Porto – AS Řím 1:1 (kon.) | Villarreal – Monaco 1:2 (kon.) | Dundalk – Legia 0:2 (kon.)
Ludogorec – Plzeň 2:0 (kon.) | Celtic – Beer Ševa 5:2 (kon.)
konec
FC Porto
1:1 (0:1)
AS Řím
Středa 17.08.2016, 20:45 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Liga mistrů (předkola) • Play-off
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a přeji Vám dobrou noc! (22:50:58)
     
    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 13:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:15.
     
    Ihned poté je utkání ukončeno, římské AS si z Portugalska odváží remízu 1:1, která je, vzhledem k průběhu zápasu, ohromě cenná! Ze začátku se pro Spalettiho družinu vše vyvíjelo více než dobře, hosté byli jasně lepším týmem, při nejistém Casillasovi však hned několikrát stála paní Štěstěna. V jednatřicáté minutě už však španělský brankář byl překonán, po rohovém kopu si míč do vlastní sítě nešťastně hlavou srazil Felipe. Moment, který poznamenal zbytek duelu, se odehrál v jednačtyřicáté minutě, když se Thomas Vermaelen po druhé žluté kartě musel předčasně pakovat pod sprchu.

    V druhé půli zapnulo v přesile hrající Porto na vyšší rychlostní stupeň, místy si vytvářelo až neskutečně obrovský tlak. V jednapadesáté minutě už se Draci radovali z vyrovnání, sudí Kuipers jim však oslavy po konzultaci s brankovým kolegou zkazil, nutno ale podotknout, že správně, poněvadž Adrián López zakončoval z metrového ofsajdu. O deset minut později už se ale domácí dočkali, když penaltu s přehledem proměnil André Silva. Další gól proti oslabenému soupeři už ale Nunova družina nevstřelila, do za týden hrané odvety si tak příliš nadějnou pozici nevytvořila.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    A byl to právě Leandro Paredes, kdo si troufl na exekuci přímého kopu zkraje pokutového území. Jeho rána byla ale velice dobře čitelná, Casillas měl ideální výhled a balon nadvakrát dokázal umravnit.
     
    90+5
    Na hřišti se posléze strhla menší strkanice, hlavními aktéry byli Paredes a Pereira. Domácí zadák byl oprávněně potrestán, místo Paredese však sudí Kuipers chybně kartu udělil De Rossimu.
     
    90+4
    Po jasném faulu na Džeka navíc budou svěřenci Luciana Spalettiho v samotném závěru zahrávat volný přímý kop z velice nadějně vypadající pozice. Podaří se jim šokovat domácí hráče i příznivce?
     
    90+3
    Jeho příklad posléze následoval Leandro Paredes, Římané mají k dispozici autové vhazování na obranné polovině svého soupeře, pochopitelně se jim už nikam spěchat nechce.
     
    90+2
    Edin Džeko se vydal na útočnou polovinu bez jakékoliv podpory, za své počínání si však i tak zaslouží obrovskou pochvalu. Pošetřil totiž několik cenných vteřinek, navíc si doslova došel pro faul od Pereiry.
     
    90+1
    Po faulu v podání Fazia mělo Porto k dispozici přímý kop, s Herrerovým centrem si ale obrana AS hravě poradila. Do šestnáctky posléze přilétl další balon, tentokráte od Layúna, svým kolegům ale dobrým výběhem pomohl Alisson.
     
    90
    Fotbalisté římského AS už několikrát přežili klinickou velmi krušné okamžiky, ještě nějakou chvíli však musí nerozhodný stav bránit, sudí totiž nastavil čtyři minuty.
     
    89
    To je škoda, Porto bylo blízko brance, která by mu zajistilo vedení! Na levé straně opět výbornou práci odvedl Corona, který si balon obhodil okolo Paredese a odcentroval přesně k na hranici penaltového puntíku stojícímu Silvovi, tomu se ale kulatý nesmysl svezl po nártu.
     
    88
    Manolas vyhrál hlavičkový souboj s Evandrem, míč ale odhlavičkoval pouze na rohový kop. Z něj se však Portu opět nezadařilo, v souboji s Paredesem si totiž jasným faulem pomohl André Silva.
     
    87
    Před pár okamžiky příchozí Evandro se pokusil počíhat si těsně před obranou linií soupeřovy obrany, poté si naběhl na pas od Herrery, ofsajdu se ale přeci jen nevyhnul.
     
    86
    Místo Evandra se na hřiště zřejmě měl podívat Rúben Neves, trenér Nuno se ale na poslední chvíli rozhodl změnit názor, což devatenáctiletý talent portugalského fotbalu, který je uklidňován jedním ze spoluhráčů, bere opravdu těžce.
     
    85
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Otávio, přichází Evandro.
     
    84
    Střídání v týmu AS Řím: ze hřiště odchází Florenzi, přichází Paredes.
     
    83
    Na druhé straně hřiště diváky ze sedaček díky svému individuálnímu průniku zdvihl Corona, následný obranný skluz v podání Manolase však nebyl o nic horší. Mexický křídelník domácích nakonec vše ukončil faulem.
     
    82
    Hosté se zlobí a dožadují se odpískání pokutového kopu. Po Florenziho nákopu se totiž do zakončení chtěl hnát Džeko, v pokutovém území byla ale přidržen Marcanem. Velice sporná situace, rozhodčí ale zřejmě rozhodl správně, zákrok nebyl veden v takové intenzitě, bosenský forvard tomu navíc lehce přidal.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 61. Silva (pen.) – 21. Felipe (vla.)

    Karty:   63. André (PRT), 90+5. Pereira (PRT) – 15. Manolas (ASR), 28. Vermaelen (ASR), 56. Strootman (ASR), 60. Emerson (ASR), 90+5. Rossi (ASR)   41. Vermaelen (ASR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 13:3. Rohy: 8:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:15.
    FC Porto: Casillas – Pereira, Marcano, Felipe, Telles – Danilo, Herrera (C), André (67. Layún) – Otávio (85. Evandro), Adrián (76. Corona), Silva
    Náhradníci: Sá – Neves, Varela, Evandro, Corona, Carlos, Layún

    AS Řím: Alisson – Florenzi (84. Paredes), Manolas, Vermaelen, Jesus – Naingoolan, De Rossi (C), Strootman – Salah (77. Fazio), Džeko, Perotti (44. Emerson)
    Náhradníci: Szczęsny – Paredes, Iturbe, Totti, Fazio, Emerson, El Shaarawy

    Rozhodčí: Björn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (všichni Nizozemsko)
    Úterý 23.08.2016
    AS Řím - Porto 0:3

    Branky: 8. Felipe (Otávio), 73. Layún (Herrera), 75. Corona (Herrera)

    Karty:   90+1. Gerson (ASR) – 14. Herrera (PRT), 31. Otávio (PRT), 58. Sérgio Oliveira (PRT), 66. André Silva (PRT)   40. De Rossi (ASR), 51. Emerson (ASR)

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 11:3. Rohy: 11:2. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 12:16.
    bahis siteleri