Astana – Žalgiris Vilnius 2:1 (kon.) | Dudelange – Karabach 1:1 (kon.) | Norrköping – Rosenborg 3:2 (kon.)
Ferencváros – Partizani Tirana 1:1 (1:3 po pen.) | Trenčín – Olimpija Lublaň 2:3 (kon.) | Celtic – Lincoln 3:0 (kon.)
Dinamo Záhřeb – Vardar 3:2 (kon.) | Hafnarfjördur – Dundalk 2:2 (kon.)
konec
Celtic Glasgow
3:0 (3:0)
Lincoln Red Imps
Středa 20.07.2016, 20:45 • Celtic Park, Glasgow (kapacita 60 411 diváků) • Liga mistrů (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Brendan RODGERS, manažer Celtic FC: Jsem velmi potěšen výkonem, prvních čtyřicet minut bylo opravdu velmi dobrých. A to ještě měl brankář soupeře několik opravdu parádních zákroků. Bylo důležité, že jsme dali úvodní gól.
     
    90+2
    Ještě jednou Griffiths, ale znovu jej vychytal výborně vyběhnutý Navas. Solidní šance neúnavného domácího forvarda.
     
    89
    A tak ze hřiště nakonec míří i Lee Casciaro, nahrazuje jej Cabrera.
     
    89
    Nakonec "jen" dvojí střídání hostů. Z trávníku odcházejí Walker a Calderon, nahrazují je Livramento a Bardon.
     
    86
    Nevypadá tak, naopak Griffiths dostal míč do sítě, ale máván ofsajd a skóre se nemění.
     
    83
    To na druhé straně Navas tasí zákrok proti Griffithsovi a Lincoln znovu uniká další inkasované brance jen díky svému brankář!
    78.
     
    78
    Sviatchenko potvrdil svůj potenciál při rohových kopech, vysoko si naskočil na kvalitní centr a jeho hlavička jen těsně míjí pravou tyč Navasovy branky!
     
    76
    Končí za obrovského aplausu tribun soutěžní premiéra pro Moussu Dembelého, který odvedl na hrotu velký kus práce a i přes několik velkých šancí mu nakonec nebylo souzeno vstřelit gól. V dosavadních zápasech byl pravidelně střídán Nadirem Ciftcim a dnes tomu není jinak. I turecký útočník sklízí potlesk tribun jako povzbuzení při příchodu na hřiště.
     
    69
    A znovu Moussa Dembelé, tentokrát ještě větší příležitost, když se francouzský dvacetiletý mladík na středu vápna dostal ke koncovce, ale Navas je prostě proti a fantastickým zákrokem Dembelého vychytal!
     
    68
    Dembelé velmi touží konečně vstřelit branku v dresu Celticu, krásně si naběhl, zakončil z ostrého, ale stále nebezpečného úhlu, ale na zadní tyč minul.
     
    66
    Lustig poslal zajímavý centr do vápna, kam si na střelu sbíhal Griffiths, ale hlavou míjí domácí forvard branku Navase. Rychlá a nebezpečná akce vítěze Ligy mistrů z roku 1967.
     
    63
    A další Rodgersův taktický tah, tentokrát zejvné posílení defenzívy, byť i honduraský krajní zadák dokáže dát volnost svým ofenzivním choutkám. Izaguirre, kterého vítá publikum ovacemi, nahrazuje Jamese Forresta.
     
    59
    Za bouřlivého potlesku tribun střídání mladíčků. Za Kierana Tierneyho nastupuje norský talent Kristoffer Ajer, který je dokonce ještě o rok mladší než čerstvě devatenáctiletý Tierney.
     
    49
    No a podívejme se na to, Lee Casciaro si počíhal na zaváhání Sviatchenka, který se snažil riskantně zastavit dlouhý nákop a nepovedlo se mu to. Forvard hostů se dostal do podobné šance jako v úvodním zápasu, na dlouhou nohu se snažil přehodit vybíhajícího Gordona, ale slabá střela nejen že by nestačila před vracejícími se hráči doklouzat do branky, ale mířila i mimo. I tak varovný prst směrem k domácím, že není dobré podceňovat i tyto míče.
     
    44
    Teď hosté mohli skórovat, ale nešťastně do vlastní branky! Navas na poslední chvíli v pádu natáhl ruku po míči, který si směrem do své branky srazil vracející se Bernardo Lopes! Další doslova výborný zákrok Navase!
     
    36
    Dembelé v obrovské šanci po akci důrazného Griffithse, z otočky už sám před brankou pálí jen do Navase, který se vrhl po míči a parádním zákrokem drží Lincoln od dalšího přídělu.
    29. ROBERTS - 3:0
     
    29
    Celtic právě vstřelil branku!
    Lincolnský sen o takřka hollywoodské pohádce se začíná rozplývat! Nádherná akce PATRICKA ROBERTSE, který si narazil s McGregorem a pak tváří v tvář Navasovi nekompromisně zakončil! Domácí rázem vedou 3:0 a teď již Lincoln Red Imps musí skórovat dvakrát.
    25. GRIFFITHS - 2:0
     
    25
    Celtic právě vstřelil branku!
    LEIGH GRIFFITHS potvrzuje to, co se od něj očekává! Tedy že by měl gólově Celtic táhnout! Krásně se uvolnil na šestnáctce a pak přesně k tyči zvyšuje na 2:0 a rázem je vše během pouhých dvou minut jinak! Bouřlivé Griffithsovy oslavy před našlapanou tribunou na stání!
    23. LUSTIG - 1:0
     
    23
    Celtic právě vstřelil branku!
    A tlak domácích končí úvodní brankou zápasu! MIKAEL LUSTIG trefuje přesně poté, co mu z otočky v závaru v šestnáctce nejspíš nechtěně přihrál Sviatchenko! Míč končí v brance a Celtic Park bouří!
     
    22
    Jasný faul na žlutou kartu pro Josepha Chipolinu, kterému Roberts nasadil kličku a zadák Lincolnu byl v souboji pozdě a skluzem trefil nohy Robertse. Ještě Brown vysvětluje soupeři, že takhle tedy ne,
     
    18
    Tierney si naradil s Griffithsem a nakonec další přízemní míč do vápna, který McGregor lehkou tečí poslal na zadní tyč a Navas musel hodně natáhnout tělo, aby vyrazil špičkami prstů míč mimo tyče!
    12.
     
    12
    Drtivý tlak Celticu pokračuje, nejprve Navas vytěsnil ránu Forresta, vzápětí trefuje McGregor dokonce tyč branky Lincolnu!
    11.
     
    11
    Griffiths se postavil k rozehrávce přímého kopu z ideální pozice na hranici vápna, ale těsně přestřeluje, míč dokonce lízl břevno Navasovy branky!
     
    10
    Ale Kyle Casciaro dostává za svůj zákrok na Armstronga žlutou kartu.
     
    9
    A sudí Frankowski píská penaltu, kterou zase vzápětí odvolává a vytahuje zákrok ven ze šestnáctky.
     
    5
    Rychlá akce vpravo na křídle, míč do šestnáctky a Dembelé ve skluzu jen díky teči zadáka či snad brankáře Navase neproměňuje, míč míří mimo! I to stačí tribunách k bouřlivému ohlasu.
     
    3
    Výborný Griffiths, který se uvolnil u brankové čáry a hledal přihrávkou McGregora, před ním však odvracejí hosté na roh.
     
    Za bouřlivého aplausu se před hlavní tribunou vystavil pohár pro mistra skotské ligy z loňské sezóny a nad hlavami fanoušků je vyvěšena vlajka s upomínkou na loňský triumf. Sektor, kde sídlí slavná ekipa nejvěrnějších fans Celticu, prezentuje choreografii a hráči Lincolnu se dočkali, Celtic Parkem zní song "You'll never walk alone!"
     
    Hráči obou týmů nastupují na pažit Celtic Parku a vítá je bouřlivý aplaus nejspíš vyprodaných tribun. To je neskutečné a mnozí z nejvěrnějších fans sami před zápasem probírali skutečnost, jak rychle mizí lístky z prodeje a že na utkání této fáze soutěže již dlouhou dobu nebylo tak plno!
     
    Sestava skotského týmu je odtajněna a chybí v ní obránce Efe Ambrose, o kterého se v létě zajímal Leverkusen. Právě Ambrose byl tím, koho lehce obešel Lee Casciaro v prvním utkání, čímž končila gólová akce Lincolnu. Fanoušci následně kritizovali tah postavit Ambroseho do základu. Jak se zdá, Rodgers výtky vyslyšel a nigerijský obránce dokonce chybí i na střídačce.

    Rodgers posílá do boje ofenzivní partu v rozestavění 3-5-2, kde bude nejspíš hlavně kapitán Brown podporovat i obranu. V útoku pak nastoupí duo Dembelé – Griffiths.

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 23. Lustig (Sviatchenko), 25. Griffiths (Roberts), 29. Roberts (McGregor)

    Karty:   10. K. Casciaro (LNC), 22. J. Chipolina (LNC)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 14:1. Střely mimo: 12:6. Rohy: 12:3. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 6:6.
    Celtic Glasgow: Gordon – Lustig, Sviatchenko, Tierney (59. Ajer) – Roberts, Brown, McGregor, Armstrong, Forrest (63. Izaguirre) – Dembele (76. Ciftci), Griffiths.
    Náhradníci: Fasan – Izaguirre, Christie, Rogic, Janko, Ajer, Ciftci.

    Lincoln Red Imps: Navas – García, R. Casciaro, R. Chipolina (C), J. Chipolina – Patiño, Bernardo Lopes, Calderón (89. Bardon) – Walker (89. Livramento), L. Casciaro (89. Cabrera), K. Casciaro.
    Náhradníci: Soler – Bardon, Cabrera, Torrilla, Rojas, K. Chipolina, Livramento.

    Rozhodčí: Bartosz Frankowski – Michal Obukowicz, Jakub Winkler (všichni Polsko)
    12.07.2016
    Lincoln - Celtic 1:0

    Branky: 48. Lee Casciaro (Walker)

    Karty:   55. K. Casciaro (LNC) – 9. Ambrose (CEL)

    Držení míče: 25 % : 75 %.
    Střely na branku: 4:5. Střely mimo: 5:7. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:10.
    bahis siteleri