Novokuzněck – Barys 4:2 (kon.) | Novosibirsk – Jekatěrinburg 3:5 (kon.) | Omsk – Chanty-Mansijsk 1:0 (kon.)
Čeljabinsk – Petrohrad 2:1 (po pr.) | Ufa – Čerepovec 3:2 (kon.) | Toljatti – Záhřeb 2:3 (kon.)
Kazaň – HC Slovan 2:1 (kon.) | Soči – Riga 3:1 (kon.) | Spartak Moskva – Jokerit 1:2 (kon.)
konec
Spartak Moskva
1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Jokerit Helsinky
Úterý 23.08.2016, 18:30 • Lužniki Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany je to pro dnešní den vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších zápasů. Pěkný zbytek dne! (21:06:33)
     
    Československá stopa v utkání

    Lukáš Radil (SPM) – 0+0, 3 střely, čas na ledě 18:41
     
    Střely na branku: 31 – 26
     
    Je konec! Jokerit Helsinky dokázal otočit nepříznivý vývoj utkání a na ledě Spartaku Moskva vítězí 2:1! Do utkání přitom vstoupil lépe domácí Spartak, který si v první třetině vytvořil několik šancí. Všichni střelci ale ztroskotali na brankáři Jokeritu! Úvodního gólu nové sezóny se domácí dočkali ve 34. minutě, kdy Ryan Stoa zužitkoval přesilovou hru! Jokerit od té doby šel za vyrovnáním! Ve druhé ale podával vynikající výkon brankář Markus Svensson, jež předvedl dva zákroky z říše snů! Nejprve zlikvidoval pokus Tommiho Huhtaly a o pár sekund později si poradil i s projektilem Salminena. Finský celek se v závěrečné třetině hodně zvedl a dokázal otočit vývoj zápasu! Překvapivou střelou od modré čáry vyrovnal Oliver Lauridsen a šest minut před koncem třetí třetiny přetavil přesilovou hru ve vítězný gól Peter Regin ! Spartak sice v závěru zápasu zkusil hru bez brankáře, ale Jokerit už si vedení pohlídal a připsal si první body do tabulky!
     
    Konec zápasu.
     
    59:30
    Domácí ale neuspěli na vhazování a hostující hokejisté vyhodili kotouč do středního pásma. Spartak se rychle nastěhoval zpět, ale zatím nedokázal zakončit.
     
    59:17
    Domácí stratég si vyžádal oddechový čas! Trenér Spartaku uděluje svým svěřencům pokyny k závěrečné hře bez brankáře!
     
    59:08
    Markus Svensson opouští svou branku! Spartak Moskva zkouší v poslední minutě třetí třetiny štěstí bez brankáře v šesti bruslařích na ledě!
     
    58:22
    Viktor Bobrov vypálil hned od modré čáry. Jeho nahození srazil jeden z obránců Jokeritu do rohu kluziště. Hosté vyhodili puk až do obranného pásma Spartaku.
     
    57:40
    Riku Helenius vyrazil z branky pomoci hostujícím obráncům s rozehrávkou. Hostující brankář si počínal zkušeně a Jokerit Helsinky může vyrazit do útoku.
     
    57:17
    Pekka Jormakka obdržel přihrávku za branku Spartaku, obtočil se kolem klece a přihrál mezi kruhy. Na puk si najížděl Mika Niemi, ale tomu chyběly dva kroky k zakončení.
    Dominika Furcha překvapil na ledě ruský tank :-)
     
    56:40
    Spartak ale pokazil rozehrávku ve středním pásmu a Sakari Salminen nasbíral další čas pro Jokerit Helsinky. Domácím hokejistům dělá problém založení útočné akce.
     
    56:25
    Brian O´Neill byl příliš rychlý a překročil modrou čáru. Hosté nemohli pokračovat v akci kvůli postavení mimo hru. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    55:52
    Jesper B. Jensen ještě udržel puk v útočném pásmu, ale po jeho nepřesném nahození už se hráči Jokeritu prodrali k puku a vyvezli jej ven z obranného pásma.
     
    55:15
    Viktor Bobrov zkoušel překvapit hostujícího brankáře drzou kličkou na přední tyč. Bobrov hledal mezírku mezi tyčí a špičkou betonu, jenže Riku Helenius byl na místě.
     
    54:49
    Alexandr Vasiljev svedl ostrý souboj o puk v rohu útočného pásma. Domácí útočník sice vybojoval puk, ale jeho spoluhráč od modré čáry minul zařízení.
     
    54:18
    Spartak se okamžitě natlačil do útočného pásma, ale Riku Helenius si se slabou střelou z ostrého úhlu poradil. Vhazovat se bude po jeho levici.

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 34. Stoa (Kalinin, Gilroy) – 49. Lauridsen (Jormakka, Keränen), 54. Regin (Genoway)


    Spartak Moskva: Svensson (Bespalov) – Bondarev, Gilroy, Kalinin, Dyblenko, Högström, Kirillov – Stoa, Radil, Glazačev – Šmoljov, Vasiljev, Berdnikov – Bobrov, Leščenko, Potapov – Levickij, Kuvajev, Jacenko.
    Jokerit Helsinky: Helenius (Zapolski) – Genoway, Jaakola, Lajunen, Rissanen, Jensen, Lauridsen – Regin, Salminen, Marjamäki – Hishon, Huhtala, O'Neill – Keränen, Jormakka, Niemi – Mäki, Wirtanen, Anttila – Mäkinen.

    Rozhodčí: Odins, Jeřábek – Šalagin, Šišlo
    thejrc.org