Dortmund – Mohuč 2:1 (kon.) | Kolín nad Rýnem – Darmstadt 2:0 (kon.) | Hamburg – Ingolstadt 1:1 (kon.)
Augsburg – Wolfsburg 0:2 (kon.) | Frankfurt – Schalke 1:0 (kon.) | Mönchengladbach – Leverkusen 2:1 (kon.)
konec
FC Augsburg
0:2 (0:1)
VfL Wolfsburg
Sobota 27.08.2016, 15:30 • SGL Arena, Augsburg • Německá Bundesliga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, díky za pozornost a někdy příště se na Vás zase budu těšit na počtenou! (17:28:43)
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 7:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:17.
     
    Je dobojováno, vstup do nového ročníku německé Bundesligy lépe vyšel fotbalistům Wolfsburgu, kteří na hřišti Augsburgu vítězí poměrem 2:0, a připisují si tak premiérové tři body do ligové tabulky! Měli jsme možnost sledovat velice vyrovnaný duel, který nám v prvních šedesáti minutách příliš fotbalové krásy nenabídl, naopak důrazných soubojů o balon bylo k vidění opravdu hodně. V prvním poločase hosté sice tahali za kratší konec provazu, po střele Daniel Didaviho to však byli právě oni, kdo se dostal do vedení!

    Ve druhém poločase se Schubertovi svěřenci mohutně hnali za vyrovnáním, z nespočtu jejich šancí se však pouze jedna dá označit za vážnější. V pětašedesáté minutě nebezpečně pálil Bobadilla, Casteels ale předvedl dost možná klíčový zákrok celého mače. V jeho samotném závěru navíc Vlci dokázali přidat branku, když přímý kop zpoza pokutového území nekompromisně proměnil obránce Ricardo Rodríguez!
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Utkání už se pouze dohrává, hosté si užívají dvoubrankový náskok a v naprostém klidu a pohodě si kulatý nesmysl vyměňují na vlastní polovině, zahraje si dnes nepřekonaný Koen Casteels.
     
    90
    O vítězi tohoto klání už je rozhodnuto, není proto nutné nastavovat zbytečně příliš času navíc a ví to i hlavní rozhodčí, který přidává pouze dvě minuty.
    89. Ricardo RODRÍGUEZ - 0:2
     
    89
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    A touto obrovskou příležitostí na navýšení svého vedení hosté nepohrdli, o tříbodový zisk už je dnes zřejmě nic nepřipraví! Po dlouhém rozmýšlení se standardní situace nakonec ujal RICARDO RODRÍGUEZ, který přízemní dělovkou zvládl propálit balon jak skrze zeď, tak i za záda brankáře Hitze!
     
    89
    Domácí hráči i fanoušci budou zažívat těžké chvilky. Baier totiž kousek před pokutovým územím povalil k zemi Arnolda, a Wolfsburg tak bude zahrávat přímý kop ze sakramentsky nebezpečné pozice!
     
    88
    Po Jankerově nákopu si nejvýše na hranici šestnáctky vyskočil Altintop a sklepl balon pro sprintujícího Stafylidise. Ten se po rychlém průniku dostal až na kraj šestnáctky, jeho centr však výtečně přečetl Bruma.
     
    87
    Tohle bylo od Usamiho zcela zbytečné. Japonský záložník unikajícího Gustava v pohodě stíhal, naprosto hloupě po něm ovšem sáhl, navíc před zraky hlavního sudího, který celou situaci opravdu nemohl přehlédnout. Fotbalisté Wolfsburgu se už nikam pochopitelně neženou.
     
    86
    Utkání už pomaloučku polehoučku spěje ke svému závěru, s jehož přibližováním se to vypadá, že domácím trochu začíná docházet šťáva. Povede se Augsburgu ještě vykouzlit vyrovnávací trefu?
     
    85
    Augsburgští se teď ale museli koncentrovat na defenzivní činnosti, po Błaszczykowského centru se totiž k hlavičce dostal Bruno Henrique, jeden z domácích beků ale jeho pokus zblokoval na roh. Z něj se Vlkům nepodařilo udeřit, Knoche si pomohl jasným faulem.
     
    84
    Poslední střídání se rozhodl provést domácí kouč Schubert. Jedná se o jasné posílení ofenzivy, už značně unaveného Kohra nahradí zkušený Halil Altintop.
     
    83
    Před pár okamžiky příchozí Takaši Usami si nějakých osmadvacet metrů před brankou soupeře navedl kulatý nesmysl na svou silnější pravačku, v momentě střely se ale lehce zapotácel, a Casteelse tak nijak zvlášť zaměstnat nezvládl.
     
    82
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Ja-Čeol Ku, přichází Takaši Usami.
     
    81
    Bas Dost se ve druhé půli poměrně vytratil z divácké zřetele, nyní se hostující trenér rozhodl pro jeho stažení ze hry. Místo něj dostává šanci šikovný brazilský záložník Bruno Henrique.
     
    80
    Po dlouhé odmlce si mohli zaútočit i Vlci. Błaszczykowski, který se už posunul na svou tradiční pozici pravého záložníka, našel na se hřiště číhajícího Gustava, do jeho rány ale po vzoru odvážných hokejových obránců padl Kohr.
     
    79
    Vzápětí se však hostující obrana musela mít opět na pozoru. Po Arnoldově nejisté rozehrávce se totiž vpřed vydal Raúl Bobadilla, který měl danou situaci vyhodnotit jako ideální pro střelecký pokus, místo toho ale zbytečně zpomalili a o míč přišel.
     
    78
    Neúnavný Caiuby se dnes už poněkolikáté zvládl probít přes svého strážce až k centru, ve vápně se tlačící Či se pokoušel balon lehce trknout směrem do sítě, brankář Casteels se ale ve vzduchu dostal před něj a ukořistil jej pro sebe.
     
    77
    Trma – vrma v blízkosti středového kruhu po dlouhých bojích o míč vyzněla lépe pro domácí, kteří se posléze snaží o uklidnění hry pomocí kombinace na vlastní polovině a odhodlávají se k závěrečnému náporu.
     
    76
    Kapitán Verhaegh se rozhodl pro dlouhé autové vhazování až do pokutového území, kde Caiuby míč hlavou prodloužil za sebe, domácí obrana ale balon odvrátila. Posléze se z uctivé vzdálenosti snažil vypálit Baier, ani on ale hradbu těl nepropálil.
     
    75
    Sudí opět na hráče bere ohled a i v druhém poločasu jim kvůli úpornému vedru dává k dispozici chviličku na osvěžení se. Po krátké pauze budou mít domácí k dispozici aut na útočné polovině.
     
    74
    Wolfsburg se ale nenechal zahanbit a okamžitě přispěchal s rychlou odpovědí. Před několika málo okamžiky příchozí obránce Träsch své ofenzivní dobrodružství zakončil přetaženým centrem pro Draxlera, jehož povedenou dělovku ale zvládl Hitz zkrotit.
     
    73
    Na hřišti se teď děje spousta pohledných fotbalových momentů. Domácí měli k dispozici další přímý kop, po Bobadillově centru se k odraženému balonu dokázal prodrat Či, trefil ale pouze před sebou blokujícího Knocheho.
     
    72
    Ve zbývajícím průběhu utkání se hosté chtějí soutěžit na ubránění drobného náskoku, což je pochopitelné. Proto přišlo i toto střídání, Didaviho nahradí Christian Träsch.
     
    71
    Výborný zákrok domácího brankáře! Caligiuri si počkal na ideální okamžik a poté si míče šikovně narazil s Draxlerem, následně se odhodlal k utěšené pumelici zpoza šestnáctky, Marwin Hitz ale předvedl tygří skok a udržel své kolegy ve hře!
     
    70
    V podstatě to samé můžeme tvrdit o následující akci, která skončila Caiubyho přízemním pokusem. Brazilský šikula v dresu Augsburgu se nacházel v dobré střelecké pozici, balon ale netrefil úplně čistě, belgický gólman s jeho lapením neměl vážnější starosti.
     
    69
    Konečně sledujeme útočnou podívanou! Vzápětí totiž přišla okamžitá odpověď v podání Heckingovy družiny, když Didavi parádní kolmicí osamostatnil Juliana Draxlera, který si balon navedl na levačku, jeho přízemní pokus ale Hitze příliš neprověřil.
     
    68
    Snaha ovšem Augsburgským nelze upřít, jejich touha po vyrovnání je obrovská. Paul Verhaegh nyní povedeně přešel přes Rodrígueze a odcentroval přesně do míst, kde číhal střídající Či Tong-won, tomu ale pokus o akrobatické zakončení nevyšel.
     
    67
    A domácím začínají lehce téct nervy. Kohr nyní dvakrát v krátkém časovém sledu nedovoleně atakoval Caligiuriho, sudí mu to pěkně sečetl a tasil žluté varování.
     
    66
    Teď sudí Stegemann domácímu celku uškodil. Casteelsův kontakt s míčem byl při Bobadillově ráně naprosto očividný, hlavní arbitr ale byl jiného názoru a nařídil pouze výkop od branky.
    65. Bobadilla napřáhl ke střele a vystrašil brankáře Casteelse!
     
    65
    Velká šance Augsburgu! Baier se protáhl podél pravé postranní čáry a poté nezištným pasem oslovil volného Bobadillu, který se nijak nerozmýšlel a vypálil na vzdálenější tyč, brankář Casteels se ale natáhl, co to šlo a zasáhl!
     
    64
    Ne, takhle to ovšem nepůjde. Poměrně překvapivě se exekuce přímého kopu ujal řecký obránce Stafylidis, jeho pokus o podstřelení vyskakující zdi ovšem úspěch neslavil a ani jeho druhá rána Casteelse nezaměstnala.
     
    63
    Střídání v týmu FC Augsburg: ze hřiště odchází Alfred Finnbogason, přichází Či Tong-won.
     
    62
    A ten končí faulem Brumy, který sestřelil Finbogassona. Sudí neměl na vybranou, hostující stoper musel dostat žlutou kartu.
     
    62
    Z něj se ovšem Die Wölfe nezadařilo. Rodríguezův centr byl nepřesný, balon přelétl všechny ve vápně číhající spoluhráče, domácí se navíc mohou vydat do okamžitého brejku.
     
    61
    Luiz Gustavo zvedl hlavu a brilantní nahrávkou uvolnil a zároveň do velké šance poslal Didaviho, ten ale doslova prováhal ideální střelecký moment a nechal vracejícího se Verhaegha balon odkopnout na roh.
     
    60
    Střídání v týmu VfL Wolfsburg: ze hřiště odchází Yannick Gerhardt, přichází Maximilian Arnold.
     
    59
    Podobnou situaci jsme nyní viděli i na druhé straně. Pořízek Bobadilla rozkmital své rychlé nohy, přičemž ze sebe stetřásl Błaszczykowského, v nejdůležitější moment si však balon pustil až příliš daleko od nohy, čehož využil vybíhající brankář Casteels.
     
    58
    Finnbogason zapomněl balon za sebou, načež Gustavo dlouhým pasem vyslal kupředu Draxlera. Ten si na kraji šestnáctky poradil se Stafylidisem, místo zakončení se ovšem rozhodl ještě hledat Didaviho, toho ale k zakončení nepustil vracející se Baier.
     
    58
    S rozehrávkou standardní situace hosté až příliš dlouho otáleli, Luiz Gustavo se k žádné uspěchané exekuci moc neměl. sudí tedy foukl do píšťalky a vydal se kapitánovi Vlků udělit poslední varování.
     
    57
    Caiuby je v dosavadním průběhu druhého poločasu hodně aktivní, nyní si to namířil ke středu hřiště a hodlal vypálit, Robin Knoche mu v tom ale na poslední chvíli stačil zabránit, navíc byl posléze fauloval.
     
    56
    Následně Caiuby přišel u lajny u balon, poté musel zatáhnout za záchrannou brzdu, proto taktickým faulem zastavil Didaviho. S rozehrávkou přímého kopu hosté neváhali, Caligiuriho ulička pro Dosta se ale s úspěchem neshledala.
     
    55
    Raúl Bobadilla, tradiční exekutor standardních situací domácího celku, tentokráte zkusil kulatý nesmysl poslat na přední tyč, tam si ale nejlépe ze všech počínal Gerhardt a rezolutním odkopem zažehnal potencionální nebezpečí.
     
    54
    Vlci zkrátka a dobře nestíhají, Gustavo před sebe pustil Kohra a poté byl nucen unikajícího protivníka zastavit za pomoci jasného faulu. Nařízený přímý kop Augsburgu ale vedl pouze k Brumově odhlavičkování na roh.
     
    53
    Finnbogason si v konečné fázi kombinační akce neporozuměl s Kohrem, k balonu se na to konto díky dobře načasovanému výběhu dostal Casteels, který s rozehrávkou nespěchá, což se domácím fanouškům nelíbí.
     
    52
    Domácí si za vyrovnávací brankou sebevědomě jdou, svého soupeře v druhé půli zatím k ničemu nepustili. Raúl Bobadilla nyní balon zvládl vybojovat, posléze si jej dobře pokryl a vypustil povedenou ránu z pětadvaceti metrů, branku ale nezasáhl.
     
    51
    Domácí fanoušci se zlobí a musím přiznat, že se jedná o naštvání oprávněné. Po Baierově přihrávce byl totiž kousek před šestnáctkou zcela jasně faulován Finbogasson, sudí ale nechal hru plynout. Mezitím se na druhém kraji k zemi skácel Caligiuri, o nic vážného se ale nejednalo.
     
    50
    Raúl Bobadilla zakroutil míč od rohového praporku do šestnáctky velice nepříjemně, přes Gerhardta se k hlavičce zvládl dostat stoper Gouweleeuw, mířidla ale neměl seřízena přesně a zamířil vedle branky.
     
    49
    Jeho rozehrávky se nakonec ujal Bobadilla, centrovaný balon ale hostující obrana odvrátila. Ovšem pouze do míst, kde číhal Ku, který si pohrál s Rodríguezem, jeho přízemní nabídku musel v malém vápně operující Bruma před Finnbogasonem odklidit na roh.
     
    48
    A znovu Caiuby! Levý křídelník domácího celku už podruhé v krátkém časovém sledu vykoupal Błaszczykowského, který jej byl nucen zastavit pomocí faulu. Dočkáme se tak standardní situace v podání Augsburgu.
     
    47
    Augsburg začal druhou půli velice aktivně. Baier, který je už úplně v pořádku, roztáhl hru na Caiubyho, který šikovně obehrál Błaszczykowského a povedeně odcentroval, hostující stopeři jsou dnes ale zatím všudypřítomní, což teď pouze potvrdil Knoche.
     
    46
    Do druhého poločasu vstupují oba celky bez jediné změny v základní jedenáctce, dle mého názoru se ale střídání v týmu domácích za účelem oživení útočné kombinace brzy dočkáme.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    První poločas je za námi, spokojenější zatím mohou býti hosté, kteří do šaten odcházejí s jednobrankovým náskokem v zádech! No, nemůžeme asi tvrdit, že by Dieter Hecking mohl být se hrou svých svěřenců úplně spokojen, to samé ale platí i o Augsburgských. Zatím totiž sledujeme místy možná až příliš ustrašené utkání a dá se říci, že v podstatě jediná vážnější příležitost úvodní pětačtyřicetiminutovky vedla k vedoucí brance, o kterou se v pětatřicáté minutě po Dostově povedeném pasu postaral Daniel Didavi.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Domácí se ještě nevzdávají a o vstřelení nepopulární branky do šatny se usilovně snaží. Ku si doslova pohrál s Rodríguezem, poté i zvládl odcentrovat do vápna, Finnbogasona ale k hlavičce nepustil Bruma, který se v prvním ligovém utkání za Vlky prezentuje velice dobře.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu se budou nastavovat dvě minuty.
     
    45
    Baier je ale hodně otřesen, vypadá to, že má zřejmě i drobné obtíže s dýchaním. Po jeho odvedení za postranní lajnu zahrávali domácí přímý kop, na Bobadillovu nabídku však nikdo nedosáhl, brankář Casteels skákavý balon v klidu zkrotil.
     
    44
    Ou, to bylo hodně nepříjemné! Draxler ve snaze vyskočit do hlavičkového souboje trefil nic netušícího Baiera kolenem do boku. Na trávník jsou okamžitě přivolání zdravotníci, snad se nebude jednat o nic vážného.
     
    43
    Obrana Augsburgu si nyní vybrala slabší chvilku, když Gouweleeuw ve snaze odkopnout míč ukázkově namazal Dostovi, který balon zvládl udržet a navíc posunout k aktivnímu Błaszczykowskému, tomu ale rána z první nevyšla.
     
    42
    Błaszczykowski tentokráte musel zapracovat do defenzivy, unikajícího Caiubyho ale zvládl odzbrojit, a dokázal tak, že i na post pravého beka je pro kouče Heckinga dobrou variantou.
     
    41
    Rodríguez se ale i tak protáhl okolo Bobadilly, na své straně hřiště však neměl s kým kombinovat, proto hru přenesl k Błaszczykowskému, toho ale tentokráte zradilo zpracování, a domácí tak budou mít k dispozici autové vhazování.
     
    40
    Vzhledem k průběhu utkání musí být hosté s jednobrankovým náskokem opravdu velice spokojeni. A je tomu skutečně tak, Vlci se snaží v poklidu kombinovat na obranné polovině a zdá se, že jejich hlavním úkolem bude před odchodem do šaten neinkasovat.
     
    39
    Raúl Bobadilla si balon několikrát vyměnil s Kuem, poté se přes nepozorného Rodrígueze dostal až na dostřel branky soupeře, místo toho ale ještě nahrával Finnbogasonovi, což se mu vzhledem k výborně postavenému Brumovi stalo osudným.
     
    38
    Exekuce přímého kopu se ujal Julian Draxler, který hodlal balon poslat na hranici šestnáctky, kam si sbíhaly všechny bojující dvojičky. Dodal mu ale až přílišnou razanci a našel pouze náruč připraveného gólmana Hitze.
     
    37
    Paul Vehaegh si troufl na odvážný individuální průnik, jenž vedl až k centru, ten ale odvrátil Bruma. Navíc to udělal tak šťastně, že do protiakce poslal Didaviho, toho ale za cenu taktického faulu na poslední chvíli zastavil Baier.
     
    36
    Jako blesk z čistého nebe hosté zvládl udeřit, nemůžeme ale tvrdit, že by se jednalo o zasloužené vedení, Augsburg určitě aktivnějším celkem. Jak se domácí s touto nechtěnou událostí dokáží srovnat?
    35. Daniel DIDAVI - 0:1
     
    35
    Wolfsburg právě vstřelil branku!
    No vida, hosté se zničehonic dokázali prosadit, a v tomto utkání se tak ujímají vedení! Po nezdařilé akci Augsburgu se po levém křídle kupředu vydal Caligiuri, na jehož centr si v šestnáctce naběhl vytáhlý Dost a velice chytře balon prodloužil za sebe pro z druhé vlny si nabíhajícího DANIELA DIDAVIHO, který zacílil přesně pod břevno Hitzovy pokladnice!
     
    34
    Bas Dost se ale nevzdal a v souboji s Verhaeghem u rohového praporku dokonale prodal své centimetry a kilogramy, když svého krajana ukázkově odstavil. Následně však mimořádně nepřesně přihrál, Augsburgští se tak mohou vydat do otevřené obrany soupeře.
     
    33
    Robin Knoche se nyní dostal do nezáviděníhodné situace, s napadajícím Finnbogasonem si ale, i za přispění paní Štěstěny, poradil. Poté vyslal kupředu Didaviho, který odcentroval přesně k Dostovi, ten však hlavičkoval v záklonu a jeho zakončení podle toho také vypadalo.
     
    32
    Že by se domácí začali alespoň trochu osmělovat? Poslední minuty to naznačují, po rozehrání volného přímého kopu si totiž Finnbogason balon zpracoval a poté jej předložil do druhé vlny pro Caiubyho, který z voleje vypálil kousek nad branku.
     
    31
    Poprvé v utkání je sudí nucen z kapsičky vyndat žlutou kartu, Yannick Gerhardt totiž jasně fauloval o kličku se pokoušejícího Kohra, tady není o čem diskutovat.
    30. Kuova střela se mezi tři tyče nevlezla!
     
    30
    Půlhodinka za námi, stále jsme toho na hřišti moc neviděli, nyní jsme se alespoň dočkali střeleckého pokusu. Baier přetlačil nepozorného Gustava a píchl míč směrem ke Kuovi, tomu ale rána z uctivé vzdálenosti vůbec nesedla.
     
    29
    Zatím se oba celky v konečné fází svých kombinačních akcí potýkají s nepřesností, možná i trochu se strachem vymyslet nějakou odvážnější přihrávku. Balonu se nyní na pravé straně ujal Bobadilla, v souboji s Rodríguezem to však byl právě on, od koho se míč odrazil do zámezí.
     
    28
    Knoche už je v pořádku a může se opět zapojit do hry. Nařízenou standardní situaci rozehráli hosté na krátko, chvíli si jen vyměňovali balon na obranné polovině, poté se Rodríguez pokusil rozběhnout Draxlera, ten však jeho úmysl nepobral.
     
    27
    Následně navíc Caiuby nepříjemně sestřelil Knocheho, kterému se zpět na nohy tedy opravdu dvakrát nechce. Sudí Stegemann se posléze rozhodl utkání kvůli vysokým teplotám přerušit, hráči mají chvilku na občerstvení se.
     
    26
    Stejná písnička. Ku měl okolo sebe hned několik o přihrávku si žádajících kolegů, trochu sobecky se však rozhodl postupovat samostatně, v souboji s Brumou se mu ale balon zamotal mezi nohama.
     
    25
    Konečně to vypadalo, že rodí alespoň náznak útočné akce. Błaszczykowski šikovně balon prostrčil pro Draxlera, který jej ale snaze utancovat Stafylidise nechal za sebou. Augsburg má navíc připravenou okamžitou odpověď.
     
    23
    Poslední minuty se nesou v duchu neustálých osobních soubojů ve středu hrací plochy, kombinace obou celků zatím poměrně vázne. Knocheho pas nyní vyhnal Rodrígueze až k postranní lajně, švýcarský obránce ale zabral a uklidnil hru nahrávkou na brankář Casteelse.
     
    22
    Po sporném zákroku od Gustava zůstal na zemi ležet Ku, sudí však nechal hru plynout, což se domácím příznivcům ale vůbec nepozdávalo. Jejich pískot se ale vzápětí změnil v potlesk, který si za vydařený skluz v obraně vysloužil Kostas Stafylidis.
     
    21
    Ne, hosté na útočné polovině nemají ani centimetr volného prostoru. Důkladně pohlídaný je především Julian Draxler, který se nyní hodlal prosadit individuálně, měl proti sobě ale hned dva protivníky a na tuto přesilu nevyzrál.
     
    20
    Kulatý nesmysl dnes Daniela Didaviho zatím neposlouchá. Bývalému hráči Stuttgartu neposedný míč už poněkolikáté utekl, Didavi poté nechtěně zajel do nic netušícího Kohr, kartu ovšem neobdržel, což je pro mě opravdu záhada.
     
    19
    Máme za sebou téměř dvacet minutek z prvního poločasu a zatím se na hřišti téměř žádná zajímavá situace neudála. Oba celky se snaží hrát především ze zabezpečené defenzivy, vzhledem k tomu, že se jedná o úvodní utkání nové sezony, se však jedná o pochopitelnou věc.
     
    18
    Snad poprvé v utkání sledujeme delší dobu trvající kombinaci v podání Die Wölfe. Rodríguez se nakonec rozhodl vrhnout po levém křídle, u rohového praporku si však nepřesně vyměnil balon s Gerhardtem, který posléze jasně fauloval Verhaegha.
     
    17
    Caligiuri si na polovině hřiště zasekl balon, rozhlédl se kolem sebe a šikovným obloučkem jej předložil pro zatím neviditelného Didaviho. Ten si jej chtěl okamžitě obhodit okolo Baiera, domácí záložník proti němu ovšem vyrukoval s krásným obranným skluzem.
     
    16
    Knoche vybojoval balon od Finnbogasona a lehoučkým bochánkem vyslal kupředu Błaszczykowského. Polský šikula si jej obhodil okolo napadajícího Caiubyho, poté dlouhým pasem našel Draxlera, ten ale kvůli ofsajdu musel akci přerušit.
     
    15
    Domácí se opět stáhli hluboko na vlastní polovinu, stoperská dvojice ve složení Janker – Gouweleeuw si balon vyměňovala tak dlouho, až Caligiurimu došla trpělivost, hostující křídelník to však při napadání přepískl s agresivitou.
     
    14
    Wolfsburg ovšem znovu velice hloupě přišel o balon. Kohr posléze roztáhl hru na volného Caiubyho, který přetlačil nedůrazného Draxlera a přízemním centrem se pokusil oslovit sbíhajícího si Kua, tomu ale naděje překazil Bruma.
     
    13
    Verhaegh našel volného Bobadillu, který šikovnou patičkou zkusil uvolnit Finnbogasona, toho ale dál nepustil Robin Knoche. Po jeho pasu se chtěl dopředu řítit Caligiuri, domácí kapitán jej však nedovoleným způsobem zastavil a může být ráda, že neviděl kartu.
     
    12
    I Schusterovi svěřenci si ale počínali velice nepřesně, načež měli hosté k dispozicí přečíslení čtyř proti třem. Julian Draxler měl hodně volných spoluhráčů, rozhodl se ale celou akci vzít na sebe, jeho střela však zaplula přesně k nachystanému Hitzovi.
     
    11
    Po několika nevyvedených průnicích byl faulován Ricardo Rodríguez, jenž přímý kop rozehrál opravdu bleskurychle. Dostovi ale nevyšlo zpracování, hosté se tak musí rychle vracet, do brejku se totiž řítí Baier.
     
    10
    Brazilec Caiuby si balon až příliš předkopl, zpět jej poté od Gustava získal jen za cenu jasného faulu. Hosté tedy měli k dispozici přímý kop ze středu hřiště, díky pozorné obraně soupeře se jim však nedaří nic kloudného vymyslet.
     
    9
    A domácí tak měli okamžitě šanci zaskočit ne úplně ideálně připravenou obranu Vlků. Opět vše začalo u Verhaegha, který balon podél lajny posunul na sbíhajícího Bobadillu, po jehož souboji s Knochem kulatý nesmysl zamířil do zámezí, sudí autové vhazování přisoudil hostům.
     
    8
    Verhaegh zpracoval balon po pasu od Jankera a okamžitě jej poslal na nabíhajícího si Bobadillu, nepočínal si ale přesně a zahrál pouze do zámezí. Následný protiútok hostí však skončil ještě dříve než vlastně začal.
     
    7
    Sledujeme stále stejný obrázek, Augsburg svého soupeře poměrně překvapivě tlačí, vlastně jej ani nepouští na útočnou polovinu. Ku si okolo Błaszczykowského balon píchl ke středu a odcentroval do šestnáctky, Koen Casteels byl však opět na správném místě.
     
    6
    Svěřenci Dirka Schustera však dokázali balon získat zpět do svého držení a Bobadilla se přes Rodrígueze protlačil i k centru, k ve vápně číhajícímu Finnbogasonovi se však balon díky včasnému výběhu Casteelse nedostal.
     
    5
    Celé snažení hostů ale ztroskotalo na Dostově nezdařilém zpracování. Následně se protiakci Augsburgu pokusil uspíšit Kohr, hlavičkujícího Bobadillu ale ve vzduchu předčil pozorně hrající Jeffrey Bruma.
     
    4
    Nyní už se jim to ale povedlo, po faulu na Verhaegha měli k dispozici přímý kop. Rozhodli se jej ale rozehrát na krátko, příliš šťastná volba to ale nebyla, pozorný Rodríguez jejich záměr vystihl a okamžitě zavelel k protiakci.
     
    3
    Zatím sledujeme hodně opatrnou partii, především ze strany Wolfsburgu, který se na delší dobu ještě u balonu neohřál. To domácí se snaží kulatý nesmysl kontrolovat, kromě již zmíněného nákopu se však dopředu nikterak neženou.
     
    2
    A byli to právě domácí, kdo se jako první s míčem podíval na útočnou polovinu. Stafylidis se zbavil napadajícího Draxlera a dlouhým nákopem za obranu se pokusil najít Kua, ten ale neobstál ve sprinterském souboji s Błaszczykowskim.
     
    1
    Sascha Stegemann právě foukl do píšťalky, a odstartoval tak dnešní utkání – pojďme na to! Los přisoudil rozehrávku fotbalistům Augsburgu, kteří nastupují v tradičních bílých dresech, naopak Vlci se představí v tmavě modré kombinaci.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Hlavní arbitr Stegemann právě přivádí aktéry dnešního mače na travnatou plochu, utkání úvodního kola německé Bundesligy mezi Augsburgem a mírně favorizovanými Vlky z Wolfsburgu tak za pár okamžiků bude moci začít!
    Příprava domácího Augsburgu je v plném proudu.

     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Gouweleeuw, Janker, Stafylidis – Kohr, Baier – Bobadilla, Ku, Caiuby – Finnbogason.
    Náhradníci: Luthe – Opare, Altintop, Feulner, Či Tong-won, Usami, Rieder.

    VfL Wolfsburg: Casteels – Błaszczykowski, Knoche, Bruma, Ricardo Rodríguez – Gustavo (C), Gerhardt – Draxler, Didavi, D. Caligiuri – Dost.
    Náhradníci: Benaglio – Schäfer, Ascues, Träsch, Bruno Henrique, Brekalo, Arnold.

    Rozhodčí: Sascha Stegemann – Christian Fischer, Sören Storks.
    V augsburgské SGL Areně už se začínají scházet fanoušci, očekávaný start nového ročníku Bundesligy klepe na dveře! Na trávníku před pár okamžiky začalo rozcvičení obou celků.

     
    Ještě jednou Vás všechny srdečně vítám u našeho online přenosu! V základní jedenáctce Augsburgu neevidujeme žádnou novou tvář, kdežto trenér Vlků Hecking vsadil hned na čtveřici letních akvizic. V záloze se představí Gerhardt s Didavim, defenziva bude stát na mladém stoperu Brumovi, poměrně překvapivě se na pravém kraji obrany představí Jakub Błaszczykowski.
     
    Vzájemné zápasy v minulé sezoně

    29.11. 2015 – FC Augsburg:VfL Wolfsburg 0:0

    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Max – Kohr (86. Morávek), Baier – Esswein (90+1. Trochowski), Ku (75. Či Tong-won), Caiuby – Bobadilla.

    VfL Wolfsburg: Benaglio – Träsch, Naldo, Dante, Schäfer – Vieirinha (88. S. Jung), Arnold, Guilavogui – Schürrle, Dost (65. D. Caligiuri), M. Kruse (87. Klose).

    ------------------------------------------------------------------------

    23.4. 2016 – VfL Wolfsburg:FC Augsburg 0:2

    Branky: 1. Finnbogason (Altintop), 57. Altintop (Finnbogason)

    VfL Wolfsburg: Benaglio – Träsch, Naldo, Dante, Ricardo Rodríguez (74. Putaro) – Guilavogui, Gustavo (61. Schäfer), Arnold – D. Caligiuri (85. Seguin), Dost, M. Kruse.

    FC Augsburg: Hitz – Opare, Gouweleeuw, Klavan – Verhaegh (40. Hong Čong-ho), Altintop (88. Či Tong-won), Baier (59. Feulner), Max – Finnbogason, Ku, Caiuby.
    Na čtvrteční tiskové konferenci trenér Hecking informoval o tom, že k týmu se konečně připojil i Mario Gómez. Jeho start v úvodním kole však není pravděpodobný.

     
    VfL Wolfsburg

    Po stříbrné pohádce ze sezony 2014/15 se očekávalo, že v následném ročníku si Wolfsburg povede podobně a opět bude atakovat nejvyšší příčky. Opak ale byl pravdou, úvod sice Vlkům nevyšel vůbec špatně, postupem času ale jejich výkony postihla značná nevyrovnanost. Ze stadionů soupeřů vozili zeleno-bílí body jen opravdu zřídkakdy, dalším problémem pak byla defenziva, která se řadila k ligovému podprůměru. V konečném součtu Heckingovi svěřenci posbírali pětačtyřicet bodů, v tabulce obsadili až osmé místo, a na pozice zajišťující alespoň účast v předkole Evropské ligy tak ztratili pět bodů.

    Jedno pozitivum však v loňském počínání Die Wölfe najdeme, velice dobře si totiž parta okolo zkušeného brankáře a kapitána Benaglia vedla v Lize mistrů. Do skupiny B byli včetně Wolfsburgu nalosováni ještě Manchester United, moskevské CSKA a nepříjemný Eindhoven, postupové naděje si mohl dělat každý z nich. Ke třem vítězstvím před vlastními fanoušky přidali zeleno-bílí ještě úspěch v Rusku, dvanáct získaných bodů je vyneslo na první místo. Ve vyřazovací fázi byl los pro Vlky velmi příznivý, přes jasného outsidera z Gentu přešli poměrně v klidu, ve čtvrtfinále měli i nadějně rozehraný dvojzápas s Realem Madrid, na Santiago Bernabéu ale prohráli o tři góly, i tak se ovšem jednalo o nejlepší výsledek na evropské půdě v historii klubu.

    Přes léto doznala podoba kádru poměrně velkých změn. Město známé díky automobilce Volkswagen opustili oba stopeři ze základní jedenáctky, Naldo zamířil do konkurenčního Schalke, naopak Dante odcestoval do Francie, kde bude hájit barvy francouzského Nice. Výrazné ztráty postihly i ofenzivu Vlků, průšvihář Kruse se vrátil do brémského Werderu, záložník André Schürrle se stal nejdražší posilou v historii Borussie Dortmund. Posil ale klubové vedení přivedlo požehnaně, novým lídrem obrany by se měl stát Bruma, tvrdit muziku ve středu zálohy pak budou Gerhardt a Guilavogui, jehož hostování z Atlética se změnilo v přestup. Obrany soupeřů pak nově budou trápit Mario Gómez, Polák Błaszczykowski, Borja Mayoral a také ze sestoupivivšího Stuttgartu příchozí Didavi.

    Na rozdíl od svého dnešního soka se Heckingova družina v přípravě zaměřila na konfrontaci se zahraničními celky. Die Wölfe odehráli celkem sedm mačů, z nichž dokázali uspět pouze ve třech případech, postupně si připsali skalpy Eindhovenu, Malmö a Saint-Étienne. Svou soutěžní premiéru v novém ročníku ale zvládli, na úvod německého poháru si poradili s druholigovým celkem FSV Frankfurt.
    Včera okolo poledne představilo klubové vedení Augsburgu další posilu. Stal se jí šestadvacetiletý Jonathan Schmid, který po jediné sezoně opustil Hoffenheim.

     
    FC Augsburg

    Minulý ročník v německé nejvyšší fotbalové soutěži pro Augsburg nedopadl úplně ideálně. Fuggerstädter zažili především strašidelný vstup do sezony, z úvodních dvanácti kol totiž posbírali pouhopouhých šest bodů, inkasovali více jak dvě branky na zápas, jedinou výhru zaznamenali proti taktéž se trápícímu Hannoveru. Ve zbylém průběhu ligového zápolení už si celek z Bavorska vedl o poznání lépe, ve velmi vyrovnané spodní polovině tabulky nakonec Augsburg skončil dvanáctý, na pozici zajišťující účast v baráži však měl k dispozici jen dvoubodový náskok.

    V něčem ale minulý ročník pro partu okolo kapitána Verhaegha přeci jen speciální byl, nesl se totiž ve znamení premiérové účast v Evropské lize. A musíme podotknout, že Augsburg si nepočínal vůbec zle, ve skupině L, kde zápolil společně s Bilbaem, Alkmaarem a bělehradským Partizanem, sice úvodní dvě klání ztratil, poté ale přišlo zlepšení a devět bodů stačilo na postup z druhého místa. Ve vyřazovací fázi však přišel brzký konec, favorizovaný Liverpool se ale proti německému soupeři pořádně zapotil, o jedinou branku dvojzápasu se z penalty postaral Milner.

    Přes letní pauzu doznal kádr Bavorů několika změn, jedna z nich se udála na postu trenéra, Markuse Weinzierla, který nově povede talentované mužstvo Schalke, nahradil Dirk Schuster, bývalý lodivod Darmstadtu. Nejcitelnější ztrátu určitě představuje odchod zkušeného stopera Klavana, který bude nově oblékat dres již zmíněných Reds. Kromě něj Augsburg opustil ještě Werner a čerstvě také Alexander Esswein, jenž včera přestoupil do Herthy. Novými akvizicemi se naopak stali záložník Kačar, mladičký zadák Friedrich ze Schalke, hostování Islanďana Finnbogasona se změnilo v přestup, zpět z Janova se vrátil další útočník Matavž.

    V přípravě na nadcházející ročník odehrála Schubertova družina šest přátelských mačů, v drtivé většině z nich se střetla se soupeři z nižších německých soutěží. Úplně ideální výkony však Augsburgští nepodávali, připsali si totiž hned dvě porážky, v jediné konfrontaci se zahraničním celkem remizovali se Spartou Rotterdam. Minulý pátek ale Bavoři zvládli první soutěžní zápas, v rámci DFB Pokalu poměrem 2:0 přehráli Ravensburg.
     
    Příjemné sobotní odpoledne přeji všem fanynkám a fanouškům kvalitní evropské kopané! Na své si po letní pauze konečně přijdou i příznivci německé Bundesligy, která odstartovala už včera. Drtivá většina zápasů prvního kola je naplánována na dnešek, v tomto online přenosu se zaměříme na střetnutí, v němž FC Augsburg vyzve VfL Wolfsburg! Začátek je naplánován na 15:30.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 35. Didavi (Dost), 89. Ricardo Rodríguez

    Karty:   67. Kohr (AUG) – 31. Gerhardt (WOF), 62. Bruma (WOF)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 7:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:17.
    FC Augsburg: Hitz – Verhaegh (C), Gouweleeuw, Janker, Stafylidis – Kohr (84. Altintop), Baier – Bobadilla, Ku (82. Usami), Caiuby – Finnbogason (63. Či Tong-won).
    Náhradníci: Luthe – Opare, Altintop, Feulner, Či Tong-won, Usami, Rieder.

    VfL Wolfsburg: Casteels – Błaszczykowski, Knoche, Bruma, Ricardo Rodríguez – Gustavo (C), Gerhardt (60. Arnold) – Draxler, Didavi (72. Träsch), D. Caligiuri – Dost (81. Bruno Henrique).
    Náhradníci: Benaglio – Schäfer, Ascues, Träsch, Bruno Henrique, Brekalo, Arnold.

    Rozhodčí: Sascha Stegemann – Christian Fischer, Sören Storks

    Diváci: 26 172
    ocianews.com