Technika Brno – Šumperk 2:4 (kon.) | Poruba 2011 – Val. Meziříčí 6:4 (kon.) | SHK Hodonín – Opava 4:3 (po pr.)
Nový Jičín – Kopřivnice 7:1 (kon.) | Kolín – Tábor 7:0 (kon.)
po prodl.
SHK Drtiči Hodonín
4:3 (1:1, 1:2, 1:0 - 1:0)
HK Opava
Středa 21.09.2016, 18:00 • Zimní stadion Václava Nedomanského, Hodonín • 2. liga skupina Východ • 3. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany vše, přeji vám hezký zbytek středčního večera a zase někdy napočtenou. (20:26:01)
     
    Jihomoravané zůstávají i po třetím kole týmem, který ještě neokusil hořkost porážky. Nutno podotknout, že zaslouženě. Slezané ve třetí části hry nepředvedli v útočné fázi nic, hodonínští hokejisté se naopak zakousli do soupeře a dokázali vyrovnat. V atraktivním formátu prodloužení tři na tři rozhodl o osudu dnešního duelu domácí kapitán Petr Peš.
     
    Konec zápasu.
     
    62:52
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Je hotovo, dobojováno, hodonínští hokejisté berou bod navíc! Miklík vypálil od modré čáry, puk se odrazil k PETRU PEŠOVI, ten se s ním jednoduše otočil a z bezprostřední blízkosti jej poslal přímo pod horní tyč Šafránkovy klece! Asistence: Martin Miklík.
     
    61:29
    Opavský obránce Galvas uklidňuje zběsilou část hry a zatáhl kotouč za vlastní bránu. Oba celky střídají.
     
    60:43
    Vaněk v situaci dva na jednoho zavřel oči a napálil kotouč příklepem, jenže Šafránek zavřel dolní patro brány svým vynikajícím rozklekem.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Hlavní arbitr naznačuje brankářům, aby si vyměnili strany. Hráči to tak budou mít ke své střídačce velice daleko!
     
    Šedesát herních minut vypršelo, a jelikož se v nich nerozhodlo o vítězi dnešního utkání, bude následovat pětiminutové prodloužení, ve kterém nastoupí tři hráči na každé straně!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:16
    Oba celky hrají v plném počtu, hraje se v klasickém formátu pět na pět.
     
    58:50
    Hraje se čtyři na čtyři a Šafránek musel hasit požár, který před ním způsobila dvojice Peš – Kadlec! Opavský strážce svatyně dokonce ztratil hůl, ale i bez ní si dokázal poradit a schoval puk pod lapačku.
     
    57:16
    Vyloučení v týmu HK Opava (Daniel Slavík – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Jakub Hajný – 2 min., hrubost).
     
    56:49
    Hložánek vystřelil krátce po odpískání ofsajdu na bránu soupeře a předvedl velice sportovní gesto. Polok si jej už chtěl vzít do parády, jenže hodonínský mladík se jel okamžitě omluvit Šafránkovi.
     
    55:39
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Tribuny hodonínského zimního stadionu propukly v jásot! JAKUB KADLEC totiž dokázal po upracované akci vstřelit vyrovnávací branku. Hodonínský forvard se nejlépe zorientoval na brankovišti po sérii zmatených odrazů kotouče a v krkolomné pozici protlačil puk za Šafránkova záda. Bez asistence.
     
    54:27
    Janás napřáhl dvakrát v krátkém časovém sledu ke střele,obě byly velice nebezpečné a postrašily Šafránka v opavském brankovišti. Ten však vždy nakonec dokázal zkrotit neposedný puk.
     
    52:45
    Pozor, Tomáš Rousek leží ve středovém kruhu a nevypadá to s ním vůbec dobře. Po střetu s jedním z domácích hráčů zůstává nehybně na ledě a drží se za levé rameno. Snad s opavským útočníkem bude všechno v pořádku.
     
    52:26
    Druhá hodonínská formace předvedla ukázkový kolotoč, který ale byl bezúčelný. Až na pár platonických pokusů se na ledě nic nedělo.
     
    50:51
    Drtiči jsou jednoznačně aktivnější směrem dopředu, Slezané vytahují hru pouze k červené čáře a nahazují kotouče za Halodovu klec. Otázka je, zda se to Opavanům vyplatí, do konce základní hrací doby ještě zbývá mnoho času.
     
    49:53
    Hodonínští hokejisté jsou kompletní, Jurča vyskakuje z trestné lavice a byl svědkem obrovské šance Peše, který mohl dorážet do poloprázdné branky! Kotouč se mu ale zamotal pod nohama.
     
    49:29
    Vítek s Polokem uháněli do přečíslení dva na jednoho, první jmenovaný toho moc nevymýšlel a šel do střelby. Ondřej Haloda zvládl celou situaci pozičně a přerušuje hru.
     
    48:30
    Drtiči kontrolují hru i v oslabení, jedno z mnoha vyhození od vyloučení jurči přidává obránce Hovsepyan.
     
    47:53
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Petr Jurča – 2 min., hrubost).
     
    47:01
    Beneš spolu s Hovsepyanem v klinči tvrdě najeli do brankáře Halody, který se jen těžce zvedá z ledu. Naštěstí je vše v pořádku, hodonínský gólman se brzy oklepal a vhazuje se v útočném pásmu Opavy.
     
    46:46
    Marek Haloda hledal zadovkou hlídkujícího Vaňka před brankou, tomu došla přihrávka pouze na brusle. Domácí se snaží tlačit do ofenzívy, zatím bez gólového efektu.
     
    45:37
    Hra je momentálně poněkud neuhlazená nahazují se kotouče na zadní mantinely na obou stranách kluziště a oba celky dobře brání.
     
    44:14
    Šafránek vyrazil bombu Marka Halody pouze před sebe, kde jej dorážel mladíček Janás, ten ale pouze vyprášil betony opavského gólmana! Šafránek dnes chytá opravdu skvělý zápas a bez nadsázky drží svůj tým nad vodou.
     
    43:19
    Peš vyslal Kadlece průnikovou přihrávkou do útočného pásma, jenže tahle kombinace skončila postavením mimo hru a vhazováním v neutrální zóně.
     
    42:15
    Beneš se dostal k bezprostřední dorážce Šindelářovy jedovaté střely od modré čáry, brankář Haloda se stačil roztáhnout na brankové čáře!
     
    41:26
    Hosté začínají hrát velice obětavě, Rousek padnul pod nohy Marku Halodovi u modré čáry a zblokoval jeho střelu příklepem. Kotouč míří do hlediště, vhazování v útočném pásmu Drtičů.
     
    40:48
    Kadlec ukončil své střídání nevýrazným pokusem od modré čáry, kotouč byl zblokovaný dvojicí Slezanů a domácí útočník odjíždí znechuceně střídat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Prostřední perioda byla v režii Tomáše Poloka, ten v devětadvacáté minutě příklepem prostřelil Ondřeje Halodu z mezikruží. Od té doby byli Jihomoravané jasně lepší, vypracovali si hromadu gólových šancí, ale na jejich konci vždy stál brankář Šafránek. Překonat jej se povedlo až v poslední minutě Eriku Hložánkovi parádní ranou ke vzdálenější tyči. Jenže pak si vzal slovo opět kanonýr Polok, který těsně před druhou sirénou strhl vedení na stranu Opavy. Další třetina začne přibližně v 19:36.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:43
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané však odpověděli nejlépe jak mohli, a to vedoucí brankou do šatny! A nebyl to nikdo jiný než TOMÁŠ POLOK, který donutil Ondřeje Halodu kapitulovat již potřetí. Opavský útočník dnes zažívá neuvěřitelné utkání, významně se podílel na všech brankách svého mužstva. Asistence: Petr Wolf, David Galvas.
     
    39:06
    Drtiči právě vstřelili branku!
    ERIK HLOŽÁNEK to udělal naprosto fantasticky a střílí vyrovnávací branku, která na hodonínském zimním stadionu tak dlouho klepala na dveře! David Polesný vyslal mladého útočníka na zteč po pravém křídle, ten z téměř zoufalého úhlu dokázal najít mezírku mezi Šafránkovou pravou rukou a betonem. Asistence: David Polesný.
     
    38:33
    Po chybě hostující obrany se dostali do přečíslení dva na brankáře Hajný s Vránou, druhý jmenovaný nedokázal usměrnit přihrávku za záda brankáře Šafránka.
     
    37:08
    Vaněk si nádherně v souboji jeden na jednoho prohodil Galvase mezi bruslemi a dostal se do samostatného zakončení, jenže Šafránek jej v poklidu pozičně vystál.
     
    36:27
    Šindelář ucela mimo hru sestřelil Jurču, který se snažil dojet vlastní střelu do brankoviště, hlavní arbitr ovšem pouze domlouvá hostujícímu obránci bez dalšího trestu.
     
    35:33
    Po závaru na brankovišti se dostal do křížku Hložánek s Galvasem, tento generační souboj nakonec skončil jen několika ostrými slovy a příměřím.
     
    34:48
    Vrána udělal několik rychlých kroků směrem dopředu od modré čáry a prověřil Šafránkovu pozornost, opavský muž s maskou předvedl perfektní reflexivní zákrok pravou paží.
     
    34:14
    Vaněk tečoval těsně před brankovištěm vysokou ránu Marka Halody od modré čáry, jeho zásah do střely ale pouze trefil opavského gólmana do hrudi.
     
    33:22
    Kadlec nabíjel Pešovi do předbrankového prostoru, ten zavřel oči a poslal puk po ledě k tyči, tam byl připravený ukázkový rozklek opavského brankáře.
     
    32:31
    Hodonínští hokejisté dokázali dobrým pohybem přimět svého soupeře k vyhození puku na zakázané uvolnění, hra se stěhuje zpět k Šafránkovi.
     
    31:44
    Obránce Šindelář ukázkově přišpendlil Vránu na pravém hrazení, to byl nesmírně efektivní zákrok tělem od opavského beka. Díky němu mohou Slezané rozjet útočnou akci.
     
    30:40
    Janás vybojoval nahozený kotouč pro Kononenka, který se pokousel nacpat puk nad rameno Šafránka. Ten si počínal zkušeně, povyjel si proti domácímu útočníkovi a podržel kotouč ve výstroji.
     
    29:28
    Galvas vyhodil kotouč vysokým obloukem až do stropu hodonínského stadionu, hlavní rozhodčí správně nepíská dvě minuty za zdržování i přes nevoli domácího publika.
     
    28:05
    Opava právě vstřelila branku!
    Slezané si berou své vedení zpět, branka to byla nádherná! TOMÁŠ POLOK získal kotouč na hranici středního a útočného pásma, vybruslil s ním do mezikruží a příklepem trefil puk mezi lapačku a beton vysoko vyjetého Halody. Bez asistence.
     
    27:06
    Holík ideálně schoval svůj projektil od modré čáry za lini bránících hráčů, brankář Haloda však včas vykoukl z řady hráčů před brankovištěm a vyrazil plachtící touš do ochranné sítě.
     
    26:34
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (David Janás – 2 min., hákování).
     
    25:26
    Polok vybruslil z rohu kluziště na osu a natáhl k rychlé střele zápěstím, jenže o decimetry míjí Halodovu levou tyč.
     
    24:09
    Domácí defenzíva nechala otevřená zadní vrátka, Vítek ujel za zády hodonínských obránců do brejku a upadl! Hlavní sudí okamžitě zvedl ruku, jenže čároví sudí jej přesvědčili o tom, že opavský forvard se poroučel k zemi bez cizího přičinění. Hra tak pokračuje bez trestu.
     
    23:11
    Drtiči strávili prakticky celé dvě minuty přesilovky usazeni v pásmu, jenže jim vázla střelba. Vítek je již na ledové ploše a Opava je v plném počtu.
     
    22:07
    Vaněk vybídnul Kononenka ke střele ukázkovou přihrávkou napříč pásmem, jenže druhý jmenovaný se dostal s pukem na holi až do mínusového úhlu, takže již nemohl zakončovat.
     
    21:11
    Vyloučení v týmu HK Opava (Jakub Vítek – 2 min., podražení).
     
    20:20
    Peš se odhodlal ke střele z mezikruží, navíc Kadlec přejel krátce Šafránkovi před výhledem, takže opavský brankář neměl mnoho času na reakci!
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Viděli jsme poměrně zajímavou úvodní třetinu, v níž byli hosté objektivně lepší, alespoň co se týče prvních deseti minut. Skóre otevřel po třinácti sekundách Vladimír Holík ránou od modré čáry, v polovině prvního dějství dokázal kontrovat přesilovkovým zásahem domácí kanonýr Petr Jurča. Další třetina začne přibližně v 18:47.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:53
    Vrána se dokázal prosadit jedovatou střelou přes beka Šindeláře, Šafránek se však v brankovišti roztáhl jak široký, tak dlouhý a vyrazil puk do rohu kluziště.
     
    18:30
    Vaněk uháněl do přečíslení s Kononenkem a chtěl mu posílat příčnou přihrávku, kotouč se mu od bránícího hráče vrátil na hokejku, a tak to pohotově zkusil na Šafránka! Ten se bleskurychle vrátil k bližší tyči a zneškodnil jeho pokus.
     
    17:44
    Pešova formace si drží konstantní tlak v útočném pásmu a zaměstnává hostující obranu. Zatím se jim ale nedaří prosadit do výraznějšího zakončení.
     
    16:38
    Garčic si prohodil Tumu na modré čáře a mohl jít do zajímavé střelecké pozice, zastavil jej až hvizd píšťalky – ofsajd.
     
    15:48
    Domácí v plném počtu, Garčic již uhání ke své střídačce.
     
    14:54
    Hovsepyan si počínal důrazně v rohu kluziště, vybojoval puk a vyhodil jej podél levého hrazení. Drtiči brání tuhle přesilovku znamenitě.
     
    14:05
    Peš se okamžitě po buly vydal spolu s Jurčou na útočný výlet, jenže mezi dvěma opavsjkmi obránci se neměl šanci prosadit. Hostující obrana vytlačila Peše do rohu a čistě mu odebírá kotouč.
     
    13:48
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Richard Garčic – 2 min., příliš mnoho hráčů).
     
    12:37
    Vítek nejprve vytřel ledovou plochu s Polesným, a pak se řítil prakticky sám od modré čáry do úniku! Jeho zakončení Ondřej haloda vystihl včasným zásahem lapačkou.
     
    11:44
    Nahození Šindeláře vypadalo celkem nevině, jenže puk ve vzduchu zaplachtil, což nadělalo Ondřeji Halodovi nemalé potíže! Dorážet mohl Wolf, ale nesedlo mu bekhendové zakončení.
     
    10:41
    Drtiči právě vstřelili branku!
    Hosté bránili v oslabení aktivně a houževnatě, jenže na tuhle povedenou kombinaci už byli krátcí. Petr Peš z rohu kluziště našel přesně hůl PETRA JURČI v mezikruží, který si udělal prostor dobrým pohybem a bez přípravy napálil puk pod horní tyč. Asistence: Petr Peš, Marek Haloda.
     
    09:56
    Vyloučení v týmu HK Opava (Radek Tuma – 2 min., podražení).
     
    09:35
    Miklík zpracovával dlouhý cross-pass na hraně ofsajdu, nakonec se čároví odhodlali k odpískání postavení mimo hru.
     
    08:57
    Hodonín se i s pořádnou dávkou štěstí ubránil přesilovce Seveřanů, kteří ji sehráli opravdu zdařile. Oba celky jsou kompletní.
     
    07:51
    Lukáš Černý z vrcholku pravého kruhu nastřelil puk do skrumáže před brankou, brankář Haloda chvíli nevěděl, kde mu poskakuje kousek černé gumy. Naštěstí pro domácí jej Kononenko včas odpálil do bezpečí.
     
    06:57
    Vyloučení v týmu SHK Hodonín (Marek Haloda – 2 min., hákování).
     
    06:11
    Obránce Haloda pod tlakem poslal kotouč přes všechny čáry, opavští měli blíže ke kotouči, tudíž se píská zakázané uvolnění.
     
    05:38
    Je po první přesilovce utkání, z níž borci v modrých dresech nic nevytěžili.
     
    04:44
    Kombinace mezi Markem Halodou a Kadlecem na útočné modré čáře končí postavením mimo hru, Drtiči si nevytvořili ani jednu střeleckou příležitost zejména kvůli výborné defenzívě Slezanů.
     
    03:55
    První přesilovková akce skončila nešťastně, Kononenko nezvládl rozehrávku z rohu kluziště a vyhnal své kolegy z útočného pásma.
     
    03:38
    Vyloučení v týmu HK Opava (Lukáš Černý – 2 min., hákování).
     
    02:25
    Obránce Miklík se v útočném pásmu při pravém mantinelu vůbec neparál s kotoučem a okamžitě jej napálil směr brána, Šafránek tentokrát nepředvedl nejjistější ze svého repertoáru zákroků.
     
    01:42
    Domácí třetí formace na vstřelený gól reaguje náporem v útočném pásmu, Šafránek zatím v opavském brankovišti odolává.
     
    00:13
    Opava právě vstřelila branku!
    Tomu říkám neuvěřitelný vstup do utkání! Po Vítkově ráně od levého mantinelu se vhazovalo buly po pravici Halody, Tomáš Polok jej vyhrál na modrou čáru. Odtud napřáhl ke střele VLADIMÍR HOLÍK, jehož bombu zastavila až síť hodonínské klece. Asistence: Tomáš Polok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči se zdraví na modrých čárách, kapitáni se sjíždějí k rozhodčím do jejich půlkruhu, vše je nachystáno k vhození úvodního buly dnešního utkání!
     
    Úvodní sestavy:

    SHK Hodonín: Haloda O. (Kukin) – Hovsepyan, Garčic, Pokorný, Loginovskij, Polesný, Haloda M., Miklík, Talán – Charvát, Kadlec, Jurča, Vaněk, Hložánek, Vrána, Hajný, Zháňal, Tomi, Peš, Janás, Kononenko

    HK Opava: Šafránek (Wanecki) – Holík, Galvas, Černý T., Mosler, Tuma, Šindelář, Slavík, Vrábel – Wolf, Polok, Vítek, Rousek, Selingr, Herman, Pavelek, Černý L., Svoboda, Štindl, Beneš

    Rozhodčí: Obadal – Blaha, Goňa.

    Druhá liga dnes pokračuje 5 zápasy ???????? #CCMHockey #MadeOfHockey #hokej #druháliga ???? HC Poruba

    Fotka zveřejněná uživatelem CCM Hockey Czech Republic (@ccmhockeyczechrepublic),


     
    Zdravím všechny hokejové nadšence z hodonínského zimního stadionu! Právě jih Moravy bude dějištěm jednoho z utkání třetího kola mezi domácími Drtiči a Hokejovým klubem Opava.
     
    Hosté prožívají poněkud ambivalentní vstup do letošní sezony. Vstoupili do ní výborně, na venkovním ledě dokázali porazit brněnskou Techniku poměrem 5:2. Seveřané vedli již od úvodní minuty zásluhou Tomáše Poloka. Od té doby si vedení dokázali pohlídat a dotáhnout utkání do vítězného konce. Jenže v sobotu se prokázaly nedostatky v defenzívě opavského mužstva, které hostilo Porubu. Ostravané rozložili svého soupeře sedmi brankami, výhru Poruby řídil zejména Petr Seidler, který v zápase zaznamenal tři kanadské body. Slezané tak po dvou kolech okupují pátou pozici se třemi body.
     
    Zato Drtiči se mohou pochlubit tím, že ve dvou zápasech získali maximální počet bodů. Jejich druholigové tažení začalo na vlastním ledě proti Novému Jičínu. A bylo z toho pořádné drama, do pětapadesáté minuty nebylo jasné, kdo si připíše premiérové body do tabulky. Jenže pak se Hodonín rozstřílel, pojistil bodový zisk třemi brankami v řadě a mohl se radovat z prvního vítězství v sezoně. To druhé přidali v sobotu na ledě Kopřivnice, která v úvodním kole příjemně překvapila výhrou po nájezdech na horké půdě v Porubě. Výsledek 5:3 se nerodil lehce, Baník po dvou třetinách prohrával 2:3 a výrazně lepším výkonem v závěrečné periodě si zajistil plný bodový zisk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Tomáš Chramosta

    Branky a nahrávky: 11. Jurča (Peš, M. Haloda), 40. Hložánek (Polesný), 56. Kadlec, 63. Peš (Miklík) – 1. Holík (Polok), 29. Polok, 40. Polok (Wolf, Galvas)


    SHK Drtiči Hodonín: Haloda O. (Kukin) – Hovsepyan, Garčic, Pokorný, Loginovskij, Polesný, Haloda M., Miklík, Talán – Charvát, Kadlec, Jurča, Vaněk, Hložánek, Vrána, Hajný, Zháňal, Tomi, Peš, Janás, Kononenko
    HK Opava: Šafránek (Wanecki) – Holík, Galvas, Černý T., Mosler, Tuma, Šindelář, Slavík, Vrábel – Wolf, Polok, Vítek, Rousek, Selingr, Herman, Pavelek, Černý L., Svoboda, Štindl, Beneš

    Rozhodčí: Obadal – Blaha, Goňa
    bahis siteleri