TK před startem nového ročníku CHANCE futsal ligy (kon.) | Tisková konference HC VERVA Litvínov (kon.)
Tisková konference PSG Zlín (kon.) | Tisková konference Mountfieldu HK (kon.)
Tisková konference Jaroslava Šilhavého (kon.) | Tisková konference k festivalu Sporťáček (kon.)
Tisková konference HC Škoda Plzeň (kon.) | TK ke startu nového ročníku Tipsport extraligy (kon.)
konec
Tisková konference k festivalu Sporťáček

Úterý 06.09.2016, 13:30Tiskové konference
     
    Událost byla právě ukončena. (13:54:20)
     
    Oficiální část tiskové konference právě končí.
     
    Při zastávce v Ostravě 3.9. nechyběl ani Jaromír Jágr, který si vyzkoušel na zdejším mítinku hokejbal, jízdu na handbiku či v prostoru pro moderní gymnastiku také cvičení s obručí.
     
    Svoboda o dětech: Zatím žádné nemám. Je to jedna z věcí, na kterou se těším. Nedokázal jsem nikdy úplně skloubit vrcholový sport a osobní život, ale snad mi to vyjde.
     
    Svoboda: V příští sezoně si chci ještě vyzkoušet boj o medail na ME nebo na MS, svou kariéru ale už moc dlouho neplánuji a chtěl bych především plánovat ze dne na den. Mnohem více se těším na kariéru trenéra a možnosti podílet se rozvoje sportu. Já jsem jako malý ten problém sám řešil a vyřešil jsem to tak, že dělám moderní pětiboj. Sport je pro mě především zábava, jestli to někdo dělá vrcholově nebo ne, to si musí především rozmyslet sám. Důležité je, aby děti podporovaly své zdraví, byly veselé a radostné.
     
    David Svoboda (olympionik z Ria): Rio hodnotím velmi pozitivně zejména vzhledem k posledním dvěma měsícům. Na to, jaké jsem měl problémy a omezení, tak je to zázrak. Bylo to od medaile opravdu jen o dva zásahy v šermu. Považuji to za mnohem lepší výsledek, než jaký jsem mohl očekávat. Hned poté, co jsem proběhl cílem, jsem si to vše uvědomil.
     
    Müller: Já bych ještě chtěl doplnit, že tito kluci, co jsou tady, zůstali i po medailích naprosto stejní a fajn lidi.
     
    Josef Dostál (stříbrná medaile z LOH 2016): Splněný sen to ještě úplně není, chtěl bych rád zlatou. Co se týká po olympiádě mediálního humbuku, musím ale zatím říct, že mohu lidem rozdávat radost. Někteří děkují za výkony, jiní chtějí podpis nebo fotku. Včera, když jsem šel po obchodním centru, tak mě poznala jedna holčička, která vlastně byla štěstím bez sebe. Jsem rád, že všem mohu dělat radost. Není to ale ve Sporťáčkovi jenom o té radosti, ale vůbec o té možnosti zapojit se do sportu. Děti budou mít radost vyzkoušet si být nejenom Josef Dostálem, ale třeba i Martinem Fuksou.
     
    Prskavec o vodním slalomu a dětech: Záleží v jakém klubu máme moc dětí. USK Praha jich má sice dost, ale je tam jen jedna slalomová dráha a všichni se tam nevejdou. Na druhou stranu je v Česku klubů a možností poměrně dost, některé se potýkají s nedostatkem dětí.
     
    Jiří Prskavec (bronzový medailista z LOH 201): Tolik setin, co bylo tento rok v mém sportu, to je strašné. Beru to tak, že jsem si to vždy zasloužil. Udělal jsem vždy dvouvteřinovou chybu a beru to tak, že je to po právu, když jsem jel o dvě vteřiny rychleji.
     
    Závadová o jiných sportech: Zažila jsem i tréninkovou fázi, kde bylo potřeba uběhnout až dvacet kilometrů denně. Nejsme ale na suchu moc šikovní a ke zlomenině ruky či nohy nejdeme úplně daleko. Jinak samozřejmě ještě posiluji, ale stejně jako Martin jsem otevřena všem dalším sportům, třeba i horolezecké stěně. Během roku není čas ani energie k tomu, abych si řekla že se ještě půjdu projet na kole.
     
    Barbora Závadová: Za pozvání jsem byla moc ráda. Sport miluji, dělám ho každý den. Mrzí mě, že plavání není moc oblíbený sport. Je sice trochu náročnější, ale vypadá celkem hezky. Povinné zapojení do školní výuky mě překvapilo, některé děti se bojí skočit do vody. I tomu určitě může tento Sporťáček pomoci. Lidé zjistí něco o sportech, o nichž doposud neměli ani ponětí.
     
    Fuksa i o jiných sportech: Dělám i doplňkové sporty patřící ke kanoistice. To znamená běhání, posilování nebo běh na lyžích. Chci si ale vyzkoušet úplně všechno.
     
    Martin Fuksa o projektu: K tomuto projektu jsem se dostal tím, že jsem sportovcem a Hlavní město Praha si mě vybralo s dalšími jedenácti fajn sportovci. Jsem rád, že jsem součástí něčeho velkého, co podporuje děti. Je to super.
     
    Ke slovu nyní přijdou přítomní čeští olympionici.
     
    Martin Müller: Účast přislíbil i olympijský vítěz Lukáš Krpálek se svým novým synem. Věřím, že vše vyjde i po stránce počasí.
     
    Makalouš o samotném Sporťáčku: Začínáme 10. září v sobotu, bude tam 150 klubů na jednom místě Jedná se o pěkný areál Hamru Braník, ale možná nastane situace, kdy nebude kluby ani kam dávat. Budou k vidění olympijské medaile, přítomna autogramiáda. Exhibici předvede Petr Pilát, který si zaskáče se svěřenci ze svého klubu. Navíc připravujeme i reálný sníh.
     
    Makalouš: To, že jsou děti na iPodech či telefonech beru jako velkou příležitost je zpátky do sportu dostat. Je potřeba jejich život v tomto ohledu vyvážit. Program na rok 2017 až 2019 ještě nechci prozrazovat, ale chceme tento projekt ještě dá rozšiřovat. Díky partnerlům tento projekt pořád funguje. Na Sporťáčku se navíc dá vyzkoušet úplně všechno. Je to divadlo, které přiláká veřejnost. Pak už je na klubech, jež budou vychovávat děti, aby si je uchopily a dokázaly udržet. Líbilo se mi, že paní ministryně Valachová rozjela iniciativu, aby i v družinách byli odborníci a vedli děti ke sportu.
     
    Makalouš: Chceme ale, aby sportovali i lidé z dětských domovů či nemajetných rodin. Máme tu ještě přes 600 tisíc korun, které v letošním roce budeme rozdávat. Města jsme navýšili z pěti na šest. V ČR je to celkově přes 10 000 lidí, kteří se do sportovních oddílů dostali. Loni to bylo "pouze" 5 000. Některé děti se zapojují i do akce Rok členství zdarma. Ze Sporťáčka se stává platforma, která přivádí děti v pohybu. Jsme jedni z nejlépe hodnocených v Evropské unii. Dostali jsme za projekt 95 bodů ze 100. Projekt už byl díky tomu rozšířen i do polských Katowic a slovenské Bratislavy. Spolupracuje i s projektem Erasmus Sport.

    Radek Barkman

    bahis siteleri