Bayern – Ingolstadt 3:1 (kon.) | Dortmund – Darmstadt 6:0 (kon.) | Hamburg – RB Lipsko 0:4 (kon.)
Hoffenheim – Wolfsburg 0:0 (kon.) | Frankfurt – Leverkusen 2:1 (kon.) | Mönchengladbach – W. Brémy 4:1 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
6:0 (1:0)
SV Darmstadt 98
Sobota 17.09.2016, 15:30 • Signal Iduna Park, Dortmund • Německá Bundesliga • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešní den vše, doufám, že jste se bavili a u fotbalu zase někdy nashledanou! (17:28:22)
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 14:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:16.
     
    Je konec, Borussia Dortmund poráží Darmstadt díky skvělému druhému poločasu drtivě 6:0!

    Domácí celek vstoupil do druhého poločasu skvěle a díky Adrianu Ramosovi a Christianu Pulisicovi dal dvě branky. O tři minuty později byl dokonce vyloučen Peter Niemeyer a s hosty to šlo z kopce. Čtvrtou branku dal Gonzalo Castro, který následně připravil totožnou akci i pro Sebastiana Rodeho. Tečku za skóre udělal Emre Mor, jenž dal stejně jako Rode první branku v soutěžním zápase za Dortmund.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    89
    Matthias Ginter si v posledních sekundách tohoto utkání počínal nedovoleně. Na levé straně fauloval pronikajícího hráče a nabídl tak Darmstadtu standardku.
    88. Emre MOR - 6:0
     
    88
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Destrukce borců v modrém pokračuje! Po centru z pravé strany se dostal míč až na EMRE MORA, jenž si míč zpracoval a střelou k levé tyčce překonal Essera pošesté!
     
    86
    Poté, co tu minulý rok Darmstadt uhrál remízový výsledek, odjede dnes s pořádným výpraskem. Domácím se dnes opravdu daří.
    85. Sebastian RODE - 5:0
     
    85
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Tak toto byla opravdu nádherná branka, je to 5:0! Julian Weigl našel křižnou přihrávkou Gonzala Castra, jenž mohl jít pro hattrick. Dvougólový střelec ovšem předložil míč před prázdnou branku na SEBASTIANA RODEHO, jenž dal první branku ve žlutočerném dresu povedenou patičkou!
     
    83
    Borussia dnes jasně dokazuje, že se bude prát o ty nejvyšší příčky. Vidíme od nich dnes bezchybnou hru a i potencionální náhradníci hrají výborně.
     
    82
    Adrian Ramos nyní dostával míč na hranici vápna, kde si jej ale špatně zpracoval. Ke střele tedy nedošlo, jeho celek ovšem u míče zůstává.
     
    81
    Aktivně hrající Christian Pulisic vyzkoušel pozornost brankáře střelou z dálky. Americký mladík ovšem branku jen přestřelil.
     
    80
    Začíná nám poslední desetiminutovka utkání. A začne rohovým kopem Darmstadtu z pravé strany. Dojde ke korigaci?
    78. Gonzalo CASTRO - 4:0
     
    78
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Nyní to ale domácím vyšlo, a to po opravdu krásné brance. Christian Pulisic si naběhl po levé straně do vápna, kde přihrávkou naše GONZALA CASTRA. Německý záložník se prosadil patičkou!
    77. Šance Pulisice a Kagawy
     
    77
    Velká šance Borussie! Sebastian Rode hledal u levé tyčky Pulisice, jehož hlavičku ale Esser zneškodnil. Tento brankář si poradil i s dvěma dorážky Kagawy!
     
    76
    Další kombinační snažení bylo zakončována centrem na levé křídlo. Šindži Kagawa ovšem nedokázal hlavou míč poslat do branky.

    David Panuška

    Branky: 7. G. Castro (Dembèlé), 48. Ramos, 54. Pulisic, 78. G. Castro (Pulisic), 85. Rode (G. Castro), 88. Mor (Pulisic)

    Karty:   22. Ben-Hatira (DAM), 32. Milošević (DAM), 41. Höhn (DAM), 44. Niemeyer (DAM), 50. Jungwirth (DAM)   57. Niemeyer (DAM)


    Držení míče: 72 % : 28 %.
    Střely na branku: 14:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 12:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:16.
    Borussia Dortmund: Bürki – Passlack, Papastathopoulos, Ginter, Schmelzer (70. Rode) – Weigl – Pulisic, G. Castro, Guerreiro (63. Kagawa), Dembèlé (64. Mor) – Ramos.
    Náhradníci: Weidenfeller – Bartra, Mor, M. Götze, Aubameyang, Rode, Kagawa.

    SV Darmstadt 98: Esser – Jungwirth, Sulu, Milošević, Holland – Niemeyer, Höhn – Ben-Hatira (39. Sandro Sirigu), M. Vrančić (46. Bezjak), Heller – Schipplock (69. Čolak).
    Náhradníci: Heuer Fernandes – Guwara, Fedeckij, Bezjak, Čolak, Sandro Sirigu, Kleinheisler.

    Rozhodčí: Brand – Schröder, Assmuth.
    thejrc.org