Třinec – Kometa Brno 4:3 (po pr.) | Plzeň – Litvínov 3:4 (kon.) | Chomutov – Zlín 6:3 (kon.)
Liberec – Vítkovice 3:1 (kon.) | Olomouc – Mountfield HK 3:4 (po pr.) | Sparta – Mladá Boleslav 9:0 (kon.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
4:3 (0:1, 3:1, 0:1 - 1:0)
HC Kometa Brno
Pátek 07.10.2016, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 200 míst) • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Třinečtí hokejisté oslavili velké vítězství se svými fanoušky, brněnští hráči zase poděkovali svým příznivcům za podporu. Já vám děkuji za pozornost a doufám, že jste byli s přenosem spokojeni. Loučím se s vámi a přeji příjemný zbytek pátečního večera. Na počtenou! (19:41:11)
     
    Líbil se vám online přenos? V tom případě bych byl potěšen, kdybyste mě začali sledovat na Twitteru. Děkuji za přízeň.
     
    Šlágr 10. kola extraligy nabídl v Třinci skvělou podívanou ve vyprodané WERK ARENĚ. Oceláři porazili Kometu v prodloužení a vrátili se do čela tabulky. Brňané jsou za nimi na druhém místě o jediný bod. V dalším kole bude hrát Třinec v neděli 9. října v 17:00 na ledě Hradce Králové, Jihomoravané přivítají ve stejný den na domácím ledě od 18:20 Liberec.
     
    Statistiky po skončení utkání:

    Střely: 27 (11, 10, 4, 2) – 29 (7, 12, 6, 4)
    Střely mimo: 4 (2, 1, 1, 0) – 6 (4, 2, 0, 0)
    Hity: 21 (8, 7, 6, 0) – 20 (4, 11, 4, 1)
    Vyhraná vhazování: 44/65 (12, 15, 13, 4) – 21/65 (5, 9, 6, 1)
    Úspěšnost na vhazování: 68 % – 32 %
    Trestné minuty: 4 (0, 4, 0, 0) – 8 (4, 4, 0, 0)
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Rostislav Marosz – TRI (1+2)
    Vojtěch Němec – KOM (2+0)
     
    V prodloužení byly větší šance dlouho na straně brněnské Komety, jenže její hráči si vylámali zuby na brankáři Hamerlíkovi. Ten si dvakrát poradil s obrovskými příležitostmi V. Němce, který marně útočil na hattrick. Oceláři rozhodli v poslední minutě prodloužení, když kombinaci s Maroszem a Linhartem dokončil gólovým způsobem Petružálek. Brňané sice bodovali podesáté v řadě, ale o vedení po dnešku přijdou.
     
    Konec zápasu.
    64:12 Jakub PETRUŽÁLEK - 4:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    64:12
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři získávají bonusový bod a povedou po dnešním kole extraligovou tabulku! Třinečtí se zmocnili po vhazování puku a Marosz před bránou uvolnil Linharta. Ten ještě přistrčil kotouč před prázdnou bránu na JAKUBA PETRUŽÁLKA, který pohlednou kombinaci završil doklepnutím do prázdné branky – 4:3 pp! Asistence: Tomáš Linhart, Rostislav Marosz.
     
    64:03
    M. Doudera ujel brněnské dvojici hráčů a měl před sebou už jen O. Němce. Vypálil přes něj, ale Vejmelka si poradil. Do konce prodloužení chybí necelá minuta.
     
    63:30
    Káňa nastartoval přihrávkou středem kluziště Zaťoviče, který ujížděl sám na Hamerlíka. V poslední chvíli se vrátil Roth a zvedl soupeři hůl.
     
    62:28
    V. Němec se octl úplně sám před Hamerlíkem a skoro se zastavil. Slovenský brankář si počkal na jeho bekhendový blafák a znovu Oceláře zachránil!
     
    62:10
    Adamský unikl po levé straně, ale rychlou střelou nezaskočil Vejmelku. Později Irgl netrefil před bránou jeho přihrávku.
     
    62:00
    Kometa uspěla na vhazování a okamžitě vyrazila do přečíslení dvou proti jednomu! Kvapil přihrál před bránu V. Němcovi, který ale nedokázal prostřelit Hamerlíka.
     
    61:47
    Oceláři zavezli puk do útočného pásma, kde se Marosz zbavil jednoho protihráče a z mezikruží vystřelil. Hruška ránu přibrzdil a Vejmelka přikryl volný puk.
     
    60:59
    Třinečtí museli rychle dozadu, neboť své motory nakopl Erat. O něco později předvedl Hamerlík senzační zákrok lapačkou proti ráně O. Němce od modré čáry.
     
    60:27
    Hrabal se dostal na pravé straně k volnému kotouči a nahodil jej před branku. Kreps měl problémy se zpracováním těžkého puku.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Kometě se ve třetí části povedlo stáhnout hubený náskok Třince a dovést utkání do prodloužení. Osm minut před koncem třetí periody se po nahození od Štencela na brankovišti prosadil V. Němec a zaznamenal svou druhou branku v zápase. Další gól už nepadl, a tak uvidí třinecká WERK ARENA poprvé v letošní sezoně prodloužení tří proti třem.
     
    Prodloužení začne přibližně v 19:25.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:55
    Kometa už se v závěrečných sekundách nikam nežene a hraje s kotoučem vzadu. Malec už jej podrží u mantinelu.
     
    59:21
    Přihrávka Martina Růžičky od modré čáry neprošla na druhou stranu přes Hrušku. Následně se puk octl na střídačce Brna a vhazuje se ve středním pásmu.
     
    58:47
    Běží poslední minuty třetí třetiny. Linhart uklidnil hru a zastavil puk za bránou Hamerlíka. Rozehrávat bude rozjetý Petružálek.
     
    58:21
    Jank zavezl puk po mantinelu až za branku Vejmelky, ale jeho spoluhráči odjeli střídat. Nahození Polanského o něco později na branku neprošlo.
     
    57:47
    Dravecký a Kreps dostali kotouč do útočného pásma Ocelářů. Domácí hokejisté se po delší době usazují před Vejmelkou.
     
    57:11
    Vincour se natlačil před Galvase a udělal si v útočném pásmu prostor. Třinecký obránce se ale včas vrátil do hry a zablokoval Vincourovu střelu.
     
    56:39
    Haščák zůstal ležet v rohu kluziště a hra byla přerušena. Slovenský útočník zřejmě inkasoval úder do obličeje a odjíždí na střídačku. Vhazovat se bude ve středním pásmu, nevylučuje se.
     
    56:14
    Gulaši se uvolnil na modré čáře a vytvořil si dobrou střeleckou pozici. Naneštěstí pro Kometu netrefil puk dobře a Hamerlík nemusel zasahovat.
     
    55:48
    Kvapilovo nahození bylo usměrněno přímo na Hamerlíka, který prokázal dobrý reflex a kotouč zachytil. Vhazuje se po jeho levici.
     
    55:25
    V. Němec se probil až před Hamerlíkovu bránu, kde schytal obranný zákrok od Hrabala. To bylo také velmi hraniční od třineckého obránce.
     
    54:58
    Po Galvasově nahození se Oceláři nedokázali usadit v útočné třetině a obě mužstva vystřídala. Do konce třetí třetiny zbývá už jen pět minut.
     
    54:21
    Roth si poradil s Haščákem na hranici pravidel, ale u rozhodčích mu to prošlo. Hrňa se dostal ve středním pásmu do problémů, avšak i jemu se povedlo puk udržet.
     
    53:34
    Zaťovič objel bránu a nahodil puk před Hamerlíka. Kotouč prošel až k mantinelu, Haščákovo nahození bylo sraženo vedle branky.
     
    53:22
    Hamerlíkova brána je posunuta, hra přerušena, následuje komerční přestávka. Dnešní utkání sleduje vyprodaná WERK ARENA, 5 200 diváků.
     
    52:56
    Kometa se po vstřelené brance tlačí před Hamerlíka a usiluje o čtvrtý gól. Na ledě je znovu brněnská elitní formace, u puku Erat.
     
    52:23
    Martin Růžička našel křižnou přihrávku najetého Hrabala, který vypálil příklepem z prvního doteku. Jeho ránu schytal bránící Malec.
     
    51:55
    Oceláři si v posledních okamžicích o inkasovanou branku výrazně koledovali. Po Galvasově přihrávce rukou hrál Nosek a hra je přerušena.
    51:29 Vojtěch NĚMEC - 3:3
    Zdroj: Hokejka TV
     
    51:29
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se po dvou velkých šancích usadila před brankou Třince a vytěžila vyrovnávací branku! Štencel nahodil kotouč před bránu a VOJTĚCH NĚMEC jej dostrkal za záda ležícího Hamerlíka! Vyrovnáno – 3:3! Asistence: Jan Štencel, Martin Erat.
     
    50:47
    Hamerlíkovi nadělala velké potíže tečovaná střela od Kvapila a vzápětí musel zasahovat proti Eratovi, který umě tečoval nahození O. Němce!
     
    50:23
    Marosz získal kotouč v souboji s Čermákem a zpoza brány jej přistrčil na Hrňu. Ten se ale v předbrankovém prostoru prosadit nedokázal.
     
    49:57
    Malec udělal při rozehrávce obrovskou chybu a nalil puk přímo na Krepsovu hůl! Třinecký útočník rychle vystřelil, ale z bezprostřední blízkosti trefil Vejmelku do betonu.
     
    49:45
    Kreps nahazoval puk zpoza červené čáry, a tak se píská zakázané uvolnění Třince. Na buly před Hamerlíkem se rovnají Kreps a V. Němec.
     
    49:24
    M. Doudera se na útočné modré čáře zapletl v souboji s Čermákem a zpomalil přechod Ocelářů do útočného pásma. Ofsajd.
     
    48:50
    Noskovu přihrávku zachytil Gulaši, ale Brňané o puk brzy přišli. Mrzet je to nemusí, neboť jim jej Třinečtí galantně vrátili.
     
    48:09
    Hamerlík měl velké starosti se střelou O. Němce a následnými dorážkami Erata s Nečasem! Se štěstím však třineckou bránu uhájil, Oceláři vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    47:45
    Hrabal nahodil puk od modré čáry na zadní mantinel tak, aby se odrazil přímo před branku. Povedlo se, ale Dravecký se z dorážky neprosadil.
     
    47:34
    Marosz našel přesnou žabičkou Hrabalovu hůl a po střele třineckého beka musel nadvakrát zasahovat Vejmelka. Puk mu sice nejdříve vypadl, ale on si jej bleskově holí stáhl pod lapačku.
     
    47:06
    Čermák se neproháčkoval před Hamerlíkovu branku a dopředu mohl Polanský. Jeho nepříjemné nahození proskákalo okolo Vejmelkovy branky.
     
    46:40
    V posledních dvou akcích hráli prim oba brankáři. Hamerlík přiložil hůl na led a odrazil Kvapilův pokus. Na opačné straně jeho protějšek Vejmelka chytil střelu Linharta.
     
    46:04
    Rákos okradl o puk rozehrávajícího Tršku a přihrál Draveckému. Ten přistrčil na modrou čáru Jankovi, jehož tvrdá rána zaduněla o tvrzené sklo.
     
    45:44
    Malec při rozehrávce nastřelil Draveckého, od něhož se puk odrazil na brněnskou střídačku. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    45:27
    Galvas si poradil v souboji s brněnskými útočníky a získal za Hamerlíkem klid na rozehrávku. Obě mužstva mezitím střídají.
     
    44:52
    Kvapilovi se to ještě povedlo, ale Erat už útočnou třetinu pro Kometu neudržel. Kreps na druhé straně přibrzdil třinecký útok a vrací puk dozadu.
     
    44:06
    Marosz se vrátil s útočícím Káňou dozadu a srazil jeho pokus mimo Hamerlíkovu svatyni. O odražený puk se následně postaral Linhart.
     
    43:34
    Okamžitě po vyhraném vhazování Brna se před Hamerlíkem zjevil úplně volný Zaťovič a po bekhendovém blafáku zvedal puk pod horní tyč! Slovenský brankář se zaskvěl parádním zákrokem lapačkou.
     
    43:32
    Nečas ujel po pravé straně do přečíslení dvou proti jednomu a přihrával před prázdnou branku Kvapilovi! Jeden z třineckých obránců ale srazil kotouč mimo a došlo k posunutí branky.
     
    42:58
    Vzhledem k průběhu druhé třetiny začíná ta třetí poměrně ve vlažném tempu. Kometa vzadu znovu v klidu rozehrává.
     
    42:24
    O. Němec nepustil pronikajícího Polanského do pásma a čistě ho srazil k ledu. Domácí se museli spokojit s nahozením Hrni po mantinelu.
     
    41:48
    Při nahození Marosze už musel mladý brankář Komety na led a betonem se mu podařilo puk vykopnout před Adamským, číhajícím na dorážku.
     
    41:14
    Kováčikova střela byla zpomalena a kotouče se poté ujal Roth. Na opačné straně nemusel Vejmelka při útočné akci Ocelářů zasahovat.
     
    40:45
    Kometa uspěla na vhazování a přenesla hru do svého útočného pásma. Po přihrávce od Erata tam ale V. Němce nepustil ke střele Rákos.
     
    40:11
    Třetí třetina, ve které Oceláři hájí hubený náskok, začala. Ze souboje mezi Rákosem a O. Němcem se puk odrazil mimo hrací plochu, vhazuje se před Vejmelkou.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Statistiky po druhé třetině:

    Střely: 21 (11, 10) – 19 (7, 12)
    Střely mimo: 3 (2, 1) – 6 (4, 2)
    Hity: 15 (8, 7) – 15 (4, 11)
    Vyhraná vhazování: 27/41 (12, 15) – 14/41 (5, 9)
    Úspěšnost na vhazování: 66 % – 34 %
    Trestné minuty: 4 (0, 4) – 8 (4, 4)
    Rostislav Marosz je autorem zatím rozdílové branky. Ve druhé třetině ještě stihl zaznamenat asistenci u gólu Hrni.

     
    Druhá třetina začala pro domácí skvěle, když už po šestnácti sekundách využili přesilovku přesnou střelou Rotha. Marosz dobrou šanci prováhal, na druhé straně potrápil Hamerlíka při brněnském oslabení Zaťovič. O něco později vytvořila Kometa před Hamerlíkem pořádný tlak a Erat dorazil kotouč do nehlídané klece. Jihomoravané si svůj náskok hýčkali jen tři minuty. Třinečtí pak znovu udeřili v přesilovce, po krásné přihrávce Krepse se prosadil Hrňa.

    V polovině prostřední periody Oceláři dokonali obrat. Marosz s Martinem Růžičkou ujeli do přečíslení, puk se šťastně vrátil k prvnímu jmenovanému, a ten jej usměrnil za Vejmelku. Brněnský gólman vzápětí zabránil čtvrté třinecké brance, když vychytal Irglův průnik. Kometa v závěru druhé části nevyužila ani jednu ze dvou přesilovek. V největší šanci nepřekonal Hamerlíka Hruška a odkrytou bránu záhy minul dorážející Malec. Ve třetí třetině se máme na co těšit.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:48.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:56
    Hruška se s kotoučem protlačil až za branku Hamerlíka, kde ho však o puk připravil Marosz. Vypadá to, že se ve druhé periodě již nic nestane.
     
    39:25
    Rozběhla se poslední minuta druhé třetiny a Brno zakládá jednu z posledních akcí. Ve druhé části ztratila Kometa náskok a sama prohrává.
     
    38:47
    Hrabal naskočil zpět na led a Oceláři jsou v plném počtu. V závěru svého oslabení je podržel brankář Hamerlík, ale také trocha štěstí.
     
    38:25
    Hamerlík vytěsnil Kováčikovu střelu a poradil si také s ranou Hrušky! Malec poté od mantinelu netrefil odkrytou bránu! To byla šance.
     
    37:44
    O. Němec přihrál Kvapilovi do nebezpečné pozice na levém kruhu, posléze ale kotouč ukořistil Adamský a pohotově jej vystřelil z pásma.
     
    37:10
    Zaťovič nemohl u mantinelu zachytit důrazné vyhození z hole Linharta. Kometa se zatím marně pokouší usadit před Hamerlíkem.
     
    36:45
    Josef Hrabal (TRI) si odsedí dvě minuty za hákování a Kometa si zahraje druhou přesilovou hru. Na buly před Hamerlíkem změří síly Hrňa a Nečas.
     
    36:32
    Jašek prověřil rychlou střelou Vejmelkovu pozornost a brněnský brankář obstál. M. Doudera neudržel po přihrávce od Petružálka modrou čáru.
     
    36:06
    Štencel nahazoval kotouč od modré čáry, ale třinečtí obránci jej srazili mimo Hamerlíkovu klec. Následně nepustili do akce ani Kvapila za brankou.
     
    35:49
    Hvizd rozhodčího ve WERK ARENĚ trochu zanikl, ale skutečně se jednalo o zakázané uvolnění Třince. Galvas přihrál Irglovi nepřesně.
     
    35:10
    Hrabal odpálil kotouč po mantinelu dopředu a domácí jsou v plném počtu. Hamerlík si nadvakrát poradil s ostrou ránou Dočekala, načež se před třineckou bránou strhla menší strkanice.
     
    34:41
    Přihrávka Hrušky na volného Haščáka neprošla a puk byl sražen k mantinelu. Třinečtí následně dostali hru až před Vejmelku, kde se bude vhazovat.
     
    34:05
    Brňané se nedokázali usadit před brankou Třince a Irgl vyhodil puk po mantinelu. Oceláři zatím hrají dobré oslabení a nepouštějí Kometu do šancí.
     
    33:25
    Kvapil se opřel do puku z prvního doteku na vrcholku levého kruhu. Hamerlík se včas přesunul a udržel nepříjemný kotouč ve výstroji.
     
    33:14
    Galvas vyhodil kotouč jen na brněnskou střídačku, ale za to se na dvě minuty nevylučuje. Brňané zůstávají po vhazování u puku.
     
    33:09
    Hra je přerušena a střelec zatím rozdílové branky Rostislav Marosz (TRI) odjíždí na trestnou lavici. Marosz je potrestán dvěma minutami za držení hole. První brněnská přesilovka začne po komerční přestávce.
     
    32:50
    Za domácími fanoušky nezaostávají ani Brňané, kteří vytrvale povzbuzují Kometu. Ta teď hraje v šesti a poprvé v zápase si vyzkouší přesilovku.
     
    32:26
    Hrňa sebral u mantinelu Haščákovo nahození, ale nedokázal dostat puk z obranného pásma. Kometa agresivně napadá třineckou rozehrávku.
     
    31:48
    Skvělý hokej v parádní atmosféře na třineckém stadionu. Vejmelka je v ohni střel a potřeboval přerušit hru. To se mu povedlo, vhazuje se po jeho levici.
     
    31:20
    Rákos přihrál od mantinelu volnému Irglovi, který ujížděl proti Vejmelkovi! Zezadu na něj dotíral vracející Erat a znepříjemnil mu zakončení natolik, že brněnský brankář dokázal zasáhnout.
    30:26 Rostislav MAROSZ - 3:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    30:26
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři otáčejí stav utkání a poprvé v zápase vedou! V přečíslení dvou proti jednomu přihrál ROSTISLAV MAROSZ Martinu Růžičkovi, který však zakončovat nemohl. Bekhendem plácl do puku a nasměroval jej přímo na Maroszovu hůl, která puk usměrnila za záda Vejmelky. Šťastný zásah Ocelářů – 3:2! Asistence: Martin Růžička.
     
    30:05
    Roth přihrával mezi kruhy Martinu Růžičkovi, jehož pohotová střela byla zablokována. Marosz netrefil při pokusu o dorážku skákající puk.
     
    29:49
    Trška se vydal na útočný výlet okolo pravého hrazení a projel až před Hamerlíka. Třinecký brankář udržel vystřelený puk ve výstroji.
     
    29:26
    Hrabal nastřelil při rozehrávce po zakázaném uvolnění jen V. Němce a měl štěstí, že se puk neodrazil na hůl brněnského útočníka.
     
    28:56
    Dravecký se procpal po pravém mantinelu až za branku a celou dobu mu na zádech visel bránící Trška. Slovenský obránce nakonec v souboji se svým krajanem uspěl.
     
    28:17
    Velmi pohledné utkání ve druhé třetině graduje a hra se přelévá ze strany na stranu. Vejmelka musel zasahovat proti Jaškově střele.
    27:49 Erik HRŇA - 2:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    27:49
    Třinec právě vstřelil branku!
    Podruhé v zápase využívají Slezané přesilovku a podruhé dorovnávají náskok soupeře! Kreps se uvolnil na pravé straně a přivezl si puk z levé tyčce. Poté zpomalil postup vpředu, přihrál před bránu na volného ERIKA HRŇU, a ten už mířil do odkryté branky – 2:2! Asistence: Kamil Kreps, Rostislav Marosz.
     
    27:23
    Avšak vinou hrubě nepřesné přihrávky o útočné pásmo přišli. Brno dokázalo vyhodit a v poklidu prostřídat.
     
    26:57
    Dravecký zavezl kotouč do útočného pásma a přihrál k mantinelu Petružálkovi. Ten vrací na modrou čáru Rothovi, Oceláři se usazují ve třetině.
     
    26:27
    Rothova rána od modré čáry byla tečována mimo Vejmelkovu branku, jenže záhy musí Kometa znovu do čtyř. Martin Zaťovič (KOM) je vyloučen na dvě minuty za sekání. Komerční přestávka.
     
    25:32
    Po dlouhé přihrávce od M. Doudery mohli zahrozit Oceláři. Martin Růžička předal do jízdy Petružálkovi, jehož přihrávka na Marosze před bránou postrádala přesnost.
     
    24:52
    Hamerlík vychytal jednoho z brněnských útočníků v další dobré šanci! Kometa je teď aktivnějším mužstvem a bude usilovat o navýšení náskoku.
    24:36 Martin ERAT - 1:2
    Zdroj: Hokejka TV
     
    24:36
    Kometa právě vstřelila branku!
    Elitní brněnská formace ukázala svou sílu a Kometa v zápase znovu vede! Hamerlík si poradil s pořádnou sprškou střel, ale poslední kotouč vyrazil přímo na hůl MARTINA ERATA! Dlouholetému českému reprezentantovi stačilo trefit odkrytou bránu – 1:2! Asistence: Martin Nečas.
     
    24:02
    Kometa se hned vrhla do útočení a natlačila se před třineckou bránu. Hamerlík udržel puk ve výstroji po ráně rozjetého Vincoura.
     
    23:52
    Hosté jsou v plném počtu a oslabení zvládli. V jeho závěru padl Malec obětavě do rány Hrabala a Hrňa mířil od modré čáry nepřesně.
     
    23:23
    Za čtyřiadvacet sekund se Káňa vrátí z trestné lavice. Vejmelka přerušil hru po nahození Hrabala od modré čáry, kdy dokázal odolat tlaku dorážejícího Marosze.
     
    22:59
    Hrňa tečoval ránu od modré čáry mimo brněnskou branku, na druhé straně jel zleva sám na Hamerlíka Zaťovič! Slovenský brankář dokázal střelu s vypětím všech sil vyrazit.
     
    22:22
    Dravecký pronikl mezi kruhy a v pádu vystřelil. Vejmelka dokázal vytěsnit střelu betonem a Brno se osvobodilo. Martin Růžička nahazuje po mantinelu.
     
    21:47
    Oceláři vytvořili nápor na brněnskou branku a zahrají si třetí přesilovku. Jan Káňa (KOM) je vyloučen na dvě minuty za zdržování hry – vystřelení puku mimo ledovou plochu.
     
    21:15
    Marosz si našel odražený kotouč mezi kruhy a objevil se sám před Vejmelkou! Chtěl si stáhnout puk na bekhend, ale udělal to tak pomalu, že nakonec vůbec nezakončil.
     
    20:44
    Štencel nahodil kotouč od modré čáry na Hamerlíka, ale slovenský brankář byl připraven. Brněnští fanoušci zdraví během přerušené hry trenéra Kýhose transparentem.
    20:16 Vladimír ROTH - 1:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    20:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovku a po šestnácti sekundách druhé třetiny vyrovnávají! Dravecký získal puk u mantinelu a přihrál na pravou stranu VLADIMÍRU ROTHOVI, který prostřelil Vejmelku. Kotouč se odrazil do sítě od levé tyčky – 1:1! Asistence: Vladimír Dravecký.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině:

    Střely: 11 – 7
    Střely mimo: 2 – 4
    Hity: 8 – 4
    Vyhraná vhazování: 12/17 – 5/17
    Úspěšnost na vhazování: 71 % – 29 %
    Trestné minuty: 0 – 4
    Choreo třineckých fanoušků z úvodu utkání

     
    Máme za sebou první třetinu souboje o čelo extraligové tabulky mezi Třincem a Brnem. Kometa začala aktivněji, ale Vincour střílel ve slibné pozici jen do boční sítě. Na opačné straně pálil těsně vedle Roth, z dorážky se neprosadil Polanský ani Martin Růžička. Hamerlík vytáhl první vynikající zákrok při šanci V. Němce, který se elegantně zbavil Rotha, jenže na domácího brankáře nevyzrál.

    V šestnácté minutě Kometa zamkla Slezany v jejich obranném pásmu a Haščák v obrovské příležitosti přestřelil odkrytou bránu. O pár sekund později skončila v brance střela V. Němce od modré čáry, kterou Hrabal rukavicí nešťastně přizvedl nad Hamerlíkovu lapačku. Jihomoravané vstřelil vedoucí branku a následně ubránili oslabení. Druhá přesilovka Ocelářů bude ještě na začátku druhé části pokračovat.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:50.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:17
    Hruška už naskočil zpět z trestné lavice, jenže dlouho Kometa v pěti nevydržela. Také Leoš Čermák (KOM) obdržel dvouminutový trest za podražení.
     
    19:12
    Marosz zaváhal při tažení útočné akce a odevzdal kotouč Čermákovi. Brněnský kapitán se protlačil do zakončení, které zablokoval Adamský.
     
    18:23
    Hrňa přihrál křížem útočného pásma na volného Irgla, který střílel z první. Vejmelka vyrazil kotouč před sebe a zasáhl také proti dorážce Adamského.
     
    18:07
    Oceláři vrátili hru před Vejmelku a ještě jim zbývá jednašedesát sekund přesilovky. Krepsův pokus z prostoru mezi kruhy pokryl brněnský gólman.
     
    17:50
    Podruhé v oslabení se Brno osvobodilo a udrželo hru dlouho daleko od Vejmelky. Zaťovič se dral do zakončení po pravém křídle marně.
     
    17:28
    Kometě se hned na začátku oslabení podařilo vyhodit, nicméně Oceláři se před Vejmelku vrátili. Rákosovo nahození bylo sraženo do ochranné sítě.
     
    17:08
    Oceláři si zahrají první přesilovou hru v zápase. Jan Hruška (KOM) byl potrestán dvěma minutami za podražení.
     
    16:46
    Irgl se prodral po levé straně a dokázal i vystřelit. Vejmelka byl připraven, střelu z úhlu vyrazil k zadnímu mantinelu.
    16:17 Vojtěch NĚMEC - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    16:17
    Kometa právě vstřelila branku!
    Vzápětí už Kometa docílila úvodní branky a ujímá se v Třinci vedení. Brňané dostali puk na modrou čáru, odkud nahazoval na bránu VOJTĚCH NĚMEC. Domácí obránce Hrabal přizvedl puk rukavicí nešťastně mimo dosah Hamerlíka – 0:1! Bez asistence.
     
    15:56
    Hamerlík nejdříve zasáhl proti střele od modré čáry, ale v další šanci Brna mu pomohlo štěstí! Haščák přestřelil odkrytou klec.
     
    15:26
    Hrňa se proháčkoval před branku, ale zakončit se mu nepovedlo. Poté už čtvrtá útočná formace Třince útočné pásmo neudržela.
     
    14:56
    Marosz byl naražen na konstrukci Vejmelkovy branky, ale stále se pokračuje dále bez jediného vyloučení. Oceláři si vytvořili menší tlak.
     
    14:25
    Kováčik nepustil Jaška do úniku, a v osobním souboji ho navíc připravil o hůl. Třinečtí musejí zezadu rozehrávat novou akci.
     
    13:57
    O. Němec střílel od modré čáry těsně vedle, možná byl jeho pokus lehce tečován. Nyní už se hraje zase okolo Vejmelkovy branky.
     
    13:24
    Erat si najel mezi kruhy, avšak prudkou střelou Hamerlíkovu bránu netrefil. Další útok táhne věkem teprve starší dorostenec Nečas.
     
    12:53
    Polanský na obranné modré čáře přetlačil Tršku a zdálo se, že bude moci zaútočit. Ale v souboji přišel o hůl, a tak hraje slovenský obránce.
     
    12:16
    Puk skončil po nahození od Jihomoravanů v ochranné síti za Hamerlíkem, což znamená druhou komerční přestávku. Ve třinácté minutě je skóre navzdory několika dobrým šancím bezbrankové.
     
    11:53
    V. Němec ukázal velkou šikovnost, když si stáhl puk na hůl přímo před Rothem a rázem se octl v nadějné příležitosti. Hamerlík vytáhl skvělý zákrok a kotouč vyrazil!
     
    11:14
    Martin Růžička se mezi kruhy nedokázal protlačit k volnému puku, Rothovu přihrávku z rohu nepustili před bránu důslední obránci Komety.
     
    10:53
    Vejmelka po nahození Polanského raději podržel puk pod lapačkou a přerušil hru. Obě mužstva vystřídala, na buly jdou Marosz a V. Němec.
     
    10:26
    Galvas rozehrál velmi nepřesně a nabídl kotouč útočícímu Hruškovi. Brněnský forward už se chystal zakončovat, ale rozhodčí přerušil hru kvůli ofsajdu.
     
    10:07
    Rákosovi překážela při útočné akci po levé straně zlomená hůl, přesto pronikl až před bránu. Tam ho zastavil obětavým pádem Štencel. Poté, co puk zmizel z ledové plochy, se vhazuje před Hamerlíkem.
     
    09:35
    Brňané odolali, jejich útočnou akci ovšem zastavil ofsajd. Erat ve středním pásmu odevzdal Rákosovi, který přihrává dozadu na Hrabala.
     
    09:03
    Linhart nabil po buly na modré čáře Rothovi, jenž zamířil jen o chlup vedle. Také dorážející Polanský s Martinem Růžičkou se postarali o pořádnou melu před Vejmelkou!
     
    08:52
    Hrabalovo nahození pokryl gólman Vejmelka a přerušil hru. Je tady první komerční přestávka, zatím v Třinci sledujeme velmi pohledný hokej ve skvělé atmosféře.
     
    08:23
    Irgl si vybruslil od levého mantinelu na středovou osu, zamíchal s pukem a vypálil těsně vedle. O kotouč se bojuje u zadního hrazení.
     
    07:56
    Adamský s Irglem nedokázali připravit Dočekala ve středním pásmu o puk. Jenže brněnský útočník neměl dostatečnou podporu od spoluhráčů, a tak pouze nahodil.
     
    07:19
    Erat pronikl do útočného pásma, objel bránu a přihrál do dobré střelecké pozice Malcovi. Hamerlíkovi pomohl před bránou Hrabal.
     
    06:58
    Hrabalova přihrávka na útočníky neprošla, a tak se do dalšího útoku vrhá Kometa. Ta je v úvodu zápasu rozhodně nebezpečnější.
     
    06:23
    Kreps zaváhal při rozehrávce, ale útočníci Brna toho nedokázali využít. Se střelou Petružálka si na druhé straně poradil Vejmelka.
     
    05:54
    Hrňa srazil Štencelovu ránu od modré čáry do rohu a Hamerlík po ráně Gulašiho přerušil hru. Třinečtí fanoušci mezitím představují nádherné choreo v červeno-bílých barvách.
     
    05:04
    Hruška přihrál zpoza brány volnému Vincourovi, jenomže ten netrefil puk dobře a provětral jen boční síťku! Brňané teď zamkli domácí před Hamerlíkem.
     
    04:40
    Hamerlík vykopl betonem ránu Dočekala od mantinelu a o několik sekund později zasáhl znovu proti stejnému hráči. Čermáka nepustil ke střele Irgl.
     
    04:07
    V krátké době byly zapískány ofsajdy na obou stranách, naposled byla takto přerušena akce Adamského. Rozhodčí posunuli hru dokonce před Hamerlíka.
     
    03:48
    Po zakázaném uvolnění Jihomoravanů vybojoval Petružálek puk pro Martina Růžičku, kterého si ovšem v souladu s pravidly dokázal odstavit Gulaši.
     
    03:26
    Oceláři se sice nedokázali udržet v útočné třetině, ale Zaťovič nahozením po hrazení puk pouze odevzdal Jankovi.
     
    02:37
    Hruška nahodil kotouč od mantinelu před branku a Zohorna se tlačil k dorážce. Domácí obránci byli pozorní a nedovolili mu vystřelit.
     
    02:24
    Jašek si nezpracoval Galvasovu přihrávku, a tak je Ocelářům odpískáno zakázané uvolnění. Na vhazování před Hamerlíkem se rovnají Marosz a Hruška.
     
    01:43
    Kometa se usadila před třineckou bránou a poprvé ohrozila Hamerlíka. Slovenský gólman ale proti tečované ráně Malce zasahovat nakonec nemusel.
     
    01:13
    Hrabal neudržel modrou čáru v souboji s V. Němcem, který se probil po levém křídle. Haščáka už ale dále nepustil Linhart.
     
    00:46
    Hamerlík přikryl odražený kotouč lapačkou a nestihl před hvizdem rozhodčího rozehrát na spoluhráče. Vhazuje se po jeho levé ruce.
     
    00:25
    Utkání odstartovalo a Nečas na úvodním buly přehrál zkušenějšího Krepse. Štencelovu přihrávku na rozjetého Erata zachytila třinecká obrana.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Obě mužstva jsou na ledě a očekávaný šlágr 10. kola extraligy za pár okamžiků začne.
     
    Do začátku zápasu zbývá zhruba šest minut. Na řadě je video-mapping na ledové ploše.
     
    Rozbruslení na ledě WERK ARENY v tuto chvíli vrcholí rozbruslení. Třinec nastoupí v bílých dresech, Kometa v modrém. Na tribunách se již šikují fanoušci, také brněnští hokejisté se mohou spolehnout na podporu hojného počtu příznivců.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

    Rozbruslení Ocelářů

     
    Ani sestava Brna nezůstala stejná jako ve vítězném utkání proti pražské Spartě. Chytat bude znovu Karel Vejmelka, ale náhradním gólmanem je pro dnešek po zranění se vracející Marek Čiliak. Lukáš Klimeš tedy v Třinci prostor nedostane. Kometa nastoupí pouze se sedmi obránci, trenér Zábranský dnes na soupisce vynechal Lukáše Vágnera.

    Na soupisku pro utkání s Oceláři se nevešel ani Vlastimil Dostálek, jehož vytlačili vracející se opory Tomáš Vincour a Hynek Zohorna. Junior Filip Dvořák se kvůli jejich nástupu přesunul na pozici třináctého útočníka. V Třinci tak Kometa nastoupí ve své nejsilnější sestavě, diváci se mohou těšit na řadu současných nebo bývalých reprezentantů, ať už zmíníme O. Němce, Kvapila, Erata, nebo Zaťoviče.
     
    Oceláři udělali v sestavě oproti minulému utkání ve Zlíně několik změn. Tu největší provedl trenér Kýhos na pozici brankáře, kde poprvé v sezoně nastoupí někdo jiný než Šimon Hrubec. Ten dokonce nebude ani na střídačce. Startérem je dnes Peter Hamerlík a náhradníkem jeho slovenský krajan Juraj Šimboch. Druhé utkání v sezoně odehraje Bohumil Jank, jenž nastoupí v první obraně s Hrabalem. Bratři Douderovi si spolu zahrají ve čtvrté obranné dvojici.

    Co se týče útoků, jediná změna nastává ve čtvrté formaci. Tam nahradil Poláka Arona Chmielewského junior Lukáš Jašek. Ani dnes třinečtí diváci neuvidí v akci Rastislava Špirka s Jánem Sýkorou.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Šimboch) – Jank, Hrabal, Linhart, Roth, Galvas, Nosek, M. Doudera, L. Doudera – Rákos, Kreps, Dravecký – Petružálek (A), Kane, Martin Růžička – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Jašek, Marosz, Hrňa. Trenér: Vladimír Kýhos.

    HC Kometa Brno: Vejmelka (Čiliak) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Kováčik, Malec, Trška, Zábranský – Kvapil, Nečas, Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – Káňa, Čermák (C), Dočekal – Vincour, Hruška (A), Zohorna – Dvořák. Trenér: Libor Zábranský.

    Rozhodčí: Robin Šír, Daniel Pražák – Jiří Gebauer, Vít Lederer.
     
    Pokud máte nějaké dotazy či připomínky k utkání mezi Třincem a Kometou Brno, směřujte je na Twitter. Svůj příspěvek pak označte takto: @VondraZoubek. Já se budu snažit na vaše dotazy odpovídat. Zároveň můžete připojit hashtagy #telh a #TRIvKOM.
    Utkání se Spartou odchytal Vejmelka, v Třinci by se mohl do brány postavit Čiliak. Možný je také návrat Vincoura a Zohorny.

     
    VZÁJEMNÁ UTKÁNÍ V MINULÉ SEZONĚ

    Třinec – Kometa Brno 1:2
    Kometa Brno – Třinec 3:2
    Třinec – Kometa Brno 1:2
    Kometa Brno – Třinec 3:1

    ABSENCE

    Ocelářům chybí zraněný útočník Rastislav Špirko. Na šanci u A-mužstva stále čekají také obránce Bohumil Jank a útočník Ján Sýkora, kteří vypomáhají na farmě ve Frýdku-Místku. Kometě chyběl proti Spartě brankář Marek Čiliak, který nebyl ani na střídačce, a do sestavy se nevešli ani útočníci Tomáš Vincour a Hynek Zohorna.

    TÝMOVÉ STATISTIKY

    Brno je nejgólovějším mužstvem soutěže a zároveň má velmi účinné přesilovky. 23,91% úspěšnost využití řadí Kometu v tomto ohledu na čtvrtou příčku. Co se týče oslabení, ubránili Jihomoravané 85 % přesilovek, což znamená páté místo v této statistice. Brno je na vedoucí pozici týmového Radegast indexu se ziskem 454 bodů.

    Oceláři se mohou pochlubit třetí nejlepší hrou v oslabení v celé soutěži, a to s číslem 86,05 %. Zároveň jsou Slezané se 106 trestnými minutami pátým nejslušnějším mužstvem a v týmovém Radegast indexu jim díky zisku 400 bodů patří třetí pozice.
    Brněnský útočník Tomáš Vondráček odešel na měsíční hostování do Plzně, kde by měl dostat více prostoru na ledě.

     

    HC KOMETA BRNO
    1. místo, 24 bodů, skóre 40:17


    Kometa během letní přestávky posílila kádr jako nikdo jiný v extralize a do jejího týmu přišla esa formátu Erata, Zaťoviče, Kvapila nebo O. Němce. Tým vedený trenérem Liborem Zábranským od úvodního kola ukazuje, že se s ním v aktuální sezoně musí na sto procent počítat, co se týče boje o mistrovský titul. Brňané bodovali stejně jako Oceláři ve všech devíti kolech, prohráli jen na nájezdy doma s Vítkovicemi. V posledním kole brněnská družina rozstřílela pražskou Spartu a se čtyřiceti zásahy je nejofenzivnějším mužstvem soutěže. Kvapil s Eratem se drží v čele kanadského bodování. Podobně jako u Ocelářů se chce říct, jaká to změna oproti minulému ročníku, kdy Kometa skončila před branami čtvrtfinále play-off.

    Poslední utkání Brna:

    9. kolo, neděle 2. října, 17:15, Brno:
    HC Kometa Brno – HC Sparta Praha 6:2 (2:0, 2:2, 2:0)
    Branky a asistence: 5. Erat (Kvapil, O. Němec), 20. O. Němec (Kvapil, Štencel), 21. Nečas (Erat), 37. V. Němec (Kvapil), 41. Erat (O. Němec), 55. Kvapil – 27. Pech (Safin, Nedomlel), 34. Černoch.
    Diváci: 7 700 (vyprodáno).

    Sestava Brna: Vejmelka (Klimeš) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Kováčik, Malec, Trška, Vágner, Zábranský – Kvapil, Nečas, Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – Káňa, Čermák (C), Dočekal – Dvořák, Hruška (A), Dostálek. Trenér: Zábranský.

    Nejproduktivnější hráči:
    Marek Kvapil (5+8)
    Martin Erat (5+6)
    Marcel Haščák (4+5)
    Vojtěch Němec (5+3)
    Martin Dočekal (4+3)

    Brankáři:
    Karel Vejmelka (6 utkání, 1,64, 94,12 %, 1 SO)
    Marek Čiliak (4 utkání, 1,91, 92,05 %, 0 SO)
     


    HC OCELÁŘI TŘINEC
    2. místo, 24 bodů, skóre 32:12


    Po loňském propadáku a umístění na 10. místě daleko za očekáváními začali Oceláři novou sezonu s novým trenérem Vladimírem Kýhosem skvěle. Mužstvo, které v letní přestávce přišlo o několik opor, ale zároveň výrazně posílilo, v prvních osmi kolech extraligy nepoznalo hořkost porážky a jeho jedinou ztrátou byla dlouho výhra v Praze nad Spartou až na nájezdy. Před týdnem zvládli Oceláři ostře sledovaný duel s chomutovskými Piráty, hrajícími v podobné formě, avšak za další dva dny už přišla první porážka. Slezané neudrželi ve Zlíně hubené vedení a nakonec padli v dovednostní disciplíně. I tak ovšem může Třinecké těšit fakt, že ve všech dosavadních zápasech bodovali.

    Poslední utkání Třince:

    9. kolo, neděle 2. října, 17:00, Zlín:
    PSG Zlín – HC Oceláři Třinec 4:3 sn (1:1, 1:2, 1:0 – 0:0)
    Branky a asistence: 1. Bukarts (Marušák, P. Holík), 35. Honejsek (Marušák), 53. P. Holík (Bukarts, Říčka), rozh. náj. Honejsek – 15. Kreps (Rákos), 30. Chmielewski (Marosz, Hrňa), 39. Adamský (Polanský).
    Diváci: 4 136 (59 % celkové kapacity).

    Sestava Třince: Hrubec (Hamerlík) – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Galvas, Nosek, L. Doudera – Martin Růžička, Kane, Petružálek (A) – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Dravecký, Rákos, Kreps – Chmielewski, Marosz, Hrňa. Trenér: Kýhos.

    Nejproduktivnější hráči:
    Daniel Rákos (1+6)
    Erik Hrňa (4+2)
    Jakub Petružálek (3+3)
    Zbyněk Irgl (2+4)
    Rostislav Marosz (1+5)

    Brankář:
    Šimon Hrubec (9 utkání, 1,2, 95,85 %, 2 SO)
     
    Sportu zdar a lednímu hokeji zvlášť! Vítejte při sledování textového online přenosu z 10. kola hokejové Tipsport extraligy. První čtvrtina základní části naší nejvyšší soutěže pomalu vrcholí a v tabulce se začíná zrno oddělovat od plev. V tomto přenosu se budeme detailně věnovat souboji o čelo extraligové tabulky mezi týmy HC Oceláři Třinec a HC Kometa Brno.

    Třinečtí hokejisté zůstávali až do 9. kola jako jediní v soutěži neporaženi, než narazili na svého už tradičního kata ze Zlína. Také Kometa zatím prohrála jen jednou a celkově v prvních devíti kolech poztrácela pouze tři body. Brňané mají stejně bodů jako Oceláři, ale díky aktivnějšímu skóre v tabulce vedou. To se může změnit od 17:00, kdy šlágr 10. kola začíná v třinecké WERK ARENĚ. Přenosem vás provede Ondřej Zoubek, hezkou zábavu!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
    Marken.cz

    Ondřej Zoubek

    Branky a nahrávky: 21. Roth (Dravecký), 28. Hrňa (Kreps, Marosz), 31. Marosz (Martin Růžička), 65. Petružálek (Linhart, Marosz) – 17. V. Němec, 25. M. Erat (Nečas), 52. V. Němec (Štencel, M. Erat)


    HC Oceláři Třinec: Hamerlík (Šimboch) – Jank, Hrabal, Linhart, Roth, Galvas, Nosek, M. Doudera, L. Doudera – Rákos, Kreps, Dravecký – Petružálek (A), Kane, Martin Růžička – Adamský (A), Polanský, Irgl (C) – Jašek, Marosz, Hrňa. Trenér: Vladimír Kýhos.
    HC Kometa Brno: Vejmelka (Čiliak) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Kováčik, Malec, Trška, Zábranský – Kvapil, Nečas, Erat – Zaťovič, V. Němec, Haščák – Káňa, Čermák (C), Dočekal – Vincour, Hruška (A), Zohorna – Dvořák. Trenér: Libor Zábranský.

    Rozhodčí: Robin Šír, Daniel Pražák – Jiří Gebauer, Vít Lederer

    Diváci: 5 200 (vyprodáno)
    thejrc.org