Jekatěrinburg – Ufa 4:3 (2:1 po s.n.) | Jaroslavl – Novokuzněck 1:0 (kon.) | Dynamo Moskva – Novosibirsk 4:1 (kon.)
Petrohrad – Toljatti 5:1 (kon.) | Viťaz – Omsk 2:3 (kon.) | Záhřeb – Spartak Moskva 0:1 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
Lada Toljatti
Pátek 02.09.2016, 18:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    Dobrý podvečer u KHL. Dnes je na programu další várka utkání a my se společně podíváme na duel, ve kterém se střetnou SKA Petrohrad a Lada Togliatti.
     
    SKA Petrohrad

    Petrohrad, který v létě posílil Pavel Dacjuk, jenž ukončil dlouholeté angažmá v Detroitu Red Wings, velmi pomohl ofenzivě SKA. V úterý prohrával už 1:5 v úvodu druhé třetiny, ale nakonec čtyřgólové manko dokázali Petrohradští smazat. Poslední dva góly zařídil právě Dacjuk ve spolupráci s Iljou Kovalčukem. Sice nakonec svěřenci trenéra Říhy prohráli 5:6 po samostatných nájezdech, ale rozhodně ukázali, že jejich síla v útoku je opravdu velká. Dnes se představí znovu svým fanouškům ve svém teritoriu a proti Ladě Togliatti by měli bodovat.
     
    Lada Togliatti

    Lada Togliatti dokázala v posledním odehraném utkání porazit 4:3 po samostatných nájezdech Čerepovec na jeho ledě a dnes si brousí zuby na aspiranta na získání Gagarinova poháru. Svou kůži nebudou chtít hokejisté Lady prodat lacino, ale jednoduché to proti ofenzivě Petrohradu mít rozhodně nebudou. Pozor by si měli dát právě na dvojici Dacjuk a Kovalčuk. Jejich spolupráce je doslova vražedná. Uvidíme, jak se obrana hostů dokáže s útočnými výpady Petrohradu vyrovnat.
     
    Vzájemná utkání

    V loňské sezóně se oba celky utkaly dvakrát. Nejprve byl doma úspěšný Petrohrad při výhře 2:1, pak na ledě Lady bral výhru 3:2 v prodloužení.
     
    Československá stopa v utkání

    Tento duel nám československou stopu nenabídne. V žádném týmu totiž nepůsobí ani jeden český nebo slovenský hokejista.
     
    Jak si oba týmy povedou v dnešním duelu, se dozvíme v pozdějších večerních hodinách. Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty a také videa z gólových příležitostí tak rozhodně nepřijdete. Přeji tedy všem příjemnou počtenou a hokejovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Vojnov, Rukavišnikov, A. Bělov, Čudinov, Judin, J. Jakovlev, Rykov – S. Plotnikov, Dacjuk (C), Kovalčuk – Dadonov, Šipačjov, N. Gusev – Barabanov, Prochorkin, Širokov – Kablukov, Koskiranta, Tichonov – Děrgačjov.

    Lada Togliatti: I. Ježov (A. Semjonov) – Gurkin, Korjagin, Sinicyn, Maleňkich (C), Volgin, Bělochvostikov, Suchich – Bumagin, Johansson, Filatov – Šenfeld, V. Komarov, Bělousov – Děmagin, Krysanov, Bočarov – A. Strelcov, Achmetov, Zernov.

    Rozhodčí: Ansons, Ovčinnikov – Bersenjov, Judin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Petrohradskou arénou už zní hymna ruské federace.
     
    Oficiality utkání jsou za námi a zápas tak za chvilku začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Domácí hokejisté se ihned po buly dostali do útočného pásma, kde pálil Dacjuk po přihrávce Kovalčuka. Ale nakonec hostující brankář nemusel zasahovat, pomohla mu pozorná obrana.
     
    01:00
    Na druhé straně se o první střelu pokusili také hosté. Ale Sinicyn poslal svou střelu hodně vedle brány domácího celku.
     
    01:37
    Vyloučení v týmu Lada Togliatti (Georgij Bělousov – 2 min., podražení).
     
    01:40
    Z levé strany střílel Sergej Širokov, ale jeho rána skončila pouze na boční síti. Na druhou stranu tak zamíří hosté.
     
    02:35
    A znovu se dostali do útoku domácí hokejisté, ale jejich snaha před brankářem hostů byla marná. Ten zachytil puk a rozehrává ho mezi své spoluhráče.
     
    03:37
    Hosté se ubránili a nyní jsou už v plném počtu.
     
    04:58
    Šesťorkin nyní zachytil kotouč po střele Alexandra Strelcova, která na něho mířila z pravého kruhu. Domácí jsou zatím hodně aktivní a hrozí čím dál více před brankou Lady.
     
    05:59
    Z těžkého úhlu vyslal nakonec nebezpečnou střelu Komarov, ale domácího brankáře nijak nezaměstnal.
     
    06:50
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté otevírají účet tohoto utkání. ANTON BĚLOV dostal přesnou přihrávku do prostoru mezi kruhy a odtud vymetl pravý růžek Ježovovy klece. Petrohrad tak jde do jednobrankového náskoku. Asistence: Maxim Čudinov, Vadim Šipačjov.
    06:50 Anton BĚLOV - 1:0
     
    08:46
    Vadim Šipačjov byl znovu aktivní, když tentokráte pálil sám na branku hostů. Ale puk poslal pouze do připraveného Ježova, který následně přerušuje hru.
     
    09:40
    Na druhé straně se musel mít na pozoru Šesťorkin, který musel lapačkou chytit střelu Denise Zernova. Vhazovat se bude za malou chvilku po jeho pravé ruce.
     
    10:29
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Tak to byla překrásná individuální akce ALEXANDRA BARABANOVA, který objel hostující branku a poté se snažil překvapit Ježova. Ten ještě vyrazil kotouč před sebe, ale na následnou dorážku od stejného hráče už byl krátký. Domácí mají dvoubrankový náskok. Asistence: Nikolaj Prochorkin.
    10:29 Alexandr BARABANOV - 2:0
     
    11:17
    Domácí hokejisté znovu vaří Ladu Togliatti v jejím pásmu, nyní musel Ježov zakročit proti střele Kovalčuka.
     
    11:35
    Na řadu přichází komerční přestávka.
     
    12:44
    Na puku jsou znovu domácí hokejisté a hosté tak musí vyhlásit nejvyšší stupeň ohrožení. Útoky Petrohradu jsou opravdu hodně nebezpečné a hráči pálí z každé pozice.
     
    13:46
    Hosté mají výhodu přesilové hry. Kablukov podrazil protihráče a už sedí na trestné lavici.
     
    14:07
    Lada se uhnízdila v pásmu Petrohradu a už roztáčí přesilovkový kolotoč. Jeden z hráčů hostů střílel na domácí branku a nešťastně trefil pukem do obličeje Romana Rukavišnikova. Ten odchází na ošetření do kabiny.
    14:07 Nešťastné zranění Rukavišnikova, který dostal pukem do obličeje.
     
    14:45
    Z prostoru mezi kruhy pálil Anton Šenfeld, ale Šesťorkin byl připraven.
     
    15:11
    Togliatti právě vstřelilo branku!
    Hosté svou přesilovou hru využívají. Bělousov střílel zpoza domácí branky, puk se ale odrazil před branku Šesťorkina od brusle Čudinova, jenž ho chtěl vykopnout pryč. To se mu však nepovedlo, kotouč se dostal k ALEXEJI VOLGINOVI, který ho posílá do poloodkryté domácí klece. Hosté tak jsou svému soupeři na dostřel jediné branky. Asistence: Georgij Bělousov.
    15:11 Alexej VOLGIN - 2:1
     
    16:52
    Hosté ožili a nyní znovu hrozili před domácí brankou, ale brankář Petrohradu celou akci hostů zastavil svým pozorným zákrokem.
     
    17:17
    U puku jsou už zase domácí hokejisté, kteří zakládají svou akci z hloubi vlastního obranného pásma.
     
    18:04
    V útoku ale domácí hokejisté nic nevymysleli a hosté tak poslali kotouč až před jejich branku. Je z toho zakázané uvolnění a hra se tak stěhuje znovu před Ilju Ježova..
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:17
    Stanislav Bočarov si nabruslil podél pravého mantinelu až do blízkosti Šesťorkina, ale nakonec domácí brankář zasahovat nemusel. Domácí tak mohou založit jeden z posledních útoků v této části hry.
     
    19:45
    Z pravé strany střílel po přihrávce od Pavla Dacjuka Ilja Kovalčuk, ale Ježova lapačka byla připravena. Zřejmě se už nic nestane a první dějství se už jenom dohrává.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina je minulostí. Domácí hokejisté na hosty doslova vlétli a brzy vedli o dvě branky. Jenže hosté z Togliatti se dokázali trefit v přesilové hře a dostáli tak kontaktní branky. Zápas je pro oba celky otevřený a uvidíme, co nám nabídne další průběh hry. Druhá třetina začne přibližně v 19:20.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 11 – 7
    Zásahy brankářů: 6 – 9
    Vyloučení: 1 – 1
    Bodyčeky: 5 – 5
    Vyhrané buly: 8 – 6
    Využití: 0 – 1
    Oslabení: 0 – 0
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Nikita Filatov se dostal do slibné šance, ale než stačil vystřelit mezi kruhy, sebral mu kotouč obránce Vojnov. Bývalý zadák Los Angels Kings poté zaváží kotouč do útočného pásma.
     
    21:25
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    A domácí jdou do náskoku o dvě branky. JEVGENIJ DADONOV byl velmi dobře postavený v prostoru mezi kruhy a poté na hostující branku vyslal střelu zápěstím. Puk si poté našel cestu mezi tři tyče a hosté tak budou muset dohánět dvoubrankové manko. Asistence: Nikita Gusev, Maxim Čudinov.
    21:25 Jevgenij DADONOV - 3:1
     
    23:14
    Pavel Dacjuk si sjel na pravý kruh, kde se okamžitě a bez přípravy jal vystřelit. Ale jeho rána byla zblokována hostující obranou a rázem tak další větší akce na domácí straně končí.
     
    24:08
    Ježov musel být znovu pozorný, zpoza branky se na něho vyřítil Ilja Kovalčuk, který poté zasouval kotouč mezi jeho betony. Ježov je ale sklapl včas.
    24:08 Šance Kovalčuka.
     
    25:50
    I nadále mají domácí hokejisté tlak před brankou Lady. Hosté se tak musí neustále bránit a zatím se ve druhé třetině nedostali do výraznější šance.
     
    27:16
    Ilja Kovalčuk střílel z mezikruží, puk po jeho střele vyrazil brankář Ježov pouze před sebe. Ale na dorážku před hostující svatyní nebyl nikdo, kdo by puk za Ježova záda dorazil.
     
    27:52
    Po ráně Nikity Guseva, jenž střílel z pravé strany, vytasil lapačku Ježov. Znovu tak podržel svým zákrokem svůj tým a raději přerušuje hru. Vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    29:19
    Hosté založili svou útočnou akci z hloubi vlastního pásma a poté se dostali před domácí branku. Tam zblízka střílel Alexandr Strelcov, ale pouze a jen do připravené hrudi Šesťorkina. Ten následně přerušuje hru.
     
    30:13
    Útočná akce na druhé straně také velmi rychle skončila. Slibně se rozvíjející šanci Sergeje Širokova zastavilo postavení mimo hru. Ta se tak stěhuje zpět do středního pásma, kde se také bude vhazovat.
     
    30:45
    Střelu Guseva tečoval před brankou nebezpečně Šipačjov, ale nakonec si s velkou šancí domácích Ježov dokázal poradit a neinkasoval. Znovu se hra přerušuje.
    30:45 Teč Šipačjova další brankou neskončila.
     
    33:03
    Petrohradští vybojovali kotouč v útočném pásmu a poté se ke střele z levého kruhu dostal Viktor Tichonov. Ale ta byla zablokována hostující obranou a poté si kotouč přebírá Ježov, jenž raději uklidňuje hru a přerušuje ji.
     
    34:28
    Do nenápadné akce se dostali hosté, z otočky z pravé strany poté pálil Vladimir Maleňkich, ale kotouč se pouze otřel o boční konstrukci domácí branky. Šesťorkin kotouč raději ukryl pod svojí lapačkou.
     
    35:08
    Domácí brankář musel znovu zasahovat proti střele Alexandra Bumagina. Kotouč ale pouze vyrazil před sebe, kde se ho snažil dorazit Sergej Děmagin. Ale Šesťorkin celou akci zastavil přesným zákrokem.
     
    35:19
    Gurkin dostává dvě minuty za zdržování hry, když vystřelil kotouč do hlediště. Domácí mají k dispozici přesilovou hru.
     
    36:20
    Jakovlev pálil z prostoru mezi kruhy a Ježov vytáhl další přesný zákrok. Poté se hosté osvobozují, když posílají kotouč až před domácího brankáře Šesťorkina.
     
    37:19
    Hostující hráč už skáče na led a jeho tým je tak v plném počtu.
     
    37:38
    Druhá třetina se pomalu chýlí ke konci. Nyní mají puk na svých hokejkách domácí hokejisté, kteří tak míří do dalšího útoku. Před Ježovem zahrozil přízemní střelou Pavel Dacjuk, ale kotouč skončil těsně vedle hostující brány.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:14
    Domácí sebrali hostům kotouč ve vlastním pásmu a ještě to zkouší před Ježovem. Ale střela Sergeje Širokova skončila pouze na lapačce hostujícího brankáře.
     
    39:52
    Alexandr Strelcov ujel podél pravého mantinelu, nabruslil si poté blíže Šesťorkinovi, ale jeho táhlá střela byla poslána pouze na ochrannou síť. V této části hry se už nic nestane. První dějství je tak pomalu, ale jistě za námi.
    Bude z toho gól?

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

    Alexander Salák nastupuje v této sezoně v nové výstroji!

    Alexandr Salák v akci! ✌ #CCMHockey #MadeOfHockey #CCMGoalie

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Také druhá třetina je už u konce. V ní se v jejím začátku trefil přesně Dadonov a poslal svůj tým do dvoubrankového náskoku. Poté se už nikdo prosadit nedokázal, a tak před třetí třetinou je stále stav 3:1. Uvidíme, zda se ještě hosté vzchopí a pokusí se s utkáním něco udělat, nebo zda domácí ještě přidají nějaké góly a drama nedopustí. Třetí třetina začne přibližně ve 20:15.
     
    Statistiky druhé třetiny

    Střely na branku: 18 – 1
    Zásahy brankářů: 1 – 17
    Vyloučení: 0 – 1
    Bodyčeky: 4 – 6
    Vyhrané buly: 15 – 7
    Využití: 0 – 0
    Oslabení: 0 – 0
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:50
    Ilja Kovalčuk vyzval ke střele Pavla Dacjuka, ale druhý jmenovaný poslal kotouč pouze na lapačku Ježova.
     
    41:29
    Šesťorkin se musel otáčet ve svém brankovišti. Nadvakrát se ale Komarov prosadit nedokázal. Hosté se tak kýžené kontaktní branky nedočkali. Zatím.
     
    42:26
    Na druhé straně byla k vidění další akce domácího celku, který však svou čtvrtou branku nepřidal. Hosté tak mohou projít do dalšího rychlého protiútoku.
     
    43:24
    Do samostatného úniku se málem dostal Sergej Plotnikov, ale tomu přeskočil kotouč a rázem byl náznak další akce domácího celku pryč. Znovu jsou tak u puku hosté a rozvíjejí svou akci.
     
    44:23
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    NIKITA GUSEV dostal zpoza hostující branky přihrávku přímo do prostoru mezi kruhy a poté se napřáhl k přízemní střele, kterou prostřelil betony Ježova. Hosté tak prohrávají už o tři branky. Asistence: Maxim Čudinov, Jevgenij Dadonov.
    44:23 Nikita GUSEV - 4:1
     
    45:00
    Koskiranta dostává dvě minuty za sekání a už sedí na trestné lavici. Je tu přesilová hra pro hosty.
     
    46:15
    Hosté se delší dobu drželi v pásmu domácího celku, ale před brankářem Petrohradu nic nevymysleli. Nakonec se Petrohrad osvobozuje vyhozením puku až před Ježova.
     
    47:00
    Domácí se v pohodě ubránili a nyní jsou už v plném počtu.
     
    47:32
    Petrohrad šel do dalšího útoku, kde pálil Dacjuk, ale znovu se tento bývalý hráč NHL nedokázal prosadit. Celá akce skončila na lapačce Ježova.
     
    48:34
    Jarno Koskiranta střílel zpoza pravého kruhu a jeho rána prosvištěla nad lapačkou Ježova. Ten ale poté zachytil kotouč a raději přerušuje hru.
     
    49:51
    Bumagin dostal přihrávku do předbrankového prostoru domácího týmu a okamžitě vystřelil. Kotouč ale končí přímo na hrudi Šesťorkina.
     
    50:44
    Na druhé straně jeli do přečíslení Dacjuk s Kovalčukem, ale dnes tato spolupráce nefunguje a znovu se tak ani jeden z této dvojice neprosazuje. Kotouč mají ve své moci hosté.
     
    51:38
    Vadim Šipačjov vyslal na Ježova další nebezpečnou střelu, ale brankář hostí ji dokázal vytěsnit vedle svojí branky. Poté se bude vhazovat po jeho levé ruce.
     
    52:09
    Bumagin dostává dvě minuty za vražení na hrazení a Petrohrad si zahraje přesilovou hru.
     
    53:20
    Domácí mají kotouč na svých holích a pálí před Ježovem z každé pozice. Brankář hostů ale zatím tlaku Petrohradu odolává.
     
    54:09
    Bumagin je na ledě a hosté jsou tak kompletní.
     
    54:43
    Od modré čáry netradičně pálil Vadim Šipačjov, ale jeho plachtící střela mezi tři tyče nezamířila. Ježov si kotouč stáhl k sobě a přerušuje hru. Vhazování proběhne po jeho pravé ruce.
     
    55:12
    Další akce Petrohradu končí na pozorném brankáři hostů. Ten ale kotouč vyrazil pouze před sebe a dojíždějící Jarno Koskiranta mohl dorážet za jeho záda, ale nakonec pouze promáchl.
     
    56:14
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    ALEXANDR BARABANOV se dostal k odraženému kotouči před hostující brankou a poté svou střelou znovu rozvlnil Ježovovu klec. Je rozhodnuto. Takový náskok domácích už hosté nemají šanci dohnat. Do konce třetí třetiny zbývají necelé čtyři minuty. Domácí rozhodně žádné drama nedopustí. Asistence: Nikolaj Prochorkin, Sergej Širokov.
    56:14 Alexandr BARABANOV - 5:1
     
    57:36
    Šipačjov ještě inkasuje dvě minuty za držení protihráče a je tu ještě početní výhoda pro hosty.
     
    57:50
    Hosté se dostali do zakončení v prostoru mezi kruhy, ale kotouč mířící na Šesťorkina zablokovala pozorná domácí obrana.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:45
    Denis Zernov mířil na Šesťorkina, ale ten si připravil další přesný zákrok.
     
    59:36
    Domácí se bez problémů ubránili a nyní jsou už v plném počtu. Zápas se už jenom dohrává. Puk mají na svých hokejkách domácí hokejisté a už se pochopitelně nikam neženou.
     
    59:58
    Ještě se bude vylučovat. Širokov inkasuje dvě minuty za hákování, ale na zápas už to nebude mít vliv. Půjde pouze a jen o zápis do statistik tohoto hráče.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí vítězí nakonec přesvědčivě 5:1 a připisují si další tři body do tabulky. Hosté tak z ledu Petrohradu odjedou s prázdnou.
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 43 – 22
    Zásahy brankářů: 21 – 38
    Vyloučení: 4 – 3
    Bodyčeky: 10 – 11
    Vyhrané buly: 38 – 23
    Využití: 0 – 1
    Oslabení: 0 – 0
     
    Československá stopa v utkání

    Do tohoto utkání nezasáhl ani jeden český nebo slovenský hokejista.
     
    To je pro tuto chvíli ode mne vše. Přeji hezký zbytek pátečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (20:53:05)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 7. A. Bělov (Čudinov, Šipačjov), 11. Barabanov (Prochorkin), 22. Dadonov (N. Gusev, Čudinov), 45. N. Gusev (Čudinov, Dadonov), 57. Barabanov (Prochorkin, Širokov) – 16. Volgin (Bělousov)


    SKA Petrohrad: Šesťorkin (Koskinen) – Vojnov, Rukavišnikov, A. Bělov, Čudinov, Judin, J. Jakovlev, Rykov – S. Plotnikov, Dacjuk (C), Kovalčuk – Dadonov, Šipačjov, N. Gusev – Barabanov, Prochorkin, Širokov – Kablukov, Koskiranta, Tichonov – Děrgačjov.
    Lada Toljatti: I. Ježov (A. Semjonov) – Gurkin, Korjagin, Sinicyn, Maleňkich (C), Volgin, Bělochvostikov, Suchich – Bumagin, Johansson, Filatov – Šenfeld, V. Komarov, Bělousov – Děmagin, Krysanov, Bočarov – A. Strelcov, Achmetov, Zernov.

    Rozhodčí: Ansons, Ovčinnikov – Bersenjov, Judin
    bahis siteleri