Domažlice – Benátky n/J 1:1 (5:6 po pen.) | Táborsko akademie – Litoměřicko 1:3 (kon.) | Převýšov – Písek 3:1 (kon.)
Štěchovice – Jirny 2:0 (kon.)
konec
TJ Štěchovice
2:0 (1:0)
SK Viktorie Jirny
Neděle 11.09.2016, 17:05Česká fotbalová liga • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    FK TJ Štěchovice využil výhodu domácího prostředí, v každém z poločasů vsítil jeden gól a může se tak těšit ze zisku tří bodů. Loňský vítěz České fotbalové soutěže SK Viktorie Jirny své příležitosti nevyužil a v tabulce klesl na čtvrtou pozici. (19:03:07)
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Střídání v týmu FK TJ Štěchovice: ze hřiště odchází Batka, přichází Švejda.
     
    90+2
    Ještě vám dlužíme informaci o době nastavení, ta činí tři minuty.
     
    90+1
    Střídající Šum (FK TJ Štěchovice) se po svém příchodu na hřiště uvedl faulem, za nějž inkasoval žlutou kartu.
     
    90
    Taktické střídání v týmu FK TJ Štěchovice: ze hřiště odchází Verner, přichází Šum.
     
    89
    Hráči Viktorie se přeci jen ještě dostali do střelecké pozice, ale k přesnému zakončení by potřebovali nejlépe rugbyovou bránu.
     
    88
    Po perfektní přihrávce mající oči mohli domácí své vítězství definitivně potvrdit. Zakončující hráč z levé strany vápna se jako blesk z čistého nebe zjevil až před Otáhalem a z ostrého úhlu namířil svou střelu k bližší tyči.
     
    86
    Exekuce rohového kopu byla provedena nakrátko a poté se celá procedura opakovala. Domácí znovu vyslali pouze krátkou přihrávku a ušetřili cenné vteřiny.
     
    85
    Ještě před jeho rozehráním proběhlo v týmu FK TJ Štěchovice střídání: ze hřiště odešel Cienciala a na jeho místo vběhl Halbich.
     
    84
    Velice dobře Štěchovičtí zabojovali u rohového praporku a vytěžili roh.
     
    82
    Až nyní se svěřenci kouče Busty podívali na útočnou polovinu, ale místo toho, aby podrželi míč a ušetřili cenné vteřiny, vypálili nepřesně z velké dálky, čímž odevzdali míč na kopačky svých soupeřů.
     
    81
    Hráči Štěchovic se v posledních minutách trochu stáhli a stále více se soustředí na defenzivní činnost.
     
    79
    Ještě jedná rána Jiren. Znovu byla vyprodukovaná zpoza pokutového území, ale tentokrát s tím rozdílem, že se mezi tři tyče nevešla.
     
    78
    Viktoriáni si vytvořili prostor pro střelu a tečovaný balon, který lehce změnil směr, Soukup skryl ve svých rukavicích.
     
    76
    Za zbytečné stažení soupeře na půlící čáře byl Aleš Melechovský (SK Viktorie Jirny) "odměněn" žlutým kartonkem.
     
    75
    Mám tady informaci pro pracovníky sdělovacích prostředků. Dnešní utkání sleduje 200 diváků.
     
    72
    Střídání v týmu FK TJ Štěchovice: Bulíř přepouští své místo Benešovi.
     
    71
    Domácí nevyužili přečíslení dva na jednoho. Batka celou situaci vzal na sebe a vyřešil ji střelou, v obrovské šanci z hranice vápna ale selhal, když vůbec netrefil bránu.
     
    70
    Další zakončení Jiren. Přestože Soukup tentokrát musel skočit ke své pravé tyči, s nepříliš razantní střelou neměl problémy a bezpečně ji lapil.
     
    68
    Prostřednictvím ideální kolmice se hosté protlačili na levý kraj vápna a sražená střela znamenala rohový kop. Na nadýchaný centr z něj si naskočil jeden z útočících hráčů a jeho pokus málem vymetl pavučinky v pravém horním rohu Soukupovy svatyně.
     
    67
    Ofsajd FK TJ Štěchovice.
     
    64
    Střídání v týmu SK Viktorie Jirny: ze hřiště odchází Pokorný, nastupuje Ibe.
     
    64
    Za zákrok v rozporu s pravidly uprostřed hřiště inkasoval žlutý trest Miroslav Mareš (FK TJ Štěchovice).
     
    62
    Díky faulu na útočné polovině, který hlavní sudí neviděl, se hosté dostali do šance, ale Soukup mohl zůstat v klidu, protože mu stačilo kontrolovat, jak balon letí nad jeho svatyní.
     
    59
    Trenér SK Viktorie Jirny reaguje na nepříznivý stav střídáním: ze je stažen Škorvánek, místo něhož přišel Lovska.
    58. Filip BUSTA - 2:0
     
    58
    Štěchovice právě vstřelily branku!
    A právě po standardní situaci se domácí tým prosazuje! Centrovaný balon letící na přední tyč se v klubku hráčů našel FILIP BUSTA a náskok svého mužstva zdvojnásobil přesnou hlavičkou.
     
    57
    Bulíř se rozběhl za dlouhou přihrávkou a balon zachytil v bezprostřední blízkosti rohového praporku, kde byl posléze faulován.
     
    56
    Ti se nadechli k útoku po levé straně, beci Jiren jim ale ve vstupu do vápna zamezili a míč po následném pasu z rohu do bezpečné zóny odkopl obránce.
     
    55
    Hraje se uprostřed hřiště, kde balon drží domácí fotbalisté.
     
    53
    Střídání v týmu SK Viktorie Jirny: z hrací plochy odstupuje Vandas, zatímco na hřiště vbíhá Kocourek.
     
    52
    Po rohovém kopu Štěchovic odpískal hlavní arbitr útočný faul.
     
    51
    Jirny svou akci zakončily nepřesnou střelou z hranice velkého vápna, po které balon zamířil vysoko nad břevno. Fotbalová brána holt byla pro střelce příliš malá.
     
    49
    Kulatý předmět pak přímo od rohového čtvrtkruhu dolétl do náruče Otáhala, který ho velice pevně sevřel.
     
    48
    Domácí postupovali až k velkému vápnu a kousek od jeho pravého rohu došlo ke střele, do níž vložil svou nohu obránce a odkopl míč na roh.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Hlavní aktéři už se vrátili na zatravněnou plochu a začátku druhého dějství tak nic nebrání.
     
    Fotbalisté Štěchovic měli v první půli více ze hry a vytvořili si několik slibných příležitostí. Po gólu volala už situace z 16. minuty, kdy lobovaný balon orazítkoval břevno, ale domácí příznivci se dočkali až o dvacet minut později, rozradostněl je Bulíř. Hosté nezůstali příliš pozadu a rovněž se prezentovali několika zajímavými pokusy, avšak ty ke kýženému gólu nevedly. Hradeckého svěřenci tak po změně stran budou dotahovat jednogólové manko.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Ani napodruhé se fotbalistům Jiren nepovedlo prostřednictvím rohového kopu udeřit a už je jisté, že do druhé půle vstoupí se ztrátou jednoho gólu.
     
    45
    v samém závěru úvodního dějství měly Jirny k dispozici rohový kop. Centr mířil na přední tyč, kde se do vzduchu vyšrouboval obránce a po jeho zákroku se celá procedura exekuce rohového kopu bude opakovat.
     
    44
    Hostující hráči po chvíli podnikli další útočné tažení a po nabídce zprava se ve vápně dokázali prosadit ke střele. Té však scházela potřebná přesnost.
     
    42
    Přibližně tři metry před vápnem se Vondráček převtělil do role exekutora standardní situace. Místo střely ale zvolil centr, na nějž si naskočil obránce a velmi rychle tak uhasil naděje Viktorie na vyrovnání.
    39. Tomáš BULÍŘ - 1:0
     
    39
    Štěchovice právě vstřelily branku!
    Po výkopu Soukupa domácí ve středu pole ukořistili míč a přihrávkou za obranu vybídli k úniku TOMÁŠE BULÍŘE, jenž kulatou zásilku s povděkem převzal a poslal ji kolem vyběhnuvšího Otáhala až na místo určení.
     
    37
    Skvělým prostrčením míče mezi nohama obránce hosté pronikli až do pokutového území, kde střelecký pokus stačil jiný ze zadáků tečovat na roh a po něm došlo k nepřesnému hlavičkovému zakončení.
     
    36
    Praporek pomezního rozhodčího vylétl nahoru. Odmáván byl ofsajd Štěchovic, takže nepřímý volný kop ze své poloviny rozehrají hosté.
     
    35
    Štěchovičtí fotbalisté podnikli ofenzivní výpad po levé straně a po zásahu obránce mohli rozehrát roh, nicméně ten byl pozornou obranou Viktorie odvrácen.
     
    32
    Z poměrně velké distance napřáhl k razantní střele Melechovský a jeho křižná pumelice prolétla zhruba dva metry kolem levé konstrukce brány.
     
    30
    Elegantní otočkou fotbalista Štěchovic uvolnil svého spoluhráče do šance, ten jí ale pohrdl, když z hranice velkého vápna zamířil nepřesně.
     
    28
    Pokorný si před pokutovým územím vytvořil prostor pro střelu, ale tu nijak zvlášť neumístil. Balon poslal doprostřed brány, což Soukupovi zákrok výrazně usnadnilo.
     
    26
    Po krátké pauze, kterou fotbalisté obou mužstev jistě uvítali, už se zase pokračuje ve hře.
     
    25
    Ondřej Lerch po nepovedené akci Štěchovic, kdy míč skončil v zámezí, přerušil hru a poslal hráče ke střídačkám, aby mohli doplnit tekutiny.
     
    22
    Trochu vzruchu vzbudila také razantní rána zpoza šestnáctky, s níž měl gólman domácího týmu značné potíže. Musel totiž předvést tygří skok ke své pravé tyči, aby balon dokázal vytěsnit mimo bránu, a poté si bezpečně poradil také s centrem z rohového kopu, který přistál rovnou v jeho rukavicích.
     
    19
    Nadýchaný centr z nařízeného přímého volného kopu přilétl na hlavu jednoho z útočníků, jenž hrací předmět z penaltového puntíku odeslal těsně nad břevno.
     
    19
    Jiří Vondráček (SK Viktorie Jirny) zastavil rychlou útočnou akci Štěchovic jen za cenu nedovoleného zákroku, za nějž si prohlédl žlutý kartonek.
     
    16
    Otáhal povyběhl z brány, čehož se domácí snažili využít jeho přelobováním kousek od levého rohu šestnáctky. Míč brankáře Jiren skutečně přeletěl, ale v cestě do sítě mu zabránilo břevno a následná slabá hlavička dobíhajícího hráče už byla pro Otáhala doslova lahůdkou.
     
    15
    Také na opačné straně byl k vidění střelecký pokus, ale zakončující hráč určitě pochválen nebude. Svou ránu totiž hodně uspěchal a zamířil mimo cílené zařízení.
     
    12
    Centr z rohového kopu našel na penaltovém puntíku číhajícího hráče, který měl tu smůlu, že mířil přesně do míst, v nichž se vyskytoval Otáhal.
     
    11
    Domácí ekipa zavelela k útoku podél levé postranní čáry, ovšem balon do šestnáctky neprocpala. Včas totiž zakročil obránce, od něhož se balon odrazil mimo tři tyče.
     
    10
    Hru přerušil útočný faul domácích.
     
    8
    První vážnější šanci přinesla osmá minuta. Některý z domácích hráčů si uvnitř pokutového území naskočil na dlouhý aut a po něm balon odhlavičkoval jen těsně vedle pravé konstrukce Otáhalovy svatyně.
     
    7
    Fotbalisté Jiren rozvážně kombinují na své polovině a snaží se proniknout hlouběji do pole, což jim ale pozorná záložní řada Štěchovic vůbec neumožňuje.
     
    4
    Štěchovice se dostaly do zakončení také po rohovém kopu. Po centru z něj balon proskotačil až k penaltovému puntíku, kde střílející hráč v obtížné pozici vysoko přestřelil.
     
    2
    Také první střelecký pokus zaznamenali Štěchovičtí. Svěřenci trenéra Busty vnikli do pokutového území z pravé strany a Otáhal musel jít k zemi, aby míč udržel před brankovou čárou.
     
    1
    Domácí mají za sebou první útočný výlet. Ten se jim ale vůbec nepovedl a po nepřesné rozehrávce balon doputoval až k brankáři Otáhalovi.
     
    1
    Úvodní výkop provedli fotbalisté Štěchovic.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Domácí zápas odehrají v červených dresech a hosté oblékli modrou sadu dresů.
     
    Hlavní rozhodčí spolu se svými asistenty právě přivádí fotbalisty obou mužstev na hrací plochu.
     
    Úvodní sestavy:

    FK TJ Štěchovice: Soukup – Busta (K), Ciencala, Košata, Bulíř, Kučera, Batka, Novák, Jakobovský, Verner, Mareš
    Náhradníci: Vašák – Švejda, Halbich, Šum, Maršálek, Beneš

    SK Viktorie Jirny: Otáhal – Parys, Škorvánek, Hruška, Pokorný, Vondráček, Melechovský, Vandas, Čepelák, Adjei, Kejha (K)
    Náhradníci: Poráčanin – Lovska, Ibe, Kocourek, Stöckner, Awuku

    Rozhodčí: Lerch – Duchoň, Hasíková.
     
    Delegace rozhodčích

    Fotbalovou asociací České republiky byl do funkce hlavního arbitra povolán Ondřej Lerch, na pozicích asistentů se objeví Ivo Duchoň a Marika Hasíková a delegátem bude Martin Řezáč.
     
    SK Viktorie Jirny

    Jirny prožily úspěšný vstup do nového soutěžního ročníku, když z pěti zápasů dokázaly hned čtyři vyhrát. Jedinou porážku loňskému vítězi České fotbalové ligy uštědřilo mužstvo Domažlic, které na svém hřišti v gólové přestřelce zvítězilo 5:3.
     
    FK TJ Štěchovice

    Hráči Štěchovic si v úvodu sezony musejí připadat jako na houpačce, v pěti utkáních už totiž zaznamenali veškeré možné výsledky. Štěchovičtí si tak připsali výhru za tři body i vítězství po penaltovém rozstřelu, dále prohru po penaltách a dvě porážky v řádné hrací době a se šesti body jim náleží třináctá pozice.
     
    Pozvánka k zápasu

    Všem fotbalovým fanynkám a fanouškům přeji příjemné nedělní odpoledne. Česká fotbalová liga má na programu 5. kolo, v jehož rámci se představí FK TJ Štěchovice a SK Viktorie Jirny. Průběhem utkání, jehož úvodní výkop je naplánován na 17 hodin, vás prostřednictvím online textové reportáže provede Lukáš Jasoněk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 39. Bulíř, 58. Busta

    Karty:   64. Mareš (STE), 90+1. Šum (STE) – 19. Vondráček (JIR), 76. Melechovský (JIR)


    TJ Štěchovice: Soukup – Busta (K), Ciencala (85. Halbich), Košata, Bulíř (72. Beneš), Kučera, Batka (90+3. Švejda), Novák, Jakobovský, Verner (90 Šum), Mareš
    Náhradníci: Vašák – Švejda, Halbich, Šum, Maršálek, Beneš

    SK Viktorie Jirny: Otáhal – Parys, Škorvánek (59. Lovska), Hruška, Pokorný (64. Ibe), Vondráček, Melechovský, Vandas (53. Kocourek), Čepelák, Adjei, Kejha (K)
    Náhradníci: Poráčanin – Lovska, Ibe, Kocourek, Stöckner, Awuku

    Rozhodčí: Lerch – Duchoň, Hasíková

    Diváci: 200
    bahis siteleri