TK před startem nového ročníku CHANCE futsal ligy (kon.) | Tisková konference HC VERVA Litvínov (kon.)
Tisková konference PSG Zlín (kon.) | Tisková konference Mountfieldu HK (kon.)
Tisková konference Jaroslava Šilhavého (kon.) | Tisková konference k festivalu Sporťáček (kon.)
Tisková konference HC Škoda Plzeň (kon.) | TK ke startu nového ročníku Tipsport extraligy (kon.)
konec
Tisková konference PSG Zlín

Úterý 06.09.2016, 12:00Tiskové konference
     
    Tisková konference skončila. (12:31:49)
     
    Patrik Kamas o rozpočtu klubu: Rozpočet je 78 miliónů korun. Do sezony jdeme připravení. Do týmu jsme zainvestovali víc než v předchozích letech.
     
    Ondřej Veselý o své roli kapitána: Před sezonou mi zase nalepili na dres "céčko" a tak v tom pokračuji. Ovšem už mám rok za sebou, tak už vím co to obnáší a bude to pro mě výhoda. Máme v týmu však hráče, kteří se začíná také tlačit do té role. Jsou to třeba Holík, nebo Vlach, kteří se začínají taky projevovat.
     
    Rostislav Vlach: Pro nás je problém, že ti mladí odchází ven. Počítali jsme do obrany se Sirotou, ale dal přednost zahraničí. Je to velmi dobrý, silný a vysoký obránce, kterého bychom rádi zařadili do týmu. Podobně na tom je i útočník Nicolas Werbik, které působí v Kanadě.
     
    Rostislav Vlach k mladým zlínským hráčům: Karafiát je technicky zdatný, má dobré čtení hry. Možná by mohl zlepšit bruslení, protože teď trochu povyrostl a svalově posílil. Ale věřím, že to vypiluje., Trénuje velmi dobře a má výhled k tomu, že by mohl být dobrým hráčem.

    Co se týká Filipa Chytila, tak to byl jeden z nejlepších hráčů na Memoriálu Ivana Hlinky, kde patřil k nejlepším. Je to velmi dobrý bruslař.

    Michal Gago je spíše silový hráč. Taky hodně dobře bruslí. Je to dost nátlakový hráče, který dokáže na soupeře vytvořit tlak. Je to spíše takový agresivní typ hráče.
     
    Prostor pro otázky dostávají i zde přítomní novináři.
     
    Ondřej Veselý: Atmosféra v týmu je dobrá. Mira Blaťák se vrátil po několika sezonách v zahraničí. Ty peníze co si vydělal ho nezměnili, je to pořád stejný kluk, akorát si koupil nové auto.
     
    Ondřej Veselý, kapitán Zlína, který letos nastupuje do jubilejní 20. sezony své kariéry: Měli jsme letos v přípravě nového kondičního trenéra. Tréninky byly zkrácené, ovšem o to náročnější. Hodně se bruslilo a věřím, že nás začátek sezony zastihne v lepším formě než loni.
     
    Rostislav Vlach: Sezona bude zase velmi vyrovnaná. Co se týče Brna, tak má asi nejsilnější kádr od vstupu do extraligy. Mají tam silné hráče v útoku i obraně a jeden z favoritů na titul. Já věřím, že pro naše hráče to bude lepší start, protože budou všichni nahecovaní a budou chtít vyhrát.
     
    Rostislav Vlach o mladých hráčích z juniorky: Všichni mají předpoklady, aby mohli do extraligy naskočit. Záleží na nich, zda dokáží využít svou příležitost.
     
    Rostislav Vlach: Odehráli jsme letos méně přípravných zápasů ,než v loňském roce. Na led jsme šli o týden dřív, než v minulém roce.
     
    Rostislav Vlach, první trenér Zlína: V přípravě jsme vyzkoušeli nové hráče a především mladé hokejisty. Zkoušeli jsme různé složení útoků a obranných dvojic. Nové hráče jsme vybírali na základě výkonnosti a v případě Míry Blaťáka i jeho nesporně velkých zkušeností. Výběr nových hráčů v loňské sezoně nebyl dobrý. Věříme, že letos se nám tým oživí a kluci budou přínosem pro tým.
     
    Karel Adamík: V širším kádru máme tři juniory a jednoho staršího dorostence. Jedná se o reprezentanty mládežnických kategorií. V sestavě bude využíván jeden, nebo třeba i všichni tři. To už bude záležet na jejich výkonech. Jsme velmi rádi, že se i dál můžeme opírat o naše hráče, které jsme vychovali.
     
    Patrik Kamas: Co se týká střídavých stratů, která nám loni hodně pomohly, tak letos je můžeme potvrdit také. Z těch nejzajímavějších jmen můžeme využít třeba Marunu, Pechance, nebo Čachotského.
     
    Patrik Kamas: Loni ten tým prošel hledáním nové tváře. Museli jsme najít nové lídry v nastupující generaci, což se povedlo a letos to musíme potvrdit.
     
    Patrik Kamas: Chceme začínat minimálně předkolo doma, tedy být do osmé příčky. Chceme hrát hokej, který všechny potěší a držet se aspoň ve středu tabulky.
     
    Patrik Kamas, jednatel klubu: Považuji za velmi důležité, že jsme udrželi všechny klíčové hráče v týmu a vhodně ho doplnili zkušenými hráči v čele s Miroslavem Blaťákem. Tento tým nemůže být bez ambicí. Chceme hrát v letošní sezoně důležitou roli a věříme, že se budeme pohybovat v lepší polovině tabulky. Rozhodně nechceme opakovat špatný začátek sezony.
     
    Tisková konference začíná.
     
    Zdravím vás ze zimního stadionu Luďka Čajky, kde od 12:00 proběhne tisková konference k nadcházející sezoně Tipsport extraligy.

    Tiskové konference se zúčastní:


    MUDr. Miroslav Adámek, prezident prezidia PSG Zlín
    Mgr. Patrik Kamas, jednatel PSG Zlín
    Mgr. Karel Adamík, generální manažer PSG Zlín
    Rostislav Vlach, první trenér týmu PSG Zlín
    Ondřej Veselý, kapitán týmu PSG Zlín

    Michal Sedláček

    bahis siteleri