Košice – Martin 9:3 (kon.) | Poprad – Nitra 1:4 (kon.) | Banská Bystrica – Žilina 3:2 (po pr.)
Lipt. Mikuláš – Zvolen 4:1 (kon.) | Nové Zámky – Trenčín 3:2 (po pr.)
po prodl.
HC MIKRON Nové Zámky
3:2 (0:1, 0:1, 2:0 - 1:0)
HK DUKLA Trenčín
sk Neděle 02.10.2016, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Nové Zámky prerušili sériu štyroch prehier za sebou. Po dvoch tretinách to s nimi nevyzeralo dobre, no v záverečnej časti zápasu našli hrdinu v podobe Ossiho Saarinena. Tento hokejista strelil všetky tri góly domáceho tímu a sám dokázal otočiť vývoj dnešného duelu. Trenčania sú určite sklamaní, no napriek tomu sa môžu tešiť aspoň zo zisku jedného bodu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (19:25:18)
     
    Koniec zápasu.
    60:43 SAARINEN - 3:2
     
    60:43
    HC Nové Zámky dali gól!
    OSSI SAARINEN je hrdinom dnešného zápasu! Z pravej strany si nakorčuľoval až pred brankára Jana Cháberu, pekne si ho položil na ľad a prakticky gólom do prázdnej brány rozhoduje o dnešnom víťazstve Nových Zámkov. Asistencia: Kamil Brabenec.
     
    60:01
    Začalo sa predĺženie.
     
    Dnešný zápas v riadnom hracom čase víťaza nespoznal. Trenčania síce mali nádejný dvojgólový náskok, no ďalšie góly nepridali a pykajú za to. Hrdinom Nových Zámkov je Ossi Saarinen, ktorý dvoma gólmi rozhodol o tom, že o malú chvíľu sa bude musieť predlžovať. Hrať sa bude v atraktívnom formáte troch proti trom.
     
    60:00
    Tretia tretina sa skončila.
     
    59:28
    Pred domácou bránou sa snažil dostať do zakončenia Jozef Švec. Ten ale ani v páde nedokázal rozhodnúť dnešné dramatické stretnutie.
     
    59:00
    Prebieha posledná minúta riadneho hracieho času. Oba tímy strážia nerozhodný výsledok, ktorý im garantuje zisk aspoň jedného bodu.
     
    58:38
    Po dlhšom čase musel zasahovať aj Marek Šimko. Až príliš veľa priestoru dostal Michal Hlinka, no jeho pokus sa tretím gólom neskončil.
    57:55 SAARINEN - 2:2
     
    57:55
    HC Nové Zámky dali gól!
    Domácim sa predsa len podarilo vyrovnať. Po strele od modrej čiary sa dostal k puku Kamil Brabenec. Ten ešte vrátil puk do nebezpečného priestoru a OSSI SAARINEN strelou do odkrytej brány vyrovnáva skóre zápasu na 2:2. Asistencia: Kamil Brabenec.
     
    57:44
    Richard Lelkeš to skúšal individuálnou akciou po ľavej strane. Jan Chábera ale bez problémov prikryl puk pod svojou lapačkou.
     
    57:18
    Michal Hudec šikovným spôsobom nahodil puk na brankára Jana Cháberu a získal tak aspoň útočné pásmo pre svoj tím.
     
    56:27
    Nové Zámky sa snažia vypracovať si záverečný tlak. Zatiaľ sa to ale domácim nedarí a ani strela Kamila Brabenca zmenu skóre nepriniesla.
     
    55:46
    Na druhej strane klziska dobre zabojoval tretí trenčiansky útok. Do zakončenia sa dostal Peter Ölvecký, ale ani on nemieril presne.
     
    55:19
    Po chybe hosťujúcich hráčov sa črtala šanca pre Albína Podstavka. Ten ale v rozhodujúcom momente spadol a nedokázal zakončiť.
     
    54:36
    Veľmi pekne to urobil šikovný Jakub Gašparovič. Ten sa predral stredom domácej obrany, no jeho strela švihom nemierila presne.

    Miroslav Kováčik

    Branky a nahrávky: 48. Saarinen (Brabenec, Cardwell), 58. Saarinen (Brabenec), 61. Saarinen (Brabenec) – 20. Sojčík (Holenda, Novák), 25. Kalináč (Tybor, Gašparovič)


    HC MIKRON Nové Zámky: Šimko – Mäkinen, Cardwell, Sandgren, Chovan, Ďurčo, Štindl, Maier, Semorád – Saarinen, Brabenec, Paulovič – Fábry, Hudec, Hvila – Lelkeš, Hegyi, Tábi – Dubec, Čaládi, Podstavek.
    HK DUKLA Trenčín: Chábera – Drgoň, Kozák, M. Novák, Holenda, Hatala, Bohunický, Ryzák, Albers – L. Novák, Dlouhý, Sojčík – Tybor, Kalináč, Gašparovič – Ölvecký, Veilleux, Hlinka –D. Novák, Švec, Briestenský.
    thejrc.org