Jihlava – Olomouc 0:6 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
0:6 (0:1, 0:1, 0:4)
HC Olomouc
Úterý 02.08.2016, 18:00 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Dukla Cup
Partner:
    57:53 Adam ZEMAN - 0:6
     
    57:53
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hlavní rozdíl dnešnho zápasu je proměňování šancí. Možná již trošku odevzdaný domácí celek inkasuje pošesté. Po levé straně se do pásma protáhl ADAM ZEMAN, vystřelil po ledě a ze středu levého kruhu se trefil přesně k levé tyčce Svobody.
     
    56:15
    Jiří Severa přebruslil obránce a mířil sám na branku. Hráč Olomouce se k němu stačil ještě vrátit a ztížit jihlavskému forvardovi zakončení, což se povedlo a domácí mladík si vylámal zuby na dnes výborném Konrádovi.
     
    55:41
    A právě Jiří Ondrůšek nyní putuje na trestnou lavici, když se dopustil nedovoleného bránění při jihlavském protiútoku.

    Na vyloučení: 7-6.
     
    55:17
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Početný hostující kotel si přál bůra, který právě přichází. Po rychlé akci a přihrávce bývalého jihlavského hráče Zemana se prosazuje JIŘÍ ONDRŮŠEK a je tak prvním obráncem, který si dnes připisuje gólový zářez. Asistence: Adam Zeman.
     
    54:44
    Lukáš Jícha se dostal mezi kruhy ke kotouči, ovšem ani on čestný úspěch svého týmu nevstřelil, mířil těsně nad branku.
    51:33 Jan KNOTEK - 0:4
     
    51:33
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci získali ve středním pásmu kotouč a založili protiútok dva na dva. Laš přejel modrou, přihrál mezi kruhy pro JANA KNOTKA a ten střelou z první propálil Miroslava Svobodu. Asistence: Marek Laš.
    48:20 Marek LAŠ - 0:3
     
    48:20
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Nezdařené bekhendové vyhození Stoklasy proti napadajícímu Lašovi zachytil na modré jeden z hráčů hostí. Přihrál znovu MARKU LAŠOVI, jehož střelu z pravé strany stihl Svoboda zneškodnit, ovšem po smolném odrazu jednoho z jihlavských hráčů se kotouč dostal za jeho záda. Bez asistence.
     
    41:38
    Hned po střele Čachotského napadl jihlavského útočníka možná trošku zbytečně Roman Rác a sudí jej posílají na dvě minuty na trestnou lavici.

    Na vyloučení: 7-5.
     
    41:38
    Hezká akce Dukly, ve které byl znovu Tomáš Čachotský. Před jihlavskou devadesátkou se rozestoupila obrana hostí, takže si sjel po pravé straně až před branku a vystřelil na horní roh vzdálenější tyče, kde byla připravená lapačka Konráda.
    38:07 Petr STRAPÁČ - 0:2
     
    38:11
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Nyní se již vítkovická posila v dresu Olomouce prosazuje. K PETRU STRAPÁČOVI, čekajícímu mezi kruhy, se dostal puk po nahrávce Ostřížka. Bývalý vítkovický plejer si na okamžik počkal a poté zamířil kolem lapačky Svobody k levé tyči. Asistence: David Ostřížek.
     
    37:11
    Po vyhraném buly hostí se kotouč zpoza branky odrazil k levé tyči pro Romana Ráce. Ten byl překvapený a nestihl jej trefit. Ovšem za malý okamžik střílel z mezikruží Petr Strapáč a Miroslav Svoboda vytáhl pohotový zásah vyrážečkou.
     
    34:13
    V levém rohu za brankou Jihlavy se do sebe pustili domácí bek Jiří Dobrovolný a hostující útočník Roman Rác. Oba dva dostávají dvě minuty za hrubost.

    Na vyloučení: 7-4.
     
    31:47
    Hra je po sedmi vteřinách od signalizovaného trestu přerušena. Ven jde obránce Vítězslav Beutl, jenž se provinil před vlastní klecí vysokou holí.

    Na vyloučení: 6-3.
     
    28:03
    Roman Rác si dělal u mantinelu poblíž levého kruhu prostor, jenže kotouč mu uskočil od hole. Olomouc i tak zůstala u puku a když se týž hráč hostí pokoušel před brankou tečovat puk, zahákoval jej Vlastimil Bilčík.

    Na vyloučení: 6-2.
     
    26:30
    Po zakázaném uvolnění vyhrála Olomouc buly na pravém kruhu před brankou Jihlavy a hned po něm vypálil Adam Zeman, jenž mířil těsně nad levý horní růžek branky Svobody.
     
    25:34
    Znovu aktivní David Březina, který zkusil střelu znovu z pravého kruhu. Ač mu do ní padal hráč hostí, stihl Březina vystřelit a Konrád puk zdárně schovává do lapačky, navíc předvedl pohledný semafor.
     
    24:34
    Tečovaný pokus Jíchy zblízka snadno zneškodnil Branislav Konrád. Poté měl mnohem těžší úlohu, když se jihlavský mladík dostal s pukem před jeho branku, ovšem kotouč se zastavil někde pod betony gólmana.
     
    23:38
    Nyní se již bude pískat. Po buly poslal u pravého rohu za vlastní brankou Adam Zeman na hrazení Lukáše Jíchu a dostává dvě minuty za vražení na hrazení.

    Na vyloučení: 5-2.
     
    17:57
    Tentokrát servíroval kotouč z pravé strany před branku Jakub Herman. Našel přesně Tomáše Fořta, ten však těsně minul prostor u pravé tyčky z pohledu Svobody. Mezitím již skočil na led Jiří Dobrovolný.
     
    17:40
    Přesilovka hostí pět na tři bude nyní trvat jen 16 vteřin. Jiří Říha jde ven na dvě minuty za vražení na hrazení.

    Na vyloučení: 5-1.
     
    16:55
    Výborný zákrok Miroslava Svobody. Jan Knotek poslal z pravého kruhu puk před branku, konkrétně k levé tyči, kde byl zcela volný Anatolij Protasenja, ovšem novic v bráně Dukly se roztáhl a jeho střelu zneškodnil.
     
    15:56
    67 sekund přesilovky Olomouce pět na tři. Jiří Dobrovolný byl potrestán za hru vysokou holí. Šance pro Hanáky. Bude se vhazovat na pravém kruhu.

    Na vyloučení: 4-1.
     
    15:03
    Rychlé nohy ukázal Tomáš Fořt, kterého po nahrávce Hermanovi před branku zahákoval Vlastimil Bilčík a také on jde na trestnou lavici, dvě minuty.

    Na vyloučení: 3-1.
     
    14:45
    Richard Diviš mířil z bezprostřední blízkosti jen do Konráda, z dorážky se neprosadil ani Marek Pulkrab, jelikož minul kotouč.
     
    08:43
    Domácí mají kotouč za brankou. Po rychlém kontru se jej ve středním pásmu zmocnil Tomáš Čachotský, nabruslil si až před branku, ovšem Konráda po kličce nepřekonal a z dorážky mezi kruhy se neprosadil ani Lukáš Jícha.
     
    06:28
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hanáci druhou přesilovou hru využívají, a to po osmi vteřinách. Vyrůbalíkovu střelu od modré ještě stačil Miroslav Svoboda vyrazit, jenže před brankou byl nepokrytý JAN KNOTEK a poslal puk doprostřed branky nad padajícím a přesunujícím se gólmanem Dukly. Asistence: Martin Vyrůbalík.
     
    06:20
    Druhé vyloučení na straně Dukly. Jiří Severa si před brankou počínal nedovoleně a sudí viděli jeho podražení.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    06:15
    Pohledná akce hostí. Po několika rychlých přihrávkách vypálil z pravého kruhu Jakub Matai, jenže zamířil jen těsně vedle levé tyčky.
     
    03:20
    Prakticky hned po buly se Olomouc dostala ke střele. Jihlavští fanoušci si pamatují Anatolije Protasenju, jak téměř každý puk z blízkosti branky dostal za čáru. Povedlo se mu to i tentokrát, ovšem gól pro posunutou klec neplatí.
     
    03:04
    Hosté si také zahrají přesilovku, Jihlava hrála v příliš mnoha hráči. Na trestnou lavici usedá Štěpán Štěpánek.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    01:04
    První vyloučení v zápase přichází již po 64 vteřinách a na trestnou lavici jde hostující bek Jan Jaroměřský za podražení.

    Na vyloučení: 0-1.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 7. Knotek (Vyrůbalík), 39. Strapáč (Ostřížek), 49. Laš, 52. Knotek (Laš), 56. Ondrůšek (Zeman), 58. Zeman


    HC Dukla Jihlava: Svoboda (Sáblík) – Stríž, Kajínek, Říha, Bilčík, Dundáček, Grebenyuk, Dobrovolný, Půža – Varga, Štěpánek, Stoklasa – Čachotský, Jícha, Diviš – Síkela, Březina, Anděl – Severa, Pulkrab, Kondratěv. Trenér: Petr Vlk
    HC Olomouc: Konrád (Falter) – Beutl, Vyrůbalík (C), Jaroměřský, Ondrůšek, Škůrek, Klvaňa – Protasenja, Knotek, Laš – Rác, Ostřížek, Strapáč – Fořt, Herman, Holec – Danišovský, Zeman, Matai – Jergl. Trenér: Zdeněk Venera

    Rozhodčí: Hribík, Pilný – Kotlík, Polák

    Diváci: 753
    thejrc.org