Novokuzněck – Barys 4:2 (kon.) | Novosibirsk – Jekatěrinburg 3:5 (kon.) | Omsk – Chanty-Mansijsk 1:0 (kon.)
Čeljabinsk – Petrohrad 2:1 (po pr.) | Ufa – Čerepovec 3:2 (kon.) | Toljatti – Záhřeb 2:3 (kon.)
Kazaň – HC Slovan 2:1 (kon.) | Soči – Riga 3:1 (kon.) | Spartak Moskva – Jokerit 1:2 (kon.)
konec
Lada Toljatti
2:3 (1:1, 1:0, 0:2)
Medveščak Záhřeb
Úterý 23.08.2016, 17:00 • Lada Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Jakub Krejčí (MDV) 0+1, 2 střely, čas na ledě 15:26
    Jiří Smejkal (MDV) 0+0, 1 střela, čas na ledě 2:07
    Tomáš Mertl (MDV) 0+0, +/- 0 střel, čas na ledě 18:50 (19:42:37)
     
    Statistiky po skončení zápasu: střely: 41-65; střely na bránu: 21-38; vhazování: 32-31; zablokované střely: 7-7; hity: 6-10; přesilové hry (v min.): 10-12.
     
    Statistiky třetí třetiny: střely: 8-24; střely na bránu: 4-14; vhazování: 14-11; zablokované střely: 1-2; hity: 1-3, přesilové hry (v min.): 6-2.
    Hráči Záhřebu míří do kabin po prvním vítězství v nové sezóně.

     
    Medveščak s třemi Čechy v sestavě poráží v úvodním zápase nové sezóny KHL 2016/17 Ladu Togliatti, na jejímž ledě vítězí těsně 3:2! Rozhodujícím faktorem byly přesilové hry, které nejprve pomohly domácí Ladě. Ta sice po obrovské chybě Iljy Ježova prohrávala zásluhou Marka Katice 1:0, jenže vzápětí dokázala v přesilové hře 5 na 3 vyrovnat gólem Georgije Bělousova a v polovině druhé třetiny poté v běžné přesilové hře utkání otočit, když se prosadil Viktor Komarov. Domácí to měli dobře rozjeté, jenže závěr zápasu jim absolutně nevyšel. První přesilovou hru Záhřebu v zápase využil po střele Jakuba Krejčíka skvělou tečí Gilbert Brule, na jehož gól v početní výhodě poté navázal Derek Smith a strhl vítězství dramatického zápasu na stranu Záhřebu. Konečný výsledek. Lada Togliatti 2 Medveščak Záhřeb 3.
     
    Konec zápasu.
    Dominika Furcha překvapil na ledě ruský tank :-)
     
    59:55
    Zápas se dohrává ve středním pásmu a hokejisté Záhřebu už si první vítězství v letošní sezóně ujít nenechají.
     
    59:24
    Shaone Morrisonn mohl střelou přes celé kluziště rozhodnout, jenže jeho střela nakonec skončila na pravé tyči, od které se puk odrazil na zakázané uvolnění!
     
    59:06
    Brána Togliatti zůstává po obrovské šanci Viktora Komarova prázdná! Ilja Ježov je na střídačce.
     
    59:06
    Danny Taylor fantastickým zákrokem podržel Záhřeb nad vodou! Georgij Bělousov na levém křídle mezi dvěma protihráči parádně pronikl do útočného pásma, kde předvedl pěknou stahovačku a poté bekhendovou přihrávkou přes šířku útočného pásma vybídl ke skórování najíždějícího Viktora Komarova, tomu se ale puk od bruslí odrazil do lapačky Dannyho Taylora.
     
    58:00
    Do konce dnešního dramatického zápasu, v němž sehrály klíčovou roli přesilové hry, zbývají odehrát 2 minuty.
     
    56:21
    Togliatti se pokusilo pojistit své vedení střelou od modré čáry, Ilja Ježov měl ale dobrý výhled a puk ukryl ve své výstroji.
    55:22 Derek SMITH - 2:3
     
    55:22
    Medveščak právě vstřelil branku!
    Colby Genoway na pravém křídle našel na modré čáře zpětnou přihrávkou DEREKA SMITHE, který si na vrcholu přesilovkového deštníku srovnal puk na hůl a poté nádhernou střelou zápěstím vymetl pravý horní roh brány. Záhřeb stejně jako domácí Lada využívá druhou přesilovou hru a otáčí vývoj na svou stranu! Hosté vedou těsně před koncem 3:2. Asistence: Colby Genoway.
     
    54:05
    Sergej Děmagin ve středním pásmu zbytečně dohrál Alexandreho Girouxe, který se otáčel za pukem a vůbec nebyl na střet připraven, a Záhřeb má šanci rozhodnout.
     
    54:02
    Vyloučení v týmu Lada Togliatti (Sergej Děmagin – 2 min., podražení).
     
    52:26
    Gilbert Brule se snažil po levém křídle proniknout do útočného pásma, kde byl krátce po přejetí modré čáry podražen. Rozhodčí se ovšem tentokrát vylučovat nerozhodli.
     
    51:26
    Anton Krysanov dostal krásnou přihrávku přes šířku útočného pásma do jízdy a z levém kruhu pro vhazování mohl pálit, jenže si nedokázal puk zpracovat a vzápětí už se ocitl mimo střelecký úhel. V hledišti to jen zahučelo.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 8. Bělousov (Gurkin, Děmagin), 29. Komarov (Aronson, Bělousov) – 2. Katic, 43. Brule (Krejčík, Katic), 56. Smith (Genoway)


    Lada Toljatti: Ježov (Masalskis) – Aronson, Sotnieks, Gurkin, Maleňkich, Sinicyn, Korjagin – Filatov, Bumagin, Johansson – Šenfeld, Bělousov, Komarov – Achmetov, Strelcov, Bočarov – Zernov, Krysanov, Mokšancev – Děmagin.
    Medveščak Záhřeb: Taylor (Hovinen) – Morrisonn, Parlett, Katic, Smith, Krejčík, Bezina, Larkin – Butler, Brule, McMillan – Mertl, Paré, Mahbod – Genoway, Giroux, Glumac – Smejkal, Bolduc, Hedberg.

    Rozhodčí: Anton Kislov, Alexander Sergenev. Čároví: Maxim Berseněv, Jevgenij Judin
    bahis siteleri