Belenenses – Nacional 2:1 (kon.) | Sporting – Moreirense 3:0 (kon.) | Porto – Guimarães 3:0 (kon.)
konec
FC Porto
3:0 (1:0)
Vitória SC Guimarães
Sobota 10.09.2016, 21:30 • Estádio Do Dragão, Porto (kapacita 50.399 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 4. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, brzy zase na počtenou! (23:38:49)
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:1. Rohy: 10:13. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:17.
    Na Estádio Do Dragão se ze tří bodů zaslouženě radoval favorit.
     
    Je hotovo! Portští fotbalisté díky parádnímu vstupu do druhé půle definitivně zlomili odpor Guimarãese, a připisují si tak další důležité tři body do tabulky. Prakticky okamžitě po změně stran poslal hosty do kolen gól Otavinha na 2:0, svěřenci Nuna Santa se navíc o deset minut později trefili znovu, a zvítězili tak zcela zaslouženě, ačkoliv výsledek 0:3 je pro hosty poněkud krutý.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Portští standardní situaci rozehráli nakrátko a k po obránci Danilovi se k míči dostal středopolař Pereira, jehož dalekonosná rána ale výrazně minula svatyni Vitórie.
     
    90+1
    Ještě uvidíme jeden rohový kop v podání domácích, Aurélio totiž ve skluzu odvrátil Andrého centr z levé strany do zámezí.
     
    90
    Sudí nastavil nad rámec základní hrací doby dvě minuty, ani jeden tým už se ale nikam nežene a někteří diváci už opouštějí svá místa.
     
    89
    Guimarãeský útočník už je na nohou a za doprovodu klubových lékařů je odváděn mimo hrací plochu. Hosté už vyčerpali všechna tři střídání, a tak s nejvyšší pravděpodobností budou dohrávat o deseti.
     
    88
    Raphael zůstává ležet v bolestech na trávníku, při mocném skluzu si nejspíše přivodil nějakou křeč. Doufejme, že se nebude jednat o nic vážného.
     
    87
    Roh ale hráčům Vitórie vůbec nevyšel a domácí se vydali do bleskového brejku, který málem skončil gólem! Jesús Corona si navedl míč až na hranici šestnáctky, odkud se nesobecky pokusil najít Layúna, vracející se Raphael tomu ale vleže zabránil!
     
    86
    Felipe nepustil Mensaha k centru, hosté z toho však dokázali vytěžit rohový kop. Iker Casillas bude muset být opět na pozoru.
     
    85
    Domácím ale stále nechybí chuť dál útočit. Střídající Diogo Jota se na levém křídle zapojil do další akce bílomodrých, jeho následný střílený centr ale Jesus dokázal vyrazit.
     
    84
    Svěřenci Nuna Santa drží míč na polovině hřiště a už se nikam neženou, porští příznivci už mohou s předstihem slavit třetí vítězství v rozjíždějící se sezóně.
     
    83
    Střídající Bruno Gaspar si na pravém křídle došel pro Tellesův faul, hosté ale s nařízenou rozehrávkou naložili trestuhodně a u balonu jsou opět Portští.
     
    82
    Iker Casillas zkušeně odhadl, kam asi centr Mensaha z pravé strany doletí a bez sebemenších potíží si stáhl kulatý nesmysl do své moci. Bývalá hrající legenda Realu Madrid s rozehrávkou samozřejmě nespěchá...
     
    81
    André André se uvolnil šikovnou narážečkou s Coronou a nechybělo mnoho k tomu, aby se dostal do zakončení ze skvělé pozice, Jesus ale včas vyběhl a ukryl balon ve své náruči.
     
    80
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Jão Pedro, přichází Tozé.
     
    79
    Námi sledované utkání na Estádio Do Dragão už se nám pomalu, ale jistě chýlí ke svému závěru. Hosté sice drží míč na svých kopačkách, už se ale ani oni nikam neženou.
     
    77
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Pablo Hurtado, přichází Bruno Gaspar.
     
    77
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Óliver Torres, přichází Rubén Neves.
     
    76
    Tiquinhův nákop z levé strany proletěl v bezprostřední blízkosti portské svatyně a dezorientovaný Casillas si může hodně oddychnout, že míč nikdo z hráčů Vitórie netrefil!
     
    75
    Hostující obrana teď zcela zapomněla na střídajícího Dioga Jotu, který dostal spoustu prostoru na hranici pokutového území, balon ale trestuhodně poslal až někam do třicáté řady.
     
    74
    André André si narazil míč s Tellesem, to ale bylo ze strany domácích co do fotbalové krásy všechno. Hráči v černých dresech poté získali kulatý nesmysl zpět do svého držení.
     
    73
    Po levém křídle se vydal kupředu neúnavný Peruánec Hurtado, nicméně bez podpory svých spoluhráčů se daleko nedostal a Portští už kontrují protiakcí.
     
    71
    Domácí jako by se nechali komfortním náskokem ukolébat a fotbalisté Vitórie se sympaticky snaží alespoň o zkorigování výsledku, Casillas má v posledních minutách plné ruce práce.
     
    70
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází Otavinho, přichází Jota.
     
    70
    Střídání v týmu FC Porto: ze hřiště odchází André Silva, přichází Jesús Corona.
     
    68
    Po nařízeném rohovém kopu pro Guimarães Casillas neodhadl vyběhnutí ze své branky a míč letící ke vzdálenější tyči zcela promáchl, hosté z toho ale nic vytěžit nedokázali.
     
    67
    Iker Casillas teď nasupeně rozhazuje rukama! Veterán v brance Porta se teď nemohl dostat k míči přes překážejícího hráče Vitórie, což se mu samozřejmě vůbec nelíbilo.
     
    66
    Josuého dalekonosný nákop nikoho v černém dresu nenašel a míč skončil až v zámezí, následovat bude pouze další odkop od Casillasovy svatyně.
     
    65
    Po dlouhé době byl k vidění nějaký vzruch před jednou z branek, nakonec ale nic vážného – Douglas Jesus bez problémů ukryl nákop z pravé strany ve své náruči.
     
    64
    Posila z Atlética Madrid Óliver Torres si nyní došla pro faul Raphaela na polovině hřiště, portští fotbalisté tak budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    63
    Právě domácí kapitán André André teď nestíhal v souboji jeden na jednoho z Tiquinhem, a tak brazilského rychlíka postrčil na zem. Jasná žlutá karta pro oporu Porta.
     
    62
    To je nakonec zcela bezpředmětné, signál s uvolněním Andrého totiž domácím vůbec nevyšel, poněvadž portský středopolař uvízl v ofsajdovém postavení.
     
    61
    Stále se nehraje, Portští se totiž hodně květnatě domlouvají, kdo si vlastně vezme nařízený přímý kop na paškál.
     
    60
    Rubén Ferreira nevybíravě poslal k zemi unikajícího Andrého Silvu, za což hlavní arbitr ukázal hostujícímu obránci žlutou kartu.
     
    59
    Ani z dalšího rohu ale žádné nebezpečí pro Jesuse už nepramenilo, naopak se hosté vydali do protiútoku a podařilo se jim vybojovat rohový kop.
     
    58
    Ten se bude opakovat, Silvovu hlavičku totiž jeden z bránících hráčů Vitórie ztečoval do zámezí.
     
    57
    Josué Sá na poslední chvíli odzbrojil do šestnáctky pronikajícího Andrého Silvu, svěřenci Nuna Santa budou zahrávat další rohový kop.
    56. João AURÉLIO - 3:0
     
    56
    Porto právě vstřelilo branku!
    Estádio Do Dragão potřetí explodovalo radostí, troufám si říct, že o vítězi už je rozhodnuto! Smolař JOAO AURÉLIO si nešťastně srazil centr z pravé strany do sítě, čímž zřejmě definitivně "pojistil" tříbodový zisk Porta.
     
    54
    Hráči v černých dresech se prakticky k ničemu zajímavému nedostávají, Portští drží vývoj utkání pevně ve svých rukou a zkušeně drží své vedení.
     
    53
    Telles nepříliš přesvědčivě odvrátil centr z pravé strany zpět k jednomu z guimarãeských fotbalistů, kteří následně vybojovali alespoň autové vhazování.
     
    52
    Dálnice volného prostoru se na pravém křídle otevřela před Hurtadem, peruánský legionář ale neměl dostatečnou rychlost, a tak pro jistotu vrátil balon Auréliovi.
     
    51
    Miguel Layún poslal z pravé strany do šestnáctky dalekonosný centr, který ale hlavu žádného z hráčů Porta nenašel a hosté dostali míč do bezpečí.
     
    49
    Hostující gólman Jesus měl co dělat, aby na hranici vlastní šestnáctky vleže ukryl míč ve své náruči před dotírajícím Andrém, nakonec si ale poradil.
     
    48
    Střídající Mensah nyní fauloval jednoho z hráčů soupeře a sám se posléze svalil k zemi, hra je přerušena a domácí budou mít spoustu času na rozehrávku.
     
    47
    Nechme se překvapit, jak hosty inkasovaná branka poznamená, Portských je však doslova plné hřiště a domácí hráčům v černých dresech míč prakticky nepůjčují.
    46. OTAVINHO - 2:0
     
    46
    Porto právě vstřelilo branku!
    Tak to se jen tak nediví, domácí prožívají pohádkový vstup do druhé půle a bleskově zvyšují své vedení! Po přímočaré akci po pravé straně se míče za hranicí pokutového území ujal OTAVINHO, jenž parádní pumelicí pod břevno nedal Jesusovi šanci!
     
    46
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Alexandre Silva, přichází Mensah.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Co nabídne druhá půle? To začneme zjišťovat ve 22:32.
     
    Úvodní pětačtyřicetiminutovka je minulostí. V úvodu jsme sledovali zcela vyrovnanou partii se šancemi jako šafránu, s postupem času ale favorizované Porto začalo přebírat iniciativu. Po dvaceti minutách Silva otevřel skóre, jeho trefa ale nebyla uznána. O necelé dvě desítky minut později už se domácí mohli z vedoucí branky radovat, po rohovém kopu se o to postaral Ivan Marcano.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45
    První poločas skončil.
     
    44
    Domácí kombinují na útočné polovině, už se ale nikam neženou a poločasový hvizd už se kvapíkovým tempem blíží.
     
    43
    Hurtado padá na útočné polovině a mocně rozhazuje rukama, podle všeho se ale jednalo o čistý zákrok jednoho z domácích fotbalistů, a tak mohou Portští vesele pokračovat.
     
    42
    Tak to byla šance jako hrom! Domácí měli k dispozici další přímý kop, jehož exekuce se ujal krajní obránce Layún a mexický legionář z uctivé vzdálenosti napálil břevno!
     
    41
    Alexandre Silva poblíž půlící čáry nevybíravým šlapákem uzemnil domácího kapitána Andrého Andrého, za což logicky vyfasoval žlutou kartu.
     
    39
    Portští fotbalisté okamžitě po rozehrávce soupeře ve středovém kruhu vybojovali míč zpět pro sebe a na Jesuse se valí další modrobílá lavina.
    38. Ivan MARCANO - 1:0
     
    38
    Porto právě vstřelilo branku!
    Skutečně tomu tak je, bílomodří jdou do vedení! Depoitre prodloužil centr od rohového praporku k IVANU MARCANOVI, jenž se z bezprostřední blízkosti trefil neomylně!
     
    36
    Domácí z toho ale dosud nic kloudného nevytěžili, nyní však budou mít k dispozici rohový kop. Dočkají se diváci úvodní branky?
     
    35
    Deset minut před koncem úvodní pětačtyřicetiminutovky převaha Portských začíná vrcholit, veškeré dění se nyní odehrává před pokutovým územím Vitórie.
     
    33
    Tiquinhovi byl odpískán útočný faul na Layúna, Portští tak budou mít spoustu času na rozehrávku z vlastní poloviny hřiště.
     
    32
    Rychlík Hurtado to vzal na sebe a zkušeně si došel pro Tellesův faul, Guimarãeští tak budou zahrávat přímý kop z velmi nadějné pozice!
     
    31
    Hosté nic nevymýšleli a z uctivé vzdálenosti odkopli balon až do moci gólmana Casillase, ten okamžitě poté nakopl kulatý nesmysl zpět na polovinu Vitórie.
     
    30
    André Silva to teď měl doslova na hlavě! Portský křídelník se dostal k hlavičce ze skvělé pozice, míč ale poslal těsně nad Jesusovu svatyni!
     
    29
    Pedro to už s tvrdostí nyní přehnal a za naprosto zbytečný skluz na polovině hřiště vidí zcela zaslouženě žlutou kartu.
     
    27
    Hra je ovšem hodně rozkouskovaná a tribunami se v poslední době velmi často ozývá pískot, hosté hrají hodně agresivně a příznivcům Porta se to vůbec nelíbí.
     
    26
    Portští fotbalisté mají momentálně míč zcela pod kontrolou a hosty k ničemu nepouštějí, kromě neuznané trefy Silvy se ale k žádným šancím zatím nedostali.
     
    24
    Zaplněnými tribunami to nyní jen zahučelo. Po Layúnově nákopu z velké vzdálenosti se André Silva dostal k hlavičce na vzdálenější levé tyči, míč však trefil temenem hlavy, a tak byl Jesus bez práce.
     
    23
    Tiquinho v pokutovém území soupeře povalil jednoho z portských zadáků, domácí tak budou mít spoustu času na rozehrávku z hloubi vlastní poloviny.
     
    22
    A v akci budou moci ještě pokračovat, stoper Felipe totiž pro jistotu nic nevymýšlel a odkopl balon do zámezí – roh pro Guimarães.
     
    21
    Mexickému legionáři Layúnovi bylo odpískáno nesprávně provedené autové vhazování, hosté se tak lacino dostanou k míči.
     
    20
    Po dvaceti minutách hry začínají domácí fotbalisté přebírat iniciativu, v poslední době se hraje prakticky na jednu bránu.
    19. Silva (PRT)
     
    19
    Portští příznivci se teď hodně zlobí na rozhodčího! André Silva z bezprostřední blízkosti nekompromisně napálil míč do sítě, gól ale pro faul domácího útočníka nebyl uznán!
     
    17
    Tiquinho v souboji jeden na jednoho s Felipem vybojoval rohový kop pro svůj tým, z něj ale žádné nebezpečí pro Casillase a spol. nepramenilo.
     
    16
    Dalekonosný nákop na Tiquinha ještě několikrát změnil směr, kulatý nesmysl doskákal až do moci zkušeného gólmana Ikera Casillase.
     
    15
    Rúben Ferreira se po levé straně vydal neohroženě kupředu, jeho individuální akce ale nakonec k ničemu kloudnému nevedla.
     
    14
    Óliver Torres se bez bázně a hany vydal do pokutového území soupeře, na přesilu tří hráčů v černém ale nevyzrál a Otavinho se poté navíc provinil útočným faulem.
     
    13
    Z tribun se ozývá hlasitý pískot, Jesus totiž se zmiňovanou rozehrávkou vůbec nespěchá a už dobrých dvacet sekund se nehraje.
     
    12
    Layúnův nepovedený nákop na Depoitreho doletěl až do moci gólmana Jesuse, ten má nyní spoustu času na rozehrávku.
     
    11
    Napadající André Silva teď pořádně zavařil rozehrávajícím bekům Guimarãese, ti si však nakonec poradili a budou mít k dispozici autové vhazování.
     
    10
    Z nařízeného rohu žádné nebezpečí pro Jesuse nepramenilo, centr z levé strany našel pouze hostujícího záložníka Hurtada.
     
    9
    Otavinho to vzal na sebe a z levé strany se prokousal až na hranici pokutového území, tam mu ale jeden z obránců Vitórie zakopl míč do zámezí.
     
    7
    O založení další akce hostů se následně pokoušel João Pedro, jenž si však v souboji s Layúnem pomohl nedovolenými prostředky.
     
    6
    Guimarãeští vybojovali svůj první rohový kop, centr z pravé strany ovšem Iker Casillas bez potíží vybojoval do bezpečí.
     
    5
    Byl to opět André Silva, kdo se znenadání zjevil v nadějné palebné pozici, včas k němu ovšem přistoupil hostující stoper Sá, který odvrátil balon do bezpečí.
     
    4
    Centr Andrého Silvy z pravé strany nikoho v bílomodrém nenašel, nicméně fotbalisté Vitórie o míč poté rychle přišli, a Portští tak mohou pokračovat v akci.
     
    3
    Portští fotbalisté za přetrvávajícího skandování domácích příznivců kombinují na polovině hřiště, dál je zatím hráči v černých dresech nepouštějí.
     
    2
    Hosté jsou v úvodu překvapivě aktivnějším týmem! Alexandre Silva se vydal středem hřiště odvážně dopředu, s jeho přízemní střelou z nějakých dvaceti metrů si však Casillas bez problémů poradil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Porto: Casillas – Layún, Felipe, Marcano, Telles – Torres, Pereira, André – André Silva, Depoitre, Otavinho.
    Náhradníci: Sá – Boly, Adrián, Evandro, Neves, Jota, Corona

    Vitória SC Guimarães: Jesus – Aurélio, Sá, Pedrão, Ferreira – Hurtado, Pedro, Miranda, Raphael – Silva, Tiquinho.
    Náhradníci: Miguel – Tozé, Mensah, Moreno, Gouano, Gaspar, Mendes
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy prožívají relativně povedený vstup do nového ročníku, po dvou kolech mají Porto i Guimarães na kontě shodně po šesti bodech. Portští začali novou sezónu výhrami nad Rio Ave a Estorilem, navíc se jim podařilo jednoznačně postoupit přes slavné AS Řím do brzy začínajícího ročníku Ligy mistrů. Poslední zápas už Casillasovi a spol. příliš nevyšel, v ostře sledovaném duelu se Sportingem Lisabon Porto padlo těsně 1:2.

    Vitória v prvním kole doma těsně podlehla silné Braze, od druhého kola ale především ofenzíva Guimarãese budí strach. V Marítimu svěřenci Pedra Martinse zvítězili přesvědčivě 2:0, před domácími fanoušky si pak v krásné přestřelce poradili hokejovým poměrem 5:3 s Ferreirou. Budou Guimarãeští v dobrých výsledcích pokračovat na hřišti favorizovaného Porta?
     
    Co nejsrdečněji vítám všechny fotbalové příznivce u sledování atraktivního duelu portugalské Primeira Ligy, v němž hvězdné FC Porto přivítá Vitórii SC Guimarães. To si nemůžete nechat ujít, začínáme v 21:30!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:30.

    Vojtěch Balon

    Branky: 38. Marcano, 46. Otavinho, 56. Aurélio (vla.)

    Karty:   63. André (PRT) – 29. Pedro (GUM), 41. Silva (GUM), 60. Ferreira (GUM)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:5. Střely mimo: 3:1. Rohy: 10:13. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 12:17.
    FC Porto: Casillas – Layún, Felipe, Marcano, Telles – Torres (77. Neves), Pereira, André – André Silva (70. Corona), Depoitre, Otavinho (70. Jota).
    Náhradníci: Sá – Boly, Adrián, Evandro, Neves, Jota, Corona

    Vitória SC Guimarães: Jesus – Aurélio, Sá, Pedrão, Ferreira – Hurtado (77. Gaspar), Pedro (80. Tozé), Miranda, Raphael – Silva (46. Mensah), Tiquinho.
    Náhradníci: Miguel – Tozé, Mensah, Moreno, Gouano, Gaspar, Mendes

    Rozhodčí: de Sousa – Mesquita, Manso
    thejrc.org