Celta Vigo – Atlético 0:4 (kon.) | Real Madrid – Osasuna 5:2 (kon.) | Malaga – Villarreal 0:2 (kon.)
Sevilla – Las Palmas 2:1 (kon.) | Barcelona – Alavés 1:2 (kon.)
konec
FC Barcelona
1:2 (0:1)
Deportivo Alavés
Sobota 10.09.2016, 20:30 • Camp Nou (Barcelona) • Španělská LaLiga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji za pozornost a někdy příště na počtenou! (22:33:11)
     
    Je dobojováno, Deportivo Alavés se postaralo o prvotřídní senzaci, když na Camp Nou po srdnatém a velice bojovném výkonu dokázalo zvítězit poměrem 2:1! Barcelonští dnes opravdu neměli svůj den, ve finální fázi jejich kombinačních akcí to dnes zkrátka nebylo ono, ani příchod Messiho či Suáreze tento fakt změnit nepomohl. V prvním poločase si Katalánci vypracovali dvě gólové možnosti, ani jednu ale nevyužili, naopak hosté byli velice produktivní, jejich první střelu ve vedoucí branku přetavil Deyverson! V samotném úvodu druhého poločasu však po rohovém kopu vyrovnal Jérémy Mathieu a všechny přítomné asi napadlo, že zbytek utkání už se bude odehrávat pod taktovkou Enriqueho družiny. Jenže opak byl pravdou, Barcelonští selhali v dalších tutovkách, v šestačtyřicáté minutě navíc inkasovali po trefě Ibaie Gómeze, a před vlastními fanoušky tak museli skousnout hodně nečekanou porážku.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    V samotném závěru utkání měli domácí na kopačce vyrovnání! Digne se dostal k přízemnímu centru z levého kraje pokutového území a přesně našel volného Messiho, ten však pouze podtrhl dnešní mizérii v zakončení v podání Barcelony a branku minul!
     
    90+2
    A hosté mohli přidat už svou třetí branku. Do otevřené obrany Barcelony se totiž vydal Espinoza, který celou akci ještě vyšperkoval pasem na z druhé vlny si nabíhajícího Deyversona, od další pohromy ale domácí zachránil Mascheranův skluz.
     
    90+1
    Fotbalisté Deportiva Alavés jsou blízko senzačnímu výsledku, vzhledem k délce nastavení od hlavního sudího je od něj dělí už jen pouhopouhé tři mnuty.
     
    90
    Je to k nevíře, ale domácí Barcelona je v dnešním utkání směrem do útoku prostě bezzubá. Akce domácích postrádají jakoukoliv kreativnější myšlenku, na Messiho přihrávku si nyní sice naběhl Neymar, ale stál v ofsajdu.
     
    89
    Marcose Llorenteho chytly křeče, hra tedy musí být na pár okamžiků přerušena. Hostujícímu mladíkovi, který je mimochodem kmenovým hráčem Realu Madrid, se na nohy pochopitelně příliš nechce.
     
    88
    Na Iniestovu přihrávku si na kraj pokutového území seběhl Neymar, ihned u sebe ale měl tři včas přistoupivší obránce soupeře, kteří jej dále nepustili.
     
    87
    Domácím už se začíná sakramentsky rychle krátit čas, Barcelona se navíc o žádné větší šance, která by zaváněla vyrovnáním, nedokázala dostat. Povede se jí v nadcházejících minutách srovnat?
     
    85
    Lucas Digne si to namířil směrem ke středu hřiště, kde nakonec nahrával volnému Iniestovi. Zkušený španělský středopolař se pokusil o technické obstřelení brankáře Pacheca, při zakončení mu ale scházela potřebná přesnost.
     
    84
    Ovšem vypadá to, že na tyto standardní situace svého soupeře se hosté připravovali opravdu velice pečlivě. Absolutorium zaslouží především Pacheco, který pro centrované balony Barcelony chodí opravdu bez jakéhokoliv strachu a zatím i úspěšně.
     
    83
    Lionel Messi se tentokráte pokusil o samostatnou akci,po níž se dostal až na hranici šestnáctky soupeře, tam byl ale odzbrojen. Následně však balon vybojoval zpět, uvidíme další roh Katalánců.
     
    82
    Barcelonští měli k dispozici další rohový kop a tentokráte už byl Fernando Pacheco nucen zasahovat. Neymarův centr byl sice přetažený, Messi ale téměř ztracený balon stačil doběhnout a předat jej pro Mathieua, jeho pokus ale hostující brankář lapil.
     
    81
    Obrana Barcelony opět lehce zaspala, hosté tak na útočné polovině hrací plochy znovu dokázali získat k dispozici pár cenných vteřinek k dobru. Nakonec se o centr z pravé strany pokusil Daniel Torres, o hlavičku se pokoušejícího Deyversona ale balon přelétl.
     
    80
    Digne si počkal na ideální moment a poté balon předložil pro Neymara, ten se s ním ale ve snaze obejít Alexise dostal až za brankovou čáru, následovat tak bude odkop od branky Deportiva Alavés.
     
    79
    Střídání v týmu Deportivo Alavés: ze hřiště odchází Ibai Gómez, přichází Víctor Camarasa.
     
    78
    Při rohových kopech se dnes domácímu celku, až na jednu výjimku, zkrátka a dobře nedaří. Pochvalu opět zaslouží Fernando Pacheco, který Neymarův nepovedený centr perfektně odhadl a alespoň pro tuto chvíli tak zažehnal potencionální nebezpečí.

    Vojtěch Tůma

    Branky: 46. Mathieu (Neymar) – 39. Deyverson (Femenía), 64. I. Gómez (Deyverson)

    Karty:   55. Mascherano (BAR) – 72. Carnero García (DAL)


    Držení míče: 74 % : 26 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 13:1. Rohy: 13:0. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 12:13.
    FC Barcelona: Cillessen – Aleix Vidal, Mascherano, Mathieu, Digne – Rakitić, Busquets (C), Denis Suárez (60. Messi) – Arda Turan (64. Iniesta), Alcácer (66. L. Suárez), Neymar.
    Náhradníci: Masip – Iniesta, L. Suárez, Messi, Rafinha, Alba, Umtiti.

    Deportivo Alavés: Pacheco (C) – Femenía (74. Vigaray), Laguardia, Alexis, Hernández, Carnero García – D. Torres, M. Llorente, I. Gómez (79. Camarasa) – Deyverson, Méndez (69. C. Espinoza).
    Náhradníci: Ortolá – Camarasa, Santos, C. Espinoza, Toquero, García, Vigaray.

    Rozhodčí: Mario Melero López – Manuel Torre, José Martínez
    bahis siteleri