Zwolle – GA Eagles 3:1 (kon.) | Feyenoord – Heerenveen 2:2 (kon.) | Utrecht – Nijmegen 1:1 (kon.)
Den Haag – Alkmaar 0:1 (kon.)
konec
FC Utrecht
1:1 (1:0)
NEC Nijmegen
Neděle 30.10.2016, 14:30 • Stadion Galgenwaard, Utrecht • Nizozemská Eredivisie • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:30.
     
    Příjemné nedělní odpoledne všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z nizozemské Eredivisie! Společně se dnes zaměříme na duel mezi FC Utrecht a NEC Nijmegen! Úvodní výkop je naplánován na 14:30!
     
    NEC Nijmegen

    Dnešní hostující tým vybojoval v deseti zápasech nejvyšší nizozemské soutěže deset bodů a patří mu jedenáctá pozice! V nabité tabulce má Nijmegen na sestupové příčky náskok jediného bodu! Nijmegen má ale obrovské problémy v koncovce! Jeho hráči totiž nastříleli pouze osm branek, což je druhý nejhorší útok v soutěži! V minulém kole uhrál Nijmegen remízu 1:1 s Vitesse Arnhem!
     
    FC Utrecht

    Utrecht v deseti zápasech posbíral dvanáct bodů a drží devátou pozici! Na domácí půdě to ale zatím není žádná sláva! Utrecht na svém hřišti posbíral jen šest bodů. Utrecht zatím táhne pětigólový střelec Haller! Jeho parta ale zvítězila už ve třech zápasech za sebou! Naposledy Utrecht vyzrál doma nad Groningenem!
     
    Vzájemné duely v minulé sezóně

    Utrecht – Nijmegen 3:1
    Nijmegen – Utrecht 1:0
     
    Úvodní sestavy:

    FC Utrecht: Ruiter – Troupee, Leeuwin, W. Janssen, van der Meer – S. Amrabat, Strieder, Ayoub – Haller, Barazite, R. Živković.
    Náhradníci: Jensen – Joosten, Conboy, van der Maarel, Ludwig, Koch, Klaiber, Kerk, Rubin.

    NEC Nijmegen: Delle – Heinloth, Dumić, Golla, Fomitschow – Bikel, von Haacke, Breinburg – Mayi, Awoniyi, Ofosu.
    Náhradníci: van Duin, Paes – Gmeiner, Kadioglu, Buwalda, Mauk, Owusu-Abeyie, Groeneveld, Jornell Grot..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Rozhodčí už přivádějí aktéry dnešního utkání na hrací plochu! Utrecht sehraje dnešní duel v červeném, zatímco Nijmegen zvolil modrou sadu dresů!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí obstarali výkop do dnešního utkání! Utrecht se okamžitě vrhl do útoku. Domácí se dokonce dostali do prvního zakončení, jenže Nacer Barazite zamířil mimo tři tyče.
     
    2
    Utrecht se znovu řítil do útoku. Na polovinu soupeře se tentokrát prodral Sofyan Amrabat, jež si ale předkopl míč daleko od nohy a hostující obránce jej o balón připravil.
     
    3
    Kévin Mayi bojoval o míč u pravé postranní čáry. Proti hostujícímu útočníkovi stáli hned tři zadáci Utrechtu, kteří jej nepustili do pokutového území. Nijmegen bude alespoň vhazovat.
     
    4
    Ofosu napadal rozehrávku domácího celku na polovině Utrechtu, nicméně Ramon Leeuwin měl k míči o pořádný kus blíže a dopravil balón až k Ruiterovi.
     
    5
    Richairo Živković si převzal vysokou přihrávku na polovinu soupeře a kolmicí kolem obránce chtěl vybídnout svého spoluhráče. Haller si ale nepohlídal ofsajdovou linii!
     
    6
    Hostující zadáci se zdlouhavou rozehrávkou na své polovině dostali pod tlak. Vše musel vyřešit brankář Joris Delle, jehož dlouhý výkop sebrali fotbalisté Utrechtu.
     
    7
    Ani domácí celek se však v úvodních minutách zápasu nikam nežene! Obránci Utrechtu kombinují s míčem na své polovině a vyměňují si krátké přihrávky.
     
    8
    Nijmegen zahrával přímý kop na polovině Utrechtu! Míč si připravil Julian von Haacke, jehož centr dolétl až do rukavic připraveného Robbina Ruitera.
     
    9
    Giovanni Troupee zastavil rodící se protiútok domácího celku a raději zvolil přihrávku na spoluhráče ze zadní řady. Domácím fanouškům se počínání Utrechtu vůbec nelíbí.
     
    10
    Kévin Mayi sprintoval na pravé straně za parádní přihrávkou za obranu domácího celku. Pobídka mezi obránci byla však příliš rychlá a míč prolétl do zámezí.
     
    11
    Julian von Haacke odevzdal nepřesnou přihrávkou před pokutové území míč domácímu celku. Utrecht ale znovu nevyužil možnost rychlého protiútoku. Domácí rozjeli postupnou kombinaci.
     
    12
    Sébastian Haller se pustil do souboje s hostujícím Gollou. Stoper Nijmegenu byl v souboji agresivnější, obral domácího hráče o míč a ještě mu pořádně naložil.
     
    13
    Gregor Breinburg se s míčem otáčel na polovině hrací plochy, avšak pod nohy se mu včas položil jeden z domácích záložníků, který mu balón odkopl do zámezí.
     
    14
    Sébastian Haller lehce prostrčil míč mezi hostujícími obránci do pokutového území. Za jeho pobídkou sprintoval Rico Strieder, jenže zadáci Nijmegenu měli k balónu o kus blíže.
     
    15
    První dobrá šance Utrechtu! Domácí se prokombinovali před pokutové území, odkud se do skákavého míče opřel Yassin Ayoub, jehož ránu vyrazil Delle na rohový kop!
     
    16
    Centr od rohového praporku nebezpečí pro hostující branku nepřinesl. Willem Janssen se ve výskoku dopustil nedovoleného zákroku a daroval míč Nijmegenu.
     
    17
    Nacer Barazite obdržel přihrávku do volného prostoru na levou stranu, potáhl si míč na hranici pokutového území, odkud odcentroval před branku, kde ale zasáhl vracející se obránce.
     
    18
    Domácí zahrávali přímý kop z hranice pokutového území! Exekuce se ujal Yassin Ayoub, jež sice dokázal obstřelit čtyřčlennou zeď, ale brankář Delle mohl zůstat naprosto klidný.
     
    19
    Nijmegen měl k dispozici svůj první rohový kop v utkání. Julian von Haacke vyslal přetažený centr na hranici pokutového území, jenže ve vzdušném prostoru kralovali domácí zadáci.
     
    20
    Poprvé v utkání se nám zažlutilo! Za nedovolený zákrok před šestnáctkou hostujícího celku vidí žlutou kartu Michael Heinloth.
     
    21
    Utrecht navíc rozehrával přímý kop z nadějné pozice. Na přetažený centr si na zadní tyč nabíhal Sébastian Haller, avšak domácí útočník se po skákavém míči nenatáhl.
     
    22
    André Fomitschow se ze všech sil snažil udržet balón na hrací ploše. Hostující zadák předvedl své technické zdatnosti, jenže míč už před jeho zásahem opustil hrací plochu.
     
    23
    Nijmegen se dožadoval rohového kopu! Michael Heinloth sprintoval za přihrávkou do pokutového území a Ramon Leeuwin ve skluzu odpravil míč za čáru. Rozhodčí přesto nařizuje odkop od branky.
     
    24
    Naopak na druhé straně se rohový kop zahrával! Nadýchaný centr se snesl na malé vápno, jenže připravený brankář Joris Delle vyrazil mezi hlavičkáře a balón vyboxoval.
     
    25
    Sébastian Haller doběhl přihrávku na hranici pokutového území. Domácí útočník měl spoustu času na odcentrování, jenže na jeho přetažený centr nedosáhl nikdo v červeném dresu!
     
    26
    Taiwo Awoniyi přečetl nepřesnou rozehrávku domácího celku na polovině hřiště, dostal se k míči a prolétl až do pokutového území. Unavený útočník Nijmegenu se už nestačil uvolnit ke střele.
     
    27
    Giovanni Troupee podpořil ofenzívu Utrechtu náběhem po pravé straně, zpracoval si vysokou přihrávku a nadýchaným centr hledal rozběhnutého Hallera. Před domácím útočníkem odvrátil balón do bezpečí Dario Dumić.
     
    28
    Taiwo Awoniyi obdržel míč na hranici pokutového území a z první jej poslal do šestnáctky, kam spěchal Kévin Mayi. Druhý jmenovaný se k balónu nedostal před zásah obránce.
     
    29
    Willem Janssen utržil v jednom ze soubojů tržnou ránu nad obočím a nyní musí být ošetřován za postranní čárou! Domácí kapitán bude podle všeho pokračovat v utkání.
     
    30
    Michael Heinloth chtěl překvapit domácí obranu dlouhou přihrávkou na Awoniyie. Druhý jmenovaný naháněl domácího stopera, nicméně Ramon Leeuwin zvládl dohrát situaci bez větších potíží.
     
    31
    Joris Delle odevzdal nepřesnou rozehrávkou míč domácím fotbalistům. Nacer Barazite si míč skvěle přikryl tělem a nechal se faulovat. Utrecht bude rozehrávat ze středového kruhu.
     
    32
    Utrecht rozehrával rohový kop. Centru od rohového praporku se zhostil Willem Janssen, jehož centr prolétl pokutovým územím, aniž by jej někdo stačil tečovat.
     
    33
    Domácí však měli k dispozici ještě jeden roh! Míč se tentokrát snesl na malé vápno, kam vystartoval Joris Delle a nekompromisně vyboxoval míč ven ze šestnáctky.
     
    34
    Sébastian Haller obětavým skluzem udržel balón na hrací ploše a vyslal do útoku Živkoviće. Druhý jmenovaný se střetl s obráncem u rohového praporku a dopustil se útočného faulu.
     
    35
    Sébastian Haller je v prvním poločasu hodně aktivní! Domácí útočník tentokrát spěchal za odraženým míčem na polovinu soupeře, ale Dario Dumić před ním stačil balón odkopnout.
     
    35
    Utrecht právě vstřelil branku!
    Utrecht se ujímá vedení! Domácím se vyplatila aktivní hra! Richairo Živković potáhl míč na hranici pokutového území, vyslal prudký centr před branku, Nacer Barazite míč tečoval a JORIS DELLE si balón srazil do vlastní branky!
    35. Joris DELLE - 1:0
     
    37
    Na druhou stranu pelášil s odpovědí Reagy Ofosu. Hostující křídelník se ale nedostal před domácího obránce a Utrecht už znovu míří s míčem kupředu.
     
    38
    Sébastian Haller si v pokutovém území zpracoval míč před sebe a akrobatickým způsobem se pokusil nachytat brankáře Nijmegenu! Nůžky se mu však nepovedly a Joris Delle schoval míč do rukavic.
     
    39
    Nijmegen se snaží rychle odpovědět na vedení domácího celku, avšak hosté se nemohou přiblížit pokutovému území Utrechtu. Domácí zatím kontrolují vývoj utkání.
     
    40
    Janio Bikel obdržel míč do šestnáctky, jenže vinou špatného zpracování se vytlačil ven ze střeleckého úhlu a domácí zadáci jej poté připravili o balón.
     
    41
    Nacer Barazite zahrával standardní situaci z levé strany. Na jeho centr si naskočil Richairo Živković, jehož hlavička zády k brance skončila na břevně!
     
    42
    Na druhé straně si Ramon Leeuwin špatně zpracoval míč před vlastním pokutovým územím. Domácí stoper své zaváhání rychle napravil, posunul si míč k postranní čáře a odkopl jej na polovinu Nijmegenu.
     
    43
    Nacer Barazite se neohroženě pustil do hlavičkového souboje s Gollou. Domácí záložník však v souboji neuspěl a stoper Nijmegenu mu navíc pořádně naložil.
     
    44
    Nacer Barazite parádní patičkou vyslal do útoku Hallera, nicméně domácí útočník měl k balónu o tři kroky dále než jeho strážce a zadák Nijmegenu uzmul míč pro hosty.
     
    45
    Richairo Živković se hnal sám na hostující branku. Domácí záložník potáhl míč až do pokutového území a střílel na zadní tyč, ale jeho pokus skončil těsně vedle branky! Ofosu navíc vidí žlutou kartu!
    45. Obrovská šance Utrechtu v závěru prvního poločasu
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas je u konce! Úvodní pětačtyřicetiminutovka se mnohem lépe vydařila domácímu Utrechtu! Domácí fotbalisté si vypracovali obrovské šance a jednu z nich proměnil deset minut před přestávkou Nacer Barazite ! Hosté byli směrem dopředu naprosto bezzubí a budou muset svůj výkon vylepšit! V závěru prvního poločasu se ještě do velké šance hnal Richairo Živković, ale sám proti brankáři nezamířil mezi tři tyče! Do šaten se proto odchází za stavu 1:0!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu NEC Nijmegen: ze hřiště odchází Reagy Ofosu, přichází Ferdi Kadioglu.
     
    48
    Hosté zahrávali přímý kop z hranice pokutového území! Míč si do nadějné pozice připravil Gregor Breinburg, jehož levačka nasměrovala míč do čtyřčlenné zdi.
     
    49
    Hraj je přerušena! Sofyan Amrabat, který schytal ránu z přímého kopu do obličeje, zůstává ležet na trávníku! U domácího hráče už jsou zdravotníci.
     
    50
    Hosté zahrávali rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, kam spěchal Dario Dumić, ale Willem Janssen před hostujícím hlavičkářem prodloužil balón na další roh.
     
    51
    Ferdi Kadioglu vyslal nepřesnou přihrávku na pravou stranu a jeho spoluhráč už míč nestačil zastavit na hrací ploše. Domácí budou vhazovat, Utrecht může uklidnit hru.
     
    52
    Dario Dumić si raději pomohl přihrávkou na brankáře Delleho, jež míč bez váhání nakopl na polovinu soupeře. Hosté jsou v úvodu druhého poločasu aktivnějším celkem.
     
    53
    Gregor Breinburg se zpoza hranice pokutového území opřel do padajícího míče. Záložník Nijmegenu vyslal skákavou ránu, která ale prosvištěla mimo tři tyče.
     
    54
    Nacer Barazite se na polovině hrací plochy skvěle natlačil před soupeře, pokryl si míč tělem a nechal se chytře faulovat. Domácí středopolař hraje skvělý zápas.
     
    55
    Yassin Ayoub potáhl míč až na hranici pokutového území, klamavým pohybem se pokusil zbavit obránce, ale zadáci Nijmegenu mu nenechali prostor k průniku do šestnáctky.
     
    56
    Taiwo Awoniyi držel míč v blízkosti pokutového území Utrechtu. Hostující útočník však operoval zády k brance a proti dobře postaveným obráncům Utrechtu neměl šanci na úspěch.
     
    58
    Hra byla znovu přerušena kvůli zranění jednoho z domácích fotbalistů. Nyní se už ale zase hraje. Utrecht se řítil do útoku, jenže Yassin Ayoub přihrál hodně nepřesně.
     
    59
    Sofyan Amrabat prošel s míčem na kopačce až na hranici pokutového území. Domácí fotbalista se pokusil překvapit obranu Nijmegenu dloubáčkem do vápna, jenže Wojciech Golla byl připraven.
     
    60
    Richairo Živković si pustil míč na pravou stranu, doběhl jej a z hranice šestnáctky odcentroval na malé vápno. Před padajícím Hallerem odpravil balón do bezpečí Dario Dumić.
     
    61
    Utrecht zahrával rohový kop. Domácí se tentokrát rozhodli pro rozehrávku nakrátko, jenže hosté jejich úmysl dobře přečetli a vytlačili Utrecht na jeho polovinu.
     
    62
    Wojciech Golla vymyslel dlouhý míč do pokutového území Utrechtu! Domácí obránci se však nenechali nachytat a pustili míč až k brankáři Ruiterovi.
     
    63
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Nijmegen z ničeho nic zaskočil domácí fanoušky! Hostujícímu trenérovi se vydařilo dokonalé střídání! FERDI KADIOGLU obdržel přihrávku do běhu, potáhl si míč vpřed a padání střelou propálil domácího brankáře!
    63. Ferdi KADIOGLU - 1:1
     
    65
    Sébastian Haller se natlačil před Fomitschowa na polovině hrací plochy. Domácí útočník si poté dobře přikryl míč a André Fomitschow jej stáhl na trávník.
     
    66
    Utrechtu se v posledních minutách jednoduše nedaří! Domácí fotbalisté se nemohou dostat do tempa a jejich útoky boří obrana Nijmegenu už na půlící čáře.
     
    67
    Wojciech Golla zvládl hlavičkový souboj na polovině Nijmegenu. Hostující stoper se navíc nechal takticky faulovat a vybojoval míč pro Nijmegen.
     
    68
    Nijmegen zahrával přímý kop na polovině domácího celku. André Fomitschow vyslal centr na malé vápno, kde hlavičkoval Kévin Mayi, ale jeho pokus nezamířil mezi tři tyče.
     
    69
    Sébastian Haller už ve druhé půli není vidět tolik, jako v poločase prvním. Domácí útočník se vrhl do dalšího hlavičkového souboje s Gollou a znovu se provinil nedovoleným zákrokem.
     
    70
    Obrovská šance hostů! Janio Bikel se z ničeho nic ocitl s míčem v pokutovém území a jeho střela po zemi na zadní tyč jen o kousek minula Ruiterovu branku!
     
    71
    Michael Heinloth vymyslel přihrávku podél postranní čáry, za kterou sprintoval Janio Bikel. Před rychlonohým křídelníkem Nijmegenu zasáhl včas Ramon Leeuwin.
     
    72
    Yassin Ayoub se zbavil svého strážce před pokutovým územím Nijmegenu, ale zbytečnou kličkou navíc zpomalil akci Utrechtu. Domácí poté přišli o míč.
     
    73
    Richairo Živković se z pravé strany tlačil do pokutového území. Aktivní hráč Utrechtu si chtěl obhodit Dumiće, ale výborně hrající stoper Nijmegenu se nenechal rozhodit a vybojoval míč.
     
    74
    Yassin Ayoub si navedl míč na hranici pokutového území, rychlou kličkou se pokusil uvolnit, jenže jeho pohotovou střelu levačkou srazil obránce na rohový kop.
     
    75
    Centr od rohového praporku se snesl do míst, kam nabíhal Sébastian Haller. Před domácím útočníkem ale vyšplhal do vzduchu brankář Delle, který míč schoval v rukavicích.
     
    76
    Julian von Haacke uklidnil hru Nijmegenu a poslal míč k postranní čáře. Michael Heinloth chtěl překvapit obranu Utrechtu centrem do vápna, jenže jeho pobídka neoslovila nikoho v modrém.
     
    77
    Nijmegen zahrával přímý kop. Do pokutového území se nastěhovali všichni hostující hlavičkáři, avšak centr z levé strany našel jen rukavice vyběhnutého Ruitera.
     
    78
    Střídající Kadioglu hýří po vstřelené brance aktivitou. Hostující fotbalista nyní vyslal další centr do pokutového území, ale Ramon Leeuwin na místě a odpravil míč do bezpečí.
     
    79
    Nijmegen rozehrával rohový kop. K odraženému míči se dostal Julian von Haacke, který bez přípravy vystřelil, jenže jeho ránu zastavil jeden z obránců.
     
    79
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Nacer Barazite, přichází Patrick Joosten.
    Střídání v týmu FC Utrecht: ze hřiště odchází Yassin Ayoub, přichází Andreas Ludwig.
     
    81
    Ani jeden z týmů už se zrovna netlačí do útoku. Hostující Nijmegen je aktivnější, hraje častěji s míčem na kopačkách, ale obrana Utrechtu se dobře pohybuje.
     
    82
    Střídající Ludwig nakopl míč na hranici pokutového území, avšak nikdo v červeném dresu neudržel jeho pobídku na hrací ploše. Hosté budou vhazovat na své polovině.
     
    83
    Kadioglu se znovu dostal do střelecké pozice, ale střídající fotbalista Nijmegenu tentokrát domácího brankáře střelou z dálky nenachytal.
     
    84
    Utrecht drží míč na svých kopačkách a kombinuje s ním na polovině hrací plochy. Domácí se nikam neženou, nikdo v modrém dresu jejich rozehrávku neatakuje.
     
    85
    Janio Bikel se natlačil před obránce a nechal se faulovat. Hosté vybojovali přímý kop na své polovině a vymaní se ze sevření domácího celku.
     
    86
    Žlutou kartu dostává André Fomitschow (NEC Nijmegen).
     
    87
    Domácí zahrávali přímý kop z nadějné pozice. Rozehrávky se ujal Sébastian Haller, ale jeho levačka poslala míč na tribunu za brankou!
     
    88
    Střídání v týmu NEC Nijmegen: ze hřiště odchází Kévin Mayi, přichází Jay-Roy Jornell Grot.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Patrick Joosten (FC Utrecht).
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Giovanni Troupee (FC Utrecht).
     
    90+2
    Střídání v týmu NEC Nijmegen: ze hřiště odchází Taiwo Awoniyi, přichází Quincy Owusu-Abeyie.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Utrecht nakonec neudržel slibné vedení a s Nijmegenem pouze remizuje 1:1! Domácí byli v první půli aktivnější a zásluhou vlastní branky Delleho se ujali vedení! V závěru půle se Richairo Živković sám na brankáře, ale nedal, a to podle všeho rozhodlo! Hosté totiž po přestávce zlepšili svůj výkon a střídající Ferdi Kadioglu vyrovnal krásnou střelou na 1:1! Poté už oba týmy spíše bránily jeden bod a dalších šancí jsme se nedočkali!
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:10.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů! Pěkný zbytek dne! (17:09:27)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 35. Delle (vla.) – 63. Kadioglu

    Karty:   89. Joosten (UTR), 90+2. Troupee (UTR) – 20. Heinloth (NIJ), 45. Ofosu (NIJ), 86. Fomitschow (NIJ)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 9:5. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 13:10.
    FC Utrecht: Ruiter – Troupee, Leeuwin, W. Janssen, van der Meer – S. Amrabat, Strieder, Ayoub (79. Ludwig) – Haller, Barazite (79. Joosten), R. Živković.
    Náhradníci: Jensen – Joosten, Conboy, van der Maarel, Ludwig, Koch, Klaiber, Kerk, Rubin.

    NEC Nijmegen: Delle – Heinloth, Dumić, Golla, Fomitschow – Bikel, von Haacke, Breinburg – Mayi (88. Jornell Grot), Awoniyi (90+2. Owusu-Abeyie), Ofosu (46. Kadioglu).
    Náhradníci: van Duin, Paes – Gmeiner, Kadioglu, Buwalda, Mauk, Owusu-Abeyie, Groeneveld, Jornell Grot.
    bahis siteleri