Myjava – Prešov 1:0 (kon.) | Žilina – Trenčín 4:0 (kon.)
konec
TJ Spartak Myjava
1:0 (1:0)
FC Tatran Prešov
sk Neděle 28.08.2016, 19:00Niké liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní online priameho prenosu zo zápasu siedmeho kola Fortuna ligy. Tentokrát sa pozrieme na Kopanice kam zavíta nováčik z Prešova. Úvodný výkop je naplánovaný o 19:00 hod.

    SPARTAK MYJAVA

    Spartak Myjava mal impozantný štart do novej sezóny. V prvých troch kolách stratil len dva body a vyhrieval sa na popredných miestach tabuľky. V rozlete ho ale zastavila domáca prehra s Ružomberkom a následne aj smolná porážka na Štadióne pod Dubňom. Aktuálne má na svojom konte vyrovnanú bilanciu 2-2-2 a patrí mu až ôsme miesto tabuľky. Myjavčania sú tradične silní najmä na domácom ihrisku. V uplynulom ročníku vyhrali pred svojimi fanúšikmi 10 zo 16 zápasov a historicky najúspešnejšia sezóna im priniesla aj premiérovú účasť v pohárovej Európe. Pod vedením Mikuláša Radványiho však majú Kopaničiari v lige problém so strieľaním gólov, ktorých zaznamenali v šiestich dueloch len päť. V zápase proti Prešovu ale budú jasným favoritom.

    TATRAN PREŠOV

    Nováčik súťaže nevstúpil do nového ročníka práve najlepšie. Zverenci Stanislava Vargu prehrali z prvých piatich zápasov až štyri, pričom jediný bod získali vďaka remíze s Michalovcami. Čo však bolo ešte horšie, až do minulého kola Prešovčania ani raz neskórovali. So skóre 0:11 boli na poslednom mieste ligovej tabuľky, ale pred ôsmimi dňami zvládli náročný duel so Zlatými Moravcami. Jediným strelcom zápasu bol Dávid Peško, ktorý skóroval ako striedajúci žolík z lavičky. Prvé tri body v sezóne Šarišanov nabudili, no v Myjave ich nečaká nič jednoduché. Vonku ešte nebodovali a najmä smerom dopredu neboli príliš nebezpeční. Navyše, vo vzájomných zápasoch sa ešte nestalo, aby hosťujúce mužstvo vyhralo.

    DOTERAJŠIE VZÁJOMNÉ ZÁPASY

    11.05.13 Myjava – Prešov 2:0
    01.12.12 Prešov – Myjava 2:1
    01.09.12 Myjava – Prešov 2:0
     
    Úvodné zostavy:

    Spartak Myjava: Hruška – Beňo, Pavlík, Ostojić, Mehremič – Duga, Kóňa (C) – Kukoľ, Sládek, Sabler – Brigant.
    Náhradníci: Solnička – Černáček, Bílovský, Copko, Kolár, Holiš, Marček.

    1. FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Dzurík, Bartek, Streňo – Kereteš, Jacko (C) – Olansunjanmi, Leško, Kubus – Rolinc.
    Náhradníci: Penksa – Kačala, Katona, Petko, Dupkala, Tubonemi, Micherda..
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Úvodný výkop mali domáci futbalisti. V prvej akcií sa predviedol Ashiru Musefiu Olansunjanmi, no jeho prienik do šestnástky obrancovia súpera zastavili.
     
    2
    Matúš Hruška si na svoje konto pripisuje prvý úspešný zákrok. Jeho pozornosť preveril Jakub Rolinc, no jeho strela mierila len do stredu brány.
     
    3
    Priamy kop hostí rozohral prešovský kapitán Patrik Jacko. Jeho pokus z veľkej diaľky však nemal potrebnú razanciu a takisto mu chýbala presnosť.
     
    4
    Peter Sládek číhal v hosťujúcej šestnástke, no na center z pravej strany nedokázal zareagovať. Dobrú prácu odviedol ak sa nemýlim Ján Dzurík.
     
    5
    Na začiatku zápasu sa hrá prevažne v strede ihriska. Prešovčania veľmi dobre napádajú a vytláčajú rozohrávku Kopaničiarov.
     
    6
    Erik Streňo si poctivo splnil svoje defenzívne povinnosti. Telom odstavil Adiho Mehremiča a vybojoval pre svoj tím odkop od brány Jozefa Taliana.
     
    7
    Lukáš Kubus si počínal proti pravidlám a hlavný arbiter Roland Weiss píska jeho faul. Myjavčania tak môžu pokračovať vo svojej rozohrávke.
     
    8
    Tomáš Brigant poslal center do šestnástky súpera. K strele sa napokon dostal Vladimír Kukoľ, no jeho pokus dokázal zblokovať Patrik Jacko.
     
    9
    Prešovčania sa dostali do rýchleho brejku. Ashiru Musefiu Olansunjanmi ale zakončoval veľmi sebecky a navyše jeho pokusu chýbala presnosť.
     
    10
    A ďalší faul, tento raz na strane domáceho Petra Sládeka. Ten mal v súboji nohu až príliš vysoko a takmer trafil jedného z hosťujúcich hráčov do hlavy.
     
    11
    Dávid Keresteš hľadal svojim centrom na zadnej žrdi Dávida Leška. Strelec jediného prešovského gólu v sezóne sa ale do zakončenia nedostal, a tak nasleduje odkop.
     
    12
    Nepresnosti na oboch stranách. Zatiaľ sa nehrá vôbec zlý futbal, no chýba tomu povestná finálna prihrávka. Najmä hostia sa favorita vôbec nezľakli.
     
    14
    Erik Streňo poslal dlhé vhadzovanie do šestnástky súpera, no Jakub Rolinc sa proti presile domácich obrancov nedokázal presadiť.
     
    15
    Prvá šanca Myjavy! Po centri Tomáša Briganta netrafil loptu Peter Sládek, no do zakončenia sa dostal Vladimír Kukoľ. Jeho pokus ale zblokoval Ján Dzurík na rohový kop.
     
    16
    Matúš Hruška vynikajúco čítal hru. Lukáš Kubus dostal veľmi dobrú kolmicu a smeroval by sám na bránu, keby však domáci gólman dobre nevybehol.
     
    17
    Peter Sládek si dobre narazil loptu s Romanom Sablerom. Dostal sa do šestnástky, no pod nohy sa mu vrhol Jozef Talian a napokon loptu chytá.
     
    18
    Myjavčania sa už tešili z gólu, no ten platiť nebude. Peter Sládek síce krásne vysunul Denisa Dugu, no ten bol v tesnom ofsajde.
     
    19
    Domáci kapitán Tomáš Kóňa si chystal loptu na strelu, no až príliš dlho váhal a napokon ho odzbrojil Dávid Kereteš. Následne sa v protiútoku hostia nepresadili.
     
    20
    Adi Mehremič si opäť dobre počkal na svojho súpera a Lukáša Kubusa čistým spôsobom pripravil o loptu. Hra nabrala na tempe, čomu sme radi.
     
    21
    Myjavčania si nerozumeli, a tak sa ich útočná akcia končí len vhadzovaním prešovských hráčov. Tí sa zatiaľ bránia celkom dobre.
     
    22
    Adi Mehremič posielal dlhú loptu na Romana Sablera, no tá napokon skončila len v moci brankára Jozefa Taliana. Ten tak môže rozohrávať.
     
    23
    Denis Duga sa ocitol na zemi po súboji s Lukášom Kubusom. Hlavný arbiter posúdil tento súboj ako nedovolený, a tak pri lopte ostanú Kopaničiari.
     
    24
    A ďalší súboj Adi Mehremič vs. Lukáš Kubus. Tentokrát to domáci obranca prehnal s dôrazom, a tak sa píska nedovolený zákrok.
     
    25
    Po aktivite Tomáša Briganta bude Myjava zahrávať rohový kop. Loptu si už stavia útočník Ronald Sabler.
     
    26
    Myjava dala gól!
    Domáci futbalisti sa dostávajú do vedenia. Rohový kop z pravej strany výborne zahral Roman Sabler a tretí gól v sezóne zaznamenal hlavičkou kapitán TOMÁŠ KÓŇA – 1:0.
     
    27
    Peter Sládek bol zastavený pri svojom prieniku po ľavej strane. Obranné povinnosti si splnil krajný obranca Erik Streňo. Domáci budú vhadzovať.
     
    28
    Petr Pavlík vynikajúco zasiahol pred Lukášom Kubusom, no hostia mali výhodu rohového kopu. Ten zahral Dávid Kereteš, no hostia sa do zakončenia nedostali.
     
    29
    Prešovčania teraz reklamovali ruku domáceho obrancu, no hlavný rozhodca pokutový kop nepíska. Opakovaný záber mu ale nedáva za pravdu, jednoznačne sa mala pískať penalta!
     
    30
    Peter Sládek sa dostal k strele spoza šestnástky, ale jeho pokus dokázal zblokovať jeden z futbalistov v zelenom drese. Tento moment uzavrel polhodinu hry.
     
    31
    Lukáš Kubus fauloval vo vzdušnom súboji Ivana Ostojića. Ten napokon bude pokračovať v zápase bez ošetrenia. Prešovčania sú teraz v hernom kŕči.
     
    32
    Erik Streňo hľadal kolmou prihrávkou Jakuba Rolinca, ale ten už loptu nezachytil na hracej ploche. Odkopávať tak bude Matúš Hruška.
     
    33
    Tomáš Brigant kúzlil s loptou v šestnástke hostí. Napokon center Denisa Dugu smerovala na Vladimíra Kukoľa, ale ten sa k hlavičke nedostal.
     
    34
    Ashiru Musefiu Olansunjanmi unikal domácej obrane. Za cenu faulu ho zastavil Vladimír Kukoľ a hlavný arbiter mu ukazuje prvú žltú kartu zápasu.
     
    35
    Po priamom kope sa dostal do zakončenia Patrik Jacko, ale jeho pokus dokázal zneškodniť domáci brankár Matúš Hruška.
     
    37
    Tomáš Brigant bol faulovaný, a tak budú domáci pokračovať vo svojej útočnej aktivite. Priamy kop rozohrali na krátko a rozťahujú hru do strany.
     
    38
    Akcia Kopaničiarov sa s úspechom nestretla, a tak bude odkopávať do svojej brány prešovský brankár Jozef Talian.
     
    39
    Dávid Leško sa kolmou prihrávkou Jakuba Rolinca. Jeho pas bol ale príliš prudký, a tak loptu chytil do svojich rukavíc brankár Matúš Hruška.
     
    40
    Pomaly nám vrcholí prvý polčas. Spokojnejší môžu byť zatiaľ domáci futbalisti, ktorí sa zásluhou svojho kapitána Tomáša Kóňu dostali do vedenia.
     
    41
    Roland Sabler sa dostal po centri z ľavej strany k hlavičke, no jeho zakončenie nesmerovalo do priestoru troch žrdí.
     
    42
    Adi Mehremič sa snažil dostať k centru, no pri jeho prieniku ho dokázal zastaviť krajný obranca Erik Streňo. Odkopávať tak bude brankár Jozef Talian.
     
    43
    Domáci držia loptu na svojich kopačkách a už zrejme čakajú na polčasový hvizd. Denis Duga teraz spadol tesne pred šestnástkou hostí, ale hlavný arbiter faul nepíska.
     
    44
    Prešovčania už príliš nenapádajú a nechávajú tak domácich obrancov v pokoji rozohrávať. Tí sa ale takisto príliš dopredu nehrnú.
     
    45
    Ashiru Musefiu Olansunjanmi sa opäť dostáva do nebezpečnej brejkovej situácie. Tento raz ho fauloval Peter Sládek a podobne ako Vladimír Kukoľ dostáva kartu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas máme za sebou. Prešovčania vstúpili doňho veľmi dobre, no vážnejšiu gólovú šancu si nevypracovali. Naopak postupom času si domáci vytvorili prevahu, ktorú v 26. minúte korunoval presným zásahom Tomáš Kóňa. Hostia však v prvom polčase boli ukrátení o jasnú penaltu, keď rukou zahral v pokutovom území Ivan Ostojić. Druhý polčas sa začína krátkou po 20:00 hod.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Lukáš Kubus, prichádza Peter Katona.
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Denis Duga, prichádza Tomáš Marček.
     
    47
    Na začiatku druhého dejstva držia loptu na kopačkách myjavskí hráči. Tí sa budú snažiť potvrdiť to, že vo vzájomných dueloch obvykle vyhráva domáce mužstvo.
     
    48
    Jakub Rolinc sa pekne otočil okolo striedajúceho Tomáša Marčeka a strelou z otočky sa pokúsil ohroziť bránu súpera. Tú ale tesne minul.
     
    49
    Ashiru Musefiu Olansunjanmi posielal center na Dávida Leška, ale ten bol príliš dlhý, a tak nasleduje odkop od brány. Len pripomínam, že Prešov vonku ešte neskóroval.
     
    50
    Po aktivite Tomáša Briganta zahrávali domáci rohový kop. Ten zahral Vladimír Kukoľ, pekne našiel Petra Sládeka, ktorého pokus Jozef Talian musel vyraziť.
     
    51
    Vladimír Kukoľ zahral ďalší roh, tento raz z opačnej strany. Za loptou sa naťahoval Petr Pavlík, no napokon sa k lopte nedostal.
     
    52
    Po ďalšom rohu domácich sa k odrazenej lopte dostal Tomáš Brigant. Jeho strelecký pokus spoza šestnástky bol ale veľmi nepresný.
     
    53
    Aj hostia mali k dispozícii rohový kop. Po centri z pravej strany ale vyskočil najvyššie Tomáš Marček a odvrátil loptu do bezpečného priestoru.
     
    54
    Jozef Bujňák si teraz poradil na jednotku. Nielenže prekazil prienik Vladimíra Kukoľa, ale dokonca vybojoval aj odkop od vlastnej brány.
     
    55
    Teraz sa nám roztrhlo vrece s faulami. Hra je tak poriadne rozkúskovaná, čo logicky viac vyhovuje mužstvu, ktoré vyhráva najtesnejším rozdielom.
     
    56
    Peter Sládek teraz pokazil rýchly brejk domáceho tímu. Tomáš Brigant mu adresoval prízemnú prihrávku z ľavej strany, ale domáci kanonier si loptu zle spracoval a nestihol vystreliť.
     
    57
    Patrik Jacko sa snažil kolmou prihrávkou vysunúť dnes veľmi aktívneho Jakuba Rolinca. Prihrávka kapitána tímu ale nebola presná a našla len Petra Pavlíka.
     
    58
    Ashiru Musefiu Olansunjanmi podržal loptu a peknou prihrávkou našiel Patrika Jacka. Ten vystrelil spoza pokutového územia, ale bránu netrafil.
     
    60
    Po hodine hry vidíme druhú žltú kartu zápasu. Prienik Tomáša Briganta zastavil nedovolene Erik Streňo, a tak musí byť potrestaný.
     
    61
    Po priamom kope zahrávali domáci futbalisti aj kop rohový. Exekútorom bol opäť Vladimír Kukoľ a veľa nechýbalo, aby sa do zakončenia dostal Petr Pavlík.
     
    62
    Jozef Talian si pripisuje na svoje konto dobrý zákrok, keď vyrazil strelecký pokus Tomáša Kóňu z priameho kopu. Následne pálil aj Vladimír Kukoľ, ale trafil len Jána Dzuríka.
     
    63
    Akcia hostí nemôže pokračovať, pretože v postavení mimo hry bol český útočník Jakub Rolinc. Ten navyše nebezpečne dohral súboj s Petrom Pavlíkom.
     
    64
    Jakub Rolinc napokon dostal za svoj zákrok žltú kartu. Petr Pavlík dokonca musí byť aj ošetrovaný, no vyzerá to tak, že to rozbehá.
     
    65
    Myjavčania kontrolujú priebeh zápasu. Aj v druhom dejstve majú územnú prevahu a tiež si vypracovali aj šance na zveľadenie svojho náskoku.
     
    66
    Hostia opäť striedajú. Jediný tohtosezónny strelec Prešova Dávid Leško v dnešnom dueli končí a nahradzuje ho ofenzívny hráč Martin Dupkala.
     
    67
    Ashiru Musefiu Olansunjanmi zachytil loptu v ihrisku a vytvoril pre hostí náznak šance. Akciu ale pokazil striedajúci Martin Dupkala, ktorý nezvládol prvý kontakt s loptou.
     
    68
    Striedanie aj v domácom tíme. Na posledných dvadsať minút prichádza na ihrisko Ľuboš Kolár, ktorý vymenil dnes dobre hrajúceho Petra Sládeka.
     
    69
    Martin Dupkala nevstúpil do zápasu práve najlepšie. Najprv pokazil dobrú akciu Prešova a pre pár sekundami si na svoje konto pripísal aj nedovolený zákrok.
     
    70
    Ján Dzurík dobre odhlavičkoval center Lukáša Beňa, a tak z akcie domáceho tímu nebude nič. Prešovčania sa dobre bránia, no potrebujú hlavne útočiť.
     
    71
    Na ihrisku splanuli vášne a po zákroku na Tomáša Marčeka je potrestaný žltou kartou kapitán Prešova Patrik Jacko. Rovnako obišiel ale domáci hráč, ktorý následne sotil do svojho súpera.
     
    73
    Tomáš Kóňa bol nepríjemne atakovaný, a tak vidíme ďalšiu žltú kartu. Tentokrát je potrestaným hráčom Martin Dupkala.
     
    74
    Útočný faul v podaní Jakuba Rolinca. Šarišania sa v ofenzíve trápia a s ich ambíciami na bodový zisk to nevyzerá práve najlepšie.
     
    75
    Štvrťhodinu pred koncom registrujeme postavenie mimo hry v podaní Tomáša Briganta. Rozohrávať tak budú zverenci Stanislava Vargu.
     
    76
    Jozef Talian bez najmenších problémov chytá dlhú nakopnutú loptu, ktorá zrejme mala smerovať na Tomáša Briganta alebo Romana Sablera.
     
    77
    Ani táto akcia Myjavy nebude pokračovať. Prešovskí obrancovia dobre vystúpili a do ofsajdovej pasce chytili Ľuboša Kolára.
     
    78
    Vladimír Kukoľ smeroval s loptou do pokutového územia, no Jozef Bujňák ho telom dokázal zastaviť. Domáci útočník to prifilmoval, a tak sa faul nepíska.
     
    79
    Striedanie v tíme 1. FC Tatran Prešov: z ihriska odchádza Dávid Keresteš, prichádza Hector Tubonemi.
     
    80
    Ján Dzurík pustil loptu mimo ihriska a vybojoval odkop od brány Jozefa Taliana. Ten sa ponáhľa s rozohrávkou, keďže do konca ostáva približne desať minút.
     
    81
    Po rýchlej akcií Myjavy sa dostal do zakončenia Tomáš Kóňa. Strela domáceho kapitána spoza šestnástky ale minula bránu Prešova.
     
    82
    Myjava kontroluje posledné minúty. Má jasnú územnú prevahu a svojho súpera zatiaľ k ničomu nepúšťa.
     
    83
    Posilnenie defenzívy v podaní domáceho tímu. V zápase končí útočník Roman Sabler a do obrany prichádza Frederik Bílovský.
     
    84
    Jozef Bujňák nakopol loptu dopredu, no tadiaľto zrejme cesta nevedie. Vysokí domáci stopéri si bez najmenších problémov poradili.
     
    85
    Striedajúci Tomáš Marček vybojoval rohový kop. Ten zrejme zahrá tradičný exekútor štandardných situácií Vladimír Kukoľ.
     
    86
    Po rohovom kope sa domáci do zakončenia nedostali. Akcia ale pokračovala ďalej a center Vladimíra Kukoľa bol veľmi nepríjemný. Jozef Talian mal problémy, ale napokon z toho gól nebol.
     
    87
    Obrana Prešova je už vysunutá, čím vznikajú okienka v defenzíve. Domáci si ale nepresnými prihrávkami kazia šancu využiť to.
     
    88
    Peter Katona získal v strede poľa loptu a snažil sa kolmicou nájsť Jakuba Rolinca. Ten bol ale dobre strážený, a tak loptu po dlhšom čase chytá Matúš Hruška.
     
    89
    Hostia mali šancu vyrovnať. Po peknej kombinácií sa dostal k strele Martin Dupkala, no jeho pokus ľavačkou mieril len do stredu brány, kde bol Matúš Hruška.
     
    90
    V dnešnom stretnutí sa budú nadstavovať ešte dve minúty. Vyzerá to tak, že strelecká mizéria Prešova v zápasoch vonku bude pokračovať.
     
    90+1
    Myjava drží loptu na útočnej polovici ihriska a nedáva súperovi žiadnu šancu vytvoriť si nejaký záverečný tlak.
     
    90+2
    Ashiru Musefiu Olansunjanmi sa snažil presadiť cez obranu Myjavy, ale lopta mu ušla v tom najnevhodnejšom momente.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Je dobojované! Myjavčania potvrdili úlohu favorita a napokon si pripisujú cenné ale utrápené víťazstvo 1:0. Jediným strelcom zápasu je Tomáš Kóňa, ktorý presnou hlavičkou zariadil tri body pre domáce mužstvo. Naopak, Prešovčania ani v štvrtom vonkajšom dueli nestrelili gól a nezískali ani bod. So štyrmi bodmi sa tak krčia v tabuľke na predposlednom mieste. Myjave po kompletnom siedmom kole Fortuna ligy patrí piata pozícia. Ja vám ďakujem za pozornosť a želám ešte príjemný večer. (20:54:40)

    Miroslav Kováčik

    Branky: 26. Kóňa (Sabler)

    Karty:   34. Kukoľ (MYJ), 45. Sládek (MYJ), 71. Marček (MYJ) – 60. Streňo (PRE), 64. Rolinc (PRE), 71. Jacko (PRE), 73. Dupkala (PRE)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 3:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 4:1.
    TJ Spartak Myjava: Hruška – Beňo, Brigant, Sládek (68. Kolár), Pavlík – Ostojić, Kóňa (C) – Duga (46. Marček), Kukoľ, Mehremič – Sabler (83. Bílovský).
    Náhradníci: Solnička – Černáček, Bílovský, Copko, Kolár, Holiš, Marček.

    FC Tatran Prešov: Talian – Bujňák, Jacko (C), Leško (66. Dupkala), Rolinc – Dzurík, Olansunjanmi – Keresteš (79. Tubonemi), Streňo, Kubus (46. Katona) – Bartek.
    Náhradníci: Penksa – Kačala, Katona, Petko, Dupkala, Tubonemi, Micherda.

    Rozhodčí: Roland Weiss – Peter Bednár a Martin Borsányi
    bahis siteleri