Francie – Itálie 4:0 (kon.)
konec
Francie
4:0 (2:0)
Itálie
Neděle 24.07.2016, 20:30 • Rhein-Neckar-Arena, Sinsheim (GER) • Mistrovství Evropy U19 • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Finále Mistrovství Evropy do 19 let v Německu vyvrcholí soubojem dvou odlišných herních stylů. Francie se snaží od začátku přebírat iniciativu a dostat soupeře pod tlak, zatímco Itálie trpělivě čeká na své šance a spoléhá na rychlé protiútoky. Fotbalisté země galského kohouta nastříleli v průběhu šampionátu nejvíce gólů ze všech týmů, kdežto Itálie vstřelila všech pět branek ze standardních situací (tři z penalty, dva z volných přímých kopů). Bude slavit úspěch italská trpělivost nebo ofenzivní síla Francie? Odpovědět nalezneme po skončení utkání, kterým Vás s potěšením a radostí provede Tomáš Reiner.
    EURO hráčů do 19 let slaví nový rekord v celkové návštěvnosti, která již nyní činí přes 140 000 diváků, a dalších 25 000 lístků na finále bylo vyprodáno! Organizátoři si musí mnout ruce.

     
    Věděli jste, že?

    Itálie dobyla EURO v roce 2003 a vyprodukovala řadu světových hráčů jako Giorgio Chiellini, Alberto Aquilani a Giampaolo Pazzini. Francie získala titul dvakrát, v roce 2005 jí k tomu pomohli Hugo Lloris, Yohan Cabaye a Yoann Gourcuff, zatímco o pět let později v roce 2010 zvedali trofej nad hlavu Alexandre Lacazette a Antoine Griezmann, který mimochodem nedávno zazářil na domácím mistrovství Evropy a dotáhl Francii čtyřmi góly do finále, kde společně se svými spoluhráči nestačili po prodloužení na Portugalsko.
    Francie a Itálie mají před sebou velký večer. Kdo bude slavit?

     
    Cesta do finále:

    Výběry Francie a Itálie postoupily do playoff shodně ze druhého místa ve skupině. Francie na úvod sice nestačila na Anglii, poté ale vyhrála nad Chorvatskem a Nizozemskem. Po skupině B přišlo na řadu semifinále, které hráči galského kohouta zvládli na jedničku a vyhráli nad Portugalskem, vítězem skupiny A, 3:1. Itálie skončila ve skupině právě za Portugalskem, se kterým shodně ani jednou neprohrála a nasbírala také pět bodů. Azzurri během úvodních dvou zápasů v hlavní části turnaje remizovali s Portugalskem a Rakouskem. Poté přišel na řadu důležitý zápas proti Německu, který Italové vyhráli nejtěsnějším možným rozdílem 1:0, a v semifinále vyzvali jediného přemožitele Francie. Itálie zvítězila nad Anglií 2:1.
    Rhein-Neckar-Arena několik minut před finále budoucích hvězd.

     
    Úvodní sestavy:

    Francie: Bernardoni – Michelin, Onguene, Diop, Maouassa – Blas, Poha, Tousart (C), Mbappé – Harit, Augustin. (rozestavení 4-2-2)
    Náhradníci: Braat, Kwateng, Boscagli, Gelin, Aye, Thuram, Fuchs. Trenér: Ludovic Batelli (FRA).

    Itálie: Meret – Vitturini, Romagna (C), Coppolaro, Dimarco – Ghiglione, Barella, Locatelli, Picchi – Favilli, Minelli.(rozestavení 4-2-2)
    Náhradníci: Zaccagno, Edera, Cassata, Pezzella, Pontisso, Cutrone, Panico. Trenér: Paolo Vanoli (ITA).

    Rozhodčí: Alijar Aghajev (AZE). Asistenti: Milovan Djukić (MNE) , Igor Demeško (RUS). Čtvrtý rozhodčí: Roi Reinshreiber (ISR).
    Kapitán francouzské reprezentace Lucas Tousart, který na oficiálních internetových stránkách UEFA představil jednotlivě své spoluhráče. (Odkaz na článek najdete vedle modré šipky).

     
    Oba dva kormidelníci svých týmů před očekávaným finále udělali v sestavě pouze jednu změnu. V centru francouzské obrany se představí Jérôme Onguene, který nahradí Oliviera Boscagliho, zatímco na hrotu Itálie nastoupí Simone Minelli místo Giuseppeho Panica.
    Krásné a příkladné gesto obou trenérů před výkopem finále.

     
    V Německu panuje příjemné počasí, konkrétně 26 C°. Trofej pro vítěze evropského šampionátu je sice na hřišti ještě sama, oba týmy už jsou ale připraveny nastoupit na hrací plochu. Po zaznění obou národních hymen bude moci finále mezi Francií a Itálií začít. Pořadatelé doufají, že dnes padne rekordní návštěva.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Francie obstarala výkop finále, kterému předcházela minuta ticha na uctění památky obětí, jenž zemřeli při tragické střelbě v Mnichově.
     
    2
    Italové se hned v úvodu utkání zkusili dvakrát prosadit po pravém křídle, jenže zatímco v prvním případě poslali do šestnáctky nebezpečný přízemní centr, v tom druhém se prezentovali pouze nepřesnou kolmou přihrávkou, jenž skončila u brankáře Bernardoniho.
     
    3
    Vypadá to, že Itálie chce zaskočit Francii ostrým nástupem do zápasu, a zatím se ji to daří. Je potřeba říci.
     
    4
    Dimarco se nejprve prezentoval nepřesnou kolmou přihrávkou a vzápětí jeden z Italů zatáhl uprostřed hrací plochy za dres unikajícího Harita.
     
    5
    Poha se v úvodu utkání dostal po pěkném zpětném přízemním centru svého spoluhráče z levé strany šestnáctky do šance, jenže ze vzduchu nedokázal míč dobře zasáhnout a skončil za ním.
     
    6
    Francie právě vstřelila branku!
    Harit vyslal dopředu dlouhým kolmým pasem JEANA-KÉVINA AUGUSTINA, který si před dvěma protihráči zády k bráně parádně stáhl míč povedenou otočkou do běhu, pronikl mezi nimi jako nůž máslem a poté udělal parádní kličku vybíhajícímu brankářovi Meretovi! Fantastická ukázka individuální práce, po které Augustinovi už nezbývalo nic jiného, než míč z blízkosti po zemi poslat do prázdné brány.
    6. Jean-Kévin AUGUSTIN - 1:0
     
    8
    Itálii v úvodu utkání nevyšly dva útoky po pravém křídle, zatímco Francie hned z prvního nebezpečného udeřila, a nutno dodat, že to byla paráda.
     
    9
    Mbappé mohl přidat po další krásné kolmé přihrávce druhý gól, jenže z levé strany šestnáctky a poměrně složitého úhlu bránu přestřelil!
     
    10
    Itálie se snaží nyní zpomalit hru a po brzy inkasované brance držet míč na svých kopačkách.
     
    11
    Minelli si zpracoval míč a poté zpoza šestnáctky vypálil pravačkou, jeho pokus byl ovšem nepřesný a zamířil vedle pravé tyče.
     
    12
    Z finále EURO U19 mezi Francií a Itálií uplynulo více než deset minut, během kterých jsme již byli svědky jedné branky. Na straně galského kohouta ji vstřelil Augustin.
     
    13
    Zatím sledujeme fotbal ve vysokém tempu a hra se přelévá v rychlém tempu ze strany na stranu.
     
    14
    Minelli se dvakrát snažil prosadit středem hřiště, jenže jeho první střela byla zablokována dvoučlenným blokem a ke druhé už se nedostal.
     
    15
    Francouzský brankář předvedl nevídaný zkrat, když se vydal proti míči a vleže ho nedokázal zachytit, naštěstí pro něj ale dokázal svůj nezdar napravit dalekým odkopem do autu.
     
    16
    Francie se prezentuje nádherným kombinačním fotbalem a Italové kolikrát nevědí, kde jim hlava stojí.
     
    17
    Hráči galského kohouta předvedli na pravé straně hřiště nádhernou sérii narážeček, mezi kterou se vešla i jedna patička, jenže následná střela Blase zpoza šestnáctky zamířila vysoko nad.
     
    18
    Blas rozkmital na pravém křídle své rychlé nohy, jenže následný centr Pohy byl odvrácen.
     
    19
    Francie právě vstřelila branku!
    LUDOVIC BLAS střílí po přihrávce Michelina velice kuriózní gól a posílá Francii do dvoubrankového vedení!! Ludovic Blas poslal do šestnáctky od pravé postranní čáry prudký přízemní centr, který brankář Meret nedokázal udržet a od rukavic se mu odrazil na přední tyči do brány.
    19. Ludovic BLAS - 2:0
     
    20
    Mnoho sázkařů už musí trhat tiket, alespoň ti, kteří sázeli u sázkové kanceláře začínající na písmeno T. A že jich nebylo málo!
     
    21
    Augustin si srovnal v blízkosti šestnáctky míč na pravačku a tvrdě vypálil, jenže dvoučlenný italský blok nepropálil.
     
    22
    Po Augustinovi to zkusil z levé strany šestnáctky pro změnu aktivní Blas, jenže ani jeho střela na bránu neprošla.
     
    23
    Francouzský kapitán Tousart fauloval Minelliho a Itálie bude moci korigovat skóre z volného přímého kopu.
     
    24
    Dimarco, přezdívaný malý David Alaba, vypálil z volného přímého kopu, jeho následná střela ale zamířila nad.
     
    25
    Minelli se snaží protrhnout francouzskou obranu, jenže Diop se na levé straně šestnáctky nenechal opít rohlíkem a předvedl skvělý a čistý obranný zákrok.
     
    26
    Francie hraje naprosto uvolněně, a když je cesta směrem dopředu ucpaná, tak si její hráči pomáhají zpětnými přihrávkami. Chytrá hra.
     
    27
    Mbappé se snažil na pravé straně šestnáctky zpracovat zády k bráně dlouhé autové vhazování, jenže míč mu od nohy odskočil do zámezí.
     
    28
    A znovu Mbappé, který si potáhl míč blíže k šestnáctce a poté před dvěma italskými věžemi napřáhl k technické přízemní střele. Ta sice byla pořádně prudká, zamířila ovšem dobré tři metry vedle pravé tyče.
     
    29
    Francie nyní rozjela další nebezpečný útok po pravém křídle, odkud do šestnáctky mířil prudký zpětný centr, Augustin na něj ovšem nedosáhl. A i kdyby ano, tak mu zřejmě pořádně rozčísne účes.
     
    30
    Itálie je směrem vpřed naprosto neškodná a brankář Bernardoni je prakticky bez práce.
     
    31
    Augustin zůstal sedět na hrací ploše a už k němu spěchá dvojice lékařů.
    Jean-Kévin Augustin během fantastického gólového momentu.

     
    32
    Poha zkusil vypálit po ošetření svého spoluhráče zpoza šestnáctky, jenže jeho táhlý pokus zamířil pouze do náruče připraveného brankáře Mereta.
     
    33
    Žlutou kartu dostává Nicolò Barella (Itálie).
     
    34
    Poha rozehrál standardní situaci z levé strany hřiště a po jeho diagonálním pasu se málem dostal na vzdálenější pravé tyči do zakončení Onguene, míč mu ovšem přeskočil po odrazu od země pravou nohu.
     
    35
    Francie je zatím mnohem lepší, a to především v kombinační hře. Italové si navíc často pomáhají rukama, což kolikrát volá po žluté kartě.
     
    36
    Dimarco nestačil na levém křídle uprostřed hřiště zachytit míč na hrací ploše a Francouzi mohou po další nepřesné rozehrávce Italů v klidu vhazovat.
    Střelec druhé a velice kuriózní branky Francie Ludovic Blas.

     
    37
    Maouassa měl na levém křídle před sebou mnoho volného prostoru, jakmile se ovšem dostal k šestnáctce, tak se místo centru rozhodl pro zpětnou přihrávku.
     
    38
    Francie se nedokázala prosadit středem hřiště a Itálie může po levé straně hřiště vyrazit do rychlého protiútoku.
     
    39
    Dimarco nádherně odcentroval od levé postranní čáry, jenže Favilli jeho pas nedokázal na vzdálenější pravé tyči v ostrém úhlu zpracovat ani přesně sklepnout.
     
    40
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát něco málo přes pět minut a Francie pohodlně kontroluje své dvoubrankové vedení.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Davide Vitturini (Itálie).
     
    42
    Aktivní Mbappé si u levé postranní čáry nádherně prohodil míč přes Vitturiniho, který ho objal jako medvěd a zaslouženě viděl žlutou kartu.
     
    43
    Poha rozehrál standardní situaci a na přední levou tyč posílal prudký centr, ten ovšem Italové dokázali odhlavičkovat do bezpečí.
     
    43
    Locatelli na levé straně hřiště rozehrál rohový kop a uprostřed šestnáctky našel nádherným centrem Favilliho, jehož následná hlavička pořádně vystrašila francouzské fanoušky a skončila těsně vedle pravého horního rohu!
    43. Favilli mohl těsně před přestávkou zkorigovat skóre.
     
    44
    Vzápětí si po dalším Locatelliho centru, tentokrát od pravého rohového praporku, na vzdálenější tyči skvěle zpracoval míč Minelli, jeho následná prudká přízemní střela ale skončila pouze na boční síti!
     
    45
    Nad rámec prvního poločasu finále EURO hráčů do 19 let byla nastavena 1 minuta.
     
    45+1
    Blasův centr ze standardní situace Meret v pohodě stáhl ze vzduchu a v prvním poločase se už nic nestane.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Finále mistrovství Evropy hráčů do 19 let začalo pořádně zostra, když již v šesté minutě poslal Francii do vedení po fantastické otočce s míčem a kličce brankářovi Jean-Kévin Augustin. Po necelých dvaceti minutách se navíc prosadil Ludovic Blas, jehož přízemní střílený centr si brankář Meret nešťastně srazil do své brány. Italové mohli odpovědět v samotném závěru prvního poločasu, kdy po dvou rohových kopech v rychlém sledu hlavičkoval Favilly těsně mimo a Minelli poté pálil do boční sítě. Skóre po prvním poločase. Francie 2 Itálie 0.
    Francie U19 po dvou brzkých brankách sahá po třetím titulu.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:32.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Itálie rozehrála druhý poločas finále evropského šampionátu do 19 let, do kterého vstupuje s dvoubrankovým mankem a jednou změnou v sestavě.
     
    46
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Alberto Picchi, přichází Patrick Cutrone.
     
    47
    Trenér Itálie Paolo Vanoli sáhl ke změně v záložní řadě. Uvidíme, zda to kombinační hře Azzurri nějak pomůže.
     
    48
    Blas se prezentoval dlouhou kolmou přihrávkou, na kterou Harit těsně nedosáhl, a míč skončil v Meretově náručí.
     
    49
    Meret nestačil míč udržet po další nepřesné přihrávce Francie udržet na hrací ploše a daroval Francii rohový kop, následný Pohův centr byl ovšem uprostřed šestnáctky snadno odvrácen.
     
    49
    Žlutou kartu dostává Issa Diop (Francie).
     
    50
    Issa Diop uprostřed hřiště taktickým faulem zastavil unikajícího protihráče a za jeho držení za dres viděl žlutou kartu.
     
    51
    Hlavní rozhodčí Alijar Aghajev zatím řídí finále velice slušně a každé držení za dres správně odměňuje žlutou kartou.
     
    51
    Augustin se po Haritově skvělé zasekávačce do středu hřiště a kolmé přihrávce snažil na pravé straně šestnáctky zpracovat míč opět do běhu, tentokrát mu ale první dotyk nevyšel.
     
    52
    Obrázek hry se po přestávce nikterak nezměnil a Francie nadále dominuje.
     
    53
    Ludovic Blas si srovnal míč na levačku a z dálky napřáhl k dalekonosné střele, která zaplavala ve vzduchu a mířila pod břevno, Meret byl ovšem uprostřed brány připraven a míč vyboxoval na rohový kop!
     
    54
    Poha rozehrál na levé straně hřiště rohový kop, ani tentokrát ale jeho centr nic převratného nepřinesl. Itálie se bez potíží ubránila.
     
    55
    Blas se snažil na levé straně šestnáctky v blízkosti brankové čáry vybojovat míč, jenže přitom fauloval, když svého protihráče doslova zahodil jako papír.
     
    56
    Francie má velkou střeleckou převahu, na střely celkem vede 11:3 a na střely na bránu 4:0. Itálie během téměř hodiny hry zatím ani jednou nevystřelila na bránu.
     
    56
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Simone Minelli, přichází Simone Edera.
     
    57
    Trenér Itálie Paolo Vanoli má na lavičce sklopenou hlavu k zemi a moc dobře ví, že to s jeho týmem nevypadá vůbec dobře a navíc je jasně horší.
     
    58
    Harit napřáhl z pořádně dálky ke střele, ta ovšem nebyla dostatečně prudká na to, aby brankářovi Meretovi způsobila nějaké problémy.
     
    59
    Blas zády k bráně hlavou krásně prodloužil míč na Mbappého, který zkusil z pravé strany šestnáctky pohotově vypálit a jeho následná střela skončila těsně vedle pravého horního rohu brány!
     
    60
    Minelli se dokázal na pravé straně pokutového území mezi dvěma protihráči protlačit ke střele, jeho následný přízemní diagonální pokus byl ale příliš slabý na to, aby ho Bernardoni nezachytil.
     
    61
    Z finále mistrovství Evropy hráčů do 19 let uplynula hodina hry, po které Francie vede nad Itálií po vydařeném prvním poločase 2:0 a sahá po třetím titulu.
     
    62
    Francii vyrůstá další velice slušná generace fotbalistů a netřeba připomínat, že tým dospělých sahal na domácím šampionátu po titulu, o který ho připravilo Portugalsko.
     
    62
    Poha si hodil míč z pravačky na levačku a z dálky vypálil, jeho následná přízemní diagonální střela ale byla hodně nepřesná a zamířila mimo.
     
    63
    Azzurri již sáhli v sestavě ke dvěma změnám, nic se na jejich hře ovšem nezměnilo. Až na výjimky je Itálie směrem vpřed neškodná a bezzubá.
     
    64
    Jedinou vydařenou pasáž hry prožili Italové v závěru prvního poločasu, kdy mohli dvakrát udeřit v rychlém sledu po rohovém kopu.
     
    65
    Augustin po rychlém francouzském protiútoku práskl z dálky do míče a jeho následná prudká střela byla sražena nad břevno. Po následném Pohově centr byl Francouzům odpískán faul na brankáře Mereta.
     
    66
    Meret se při předchozí situaci zbytečně vydal proti míči a i podle komentátorů přímo na stadionu se o faul s největší pravděpodobností nejednalo.
     
    67
    Zajímavost:

    Největší skóre, které ve finále mistrovství Evropy hráčů do 19 let padlo, činilo čtyři góly a stalo se tak celkem třikrát.
     
    68
    Favilli si skvěle zaběhl za obranu, kam dostal nádhernou komou přihrávku, a už si to mířil směrem na bránu, jenže brankář Bernardoni skvěle vyběhl z brány a míč odkopl do bezpečí.
     
    68
    Harit rozehrál rohový kop a na následný centr si parádně naběhl na přední tyči obránce Onguene, jehož krásná hlavička skončila těsně nad břevnem a rozvlnila horní síť!
     
    69
    Italové začínají vypadat hodně unaveně a nevypadá to, že bychom se měli dočkat nějaké komplikace na francouzské straně vstříc třetímu evropskému titulu.
     
    70
    Francouzi se snažili poslat před bránu z pravé strany šestnáctky zpětný centr, ten však skončil pouze v Meretově náručí.
     
    71
    Onguene se krásně zbavil na levé straně hřiště svého strážce a poté v šestnáctce uvolnil Pohu, ten se také pokusil o zasekávačku a vyšla mu, jenže poté si míč ukopl do zámezí.
     
    72
    Hráči země galského kohouta už si s Itálií pohrávají a jakmile mohou, vyráží do rychlých protiútoků. Jeden z nich zakončil prudkou střelou zpoza šestnáctky Mbappé, jeho technický přízemní projektil ale zamířil zhruba dva metry vedle vzdálenější pravé tyče.
     
    73
    Augustin se mohl na pravé straně šestnáctky vrhnout před bránu, místo toho však hru zpomalil a přesnou přihrávkou našel Mbappého, ten vzápětí pálil z první, jenže po zemi pouze do rukavic Mereta.
     
    74
    Fanoušci na stadionu dokreslují atmosféru svícením mobilů a ti na straně Francie se baví hlasitým chorálem, který se zpívá například, když v Německu Bayern vstřelí gól. Určitě víte.
     
    75
    Francie má k dispozici volný přímý kop z velmi výhodné pozice. Jeho rozehrávka se ovšem kvůli postavení zdi prodlužuje.
     
    76
    Augustin krásně zvedl míč, který se přes hlavu hráčů ve zdi snášel k zemi a přesně k levé tyči, Meret byl u ní ale včas a nadvakrát jeho střelu z volného přímého kopu zneškodnil!
     
    77
    Mbappé dostal krásnou přihrávku do běhu od Pohy a poté se vřítil před bránu jako utržený ze řetězů, jeho následnou prudkou střelu z ostrého úhlu ovšem dokázal Meret vyrazit na rohový kop!
     
    78
    Následný rohový kop Francie, jmenovitě Pohy, nic nepřinesl a Itálie připravuje poslední střídání.
     
    78
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Paolo Ghiglione, přichází Francesco Cassata.
     
    79
    Itálie dvanáct minut před koncem využila poslední možnost střídání a zatím ji absolutně nic nevychází.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Manuel Locatelli (Itálie).
     
    81
    Poha na začátku poslední desetiminutovky rozehrál standardní situaci a jeho následný centr byl odvrácen za postranní čáru.
     
    82
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Ludovic Blas, přichází Jérémy Gelin.
     
    82
    Francie právě vstřelila branku!
    Harit si v dnešním finále připsal druhou asistenci a tentokrát jeho přihrávky dokonale využil LUCAS TOUSART, francouzský kapitán, který zpoza šestnáctky napřáhl k přízemní střele, a ta se nešťastně od stehna jednoho z obránců Itálie odrazila k levé tyči.
    82. Lucas TOUSART - 3:0
     
    83
    Itálie je na kolenou a je jasné, že Francie získá třetí titul a možná stylově výsledkem 3:0.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Andrea Favilli (Itálie).
     
    84
    Žlutou kartu dostává Clément Michelin (Francie).
     
    85
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Denis Will Poha, přichází Marcus Thuram.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Francesco Cassata (Itálie).
     
    87
    Cassata se po inkasování žluté karty blýskl skvělou střelou zpoza šestnáctky, jenže Bernardoni byl připraven a jeho pokus vyrazil směrem zpět do hry!
     
    88
    K předchozí sérii žlutých karet nutno dodat, že jeden z Italů měl být vyloučen poté, co svého protihráče při slovní přestřelce udeřil hlavou do obličeje ve stylu Zidana.
     
    89
    Brankář Bernardoni zažil horký chvilky, když podcenil skákavý míč a ten se následně od břevna odrazil do jeho náruče.
     
    90
    Nad rámec finále byly nastaveny 3 minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Francie: ze hřiště odchází Amine Harit, přichází Jeando Fuchs.
     
    90+2
    Francie právě vstřelila branku!
    Mbappé se na pravé straně v blízkosti šestnáctky nádherně zbavil protihráče, když si míč přehodil přes jeho hlavu a poslal na vzdálenější tyč přetažený centr. Na ten si vzápětí naběhl Maouassa a nádherným centrem uprostřed šestnáctky našel nabíhajícího ISSU DIOPA, který míč o břevno poslal do sítě.
    90+2. Issa DIOP - 4:0
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Francie na začátku turnaje podlehla Anglii, od té doby však neinkasovala v jednom zápase více než jeden gól a zásluhou pevné obrany a skvělé ofenzivní hry zaslouženě dokráčela pro třetí evropský titul! Letos to odnesla Itálie, do jejíž sítě se postupně trefily Jean-Kévin Augustin, kontroverzně z centru Ludovic Blas, kapitán Lucas Tousart a v nastaveném čase Issa Diop. Konečný výsledek. Francie 4 Itálie 0.
    V Německu byl ve finále vyrovnán rekord z Doněcku, kde v roce 2009 sledovalo finále mezi Ukrajinou a Anglií 25 100 diváků.

     
    Italové jsou pochopitelně zklamaní a leží bezmocně na trávníků, ze kterého se budou muset brzy zvednout a dojít si pro ocenění za druhé místo. Francouzi již vytvořili uličku úcty a za chvíli to budou oni, kdo po hladké výhře 4:0 dokráčí pro trofej, historicky třetí. Francie bude mít na Mistrovství světa v Rusku 2018 velice silný tým. Ne, že by ten současný byl slabý.
    Hráči Francie U19 zvedají nad hlavu třetí titul mistrů Evropy!
     
    Francie se stala prvním týmem, který od roku 1995, kdy Řecko porazilo ve finále 4:1 Španělsko, nastřílel ve finále do sítě soupeře čtyři góly a vyrovnal tak současný rekord. Francie porazila Itálii 4:0 a stala se potřetí mistrem Evropy hráčů do 19 let, tentokrát v Německu. S tímto konstatováním se s Vámi loučí Tomáš Reiner. Příjemný zbytek večera a léta! (22:54:06)

    Tomáš Reiner

    Branky: 6. Augustin, 19. Blas, 82. Tousart, 90+2. Diop

    Karty:   49. Diop (FRA), 84. Michelin (FRA) – 33. Barella (ITA), 41. Vitturini (ITA), 80. Locatelli (ITA), 84. Favilli (ITA), 86. Cassata (ITA)


    Střely na branku: 10:2. Střely mimo: 9:3. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:17.
    Francie: Bernardoni – Michelin, Onguene, Diop, Maouassa – Blas (82. Gelin), Poha (85. Thuram), Tousart (C), Mbappé – Harit (90+1 Fuchs), Augustin. (rozestavení 4-2-2)
    Náhradníci: Braat, Kwateng, Boscagli, Aye. Trenér: Ludovic Batelli (FRA).

    Itálie: Meret – Vitturini, Romagna (C), Coppolaro, Dimarco – Ghiglione (78. Cassata), Barella, Locatelli, Picchi (46. Cutrone) – Favilli, Minelli (56. Edera).(rozestavení 4-2-2)
    Náhradníci: Zaccagno, Pezzella, Pontisso, Panico. Trenér: Paolo Vanoli (ITA).

    Rozhodčí: Alijar Aghajev (AZE). Asistenti: Milovan Djukić (MNE) , Igor Demeško (RUS). Čtvrtý rozhodčí: Roi Reinshreiber (ISR)
    bahis siteleri