Färjestad – Cracovia 7:0 (kon.) | SaiPa – Eisbären 6:3 (kon.) | Rauma – Ingolstadt 1:3 (kon.)
Kärpät – Krefeld 5:3 (kon.) | JYP – Gap 4:0 (kon.) | Rouen – Djurgården 3:4 (po pr.)
konec
SaiPa Lappeenranta
6:3 (0:1, 3:0, 3:2)
Eisbären Berlín
Sobota 10.09.2016, 16:00Hokejová Liga mistrů • Skupina I
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:26 MCFARLAND - 6:3
     
    58:26
    SaiPa právě vstřelila branku!
    Ale teď jsem se tedy šeredně zmýlil! Už to opravdu vypadalo, že se SaiPa nikam nepožene a v klidu dohraje zápas na své polovině kluziště. Jenže to se nestalo, obránci vyslali útočníky ještě jednou dopředu, což se stalo Berlínu osudovým. JOHN MCFARLAND unikal směrem ke kleci Medvědů, nabral puk na hokejku a pohodově jej poslal do sítě Cüeppera, který nestačil reagovat. Pro McFarlanda se tedy dnes jedná o hattrick, utkání se mu opravdu povedlo, o vítězi je zároveň rozhodnuto. Asistence: Tero Koskiranta, Per Savilahti-Nagander.
    53:14 BUSCH - 5:3
     
    53:14
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Ještě ovšem není konec gólování při dnešním odpoledni ve Finsku. Berlín totiž opět snižuje na rozdíl dvou branek a má stále naději s výsledkem něco udělat. Hokejisté v bílých dresech se rychle natlačili natěsno kolem svatyně domácího brankáře a tak dlouho jej obklopovali, až FLORIAN BUSCH udeřil do kotouče a jeho možnost proskotačila až za brankovou čáru. Je pravda, že Tuohimaa už toho moc dělat nemohl, protože kolem něj byl hodně velký zmatek. Asistence: Spencer Machacek, Jamie MacQueen.
    50:50 HAMILTON - 5:2
     
    50:50
    SaiPa právě vstřelila branku!
    Už jsme dnes jeden rychlý gól v přesilovce domácích viděli, tohle je další podobného rázu! Jen několik vteřin poté, co se SaiPa Lappeenranta dostala do početní výhody, tak se jí daří skórovat a pravděpodobně si tak definitivně pojišťuje vítězství v tomto mači. Nádhernou kombinaci z jedné strany na druhou zakončil jako poslední CURTIS HAMILTON, který poslal puk bez většího zaváhání do sítě. Vzhledem k pomalému startu domácích do zápasu překvapivý výsledek, ale SaiPa vskutku dává pátou branku. Asistence: Kim Strömberg, Per Savilahti-Nagander.
     
    50:27
    Přesilovou hru si zahraje tým SaiPy, jelikož Andre Rankel fauloval podražením, a tak na dvě minuty oslabí svůj celek a opět sníží jeho naděje na body z tohoto utkání.
    46:38 KOSKI - 4:2
     
    46:38
    SaiPa právě vstřelila branku!
    Jako bych to předchozím příspěvkem přivolal! Jen pár vteřin po mém zvolání o čtvrté brance Lappeeranty totiž zásah domácích opravdu přichází, Berlín bude muset dohánět znovu náskok soupeře o dvě branky, jelikož parádní ránu z dálky předvedl hokejista EETU KOSKI. Pořádně se napřáhl a gólman Eisbären vůbec nevěděl, kam kotouč zamíří. To se také projevilo na výsledku, protože puk vskutku zběsile zapadl do sítě. Nyní to budou mít hráči z Německa hodně těžké s naháněním výsledku na svou stranu. Asistence: Mikael Kuronen.
     
    45:18
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Přeci jen se ale hostujícím hráčům z Berlína aktivita v přesilové hře vyplatila a snižují na rozdíl jediného gólu. Když už to vypadalo, že se SaiPa oslabení ubrání a udrží náskok dvou branek, inkasuje druhý puk do své sítě. Postaral se o to parádním zakončením KYLE WILSON, jenž dostal zpoza klece od spoluhráče krásnou přihrávku přímo na hokejku, načež neměl vůbec žádný problém pověsit puk do sítě. Pravděpodobně nás tedy čeká hodně napínavý závěr. utkání, bude ještě na co koukat. Asistence: Andre Rankel.
    45:18 WILSON - 3:2
     
    43:55
    Hra přerušena proto, že se bude vylučovat, rozhodčí ukazuje na jednoho z hokejistů, že musí jít na trestnou lavici. Je to domácí Sneck, kdo nechal hokejku pod soupeřovýma nohama a je nucen jít pykat.
     
    37:08
    Šanci na vylepšení skóre dostává Eisbären Berlín. Hosté totiž budou hrát přesilovku poté, co na dvě minuty za katr za hrubost odchází domácí hokejista Sneck.
    35:19 MCFARLAND - 3:1
     
    35:19
    SaiPa právě vstřelila branku!
    Opravdu skoro neskutečné, jak dokáží hokejisté finského klubu dnes z absolutního minima vytěžit zlaté maximum. Znovu stejná pohádka, po dlouhé době Lappeenranta získala útočné pásmo a hned je z toho gól na rozdíl dvou branek. Podruhé v utkání poslal kus černé gumy do sítě JOHN MCFARLAND, který zaskočil gólmana Cüeppera a propasíroval puk některou z mezírek, o které pravděpodobně ochránce klece Berlína vůbec nevěděl. Stále tedy platí, že je herně malinko lepší německý kádr, ale výsledkově už ztrácí. Asistence: Per Savilahti-Nagander, Tero Koskiranta.
     
    31:32
    Ještě než rozhodčí přerušil hru, SaiPa hrála ve výhodě, ale pak už se vylučovalo. Podruhé v zápase na trestnou lavici usedne některý z hokejistů Ledních medvědů. Tentokrát to bude za nedovolené bránění Rankel.
    28:08 KURONEN - 2:1
     
    28:08
    SaiPa právě vstřelila branku!
    No tak se na to podívejme, SaiPa jde do vedení ještě před polovinou základní hrací doby, přestože doposud byla herně horším celkem na ledě a měla daleko méně ze hry než jejich soupeř z Německa. Jenže co je to Berlínu platné, když se mu zatím v prostřední periodě vůbec nedaří přesně zakončovat na branku a využívat šance. Místo toho tedy udeřila Lappeenranta, MIKAEL KURONEN vycítil správný moment na střelu a překvapil brankáře Cüeppera v hostujícím zařízení zakončením mezi betony, když dostal parádní příhru od McFarlanda. Poměrně překvapivý vývoj ve skóre. Asistence: John McFarland.
    24:58 MCFARLAND - 1:1
     
    24:58
    SaiPa právě vstřelila branku!
    Tak tohle byla opravdu hodně rychle využitá přesilová hra! Jak se doposud finskému celku vůbec nedařilo směrem do útoku prosadit, tak teď parádně překvapil hostujícího gólmana a prakticky mu nedal šanci na nějaký úspěšný zákrok. SaiPa dokázala vyhrát buly v útočném pásmu, dostala kus černé gumy na hokejku JOHNA MCFARLANDA, který jednoduše nabral puk a jen s krátkou přípravou jej z dálky poslal do sítě Berlína. Máme tu tedy vyrovnané skóre a nový vývoj zápasu. Asistence: Brett Carson, Kalle Maalahti.
     
    24:31
    Máme tu první vyloučení na hostující straně, takže SaiPa si zahraje přesilovou hru a má šanci vylepšit dosavadní skóre. Dvě minuty za vražení na hrazení dostává Wissmann.
     
    19:47
    Tak přeci jen se ještě v první třetině bude vylučovat, a to z řad domácího celku. Na dvě minuty musí na trestnou lavici Savilahti, který se dle názoru rozhodčího provinil sekáním. Přesilovka pro hokejisty Berlína.
     
    14:19
    Tuohimma se nicméně má co ohánět. Před druhou komerční přestávkou vzdoroval hned dvěma střelám z prostoru těsně před brankou, obě šance dokázal zlikvidovat svými betony a zatím tedy podruhé neinkasuje.
    08:51 BUSCH - 0:1
     
    08:51
    Eisbären právě vstřelili branku!
    Po dlouhé době první velká šance a hned je z toho úvodní branka utkání. Doposud to Medvědi z Berlína zkoušeli samými složitými způsoby a různými kombinacemi, ale v tomto případě jednoznačně vsadili na jednoduchost, což se jim navýsost vyplatilo. Po pravé straně velmi dobře unikl hokejista FLORIAN BUSCH, který následně vzal zodpovědnost na sebe a bez větších rozpaků pověsil kus černé gumy k levé tyči domácího zařízení. Moc povedené zakončení a finský klub musí dohánět jednobrankovou ztrátu. Asistence: Marcel Noebels, Jonas Mueller.
     
    05:58
    Dobrá rána od modré čáry, kterou vyslal jeden z obránců Eisbären. Jenže puk byl vytečovaný mimo brankovou konstrukci, takže z toho nepramenily větší problémy pro SaiPu.

    Martin Schwarz

    Branky a nahrávky: 25. McFarland (Carson, Maalahti), 29. Kuronen (McFarland), 36. McFarland (Savilahti-Nagander, Koskiranta), 47. Koski (Kuronen), 51. Hamilton (Strömberg, Savilahti-Nagander), 59. McFarland (Koskiranta, Savilahti-Nagander) – 9. Busch (Noebels, Mueller), 46. Wilson (Rankel), 54. Busch (Machacek, MacQueen)


    SaiPa Lappeenranta: Tuohimaa (Markkanen) – Maalahti, Carson – Ovaska, Savilahti – Sneck, Backman – McFarland, Jääskeläinen, Koskiranta – Hamilton, Strömberg, Järvinen – Leivo, Koski, Kuronen – Kettunen, Salminen, Kaksonen, Vainikainen
    Eisbären Berlín: Cüepper (Vehanen) – Dupont, Baxmann – Wissmann, Braun – Bruneteau, Mueller – Gervais – Wilson, Tallackson, Rankel – Petersen, Olver, Fischbuch – Machacek, MacQueen, Noebels – Busch, Ziegler

    Rozhodčí: Hodek (Česko), Kaukokari – Neva, Pesonen (všichni Finsko)
    bahis siteleri