Košice – Banská Bystrica 3:2 (kon.) | Trenčín – Orange 20 5:2 (kon.)
konec
HC Košice
3:2 (0:2, 1:0, 2:0)
HC´ 05 Banská Bystrica
sk Úterý 18.10.2016, 17:30 • Steel aréna, Košice • Tipos Extraliga (SR) • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Skončil sa dohrávaný zápas 12. kola Tipsport ligy, v ktorom HC Košice poráža Banskú Bystricu pomerom 3:2 a do tabuľky si tak pripisuje tri body. Košičania tak učinia po dokonalom obrate a dvoch strelených gólov v tretej tretine.

    Pomer striel v dnešnom zápase: 21:38

    S týmto konštatovaním sa už s vami lúčim a prajem vám ešte pekný zvyšok večera. (19:50:53)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:44
    Bacashihua opäť na striedačke, posledná šanca pre hostí.
     
    59:37
    Oddychový čas domácich.
     
    59:37
    Hra je vykázaná do stredného pásma, tak teraz to bude mať Banská Bystrica už len veľmi ťažké. Jason Bacashihua sa navyše bude musieť vrátiť do bránky.
     
    59:30
    Ďalšie vyvezenie puku v podaní domácich, tentokrát bez strely.
     
    59:10
    Domáci takmer definitívne rozhodli, vyhodený puk z obrannej tretiny ale o niekoľko centimetrov minul priestor troch žrdí. Napokon je z toho zakázané uvoľnenie.
     
    59:05
    Košičania puk poslali do stredného pásma, kam sa teraz hostia poriadne ponáhľajú.
     
    58:43
    Ďalšie rýchle prerušenie hry. Záver riadnej hracej doby sa poriadne naťahuje.
     
    58:36
    Pomerne rýchlo sa hra prerušila, puk ostane v obrannej tretine domácich Košíc. Buly sa vhodí po pravici Habala, ktorý je teraz plne koncentrovaný.
     
    58:31
    Bacashihua je na striedačke, začína sa power-play Banskej Bystrice!
     
    58:31
    Oddychový čas hostí.
     
    58:31
    Bacashihua bol už takmer v strednom pásme, napokon ale na striedačku nešiel. Čakáme oddychový čas hostí.
     
    58:10
    Strela od modrej Habalovi vypadla, avšak len do priestoru za bránkou. Odtiaľ tak Banská Bystrica vyrovnávajúci gól pridať nemohla.
     
    58:00
    Dve minúty do konca tretej tretiny. Zaujímať sa budeme predovšetkým o bránku hostí, v ktorej stále pevne stojí Jason Bacashihua.
     
    57:02
    Ďalšia obrovská šanca Košíc! Nagy puk zaviezol do pásma, spoza bránky ho ponúkol pred bránkovisko Bicekovi, ktorý strelou z prvej neprepálil Bacashihuu.
     
    56:48
    Rosandič v objatí s Hričinom, obaja padli na ľad, vylučovať sa ale nebude.
     
    56:09
    Nahodenie Mislava Rosandiča bolo zastavené, naopak, do šance sa dostali Košice, ktoré mohli definitívne rozhodnúť. Puk si ale teraz nenašiel cestu do siete.
     
    55:39
    Matuškin rozohrával smerom dopredu, jeho spoluhráči ale boli v útočnej tretine zatlačení k mantinelu a o puk po krátkom boji prišli. Ďalšie cenné sekundy pre Košice.
     
    55:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva posledných 5 minút. Za súčasného stavu sú na koni Košice, tie ale ešte rozhodne vyhrané nemajú. Budeme zvedaví na to, čo sa ešte v závere podarí Banskej Bystrici vymyslieť.
     
    54:50
    Strela Nagya Bacashihuovi síce vypadla, Hričina, ktorý preletel bránkoviskom, už ale tento puk do siete nedokázal dopraviť. Pokračujeme tak za stavu 3:2 v prospech domácich.
     
    54:10
    Hostia s pukom krúžili okolo útočnej modrej čiary, to sa im ale napokon vypomstilo. Dopustili sa totiž postavenia mimo hry a opäť tak dali možnosť domácim na vymenenie hráčov.
     
    53:57
    Košičania zbierali cenné sekundy v obrannej tretine, domáci celok sa teraz snaží striedať čo najčastejšie. Je to pochopiteľné, Košičania si chcú sily ušetriť na absolútny záver.
     
    53:00
    Nagy je na ľade, pokračujeme za rovnovážneho stavu.
     
    52:21
    V útočnej tretine navyše odviedol kusisko práce skúsený Bartoš, ktorý získal cenné sekundy a všetko tak nasvedčuje tomu, že sa už Košice pri vylúčení Nagya ubránia.
     
    52:00
    Hostia sa v prechode do pásma stále trápia, aj v tejto chvíli teda platí, že Košičania stále vedú pomerom 3:2.
     
    51:29
    Hokejkou zahral aj Bacashihua, ktorý sa snažil zrýchliť rozohrávku svojho tímu.
     
    51:00
    Banská Bystrica sa nedokáže na dlhší čas usadiť v pásme súpera. Rukavica je hodená, hostia majú ideálnu príležitosť na vyrovnanie. Uvidíme, či ju napokon využijú.
     
    50:30
    Košičania puk okamžite odpálili.
     
    50:24
    Nagy (KOS) – 2 minúty – hákovanie.
     
    50:10
    Naopak, Košičanom v tejto chvíli stačí hru kontrolovať ďaleko od svojej bránky a ideálne v blízkosti svätyne Bacashihuu. A to sa domácim teraz aj darí.
     
    49:07
    Boltun (KOS) – 2 + 2 minúty – hrubosť – 10 minútový osobný trest – nešportové správanie.
     
    49:07
    Bortňák (BBY) – 2 + 2 minúty – hrubosť.
     
    49:07
    Tak toto je zápas so všetkým, čo k hokeju patrí! Práve sme sledovali bitku, za ktorú by sa nehanbili ani tí najtvrdší chlapci v NHL. Údery lietali z každej strany – a veru nešlo o žiadne slabé facky. Obaja kohúti – Boltun a Bortňák, dnes zrejme dohrali.
     
    48:58
    Hostia sú stále značne otrasení dvomi gólmi inkasovanými v priebehu dvoch minút, každopádne, ak chcú dnes bodovať, smerom dopredu budú musieť byť o poznanie aktívnejší.
     
    47:55
    Zakázané uvoľnenie hostí, Banská Bystrica nemôže striedať.
    47:00
     
    47:00
    Radek Deyl sa na útočnej modrej pošmykol, spadol, čo malo za následok prečíslenie hostí dvoch proti jednému. Zakončenie z medzikružia skončilo len na pozornom Habalovi.
     
    46:58
    Maione prebral puk na svoju hokejku za bránkou hostí, každopádne, tí sú poriadne otrasení a v tejto chvíli sa nedokážu presunúť ani len za útočnú modrú čiaru.
     
    46:00
    Na ťahu sú hostia.
    45:16 Tomáš HRIČINA - 3:2
     
    45:16
    Košice dali gól!
    Dokonalá otočka je na svete! Ladislav Nagy nedal pokoj dvojici obrancov za súperovou bránkou, vypichol im puk, ten sa následne dostal na hokejku Hručinu a TOMÁŠ HRIČINA sa už otočil okolo žrde a poslal Košice do vedenia. Asistencia: Ladislav Nagy.
     
    45:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva 15 minút.
     
    44:24
    Tak sa na to pozrime! Košičania jednoznačne prebrali iniciatívu na svoje hokejky a okamžite mohli skórovať aj po tretíkrát, Bacashihua sa ale prezentoval parádnym semaforom a zákrokom azda aj mesiaca!
    43:52 Jakub SUJA - 2:2
     
    43:52
    Košice dali gól!
    A máme vyrovnané! Košičania vyvinuli v tretej tretine na svojho súpera veľký tlak, výsledkom čoho je ich druhý gól. Strela od modrej bola ešte zrazená, na pohyb puku ale nebol Bacashihua absolútne pripravený. Vyrovnal JAKUB SUJA. Asistencia: Martin Dudáš.
     
    43:29
    Pískala sa hra so zdvihnutou hokejkou. Zaobíde sa to bez vylúčenia, každopádne, pri častom prerušovaní môže zápas opätovne stratiť na svojom tempe.
     
    43:10
    Košičania vyslali niekoľko tvrdých striel, či už od modrej čiary, alebo z kruhu na vhadzovanie, avšak jeden z hostí ostal ležať na ľade, a tak sa hra prerušila.
     
    42:58
    Hostia puk často odhadzujú do bezpečnej zóny a takýmto spôsobom sa snažia brániť.
     
    42:00
    Košičania pritlačili na pílu a vyslali ďalší dobrý strelecký pokus, tentokrát z hokejky Tibora Vargu. Vargova rana švihom je legendárna a teraz len tesne minula priestor troch žrdí.
     
    41:35
    Domáci celok sa držal v pásme, avšak napokon prepadol Košičanom puk pri modrej čiare, čo dalo možnosť na prestriedanie Banskej Bystrici.
    40:22
     
    40:22
    Košičania okamžite v šanci, z pozície ľavého krídla si do pásma nakorčuľoval Nagy, ktorý to skúšal dobrou strelou švihom pod hornú žrď, avšak Bacashihua zakročil ramenom a puk zrazil na ochrannú sieť.
     
    40:19
    Puk sa po 18-minútovej prestávke prvýkrát dotkol ľadovej plochy, čo znamená, že tu máme úvod poslednej tretiny. Budeme zvedaví na to, či sa ešte počas záverečnej 20-minútovky riadnej hracej doby udeje niečo zaujímavé, alebo sa už bude zápas len dohrávať.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Prostredná časť riadnej hracej doby je už minulosťou, za nami je tak už 40 minút zápasu. Aj druhá tretina priniesla zaujímavý hokej z oboch strán, v ktorom nechýbalo obom celkom nasadenie a dravosť, aj preto platí pred poslednou časťou riadnej hracej doby stav 1:2.

    Pomer striel po 2. tretine: 12:28

    Tretia tretina sa začne približne o 19:11.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:52
    Zdá sa, že pred prestávkou sa neudeje už nič podstatné.
     
    39:10
    Košičania sa do pásma presunuli s tromi korčuliarmi a na malý moment sa tak ocitli len proti dvojici obrancov, strela z vonkajšej hranice pravého kruhu na vhadzovanie ale skončila len v lapačke pozorného Bacashihuu.
     
    39:00
    Beží posledná minúta druhej tretiny.
    38:19
     
    38:19
    Domáci prepadli v strednom pásme, čo sa snažil využiť Tomáš Matoušek. Ten sa dostal do samostatného úniku, Habal ale skvelým zákrokom dokázal Košice podržať.
     
    37:48
    Dávid Buc prebral puk za bránkou súpera, tam ale nedokázal ustáť niekoľko tvrdých, no čistých hitov a padol na ľadovú plochu. V kombinácii budú pokračovať domáci.
     
    36:39
    Tentokrát to už ale bolo o poznanie nebezpečnejšie, strela tesne nad ľadom totiž Bacashihuovi vypadla a puk prekĺzol bránkoviskom Banskej Bystrice, našťastie pre hostí sa tak stalo bez povšimnutia útočníkov Oceliarov.
     
    36:09
    Ladislav Nagy prebral puk v strednom pásme, posunul ho až do toho útočného, kde to ešte skúsil spätnou prihrávkou na modrú čiaru. Strela odtiaľ sa ale neujala, puk totiž priestor troch žrdí nezasiahol.
     
    35:09
    Truchno puk posunul na hranicu pravého kruhu, odkiaľ to strelou do protipohybu skúšal Tamáši. Habalova lapačka ale vystrelila včas a puk dokázala ukryť.
     
    34:20
    Domáci pustili do zakončenia aj svojho súpera. Zodpovednosť na seba vzal Kafka, ktorý tvrdou ranou preveril pozornosť Habala. Ten puk zrazil do bezpečnej zóny.
     
    33:58
    Hra mierne stratila na svojom tempe, Košičania sa pokúšali o vyrovnávajúci gól, avšak Bacashihua puk do siete prejsť nenechal. Nasledovalo zakázané uvoľnenie v podaní hostí.
     
    33:09
    Na opačnej strane klziska prišlo aj niekoľko zakončení domácich, zväčša šlo ale o nepresné strely, po ktorých skočil puk na zadnom mantineli.
     
    32:29
    Až trestuhodne teraz pustili domáci do zakončenia Češíka, ktorý to skúšal síce z veľkého uhla, napokon sa ale dostal aj k dvom dorážkam, ktoré Habal prilepený o žrď kryl.
     
    32:02
    Košičania už hrajú s piatimi korčuliarmi.
     
    31:55
    Puk bol ďaleko od Habala a hostia zvolili radšej taktické šetrenie síl, a tak v krátkom časovom horizonte prestriedali hneď niekoľkokrát.
     
    31:30
    Hostia pokračujú vo svojej presilovej hre.
    30:45 Ladislav NAGY - 1:2
     
    30:45
    Košice dali gól!
    Košičania boli počas vlastného oslabenia aktívni a využili fakt, že ich súper mierne podcenil. Aj preto sa do zakončenia dostal LADISLAV NAGY, ktorý nedal Bacashihuovi šancu na zákrok.
     
    30:02
    Boltun (KOS) – 2 minúty – podrazenie.
     
    30:01
    Ďalší nepríjemný moment, opäť po osobnom strete. Tentokrát skončil na ľadovej ploche jeden z hostí, ktorý odchádza na striedačku za pomoci spoluhráčov.
     
    29:30
    Košičania prepadli v strednom pásme a po rozohrávke súpera čelili nepríjemnému zakončeniu takmer od červenej čiary, avšak Habal sa stihol včas presunúť k opačnej žrdi.
     
    28:48
    V tejto chvíli sme ale boli svedkami nepríjemného momentu, kedy padol po jednom z osobných súbojov na ľadovú plochu Marek Bartánus. Marek má, zdá sa, problémy s nohou, snáď to teda nebude nič vážne.
     
    28:42
    Jakub Suja nemal v útočných radoch podporu, aj preto sa s pukom napokon stiahol len do obrannej tretiny. Košičania sa viditeľne trápia.
     
    27:55
    Hra teraz poriadne stratila na svojom tempe, puk sa niekoľkokrát voľne presunul z jednej strany klziska na tú druhú, avšak zakázané uvoľnenie sa pískať nemuselo.
     
    27:00
    Nastrelený puk Dávida Buca smerujúci do rohu klziska zachytili len domáci hokejisti, ktorí budú, podobne ako Banská Bystrica, striedať.
     
    25:48
    Košičania hrajú s piatimi hráčmi, po dlhšom čase sa nám tak sily na ľadovej ploche opäť vyrovnali.
    25:30
     
    25:30
    Banská Bystrica mohla pridať svoj tretí presný zásah v tomto stretnutí! Pred Habalom vložil do strely hokejku Jordan Hickmott, ten puk tečoval len na telo českého gólmana. Následná rana z dorážky bola zrazená na ochrannú sieť.
     
    25:11
    Teraz sa už ale domáci oslobodili.
     
    24:30
    Dudáš poslal puk len na hokejky súpera, z obrannej tretiny ho následne nevytlačil ani Radek Deyl. Hostia tak budú pokračovať v útočení.
     
    24:09
    Banská Bystrica bola na ľade s piatimi korčuliarmi, v rozohrávke si ale absolútne nerozumela. Aj preto sa po nepresnom pase smerom dopredu pískalo zakázané uvoľnenie v neprospech hostí.
     
    24:00
    Presilová hra Košíc sa tak skončil predčasne, naopak, po návrate Ivana Ďatelinku na ľadovú plochu si v početnej výhode zahrá hosťujúci celok.
     
    23:36
    Kolektívny trest pre hráčsku lavicu Košíc – 2 minúty – príliš veľa hráčov na ľadovej ploche. Dnes už po druhýkrát.
     
    23:29
    Košičania majú veľký problém s prechodom cez útočnú modrú čiaru, Banská Bystrica zatiaľ dnešné stretnutie jasne kontroluje.
     
    22:58
    Sledovali sme niekoľko tvrdých zakončení v podaní domácich, avšak puk sa opätovne presunul len ďaleko od Jasona Bacashihuu.
     
    22:11
    Banská Bystrica sa okamžite oslobodila, puk je v strednom pásme.
     
    21:56
    Ďatelinka (BBY) – 2 minúty – faul kolenom.
     
    21:12
    Habal si teraz nedal pozor a Košice mohli inkasovať aj po tretíkrát. Gólman Košíc sa vybral za bránku, kde bol ale aj Mário Lunter. Domáci mali šťastie, že ten sa napokon do zakončenia nenatlačil.
     
    20:45
    Puk je v strednom pásme, úvod druhej tretiny je jasne v réžii domácich, ktorí sa medzičasom ubránili počas vylúčení Jiřího Vašíčka. Stále tak platí stav z konca prvej tretiny – 0:2.
     
    20:13
    Rozhodcovia aj hráči už boli pripravení na vhodenie úvodného buly druhej tretiny, prostredná časť riadnej hracej doby sa preto bez väčšieho otáľania mohla začať. Puk v nej získali na svoje hokejky opäť domáce Košice, ktoré sa pokúsia čo najskôr puk odpáliť k bránke Banskej Bystrice. Pri vylúčení Vašíčka totiž pokračujú v hre v početnej nevýhode.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Skončila sa prvá tretina dohrávky 12. kola Tipsport ligy medzi Banskou Bystricou a domácimi Košicami. Úvodných 20 minút pritom potvrdilo to, čo sa od stretnutia očakávalo, a síce kvalitné bránenie a rýchle útočenie z oboch strán. Nechýbalo viacero pekných hokejových momentov, aj preto svieti na interaktívnej „kocke“ priebežný stav 0:2.

    Pomer striel po 1. tretine: 4:14

    Druhá tretina sa začne približne o 18:18.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:48
    Aj preto sa domáci postarali o niekoľko včasných odpálení puku cez všetky čiary. V prvej tretine sa už neudeje nič podstatné, hostia budú v presilovke pokračovať aj počas prostrednej časti zápasu.
     
    18:55
    Puk je v obrannej tretine Košíc, hostia ho ale na svojich čepeliach nemajú.
     
    18:20
    Vašíček (KOS) – 2 minúty – nedovolené bránenie v hre.
     
    18:07
    Krásna krížna prihrávka z obrannej tretiny až na útočnú modrú čiaru znamenala prečíslenie hostí, ktorí sa rútili v dvojici proti jednému obrancovi Košíc. Tretí gól z toho nebol.
     
    17:48
    Puk bol teraz pomerne dlho zašliapnutý pri mantineli v útočnej tretine Košíc, rozhodcovská štvorica ho ale po celý čas nestratila z dohľadu a hru tak neprerušila.
     
    17:00
    Do konca prvej tretiny ostávajú posledné 3 minúty. Nuž, budeme zvedaví na to, či sa ešte v otváracej tretine dočkáme nejakého gólu, alebo sa do šatní pôjde za stavu 0:2.
    16:18 Alex TAMÁŠI - 0:2
     
    16:18
    Banská Bystrica dala gól!
    Košičania boli smerom dopredu aktívni, ani to im ale nestačilo na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Naopak, sami inkasujú po druhýkrát, a to z hokejky ALEXA TAMÁŠIHO. Asistencie: Martin Andrisík, Vjačeslav Truchno.
     
    15:10
    Začalo sa posledných 5 minút prvej tretiny, stále platí stav 0:1, keďže presilovkový gól Petra Kafku bol zatiaľ jediným v tomto stretnutí.
     
    14:45
    Hostia medzičasom v plnom počte.
     
    14:12
    V šanci aj Hričina, ktorý teraz pred bránkoviskom chcel sklepnúť zrazenú strelu do siete, pozorná defenzíva mu v tom ale zabránila.
     
    13:40
    Košičania hru cez os ihriska preniesli na opačnú stranu ihriska, kde už stál na strelu pripravený Klíma. Ten to skúsil švihom, tento puk ale Bacashihua pravým betónom vykopol.
     
    12:45
    Košičania sú v pásme a už v úvode presilovky ohrozujú bránku svojho súpera.
     
    12:26
    Bortňák (BBY) – 2 minúty – seknutie.
     
    12:19
    Hra na malý moment stratila na svojom tempe, oba celky si totiž v rámci stredného pásma poslali len niekoľko nepresných prihrávok. Aj to je dôvod, prečo sa na ľadovú plochu dostanú čerstvé sily.
     
    11:48
    Košičania puk zbierali za bránkou Vladislava Habala, kde sa hra v posledných minútach zdržiavala najčastejšie. Domáci si ale v rozohrávke smerom dopredu absolútne nerozumeli.
     
    11:00
    Na ťahu sú tak domáci.
    10:21 Petr KAFKA - 0:1
     
    10:21
    Banská Bystrica dala gól!
    A jeho výsledkom je prvý gól v stretnutí. Banská Bystrica neukázala počas tejto presilovky prakticky nič svetoborné, avšak jedna z minima striel predsa len skončila za chrbtom Habala. Postaral sa o to PETR KAFKA. Asistencie: Mislav Rosandič, Vjačeslav Truchno.
     
    10:19
    Hostia sú už usadení v pásme a roztáčajú presilovkový kolotoč.
     
    09:30
    Košičania puk okamžite poslali na bránku súpera, pričom Bacashihua ho okamžite, no trochu nerozvážne vykopol späť do hry. Hostia mali šťastie, že sa jeden z Košičanov nedostal k zakončeniu.
     
    09:20
    Nagy (KOS) – 2 minúty – hákovanie.
    08:55
     
    08:55
    Na opačnej strane klziska stála pri domácich šťastena, po jednom zo zakončení totiž zvonila žrď Habalovej bránky! Po následnej neprehľadnej situácii gól nepadol.
     
    08:15
    Radim Hruška získal za bránkou puk pre Šoltésa, ten ho zasa posunul na modrú čiaru. Odtiaľ prišlo len nevýrazné nahodenie, ktoré nemohlo Bacashihuu výraznejšie ohroziť.
     
    07:40
    Puk opustil hraciu plochu a potešil jedného z divákov prítomných v Steel aréne. Postranný arbiter si už vypýtal náhradný a pokračovať tak budeme vhadzovaním v strednom pásme.
     
    07:10
    Tomáš Klíma čakal na chybu v rozohrávke súpera, ktorá napokon prišla v strednom pásme. Urastený útočník Košíc si následne puk zobral na svoju hokejku a stiahol sa s ním do obranného pásma.
     
    06:36
    Jason Bacashihua má problém so svojou maskou, po krátkej náprave pri striedačke sa ale opäť vráti do bránky Banskej Bystrice.
     
    06:10
    Na opačnej strane to domáci skúšali tvrdou ranou od modrej čiary, ten puk ale zastal v húštine tiel pred Bacashihuom. Gólman Banskej Bystrice tak tentokrát zakročiť nemusel.
     
    05:45
    Jiří Bicek v útočnej tretine napádal rozohrávku súpera, bol tam ale sám proti trojici hráčov Banskej Bystrice. Aj preto sa hostia postarali o vydarený protiútok, ktorý bol zakončený strelou švihom.
     
    05:16
    Hričina je na ľadovej ploche, pokračujeme v hre 5 proti 5. Oba celky sa v tejto chvíli rozhodli pre striedanie počas zápasu, ten tak na malý moment stratí na svojom tempe.
     
    04:29
    Hostia majú problém s prechodom cez útočnú modrú, zdá sa preto, že Košice hru vo štvorici zvládnu bez inkasovaného gólu.
     
    04:00
    Puk navyše opäť smeruje k Bacashihuovi. Domáci celok využije tento fakt na prestriedanie svojich hokejistov.
     
    03:30
    Aj keď sa Banská Bystrica usadila s pukom v pásme svojho súpera, defenzíva Košíc niekoľkokrát znemožnila hosťom presnejšie ohroziť priestor troch žrdí. Domáci zatiaľ v obrane obetaví.
     
    03:00
    Košičania puk niekoľkokrát odpálili a v úvode oslabenia sa tak dobre bránia.
     
    02:34
    Kolektívny trest pre striedačku Košíc – 2 minúty – príliš veľa hráčov na ľadovej ploche.
     
    02:28
    Šoltés aktívne bojoval za svätyňou hostí o možnosť zaútočiť s pukom na čepeli, prestriedaný Matuškin mal ale predsa len o čosi viac síl a osobný súboj preto vyšiel lepšie v jeho prospech.
     
    02:00
    Úvod stretnutia sa nesie v pokojnom duchu, puk teraz niekoľkokrát prešiel zo strany na stranu, ani jeden z celkov ho ale medzi tri žrde súperovej bránky poslať nedokázal.
     
    01:14
    Bacashihua sa rozhodol vykorčuľovať zo svojej bránky a zachytiť tak nastrelený puk domácich Košíc, tie sa rozhodli pre striedanie a súpera tak nechali rozohrať v hĺbke vlastnej defenzívy.
     
    00:48
    Po prihrávke Kubku, ktorý sa popri mantineli snažil podporiť útočné rady Banskej Bystrice, sa ale ako prví museli brániť práve domáci. Vladislav Habal si na svoje konto pripísal prvý úspešný zákrok dnešného večera.
     
    00:11
    Úvodné buly bolo vhodené, po krátkom zápolení v stredovom kruhu sa napokon puk dostal na hokejky domácich Košíc. Tie ho v tejto chvíli miešajú v hĺbke vlastnej defenzívy a premýšľajú, ako ním čo najrýchlejšie ohroziť bránku Banskej Bystrice.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Ja ešte pripomeniem, že zatiaľ čo Košice vstúpia do tohto zápasu v snehovo bielych dresoch, hostia zo stredného Slovenska si do metropoly východu priniesli čiernu sadu dresov so sekundárnymi červenými prvkami. Toľko na úvod, hlavný arbiter už berie puk do svojich rúk a pripravuje sa na úvodné buly. Dámy a páni, prajeme vám krásny športový zážitok!
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, dovoľte mi vás ešte raz pozdraviť zo Steel arény, Košického štadióna Ladislava Trojáka, kde sa už o niekoľko desiatok sekúnd začne dohrávka 12. kola, v rámci ktorej privítajú Košice Banskú Bystricu. Hráči oboch celkov už stoja nastúpení na modrých čiarach, kde si ešte vypočujú hymnu Slovenskej republiky. Po jej doznení už ale vhodeniu úvodného buly nebude stáť nič v ceste.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodné zostavy:

    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Dudáš, Šmach, Jankovič, Vašíček, Šedivý, Michalčin, Matejka – Nagy, Suja, Bartánus – MIlý, Klíma, Bicek – Varga, Boltun, Hričina – Bartoš, Hruška, Šoltés

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Bacashihua (Košarišťan) – Wishart, Maione, Matuškin, Mihalik, Ďatelinka, Kubka, Bezúch, Rosandič – Buc, Surový, Hickmott – Kafka, Bortňák, Skalický – Lunter, Češík, Matoušek – Truchno, Tamáši, Andrisík

    Rozhodca: Stano, J. Konc – Gajan, M. Korba.
    Predzápasové rozkorčuľovanie v Steel aréne
     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás pozdravujem priamo zo Steel arény, kde sa už o niekoľko desiatok minút začne dohrávka 12. kola Tipsport ligy, konkrétne jeho najzaujímavejšie stretnutie medzi Košicami a Banskou Bystricou. Oba celky sa v tejto chvíli pripravujú na hlavnej ľadovej ploche arény, po jej úprave sa už budeme tešiť na vhodenie úvodného buly.
    V Košiciach dnes súboj minuloročných semifinálových súperov. Kto uspeje?

     
    Vážení športoví priatelia, srdečne vás vítam pri priamom prenose z dohrávaného zápasu 12. kola Tipsport ligy, v rámci ktorého si v metropole východu sily zmerajú domáci HC Košice a HC 05 iClinic Banská Bystrica.

    Povinnosti Košičanov v play-off Champions Hockey League (CHL) prinútili HC Košice odložiť plánovaný zápas s Banskou Bystricou, a tak sa pri jeho dohrávke stretávame práve dnes. Stretnutie pritom prinesie zaujímavý súboj dvoch tabuľkových susedov. Napokon, domácim Košiciam patrí momentálne „až“ priebežná tretia priečka, kam sa zosunuli po niekoľkých zápasoch na pôde celkov z celej Európy. Domáci hokejisti ju pritom okupujú so ziskom 26 bodov, pričom ich skóre činí priaznivý pomer 53:29.

    HC 05 iClinic Banská Bystrica nemusel riešiť povinnosti mimo domácej súťaže a aj preto patrí hokejistom zo stredného Slovenska priebežná 2. priečka v tabuľky najvyššej hokejovej súťaže našej krajiny. Banská Bystrica sa tu usadila so ziskom 29 bodov, ktoré postupne získala za 8 výhier v riadnom hracom čase, 2 víťazstva po predĺžení, respektíve samostatných nájazdoch, pričom v jednom prípade si HC 05 odniesol zo zápasu aspoň jeden bod. Hostia nebodovali doposiaľ len dvakrát, ich súčasné skóre činí pomer 55:29.

    Vzájomné zápasy Košíc a Banskej Bystrice z aktuálnej sezóny:

    Tieto celky sa stretli zatiaľ len raz. V rámci 2. kola sa 11. septembre zápas odohral na ľade v Banskej Bystrici, kde sa po výsledku 2:3 pp tešili z výhry Košice.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

    Lukáš Pancurák

    Branky a nahrávky: 31. Nagy, 44. Suja (Dudáš), 46. Hričina (Nagy) – 11. Kafka (Rosandič, Truchno), 17. Tamáši (Andrisík, Truchno)


    HC Košice: Habal (Kopřiva) – Deyl, Dudáš, Šmach, Jankovič, Vašíček, Šedivý, Michalčin, Matejka – Nagy, Suja, Bartánus – MIlý, Klíma, Bicek – Varga, Boltun, Hričina – Bartoš, Hruška, Šoltés
    HC´ 05 Banská Bystrica: Bacashihua (Košarišťan) – Wishart, Maione, Matuškin, Mihalik, Ďatelinka, Kubka, Bezúch, Rosandič – Buc, Surový, Hickmott – Kafka, Bortňák, Skalický – Lunter, Češík, Matoušek – Truchno, Tamáši, Andrisík

    Rozhodčí: Stano, J. Konc – Gajan, M. Korba
    bahis siteleri