Utrecht – Groningen 1:5 (kon.)
konec
FC Utrecht
1:5 (0:2)
FC Groningen
Pátek 16.09.2016, 20:00 • Stadion Galgenwaard - Utrecht • Nizozemská Eredivisie • 6. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanynky a fanoušky. Vítejte u dnešního zápasu 6. kola nizozemské Eredivisie mezi FC Utrecht a FC Groningen.
     
    FC Utrecht

    Utrechtu se v úvodu nového ročníku Eredivisie příliš nedaří. Svěřenci trenéra Erika ten Haga doposud v prvních čtyřech kolech nasbírali pouze 3 body za 3 remízy, ze zbylých dvou utkání odešli poraženi. Na první výhru tak stále čekají, kdy jindy jí docílit, než s trápícím se Groningenem?

    Stejně jako v uplynulém kole nebude moci ten Hag počítat s trojicí svých hráčů. Kvůli zranění kolene, respektive achilovky do zápasu nezasáhne Hardeveld, van der Maarel a Braafheid.
    Naváže domácí kanonýr na dobrou střeleckou formu z úvodu této sezony a přidá další góly?

     
    FC Groningen

    "Zeleno-bílá armáda" se od startu nizozemské nejvyšší soutěže trápí, o čemž svědčí i bodový zisk. Groningen nezvládl úvodní tři kola až hrůzostrašně, na ně však navázal dvěma remízami překvapivě s PSV a se Spartou Rotterdam. Přesto se zatím nachází na průběžné předposlední příčce.

    Kouč Ernest Faber může počítat téměř s kompletním kádrem, do utkání kvůli zranění nezasáhne pouze Jesper Drost.
     
    Vzájemné zápasy

    V loňském ročníku se oba celky střetly hned třikrát a ve všech případech se z vítězství radoval Utrecht. Nejprve v rámci 4. kola zvítězil na domácím hřišti 2:0, poté si díky lépe zvládnutému prodloužení připsal výhru 5:3 ve druhém kole domácího poháru a nakonec Groningen rozdrtil i v 18. kole, tentokrát 4:1.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    FC Utrecht: Ruiter – Troupee, Leeuwin, Koch, van der Meer – S. Amrabat, Strieder, Joosten – Ayoub – Haller (C), R. Živković.
    Náhradníci: Jensen – W. Janssen, Barazite, Ludwig, Rubin, Kerk, de Lange, Moore.

    FC Groningen: Padt (C) – Davidson, K. Larsen, Memišević, Hateboer – Hiariej, Jenssen, Linssen – Mahi, Hoesen, Idrissi.
    Náhradníci: van der Lei, van der Vlag – Reijnen, Rusnák, Bacuna, van Weert, Sørloth, van der Laan, van Nieff, Maduro, Tibbling.

    Rozhodčí: D. Higler – C. Dobre, R. Brondijk (E. Blank).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní hvizd rozhodčího Higlera zazněl a domácí mužstvo, vydatně podporované hlasitými fanoušky okamžitě vlétlo do ofenzívy.
     
    2
    První centr z levého křídla si brankář Padt pohlídal. Po jeho rozehrání však spoluhráči míč ztratili a domácí tak mohou opět útočit.
     
    3
    Pravý bek domácího týmu Troupee si dobře narazil balon s Živkovičem, ale jeho finální přihrávka ztroskotala na dobře postaveném obránci.
     
    4
    První zakončení na sebe nenechalo dlouho čekat, Živkovič si navedl balon do vápna a následně vystřelil, jeho zakončení ale scházela razance, a tak neměl Padt žádné velké starosti.
     
    5
    Groningen se po pěti minutách dostal poprvé do útoku a rozehrál roh, který však domácí obrana odvrátila, stejně jako další následný centr do vápna.
     
    6
    Hosté rozehráli další roh, ale ani tentokrát nebyli úspěšní. Domácí se v poklidu ubránili, a tak může brankář Ruiter rozehrát od své brány.
     
    7
    Domácí hráči i fanoušci hlasitě nesouhlasí s posouzením hlavního rozhodčího, který držení za dres Živkoviče neposoudil v jejich prospěch. Mladý útočník nato kulatý nesmysl ztratil.
     
    9
    Groningen nadělal vepředu domácím hodně starostí, po dobře zahraném rohu a následné hlavičce Mahiho však Ruiter nemusel zasahovat.
     
    10
    Úvodních deset minut nabídlo zajímavou podívanou, hra má rychlý spád, ale na vážnější příležitost k otevření gólového účtu čekáme.
     
    11
    Odražený míč si za velkým vápnem zelených našel Ayoub, ale jeho zakončení skončilo vysoko nad.
    Nástup hráčů Groningenu na hrací plochu

     
    13
    Groningen právě vstřelil branku!
    Hosté se po necelé čtvrt hodině dostávají z ničeho nic do vedení! Leeuwin byl možná i faulem donucen ke špatné rozehrávce, čehož na jedničku využil OUSSAMA IDRISSI, jenž si pohrál s domácím obráncem i brankářem Ruiterem, kterému střelou k tyči nedal šanci – 0:1.
    13. Oussama IDRISSI - 0:1
     
    15
    Utrecht byl možná aktivnější, přesto díky brance ze třinácté minuty prohrává. Domácí si zřejmě z obdržené branky nic nedělají a opět se okamžitě vydávají dopředu.
     
    17
    Domácí se nastěhovali na polovinu svého soupeře, kde se snaží vymyslet útočnou akci. Hosté však ke svým protivníkům rychle dostupují a nedávají jim žádný čas ani prostor.
     
    19
    Pro nizozemského mladíka ve službách Groningenu to byla již druhá branka v této sezoně.
     
    21
    Utrecht má výraznou převahu co se týče držení míče, přesto není v ofenzivě tak nebezpečný, jako Groningen.
     
    23
    Živkovič po centru z levého křídla prodlužoval míč na Hallera, ale ten na něj nedosáhl, do rukavic jej tak bez vážných problémů ukryl brankář Padt.
     
    25
    Břevno! Jak už bylo řečeno, Groningen nedrží míč na svých kopačkách příliš často, přesto je nebezpečnější. Tentokrát mohli jít hosté do dvoubrankového vedení, ale zblokovaná rána Davidsona skončila na horní tyči.
     
    28
    Po delší odmlce dokázali domácí zakončit útočnou akci, ale střela Troupeeho levačkou si to mezi tři tyče nenamířila.
     
    29
    Ayoub se v blízkosti velkého vápna hostí snažil vymodlit faul na svou osobu, ale možná i díky teatrálnímu pádu mu hlavní rozhodčí nevyhověl a nechal hru běžet dál.
     
    31
    Utrecht má i nadále herní převahu, snaží se u velkého vápna něco vymyslet, ale hosté pozorně brání.
     
    33
    U postranní čáry přihlížející trenér domácí ten Hag nemá ve tváři příliš mnoho radosti, jeho svěřenci nezvládají využít velké procento držení míče a po půl hodině hry prohrávají 0:1.
    Hostující fanoušci mají jasno v tom, kdo dnešní utkání vyhraje

     
    35
    A opět je to Groningen, kdo byl blízko brance. Mimoun Mahi se nadechl k individuální akci, přešel hned přes čtyři protihráče, ale jeho prudká rána mířila pouze doprostřed, kde ji dokázal vyrazit brankář Ruiter.
     
    37
    Utrecht si dnes nechce připustit další zaváhání, v minulém kole pouze remizoval s posledním Zwolle, s předposledním Groningenem zatím na svém hřišti prohrává 0:1:
     
    39
    Držení míče zatím jasně vyznívá ve prospěch domácího mužstva – 64%:36%.
     
    41
    Haller se to snažil vzít na sebe, poněkud šťastně si míč narazil o jednoho z hostujících obránců, načež o něj přišel. Domácí hráči se přes pozorně bránící hosty nezvládají dostat na dostřel Padtovy branky.
     
    43
    Utrecht neustále dumá, kudy se protlačit k zakončení, ale stále se mu to nedaří. Hosté jsou uzamčeni u svého velkého vápna, Padt však žádnou práci zatím nemá.
     
    44
    Groningen právě vstřelil branku!
    Neuvěřitelné, Groningen se téměř celý poločas pouze brání, přesto díky této brance zvyšuje už na 2:0! Mahiho střela na branku neprošla, odražený míč si však našel OUSSAMA IDRISSI, jenž přešel přes své protihráče a parádní střelou do šibenice překonal dnes Ruitera podruhé – 0:2.
    44. Oussama IDRISSI - 0:2
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas mezi Utrechtem a Groningenem je za námi. Viděli jsme velice zajímavý fotbal, Utrecht měl převahu, do šancí se však nedokázal prodrat. Hosté se zaměřili na poctivé bránění a rychlé útoky, ze kterých se jim podařilo dvakrát skórovat. Obě branky má na svědomí Oussama Idrissi, jenž nejprve využil chybu v rozehrávce a poté brankou do šatny zvýšil na 2:0 pro hosty.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Groningen se okamžitě po hvizdu vydal dopředu, ale Mahiho rána skončila vysoko nad Ruiterovu bránu.
     
    48
    Po výměně stran je aktivnější celek v zelených dresech, který jakoby chtěl zatlouct definitivní hřebík do domácí rakve v podobě třetí branky.
     
    50
    Hra se už vyrovnala, hráči Utrechtu si zřejmě uvědomili, že takto to nepůjde. Domácí se ženou vpřed, ale hosté i po přestávce brání velice pozorně.
     
    52
    Ayoub rozehrál velice nepříjemný rohový kop, se kterým si ovšem hostující obrana v čele s brankářem Padtem poradila.
     
    54
    Po jednom ze soubojů uprostřed hřiště zůstal na trávníku ležet hostující záložník Linssen. Teď už se ale zdá, že je v pořádku a bude pokračovat ve hře.
     
    56
    Zápas ještě zdaleka není u konce, přesto se zdá, že máme v předehrávce 6. kola zaděláno na menší překvapení, i přes ne příliš velkou formu je totiž Utrecht favoritem.
     
    58
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Patrick Joosten, přichází Nacer Barazite.
     
    59
    Do hry se po necelé hodině hry dostal také někdejší talent akademie Arsenalu Nacer Barazite, jenž v Utrechtu načíná třetí sezonu.
     
    61
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Domácí tým se konečně prosadil proti hostující obraně a po hodině hry střílí důležitou kontaktní branku! RICHAIRO ŽIVKOVIČ, jenž je v Utrechtu na hostování z Ajaxu, se po pěkné narážečce tváří v tvář brankáři Padtovi nemýlil a snížil na 1:2.
    61. Richairo ŽIVKOVIĆ - 1:2
     
    63
    Groningen nechce nic ponechat náhodě a okamžitě vyráží kupředu, Idrissou hledal povedeným stříleným centrem do vápna Mahiho, ten však na něj nedosáhl. Hosté přesto zůstanou u míče, rozehrají roh.
     
    66
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Robin van der Meer, přichází Tafari Moore.
     
    66
    Groningen právě vstřelil branku!
    V Utrechtu to začíná vypadat na gólové hody! Groningen využil mezery v domácí obraně a opět odskakuje na rozdíl dvou branek! DANNY HOESEN se ocitl před brankářem Ruiterem, jehož si pohotově obešel kličkou a střelou do prázdné branky zvyšuje na 3:1.
    66. Danny HOESEN - 1:3
     
    68
    Pro Utrecht je to velká rána, domácí se hodně nadřeli, aby vstřelili korigující branku, poté si však nepohlídali zadní vrátka a rázem inkasovali potřetí.
     
    70
    A další šance Groningenu! Tentokrát na pravé straně unikl obránce Hateboer, jehož zblokovaná rána nenašla místo mezi třemi tyčemi.
     
    72
    Groningen po rohovém kopu zůstal na dostřel domácí branky, snaží se něco vymyslet, ale tentokrát jsou domácí hráči v defenzivní fázi pozorní.
     
    74
    Utrecht se dostal do nadějné příležitosti, ale jednomu z jeho hráčů na poslední chvíli míč utekl, a tak se hosté opět ubránili.
     
    75
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Ramon Leeuwin, přichází Willem Janssen.
     
    75
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Bryan Linssen, přichází Tom van Weert.
     
    77
    Obrovská šance domácích nekončí brankou! Kanonýr Utrechtu Sebastien Haller se prohnal kolem svého strážce, ale svou střelu namířil pouze do boční sítě.
     
    80
    Groningen právě vstřelil branku!
    To, co hostům nevycházelo v uplynulých kolech, si vynahrazují dnes na hřišti Utrechtu! Groningen je dnes v zakončení téměř nekompromisní a v 80. minutě zvyšuje na 4:1. Střídající TOM VAN WEERT si při své první střele vylámal zuby na brankáři Ruiterovi, z dorážky už se však nemýlil.
    80. Tom van Weert - 1:4
     
    82
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Mimoun Mahi, přichází Albert Rusnák.
     
    84
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Ruben Yttergård Jenssen, přichází Etiënne Reijnen.
     
    85
    Utrecht se stále snaží s nepříznivým výsledkem něco udělat, ale hosté dnes hrají dobře jak v obraně, tak v útoku.
     
    86
    Záložník Utrechtu Nacer Barazite rozehrál během krátkého časového sledu dva rohové kopy, ale ani jeden se bohužel pro domácí mužstvo neujal.
     
    87
    Barazite je po střídání aktivní, tentokrát to vzal na sebe a vyslal z dálky na bránu prudkou ránu, která však minula Padtovu svatyni.
     
    89
    Utrecht stále buší do zavřených dveří hostující obrany, ale i nadále to není nic platné. Dnes to není jejich den.
     
    90
    Nad rámec základní hrací doby byly nastaveny 3 minuty! Podaří se ještě někomu vsítit gól?
     
    90+2
    Groningen v nastaveném čase nepouští domácí hráče k míči a už jen minuta jej dělí od zisku tří bodů.
     
    90+3
    Groningen právě vstřelil branku!
    Hosté si dnes na stadionu Utrechtu opravdu otevřeli střelnici! Hráčům Groningenu dnes vyšlo téměř úplně všechno! Po pěkné akci na pravé straně poslal střílený centr do vápna Hateboer a DANNY HOESEN pohotovou střelou pod břevno přidal svou druhou branku v utkání – 1:5.
    90+3. Danny HOESEN - 1:5
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Tak to byla panečku podívaná! V předehrávce 6. kola nizozemské Eredivisie mezi Utrechtem a Groningenem jsme viděli 6 branek! Hosté dnes byli při chuti, což je evidentní i na výsledku. V prvním poločase se dvakrát prosadil Idrissi, ale Živkovič vykřesal v druhé půli alespoň malou naději. Tu však úplně překazil Hoesen, který se v zápase nakonec prosadil také dvakrát, pátou branku přidal Van Weert. Groningen předvedl zodpovědný výkon, který korunoval pěti brankami a mírně aktivnější Utrecht porazil vysoko 5:1.
    O nejlepšího hráče utkání můžete hlasovat zde

     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:16.
     
    To je z tohoto utkání vše. Děkuji vám za pozornost a zase někdy u Eredivisie na počtenou. (21:58:07)

    Lukáš Konvičný

    Branky: 61. R. Živković – 13. Idrissi, 44. Idrissi, 66. Hoesen, 80. van Weert, 90+3. Hoesen


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 5:5. Rohy: 3:9. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 9:16.
    FC Utrecht: Ruiter – Troupee, Leeuwin (75. W. Janssen), Koch, van der Meer (66. Moore) – S. Amrabat, Strieder, Joosten (58. Barazite) – Ayoub – Haller (C), R. Živković.
    Náhradníci: Jensen – W. Janssen, Barazite, Ludwig, Rubin, Kerk, de Lange, Moore.

    FC Groningen: Padt (C) – Davidson, K. Larsen, Memišević, Hateboer – Hiariej, Jenssen (84. Reijnen), Linssen (75. van Weert) – Mahi (82. Rusnák), Hoesen, Idrissi.
    Náhradníci: van der Lei, van der Vlag – Reijnen, Rusnák, Bacuna, van Weert, Sørloth, van der Laan, van Nieff, Maduro, Tibbling.

    Rozhodčí: D. Higler – C. Dobre, R. Brondijk (E. Blank)
    bahis siteleri