San Marino – Ázerbájdžán 0:1 (kon.) | Dánsko – Arménie 1:0 (kon.) | Kazachstán – Polsko 2:2 (kon.)
Litva – Slovinsko 2:2 (kon.) | Slovensko – Anglie 0:1 (kon.) | Česko – Sev. Irsko 0:0 (kon.)
Norsko – Německo 0:3 (kon.) | Rumunsko – Černá Hora 1:1 (kon.) | Malta – Skotsko 1:5 (kon.)
konec
Litva
2:2 (2:0)
Slovinsko
Neděle 04.09.2016, 18:00 • Vilniaus LFF stadionas, Vilnius • Kvalifikace MS (Evropa)
Předzápasové kurzy
     
    Dnešní zápas je u konce! Litva v domácím prostředí remízovala se Slovinskem 2:2!

    První poločas nabídl velmi pěknou podívanou a hlavně překvapivě dobrý výkon Litvy. Domácí výběr zahrozil již ve dvanácté minutě, kdy se opřel do míče Kuklys, jeho pokus ještě Oblak lapil. O první vážnější ohrožení litevské branky se postaral Verbič, avšak jeho ránu Setkus vyrazil. Domácí fanoušky poprvé rozjásal Fiodor Černych, který svou individuální akci zakončil krásnou střelou, na kterou Oblak nedosáhl. Hned o dvě minuty později se Litva prosadila podruhé, z pravé strany mířil přesně Vykintas Slivka!

    Slovinsko vstoupilo do druhého poločase ve velkém stylu, hostům pomohl příchod Iličiće, avšak vyrovnávací branka stále nepřicházela. Hostující výběr se dočkal až v 77. minutě, kdy se po rohovém kopu Iličiće prosadil René Cesar. Konec zápasu se velmi rychle blížil, avšak Slovinsko se nakonec dočkalo vyrovnání. V poslední nastavené minutě se prosadil hlavou Boštjan Cesar!

    To je z mé strany vše a u dalšího textového přenosu se na vás bude těšit Jan Havlovic. (19:53:06)
    Boštjan Cesar nakonec vybojoval pro svůj tým cenný bod!

     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. Boštjan CESAR - 2:2
     
    90+3
    Slovinsko právě vstřelilo branku!
    To je pro domácí celek hodně kruté, neboť v poslední nastavené minutě inkasuje vyrovnávací gól! Z levé strany poslal do pokutového území centr Iličić, který našel v pravé části vápna BOŠTJANA CESARA, a ten svou hlavičkou přeloboval Setkuse!
     
    90+2
    Litevská reprezentace opět dokázal míč odkopnout na soupeřovu polovinu a hostům se čas nebezpečně rychle krátí!
     
    90+1
    V první nastavené minutě se opřel do střely na hranici vápna Iličić, avšak rána záložníka Fiorentiny letěla vysoko nad litevskou branku, navíc to bylo bez teče, a tak následuje odkop do domácí branky!
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje "pouze" tři minuty nad rámec základní hrací doby. Slovinsko tak příliš času nemá!
     
    90
    Obránce Boštjan Cesar sebral míč na polovině hřiště a mířil vpřed. Ve středu hřiště ho poslal k zemi střídající Matulevičius, který však žlutou kartu od portugalského sudího nedostal!
     
    90
    Následného rohového kopu se ujal právě Iličić, jehož centr našel Jokiće, avšak hlavička obránce Villarrealu k brance Setkuse nedoletěla, u míče je Litva.
     
    89
    Minutu před koncem základní hrací doby se dostala ke střele Josip Iličić, který vypálil z pravého křídla. Jeho ránu tečoval obránce Freidgeimas a bude z toho rohový kop!
     
    88
    Domácí reprezentace však předvádí v závěru dnešního utkání skvělý taktický výkon. Litva momentálně drží svého soupeře na jeho vlastní polovině a Slovinsko má velké problémy se dostat na polovinu soupeře.
     
    87
    Další slovinský faul předvedl tentokrát stoper Samardžić, který byl pozdě v souboji s Chvedukasem a dostává žlutou kartu!
     
    87
    Hosté se následně opět dostali k míči, avšak Novakovićovi nevyšlo zpracování, míč mu uskočil, čehož využil Girdvainis, kterého slovinský útočník posléze fauloval.
     
    86
    Slovinsko již příliš času na vyrovnání nemá, a tak musí hodně pospíchat. Hostující celek se dostal do protiútoku, z levé strany odcentroval Birsa, avšak míč odhlavičkoval obránce Slavickas!
     
    85
    Střídání v týmu Litva: ze hřiště odchází Nerijus Valskis, přichází Deivydas Matulevičius.
    84. Parádní zákrok Setkuse, který svůj tým zachránil od inkasované branky
     
    84
    Teď měli hosté ideální příležitost na vyrovnání stavu! Na levou stranu dostal přihrávku Jokić, který krásným centrem našel ve vápně Novakoviče, avšak střídající hráč nepřekonal Setkuse, který předvedl další skvělý zákrok!
     
    83
    Slovinsko bylo v kombinaci na útočné polovině poměrně bezradné, a tak to vzal na sebe Kevin Kampl, který vystřelil ze střední vzdálenosti, avšak jeho rána mířila nad branku!

    Jan Havlovic

    Branky: 32. Černych, 34. Slivka – 77. Krhin (Iličić), 90+3. Cesar (Iličić)

    Karty:   87. Samardžić (SLV)


    Držení míče: 36 % : 64 %.
    Střely na branku: 5:13. Střely mimo: 5:6. Rohy: 4:9. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:10.
    Litva: Setkus – Vaitkūnas, Freidgeimas, Girdvainis, Slavickas – Černych (C) (70. Grigaravičius), Žulpa, Kuklys, Novikovas – Valskis (85. Matulevičius), Slivka (79. Chvedukas).
    Náhradníci: Zubas, Klevinskas – L. Klimavičius, Grigaravičius, Česnauskis, Matulevičius, Radzinevičius, Chvedukas, A. Klimavičius, Verbickas, Lukša, Baravykas.

    Slovinsko: Oblak – Skubič, Samardžić, Cesar (C), Jokić – Verbič (56. Novaković), Krhin, Kampl – Birsa – Berić (46. Iličić), Bezjak.
    Náhradníci: Belec, Kotnik – Struna, Iličić, Novaković, Stojanović, M. Mevlja, Trajkovski, Zajc, Vrhovec, Črnic.

    Rozhodčí: Artur Soares Dias – Tavares, Soares (vš. Portugalsko)
    bahis siteleri