Belenenses – Nacional 2:1 (kon.) | Sporting – Moreirense 3:0 (kon.) | Porto – Guimarães 3:0 (kon.)
konec
FC Porto
3:0 (1:0)
Vitória SC Guimarães
Sobota 10.09.2016, 21:30 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, brzy zase na počtenou! (23:38:49)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:1. Rohy: 10:13. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:17.
    Na Estádio Do Dragão se ze tří bodů zaslouženě radoval favorit.
     
    Je hotovo! Portští fotbalisté díky parádnímu vstupu do druhé půle definitivně zlomili odpor Guimarãese, a připisují si tak další důležité tři body do tabulky. Prakticky okamžitě po změně stran poslal hosty do kolen gól Otavinha na 2:0, svěřenci Nuna Santa se navíc o deset minut později trefili znovu, a zvítězili tak zcela zaslouženě, ačkoliv výsledek 0:3 je pro hosty poněkud krutý.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Portští standardní situaci rozehráli nakrátko a k po obránci Danilovi se k míči dostal středopolař Pereira, jehož dalekonosná rána ale výrazně minula svatyni Vitórie.
     
    90+1
    Ještě uvidíme jeden rohový kop v podání domácích, Aurélio totiž ve skluzu odvrátil Andrého centr z levé strany do zámezí.
     
    90
    Sudí nastavil nad rámec základní hrací doby dvě minuty, ani jeden tým už se ale nikam nežene a někteří diváci už opouštějí svá místa.
     
    89
    Guimarãeský útočník už je na nohou a za doprovodu klubových lékařů je odváděn mimo hrací plochu. Hosté už vyčerpali všechna tři střídání, a tak s nejvyšší pravděpodobností budou dohrávat o deseti.
     
    88
    Raphael zůstává ležet v bolestech na trávníku, při mocném skluzu si nejspíše přivodil nějakou křeč. Doufejme, že se nebude jednat o nic vážného.
     
    87
    Roh ale hráčům Vitórie vůbec nevyšel a domácí se vydali do bleskového brejku, který málem skončil gólem! Jesús Corona si navedl míč až na hranici šestnáctky, odkud se nesobecky pokusil najít Layúna, vracející se Raphael tomu ale vleže zabránil!
     
    86
    Felipe nepustil Mensaha k centru, hosté z toho však dokázali vytěžit rohový kop. Iker Casillas bude muset být opět na pozoru.
     
    85
    Domácím ale stále nechybí chuť dál útočit. Střídající Diogo Jota se na levém křídle zapojil do další akce bílomodrých, jeho následný střílený centr ale Jesus dokázal vyrazit.
     
    84
    Svěřenci Nuna Santa drží míč na polovině hřiště a už se nikam neženou, porští příznivci už mohou s předstihem slavit třetí vítězství v rozjíždějící se sezóně.
     
    83
    Střídající Bruno Gaspar si na pravém křídle došel pro Tellesův faul, hosté ale s nařízenou rozehrávkou naložili trestuhodně a u balonu jsou opět Portští.
     
    82
    Iker Casillas zkušeně odhadl, kam asi centr Mensaha z pravé strany doletí a bez sebemenších potíží si stáhl kulatý nesmysl do své moci. Bývalá hrající legenda Realu Madrid s rozehrávkou samozřejmě nespěchá...
     
    81
    André André se uvolnil šikovnou narážečkou s Coronou a nechybělo mnoho k tomu, aby se dostal do zakončení ze skvělé pozice, Jesus ale včas vyběhl a ukryl balon ve své náruči.
     
    80
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Jão Pedro, přichází Tozé.
     
    79
    Námi sledované utkání na Estádio Do Dragão už se nám pomalu, ale jistě chýlí ke svému závěru. Hosté sice drží míč na svých kopačkách, už se ale ani oni nikam neženou.

    Vojtěch Balon

    Branky: 38. Marcano, 46. Otavinho, 56. Aurélio (vla.)

    Karty:   63. André (PRT) – 29. Pedro (GUM), 41. Silva (GUM), 60. Ferreira (GUM)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:1. Rohy: 10:13. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:17.
    FC Porto: Casillas – Layún, Felipe, Marcano, Telles – Torres (77. Neves), Pereira, André – André Silva (70. Corona), Depoitre, Otavinho (70. Jota).
    Náhradníci: Sá – Boly, Adrián, Evandro, Neves, Jota, Corona

    Vitória SC Guimarães: Jesus – Aurélio, Sá, Pedrão, Ferreira – Hurtado (77. Gaspar), Pedro (80. Tozé), Miranda, Raphael – Silva (46. Mensah), Tiquinho.
    Náhradníci: Miguel – Tozé, Mensah, Moreno, Gouano, Gaspar, Mendes

    Rozhodčí: de Sousa – Mesquita, Manso
    ocianews.com