TK před startem nového ročníku CHANCE futsal ligy (kon.) | Tisková konference HC VERVA Litvínov (kon.)
Tisková konference PSG Zlín (kon.) | Tisková konference Mountfieldu HK (kon.)
Tisková konference Jaroslava Šilhavého (kon.) | Tisková konference k festivalu Sporťáček (kon.)
Tisková konference HC Škoda Plzeň (kon.) | TK ke startu nového ročníku Tipsport extraligy (kon.)
konec
Tisková konference nového trenéra Slavie Jaroslava Šilhavého

Úterý 06.09.2016, 13:30Tiskové konference
     
    Nyní již končí oficiální hlavní část tiskové konference. Na pořadu jsou nyní již jen individuální rozhovory. (14:08:17)
     
    Jaroslav Tvrdík: Radoslav Látal nám poděkoval za seriozní jednání, ale nakonec hrálo roli to, že jsme hledali trenéra srdcaře, což rozhodlo v konečném součtu pro Jaroslava Šilhavého. Radoslavu Látalovi jsme proto doporučili, aby vzal nabídku Gliwic. Rozhodovalo rovněž to, že jsme hledali trenéra, který získal český titul. I když získal, některý z koučů titul v zahraničí, tak to pro nás nemělo takovou hodnotu jako titul v české lize. Navíc si myslím, že ještě nenastala doba, aby ve Slavii působil zahraniční trenér.
     
    Martin Krob: Myslím si, že nejsme pod velkým tlakem, abychom vybírali narychlo sportovního ředitele, který nám aktuálně chybí. Poohlížíme se po něm, ale rozhodně nikam nespěcháme.
     
    Martin Krob: Co se týče ostatních členů realizačního týmu, kteří zde zůstávají pod smlouvou po odvolání Dušana Uhrina, tak se všemi nadále počítáme v našem klubu. Otázkou akorát je, zda zde budou chtít působit a v jakých pozicích.
     
    Jaroslav Šilhavý: Bylo pro mě těžké opustit Duklu, ale výzva jít do Slavie byla pro mě opravdu velká. K tomu mi uklidnilo i to, že jednání mezi Petrem Pauknerem a Slavii bylo obrovsky korektní.
     
    Jaroslav Šilhavý (nový trenér týmu SK Slavia Praha): Já už nějakou dobu spolupracuju se svým týmem, který čítá tři lidi. Jedním z nich je Jirka Chytrý a Milan Veselý. Ty jsem si s sebou přivedl a dnes dolaďovali poslední administrativní věci a zítra by se měli připojit.
     
    Nyní jsou na řadě otázky přítomných novinářů.
     
    Tomáš Syrovátka (zástupce generálního ředitele pro marketing a komunikaci): Jsem rád, že můžeme mezi hlavními partnery přivítat společnost Hyundai, která se rozhodla pro náš klub, přestože tato společnost opustila celou ligu. Od letošní sezony bychom měli mít k dispozici vozy této společnosti a jsem ještě jednou rád, že tato společnost bude spolupracovat nejen s českou reprezentací, ale i s námi.
     
    Nyní dojde ještě k představení nového partnera Slavie Praha.
     
    Jaroslav Šilhavý: Jsme potěšen a poctěn, že taková nabídka přišla. Hrozně jsem si přál, aby vyšla jednání mezi zástupci Slavie a Dukly. Byla to korektní jednání, za což jsem hrozně rád. Dnes jsem se loučil na Dukle a bylo to takové zvláštní. Každý by ale měl mít ambice a na Slavii se rodí něco nového. Na novou práci se hrozně těším.
     
    Martin Krob (generální ředitel klubu): Bylo to opravdu hodně zajímavé. Bylo příjemné opustit náš český rybníček a podívat se do zahraničí a pobavit se s trenéry, s kterými se ne každý setká. Je to pro mě velká a příjemná zkušenost. Nakonec jsme se rozhodli pro Jaroslava Šilhavého, který naší nabídku přijal, za což jsem rád, a přeji mu v v novém angažmá hodně štěstí.
     
    Nyní se slova ujal Martin Krob, který vybíral nového trenéra.
     
    Jaroslav Tvrdík: Podle mého názoru jsme předvedli ideální výběrové řízení pro výběr nového trenéra, neztotožňuji se proto s názorem některých z novinářů, kterým přišlo pět jednacích dnů mnoho.
     
    Jaroslav Tvrdík: Neměníme rozhodně své cíle pro letošní ani následující sezonu. Chceme skončit do třetího místa letos, v příští sezoně půjdeme po příčkách nejvyšších. Naše cíle nejsou podle mě a představenstva nerealistické. Já si Jaroslava Šilhavého hrozně vážím a rozhodně si nemyslím, že nebude mít, jako se někde dnes napsalo, potřebnou autoritu, aby vedl náš tým. Osobně mu přeji hodně štěstí do nového angažmá a věřím, že pod jeho vedením znovu nastartujeme pohádku, která přišla před rokem, kdy se začal klub zvedat.
     
    Jaroslav Tvrdík: Moc mě potěšilo, že Zdeněk Zeman projevil zájem trénovat náš klub, čehož si velmi vážíme. Nakonec ale jednání nedospěla k podpisu smlouvy. Najít trenéra pro Slavii nebylo vůbec jednoduché. Jaroslav Šilhavý má za sebou obrovské zkušenosti, dosáhl mnoha úspěchů, kterých mnoho trenérů u nás v Česku nedosáhlo. Navíc nový trenér dříve hrál ve Slavii Praha a měl by přinést do týmu více srdce, které nám chybělo.
     
    Jaroslav Tvrdík: Chtěl bych poděkovat všem trenérům, kteří s námi vedli jednání. Nikdo z nás neodmítl, čehož si vážíme. Dokazuje to tradici, kterou Slavia má. S výjimkou Luboše Kozla, s ním jednání trvala nejdéle, ale před týdnem v úterý, kdy jsme byli těsně před ukončením jednáním, byly zveřejněny informace ohledně smlouvy Luboše Kozla. Následně byla jednání ukončena. Informace jednoznačně neunikly z našeho jednání, ale všichni tušíme již odkud. Luboš Kozel proto nebyl vhodným kandidátem pro náš klub.
     
    Jaroslav Tvrdík (předseda představenstva): Na návrh Martina Kroba jmenovalo představenstvo týmu jako nového trenéra Jaroslava Šilhavého. Od minulého pondělí jsme hledali nového trenéra, neměli jsme rozhodně připravenou žádnou náhradu, protože jsme do utkání proti Plzni počítali s Dušanem Uhrinem. Nového kouče hledal Martin Krob. Oslovili jsme tři české a čtyři zahraniční trenéry, i Zdeňka Zemana. Martin Krob se vydal si do zahraničí za vybranými adepty.
     
    Nejprve se slova ujme Jaroslav Tvrdík.
     
    Vítám Vás na tiskové konferenci fotbalového týmu Slavia Praha, která se koná z důvodu angažování nového trenéra Jaroslava Šilhavého. Na tiskové konferenci by mělo dojít k představení nového trenéra společně s jeho realizačním týmem.

    Dominik Rejthar

    bahis siteleri