Liberec – Varnsdorf 2:1 (kon.) | Kolín – Vlašim 2:6 (kon.) | Nitra – MFK Zvolen 1:0 (kon.)
Dynamo Drážďany – Liberec 3:1 (kon.) | Ostrava – Vítkovice 3:1 (kon.) | Norwich – Dukla Praha 1:3 (kon.)
Brno – St. Pauli 1:0 (kon.)
konec
Norwich City
1:3 (0:1)
FK Dukla Praha
Středa 20.07.2016, 18:05 • Kumberg (Rakousko) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemné středeční odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům, které vítám u přátelského utkání mezi anglickým Norwich City a FK Dukla Praha. Prostřednictvím online textové reportáže vám dění na hrací ploše zprostředkuje Lukáš Jasoněk. Výkop zápasu je na programu v 18 hodin.
     
    FK Dukla Praha odstartoval přípravu na nadcházející soutěžní ročník třemi vítěznými zápasy, které navíc odehrál bez inkasované branky, když postupně porazil Pardubice a vysoko zdolal Varnsdorf a také České Budějovice. V zápase s Vlašimí si klub z hlavního města připsal remízu, stejně jako v duelu s ruským Krasnodarem. Ještě předtím středočeský tým nezvládl utkání s německým Hallescherem a v doposud posledním přípravném střetnutí, které se odehrálo v pondělí, porazil maďarský tým Soproni 3:0.
     
    Úvodní sestavy:

    Norwich City: Rudd – Thompson, Bennett, Bassong, Toffolo – Tettey, Dorrans – Ja. Murphy, Maddison, Jo. Murphy – van Wolfswinkel
    Náhradníci: Godfrey, Ramsay, Grant, Middleton, Ashley-Seal.

    FK Dukla Praha: Hroššo – Kušnír, Štetina, Šimůnek, Podaný – Čajič, Považanec, Hanousek – Néstor, Beauguel, Jeslínek.
     
    Fotbalisté obou celků právě nastupují na hrací plochu.
     
    Norwich City oblékl žluté dresy a FK Dukla Praha zápas odehraje ve vínově barvě dresů.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    První střeleckou příležitost utkání si vypracovali hráči českého celku. Středočeši se odhodlali k zakončení ze střední vzdálenosti, avšak cílené zařízení minuli.
     
    5
    FK Dukla Praha od úvodních minut překvapivě disponuje územní převahou a jeho soupeř z Anglie je tak nucen se bránit.
     
    6
    Nyní se míče zmocnili hráči Norwiche, kteří podnikli útočnou akci podél pravé postranní čáry. Hrací předmět jim ale zmizel v zámezí a vhazovat budou fotbalisté pražské Dukly.
     
    8
    Na opačné straně hřiště byl k vidění centr zleva, po němž balon dolétl přímo do náruče připraveného brankáře Rudda.
     
    9
    Pražané tentokrát zkusili zahrozit prostřednictvím dlouhého nákopu, jenže u míče byl dříve obránce, jenž balon sklepl pro strážce svatyně.
     
    10
    Další ofenzivní akce neměla dlouhého trvání, zdviženým praporkem ji totiž zastavil asistent rozhodčího – ofsajd.
     
    12
    Celek z hlavního města pronikl až k hranici pokutového území. Tam ale svůj výpad zkazil, když jeden z hráčů poslal přihrávku mířící do země nikoho. Hra bude navázána Ruddovým odkopem.
     
    14
    Poměrně rušno bylo ale na opačné straně. Hráč Norwiche zatáhl míč do vápna a poté vyslal přízemní křižnou ránu, která skončila zhruba metr vedle pravé tyče.
     
    15
    Hroššo musel zasahovat posléze, když na něj letěla razantní střela vyprodukovaná z hranice vápna. Gólman Dukly byl ale pozorný a balon mířící doprostřed jeho brány vyrazil do bezpečí.
     
    18
    Hráči Dukly kombinují na útočné polovině a snaží se nalézt nějaké skuliny v defenzivě Norwiche. Anglický celek ale brání ostražitě.
     
    21
    Fotbalisté pražského celku se pokusili zaútočit pomocí dlouhatánského nákopu. Centrovaný balon však nabral příliš velkou razanci a doskákal až mimo hřiště.
     
    24
    Před pokutovým územím Norwiche došlo k nedovolenému zákroku a český klub tak měl možnost zahrávat standardní situaci. S tou ale nenaložil podle svých představ, když přímý střelecký pokus nasměroval pouze do bránící zdi.
     
    26
    Hra se přesunula do středu hřiště, kde probíhají četné a urputné souboje o míč, který často mění svého majitele.
     
    28
    Dukla právě vstřelila branku!
    Pražský tým po necelé půlhodině hry otevírá skóre zápasu! Celek z hlavního města se dostal k centru z levé strany. Jeden z nabíhajících hráčů na zadní tyči odeslal balon do předbrankového prostoru, kde rybičkou z bezprostřední blízkosti poslal míč do sítě ALDIN ČAJIČ.
    28. Aldin ČAJIČ - 0:1
     
    30
    Ihned po vstřelené brance proběhla občerstvovací přestávka, během které si hráči obou celků alespoň na okamžik odpočinuli.
     
    33
    Pražané zahrávali roh. Balon po prudkém přízemním centru proskotačil až do prostoru před bránou, kde jej do svých rukavic sebral Rudd.
     
    35
    V tuto chvíli se míč nachází na kopačkách fotbalistů Dukly Praha, kteří si vyměňují přihrávky na vlastní polovině hřiště.
     
    37
    Hrací předmět se ale záhy objevil v moci hráčů ve žlutých dresech, kteří na nic nečekali a vyprodukovali střelu zpoza šestnáctky. Hroššo na míč celou dobu viděl, a tak neměl sebemenší problém ho lapit.
     
    40
    Anglický klub podnikl ofenzivní tažení po levém křídle, ale jeho následný centr byl přetažený.
     
    42
    Také hráči pražské Dukly se snažili procpat míč do pokutového území, to se jim však kvůli důsledné obraně soupeřova celku nepodařilo.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    FK Dukla Praha byl v úvodním poločase oproti původnímu očekávání aktivnějším celkem a obranu soupeřova týmu zaměstnával častými útočnými výpady. A byl to právě středočeský klub, který otevřel gólový účet zápasu. O prozatím jedinou branku duelu se ve 28. minutě postaral Čajič.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    48
    Na začátku druhého poločasu měl Norwich City k dispozici rohový kop, jenže s jeho rozehrávkou nenaložil podle svých představ.
     
    50
    Kop od rohového praporku byl posléze k vidění také na opačné straně hracího pole, jenže ani Dukla Praha neuspěla.
     
    53
    Fotbalisté klubu hrajícího druhou nejvyšší anglickou soutěž si vyměňují přihrávky na své polovině hřiště a postupnými krůčky se snaží prokombinovat hlouběji do pole.
     
    55
    Nyní se hra ustálila doprostřed hřiště, kde se odehrávají mohutné souboje o každý metr prostoru.
     
    58
    Po změně stran jsme se zatím žádné střelecké příležitosti nedočkali, výborně pracující defenzivy obou mužstev totiž útočícím hráčům nedávají prostor pro zakončení.
     
    59
    Jen co jsem dopsal předchozí příspěvek, si Norwich vytvořil gólovou příležitost. Po křižné ráně vyprodukované kousek od pravého rohu vápna totiž balon prosvištěl jen těsně vedle levé šibenice.
    59. (NRW)
     
    62
    Některý z útočících fotbalistů anglického klubu se uvnitř šestnáctky dostal do střelecké pozice, ovšem jeho pokus byl zblokován.
     
    66
    Dukla právě vstřelila branku!
    Náskok středočeského celku je už dvougólový! Na hranici pokutového území si udělal prostor pro střelu ALBIACH NÉSTOR a prosadil se po přízemní střele podél gólmana.
    66. Albiach NÉSTOR - 0:2
     
    69
    Po přízemní přihrávce z levé strany se celek vedený jako domácí dostal do zakončení, nicméně tomu scházela potřebná přesnost.
     
    71
    Právě probíhá občerstvovací přestávka.
     
    74
    Do konce utkání zbývá necelých dvacet minut. Čas se tak hráčům Norwiche City velmi rychle krátí a ti stále nemohou najít recept na neprostupnou obranu Dukly Praha.
     
    76
    Pražský tým zahrával v zápase svůj třetí rohový kop, ovšem nezahrozil z něj. Soupeřova obrana totiž zůstala pevná jako skála a centrovaný balon odvrátila.
     
    79
    Fotbalisté pražské Dukly drží míč na svých kopačkách a kontrolují průběh utkání kombinační souhrou kolem středového kruhu.
     
    81
    Stále se hraje především uprostřed hřiště, kde se fotbalisté obou mužstev takřka pravidelně střídají v držení míče.
     
    84
    Norwich City podnikl ofenzivní výpad po levém křídle a jeden z jeho hráčů byl kousek od rohu šestnáctky atakován nedovoleným způsobem.
     
    85
    Centrovaný balon z přímého volného kopu směřoval na zadní tyč, kde ale svého adresáta nezastihl. Hra bude navázána odkopem.
     
    88
    Norwich právě vstřelil branku!
    Anglický tým se v závěru utkání dočkal kontaktního gólu! JOSH MURPHY na hranici šestnáctky udělal kličku obránci a dostal se až před gólmana, kterého z bezprostřední blízkosti dokázal prostřelit.
    88. Josh MURPHY - 1:2
     
    89
    Dukla právě vstřelila branku!
    Výhru pražského mužstva zpečetil PETER OLAYINKA, který si naskočil na centr z rohového kopu a hlavou poslal balon přesně k pravé tyči.
    89. Peter OLAYINKA - 1:3
     
    90
    Konec zápasu.
     
    FK Dukla Praha zaznamenal úspěch, když v rámci rakouského soustředění porazil Norwich City 3:1. Anglický druholigový klub byl v utkání považován za favorita, nakonec si ale připisuje porážku. (19:55:15)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 88. Murphy – 28. Čajič, 66. Néstor, 89. Olayinka


    Norwich City: Rudd – Thompson, Bennett, Bassong, Toffolo – Tettey, Dorrans – Ja. Murphy, Maddison, Jo. Murphy – van Wolfswinkel
    Náhradníci: Godfrey, Ramsay, Grant, Middleton, Ashley-Seal.

    FK Dukla Praha: Hroššo – Kušnír, Štetina, Šimůnek, Podaný – Čajič, Považanec, Hanousek – Néstor, Beauguel, Jeslínek
    bahis siteleri