Färjestad – Cracovia 7:0 (kon.) | SaiPa – Eisbären 6:3 (kon.) | Rauma – Ingolstadt 1:3 (kon.)
Kärpät – Krefeld 5:3 (kon.) | JYP – Gap 4:0 (kon.) | Rouen – Djurgården 3:4 (po pr.)
konec
SaiPa Lappeenranta
6:3 (0:1, 3:0, 3:2)
Eisbären Berlín
Sobota 10.09.2016, 16:00Hokejová Liga mistrů • Skupina I
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Konečné pořadí skupiny I:

    1. Saipa Lappeenranta (11 bodů)
    2. Eisbären Berlin (6 bodů)
    3. Luleå Hockey (1 bod) (18:21:13)
     
    Střely na branku v zápase

    SaiPa Lappeeranta: 25

    Eisbären Berlin: 34
     
    Máme za sebou poslední utkání Ligy mistrů ve skupině I, Saipa si to rozdala s Berlínem o prvenství a nakonec souboj o první příčku v pohodě zvládla. První třetinu sice byli jasně lepší Lední medvědi z Berlína, jenže pak už šlo vše podle představ finského klubu. Hokejisté Lappeenranty soupeři postupně nasázeli šest branek. A tím pádem ztratili v průběhu celé základní skupiny jediný bod, takže není pochyb o tom, že si první příčku jednoznačně zaslouží. Ode mě je to pro dnešek vše, přejí hezký zbytek soboty.
     
    Konec zápasu.
     
    59:45
    Tak nakonec Lappeeranta vyhazuje na zakázané uvolnění a hra se vrátí před její zařízení, tam se toho asi ale už moc nestane.
     
    59:36
    Ještě jedno vhazování po levé ruce domácího ochránce svatyně, ale ten už nyní může být v klidu v situaci, kdy jeho tým vede o tři branky. SaiPa závěr utkání opravdu v pohodě zvládá.
    58:26 MCFARLAND - 6:3
     
    58:26
    SaiPa právě vstřelila branku!
    Ale teď jsem se tedy šeredně zmýlil! Už to opravdu vypadalo, že se SaiPa nikam nepožene a v klidu dohraje zápas na své polovině kluziště. Jenže to se nestalo, obránci vyslali útočníky ještě jednou dopředu, což se stalo Berlínu osudovým. JOHN MCFARLAND unikal směrem ke kleci Medvědů, nabral puk na hokejku a pohodově jej poslal do sítě Cüeppera, který nestačil reagovat. Pro McFarlanda se tedy dnes jedná o hattrick, utkání se mu opravdu povedlo, o vítězi je zároveň rozhodnuto. Asistence: Tero Koskiranta, Per Savilahti-Nagander.
     
    58:03
    Už se rozběhly poslední dvě minuty základní hrací doby, SaiPa Lappeeranta kontroluje hru z pozic u vlastní klece, je vidět, že finský celek už nikam nehodlá spěchat a jen odhazuje kotouče.
     
    57:24
    Domácí celek už tuší, že si nejspíše dojde pro další tři body a zároveň pro výhru ve skupině, ale ještě se musí koncentrovat na hru. Savilahti málem vyrobil chybu před svou brankou a jen tak tak ještě udržel puk na holi.
     
    56:39
    Když už to vypadalo, že by mohl po pravé straně kolem pravého mantinelu rozjet slibnou akci Olver, přišel puk poté, co se mu svezl z hokejky. SaiPa následně v pohodě vyhazuje daleko od svého zařízení.
     
    56:06
    Berlín by to ještě chtěl zkusit, dělá si místo kolem útočné modré čáry, ale hokejisté v černých trikotech za hlasitých ovací domácího publika dobře pokrývají prostor v obranné třetině.
     
    55:28
    Teď to trošku vypadá, jakoby se utkání už jen dohrávalo. Ani jedna strana neprojevuje vyloženou aktivitu a snahu dostat se do vyložené šance. Vhazovaní po zakázaném uvolnění SaiPy proběhne před zraky Tuohimy.
     
    54:47
    Noebels to s kličkováním pásmu nemyslel vůbec špatně, ale nakonec to přehnal, protože sám sebe ukličkoval a dostal sebe a svůj celek zbytečně do postavení mimo hru.
     
    54:19
    Hra přerušena, po střele obránce Baxmanna z dálky totiž někdo vytečoval puk do hlediště a bude se tak muset znovu vhazovat v obranné třetině Lappeeranty.
     
    54:00
    Zhruba šest minut do konce základní hrací doby, teď je to třetí útočná formace Berlína, která zlobí domácí obranu. Tuohimaa ovšem zasahovat nemusí, vše za něj řeší v pohodě beci.
    53:14 BUSCH - 5:3
     
    53:14
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Ještě ovšem není konec gólování při dnešním odpoledni ve Finsku. Berlín totiž opět snižuje na rozdíl dvou branek a má stále naději s výsledkem něco udělat. Hokejisté v bílých dresech se rychle natlačili natěsno kolem svatyně domácího brankáře a tak dlouho jej obklopovali, až FLORIAN BUSCH udeřil do kotouče a jeho možnost proskotačila až za brankovou čáru. Je pravda, že Tuohimaa už toho moc dělat nemohl, protože kolem něj byl hodně velký zmatek. Asistence: Spencer Machacek, Jamie MacQueen.
     
    52:08
    Berlín v útočném pásmu s pukem na hokejkách, z otočky se zkusil prosadit Tallackson, jenže jeho pokus zamířil po ledě pouze do rohu k mantinelu.
    50:50 HAMILTON - 5:2
     
    50:50
    SaiPa právě vstřelila branku!
    Už jsme dnes jeden rychlý gól v přesilovce domácích viděli, tohle je další podobného rázu! Jen několik vteřin poté, co se SaiPa Lappeenranta dostala do početní výhody, tak se jí daří skórovat a pravděpodobně si tak definitivně pojišťuje vítězství v tomto mači. Nádhernou kombinaci z jedné strany na druhou zakončil jako poslední CURTIS HAMILTON, který poslal puk bez většího zaváhání do sítě. Vzhledem k pomalému startu domácích do zápasu překvapivý výsledek, ale SaiPa vskutku dává pátou branku. Asistence: Kim Strömberg, Per Savilahti-Nagander.
     
    50:27
    Přesilovou hru si zahraje tým SaiPy, jelikož Andre Rankel fauloval podražením, a tak na dvě minuty oslabí svůj celek a opět sníží jeho naděje na body z tohoto utkání.
     
    49:51
    Už jen něco málo přes deset minut do konce základní hrací doby, na puku se nyní drží útočná formace Ledních medvědů z Berlína. Ale ty od začátku třetí třetiny svazuje hodně nepřesnosti, takže mají problém s lepším zakončením.
     
    49:18
    Rozhodčí přerušuje hru v útočném pásmu Eisbären Berlin a vykazuje ji zpátky do středního pásma, což se sice hostům nelíbí, ale pravděpodobně se jednalo o naprosto správný výrok arbitra.
     
    48:58
    Ani po čtvrtém inkasovaném gólu ale hostující parta nepolevuje z tempa. Mueller hledal svého spoluhráče na pravé straně a málem z toho mohla být gólová akce, kdyby byli muži v bílém o něco přesnější.
     
    48:33
    Obránce Savilahti viděl, že má ještě dost času a místa na střelu z dálky, tak ji zkusil a vůbec nebyla špatná. Jenže brankář Berlína je tentokrát pozorný a nedovoluje další zaváhání.
    46:38 KOSKI - 4:2
     
    46:38
    SaiPa právě vstřelila branku!
    Jako bych to předchozím příspěvkem přivolal! Jen pár vteřin po mém zvolání o čtvrté brance Lappeeranty totiž zásah domácích opravdu přichází, Berlín bude muset dohánět znovu náskok soupeře o dvě branky, jelikož parádní ránu z dálky předvedl hokejista EETU KOSKI. Pořádně se napřáhl a gólman Eisbären vůbec nevěděl, kam kotouč zamíří. To se také projevilo na výsledku, protože puk vskutku zběsile zapadl do sítě. Nyní to budou mít hráči z Německa hodně těžké s naháněním výsledku na svou stranu. Asistence: Mikael Kuronen.
     
    46:25
    Další buly po levé ruce gólmana v bílém trikotu. SaiPa nechce připustit vyrovnání a naopak se snaží překvapit soupeře gólem na 4:2, který by pravděpodobně uzemnil naděje berlínského klubu.
     
    46:13
    Rušno je ale také na druhé straně hrací plochy, domácí útočník McFarland pomýšlel na hattrick a snažil se prosadit střelou zblízka, jenže na Cüeppera si nepřišel a následuje komerční pauza.
     
    45:18
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Přeci jen se ale hostujícím hráčům z Berlína aktivita v přesilové hře vyplatila a snižují na rozdíl jediného gólu. Když už to vypadalo, že se SaiPa oslabení ubrání a udrží náskok dvou branek, inkasuje druhý puk do své sítě. Postaral se o to parádním zakončením KYLE WILSON, jenž dostal zpoza klece od spoluhráče krásnou přihrávku přímo na hokejku, načež neměl vůbec žádný problém pověsit puk do sítě. Pravděpodobně nás tedy čeká hodně napínavý závěr. utkání, bude ještě na co koukat. Asistence: Andre Rankel.
    45:18 WILSON - 3:2
     
    45:00
    Znovu podobná situace a Tuuohimaa opět přerušuje hru chvíli poté, co jej čárový rozhodčí vhodil zpátky do hry. Jde vidět, že také ochránce svatyně Lappeenranty si ve druhé polovině základní hrací doby daleko více věří.
     
    44:37
    Co víc, Tuohimaa má puk ve své rukavici, když se jej snažil po nahrávce z mezikruží překvapit střelou mezi betony hostující útočník Fischbuch. Jenže brankář finského klubu je v klidu.
     
    44:20
    SaiPa ale zvládá také toto oslabení, už podruhé za sebou posílá kus černé gumy až za branku soupeře a nepouští Berlín do nějakých lepších šancí v zakončení.
     
    43:55
    Hra přerušena proto, že se bude vylučovat, rozhodčí ukazuje na jednoho z hokejistů, že musí jít na trestnou lavici. Je to domácí Sneck, kdo nechal hokejku pod soupeřovýma nohama a je nucen jít pykat.
     
    43:16
    Chvíli to vypadalo, že by útočná trojice německého celku mohla nebezpečně zahrozit Finům, ale pak si na modré útočné čáře sama zkomplikovala život a o nadějnou možnost přišla. Následně na druhé straně zasahuje Cüepper a přerušuje hru.
     
    42:51
    Už dlouho rozhodčí nemusel písknout do píšťalky a dnes poněkolikáté tedy sledujeme dlouhou hru bez přerušení.Až poté si všiml na modré čáře domácího postavení mimo hru.
     
    42:08
    Tuohimaa musel dávat veliký pozor, protože hokejisté v bílých trikotech sice střílel z dálky, ale hned dvakrát po sobě, podruhé pukem minul prostor mezi třemi tyčemi hostující Wissmann.
     
    41:34
    Pokud budeme porovnávat s první polovinou zápasu, pak jsou hráči SaiPy opravdu hodně aktivní směrem dopředu. Ale Medvědi se ještě nevzdávají.
     
    40:50
    Kus černé gumy v útočném pásmu domácího celku, obránce Maalahti sice napřahoval a čekal, že by puk po nějaké teči mohl projít do sítě, ale nakonec Berlínští zblokovali jeho pokus ještě předtím, než doletěl na brankoviště.
     
    40:32
    Hra ale velmi brzy přerušena, nejspíše z nějakého technického důvodu, vhazovat se bude po pravé ruce brankáře Tuohimy.
     
    40:13
    Jako první se kotouče ve třetí třetině zmocňuje tým Berlína, jeden z útočníků v bílém trikotu také hned nahodil puk dopředu, aby se někdo z jeho kolegů mohl dostat do šance.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Blíží se začátek třetí třetiny, do které půjde s vedením o dva góly domácí celek. Berlín má tedy už jen dvacet minut na to, aby se pokusil obrátit výsledek zápasu, jedině to by mu mohlo zajistit vítězství ve skupině.
     
    Střely na branku po dvou třetinách

    SaiPa Lappeenranta: 13

    Eisbären Berlin: 25
     
    To je z prostřední třetiny vše, druhé dějství bylo už mnohem bohatější na góly. A jasně jej vyhráli domácí hokejisté, kteří do sítě soka nasázeli hned tři kotouče. Přestože měl Berlín doposud víc ze hry, prohrává o dva zásahy a bude se muset v poslední třetině hodně snažit, aby alespoň vyrovnal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:44
    Ještě v jedné šanci Petersen, jenže ten měl před brankou zablokovanou hokejku, takže toho moc provádět nemohl.
     
    39:09
    Běží poslední minuta druhé třetiny, domácí mančaft v plném počtu. Přesto až nyní Berlín získal stabilněji puk na své hokejky a snaží se soka zatlačit před jeho zařízení.
     
    38:56
    Dokonce Lappeenranta dokázala ve vlastním oslabení zaútočit a zahrozit brankáři v bílém trikotu. Navíc do konce domácího trestu zbývá už jen několik málo vteřinek, takže SaiPa nejspíše zvládne také další početní nevýhodu.
     
    38:20
    A němečtí hokejisté mají problém s tím, aby se vůbec udrželi s pukem na hokejkách v útočné třetině během přesilové hry. Braun nestačil na modré čáře zastavit kus černé gumy a utekl mu pryč.
     
    37:30
    SaiPa začala oslabení v klidu, hned po vhazování u své klece stačila vyhodit puk přes všechny čáry a uklidnit tak hru přes svých gólmanem.
     
    37:08
    Šanci na vylepšení skóre dostává Eisbären Berlín. Hosté totiž budou hrát přesilovku poté, co na dvě minuty za katr za hrubost odchází domácí hokejista Sneck.
     
    36:35
    A SaiPu předchozí trefa zase o něco více nakopla. Domácí se drží v útočné třetině na kotouči a snaží se dostat do nových střeleckých pokusů. Ale zatím pouze marně.
    35:19 MCFARLAND - 3:1
     
    35:19
    SaiPa právě vstřelila branku!
    Opravdu skoro neskutečné, jak dokáží hokejisté finského klubu dnes z absolutního minima vytěžit zlaté maximum. Znovu stejná pohádka, po dlouhé době Lappeenranta získala útočné pásmo a hned je z toho gól na rozdíl dvou branek. Podruhé v utkání poslal kus černé gumy do sítě JOHN MCFARLAND, který zaskočil gólmana Cüeppera a propasíroval puk některou z mezírek, o které pravděpodobně ochránce klece Berlína vůbec nevěděl. Stále tedy platí, že je herně malinko lepší německý kádr, ale výsledkově už ztrácí. Asistence: Per Savilahti-Nagander, Tero Koskiranta.
     
    34:20
    Také ve střelách na branku už je toho mnohem více vyrovnané a SaiPa je opravdu aktivnější. Přesto jsou to nyní hokejisté v černých trikotech, kdo musí vzdorovat nepříjemnému nátlaku soupeře z druhé vlny.
     
    33:36
    Je po přesilovce Finů, Berlín hraje v plném počtu a tentokráte tedy domácí v početní výhodě moc velkých věcí nevymysleli. Navíc následně vyhazují kus černé gumy až na zakázané uvolnění.
     
    33:13
    Už jen několik vteřin do návratu vyloučeného Rankela na ledovou plochu a Lappeenranta stále hledá prostor, kudy by se mohla dostat do vyložené šance. Strömberg přestřelil.
     
    32:35
    Až nyní musel být gólman Berlína v akci, když přidržel puk na brankovišti a zařídil nové vhazování.
     
    32:12
    Ale domácím se zatím moc přesilovka nedaří, Berlínští stačili podruhé puk vyhodit přes všechny čáry a dokonce vystřídat, takže hosté jsou v oslabení celkem v klidu.
     
    31:32
    Ještě než rozhodčí přerušil hru, SaiPa hrála ve výhodě, ale pak už se vylučovalo. Podruhé v zápase na trestnou lavici usedne některý z hokejistů Ledních medvědů. Tentokrát to bude za nedovolené bránění Rankel.
     
    30:56
    Ještě stále Eisbären v útočné třetině a Tuohimaa si musel připsat do statistik hned dva zákroky, kterými zabránil průchodu kotouče do sítě.
     
    30:25
    Hraje se za brankou domácího gólmana, tam se útočníci Berlína snaží vymyslet co nejrychlejší kličky a nahrávku do prostoru před brankou, odkud by se mohli pokusit o vyrovnání.
     
    29:20
    Už to není tak jasná dominance hostů, kterou jsme sledovali v úvodní dvacetiminutovce. Naopak, tentokrát se na druhé straně do šance dostával Koski, jenž těsně minul zařízení.
     
    28:44
    Pokračuje Berlín s pukem na svých hokejkách, ale obránce Baxmann si tentokráte vůbec nebyl jistý se svou rozehrávku. Je vidět, že domácí jsou posilněni dvěma vstřelenými góly a daleko více si věří.
     
    28:20
    Máme tu první komerční přestávku druhé třetiny, za okamžik pokračujeme.
    28:08 KURONEN - 2:1
     
    28:08
    SaiPa právě vstřelila branku!
    No tak se na to podívejme, SaiPa jde do vedení ještě před polovinou základní hrací doby, přestože doposud byla herně horším celkem na ledě a měla daleko méně ze hry než jejich soupeř z Německa. Jenže co je to Berlínu platné, když se mu zatím v prostřední periodě vůbec nedaří přesně zakončovat na branku a využívat šance. Místo toho tedy udeřila Lappeenranta, MIKAEL KURONEN vycítil správný moment na střelu a překvapil brankáře Cüeppera v hostujícím zařízení zakončením mezi betony, když dostal parádní příhru od McFarlanda. Poměrně překvapivý vývoj ve skóre. Asistence: John McFarland.
     
    27:39
    Dobře se teď německý mančaft pere o kotouč v rohu mantinelu a dělá vše pro to, aby jej dostal do střelecky výhodné pozice. Jenže k tomu zatím nedochází a Lappeenranta je v klidu.
     
    26:50
    Opět se moc nepřerušuje, a tak není divu, že kotouč létá z jedné strany na druhou, což se pochopitelně fanouškům obou stran barikády musí líbit. Domácí bek Savilahti to se střelou z dálky vůbec nemyslel špatně.
     
    26:08
    Je to ale při dalším pokračování hry znovu Berlín, kdo má více ze hry a nachází se častěji před soupeřovým brankářem. Gervais každopádně z pravé strany nyní přestřelil zařízení.
    24:58 MCFARLAND - 1:1
     
    24:58
    SaiPa právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla opravdu hodně rychle využitá přesilová hra! Jak se doposud finskému celku vůbec nedařilo směrem do útoku prosadit, tak teď parádně překvapil hostujícího gólmana a prakticky mu nedal šanci na nějaký úspěšný zákrok. SaiPa dokázala vyhrát buly v útočném pásmu, dostala kus černé gumy na hokejku JOHNA MCFARLANDA, který jednoduše nabral puk a jen s krátkou přípravou jej z dálky poslal do sítě Berlína. Máme tu tedy vyrovnané skóre a nový vývoj zápasu. Asistence: Brett Carson, Kalle Maalahti.
     
    24:31
    Máme tu první vyloučení na hostující straně, takže SaiPa si zahraje přesilovou hru a má šanci vylepšit dosavadní skóre. Dvě minuty za vražení na hrazení dostává Wissmann.
     
    24:11
    Vhazovat se tentokráte bude po levé ruce brankáře Cüeppera, jenž raději přidržel puk na brankovišti, aby následně musel řešit další problémy s případnými dorážkami.
     
    23:49
    Znovu, jak jsme už zvyklí z první třetiny, sledujeme dlouhé pasáže bez přerušení a tím pádem plynulou hru. Tenhle styl očividně více sedí Berlínu, který si tvoří rychlé přechody přes modrou čáru.
     
    23:13
    Dobrá rána z dálky od jednoho z obránců v bílém trikotu. Brankář Frans Tuohimaa ovšem stihl zavčas sevřít své betony a utěsnit mezírky brance, kudy by případně mohl kotouč projít.
     
    22:27
    Domácí chtějí odpovědět rychlým protiútokem, dobře se snažil prodrat do zakončení Sneck. Jenže nikdo nepodpořil jeho nápad, takže to měl s případnou střelou na branku hodně těžké.
     
    21:40
    Už hraje Lappeenranta v plném počtu a domácí celek tedy první oslabení v utkání celkem bez problémů zvládl. Teď se ovšem Finové potřebují zaměřit také na hru směrem dopředu, která jim zatím moc nedje.
     
    20:49
    Sice SaiPa dokázala vyhodit puk přes všechny čáry pryč a udělat si kolem brankoviště pořádek, ale Lední medvědi byli zase velmi rychle zpět. Horší je to s hostujícími střelami na startu druhého dějství.
     
    20:15
    Už se tedy hraje druhá třetina a Berlín se okamžitě po buly přesunul do útočného pásma, kde se pokusil vytvořit tlak na domácí svatyni. Tuohimaa musel dávat moc dobrý pozor na dorážky.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Hokejisté se postupně trousí zpátky na ledovou plochu, budeme moci za několik okamžiků sledovat úvodní vhazování prostřední periody. Jenom připomeneme, že Berlín začne druhé dějství větším zbytkem početní výhody, která mu zbyla ještě z úvodní periody.
     
    Za sedm minut pokračujeme v zápase, bude SaiPa více vzdorovat svému soupeři, co se týče herního projevu? Střely na branku jasně napovídají, kdo je zatím pánem kluziště.
     
    Střely na branku v první třetině

    Saipa Lappeenranta: 2

    Eisbären Berlin: 17
     
    Více už se toho v prvních dvaceti minutách hry nestane. Úvodní periody celky odehrály opravdu ve vysokém tempu a hlavně velmi rychle, méně než za třicet minut. Aktuálně vedou hosté z Berlína 1:0, když se prosadil krásnou střelou k tyči Florian Busch. Na další třetinu se samozřejmě ohlásím znovu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:47
    Tak přeci jen se ještě v první třetině bude vylučovat, a to z řad domácího celku. Na dvě minuty musí na trestnou lavici Savilahti, který se dle názoru rozhodčího provinil sekáním. Přesilovka pro hokejisty Berlína.
     
    19:13
    Běží poslední minuta první třetiny, Eisbären opět zamkl soupeře před jeho brankou a vysílá jednu střelu za druhou. Pokus Olvera každopádně skončil těsně nad brankou a netrefil prostor pod tyčkou.
     
    18:37
    A ještě jedna pecka z dálky, na kterou ovšem nemusel gólman domácích nikterak reagovat. Když už nic, pokoušejí se hokejisté Lappeenranty udržet se co nejdále od vlastního zařízení.
     
    18:07
    Brankář SaiPy Tuohimaa raději podržel střeli, která letěla z podobného místa, ze kterého předtím dával Florian Busch první branku zápasu. Je ale pravda, že tato pumelice letěla jen kousíček nad ledem.
     
    17:37
    Už jen něco málo přes dvě minuty hrací doby do konce první třetiny a Berlín v pohodě drží puk na svých hokejkách, nepřipouští větší komplikace. Dupont v klidu počkat, až dostřídá zbytek formace.
     
    17:02
    SaiPa se dokázala osvobodit tak, aby se nejednalo o zakázané uvolnění a málem z toho navíc byla dobrá příležitost pro finský celek. Jenže ani v tomto případě se hráči v černých převlecích nedostanu až ke střele na branku.
     
    16:24
    Obránec Baxmann hledal někoho ze svých spoluhráčů vepředu, jenže málem z toho byl pro Berlínské ofsajd. Rozhodčí nicméně nechal hru pokračovat a hosté už opět kombinují před zraky domácího gólmana.
     
    15:39
    Fanoušci Berlína jsou teď určitě šťastnějšími v hale, přestože jejich tým stále vede rozdílem pouze jediného zásahu. Domácí se snaží přistupovat do soubojů aktivně, jenže zatím výrazně ztrácejí se svým sokem.
     
    15:05
    Lappeenranta další komplikace řešila pouze vyhozením na zakázané uvolnění, takže bude muset dávat pozor na nové situace kolem vlastního zařízení.
     
    14:36
    Také střely na branku zatím jednoznačně převažují na hostující stranu. Není se co divit, sotva zase Berlín vyhrál vhazování, už se tlačil do zakončení a snažil se zakončit brankáře SaiPy.
     
    14:19
    Tuohimma se nicméně má co ohánět. Před druhou komerční přestávkou vzdoroval hned dvěma střelám z prostoru těsně před brankou, obě šance dokázal zlikvidovat svými betony a zatím tedy podruhé neinkasuje.
     
    13:35
    Už jsme daleko za polovinou první třetiny a čas opravdu rychle plyne, téměř se nepřerušuje. Zdálo se, že by mohl domácí Koskiranta pláchnout s kotoučem po levé straně, jenže neměl podporu svých spoluhráčů.
     
    12:55
    Ale daleko větší problémy s přechodem přes modrou útočnou čáru má bezpochyby Lappeenranta. Tentokráte Braun míchal s pukem tak dlouho, než našel spoluhráče z útoku. Esbären přesto nedokázali zakončit z výhodné pozice.
     
    12:17
    Jenže je tu zásadní problém, a to že Medvědi moc dlouho čekali se střelou, která nakonec nepřišla, takže veškerá snaha pětice v bílém trikotu přišla vniveč.
     
    11:37
    Berlín ukazuje, že na první třetinu se po fyzické stránce připravil daleko lépe než jeho soupeř a už zase domácí mančaft zatlačuje před jeho branku, kde kličkuje a hledá si co nejlepší místo na střelu.
     
    11:08
    Jedna nahrávka z obranné třetiny za druhou, jako teď třeba z hokejky Duponta. Ta sice sedla přímo na hůl jednoho z útočníků, jenže většina zakončení míří na klec SaiPy z dálky.
     
    10:28
    Třetí útočná formace Lappeenranty zkusila překvapit obranu Berlína, ve třech prošla přes modrou čáru a kličkovala. Jenže nic dalšího z toho nebylo, domácí odjeli vystřídat a rozehrávají hostující muži.
     
    09:48
    Pokračuje se v podobném tempu jako doposud, ani jedna strana se nechce příliš rychle do něčeho pouštět, aby nenatropila zbytečné chyby. Hra tentokráte přerušena u domácího zařízení.
    08:51 BUSCH - 0:1
     
    08:51
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Po dlouhé době první velká šance a hned je z toho úvodní branka utkání. Doposud to Medvědi z Berlína zkoušeli samými složitými způsoby a různými kombinacemi, ale v tomto případě jednoznačně vsadili na jednoduchost, což se jim navýsost vyplatilo. Po pravé straně velmi dobře unikl hokejista FLORIAN BUSCH, který následně vzal zodpovědnost na sebe a bez větších rozpaků pověsil kus černé gumy k levé tyči domácího zařízení. Moc povedené zakončení a finský klub musí dohánět jednobrankovou ztrátu. Asistence: Marcel Noebels, Jonas Mueller.
     
    07:50
    Tohle vypadá na další dlouho pasáž bez přerušení. Sotva se začalo a už jsme skoro v polovině první třetiny. Navíc stále čekáme na první vyloučení, hraje se zatím hodně bez důrazu a agresivity.
     
    07:20
    Zatím se zdá, že obrany na jedné i druhé straně fungují celkem solidně. Prostory těsně před oběma ochránci svatyní se dobře uzavírají a není kolem branek moc prostoru na nějaké lepší kombinace a střely.
     
    06:40
    Už se ovšem znovu hraje a hosté zvládli vyhrát buly v útočném pásmu, následně Wissmann zkusil prověřit pozornost Tuhoimy. K tomu každopádně puk vůbec nedoletěl a rozehrávat mohla Lappeenranta.
     
    06:28
    Následuje první komerční přestávka a hráč mohou být popravdě hodně rádi, jelikož se moc nepřerušuje a času na oddech moc není. Kdo nakonec pošle puk jako první do sítě.
     
    05:58
    Dobrá rána od modré čáry, kterou vyslal jeden z obránců Eisbären. Jenže puk byl vytečovaný mimo brankovou konstrukci, takže z toho nepramenily větší problémy pro SaiPu.
     
    05:18
    To Berlínští na druhé straně barikády jsou na tom o něco lépe. Už se dokonce dva hráči v bílém dresu dostali až na brankoviště, kde doráželi kotouč. Brankář je ovšem zavčas dokázal zastavit.
     
    04:48
    Hokejisté v černých trikotech znovu v útočné periodě, ale marně hledají cestu ke střeleckému úspěchu. Pokoušel se o něj Koski, jenž byl už v příliš velikém úhlu na to, aby měl šanci skórovat.
     
    03:58
    Po dlouhé době to zkoušela s útočnou akcí SaiPa, jenže Strömberg neměl nikoho, komu by mohl na pravou stranu kotouč posunout. Takže ani teď si gólman Cuepper nepřipíše zásah do statistik.
     
    03:15
    Nadále platí, že sledujeme hodně svižnou hru a oba celky se snaží, aby se moc nepřerušovalo. Olver viděl, že má šanci projet kolem pravého mantinelu, jenž pro nahrávku na některého ze spoluhráčů už to ani zdaleka nestačilo.
     
    02:40
    Berlín se usazuje v útočném pásmu, zálusk na střelu si dělal Mueller, jenže jeho nahození branku nemělo potřebnou razanci. Přesto ještě hokejisté v bílých trikotech zůstávají u kotouče.
     
    02:28
    A další technický přestupek, tentokráte si čárový rozhodčí všiml zakázaného uvolnění finského celku, takže bude naopak muset dávat pozor gólman Tuohimaa.
     
    02:04
    Zakázané uvolnění Medvědů, hra se tedy vrátila před jejich klece a SaiPa měla k dobru útočné pásmo. Byť následné vhazování jí nevyšlo podle představ.
     
    01:40
    Úvod duelu poměrně svižný, avšak beze střel a šancí na jedné či druhé straně. Přestože Cuepper musel dávat pozor na dění těsně před sebou, nedotkl se kotouče a nechal své spoluhráče dál provádět obranné akce.
     
    00:55
    Poprvé slyšíme výrazněji početné publiku fanoušků z Německa, ti ženou nyní druhý útok svého celku. Tallackson si dělal na pravém křídle dostatek prostoru ke střele, jenže nakonec zakončoval pouze za branku Tuohimy.
     
    00:30
    Byť hraje i Lappeenranta. Obránce Maalahti vyslal z dálky nahození na branku, jenže to nikdo nedokázal usměrnit za záda berlínského gólmana.
     
    00:08
    Utkání už začalo a jako první se kotouče na vhazování zmocnili hokejisté z Německa. Také že hned zamířili do útočného pásma, kde si první formace vyměňovala puk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí hokejisté budou hrát v černých dresech, Berlín oblékne bílou variantu trikotů. Hráče tedy půjde na ledě velmi dobře rozlišit.
     
    Hráči už přijíždějí na ledovou plochu, hraje ligová hymna a za několik okamžiků bude vhozeno úvodní buly.
     
    Co víc, na obou stranách se dá očekávat hlasitá podpora od fanoušků. Nejen domácí příznivci totiž postávají v hledišti, ale přítomni jsou také fanoušci z Německa, kteří neváhali s výletem na sever Evropy.
     
    Týmy před několika okamžiky opustily ledovou plochu po rozbruslení, na led přijela rolba a za zhruba čtvrt hodiny můžeme začít.
     
    Ještě jednou vítejte u dnešního utkání. Budeme sledovat velmi zajímavý duel, už teď můžeme říci, že půjde o souboj dvou nejlepších klubů ve skupině I. Ať zvítězí kdokoli, oba kádry nahlédnou do play-off Ligy mistrů a mají šanci pomýšlet na další postup.
     
    Úvodní sestavy:

    SaiPa Lappeenranta: Tuohimaa (Markkanen) – Maalahti, Carson – Ovaska, Savilahti – Sneck, Backman – McFarland, Jääskeläinen, Koskiranta – Hamilton, Strömberg, Järvinen – Leivo, Koski, Kuronen – Kettunen, Salminen, Kaksonen, Vainikainen

    Eisbären Berlin: Cuepper (Vehanen) – Dupont, Baxmann – Wissmann, Braun – Bruneteau, Mueller – Gervais – Wilson, Tallackson, Rankel – Petersen, Olver, Fischbuch – Machacek, MacQueen, Noebels – Busch, Ziegler

    Rozhodčí: Hodek (Česko), Kaukokari – Neva, Pesonen (všichni Finsko).
     
    Vítejte u dnešního utkání hokejové Ligy mistrů. Budeme sledovat poslední zápas základní skupiny I, proti sobě vyrukují kádry, které již mají zajištěn postup do play-off. Finský celek SaiPa Lappeenranta zkusí zopakovat vítězství proti německému Eisbären Berlin.
     
    Aktuální tabulka skupiny I

    1. SaiPa Lappeenranta (8 bodů)
    2. Eisbären Berlin (6 bodů)
    3. Luleå Hockey (1 bod)
     
    Předchozí vzájemné utkání týmů ve skupině

    Eisbären Berlin – SaiPa Lappeenranta (2:4)
     
    SAIPA LAPPEENRANTA

    Zvládnou Finové udržet vedoucí postavení ve skupině I? Aktuálně čítají na kontě osm bodů a ze všech možných bodíků tratili jediný, a to když duel se švédským klubem neskončil v základní hrací době. Jinak ale SaiPa exceluje, což se pokusí potvrdit také v posledním mači základní skupiny, navíc má k dobru domácí prostředí. Jak z výše uvedeného vyplývá, finská sestava zatím nezná přemožitele v letošní Lize mistrů, v odvetě proti Berlínu ji nicméně nečeká nic snadného, jelikož můžeme celkem jistě předpovídat pořádně vyrovnaný hokej. Ale je pravda, že oběma stranám barikády pomůže psychická pohoda při současném postavení v tabulce.
     
    EISBÄREN BERLIN

    Hokejisté Berlína mohou být, stejně jako jejich dnešní soupeř z Finska, v klidu. Zajistili si postup do play-off Ligy mistrů, když na švédském ledě porazili Lulela Hockey jasným poměrem 5:2 a odsoudili soupeře ze severní Evropy k poslední příčce ve skupině I. Co víc, německá sestava zatím prohrála v rámci letošního ročníku soutěže pouze jedinkrát, a to právě z dnešním vyzavatelem z Lappeenranty. Doma od SaiPy Medvědi inkasovali hned čtyřikrát a dokázali reagovat pouze dvěma zásahy. Teď ale Berlínští zajíždí do Finska, aby mohli zkusit zvítězit v základní skupině. Podaří se jim to? Pro oba celky se jedná o úplně poslední utkání před začátkem vyřazovacích bojů, rozhodně bude na co koukat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 25. McFarland (Carson, Maalahti), 29. Kuronen (McFarland), 36. McFarland (Savilahti-Nagander, Koskiranta), 47. Koski (Kuronen), 51. Hamilton (Strömberg, Savilahti-Nagander), 59. McFarland (Koskiranta, Savilahti-Nagander) – 9. Busch (Noebels, Mueller), 46. Wilson (Rankel), 54. Busch (Machacek, MacQueen)


    SaiPa Lappeenranta: Tuohimaa (Markkanen) – Maalahti, Carson – Ovaska, Savilahti – Sneck, Backman – McFarland, Jääskeläinen, Koskiranta – Hamilton, Strömberg, Järvinen – Leivo, Koski, Kuronen – Kettunen, Salminen, Kaksonen, Vainikainen
    Eisbären Berlín: Cüepper (Vehanen) – Dupont, Baxmann – Wissmann, Braun – Bruneteau, Mueller – Gervais – Wilson, Tallackson, Rankel – Petersen, Olver, Fischbuch – Machacek, MacQueen, Noebels – Busch, Ziegler

    Rozhodčí: Hodek (Česko), Kaukokari – Neva, Pesonen (všichni Finsko)
    bahis siteleri