Ventspils – Aberdeen 0:1 (kon.) | Jelgava – Slovan Bratislava 3:0 (kon.) | Helsinki – Beroe 1:0 (kon.)
Kalju – Maccabi Haifa 1:1 (5:3 po pen.) | Loko Záhřeb – RoPS Rovaniemi 3:0 (kon.) | Žodino – Debrecín 1:0 (kon.)
Omonia Nikósie – Beitar Jeruzalém 3:2 (kon.) | Larnaka – Cliftonville 2:0 (kon.) | Europa – AIK Stockholm 0:1 (kon.)
Qäbälä – MTK Budapešť 2:0 (kon.) | Göteborg – Piast Gliwice 0:0 (kon.) | Grasshoppers – Reykjavík 2:1 (kon.)
Levski – Maribor 1:1 (kon.) | Maccabi Tel Aviv – Kajrat 2:1 (kon.) | Odd – Giannina 3:1 (kon.)
Slavia – Levadia Tallinn 2:0 (kon.) | Strømsgodset – SønderjyskE 2:2 (po pr.) | Vaduz – Midtjylland 2:2 (kon.)
Kukësi – Austria 1:4 (kon.) | Connah's Quay – Vojvodina 1:2 (kon.) | Brøndby – Hibernian 1:1 (5:3 po pen.)
Osmanlispor – Zimbru Kišiněv 5:0 (kon.) | Škendija – Neftçi Baku 1:0 (kon.) | Trnava – Širak 2:0 (kon.)
Čukarički – Fehérvár 1:1 (kon.) | Domžale – Soligorsk 2:1 (kon.) | Hajduk Split – CSMS Iasi 2:1 (kon.)
Budućnost Podgorica – Genk 2:0 (kon.) | Cork City – Häcken 1:0 (kon.) | St Patrick´s – Dinamo Minsk 0:1 (kon.)
Hearts – Birkirkara 1:2 (kon.) | Zagłębie – Partizan Bělehrad 1:0 (4:3 po pen.)
po penal. (5:3)
JK Nõmme Kalju
1:1 (0:1)
Maccabi Haifa
Čtvrtek 21.07.2016, 18:00 • Kadriorg, Tallin • Evropská liga (předkola) • 2. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný podvečer u sledování utkání druhého předkola Evropské ligy mezi JK Nõmme Kalju a Maccabi Haifa FC. Utkání startuje v 18 hodin a jeho průběhem Vás provede Tomáš Kubečka. Přeji Vám příjemný sportovní zážitek!
     
    JK Nõmme Kalju

    JK Nõmme Kalju se do Evropské ligy kvalifikoval díky třetí příčce v loňském ročníku nejvyšší estonské soutěže. Růžoví panteři museli začít svou pouť druhou nejprestižnější soutěží v prvním předkole soubojem s týmem Trakai z Litvy. Estonci v prvním utkání sice prohráli 1:2, ale díky výsledku 4:1 z odvetného duelu se mohli radovat z postupu. Na Nõmme Kalju si určitě pamatují i čeští fandové. Estonský klub totiž v sezóně 2013/2014 vypadl v předkole Ligy mistrů s plzeňskou Viktorií.
     
    Maccabi Haifa FC

    Maccabi Haifa FC zaostalo za svou největší slávou. V minulosti bylo Maccabi prvním izraelským týmem, jež si zahrál základní skupinu Ligy mistrů. Po loňském 4. místě v ligové soutěži se muselo spokojit s Evropskou ligou. Do ní vstoupilo právě druhým předkolem.
     
    První zápas

    Maccabi bylo sice v prvním zápase lepším týmem, ale Kalju se těsně po poločase dostalo do vedení. Remízu zachránil Izraelcům dvacet minut před koncem Vermouth. Do odvety si tedy o něco lepší výchozí pozici přinesl estonský klub.
     
    Úvodní sestavy:

    JK Nõmme Kalju: Teleš (C) – Mool, Rodrigues, Uge, Sidorenkov – Alidor, Dmitrijev – Tomet, Valikajev, Quintieri – Purje
    Náhradníci: Palm, Puri, Subbotin, Klein, Elhi, Wakui Neemelo

    Maccabi Haifa FC: Levita – Meshumar (C), Abaid, Valiente, Menachem – Vermouth, Lavi, Kagelmacher, Obraniak, Magharbeh – Rukavytsja
    Náhradníci: Glazer, Habashi, Gozlan, Keinan, Brik, Awwad, Zenati

    Rozhodčí: Hameter – Kolbitsch, Heidenreich.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hlavní aktéři dnešního podvečera už v doprovodu rozhodčích přicházejí na trávník. Domácí budou hrát v černých dresech, zatímco Maccabi zvolilo zelenou sadu.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí zahájili výkopem dnešní utkání. Míč si okamžitě vzal Quintieri, jež se prodíral kolem postranní čáry, nicméně ještě před odcentrováním mu balón uskočil do zámezí.
     
    2
    Magharbeh hledal prudkou přihrávkou středem hřiště Rukavytsju, jež byl dobře bráněn domácími stopery, kteří jej k míči vůbec nepustili.
     
    3
    Hosté rychle rozehráli nařízený přímý kop. Meshumar obdržel přihrávku do obtížné pozice a pouze s vypětím všech sil stačil míč postrčit k vlastním obráncům.
     
    4
    Kombinace izraelského celku v úvodu utkání vázne. Lavi ve skluzu poslal míč na pravé křídlo, kam si však nenaběhl nikdo v zeleném dresu. Domácí budou vhazovat.
     
    5
    Maccabi od počátku utkání ovládá statistiku držení míče. Hostům ale dělá problém přechod na polovinu estonského klubu. Domácí znovu odvrátili rozvíjející se akci.
     
    6
    Quintieri teď rozhodně neprožívá nejlepší chvíle. Záložník domácího celku napadal rozehrávku Maccabi a obránce Meshumar jej míčem napálil do choulostivých míst.
     
    7
    Magherbeh se hnal za obloučkem na levé křídlo. Hostujícímu záložníkovi ztížil situaci dobře se vracející Mool, jež se před soupeře natlačil a pohlídal cestu míče do zámezí.
     
    8
    Purje si naběhl na míč, který propadl za záda hostující obrany. Domácí útočník si ještě chtěl obhodit posledního obránce, nicméně trefil jen jeho nohu. Kalju bude zahrávat rohový kop.
     
    9
    A domácím se hned z prvního rohového kopu podařilo zakončit! Napoprvé sice obrana Maccabi míč odhlavičkovala, ale do skákavého balónu se opřel Purje, jehož ránu srazil obránce.
     
    10
    I z druhého rohového kopu domácí vystřelili! Tentokrát se centrovaný míč snesl na hranici malého vápna, kde nejvýše vyskočil Rodrigues, jež ale lízl míč opačným směrem.
     
    11
    Rukavytsja zahrával přímý kop. Hostující útočník vymyslel centr na zadní tyč, kde nebyl nikdo z fotbalistů v zelených dresech a Teleš si s přehledem došel pro míč!
     
    12
    Domácí brankář navíc okamžitě rozehrál a dlouhým výhozem našel Quintieriho, který se prohnal kolem obránců a dostal se až do šestnáctky, kde však z úhlu napálil míč do boční sítě!
     
    13
    První rohový kop zahrával také izraelský celek. Pro nadýchaný centr vyrazil z brankové čáry gólman Teleš, jež se znovu pokusil o rychlou rozehrávku, ale tentokrát nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    14
    Purje sprintoval za dlouhou přihrávkou středem hřiště. Brankář Levita si zahrál na Manuela Neuera a vyrazil daleko z brankové čáry. Nakonec míč odehrál hlavou.
     
    15
    Menachem se uvolnil na pravé straně a okamžitě vyslal krásný centr, který hlavou tečoval Rukavytsja. Hostující útočník měl smůlu, jelikož hlavičkoval pouze do rukavic Teleše.
     
    16
    Meshumar odvedl skvěle své defenzivní povinnosti. Hostující obránce přečetl úmysl domácích záložníků a vystihl pomalou přihrávku na levou stranu.
     
    17
    Quintieri sebral míč čtyřicet metrů od branky, namířil si to směr pokutové území, kde se pokusil zaseknout si míč kolem obránce, ale vybojoval pouze další roh.
     
    18
    Třetí rohový kop a třetí zakončení domácího celku! Tentokrát hlavičkoval úplně osamocený Quintieri, avšak jeho pokus zamířil vysoko nad břevno hostující svatyně.
     
    19
    V pokutovém území Maccabi si místo k hlavičkování svou robustní postavou vytvořil Valikajev. Středopolař domácího celku však nedal svému pokusu dostatečnou razanci.
     
    20
    Mool zahrával přímý kop. Na jeho centr si naskočil Dmitrijev, jehož hlavička trefila záda jednoho z obránců. Domácí jsou v úvodu zápasu hodně silní po standardních situacích.
     
    21
    Po delší odmlce se v útoku představilo Maccabi. Izraelci se nastěhovali před vápno, Menachem vyzval svého strážce k tanečku, nicméně Sidorenkov prokázal skvělou obratnost a vybojoval aut.
     
    22
    Levita si nerozuměl s jedním z obránců a daroval domácím autové vhazování v blízkosti pokutového území. Sidorenkov se ale opřel rukama o soupeře a odevzdal Maccabi míč.
     
    23
    Quintieri si skvěle pokryl míč tělem, rychle si jej navedl na levačku, obešel jednoho soupeře, ale druhý už jej poslal na trávník. Quintieri zatím dělá soupeři velké problémy.
     
    24
    Obrovská šance Maccabi na otevření skóre!Magharbeh vyslal parádní přihrávku po zemi do pokutového území. Míč si převzal Rukavytsja, ale z těsné blízkosti nechal vyniknout brankáře Teleše!
     
    25
    Další dobrá příležitost Maccabi! Znovu byl v hlavní roli Magharbeh, který si narazil míč s Rukavytsjou a sám zakončil zpoza šestnáctky. Jeho pokus ukryl Teleš do rukavic!
     
    26
    Quintieri poněkolikáté v prvním poločase udělal pořádný vítr v hostující obraně. Meshumar nakonec musel utnout průnik domácího záložníka rázným odkopem.
     
    27
    Před branku Maccabi přilétl zajímavý centr z pravé strany. Brankář Levita byl pozorný a okamžitě vyrazil z brankové čáry, aby vyboxoval míč ven ze šestnáctky.
     
    28
    Purje hraje v první půli taky velmi dobře. Domácí útočník na sebe natáhl hned dva obránce Maccabi, poté vyslal na zteč Toometa, jehož centr byl ale nepřesný.
     
    29
    Kalju mělo k dispozici autové vhazování v blízkosti šestnáctky soupeře. Toomet si skvěle pokryl míč u rohového praporku a díky zablokovanému centru vybojoval rohový kop.
     
    30
    Exekuce se chopil Sidorenkov. Centr domácího obránce mířil na přední tyč, kde zasáhl jeden z hostujících obránců, jež míč odkopl na další roh.
     
    31
    Hostující obrana nyní centrovaný míč odvrátila, nicméně Kalju se díky okamžitému nákopu dostalo zpět před šestnáctku. Míč do pokutového území následně obdržel Valikajev, jež se ale pohyboval v ofsajdu.
     
    32
    Domácí celek v posledních minutách přišpendlil favorizovaného soupeře před jeho šestnáctku. Maccabi se jen stěží dostává na polovinu soupeře. Hosté se navíc provinili faulem.
     
    33
    Vermouth byl zatažen za dres, nicméně rozhodčí ponechal hostům výhodu. Té Maccabi nevyužilo a pouze přeneslo míč do zadních řad.
     
    33
    A pozor! Hosté budou kopat pokutový kop! Mool nešťastně podrazil jednoho z unikajících soupeřů a sudí ukázal na penaltový puntík!
     
    34
    Maccabi Haifa právě vstřelila branku!
    Maccabi se ujímá vedení! Nařízeného pokutového kopu se zhostil NIKITA RUKAVYTSJA, který nekompromisně zavěsil pod horní tyč!
    34. Nikita RUKAVYTSJA - 0:1
     
    36
    Domácí jsou po inkasované brance jako opaření a nemohou se vymanit z tlaku izraelského soupeře. Maccabi se nastěhovalo před pokutové území Kalju a přenáší těžiště hry ze strany na stranu.
     
    37
    Před pokutové území domácích se odrazil pomalý míč, do kterého se bez váhání opřel Lavi, ale jeho dělovka pravačkou minula horní tyč domácí branky.
     
    38
    Kalju zahrávalo rohový kop. Tentokrát domácí fotbalisté nedokázali zakončit. Brankář Levita si z brankové čáry došel na hranici malého vápna a stáhl míč do rukavic.
     
    39
    Sidorenkov nedovoleným způsobem atakoval Obraniaka. Hosté ale u míče dlouho nevydrželi, jelikož se hned po zahrání standardní situace provinili útočným faulem.
     
    40
    Vermouth předvedl úctyhodný sprint přes polovinu hřiště. Hostující záložník ale narazil před pokutovým územím soupeře, kde mu domácí obrana uzmula balón.
     
    41
    Levita si v první půli nemůže stěžovat na nedostatek práce. Hostující gólman musel znovu vyrazit z brankové čáry, aby kryl centrovaný míč z pravé strany.
     
    42
    Menachem si chytře zpracoval míč mezi dvojici domácích fotbalistů, kteří jej museli faulovat. Maccabi dohrává závěr prvního poločasu s naprostým klidem na kopačkách.
     
    43
    Vermouth zahrával přímý kop z hranice pokutového území. Hostující fotbalista ale rozehrál ještě před signálem a za trest vidí žlutou kartu!
     
    44
    Ani napodruhé hosté nerozehráli zrovna podle svých představ. Obrana zastavila centrovaný míč a Purje se málem řítil do protiútoku. Jeho průnik na poslední chvíli zastavil Mool.
     
    45
    Lavi si ještě v závěru prvního poločasu střihl rozehrávku rohového kopu. Po jeho centru pálil z první Valiente, nicméně ani jeho rána bez přípravy neohrozila domácí branku.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je minulostí! O něco blíže postupu je po pětačtyřiceti minutách Maccabi Haifa. Hosté si vytvořili větší počet šancí, ale gól ze hry vstřelit nedokázali. O jedinou branku prvního poločasu se ve 34. minutě postaral proměněnou penaltou Rukavytsja! Kalju bude mít ve druhé půli hodně práce!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté zahájili výkopem druhý poločas dnešního utkání. Maccabi okamžitě roztočilo kolotoč přihrávek na polovině hřiště. Rozehrávku diriguje Lavi.
     
    47
    Rukavytsja si ve vzduchu elegantně zpracoval míč, postrčil si jej k rohovému praporku, kde o něj vzápětí přišel. Domácí obrana nyní zafungovala na podtrženou jedničku.
     
    48
    U postranní čáry zůstává ležet Mool, který schytal úder loktem v hlavičkovém souboji. Mool se drží za nohu a nevypadá to s ním vůbec dobře. Na hřiště už míří zdravotník.
     
    49
    Magharbeh předvedl dlouhý sprint po levé straně. Hostující záložník si předkopl míč daleko od nohy a stoper Rodrigues míč nekompromisně odpálil do zámezí.
     
    50
    Magharbeh se znovu dral vpřed po levé straně. Tentokrát narazil na připraveného Toometa, který mu míč vzal, krásně se s ním otočil a ještě stačil konstruktivně rozehrát.
     
    51
    Lavi nezištně prostrkával míč na Meshumara, který však záměr svého spoluhráče nepochopil a nerozběhl se. Obrana domácího celku dostala od Maccabi dárek.
     
    52
    Valikajev chtěl prostrčit míč za obranu Maccabi, nicméně jeho pobídku zastavil hned první stojící obránce. Kalju bude zahrávat alespoň rohový kop.
     
    53
    A div, že není vyrovnáno! Jeden z obránců trefil centr hlavou tak nešťastně, že si jej málem vstřelil do vlastní branky! Bude z toho jen další rohový kop.
     
    54
    Magharbeh si chtěl píchnout balón podél postranní čáry, jenže už uzdravený Mool se mu obětavě položil pod nohy a přesně načasovaným skluzem mu míč odebral.
     
    55
    Tohle měl být gól! Obraniak potáhl míč po levé straně, uvolnil se a odcentroval na malé vápno, kde hlavičkoval osamocený Purje, který však z těsné blízkosti ve vyložené šanci trefil pouze brankáře Levitu!
     
    56
    Kalju v posledních minutách otupilo tlak soupeře z úvodu druhé půle a nyní častěji kombinuje s míčem na kopačkách. Domácí musejí vstřelit alespoň jednu branku, aby si vynutili prodloužení.
     
    57
    Obraniak si klamavým pohybem rozpohyboval svého strážce ze strany na stranu, jenže následný centr mu vůbec nesedl. Míč se mu svezl po nártu a ohrozil maximálně fotografy za brankou.
     
    58
    Sidorenkov zahrával přímý kop z pravé strany. Do vápna se nastěhovali všichni hlavičkáři. Míč už málem propadl na malé vápno, kde byl Purje, ale Rodrigues jej na poslední chvíli odkopl.
     
    59
    Hostující obrana zkušeně zastavila rodící se akci Kalju. Hostující stopeři hlavou dopravili míč až k Levitovi, který si dal načas s rozehrávkou.
     
    60
    Je za námi hodina hry a Maccabi Haifa stále drží postupový výsledek. Domácí fotbalisté musejí vstřelit alespoň jednu branku k vynucení prodloužení.
     
    61
    Obraniak se pustil do šarvátky s jedním z domácích fotbalistů. Hlavní rozhodčí oba fotbalisty rychle oddělil od sebe. Vše se obešlo bez žluté karty.
     
    62
    Menachem si na levé straně několikrát vyměnil míč se spoluhráčem. Hostující obránce poté nedostihl přihrávku za obranu Kalju. Domácí budou vhazovat.
     
    63
    Mool si na pravé straně troufl na individuální průnik podél postranní čáry a vytěžil pro domácí fotbalisty další rohový kop. Kalju zatím ze stadardních situací hrozí.
     
    63
    Střídání v týmu JK Nõmme Kalju: ze hřiště odchází Quintieri, přichází Neemelo.
     
    64
    Po rohovém kopu se míč odrazil před pokutové území, kde se do něj bez váhání položil Purje. Rána domácího útočníka zamířila vysoko nad branku Maccabi.
     
    65
    Kalju už vůbec nepouští soupeře k míči a nyní kombinuje na polovině hřiště. Maccabi se plně koncentruje na bránění a zatím domácí nepouští do velkých šancí.
     
    66
    Na levé straně operoval s míčem obránce Mool. Krajní bek Kalju se dostal do svízelné situace, měl kolem sebe minimum místa, ale přesto vybojoval alespoň aut.
     
    67
    Valikajev pospíchal za obloučkem přes stopery a už mohl postupovat sám na Levitu, ale asistent rozhodčí zvedl praporek a signalizuje ofsajd!
     
    68
    Obraniak byl sice jako první u odraženého míče, ale aktivní přístup obrany Maccabi mu neumožnil odcentrovat do pokutového území. Kalju však zůstává u míče.
     
    69
    Rukavytsja našel centrem z pravé strany hlavu Obraniaka, který ale v těžké pozici nedokázal seřídit mířidla. Jeho pokus Teleš pouze zkontroloval a poté rozehrál od branky.
     
    70
    Dvacet minut před koncem zápasu se probudili také domácí fandové, kteří vědí, že jejich tým už nemá moc času na vstřelení potřebné branky.
     
    71
    Střídání v týmu Maccabi Haifa FC: ze hřiště odchází Meshumar, přichází Keinan.
     
    71
    Střídání v týmu JK Nõmme Kalju: ze hřiště odchází Toomet, přichází Subbotin.
     
    72
    Na světě je další žlutá karta! Obraniak na polovině hřiště tvrdě zajel do soupeře a může být rád, že se nemusí předčasně poroučet pod sprchy.
     
    73
    Levita si dal pořádně načas s rozehrávkou přímého kopu po útočném faulu Purjeho. Hostující brankář nastřádal pro svůj celek dobrou půlminutku.
     
    74
    Střídající Subbotin se hnal za přihrávkou do pokutového území a dokonce odcentroval. Podle asistenta rozhodčího už ale míč celým objemem opustil hřiště. Levita bude odkopávat.
     
    75
    Do útočení domácího celku se v posledních minutách aktivně zapojuje Valikajev. Nyní si domácí středopolař neobhodil Vermoutha a vybojoval jen aut.
     
    76
    Maccabi získalo míč na své kopačky a udrželo jej v kombinaci na vlastní polovině hřiště. Menachem si poté navíc vymodlil faul na polovině hřiště.
     
    77
    Střídání v týmu Maccabi Haifa FC: ze hřiště odchází Magharbeg, přichází Gozlan.
     
    78
    Abaid si zbytečně nepřidělával práci a raději napálil míč z pokutového území do zámezí. Kalju bude vhazovat v blízkosti šestnáctky, domácím se rychle krátí čas.
     
    79
    Lavi adresoval přihrávku do pohybu rozběhnutého Rukavytsji, ale autor doposud jediné branky dnešního utkání neměl v rychlostním souboji na obránce.
     
    80
    Menachem s jistotou prodloužil dlouhou přihrávkou hlavou do autu. Ze strany Kalju chybí útokům nějaký moment překvapení. Zatím jsou to jen špatné centry.
     
    81
    Stopeři Maccabi mají jasný úkol. Dokonale to ukázal Valiente, jež se s ničím nemazlil, nechtěl nic vymýšlet a proto odpálil míč daleko do zámezí.
     
    82
    Marc Valiente prohodil několik neslušných výrazů směrem k hlavnímu rozhodčího a za své nesportovní chování vidí žlutou kartu.
     
    83
    Obrovská šance Kalju na vyrovnání! Na centr z levé strany si na malém vápně naskočil střídající Neemelo, který mířil do protipohybu hostujícího brankáře, ale Levita reflexivním zákrokem zachránil Maccabi!
     
    84
    Střídání v týmu JK Nõmme Kalju: ze hřiště odchází Valikajev, přichází Wakui.
     
    85
    Lavi ukořistil míč před pokutovým územím a sám jej vyvezl až na polovinu Kalju. Tam o míč sice přišel, jenže domácí si směrem dopředu nenašli cestičku na postup.
     
    86
    Menachem našetřil cenné vteřinky při autovém vhazování, navíc našel Laviho, jež okamžitě přenesl hru na druhou stranu hřiště. Útok Maccabi zastavil až útočný faul.
     
    87
    Kalju zahrávalo rohový kop. Exekuce se znovu chopil Sidorenkov. Jeho centr na bližší tyč tentokrát nenašel hlavu nikoho v černém dresu. Domácí ale zůstávají u míče.
     
    88
    Před branku Levity směřoval další centr. Asistent rozhodčího si všiml ofsajdu jednoho z domácích fotbalistů. Obrana Maccabi dnes pracuje na výbornou. Hosté jsou blízko postupu.
     
    89
    Střídání v týmu Maccabi Haifa FC: ze hřiště odchází Vermouth, přichází Zenati.
     
    90
    Kalju právě vstřelilo branku!
    Neskutečné! Domácí v poslední minutě vyrovnávají na 1:1 a posílají zápas do prodloužení! Po rohovém kopu se k míči dostal střídající TARMO NEEMELO, který procpal míč za čáru!
     
    90+2
    Hosté se najednou probudili a ze zalezlé obrany se vydali do útoku. Obrana Kalju však nápor Maccabi ustála.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Zápas přeci jen půjde do prodloužení! Už se zdálo, že Maccabi vedení udrží a postup uhájí, ale v poslední minutě se po rohovém kopu prosadil Neemelo, který rozjásal estonské příznivce! Můžeme se tedy těšit na dalších třicet minut hry!
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    92
    Domácí vstoupili do prodloužení o něco lépe. Kalju se drží na polovině soupeře a vyčkává na skulinky v obraně Maccabi.
     
    93
    Kalju zahrávalo rohový kop. Sidorenkov si vzal exekuci na svá bedra, ale nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    95
    Kalju kombinuje ve středu hrací plochy a takřka nepouští soupeře k míči. Domácí zatím kontrolují prodloužení a podle všeho chtějí dovést zápas do penalt.
     
    97
    Rohový kop ale vzápětí zahrávalo také Maccabi. Obraniakův centr domácí obrana nadvakrát odvrátila a poslal míč ven z pokutového území.
     
    99
    Dmitrijev vyslal dobrou střelu na branku. Levita však dobrým zákrokem udržel akcie Maccabi nad vodou.
     
    100
    Střídající Subbotin se z první opřel do odraženého míče. Jeho rána byla sice tvrdá, jenže postrádala potřebnou přesnost.
     
    102
    Alidor se dopustil nedovoleného zákroku ve středu hřiště. Maccabi bude rozehrávat přímý kop. První část prodloužení je zatím hodně opatrná.
     
    104
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč se snesl na zadní tyč, kde byla hned pětice hráčů v zeleném, ale ani jeden z nich nestačil zakončit.
     
    105
    První prodloužení skončilo.
     
    První prodloužení nabídlo hodně opatrnou bitvu. Hráči si nyní vymění strany a bude se pokračovat. Pokud se nerozhodne v následujících patnácti minutách, čeká nás penaltový rozstřel.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    106
    Do druhého prodloužení znovu vstoupili lépe domácí fotbalisté, kteří se okamžitě protlačili k pokutovému území, kde ale přišli o míč.
     
    107
    Neemelo si ostrým šlapákem vyšlápl na stopera Abaida a může být rád, že jeho zákrok nebyl oceněn žlutou kartou.
     
    109
    Před branku domácích se snášel centr z pravé strany. Králem vzdušného prostoru před Telešem byl Uge, který bez váhání odhlavičkoval míč pryč.
     
    110
    U míče jsou znovu hostující fotbalisté. Ani hráči Maccabi se však nikam zrovna neženou. Ani jeden z celků nechce udělat chybu, která by jej stála účinkování v Evropě.
     
    111
    K ráně z velké vzdálenosti napřáhl Obraniak. Rána středopolaře Maccabi neohrozila stav utkání, brankář Teleš kryl jeho pokus do náruče.
     
    112
    Do vápna Kalju směřoval další centr. Domácí obrana tentokrát zakročila ještě před šestnáctkou a Keinan srazil míč na rohový kop.
     
    113
    Po něm se Maccabi mohlo dostat do vedení! Gozlan totiž prodloužil míč na zadní tyč, kam spěchal Valiente, který ve skluzu nedokázal doklepnout míč do prázdné branky!
     
    114
    Hra je přerušena! Na trávníku totiž zůstává ležet jeden z hostujících fotbalistů, který podle všeho utrpěl nějaké zranění v jednom ze soubojů.
     
    115
    Tím zraněným je Obraniak, ke kterému už spěchají přivolaní zdravotníci. Maccabi bude možná muset dohrát prodloužení v deseti hráčích.
     
    116
    Obraniak opouští hrací plochu po svých. Podle všeho bude schopen utkání dohrát až do samotného konce.
     
    117
    Domácí vhazovali v blízkosti pokutového území. Neemelo si však nepotykal se zpracováním a balón mu uskočil do zámezí.
     
    118
    Obraniak už je zpět na trávníku a okamžitě se zapojil do dalšího útoku Maccabi. Jeho přihrávku středem však zastavila obrana domácího celku.
     
    119
    Na centr do pokutového území Kalju si naskočil střídající Gozlan. V tísni však z malého vápna nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče Telešovy branky.
     
    120
    Hraje se daleko od obou branek, oba týmy si vyměňují míč ve středu hřiště. O postupujícím podle všeho rozhodnou až penalty!
     
    120+1
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Je to jasné! O postupujícím není jasné ani po prodloužení! O vítězi tedy musejí rozhodnout penalty!
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    1:0
    První penaltu si vzal na starost Uge a ránou pod břevno proměňuje.
     
    1. série
    1:1
    Za hosty odpovídá stejným výsledkem Obraniak! Rovněž zkušeně kopnuto.
     
    2. série
    2:1
    Sidorenkov pokračuje v nastoleném trendu a i on proměňuje penaltu ránou pod břevno!
     
    2. série
    2:2
    I autor úvodní branky utkání Rukavytsja proměňuje penaltu! Poslal brankáře na opačnou stranu.
     
    3. série
    3:2
    Domácí útočník Purje chladnokrevným zakončením nedal Levitovi šanci.
     
    3. série
    3:2
    A pozor! Zenati nedává! Tohle může být klíčové!
    ZENATI
     
    4. série
    4:2
    Wakui proměňuje! Domácí jsou blízko!
     
    4. série
    4:3
    Menachem také dává a ještě drží Maccabi ve hře!
     
    5. série
    5:3
    Subbotin s naprostým přehledem proměňuje a posílá Kalju do dalšího předkola!
     
    Konec zápasu.
     
    Je rozhodnuto! Kalju vítězí na penalty a postupuje do třetího předkola Evropské ligy! Za domácí skórovali všichni exekutoři, zatímco za Maccabi selhal Zenati!
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Pěkný zbytek dne! (20:43:56)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 90. Neemelo – 34. Rukavytsja (pen.)

    Karty:   43. Vermouth (MHA), 72. Obraniak (MHA), 82. Valiente (MHA)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    1:0   Uge (KLJ)
    1:1   Obraniak (MHA)
    2. série:
    2:1   Sidorenkov (KLJ)
    2:2   Rukavytsja (MHA)
    3. série:
    3:2   Purje (KLJ)
    3:2   Zenati (MHA)
    4. série:
    4:2   Wakui (KLJ)
    4:3   Menachem (MHA)
    5. série:
    5:3   Subbotin (KLJ)


    JK Nõmme Kalju: Teleš (C) – Mool, Rodrigues, Uge, Sidorenkov – Alidor, Dmitrijev – Tomet (71. Subbotin), Valikajev (84. Wakui), Quintieri (63. Neemelo) – Purje
    Náhradníci: Palm, Puri, Subbotin, Klein, Elhi, Wakui Neemelo

    Maccabi Haifa: Levita – Meshumar (C) (71. Keinan), Abaid, Valiente, Menachem – Vermouth (89. Zenati), Lavi, Kagelmacher, Obraniak, Magharbeh (77. Kozlan) – Rukavytsja
    Náhradníci: Glazer, Habashi, Gozlan, Keinan, Brik, Awwad, Zenati

    Rozhodčí: Hameter – Kolbitsch, Heidenreich
    14.07.2016
    Maccabi Haifa - Kalju 1:1

    Branky: 70. Vermouth – 47. Toomet (Quinteri)

    Karty:   53. Mugrabi (MHA) – 44. Quinteri (KLJ), 63. Puri (KLJ), 86. Sidorenkov (KLJ), 90+2. Teleš (KLJ)

    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 10:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:14.
    bahis siteleri