil na kopačku Rassadkina. Ovšem jeho pokus byl unáhlený a navíc postrádal razanci.
     
    33
    Utkání je zcela bez atmosféry, jelikož v ochozech moc fanoušků není. Navíc pro nás nestranné diváky se nehraje ani dobrý fotbal. Doufejme, že se vše postupem času změní.
     
    35
    Krajní záložník Korytko vymýšlel přihrávku do běhu na spoluhráče, ale před balon si dal tělo Bermingham, jenž pohlídal cestu míče do zámezí.
     
    36
    Dinamo Minsk stále vymýšlí dlouhé balony na útočníky, tentokrát jeden z nich na něj nedosáhl o pár decimetrů. Pro Clarka byl tento moment tedy hodně snadným.
     
    37
    U balonu už je několik desítek vteřin St Patrick´s, který se na polovinu soupeře nějak nežene, a tak sledujeme kombinaci mezi hostujícími zadáky.
     
    38
    Hraje se kolem půlící čáry, kde obě mužstva předvádějí sérii nepřesností. Uvidíme, který z týmů celou sérii ukončí a zamíří do útoku.
     
    39
    Sérii nepřesností ukončil až Athletic, který táhl útok po levé straně a vybojoval další rohový kop.
     
    40
    K rohovému praporku přispěchal Treacy, jehož centr mířil na zadní tyč, kde si naskakoval Hoare. Hostujícímu obránci k zasažení míče scházelo jen několik málo centimetrů, to mohla být obrovská šance.
     
    41
    Irský tým je v závěru poločase nebezpečnější nežli jeho soupeře. Ovšem centr z levé strany zamířil přesně do míst, kde stál připravený Ignatovič.
     
    43
    Minsk se sice dostal na polovinu soupeře, ale domácí kapitán si netroufl na souboj jeden na jednoho, a tak se hra opět zpomalila.
     
    43
    Žlutou kartu dostává Vladimir Chvasčinskij (FC Dinamo Minsk), jenž skluzem zastavil rychle rodící se protiútok soupeře, a tak je právem prvním potrestaným hráčem domácího celku.
     
    44
    První poločas se blíží ke konci, ale zřejmě se už žádné velké šance nedočkáme. U balonu se totiž nachází domácí obránci, kteří kombinují u půlící čáry.
     
    45+1
    Domácí kapitán poslal do pokutového území centr, který na zadní tyči poslal do zámezí bránící hráč. Měl se kopat rohový kop, jenže hlavní sudí píská konec poločasu, což se nelíbí hráčům Dinama.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    V prvním poločase jsme sledovali fotbal svázaný taktikou, na obou týmech bylo vidět, že nechtějí udělat chybu. Ovšem v šestadvacáté minutě dostal Vladimir Korytko, jehož technická střela zapadla k zadní tyči. Uvidíme, co nám hráči předvedou ve druhé pětačtyřicetiminutovce.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Srbský sudí pan Srdjan Jovanovič dal pokyn k zahájení druhého poločasu, který rozehráli hostující hráči. Ti začínají kombinací od vlastních stoperů.
     
    47
    Ještě pro připomenutí! Dinamo Minsk nastoupilo k utkání v bílé sadě dresů a hostující St Patrick´s zvolil červené dresy. Teď už se pojďme vrátit na hrací plochu, kde je k vidění faul na hostujícího středopolaře.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Oleksandr Nojok (FC Dinamo Minsk), jenž šlapákem zasáhl kotník soupeře. Domácí hráč proti kartě ani nijak neprotestuje.
     
    49
    K přímému kopu se již tradičně postavil Treacy, jenž se pokusil o zakončení. Ovšem jeho střela branku Minsku nemohla ohrozit, protože zamířila jen vysoko nad ní.
     
    51
    Dinamo se dostalo do zajímavého přečíslení čtyř na dva obránce. Ovšem centrovaný balon z pravé strany mířil jen na obsazeného spoluhráče, který se přes obránce k zakončení nedostal.
     
    52
    Další obrovskou šanci spálil Korytko! Domácí zkušený hráč dostal zpětnou přihrávku na hranici malého vápna, ale placírkou poslal balon jen vysoko nad branku. Korytko následně předvedl reakci zmaru, když schoval obličej do rukou.
     
    54
    St Patrick´s právě vstřelili branku!
    Ve druhém poločase se hrálo téměř nestále na branku hostujícího týmu! Ovšem z jedné šance je opět vyrovnáno, když se z hranice velkého vápna prosadil CHRISTY FAGAN. Útočník St Patrick´s se s míčem otočil a poslal jej k zadní tyči, to byla opravdu pěkná střela.
    54. Christy FAGAN - 1:1
     
    56
    Snad poprvé se probouzí hrstka domácích diváků, kteří se snaží vyburcovat svůj tým k další brance. Ovšem hostující hráči Dinamo Minsk vytlačili až na vlastní polovinu hrací plochy.
     
    57
    Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Vladimir Chvasčinskij, přichází Mohammed El Monir.
     
    58
    Sledovali jsme další kombinaci domácího celku až nakonec přišlo zakončení z velké vzdálenosti, které v pohodě schoval do svých rukavic Clarke.
     
    60
    Dinamo Minsk druhé pětačtyřicetiminutovce dominuje, ale k větší šanci se nedostává. Domácí hráči kombinují hodně daleko od branky a schází jim moment překvapení.
     
    61
    Za obranu Dinama si naběhl Fagan, který si nepohlídal ofsajdovou linii, a tak se k balonu vracejí hráči v bílém.
     
    62
    Budeme svědky dalšího rohového kopu Minsku, který mířil na hranici malého vápna, kde ho do bezpečné vzdálenosti odvrátil bránící hráč.
     
    63
    Domácí hráči se nemohou dostat do předbrankového prostoru, a tak jsme sledovali střelu z velké vzdálenosti. K té se odhodlal Nojok, ale jeho pokus nechal brankář klidným, jelikož zamířil vysoko nad bránu.
     
    64
    Premudrov se snažil zasáhnout míč, ale místo něj trefil hrudník soupeře. Ovšem za nebezpečnou hru vysokou nohou karta kupodivu nepřichází.
     
    66
    Dinamo Minsk se snaží o návrat do vedení, ale hostující tým opravdu velmi dobře brání prostor před pokutovým územím. Domácí hráči tak stále hledají recept na přechod do vápna.
     
    67
    Tak to je neskutečné! Když už se Dinamo dostalo na hranici vápna, tak místo zakončení Korytka přišla jen přihrávka na penaltový puntík, kde míč odpálil hostující obránce. Střelec první branky utkání se zřejmě své šance zalekl!
     
    69
    A další obrovská šance domácího celku! Rassadkin přihrál na El Monira, jenž si nabíhal do pokutového území, ale místo zakončení přišel pád. Jenže dle opakovaných záběrů se o faul opravdu nejednalo.
     
    70
    Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází ValerI Žukovskij, přichází Luka Rotkovič.
     
    71
    Domácí trenér udělal další změnu, když do hry poslal Luku Rotkoviče, jenž byl v uplynulé sezóně nejlepším střelce svého týmu.
     
    72
    St Patrick´s předvedl zakončení z velké dálky, které zamířilo jen nad domácí bránu. Ignatovič ještě celou situaci raději jistil, ale zasahovat nemusel.
     
    73
    Střídání v týmu St Patrick´s Athletic FC: ze hřiště odchází Keith Treacy, přichází David Cawley.
     
    78
    O zakončení se zpoza vápna pokusil Luka Rotkovič, jehož pokus se mezi tři tyče nevešel. Dinamo se musí pokusit dostat do další šance.
     
    79
    Střídání v týmu St Patrick´s Athletic FC: ze hřiště odchází Mark Timlin, přichází Sam Verdon.
    Střídání v týmu St Patrick´s Athletic FC: ze hřiště odchází Christy Fagan, přichází Dinny Corcoran.
     
    80
    Střídání v týmu FC Dinamo Minsk: ze hřiště odchází Vladimir Korytko, přichází Anton Šramčenko.
     
    81
    Domácí tým vybojoval další rohový kop, ale ani tentokrát se k zakončení nedostal. Standardní situace dnes nejsou výhodou pro běloruský tým.
     
    82
    A registrujeme další střelecký pokus Minsku, který vyslal jeden z stoperů. Ovšem střela byla z hodně velké vzdálenosti, a tak Clarke neměl se zákrokem nejmenší problém.
     
    83
    St Patrick´s zahrával po faulu přímý kop, který zamířil na hranici malého vápna, kde byl k vidění faul na domácího gólmana, a tak další ohrožení branky neregistrujeme.
     
    85
    Dinamo ve druhém poločase hře kraluje, ale právě v této pasáži inkasovalo vyrovnávají branku. Athletic se velmi dobře brání, čemuž napovídá také aktuální výsledek.
     
    87
    Žlutou kartu dostává Ian Bermingham (St Patrick´s Athletic FC), jelikož u postranní čáry ostře dohrál soupeře. Ke žluté kartě hostující zadák dává soupeři další velkou příležitost.
     
    88
    Centr z přímého kopu zamířil na přední tyč, kde byl El Monir. Ovšem domácí hráč hlavičkový souboj prohrál, a tak míč mohl hostující hráč odkopnout do bezpečí.
     
    89
    Dinamo Minsk bylo před utkáním pasováno do role obrovského favorita, ale v tomto utkání i k vstřelené brance přichystal další jednu velkou šanci, což je na takového favorita opravdu málo.
     
    90
    K ukončení zápasu už schází jen nastavení, ale už nyní je jasné, že St Patrick´s odletí z Běloruska spokojený. Irští hráči předvedli zodpovědný výkon směrem do defenzivy.
     
    90+1
    A je tu další zakončení Dinama, ovšem do střely zpoza velkého vápna vložil nohu ještě jeden z útočníků, a tak šel nakonec míč hodně vedle brány.
     
    90+2
    K rohovému praporku s míčem zamířil hostující Byrne, jenž zde chtěl zdržovat hru, ale vynutil si faul soupeře. Athletic znovu ukazuje, že s výsledkem je spokojený.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Ve druhém poločase jsem sledovali téměř neustále útoky na hostující branku. Jenže Dinamo se do velkých šancí moc nedostávalo, a tak přišel šok v podobě gólu Christa Fagana. St Patrick´s v tomto zápase předvedl účinnou hru směrem do obrany, za což si vysloužilo dobrý výsledek. Celkově utkání bylo spíše průměrné a bylo na něm vidět, že je svázané taktikou.
     
    Tímto příspěvkem se s vámi loučím a budu se na vás těšit u dalšího zápasu předkola Evropské ligy. (19:21:59)

    Michal Luxa

    Branky: 26. Korytko – 54. Fagan

    Karty:   43. Chvasčinskij (MNK), 47. Nojok (MNK) – 16. B. Dennehy (SPC), 87. Bermingham (SPC)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 4:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:7.
    Dinamo Minsk: Ignatovič – Habovda, Nojok, Kaplenko, Ostrouch – Žukovskij (C) (70. Rotkovič), Bykov, Premudrov, Korytko (80. Šramčenko) – Chvasčinskij (57. El Monir), Rassadkin.
    Náhradníci: Plotnikov – Švecov, El Monir, Zubovič, Šramčenko, Sverčinskij, Rotkovič.

    St Patrick´s Athletic FC: Clarke – O'Brien (C), Dennehy, Hoare, Bermingham – Dennehy, Treacy (73. Cawley), G. Kelly – Byrne, Timlin(79. Verdon) – Fagan (79. Corcoran).
    Náhradníci: Jennings – Cawley, Corcoran, Desmond, Feely, Verdon, Barker.

    Rozhodčí: Srdjan Jovanovič – Uroš Stojkovič, Milan Mihajlovič (všichni SRB)
    Čtvrtek 21.07.2016
    St Patrick´s - Dinamo Minsk 0:1

    Branky: 18. Rassadkin

    Karty:   66. Treacy (SPC), 82. Fagan (SPC), 90+4. Dennehy (SPC) – 43. El Monir (MNK), 62. Ostrouch (MNK), 67. Žukovski (MNK), 82. Šverčinski (MNK)   84. Chvasčinski (MNK)

    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 4:8. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 8:12.
    bahis siteleri