Ufa – Chanty-Mansijsk 2:3 (kon.) | Čeljabinsk – Barys 3:4 (kon.) | Toljatti – Kunlun 2:3 (kon.)
CSKA Moskva – Jokerit 3:6 (kon.) | Čerepovec – Riga 4:3 (kon.) | Kazaň – Chabarovsk 2:1 (kon.)
Nižněkamsk – Vladivostok 1:3 (kon.) | N.Novgorod – Novosibirsk 1:3 (kon.) | Soči – Novokuzněck 3:2 (kon.)
Spartak Moskva – Omsk 2:3 (kon.)
konec
Ak Bars Kazaň
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Amur Chabarovsk
Úterý 11.10.2016, 18:00 • TatNeft Arena, Kazaň • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Česká stopa v utkání

    Jan Kolář (AMR) 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:40
    Tomáš Zohorna (AMR) 0+0, 3 střely, čas na ledě 20:02 (20:23:33)
     
    Statistiky: Střely: 51-48; Střely na bránu: 24-24; Vhazování: 24-28; Zablokované střely: 10-12; Hity: 8-14; Fauly: 2-2; Trestné minuty: 10-8.
     
    Ak Bars zásluhou skvělého závěru první a druhé třetiny vítězí po brankách Justina Azeveda a Michaila Varnakova nad Chabarovskem, který sice vrátil necelých devět minut před koncem do zápasu Arťom Zub, odvrátit šesté vítězství Kazaně v řadě se mu ale i přes tlak ve hře bez brankáře nepodařilo. Konečný výsledek. Ak Bars Kazaň 2 Amur Chabarovsk 1.
     
    Konec zápasu.
     
    59:18
    Kazaň mohla rozhodnout, jenže Arťom Lukojanov na pravém křídle bekhendem od mantinelu zamířil těsně vedle přední pravé tyče!
     
    58:37
    V útočném pásmu Chabarovsku je šest hráčů, což znamená jediné. Hosté to zkouší bez brankáře! Juha Metsola sleduje zbytek utkání ze střídačky.
     
    58:36
    Kazaň vyhodila puk na zakázané uvolnění a Chabarovsk si logicky vyžádal oddechový čas. Nyní musí přijít hra bez brankáře. Kdy jindy, když už ne teď?
     
    57:35
    Justin Azevedo se ocitl v levém kruhu pro vhazování po diagonální přihrávce svého spoluhráče v obrovské šanci, jenže si nedokázal dostatečně rychle srovnat puk na hůl a kotouč místo v prázdné bráně skončil vedle!
     
    56:57
    Kazaň je směrem vpřed neustále aktivní a neumožňuje Chabarovsku, aby se dostal v závěru utkání do tlaku.
     
    56:00
    Dnešní utkání sleduje 5190 diváků.
     
    55:27
    Arťom Lukojanov po zpětné přihrávce Vladimira Tkačjova nebezpečně pálil od modré čáry bez přípravy k pravé tyči, jenže Juha Metsola vytáhl fantastický zákrok a puk ukryl v lapačce!
     
    54:39
    Dmitrij Ljutov napřáhl na pravém křídle v blízkosti modré čáry k jedovaté střele s příklepem, ta ovšem zamířila pouze doprostřed brány, kde ji na své výstroji ztlumil připravený Emil Garipov.
     
    53:46
    Arťom Lukojanov nabral rychlost a rychle vypálil z levého kruhu pro vhazování, střela mu ale nesedla a skončila v ochranné síti.
     
    53:03
    Tomáš Zohorna se pokoušel zahrozit po pravém křídle, jenže mezi tři tyče zamířit nedokázal a jeho pokus byl sražen mimo.
     
    52:00
    Do konce utkání zbývá odehrát osm minut a hra se přelévá nyní ve vražedném tempu ze strany na stranu.
     
    49:56
    Kazaň mohla rychle odpovědět, jenže Fjodor Malychin po přihrávce svého spoluhráče z pravého křídla v blízkosti levé tyče nedokázal puk usměrnit mezi tři tyče a vzápětí neuspěl ani po objetí brány!
    48:51 Arťom ZUB - 2:1
     
    48:51
    Chabarovsk právě vstřelil branku!
    ARŤOM ZUB napřáhl po krásné bekhendové přihrávce Vladislava Ušenina od modré čáry ke tvrdé střele, která zamířila přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, lépe už to trefit nešlo! Asistence: Vladislav Ušenin a Vjačeslav Ušenin.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 19. Azevedo, 40. Varnakov (Tokranov, Malychin) – 49. Zub (Vl. Ušenin, Vj. Ušenin)


    Ak Bars Kazaň: Garipov (S. Galimov) – S. Zacharčuk, Elliott, Tokranov, Ohtamaa, Čerepanov, D. Musin, Sidorov – Varnakov, Obuchov, Malychin – Azevedo, Tkačjov, Lukojanov – An. Popov, Glinkin, Žukov – M. Gluchov, Svitov (C), Golubev – M. Lazarev.
    Amur Chabarovsk: Metsola (Pečurskij) – Kondratěv (C), Zub, J. Kolář, Jelesin, Kamalov, Kosmačjov, Ljutov – Romancev, Litovčenko, Kapustin – Ramstedt, Kuusela, T. Zohorna – Vl. Ušenin, Byvalcev, Vj. Ušenin – V. Popov, Ruděnkov, O. Li.

    Rozhodčí: Alexej Vasiljev, Jurij Cyplakov. Čároví: Jurij Ivanov, Alexander Černyšjov

    Diváci: 5190
    thejrc.org