Motor ČB – Přerov 3:1 (kon.) | Benátky n/J – Ústí n/L 3:4 (2:3 po s.n.) | Jihlava – Třebíč 5:4 (kon.)
Litoměřice – Prostějov 5:1 (kon.) | Havířov – Frýdek-M. 1:2 (kon.) | Kladno – Kadaň 3:2 (kon.)
Slavia – Most 1:4 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
5:4 (0:1, 3:3, 2:0)
SK Horácká Slavia Třebíč
Pondělí 26.09.2016, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:58
    Je to jasné, Dukla poprvé v sezoně vyhraje doma za tři body. Domácí vypětím všech sil bojovali po buly o puk a Jan Zdráhal se na pravém kruhu provinil hákováním. Buly bude před Jekelem.

    Na vyloučení: 7-7.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    59:50
    Poslední šance pro hosty, Petr Šidlík jde ven za krosček. Do konce zápasu chybí 9,7 vteřiny.

    Na vyloučení: 7-6.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    59:27
    Jihlava si bere oddechový čas.
     
    59:27
    Tak tohle byla skutečně gólová šance. Mezi kruhy se k puku dostal Huňa a z otočky vypálil střelu, kterou Škarek na poslední chvíli zastavil mezi betony. To už je samozřejmě Pavel Jekel venku z branky.
     
    53:50
    Josef Skořepa už letos jedno trestné střílení dal a nyní byl hodně blízko, aby posunul Duklu ještě blíže třem bodům. Pavla Jekela si totiž rozhýbal a položil, ale v zakončení do volné části branky mířil nad horní tyčku.
     
    53:50
    Hosté propadli na modré, Josef Skořepa ujel do úniku, byl v zakončení seknut Tomášem Bartejsem a je z toho trestné střílení.
     
    53:35
    Síly na ledě se srovnají, možná jde v tomto případě trošku o kompenzaci předešlého zákroku Havránka. Michal Důras jde ven za hákování.

    Na vyloučení: 6-6.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    53:13
    Hezkými slovy nyní nečastuje sudí hostující Tomáš Havránek. Dopustil se krosčeku a rozhodčí jej možná trošku přísněji vylučují. To však nic nemění na dvou minutách útočníka Třebíče a jihlavské přesilovce.

    Na vyloučení: 5-6.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    49:28
    Dukla právě vstřelila branku!
    Tak si to zopakujme. Třebíč dnes vedla již třikrát, ale pokaždé o vedení přišla, protože nyní se do něj podruhé dostává Jihlava. Souhru nově vytvořeného prvního útoku Dukly ve složení Skořepa, Protasenja, Čachotský zakončuje znovu ANATOLIJ PROTASENJA, jenž usměrnil střelu jihlavského kapitána Čachotského opět z předbrankového prostoru do sítě. Asistence: Tomáš Čachotský, Josef Skořepa.
     
    46:59
    V rovnovážném počtu se dlouho hrát nebude, Filip Seman totiž dostal desítku. Nyní je vyloučen klasickým dvouminutovým trestem Václav Čejka za držení.

    Na vyloučení: 5-5.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    46:38
    Nyní bych si dovolil tvrdit, že Filip Seman je na trestné na 10 minut za nesportovní chování možná trošku neprávem, protože v tomto případě se o zakázané uvolnění Dukly zřejmě nejednalo. Na druhou stranu, pro sudí mám občas pochopení, nemají to zrovna jednoduché. Sám to znám z jiného sportu.

    Na vyloučení: 5-4.
    Vyšší tresty: 1-0.
     
    45:51
    Byl to Richard Kristl, který zkusil vystřelit z pravého kruhu. Škarek toho znovu moc neviděl, měl před sebou několik hráčů, kteří navíc srazili touš do jeho pravého horního rohu, kam sáhl domácí gólman vyrážečkou a poslal puk mimo tři tyče.
     
    44:18
    Jihlava zatím využila dvě přesilovky, Třebíč jednu a v jedné inkasovala. Nyní si Horácká Slavia zahraje další početní výhodu, Filip Seman se totiž provinil podražením.

    Na vyloučení: 5-4.
     
    43:46
    Dukla právě vstřelila branku!
    Role clonícího golema před brankou se ANATOLIJI PROTASENJOVI vyplatila. Po další ráně od modré totiž Jekel nezachytil kotouč, který skákal v jeho brankovišti a navrátilec do jihlavské sestavy dostal puk z bezprostřední blízkosti šťastnou dorážkou do sítě. Asistence: Petr Šidlík, Vlastimil Bilčík.
     
    43:00
    Richard Kristl zahákoval na své útočné modré v rodícím se protiútoku Dukly Michala Důrase a musí tak na dvě minuty ven.

    Na vyloučení: 4-4.
     
    41:41
    Mnohem vážnější šanci měl ale Patrik Marcel, ke kterému se odrazil puk po neúspěšném vyhození hostí. Z prostoru mezi kruhy však pohotovou střelou zamířil těsně nad.
     
    41:29
    Říhův nápřah od modré proletěl kousek vedle vzdálenější tyče Jekela.
     
    39:51
    Poněkud zbytečný faul Richarda Kristla v podobě držení soupeře ve vlastním obranném pásmu znamená, že Dukla zřejmě odehraje začátek druhé třetiny v přesilové hře. Do konce druhého dějství totiž chybí 8,7 vteřiny.

    Na vyloučení: 4-3.
     
    39:04
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Už jsem chtěl psát, že probíhá poslední minuta druhé třetiny, ale musím to opravit, protože v Jihlavě pokračují gólové hody. Šestá branka prostřední periody přichází z hole LUKÁŠE PATÁKA, jenž přebral puk najel si blíže k brance a ještě než k němu přistoupili domácí, odkázal vystřelit. A to tak, že se kotouč zastavuje u pravé tyče Jakuba Škarka. Asistence: Tomáš Havránek, Jozef Huňa.
     
    36:25
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Jestliže se před několika minutami radovala Třebíč z vedení deset vteřin, nyní trvala jihlavská radost přesně 35 sekund. Po chybě v jihlavském obranném pásmu dopravil Kusko kotouč před branku na RICHARDA KRISTLA, který jej usměrnil do sítě a na Horáckém zimním stadionu tak máme potřetí srovnáno. Asistence: Silvester Kusko.
     
    35:50
    Trenér hostí Martin Sobotka si vyžádal pro své svěřence oddechový čas.
     
    35:50
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava přidává po gólu v oslabení další branku v nerovnovážném počtu hráčů a nyní, stejně jako hosté při druhé brance, využívá přesilovku. Říha přihrál puk na Čachotského, který přejel útočnou modrou a dal touš na PETRA ŠIDLÍKA. Obránce Jihlavy ukázal útočné sklony a přesně z levého kruhu zamířil k bližší tyči. Asistence: Tomáš Čachotský, Jiří Říha.
     
    34:48
    Po jednadvaceti minutách přichází druhá přesilová hra Jihlavy. Ján Niko za brankou poslal na mantinel soupeře a je vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění.

    Na vyloučení: 4-2.
     
    33:12
    Filip Stoklasa si to z levé strany namířil blíže k brance Jekela a také tvrdě vypálil, navíc do horní části branky. Gólman hostí puk vytěsnil a poté se po něm vrhl vskutku tygřím skokem.
     
    29:14
    Dukla právě vstřelila branku!
    Pouze deset vteřin trvala radost Třebíče z opětovného vedení. Střelou od modré totiž ALEŠ JERGL překvapil Pavla Jekela. Domácí štírek tak dává druhý gól ve druhém utkání po sobě. Bez asistence.
     
    29:04
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Třebíčští na poslední chvíli zablokovali protiútok v podání Diviše a krátce poté se radují – tentokrát totiž v oslabení neinkasují, ale strhávají vedení opět na svojí stranu. Bílé hvězdy se snaží hodně střílet od modré a teď to již vyšlo. Po přihrávce Havránka propálil TOMÁŠ BARTEJS vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Tomáš Havránek.
     
    28:20
    Hodně obtížné to měl nyní opět Jakub Škarek, když si Niko vybruslil přesně na levý kruh a vypálil ke vzdálenější tyči. Tam byla pohotová lapačka gólmana Dukly.
     
    28:04
    Osabení Dukly ale bude opět pokračovat po tom, co se Anatolij Protasenja provinil nedovoleným bráněním.

    Na vyloučení: 4-1.
     
    27:24
    Nejenže hraje Dukla v plném počtu, ale ještě mohla překlopit vedení na svojí stranu. Březina si povyjel k levé tyči Jekela a bleskově zamířil. Gólman hostí vyrazil jeho pokus před sebe k Danišovskému, který dorážkou na Jekela také nenašel recept. Třebíčský strážce svatyně se výborně roztáhl v brankovišti.
     
    27:00
    Dělovou ránu Václava Čejky od modré přesně k bližší tyči vytěsnil Škarek výborně svojí vyrážečkou.
     
    25:52
    Dukla právě vstřelila branku!
    Horácká Slavia si dnes již dvakrát nepohlídala nečekaný výpad Jihlavy v oslabení a nyní za to již pyká. S pukem ujel po pravé straně Důras, hned po překonání modré jej přenechal FILIPU SEMANOVI, jenž si připravil touš ke střele. Přes obránce poté zápěstím zamířil ke vzdálenější tyči kolem vyrážečky Jekela. Asistence: Michal Důras.
     
    25:24
    Tomáš Havránek se před brankou dostal ke kotouči a bekovi Dukly Vlastimilu Bilčíkovi nezbylo nic jiného, než jej podrazit. Tím třebíčské šanci zabránil, leč útočné choutky hostí mohou pokračovat přesilovkou.

    Na vyloučení: 3-1.
     
    19:11
    Dobrá šance hostí. Pumelici od modré Škarek přes clonící hráče stihl na poslední chvíli vyrazit. Před sebe, kde číhal s dorážkou Roman Erat. Radost nejproduktivnějšího hráče hostí ale zastavil levý beton jihlavského gólmana.
     
    17:37
    Patrik Marcel v levém rohu za vlastní brankou chtěl hrát důrazně, sudí však neměli pro jeho počínání pochopení a dávají mu dvě minuty za krosček.

    Na vyloučení: 2-1.
     
    13:57
    Navíc nyní to vypadalo dokonce na tyčku či břevno, pokud jsem správně viděl. Richard Kristl si vybruslil zpoza branky k pravé tyči Škarka a vypálil. Rozhodčí ale ihned rozpažil, kotouč šel od brankové konstrukce ven.
     
    13:07
    Horácká Slavia právě vstřelila branku!
    Třebíč ale nemusí nevyužitá přesilovka vůbec mrzet. Do rychlého útoku se po pravé straně zásluhou Havránkovy přihrávky dostal Huňa, který před brankou Škarka předložil puk na volného JANA WASSERBAUERA. Jemu už nedělalo příliš problémů dopravit jej do volné části domácí svatyně. Asistence: Jozef Huňa, Tomáš Havránek.
     
    10:45
    Nyní naopak uvidíme, jak se daří v přesilovce Třebíči. Vlastimil Bilčík, bývalý bek Horácké Slavie, jde ven za podražení.

    Na vyloučení: 1-1.
     
    09:49
    Dundáčkova střela zůstala mezi kruhy, kde puk získal Březina. Jeho překvapivou bekhendovou střelu Jekel s námahou vytěsnil pravým betonem a poté vyrazil i dorážku Danišovského.
     
    06:48
    Navíc v tomto prostoru mohl zakončovat Aleš Jergl, byl však hákován Václavem Čejkou a třebíčský obránce je tak prvním vyloučeným dnešního zápasu.

    Na vyloučení: 0-1.
     
    06:48
    Důrasovo nečekané nahození z levého kruhu nadělalo Jekelovi spoustu problémů a málem mu kotouč propadl k jeho levé tyči.
     
    06:02
    Třebíčským nyní přišly vhod odrazy od zadního mantinelu. Rána Bartejse od modré se odrazila k levé tyčce, kde nikdo nebyl. Tak to zkusil od modré Niko a a naopak nyní již číhal u tyčky Kusko, leč Škarek byl pozorný a nedal mu moc prostoru k zakončení.
     
    04:44
    Tohle byla zřejmě první vážnější akce celého zápasu. Skořepa sebral na vlastním levém kruhu puk a protáhl se až na druhou stranu kluziště. Po přejetí modré předložil touš Jíchovi, jenž si sjel blíže k brance, ovšem střelou na zadní tyč Jekela nepřekonal. Gólman Třebíče pohlídal puk a také nedovolil mladému útočníkovi Dukly dorážet, ačkoliv se o to Jícha snažil.
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 26. F. Seman (Důras), 30. Jergl, 36. Šidlík (Čachotský, Říha), 44. Protasenja (Šidlík, Bilčík), 50. Protasenja (Čachotský, Skořepa) – 14. Huňa (Jan Wasserbauer, T. Havránek), 30. Bartejs (T. Havránek), 37. Kristl (Kusko), 40. Paták (T. Havránek, Huňa)


    HC Dukla Jihlava: Škarek (M. Svoboda) – Bilčík, Šidlík, Marcel, Říha, Dundáček, Grebeňuk, Půža – Protasenja, Skořepa, Čachotský (C) – Jergl, F. Seman, Důras – Jícha, Diviš, Stoklasa – Danišovský, Anděl, Březina. Trenér: Petr Vlk.
    SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel (D. Svoboda) – Lojek, J. Zdráhal, Niko, Bartejs, Schejbal, Čejka, D. Mikyska – Kristl, Dolníček (C), R. Erat – Psota, Milfait, Kusko – Huňa, T. Havránek, Jan Wasserbauer – Paták, Juráň, Přibyl – Všetečka. Trenér: Martin Sobotka.

    Rozhodčí: Dědek, Pražák – Jindra, Kreuzer

    Diváci: 1827
    bahis siteleri