Porto – AS Řím 1:1 (kon.) | Villarreal – Monaco 1:2 (kon.) | Dundalk – Legia 0:2 (kon.)
Ludogorec – Plzeň 2:0 (kon.) | Celtic – Beer Ševa 5:2 (kon.)
konec
Celtic Glasgow
5:2 (3:0)
Hapoel Beer Ševa
Středa 17.08.2016, 20:45 • Celtic Park, Glasgow (kapacita 60 411 míst) • Liga mistrů (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dámy a pánové, fotbaloví fanoušci, vítejte u sledování online přenosu z utkání předkola Ligy mistrů, kdy na sebe v Glasgowě na stadionu Celtic Park narazí skotský mistr, slavný vítěz soutěže z roku 1967, tedy Celtic FC, a jeho izraelský soupeř Hapoel Be'er Sheva. Čeká nás tedy první část souboje o vstupenku do základních skupin nejslavnější klubové soutěže světa. Utkáním vás bude provázet Jaroslav Svoboda.
     
    HAPOEL BE'ER SHEVA je izraelský fotbalový klub založený v roce 1949, tedy z hlediska fotbalové historie vcelku mladým týmem. Své domácí zápasy hraje na stadionu Turner Stadium, který má kapacitu 16 126 míst, a který se nachází v izraelském městě Be'er Sheva, chcete-li v českém přepisu Beerševa, sedmém nejlidnatějším městě v Izraeli.

    Hapoel je předním izraelským klubem, který ve své historii slavil třikrát mistrovský titul. Po úspěších v sezónách 1974/75 a 1975/76 tedy potřetí vloni.

    Letos tak poprvé v historii zasáhl do bojů v Lize mistrů a po dvou postupech nyní bude bojovat o historický úspěch v podobě účasti v základních skupinách soutěže. V obou předchozích soubojích, kdy narazil na moldavský Šerif Tiraspol a řecký Olympiakos Pireus, vybojoval na půdě soupeře remízu 0:0, zatímco doma vyhrál.

    Klubovými barvami Hapoelu jsou červená a bílá barva a v kádru soupeře jednoznačně převažují fotbalisté izraelské národnosti, kteří jsou doplněni o pět cizinců: Nigerijce Johna Ogua a Anthonyho Nwakaemeho, Portugalce Miguela Vítora, Rumuna Ovidia Hobana a Brazilce Lúcia Maranhãa.
     
    CELTIC FC GLASGOW je jedním z nejslavnějším klubů evropské fotbalové historie, byť v současnosti rozhodně nepatří mezi absolutní špičky na kontinentu. Ale i nadále má kvalitu, která byla podpořena předsezónními příchody hráčů v podobě zkušeného Kola Tourého, talentovaného francouzského útočníka Moussy Dembelého či Scotta Sinclaira, který přišel z Aston Villy a hned se prezentoval i důležitými góly. Své domácí zápasy hraje klub na proslulém Celtic Parku, kde tedy budeme sledovat i toto utkání.

    Celtic je společně s městským rivalem Rangers FC historicky nejúspěšnějším skotským klubem nejen v počtu titulů, ale i z hlediska evropské stopy. Nicméně na rozdíl od Rangers Celtic má na kontě vítězství v Lize mistrů, tehdy ještě hrané pod označením PMEZ, když v roce 1967 jako první tým z britských ostrovů slavil vítězství poté, co porazil v Lisabonu Inter Milán.

    Po finančních problémech Rangers neměl Celtic ve Skotsku konkurenci, pětkrát v řadě získal titul. Letos pak touží po postupu do skupinové fáze Ligy mistrů.
     
    DOSAVADNÍ CESTA KLUBŮ SOUTĚŽÍ

    CELTIC FC GLASGOW
    2. předkolo
    Lincoln Red Imps – Celtic FC 1:0
    Gól: Lee Casciaro (48')
    Celtic FC – Lincoln Red Imps 3:0
    Góly: Lustig (23'), Griffiths (25'), Roberts (29')

    3. předkolo
    FC Astana – Celtic FC 1:0
    Góly: Logviněnko (19') – Griffiths (78')
    Celtic FC – FC Astana 2:1
    Góly: Griffiths (45+2', penalta), Dembelé (90+2', penalta) – Ibraimi (62')

    HAPOEL BE'ER SHEVA
    2. předkolo
    Hapoel Be'er Sheva – Sheriff Tiraspol 3:2
    Góly: Ogu (43'), Barda (52', penalta), Radi (90', penalta) – Ivančič (22'), Brezovec (64')
    Sheriff Tiraspol – Hapoel Be'er Sheva 0:0

    3. předkolo
    Olympiakos Pireus – Hapoel Be'er Sheva 0:0
    Hapoel Be'er Sheva – Olympiakos Pireus 1:0
    Gól: Tzedek (79')
     
    Dámy a pánové, ještě jednou hezký večer při sledování přímého přenosu utkání mezi Celtic FC a Hapoel Be'er Sheva! Jsou známy již sestavy obou klubů, ta domácí je na první pohled ofenzivnější, kdy Brendan Rodgers sice postavil do útoku pouze Griffithse, ale toho budou vydatně podporovat ofenzivně laděná křídla Sinclair s Forrestem i podhrotový Australan Rogic. To hosté vyrukují do duelu hned s pěti beky, takže zřejmě znovu budou chtějí venku uhrát remízu 0:0, tak jako v předchozích dvou předkolech Ligy mistrů.
     
    Úvodní sestavy:

    Celtic Glasgow: Gordon – Tierney, O'Connell, Touré, Lustig – McGregor, Brown (C) – Sinclair, Rogic, Forrest – Griffiths.
    Náhradníci: Fasan – Nir Bitton, Dembelé, Christie, Janko, Sviatchenko, Hederson. Trenér: Brendan Rodgers.

    Hapoel Be'er Sheva FC: Goresh – Davidzada, Tzedek, Taha, Hoban, Ben Bitton – Nwakaeme, Ogu, Radi, Melikson (C) – Lúcio Maranhao.
    Náhradníci: Haimov – Turjman, Buzaglo, Sahar, Broun, Ohayon, Shabtai. Trenér: Barak Bakhar.

    Rozhodčí: Damir Skomina – Jura Praprotnik, Robert Vukan (vše Slovinsko).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Do zápasu zbývá ještě pár minut. Oba týmy letos nemusely být v posledním kole vyřazovacích bojů před základními skupinami nebýt "penaltových zápasů". Hapoel těžil ze dvou penalt ve 2. předkole proti Tiraspolu, v utkání doma, když se trefili Barda a v 90. minutě Radi. I Celtic zachránily pozdní penalty, a to v duelu proti Astaně, také doma. Nejprve v nastavení první půle trefil Griffiths gól na 1:0, v nastavení celého utkání v 92. minutě pak Dembelé rozhodl o postupu skotského mistra. Nutno dodat, že Celtic byl celé utkání jasně lepším týmem.
     
    Oba celky jsou již v tunelu vedoucím na hřiště a Celtic Parkem zní známý song právě od fanoušků Celticu či Liverpoolu, tedy You'll never walk alone, který v nesmrtelné verzi nazpíval například i Elvis Presley.
     
    I zprostředkovaně zpěv 60 000 fanoušků nahání husí kůži, atmosféra pak přímo na stadionu je naprosto neopakovatelná a nepopsatelná.
     
    Zatímco izraelský tým letos došel nejdál ve své klubové historii v evropských pohárech, tak Celtic samozřejmě už má za sebou výraznější úspěchy. Základní skupinu Ligy mistrů hrál naposledy v sezóně 2013/2014, kdy se střetl ve skupině H s evropskými giganty FC Barcelona a AC Milán, kvartet pak doplnil Ajax Amsterdam. Právě s ním také získal Celtic jediné body.
     
    Oba týmy vstupují na trávník a samozřejmě z ochozů zní bouřlivý aplaus směřující hlavně k domácím hráčům! Obrovské choreo v kotli domácích na podporu Brendana Rodgerse, nového manažera Celticu.
     
    Oba kapitáni, domácí Brown a hostující Melikson, provedli los.
     
    Výkop utkání budou mít hosté, zápas co nevidět začne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Balon až u Gordona a Celtic rozehrává první akci zápasu.
     
    1
    Ale již hosté, kteří hrají v červeném, u míče a míří směrem vpřed.
     
    3
    Scott Brown střílí a domácí budou zahrávat první rohový kop utkání.
    3.
     
    4
    Tom Rogic poslal centr do vápna, hosté sice odvrátili hru, ale pak zpoza šestnáctky bez přípravy vystřelil Scott Sinclair, nedávná posila skotského týmu z Aston Villy, jeho rána o zem však míjí branku Be'er Shevy.
     
    5
    McGregor se snažil poslat přihrávku vpřed na Forresta, ten byl ale čistě tělem důrazně odstaven od hry.
     
    5
    Útok hostů v poklidu pokryl Kolo Touré, který z první odvrátil přihrávku vpřed.
     
    5
    A z této rychlé kontra rozehrávky se nakonec dostal míč až k Forrestovi na pravé křídlo, hráč domácích se zbavil bránícího hráče, ale jeho centr do vápna měl velmi chabé parametry na to, aby způsobil Hapoelu nějakou škodu.
     
    6
    Další rychlá souhra Celticu, která začala u Tourého, nakonec Sinclair lehce přiťukl na Tierneyho a skotský mladíček vypálil vysoko nad.
     
    7
    Celtic je od úvodních minut aktivnějším týmem a znovu je u míče, tentokrát ale jeho útok hosté zastavili a Celtic bude vhazovat, jmenovitě Tierney vhodí míč zpět do hry.
     
    8
    Chvíle klidu pro Hapoel, který je v držení míče před svou šestnáctkou, ale i tak čelí aktivnímu a rychlému přistupování ze strany soupeře.
     
    9
    Celtic právě vstřelil branku!
    Podobná chyba brankáře Be'er Shevy Goreshe, jakou předvedl proti Astaně domácí Gordon! Goresh vyběhl až na hranici šestnáctky odehrát přihrávku na Sinclaira, při té příležitosti doslova srazil útočníka domácích, ale TOM ROGIC následně dává gól do prázdné branky! Asistence: Sinclair.
    9. ROGIC - 1:0
     
    10
    A David Goresh ještě dostává žlutou kartu za zákrok na Sinclaira.
     
    11
    A teď hlavní rozhodčí Skomina odpustil hostům jasnou penaltu, kdy bránící hráč skluzem sice lehce, ale dohrál Sinclaira, který si ve vápně pokryl tělem míč! Pokračuje se ve hře, ale tohle byl hodně hraniční, spíš už za hranicí pravidel hraný zákrok!
     
    12
    Hosté se teď vytahují z defenzívy a snaží se rychle něco udělat s výsledkem, centr Davidzady zleva ale přeletěl vápno a končí zcela mimo dosah hráčů hostujícího týmu.
     
    14
    Opět jsou u hry hosté, kteří tedy poprvé v letošních bojích v Lize mistrů inkasovali na půdě soupeře gól.
     
    14
    Rogicův centr do vápna odvrací Taha, Hapoel se pro tuto chvíli ubránil, ale znovu zelenobílí u míče.
     
    15
    Další prudká přihrávka za obranu, tentokrát mířil pas na Leighe Griffithse, ale autor již tří branek z předchozích zápasů Celticu v předkole Ligy mistrů měl k míči dál než David Goresh.
     
    16
    Tierneyho centr zleva do vápna hostů odvrací Tzedek, Celtic ale opět rychle získává míč na své kopačky.
     
    17
    Tom Rogic dostal před vápnem chviličku prostoru, tak si zkusil posunout míč doleva a vypálit, jeho rána po zemi ale nemohla Goreshe zaskočit.
     
    18
    Lustig vhazuje na začátku osmnácté minuty utkání nedaleko své šestnáctky.
     
    18
    Rogic si počínal nedovoleně v souboji s Hobanem a Hapoel bude zahrávat z poměrně zajímavé pozice přímý kop. Nějakých 30 metrů od Gordonovy branky, míč si staví dvojice Radi a Davidzada.
     
    19
    Be'er Sheva zkusila signál, který ale hostům absolutně nevyšel, Celtic si situaci pohlídal a ihned obrací vpřed.
     
    19
    Rogic se uvolnil přes Tzedka a už se pokoušel centrovat od brankové čáry do prostoru malého vápna, ale Goresh míč pokryl a vzrušení v Celtic Parku tak zbytečné.
     
    20
    Pressing domácích znovu tropí Hapoelu potíže a dokonce až ke Goreshovi rozehrávají beci soupeře, posléze Ben Bitton zcela ztrácí míč.
     
    21
    A znovu Bitton pod tlakem jen odkopává vpřed, kde míč sbírá Tierney, Celtic nakonec bude vhazovat.
     
    21
    Ani chvíli volného prostoru a času nedostávají hráči Be'er Shevy, znovu se potvrzuje, že Rodgers velmi dobře fyzicky připravil svůj tým na novou sezónu.
     
    22
    Přesto nakonec Hapoel dostal míč až na útočnou linii, Kolo Touré však situaci řeší nekompromisním odkopem a okamžitě burcuje své spoluhráče k větší ostražitosti.
     
    23
    Aktivní Davidzada se znovu snaží táhnout útok hostů, nakonec přichází i centr do vápna. Jenže opět pozorná defenzíva domácích, kdy se sbíhající Radi nedostal do koncovky, bránící hráč se s ním pečlivě vrátil.
     
    24
    Vhazování pro Celtic poblíž půlící čáry na polovině Hapoelu, opět míč pošle do hry Tierney.
     
    24
    Celtic přece jen po úvodní brance polevil v náporu.
     
    24
    Tierney se zasekávačkou lehce zbavil Bena Bittona a ihned následoval centr na zadní tyč, kam si nabíhal Forrest, Davidzada ale hlavičkou odvrátil nebezpečí, tedy aspoň na chvili. Roh pro Celtic.
     
    25
    Rogicův centr mířil na Lustiga, ale znovu odvrací zadáci hostů a nadchází další roh.
     
    26
    Tak Ben Bitton zatím nehraje dobrý zápas. Teď skrze něj zkoušel centrovat Sinclair a zadák Hapoelu zahrál rukou. Takový zkrácený roh pro Celtic z nebezpečného úhlu.
     
    26
    Trošku překvapivě se míč dostal až ke Kolo Tourému, ale ten nestačil zareagovat na přední tyči v těžké pozici tak, aby poslal míč na branku. Odkop pro Goreshe.
     
    27
    Teď se ale Bitton blýskl v lepším světle a jmenovec izraelského hráče z kádru Celticu, který dnes je jen na střídačce, poslal z pravé strany nepříjemný centr, který však jen prosvištěl za hukotu tribun vápnem a končí za brankovou čárou.
     
    28
    Nwakaeme se uvolnil, ještě přiklepl spoluhráči, centr do vápna ale byl znovu dlouhý, Melikson napálil míč až na druhou stranu vápna, kde Tierney pokrývá hru.
     
    30
    Rogic se Sinclairem se snažili vykombinovat nějakou zajímavou situaci před šestnáctkou, ale Sinclair nakonec ztratil míč a ještě fauloval soupeře.
     
    30
    A nakonec Damir Skomina oceňuje zákrok Scotta Sinclaira žlutou kartou, takže na kartonky vyrovnáno 1:1, na góly ale stále v čele domácí zásluhou Rogicova zásahu.
     
    31
    Tzedek rozehrál přímý kop, ale hrdina duelu proti Olympiakosu, kdy vstřelil postupový gól, tentokrát jen nahrál na kopačky domácím hráčům.
     
    32
    Touré se vydal na výlet, rozhýbal hru a předal Rogicovi, následný centr Forresta do vápna ale hosté odvrací.
     
    34
    Z ničeho nic se za obranou soupeře objevil Griffiths, těžko říci, zda si svůj náskok na zadáky vypracoval rychlostí či postavením v ofsajdu, ale Goresh odehrává před Griffithsem do bezpečí.
     
    35
    Griffiths si počínal v útočné snaze nedovoleně a hra tak míří na kopačky Hapoelu.
     
    35
    Tierney se uvolnil vlevo a poslal rychlý centr na zcela volného Sinclaira, který z první zakončil, ale přesně do míst, kde stál Boresh! Tohle volalo po lepším zakončení!
     
    36
    A na druhé straně precizní O'Connell, který odvedl perfektně černou práci a skluzem ve vápně odvrací hru do bezpečí, za což sklízí aplaus tribun.
     
    37
    Hned tři fauly musel ustát Brown, sudí i tak dal domácím výhodu, ale když z ní Griffiths pod tlakem nic nevytěžil, již opravdu Skomina píská faul a následuje přímý kop Celticu.
     
    37
    Rozehrál Lustig, následně míč mířil na Sinclaira, ten však stál v ofsajdu.
     
    38
    Griffiths rozehrál dobře akci domácích, následoval rychlý průnik po pravém křídle a centr do vápna, Rogic ale z voleje netrefil ideálně a k míči se pak k dorážce nedostal, protože Bores přečetl hru.
     
    40
    Celtic právě vstřelil branku!
    Nádherná trefa domácích! Kolo Touré roztáhl hru do křídla, odkud poslal James Forrest nádherný centr na zadní tyč, který podcenil jeden z bránících hráčů! Zezadu totiž k míči dosprintoval LEIGH GRIFFITHS a tvrdou hlavičkou překonal bezmocného Goreshe! Asistence: James Forrest.
    40. GRIFFITHS - 2:0
     
    42
    Další šance domácíc, tentokrát míč míří ale vysoko nad, pokud jsem dobře viděl, autorem střeleckého pokusu byl Leigh Griffiths.
     
    43
    A znovu po inkasované brance vystrkuje Hapoel růžky, a opět je u toho dobře hrající Davidzada, ale jeho centr tentokrát srazil Lustig a vysoký míč chytá do náruče pohodlně Gordon.
     
    45
    Gordon dobře přečetl hru a Celtic znovu rychle otáčí hru vpřed.
     
    45
    Až z toho byla možnost pro Griffithse, kterému se rýsoval volný prostor, ale Tedzek to vzal do svých rukou! Faul na hranici vápna neznamená jen slibný přímý kop, ale i žlutou kartu pro zadáka Hapoelu.
     
    45+1
    Griffiths si staví míč...
     
    45+1
    Celtic právě vstřelil branku!
    FANTASTICKÝ GÓL LEIGHE GRIFFITHSE! Nádherná rána do šibenice a Goresh se teď mohl natahovat jak chtěl, s tímhle by měl problém i kříženec Buffona s klokanem! A hluboko pod Celtic Parkem lze určitě naměřit seizmické otřesy! Celtic vede 3:0!
    45+1. GRIFFITHS - 3:0
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Dvě tvrdé rány inkasoval Hapoel v závěru úvodního poločasu, kdy "ničitel Griffiths" vstřelil již svou čtvrtou a pátou trefu v dosavadním průběhu Ligy mistrů, tedy v necelých pěti zápasech! Hlavně gól na 3:0 je opravdu z kategorie luxusních!

    Ku prospěchu domácí věci je nutno zmínit i to, že hosté se prakticky nedostali do větší šance. Celtic je naopak permanentně nebezpečný a úvodní porážka sezóny proti Lincoln Red Imps na ledě gibraltarského trpaslíka, mimochodem zatím jediné nepočítáme-li zápasy International Champions Cupu, je v bouřlivém prostředí Celtic Parku nejspíš zapomenuta.
     
    STATISTIKY PRVNÍHO POLOČASU

    Střely celkem: 11:0
    Střely na branku: 6:0
    Střely mimo branku: 5:0

    Držení míče: 56 % : 44 %

    Rohy: 3:0
    Žluté karty: 1:2
     
    Druhý poločas za malou chvíli začne.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Zdá se, že ani jedno z mužstev neprovedlo změnu na soupisce, dopředu míří po levé straně domácí hráči.
     
    47
    Rogic si počínal ve vápně soupeře nedovoleně, fauloval Davidzadu a hosté budou u míče.
     
    48
    Další faul domácích, tentokrát ale O'Connell porušil pravidla podstatně blíže své brance, to může být zajímavá situace pro hosty.
     
    49
    Davidzada poslal centr do vápna, kde si naskočil nigerijský hráč Ogu, ale jeho hlavička míří mimo.
     
    50
    Ostrý faul na Forresta v podání Hobana a teď může být zadák Hapoelu rád, že se to obešlo jen s velmi důraznou domluvou hlavního rozhodčího a nikoliv s karetním oceněním.
     
    51
    Další útok domácích, tentokrát Griffiths převzal roli nahrávače, jeho centr zleva ale byl příliš dlouhý.
     
    51
    Samozřejmě že výsledek 0:3 je pro hosty hodně složitý, v domácí odvetě by totiž musel izraelský mistr zahrát vzadu na nulu a přitom vstřelit tři góly. Na druhou stranu Celtic je pravda stále mimo svůj stadion a hlavně tedy mimo britské území poměrně slabší než doma, ale i tak...
     
    53
    Když se hosté neprosadili zleva skrze Lustiga, tak to zkusili z druhé strany, ale centr Bena Bittona míří až do zámezí.
     
    54
    Síla Celticu dnes tkví také v jeho jednoduché hře, teď prostě McGregor deset metrů před vápnem napřáhl a jeho bomba musela uvést Goreshe do pozornosti, brankář Hapoelu chytá.
     
    54
    A zas, jen přiklepnutí a Forrest na nic nečekal, ihned pálil, sražený míč dává domácím možnost rohového kopu.
     
    55
    A i z něj míří do vápna nebezpečný míč, nakonec ale balon končí v zámezí.
     
    55
    Hapoel Sheva právě vstřelil branku! Hosté se z ničeho nic dočkali branky! Rychlý kontr Hapoelu končí u útočníka LÚCIA MARANHAA, který byl doposud naprosto neviditelný. Teď ale po bleskovém uvolnění se vypálil a hned je skóre pro hosty přijemnější.
    55. Lúcio MARANHÃO - 3:1
     
    57
    Hapoel Sheva právě vstřelil branku! Naprostý šok pro Celtic! Hapoel během chvíle snižuje na rozdíl jediné branky, když přihrávku do vápna dostal zleva MELIKSON a tvrdou bombou překonává Gordona! A stačila chvilka a hosté si, jak se zdá, domů místo velmi nepříznivého výsledku povezou dost možná velmi přijatelnou výchozí pozici!
    57. MELIKSON - 3:2
     
    59
    A Brendan Rodgers chystá změnu, do hry půjde s největší pravděpodobností Nir Bitton. Celtic se snaží po dvou rychlých úderech oživit hru vpřed.
     
    60
    Na hřišti se ocitl Ogu, který během obranného zákroku špatně došlápl. A toho využívá Rodgers a do hry opravdu míří Nir Bitton, který nahrazuje Calluma McGregora.
     
    61
    Zpráva na lavičku Hapoelu také mluví jasně, Ogu nemůže dále pokračovat, pro svalové zranění. Nicméně teď potřebují povzbudit hlavně domácí, značně otřeseni dvěma rychlými góly Hapoelu.
     
    61
    Forrestovy oba centry do vápna odvracejí zadáci Hapoelu, na půlící čáře je připraven vstoupit do zápasu i Moussa Dembelé.
     
    63
    Tak to nebyl Dembelé, kdo se chystal na střídačce, ale Saidy Janko, zadák ze Švýcarska, který střídá Mikaela Lustiga.
     
    64
    Domácí tým znovu míří vpřed a naopak se zdá, že Ogu může pokračovat ve hře, jeho vystřídání se tedy přinejmenším odkládá. Janko poprvé u míče.
     
    64
    A Celtic zahajuje akci z prostorů před vlastní šestnáctkou.
     
    64
    Forrest dal do strany na Saidyho Janka, jeho centr po zemi ale odvracejí hosté.
     
    64
    Další útok Bhoys zahajuje Brown.
     
    65
    Brown s Rogicem přišli o míč a Hapoel obrací hru.
     
    65
    Ale jen na chvíli. Vlevo pole už u míče zase Tierney.
     
    65
    Celtic přenesl hru doprava, tam se Janko pokusil projít do vápna, ale neuspěl.
     
    66
    A najednou se domácím těžko hledá cesta do šancí, kterých si Celtic v první půli vypracoval hned několik.
     
    66
    Po sraženém centru Forresta aspoň rohový kop pro Celtic.
     
    67
    A do vápna míří i Kolo Touré, rozehraje Tom Rogic.
     
    67
    Ale exekuce mu vůbec nevyšla, tak bude Celtic vhazovat nějaké tři metry od rohového praporku.
     
    67
    Tierney a Sinclair kombinovali vlevo, pak prvně jmenovaný zkoušel najít Griffithse, ten ale na "hattrickovou" hlavičku nedoskočil.
     
    68
    Po malé chvíli to opět Janko útočně nezvládl, i tak Celtic po jeho neúspěšném pokusu projít do vápna zůstává u balonu.
     
    69
    Autor jedné z branek hostů Lúcio Maranhão odchází ze hřiště, nahradí jej Ben Sahar.
     
    69
    Na trávník se chystá i mladý francouzský útočník Moussa Dembelé, ale Celtic ještě nedostal prostor ho poslat do hry. Domácí teď musí koncentrovat síly na bránění, Hapoel u míče.
     
    70
    Pokus o dlouhý pas za obranu, ale byl dlouhý i na Sahara.
     
    70
    Celtic Park tleská Rogicovi a na hřiště tedy vbíhá jeho nástupce, Moussa Dembelé. A fanoušci spouští pokřik, ve kterém hraje příjmení mladého Francouze důležitou roli.
     
    71
    Drzý mladík Kieran Tierney se uvolnil vlevo a křídelní obránce se pak dostal až k šestnáctce, odkud po zemi vypálil na přední tyč. Goresh situaci pohlídal, zasahovat nemusel.
     
    72
    Teď Celtic trošku postrádá zraněného Patricka Robertse, který dokázal drze uvolnit a zakončit.
     
    73
    Podobně jako teď Forrest, ale jeho rána je sražena na roh, který rozehraje Griffiths, který tak převzal roli exekutora po střídajícím Rogicovi.
     
    73
    Celtic právě vstřelil branku!
    Hned několik hráčů domácího týmu šlo do hlavičky, proti nim Goresh, ale ten situaci podcenil a nejspíše to byl MOUSSA DEMBELÉ, kdo po pár minutách na hřišti vrací Celticu vedení o dvě branky! A hned je situace na ochozech veselejší. Asistence: Leigh Griffiths.
    73. DEMBELÉ - 4:2
     
    75
    Brendan Rodgers tak měl šťastnou ruku, vedle Dembelého šel totiž neohroženě do toho výskoku i Nir Bitton. Teď ale míč u Gordona a Celtic se hlavně bude muset vyvarovat chyb v obraně, po kterých inkasoval dvě branky, pokud si nechce připustit nějakou další komplikaci pro odvetu.
     
    77
    Fantastický zákrok Craiga Gordona, který vychytal Radiho ve stoprocentní gólové pozici!
     
    77
    A fanoušci Celticu teď aplaudují každému povedenému zákroku svých miláčků, ovšem ten nejdůležitější předvedl před chvílí parádním zákrokem Gordon.
     
    78
    Forrest si zkoušel dojít mezi dvěma bránícími hráči pro penaltu, jasné gesto sudího "Hrej, hrej, ale fofrem..."
     
    79
    Teď se již píská, po faulu na hostujícího hráče. Nicméně opakovaný záběr usvědčuje z kontaktu Bena Bittona na Forresta, ale hlavně i z ruky Browna přímo ve vápně po závaru hned po zákroku Gordona.
     
    80
    Hapoel posílá do pole čerstvé síly, Hobana nahrazuje Buzaglo.
     
    81
    Dembelé dostal přihrávku na hranici vápna, z otočky vypálil a trefil jen boční síť.
     
    81
    Důrazná defenzíva domácích teď vyhnala hosty až na svou polovinu hřiště.
     
    82
    A další záběr inkriminovaného okamžiku usvědčuje Browna z jasně penaltového prohřešku, který tedy rozhodčí nejspíš přehlédli. Ale to už pádí po pravé straně vpřed Forrest.
     
    82
    Domácí sevřeli Hapoel ve vápně, Janko přiťukává Bittonovi.
     
    82
    Další Jankův pokus o přihrávku končí od hráčů Hapoelu v zámezí, aut pro domácí.
     
    83
    Forrest dobře rozpohyboval hru, ale Nir Bitton až příliš dlouho chystal jeho přihrávku na střelu, pak jen trefil hráče, který k němu přistoupil.
     
    84
    Saidy Janko ve skluzu sundal Meliksona a hosté budou zahrávat standardku ze zajímavé vzdálenosti. Předtím však ještě střídání Hapoelu.
     
    85
    Střídání v týmu Hapoel Be'er Sheva FC: ze hřiště odchází Radi, přichází Broun.
     
    85
    Ale míč z přímého kopu trefil pouze hráče ve zdi, hosté znovu signalizují hru rukou, ale pokračuje se.
     
    85
    Celtic právě vstřelil branku!
    A domácí znovu zasazují Hapoelu úder! Po rychlém přechodu do útoku šel míč po ose Sinclair – Forrest – Brown! Kapitán Celticu z první rány jen trefil bránícího hráče, ale odražený míč nikdo ze zadáků nedokázal odvrátit, ba co víc, SCOTT BROWN měl obrovské množství času si koncovku nachystat a z voleje k tyči vrací Celticu vedení o tři branky!
    85. BROWN - 5:2
     
    87
    Zkušený Kolo Touré zastavuje výpad Hapoelu jen za cenu žlutého faulu.
     
    88
    Ale ještě se hraje a na to by Celtic neměl zapomínat. Znovu hosté tlačí vpřed.
     
    88
    Tak opravdu Brownovu gólu předcházela avizovaná ruka ve zdi, kterou zahrál Griffiths. Hosté přišli o dvě penalty!
     
    88
    A Celtic o šestou trefu v utkání! Scott Sinclair se uvolnil ve vápně a nakonec pálil na zadní tyč, Goresh konečky prstů vytlačil míč na roh! Vidíme naprosto strhující utkání!
     
    89
    Další taktický faul domácích, který zastavuje brejk Hapoelu, i tentokrát je z toho žlutá karta. Dostává ji izraelský hráč ve službách skotského mistra Nir Bitton.
     
    90
    A nastavovat se budu čtyři minuty.
     
    90+1
    Ještě James Forrest dostává hloupou žlutou kartu za zdržování hry při rozehrávce autu ze strany Hapoelu.
     
    90+1
    Celtic po závaru ve vápně odvrací dlouhým odkopem míč, svůj kus práce odvedl Griffiths, který narušil možný klid v zadních řadách izraelského klubu.
     
    90+2
    Hosté ale znovu míří s míčem vpřed.
     
    90+2
    Ala nakonec znovu u míče Celtic a teď zkušeně šetří vteřiny kombinací ve středu hřiště, byť tedy Hapoel usilovně napadá.
     
    90+3
    Míč se po faulu domácích vrací na kopačky v červeném hrajícího Hapoelu. Jedna z posledních šancí izraelského mistra ještě korigovat stav pro odvetu.
     
    90+4
    Buzaglo pálil v úvodu poslední minuty nastavení, z otočky ale prakticky jen odevzdal míč Gordonovi. Ten s rozehrávkou asi pospíchat nebude.
     
    90+4
    Tak ještě šance pro hosty.
     
    90+5
    Jenže Dembelé aktivním napadáním sebral míč Tahovi a ten vzápětí kosou zezadu posílá francouzského útočníka k zemi, za což vidí žlutou kartu. A to je asi to poslední, co uvidí i fanoušci.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Neuvěřitelné fotbalové představení je za námi! Jako na houpačce se musely cítit oba týmy! Domácí šli do kabin s vedením 3:0 a zdálo se, že si dláždí cestu za postupem, ale pak během tří minut inkasovali dvě branky a rázem to byl Hapoel, kdo měl pro odvetu poněkud lepší pozici. Jenže Celtic nakonec opravdu vyhrál o tři branky, byť Hapoel může smutnit i spílat sudímu, který přehlédl dvě jednoznačné ruky ve vápně domácích, kdy po zásazích Browna i Griffithse nejspíš mělo dojít na pokutové kopy.
     
    Rozhodně nemějte tento přenos za definitivně ukončený, ještě se pokusíme zjistit ohlasy hlavních aktérů z pozápasové tiskové konference, samozřejmě vám také nabídnu finální postřehy i statistiky duelu.
     
    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 7:1. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:7.
     
    Celtic si tedy vítězstvím 5:2 vypracoval solidní šanci na postup, ale samozřejmě klíčem k úspěchu je neprokrát v Be'eer Shevě o tři či více branek. A jak se ukázalo v první polovině druhého poločasu, tak Hapoel rozhodně má potenciál být v ofenzívě velmi nebezpečný. V defenzívě však často hra izraelského týmu skřípala.
     
    Góly:
    9. Rogic, 40. Griffiths, 45+1. Griffiths, 73. Dembelé, 85. Brown – 55. Lúcio Maranhão, 57. Melikson.

    Žluté karty:
    30. Sinclair, 87. Touré, 89. Bitton, 90+1. Forrest – 10. Goresh, 45. Tedzek, 90+5. Taha.

    Sestavy:
    Celtic Glasgow: Gordon – Tierney, O'Connell, Touré, Lustig (63. Janko) – McGregor (60. Nir Bitton), Brown (C) – Sinclair, Rogic (70. Dembelé), Forrest – Griffiths.
    Náhradníci: Fasan – Christie, Sviatchenko, Hederson. Trenér: Brendan Rodgers.

    Hapoel Be'er Sheva FC: Goresh – Davidzada, Tzedek, Taha, Hoban (80. Buzaglo), Ben Bitton – Nwakaeme, Ogu, Radi (85. Broun), Melikson (C) – Lúcio Maranhao (69. Sahar).
    Náhradníci: Haimov – Turjman, Ohayon, Shabtai. Trenér: Barak Bakhar.

    Rozhodčí: Damir Skomina – Jura Praprotnik, Robert Vukan (vše Slovinsko).
    A tady je ještě jednou v jednom uceleném sestřihu všech pět gólů domácího celku v utkání...

     
    Zatím ještě čekáme na ohlasy některých aktérů, snad se jich dočkáme co nejdříve. Zatím jen doplním, že odvetné utkání se hraje v Izraeli v úterý 23. srpna od 20:45, opět jej samozřejmě nabídneme v programu našeho serveru.
     
    Brendan Rodgers, domácí kouč, konečně dorazil na tiskovou konferenci. A hned dává najevo svou spokojenost s výsledkem. „Vítězství 5:2 je pro nás výborné, samozřejmě 3:0 by bylo lepší. Ale i výhra 5:2 nám dává velkou naději do odvety. Měli jsme perfektní první poločas, dali jsme tři góly a další jsme mohli přidat. I druhý poločas jsme začali dobře, byl jsem potěšený. Ale v rozmezí 10. a 12. minuty poločasu jsme bránili opravdu špatně. Ale dosažením vítězství 5:2 jsme potvrdili svou morální sílu,“ prozradil Rodgers.
     
    Ode mne je to nejspíš vše, aspoň pro dnešek. Hezký zbytek dne, například u olympijských přenosů na Onlajnech, přeje Jaroslav Svoboda. (23:35:48)

    Jaroslav Svoboda

    Branky: 9. Rogic (Sinclair), 40. Griffiths (Forrest), 45+1. Griffiths, 73. Dembelé (Griffiths), 85. Brown – 55. Lúcio Maranhão, 57. Melikson

    Karty:   30. Sinclair (CEL), 87. Touré (CEL), 89. Bitton (CEL), 90+1. Forrest (CEL) – 10. Goresh (HBE), 45. Tedzek (HBE), 90+5. Taha (HBE)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 7:1. Rohy: 7:0. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:7.
    Celtic Glasgow: Gordon – Tierney, O'Connell, Touré, Lustig (63. Janko) – McGregor (60. Nir Bitton), Brown (C) – Sinclair, Rogic (70. Dembelé), Forrest – Griffiths.
    Náhradníci: Fasan – Christie, Sviatchenko, Hederson. Trenér: Brendan Rodgers.

    Hapoel Beer Ševa: Goresh – Davidzada, Tzedek, Taha, Hoban (80. Buzaglo), Ben Bitton – Nwakaeme, Ogu, Radi (85. Broun), Melikson (C) – Lúcio Maranhao (69. Sahar).
    Náhradníci: Haimov – Turjman, Ohayon, Shabtai. Trenér: Barak Bakhar.

    Rozhodčí: Damir Skomina – Jura Praprotnik, Robert Vukan (vše Slovinsko)

    Diváci: 60411
    Úterý 23.08.2016
    Beer Ševa - Celtic 2:0

    Branky: 21. Ben Sahar (Radi), 48. Hoban

    Karty:   90+3. Shabtai (HBE) – 14. Janko (CEL), 56. McGregor (CEL), 66. Lustig (CEL), 90+2. Gordon (CEL)

    Neproměněná penalta: 15. Radi (HBE), brankář Gordon zneškodnil

    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 8:4. Fauly: 6:12.
    bahis siteleri