Orenburg – Spartak 1:3 (kon.)
konec
FK Orenburg
1:3 (1:1)
FK Spartak Moskva
Pátek 16.09.2016, 16:00 • Stadion Gazovik, Rostoši, kapacita 4.800 diváků • Ruská Premier Liga • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Příjemné páteční odpoledne přeji všem fotbalovým fanynkám a fanouškům. Ruská nejvyšší soutěž má na programu předehrávku 7. kola, v jejímž rámci proti sobě nastoupí hráči FK Gazovik Orenburg a FK Spartak Moskva. Utkáním, jehož úvodní výkop je stanoven na 16 hodin, vás prostřednictvím textového online přenosu provede Lukáš Jasoněk.
     
    FK Gazovik Orenburg se mezi ruskou elitou neuvedl dobře, když úvodní dva duely prohrál, byť nejtěsnějším možným rozdílem. Nováček soutěže dal v dalších zápasech na porážky zapomenout a vybojoval hned čtyři remízy v řadě, díky nimž poskočil na předposlední příčku.
     
    FK Spartak Moskva prožil vydařený vstup do nového soutěžního ročníku a právem se vyhřívá na nejvyšší pozici. Spartak nenašel přemožitele v žádném z šesti zápasů, přestože jednou remizoval, a na svého městského rivala CSKA má na čele tabulky náskok dvou bodů.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Gazovik Orenburg: Abakumov – Malych, Oyewole, Andrejev, Polujachtov – Afonin – Něchajčik, Vorobjev, Georgiev, Jefremov – Prudnikov.
    Náhradníci: Ruděnko, Gutor – Bamba, Žunić, Šogenov, Poměrko, Sanaja, Koronov, Vasijev, Batov, Děľkin, Kacapalov.

    FK Spartak Moskva: Rebrov – Ješčenko, Kutěpov, Bocchetti, D. Kombarov – Promes, Rômulo, Fernando, Zobnin – Ananidze – Luís.
    Náhradníci: Pesjakov – Zujev, Maurício, Melkadze, Tasci, Pucko, Kutin, I. Popov, Davydov.
     
    Hlavní sudí právě přivedl hráče na hřiště.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop provedli fotbalisté Gazoviku, kteří hrají v modrých dresech. Hostující výběr oblékl dresy červené barvy.
     
    2
    Spartak právě vstřelil branku!
    Hostující mužstvo se velmi rychle dostává do vedení! Zobnin adresoval přihrávku QUINCYMU PROMESOVI, který se kličkou před hranicí pokutového území dostal do lepší střelecké pozice, z níž vypálil nechytatelnou ránu, na kterou Abakumov neměl nárok. Po balonu letící k jeho pravé tyči se sice natahoval jak mohl, ale byl příliš krátký a zabránit míči v cestě do sítě nedokázal.
    2. Quincy PROMES - 0:1
     
    5
    Moskvané drží balon na svých kopačkách a vytvářejí si územní převahu.
     
    7
    Po chvilce si míč vzali na starost Orenburští. Jefremovtáhl útok svého celku po pravém křídle, ale do cesty se mu postavil obránce, od něhož se hrací předmět odrazil za postranní čáru.
     
    8
    Zobnin se snažil odcentrovat míč do šestnáctky, jenomže trefil pouze prvního bránícího hráče. Spartak tak alespoň bude kopat roh.
     
    9
    Promes standardní situaci rozehrál krátkou přihrávkou, po níž následoval přetažený centr. Hra tedy bude navázána odkopem od brány.
     
    11
    Děj zápasu se nyní odehrává v prostřední části hrací plochy.
     
    12
    U balonu jsou fotbalisté moskevského týmu. Promes se pomocí kliček snažil projít přes Něchajčika, ten ho ovšem fauloval.
     
    13
    Exekutorem přímého volného kopu kousek od pravé lajny se stal faulovaný Promes. Do vápna vyslal nadýchaný centr, který jeden z jeho spoluhráčů v hlubokém záklonu nedokázal vtěsnat mezi tři tyče.
     
    16
    Výborný atak domácích hráčů. Něchajčik na pravém křídle dokázal obehrát svého strážce a do vápna vyslal opravdu kvalitní centr. Proti míči se okamžitě vystartoval Ješčenko a odhlavičkoval ho do bezpečí.
     
    17
    Domácí nicméně zůstali u míče a přihrávku proti noze obdržel Vorobjev, jenž ale zamířil vysoko nad břevno. Jeho střela se navíc do statistik ani nezapíše, protože pomezní arbitr zdviženým praporkem signalizuje, že míč už před přihrávkou opustil vymezený prostor hřiště.
     
    20
    Svěřenci italského trenéra Carrery v poklidu kombinují na svém území, domácí ekipa jim dává nečekaně spoustu prostoru pro rozehrávku.
     
    22
    Moskvané zvolili strategii spočívající v sérii přihrávek, prostřednictvím které se snaží proniknout hlouběji do pole. Zónová obrana Gazoviku však splňuje svůj účel a soupeře nepouští do žádných střeleckých příležitostí.
     
    25
    Odvahu nyní prokázal Kombarov. Sebral míč a postupoval s ním až do pokutového území, kde se mu však do cesty připletl Zé Luís a po srážce mezi oběma spoluhráči bylo útočné akci konec.
     
    26
    Pořádně rušno bylo na opačné straně! Jefremov na levém křídle obdržel chytrou zadovku a otevřel se před ním prostor. Ten využil k přesnému centru směřujícímu na hlavu nabíhajícího Prudnikova, jehož pokus o zem Rebrov brilantně vychytal.
    26. Alexandr Prudnikov (ORE)
     
    28
    Spartak se po zisku balonu nadechl k rychlému brejku a po zákroku obránce bude zahrávat rohový kop.
     
    29
    Z něj fotbalisté Spartaku nedokázali zahrozit. Obrana Orenburgu si totiž náběh svých protivníků pohlídala a tím je naprosto vyřadila ze hry.
     
    32
    Hosté stále hledají další možnosti, kudy by prošli pozorně bránící defenzivou Gazoviku.
     
    34
    Hra se rychle otočila a u rohového praporku svedl Jefremov souboj s obráncem, po kterém pro svůj tým vybojoval rohový kop.
     
    35
    Autor jeho rozehrávky si vyměnil míč se svým spoluhráčem a poté adresoval vzdušný pas Georgievovi, jehož pokus bez přípravy vytěsnil obránce na další roh.
     
    36
    Po uvedení míče do hry hráči Orenburgu chvíli zůstali uvnitř pokutového území, posléze se ale k balonu dostali hosté a razantním způsobem ho odkopli do bezpečného prostoru.
     
    39
    Po centru od rohového praporku se uvnitř vápna Zé Luís (FK Spartak Moskva) provinil podražením soupeře, inkasoval žlutou kartu a navíc byla nařízena penalta.
     
    39
    Za strkanici pak ještě obdrželi žluté karty Rômulo (FK Spartak Moskva) a Dmitrij Andrejev (FK Gazovik Orenburg).
     
    41
    Orenburg právě vstřelil branku!
    Exekutorem nařízeného pokutového kopu se stal BLAGOJ GEORGIEV a Rebrova překonal nepříliš razantní střelou z kroku umístěnou doprostřed brány. Gólman Spartaku skočil na stranu, takže byl naprosto bezmocný.
    41. Blagoj GEORGIEV - 1:1
     
    44
    V samotném závěru úvodního dějství probíhá hra v blízkosti středové čáry, kde hráči nevypouštějí žádný souboj o míč a ten často střídá svého majitele.
     
    45+1
    Hlasatel už oznámil nastavení první půle, to bude činit jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    V úvodním poločase měl více ze hry Spartak. Moskevský celek se ujal brzkého vedení, když už ve druhé minutě otevřel gólový účet zápasu Promes. Domácí mohli vyrovnat po necelé půlhodině hry, ale Prudnikovova hlavička z nebezpečné pozice mířila pouze doprostřed brány. Odpověď na úvodní gól hráči Gazoviku našli až v závěru prvního dějství, v němž nabídnutou penaltou nepohrdl Georgiev a po polovině utkání tak platí vyrovnaný stav.
     
    Hlavní aktéři už se vracejí zpět na hřiště.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    První útok druhé půle měli na svědomí hosté. Ananidze vyslal z levé strany nabídku pro Promese, ale ten di k míči nakonec nedostal, neboť ho velmi natěsno hlídal Polujachtov.
     
    49
    Těžko soudit, co Ananidze tentokrát zamýšlel. Ze střední vzdálenosti vyslal balon dopředu, ale na přihrávku to bylo nepřesné a na střelu zase příliš pomalé. Tak či tak balon se došoural až za koncovou čáru, takže Abakumov bude mít klid na rozehrávku.
     
    51
    Promes měl možnost ohrozit Abakumovovu svatyni ze standardní situace. Tu přibližně ze třiceti metrů rozehrál přímou přízemní střelou, po které ale balon zamířil daleko od levé tyče.
     
    53
    Domácí se pokusili udeřit prostřednictvím dlouhého nákopu, ale ten dolétl až do náruče připraveného Rebrova, který okamžitě po převzetí míče rozdal hrací předmět svým spoluhráčům v poli.
     
    56
    Rychlá útočný výpad podnikl Georgiev a z levé strany servíroval balon rozběhnutému Prudnikovovi, ten ovšem nedokázal vyvinout dostatečnou rychlost a míč tak pouze prosvištěl kolem něj.
     
    57
    Ofenzivní akce domácích pokračovala centrem Jefremova, který dal míči příliš velkou razanci a odeslal ho daleko za bránu. Práci tak budou mít pořadatelé.
     
    58
    Cestičku do pokutového území si proklestil Promes, ale kvůli kličce před obráncem špatně došlápl a bez cizího přičinění se skácel k zemi.
     
    59
    Zcela nesmyslně teď Roman Vorobjev (FK Gazovik Orenburg) kopl do protihráče, jenž chvíli před tím odkopl míč, a za svůj bezohledný zákrok si vysloužil žlutou kartu.
     
    62
    Fotbalisté Gazoviku se prokombinovali až do nebezpečné blízkosti pokutového území a byla jen náhoda, že jim soupeři nedovolili vystřelit.
     
    65
    Nyní měl hostující celek opravdu notnou dávku štěstí! Vorobjevův přizvednutý centr zleva dolétl až k Prudnikovovi, který zblízka napálil balon přímo do Rebrova. Domácí se pak ještě dostali k dorážce z ostrého úhlu a míč na brankové čáře odkopl bránící Kombarov.
    65. Alexandr Prudnikov (ORE)
     
    66
    Spartak právě vstřelil branku!
    Nedáš – dostaneš! Tak toto sportovní pravidlo se nyní předvedlo v celé své "kráse". Po nevyužité dvojité šanci domácích přispěchali s útokem hráči Spartaku a nutno říct, že s povedeným. Po přistrčení balonu do šestnáctky se uvnitř vápna odehrál souboj, po němž balon vypadl na pravou stranu, odkud Abakumova podruhé v zápase prostřelil QUINCY PROMES
    66. Quincy PROMES - 1:2
     
    67
    Střídání v týmu FK Gazovik Orenburg: ze hřiště odchází Alexandr Prudnikov, přichází Anzor Sanaja.
     
    69
    Spartak právě vstřelil branku!
    Rozdíl ve skóre je rázem dvougólový! Promes se na pravé straně hřiště proměnil v centrujícího muže a vzdušným pasem oslovil nikým nehlídaného DŽANA ANANIDZEHO, který se bez přípravy položil do míče a do Abakumovovy sítě ho umístil i s přispěním horní brankové konstrukce. Tohle byl nechytatelný projektil, proti němuž prostě a jednoduše nešlo zakročit. Opravdu parádní rána!
    69. Džano ANANIDZE - 1:3
     
    72
    Střídání v týmu FK Gazovik Orenburg: ze hřiště odchází Roman Vorobjev, přichází Yacouba Bamba.
     
    74
    Hra se přesunula ke středovému kruhu, kde právě probíhají četné a urputné bitvy o míč.
     
    75
    Do konce řádné hrací doby zbývá čtvrthodina hry, během které se domácí pokusí stáhnout dvougólové manko.
     
    78
    Gazovik pořádně zatopil obraně moskevského mužstva! V předbrankovém prostoru si na centrovaný balon naskočil Sanaja a Rebrov měl co dělat, aby balon dokázal vytěsnit mimo tři tyče.
     
    79
    Také po rohovém kopu byli domácí hodně nebezpeční a dokonce mohli vsítit kontaktní gól. Rebrov měl však štěstí, za jeho zády se totiž rozezvučela levá tyč a nebezpečí pak definitivně zažehnal až Kutěpov, který balon vší silou odkopl mimo velké vápno.
     
    81
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: dohráno má Džano Ananidze a na jeho místo nastupuje Ivelin Popov.
     
    84
    Ve tvářích hráčů Orenburgu lze spatřit snaha a odhodlání s nepříznivým vývojem něco udělat, není jim to ale přáno.
     
    85
    Zobnina uprostřed hřiště podrazil Vadim Afonin (FK Gazovik Orenburg) a hlavní arbitr mu neváhal ukázat žlutý kartonek.
     
    86
    Třetí a zároveň poslední střídání v týmu FK Gazovik Orenburg: ze hřiště odchází Dmitrij Jefremov, zatímco opačným směrem míří Igor Koronov.
     
    87
    Střídání v týmu FK Spartak Moskva: ze hřiště odchází Andrej Ješčenko, přichází Denis Kutin.
     
    89
    Ivelin Popov (FK Spartak Moskva) bránil Abakumovovi ve výkopu a hlavní arbitr se ho rozhodl potrestat udělením žluté karty. Hříšník se sice diví, ale moc dobře ví, že verdikt nejpovolanějšího muže na hřišti už nezmění.
     
    90
    Poslední střídání proběhlo také v týmu FK Spartak Moskva: z hrací plochy odešel Roman Zobnin a místo něj se na place objevil Alexandr Zujev.
     
    90+2
    Blagoj Georgiev (FK Gazovik Orenburg) a Dmitrij Kombarov (FK Spartak Moskva) si za postrkování mezi sebou vysloužili žluté karty.
     
    90+3
    Ještě vám dlužíme informaci o nastavené době hry, ta činí čtyři minuty.
     
    90+4
    Moskvané poklidně kontrolují balon na svých kopačkách a už je zřejmé, že ze hřiště Gazoviku si odvezou tři body.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    FK Spartak Moskva potvrdil vynikající start do nového ročníku Premier Ligy a svého přemožitele nepoznal ani v sedmém zápase, který na stadionu FK Gazovik Orenburg vyhrál 3:1. (17:59:34)

    Lukáš Jasoněk

    Branky: 41. Georgiev (pen.) – 2. Promes (Zobnin), 66. Promes, 69. Ananidze (Promes)

    Karty:   39. Andrejev (ORE), 59. Vorobjev (ORE), 85. Afonin (ORE), 90+2. Georgiev (ORE) – 39. Luís (SPM), 39. Rômulo (SPM), 89. I. Popov (SPM), 90+2. D. Kombarov (SPM)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 2:3. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 15:15.
    FK Orenburg: Abakumov – Malych, Oyewole, Andrejev, Polujachtov – Afonin – Něchajčik, Vorobjev (72. Bamba), Georgiev, Jefremov (86. Koronov) – Prudnikov (67. Sanaja).
    Náhradníci: Ruděnko, Gutor – Bamba, Žunić, Šogenov, Poměrko, Sanaja, Koronov, Vasijev, Batov, Děľkin, Kacapalov.

    FK Spartak Moskva: Rebrov – Ješčenko (87. Kutin), Kutěpov, Bocchetti, D. Kombarov – Promes, Rômulo, Fernando, Zobnin (90. Zujev) – Ananidze (81. I. Popov) – Luís.
    Náhradníci: Pesjakov – Zujev, Maurício, Melkadze, Tasci, Pucko, Kutin, I. Popov, Davydov.
    bahis siteleri