Feyenoord – Den Haag 3:1 (kon.) | Groningen – Sparta Rotterdam 1:1 (kon.) | GA Eagles – Kerkrade 2:0 (kon.)
Ajax – Arnhem 1:0 (kon.)
konec
Ajax Amsterdam
1:0 (0:0)
SBV Vitesse Arnhem
Neděle 11.09.2016, 16:45 • Amsterdam ArenA (Amsterdam) [Kapacita: 53 502] • Nizozemská Eredivisie • 5. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Tímto se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek večera. (18:39:51)
     
    Díky druhému poločasu zaslouženě vyhrál Ajax, který si vytvořil hned několik šancí, ale proměnit dokázal pouze jednu. Ovšem jinak jsme sledovali spíše průměrný fotbal, který moc krásy nenabídl. Arnhem se za celý zápas dostal snad do jediné velké šance, a tak si nezasloužil brát v Amsterdamu body.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Na levé straně dobře pracoval Tighadouini, který se s míčem dostal do vápna, kde hledal centrem spoluhráče. Ovšem k balonu se dostal Klaassen, jenž jej odkopává na roh.
     
    90+1
    K postranní čáře přichází čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou nastavovat tři minuty nad rámec normální hrací doby. U balonu je Vitesse, které se snaží o ohrožení branky. Ovšem centr do vápna sbírají domácí hráči.
     
    90
    Hraje se poslední minuta základní hrací doby a do velké šance se dostal El Ghazi. Ten si naběhl do pokutového území a svou střelu mířil k zadní tyči. Ovšem Room vytáhl další dobrý zákrok nohou, a tak dále drží svůj tým ve hře o bod.
     
    88
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Amin Younes, přichází Anwar El Ghazi.
     
    87
    Arnhem vybojoval přímý kop ve vzdálenosti čtyřiadvaceti metrů. To je pro hostující tým ohromná šance na vyrovnání. Ovšem pokus van der Werffa zamířil jen do zdi.
     
    86
    Na obránce zle dotíral van Bergen, který donutil soupeře k odkopu do zamezí. Ovšem dlouhý aut hostujícího celku končí až v rukavicích Onany.
     
    85
    Vitesse se po dlouhé době dostalo s balonem na polovinu domácího celku, kde si vynutilo faul. Ovšem centr z volného kopu zamířil pouze do míst, kde stál brankář Ajaxu.
     
    82
    Centr od rohového praporku byl sražený za velké vápno, odkud domácí opět vystřelili. Ovšem zakončení zamířilo pouze do hlavy soupeře, který je v pořádku.
     
    81
    Před branku si nabíhal Klaassen, což velmi dobře viděl Younes. Ten přihrávkou po zemi hledal svého kapitána, ale trefil jen bránícího hráče a Ajax bude kopat další rohový kop.
     
    80
    Ajax je velmi aktivní a je stále častěji u balonu. Zápas plyne do své poslední desetiminutovky a hostujícímu celku už moc času nezbývá.
     
    78
    Střídání v týmu Ajax Amsterdam: ze hřiště odchází Jaïro Riedewald, přichází Lasse Schøne.
     
    77
    Ajax v dnešním zápase tahá útoky hlavně po pravé straně hrací plochy. O další zakončení se postaral Younes, ale také on míč mezi tři tyče nedostal.
     
    75
    Vysoký pas mířil na Klaassena, jenž si balon výborně zpracoval, ale následnou střelou přes obránce nechal vyniknout Rooma. Hostující brankář je zcela jasně nejlepším hráčem Vitesse.
     
    74
    Střídání v týmu SBV Vitesse Arnhem: ze hřiště odchází Navarone Foor, přichází Kosuke Ota.
     
    73
    Arnhem se po inkasované brance u balonu moc často neobjevuje, s čímž jsou fanoušci spokojení. Ovšem nyní hosté dokázali zlikvidovat útok Ajaxu.
     
    72
    Jeden z domácích hráčů utrpěl zranění v obličeji. Celou situaci přišel zkontrolovat hlavní sudí, jenž ukazuje, že se může hrát dál.

    Michal Luxa

    Branky: 55. Viergever

    Karty:   28. Viergever (AJA) – 44. Kruiswijk (ARN)   68. Kruiswijk (ARN)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 11:4. Rohy: 13:3. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:14.
    Ajax Amsterdam: Onana – Veltman, Sánchez, Viergever, Dijks – Klaassen (C), Riedewald (78. Schøne), Gudelj – Ziyech, Traoré (69. Dolberg), Younes (88. El Ghazi).
    Náhradníci: Boer – Tete, Bazoer, El Ghazi, Sinkgraven, Westermann, Casierra, Schøne, Dolberg.

    SBV Vitesse Arnhem: Room – Leerdam, Kašia (C), van der Werff, Kruiswijk – L. Baker, Foor (74. Ota), Nakamba – Rashica, van Wolfswinkel, Nathan (65. Tighadouini).
    Náhradníci: Törnes – Miazga, Ota, Zhang, van Bergen, Yeini, Lelieveld, Tighadouini.

    Rozhodčí: Liesveld – Goossens, van Zuilen
    bahis siteleri