Liverpool – Manchester Utd. 0:0 (kon.)
konec
Liverpool FC
0:0 (0:0)
Manchester United
Pondělí 17.10.2016, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 8. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Krásný den přeji všem fanouškům nejkvalitnějšího evropského fotbalu! Na Anfield Road, kde své domácí utkání hraje Liverpool FC, jede Manchester United. Utkání startuje ve 21:00 a vy u toho nesmíte chybět!
     
    LIVERPOOL FC (4.)
    7 zápasů, 16 bodů


    Reds míří pod taktovkou Jürgena Kloppa stále výše a výše. Liverpool je aktuálně na čtvrtém místě a na dvojici vedoucích celků ztrácí pouhé tři body. Celek od Merseyské zátoky má druhou nejlepší formu v celé Premier League, z posledních pěti zápasů ztratili pouze dva body za remízu s Tottenhamem. V posledních čtyřech zápasech ovšem Liverpool pokaždé zvítězil.

    Poslední střetnutí
    Swansea 1:2 Liverpool
    Liverpool 5:1 Hull City
    Chelsea 1:2 Liverpool
    Liverpool 4:1 Leicester
    Tottenham 1:1 Liverpool
    Krásně zpracované video s ohlasy obou trenérů před utkáním
     
    MANCHESTER UNITED (7.)
    7 zápasů, 13 bodů


    Od celku Josého Mourinha se čekalo něco více. V létě se mohli fanoušci slavného klubu radovat z podepsání Zlatana Ibrahimoviče a Paula Pogby. United získali již třináct bodů, ale není to to pravé ořechové. Rudí ďáblové v posledních pěti střetnutích zvítězili pouze dvakrát, jednou remizovali a dvakrát na svého soupeře nestačili.

    Poslední střetnutí
    United 1:1 Stoke
    United 4:1 Leicester
    Watford 3:1 United
    United 1:2 City
    Hull 0:1 United
     
    Vzájemné střetnutí v minulé sezóně

    12.9.2015, Premier League
    Manchester United 3:1 Liverpool FC
    49. Blind (Mata), 71. A. Herrera (pen.), 86. Martial (Young) – 84. Benteke

    17.1.2016, Premier League
    Liverpool FC 0:1 Manchester United
    78. Rooney

    10.3.2016, Evropská liga
    Liverpool FC 2:0 Manchester United
    20. Sturridge (pen.), 73. Firmino (Lallana)

    17.3.2016. Evropská liga
    Manchester United 1:1 Liverpool FC
    32. Martial (pen.) – 45. Coutinho
    Zde se dnes odehraje šlágr kola Premier League

     
    Úvodní sestavy:

    Liverpool FC: Karius – Clyne, Matip, Lovren, Milner – Can, Henderson, Coutinho – Mané, Sturridge, Firmino.
    Náhradníci: Mignolet – Klavan, Grujić, A. Moreno, Lallana, Lucas Leiva, Origi.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Bailly, Smalling, Blind – Fellaini, P. Pogba – Rashford, A. Herrera, Young – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Rojo, Mata, Rooney, Lingard, Shaw, Carrick.

    Rozhodčí: Taylor – Bennett, Child..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Krásný pondělní večer! Za necelých patnáct minut startuje utkání osmého kola mezi Liverpoolem a Manchesterem United. Doufám, že si šlágr tohoto kola užijeme společně.
     
    Oba celky se objevily na travnaté ploše beznadějně vyprodaného Anfield Roadu. Fanoušci domácího celku do jednoho zpívají You'll Never Walk Alone.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Šlágr kola nám začal rozehrávkou Manchesteru United, jenž dnes nastupuje v modrých dresech. Jejich první nákop směrem dopředu byl ukončen poté, co si Ashley Young počínal nedovoleně.
     
    2
    Při kombinaci domácího celku byl k zemi poslán tvrdým zákrokem James Milner. Obránce Liverpoolu se pomalu zvedal, ale nakonec bude v pořádku.
     
    3
    Kombinace hostů byla ukončena zachycením míče. Domácí jej hned nakopávali do útoku, kde byl ovšem jeden z hráčů v ofsajdovém postavení.
     
    4
    Následně přišel faul mladého Andera Herrery. Ten napadal rozehrávku domácích fotbalistů příliš agresivně. Následovat tak bude odkop.
     
    5
    Následně se ale k míči přecijen dostali hosté. Paul Pogba byl na útočné polovině faulován, a tak uvidíme přímý kop Manchesteru United.
     
    6
    K míči se postavil švédský snajpr Zlatan Ibrahimović. Zkušený forvard se do míče pořádně opřel a na jeho pokusu to bylo znát. Míč skončil naprosto mimo tři tyče.
     
    7
    Ashley Young ztratil na pravé straně míč, a tak se k němu dostali domácí. Roberto Firmino se prodral do lepší pozice a centrovaným míčem hledal ve vápně Daniela Sturridgeho. Ten se ale do zakončení nakonec nedostal.
     
    8
    Domácí fotbalisté začínají být pomalu a jistě aktivnějším celkem. Vidíme od nich kombinační hru na útočné polovině. Nechme se překvapit, zda dokáží vymyslet nějakou střelu.
     
    10
    Po pár přihrávkách vymyslel Emre Can přihrávku přes celé hřiště. Míč se dostával přímo na nohu Daniela Sturridgeho, jenž si míč nezpracoval ideálně. Odkopávat se tak bude od branky španělského brankáře.
     
    11
    Na druhé straně přišel další faul. Zlatan Ibrahimović byl faulován, a tak následoval přímý kop Paula Pogby, který našel svým centrem Marouaneho Fellainiho v ofsajdovém postavení.
     
    12
    Do rychlého útoku se dostali domácí fotbalisté. Ti unikli po levé straně, kde se Danielu Sturridgemu povedlo vybojovat aut v blízkosti hostující branky.
     
    14
    Zlatan Ibrahimović se prodíral sám obranou Reds a pokoušel se najít Paula Pogbu. Přihrávka na něj byla ovšem hodně nepřesná. Následně se francouzský středopolař nakonec ke střele prodral, ale jeho pokus skončil vysoko nad brankou.
     
    15
    Hosté jsou zatím opticky lepším celkem. Uvidíme, zda jim jejich aktivita vydrží. Zatím se jim nepovedlo dostat se do nějakého střeleckého pokusu.
     
    16
    Do vápna se pokoušel projít domácí Roberto Firmino. Ten byl ovšem o míč obrán pohotovým skluzem těsně před šestnáctkou.
     
    17
    Zlatan Ibrahimović se postaral o první střelecký pokus utkání. Jeho pokus z pětadvaceti metrů byl lehce ztečován a následně skončil v rukavicích Lorise Kariuse.
     
    19
    Hostující celek vidíme i následně kombinovat na útočné polovině, ale stále se mu nedaří dostat se do nějaké kloudné šance.
     
    21
    Daley Blind vedl akci svého celku po levé straně. Následně zkoušel poslat míč do šestnáctky, ale jeho pokus byl neúspěšný, a tak se odkopává od branky Kariuse.
     
    22
    Dnešní utkání je zatím hodně takticky svázané. Oba celky moc neriskují a my tak nevidíme téměř žádné akce. Snad se to průběhem utkání změní.
     
    23
    Nedovoleně si nyní počínal Zlatan Ibrahimović. Ten se snažil odehrát míč, ale místo toho trefil do nohy probíhajícího Matipa. Bude se tedy kopat proti Red Devils.
     
    25
    K prvnímu nebezpečnému centru utkání se dostal Marcus Rashford. Anglický talent se prodral po pravé straně a poslal přízemní pokus do vápna, který musel vyboxovat Loris Karius.
     
    26
    Postupování Liverpoolu ukončil tvrdým zákrokem Ander Herrera, který za tuto stopku sice kartu nedostane, ale k míči se dostanou fotbalisté v červeném.
     
    28
    Hra pokračuje kombinační hrou celku z červené části Manchesteru. Stále se ale nedokázal dostat do nějaké zmínkyhodné akce.
     
    29
    Hodně tvrdě si počínal Zlatan Ibrahimović. Ten nyní fauloval Sadia Maného, jenž kolem něj prosvištěl. Švédský útočník není potrestán ani nyní.
     
    30
    První zákrok utkání si připsal David de Gea. Ten musel po půlhodině krotit hlavičkový pokus Roberta Firmina, jenž zakončoval v nadějné pozici. Španělský brankář byl ovšem připraven!
     
    31
    Na hřišti se začíná přiostřovat. Hosté nyní faulovali dvakrát v krátkém časovém sledu. Po zákroku Andera Herrery se hráči dokonce lehce strkali.
     
    32
    Po centrovaném míči Ashleye Younga se ocitl na zemi německý brankář Loris Karius, a to z důvodu, že nedosáhl na míč. Rozhodčí nakonec pískal ofsajd Ibrahimoviće.
     
    33
    Paul Pogba se pokoušel využít zaváhání Dejana Lovrena a dostat se tak před něj. Chorvatský bek si ovšem tuto situaci pohlídal, a tak jen poslal míč Kariusovi.
     
    34
    Oba celky se začínají dostávat do šancí. Domácí zahrozili po pravé straně a po následném centru se jim povedlo vybojovat rohový kop.
     
    36
    Domácí kombinovali před vápnem, ale neprošli do něj. Chytrou přihrávkou to zkoušel Philippe Coutinho a po něm pronikal také Roberto Firmino. Obrana United pracuje zatím na jedničku.
     
    37
    Následovala další kombinační hra před vápnem hostujícího celku. Ani nyní se ovšem Reds nepovedlo najít cestičku do šestnáctky United.
     
    39
    První poločas se pomalu a jistě dostává do svého závěru. Fanoušci na Anfield Road i po celém světě stále čekají na první branku.
     
    40
    Marcus Rashford se pokoušel projít po pravé straně do zakončení, dokonce obešel trojici hráčů, ale do vápna se již nedostal.
     
    41
    Obrana Liverpoolu si přihrává na vlastní polovině a směrem dopředu se nějak nežene. Uvidíme, co se jim povede vymyslet následně.
     
    42
    Paul Pogba vybojoval ve středu hrací plochy míč a poslal jej dopředu na Ibrahimoviće. Ten si ale v rychlostním souboji s Matipem počínal nedovoleně.
     
    44
    Na konci poločasu vidíme první žlutou kartu. Eric Bailly poslal k zemi Daniela Sturridgeho, a tak budou mít domácí k dispozici zajímavý přímý kop z dobré pozice.
     
    45
    K míči se postavil Philippe Coutinho. Brazilský středopolař posílal míč do vápna, kde se k němu ovšem nikdo nedostal. David de Gea měl tak jednoduchou pozici.
     
    45+1
    V jediné nastavené minutě byl faulován Ander Herrera. Jeho spoluhráč Ashley Young požadoval žlutou kartu pro Milnera, ale kartu dostal právě protestující Young.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Je za námi první poločas utkání mezi Liverpoolem a Manchesterem United. Sledujeme opatrné utkání bez nějaké velké šance. Jediný zajímavý pokus vyslal Roberto Firmino, ale jeho hlavička nebyla nebezpečná.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí se hned na začátku druhého poločasu dostali na útočnou polovinu, kde se jim hned povedlo vybojovat vhazování.
     
    47
    Na druhé straně po lajně prchl Marcus Rashford, jenž posílal míč do vápna. Tam jej ale odvrátil pozorný bránící hráč. Následně se k míči dostávají Reds.
     
    48
    Zajímavé akce se na začátku druhého poločasu kupí. Nyní unikl po levé straně Roberto Firmino, jenž hledal své spoluhráče centrovaným míčem. Ten byl ale odkopnut mimo.
     
    49
    Zlatan Ibrahimović dostal míč do vápna po špatné rozehře od Kariuse. Švédský útočník se s míčem otočil a zakončoval. Nakonec ale zamířil jen vedle brány a navíc byl v ofsajdu.
     
    50
    Daniel Sturridge se na druhé straně prodíral středem hřiště a následně zkoušel přihrát nabíhajícím spoluhráčům. To se mu ale nepovedlo, u míče jsou hosté.
     
    51
    Po následném faulu na Andera Herreru bude následovat odkop od branky španělského brankáře, jenž hájí barvy Manchesteru United.
     
    52
    Ander Herrera na útočné polovině vybojoval míč a dloubákem jej posílal do vápna na své spoluhráče. Ti ovšem jeho úmysl nepochopili.
     
    54
    Hra je v posledních momentech poznamenaná několika fauly. V jeden moment faulují domácí a hned po nich hosté. Stále se tak hraje bez branek a nějaké větší šance.
     
    55
    Ta přicházela nyní, ale nakonec z ní nic nebylo. Zlatan Ibrahimović dostával centrovaný míč na zadní tyčku, ale místo zakončení spíš dával míč před prázdnou branku. Tam ovšem nikdo nebyl.
     
    57
    Hodně se zlobí španělský záložník Ander Herrera, jenž vystavil stopku Coutinhovi. Následovat tak bude přímý kop z hodně zajímavé pozice.
     
    58
    Liverpool toto naprosto zazdil. Domácí si přihráli nakrátko a k nějakému zakončení se ani nedostali. Balón přistál až u branky Kariuse.
     
    59
    David de Gea se nyní musel činit! Domácí prošli do vápna a dostali se do střeleckého pokusu. Emre Can ovšem nezakončil gólově!
    59. Akce Emreho Cana zakončena zákrokem hostujícího brankáře
     
    60
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Daniel Sturridge, přichází Adam Lallana.
     
    61
    Liverpool se snaží být aktivní a aktuálně si přihrává na útočné polovině. Uvidíme, zda se jim s míčem povede dostat až do nějakého zakončení.
     
    63
    Nyní míč do šestnáctky dostal Philippe Coutinho, který místo zakončení jen šlápl na balón. Brazilský útočník následně fauloval.
     
    65
    Více jak hodina hry je minulosté. Anfield Road stále čeká na branku či nějakou vyloženou šanci. Zatím jsme bohužel neviděli ani jedno.
     
    66
    Adam Lallana nyní nebojácně prošel vápnem a o jednoho z bránících hráčů United se mu povedlo vybojovat rohový kop z levé strany.
     
    67
    Který byl ovšem ukončen dříve, než se z něj něco vyklubalo. Chris Smalling byl ve vzdušném souboji faulován, a tak se bude odkopávat od branky United.
     
    68
    Domácí fanoušci pískají po souboji Paula Pogby a Jamese Milnera. Domácí fanoušci požadovali penaltu, která nebyla právem odpískána.
     
    70
    Sedmdesát minut utkání je fuč. Stále sledujeme bezbrankové utkání s minimem šancí. Oba celky mají ještě nějakých třiadvacet minut na vstřelení vedoucí branky.
     
    71
    Wow! Philippe Coutinho nyní udělal to, co mu jde opravdu dobře. Napřáhl ke střele z velké dálky a jeho pokus se snášel do pravé šibenice. V ten moment se tam ale zjevila ruka hostujícího mága!
    71. Technická rána Philippa Coutinha a skvělý zákrok De Gey
     
    73
    Po následném rohu se na hřišti objevila dvojice hráčů, která byla ve vzájemném souboji. Po chvilce ošetřování míří oba aktéři za lajnu.
     
    75
    Domácí celek nepolevuje v aktivní hře, a tak uvidíme, zda se jim povede dát vedoucí branku utkání. Moc času na to banda Jürgena Kloppa nemá.
     
    76
    Po pravé straně se do zakončení dostával Roberto Firmino, jenž zkoušel překonat De Geu u tyčky. Toho ale nepřehodil a dokonce byl v ofsajdu.
     
    77
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Marcus Rashford, přichází Wayne Rooney.
     
    78
    Domácí před brankou kombinovali a dostali se do střeleckého pokusu. Rána z nějakých dvaceti metrů byla ovšem zablokována pozornou obranou.
     
    79
    Naivně postupoval po levé lajně Ashley Young. Ten naběhl do tří hráčů. V tomto souboji se mu povedlo alespoň vybojovat vhazování.
     
    81
    Centrovaný míč Erica Baillyho z pravé strany odhlavičkoval jeden z bránících hráčů před Zlatanem Ibrahimovićem. Následovat tak bude roh United.
     
    82
    Středem hřiště postupoval Joël Matip, jenž byl zastaven Waynem Rooneym. Následovat tak bude standardní situace Reds, kteří jí rozehrají nakrátko.
     
    83
    Akce byla zakončena střelou z pravé strany, která byla zablokována. Ve stejné akci se do zakončení hnal Firmino, jehož těsně před zakončením obral o míč Bailly. To byl hodně důležitý zákrok od hostujícího obránce!
     
    85
    Čas se nám ovšem hodně rychle krátí a zatím to vypadá, že šlágr tohoto kola bude bez branek. Všemu by měl nyní pomoct střídající Origi.
     
    85
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází Roberto Firmino, přichází Divock Origi.
     
    86
    Střídání v týmu Liverpool FC: ze hřiště odchází James Milner, přichází Alberto Moreno.
     
    87
    Divock Origi byl nyní aktivní na levé straně. U rohového praporku se pokoušel vybojovat roh o Ronneyho. Poslední dotek šel ovšem od belgického forvarda.
     
    88
    Dvě minuty před koncem základní doby se snažili vymyslet něco hosté. Ti byli na levé straně, ale Young ani Pogba nepřešli skrz obranu.
     
    90
    Hodně nesportovně se nyní zachoval Zlatan Ibrahimović. Ten loktem atakoval Emreho Cana, jenž nakopával míč směrem do útoku.
     
    90+1
    Čtvrtý rozhodčí nastavuje nad rámec tohoto utkání tři minuty. Jak to tak vypadá, tak branku dnes nejspíše neuvidíme. To je na takový šlágr opravdová škoda.
     
    90+1
    Marouane Fellaini bude čtvrtým hráčem United, jenž je potrestán žlutou kartou. Belgický záložník zbytečně fauloval na útočné polovině.
     
    90+2
    Střídání v týmu Manchester United: ze hřiště odchází Ashley Young, přichází Luke Shaw.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Šlágr osmého kola mezi Liverpoolem a Manchesterem United končí bezbrankovou remízou 0:0. Utkání nám nenabídlo žádnou krásnou podívanou či nějakou velkou šanci. Remíza je tedy oprávněným výsledkem.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u Premier League zase nashledanou. (22:54:46)

    David Panuška

    Branky:

    Karty:   44. Bailly (MAN), 45+1. Young (MAN), 90. Ibrahimović (MAN), 90+1. Fellaini (MAN)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 3:5. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 2:5. Fauly: 14:20.
    Liverpool FC: Karius – Clyne, Matip, Lovren, Milner (86. A. Moreno) – Can, Henderson, Coutinho – Mané, Sturridge (60. Lallana), Firmino (85. Origi).
    Náhradníci: Mignolet – Klavan, Grujić, A. Moreno, Lallana, Lucas Leiva, Origi.

    Manchester United: de Gea – A. Valencia, Bailly, Smalling, Blind – Fellaini, P. Pogba – Rashford (77. Rooney), A. Herrera, Young (90+2. Shaw) – Ibrahimović.
    Náhradníci: Romero – Rojo, Mata, Rooney, Lingard, Shaw, Carrick.

    Rozhodčí: Taylor – Bennett, Child.
    bahis siteleri