Arouca – Marítimo 1:0 (kon.) | Rio Ave – Guimarães 0:3 (kon.) | Braga – Belenenses 2:1 (kon.)
konec
SC Braga
2:1 (1:0)
CF OS Belenenses
Neděle 30.10.2016, 21:15 • Estádio AXA, Braga (kapacita: 30.286 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, ale samozřejmě se na vás budu těšit u dalších on-line přenosů. Dobrou noc! (23:17:50)
     
    Utkání je u konce a domácí nakonec přeci jenom slaví vítězství. Zdálo se, že po druhém gólu Ricarda Horty z 84. minuty bude závěr zápasu klidný, avšak Tiago Caeiro o tři minuty později dokázal snížit a nakonec mohlo Belenenses útočit na bodový zisk. Samotný závěr zápasu však domácí zvládli perfektně, neboť si vykoledovali několik nedovolených zákroků a téměř celý nastavený čas odehráli na útočné polovině. Domácí fotbalisté se tedy bodově dotahují na třetí Porto!
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Snahu hostujícího celku opět přerušuje nedovolený zákrok jednoho z hráčů Belenenses. Takto se hosté vyrovnání určitě nedočkají.
     
    90+2
    Jenže ofenzivní snahu Belenenses ukončil velmi rychlý a naprosto zbytečný faul. Braga tak může aspoň na chvíli kontrolovat hru.
     
    90+1
    Úvod nastavení patřil domácím, nicméně po odvráceném centru do pokutového území se Xeka dopustil nedovoleného zákroku.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje čtyři minuty.
     
    89
    Ani další volný kop nedospěl k ohrožení Marafonovy brány. Přesto se ale domácí musejí obávat o výsledek!
     
    88
    Hosté se okamžitě rychle dostali do útoku a získali volný kop. Vysoký centr si však obrana Bragy v pohodě pohlídala.
    87. Tiago CAEIRO - 2:1
     
    87
    Belenenses právě vstřelilo branku!
    Hosté ale ještě neskládají zbraně a snižují. Defenzíva Bragy si nepohlídala akci Dioga, který skvěle odcentroval na bližší tyč a přízemní přihrávku ve snížení dokázal proměnit TIAGO CAEIRO.
    84. Ricardo HORTA - 2:0
     
    84
    Braga právě vstřelila branku!
    Domácí zřejmě definitivně potvrzují své vítězství. Po akci středem hřiště sice Castro dokázal skvěle zasáhnout, ale prudkou střelu vyrazil pouze přesně před RICARDA HORTU a ten zprava propálil nepřipraveného brankáře.
     
    83
    Jako poslední se dnes na hřiště vydává Tiago Caeiro, který nahradil Vittora Gomese.
     
    83
    Jenže přetažený centr od rohového praporku prolétl až ke vzdálenější tyči a Baiano se dopustil faulu. Hosté tak mohou potřetí vystřídat.
     
    82
    Další dobrá akce Bragy. Domácí akci roztáhli na rozběhnutého Wilsona Eduarda, ale jeho následnou prudkou přihrávku tečoval jen jeden z hostů a výsledkem je pouze rohový kop.
    80. Jedovatá střela Ricarda Horty
     
    80
    Opravdu krásnou střelou se nyní prezentoval Ricardo Horta, jenž natáhl za pokutovým územím, avšak Castro se prolétl vzduchem a prudkou ránu soupeře skvěle lapil.
     
    79
    Do souboje s domácím kapitánem Baianem šel Camará až příliš důrazně a jeho vinou nakonec Belenenses ztrácí míč.
     
    77
    A střídají také domácí. Trenér Peseiro stahuje Nikolu Vukčeviće a z lavičky naopak zvedá Pedra Tibu.
     
    76
    Hned po dobré šanci Palhinhy dochází k druhému střídání hostů. Hřiště opouští André Sousa na jehož místo přišel Miguel Rosa
    76. Nadějná hlavička Palhinhy
     
    76
    Z pokračující akce se Belenenses dostalo velmi blízko! Joao Palhinha si totiž v pokutovém území našel centr z pravé strany a hlavou mířil jen těsně nad.
     
    75
    Obrana domácích si prudký centr do svého pokutového území v pohodě pohlídala, avšak po prodloužení míče se bude kopat roh.
     
    74
    Nedovolený zákrok Artura Jorgeho přináší standardní situaci ve prospěch Belenenses. Kopat se ale bude z úctyhodné dálky.
     
    73
    Konečně se k míči dostali také hosté, nicméně jejich kombinace vyústila jen v příliš přetažený nákop, který zpracovala pozorná defenzíva Sparty.
     
    72
    Už několik minut se hraje především poblíž půlící čáry a ani jeden z celků se nemůže dostat k zakončení. Tento stav určitě více vyhovuje domácím.
     
    70
    Dobře hrající Sturgeon má pro dnešek odpracováno. Na trávník místo něj vbíhá Gerson Fernandes.
     
    69
    Po centru z pravé strany se sice do zakončení tlačil Rui Fonte, nicméně po jeho nepřesném usměrnění míče se nebude kopat ani roh.
     
    68
    Druhá změna v sestavě domácí Bragy. Místo Pedra Santose jde na trávník Wilson Eduardo.
     
    67
    Stále se hraje ve středu hřiště. Braga nyní v pohodě kombinuje a nepouští soupeře k míči. Těžko ale očekávat, že se to bude dařit až do konce zápasu.
     
    66
    Domácí se aspoň na několik desítek vteřin snaží kombinovat poblíž půlící čáry. Nějaký rychlejší úprk vpřed se ale nekoná.
     
    64
    Braga je nyní naprosto z tempa. Hosté mají jednoznačně navrch a buší na vrata domácí defenzívy. Zatím však bez gólové radosti.
     
    63
    Po solidním centru do vápna míč doputoval ke Sturgeonovi, avšak ten opět nedokázal propálit skvěle blokujícího Velázqueze.
     
    61
    Další nedovolený zákrok jednoho z domácích fotbalistů. Volný kop však vyústil pouze v další standardní situaci v podobě rohového kopu.
     
    60
    Domácí poprvé střídají. Nevýrazného Nikolu Stojiljkoviće nahrazuje Koka.
     
    59
    Rui Fonte (BRG) byl pozdě v souboji s Haninem a dostává žlutou kartu.
     
    58
    Domácí si opravdu zahrávají s ohněm a další nepřesnosti by se nemuselo vyplatit. Nyní je ale každopádně domlouváno Marafonovi, který trochu zdržoval při rozehrávce.
     
    57
    Po rohovém kopu Belenenses se Sturgeon dostal do nadějného zakončení, avšak než došlo k zakončení, vrhl se do rány jeden z domácích.
     
    55
    Registrujeme jen další nepovedený útok domácí Bragy. Kdo očekával nějakou výraznou převahu favorizovaného celku, musí být velmi zklamán.
     
    54
    Aktivním napadáním se nyní prezentovali hosté, nicméně jejich snaha nevedla až k zisku míče a Braga rozjíždí postupný útok.
     
    52
    Druhý poločas je zatím ve znamení nepřesností a častého přerušování hry. Ani jeden celek se ne a ne prodrat blíže k šestnáctce soupeře.
     
    51
    Na druhé straně už ale došlo k odpískání nedovoleného zákroku a Braga se tedy může odhodlat k dalšímu ofenzivnímu postupu.
     
    49
    Hosté se sice hned dvakrát dožadovali odpískáni nedovoleného zákroku, nicméně sudí byl jiného názoru a nechává pokračovat ve hře.
    48. Rui Fonte spálil obrovskou šanci
     
    48
    Z útoku Belenenses však vyplynul jen rychlý brejk pro Ruie Fontu. Ten se zprava řítil sám na Castra, avšak prudkou ranou trefil právě hostujícího gólmana.
     
    47
    Jenže ofenzivní snahu Bragy pro tento okamžik ukončuje útočný faul Xeky. Uvidíme, jak si na útočné polovině povedou hosté.
     
    46
    První útočnou akci druhého poločasu obstarali domácí, kteří sice neuspěli, ale velmi rychle se dostali zpátky k míči a stále tak kombinují na útočné polovině.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 22:20.
     
    Prvních 45 minut zápasu je u konce a spokojenější jdou do kabin domácí. Ti se totiž dostali do vedení již v páté minutě, ve které se trefil Ricardo Horta, jenž zblízka u tyče prostřelil hostujícího brankáře. Následně sice měli více ze hry hosté, avšak Camará ve 24. minutě neproměnil pokutový kop a do další šance se tak dostali hosté. Xeka však se svou hlavičkou neuspěl, neboť trefil jen Castra a proto se do druhé půle půjde za stavu 1:0.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    45+3
    V závěru poločasu si sice domácí ještě vybojovali rohový kop, ale poslední zakončení hlavou letělo těsně vedle tyče Castrovy brány.
     
    45+2
    Záhy po rozehrání volného kopu je žlutou kartou potrestán i hostující Florent Hanin (BLN), který se dopustil šlapáku.
     
    45+1
    Ve vzdušném souboji s Palhinhou si Pedro Santos (BRG) lehce pomohl loktem a proto je penalizován žlutou kartou.
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje dvě minuty.
     
    44
    Velmi dobře kopnutý centr prošel pokutovým územím bez reakce jakéhokoliv hráče až vedle brány. Tohle nevypadalo vůbec špatně, avšak nakonec z toho hosté nic nevytěžili.
     
    43
    Xeka (BRG) zatáhl za záchrannou brzdu, když rukou stáhl unikajícího Sturgeona a dostává žlutou kartu.
     
    42
    Camará si chtěl vymodlit další pokutový kop ve prospěch Belenenses, avšak po dobré práci Dioga upadl velmi naivně a penalta se samozřejmě nepískala.
     
    41
    Ofenzívu Bragu však poměrně rychle po přechodu na útočnou polovinu hřiště zastavuje ofsajd Ricarda Horty.
     
    39
    Artur Jorge si na zádech pohlídal napadajícího Camaru a díky jeho dobré práci si Marafona mohl bez problémů dojít pro nepřesnou přihrávku soupeře.
     
    38
    Na druhé straně se o cosi kloudného pokusili hosté, avšak defenzíva Bragy byla tentokrát připravena a odolala soupeři i bez pomoci faulu.
    36. Xeka hlavičkoval jen do Joela Castra
     
    36
    Zničehonic to mohlo být 2:0! Horta poslal ke vzdálenější tyč skvělý míč, avšak Xeka hlavičkou zblízka trefil jen Joela Castra!
     
    35
    Pro faul si nyní došel André Sousa, který byl zezadu loktem přistrčen Jorgem. Další volný kop pro hostující Belenenses.
     
    34
    Tempo hry nám poněkud upadlo a v posledních desítkách vteřin se hraje především ve středu hřiště. Od domácích se určitě očekávalo trochu více, ale zatím mají převahu stále hosté.
     
    32
    Poblíž rohového praporku se až příliš důrazného napadání dopustil Palhinha, jenž přitlačil na soupeře a asistent rozhodčího dal sudímu Diasovi jasný signál na znamení faulu.
     
    31
    Ani volný kop domácího celku však neznamenal nic moc nebezpečného. Joel Castro si bez problémů došel pro vysoký centr.
     
    31
    Je tady druhá žlutá karta zápasu. Joao Palhinha (BLN) totiž na pravé straně za ruku stáhl unikajícího Santose.
     
    29
    Volný kop hostujícího celku sice přinesl zakončení, avšak hlavička letěla mimo tři tyče a Marafona si tak může v klidu nachystat míč na odkop od brány.
     
    28
    Znovu si jeden z domácích pomohl nedovoleným zákrokem a Belenenses bude v tlaku pokračovat standardní situací.
     
    26
    I přes nevyužitou penaltu se hosté stále drží na útočné polovině a Bragu v posledních minutách jednoznačně přehrávají. Gólové vyústění však zatím nikde.
     
    25
    Po rohové kopu sice hosté ještě zahrávali rohový kop, avšak i ten si Marafona bez větších potíží pohlídal. Domácí brankář dnes zatím září!
    24. Penalta
     
    24
    Jenže k exekuci pokutového kopu se postavil Camará a jeho nedůraznou střelu k tyči Marafona dokázal skvěle vystihnout.
     
    23
    Navíc si Nikola Stojiljković (BRG) vysloužil žlutou kartu.
    22. Tvrdý faul Nikoly Stojiljkoviće
     
    22
    Pokutový kop! Nikola Stojiljković šel v pokutovém území proti nohám Strugeona jako smyslu zbavený a tohle snad ani nemohlo skončit jinak než penaltou.
     
    21
    U postranní čáry teď musel zasahovat Artur Jorge, který likvidoval rychlejší brejk hostujícího Belenenses.
     
    20
    Zahrozit se po delší době pokusili také domácí, ale střelecký pokus z hranice pokutového území letěl do dvacáté řady nad bránou Joela Castra.
     
    19
    Před Marafonu přilétl další prudký centr ze strany. Domácí brankář se ale ve středu pokutového území nacházel jako jediný a míč si ze vzduchu bezpečně stáhl do náruče.
     
    18
    Nyní se hosté sice dostali až k zakončení, avšak Joao Diogo na pravé straně pokutového území hlavičkou nemířil přesně. Nutno říci, že byl ve velmi obtížné pozici.
     
    16
    Dlouhé autové vhazování opět doletělo až na hranici malého vápna před Marafonovou bránou, ale André Sousa si při zpracování pomohl rukou a ztrácí míč.
     
    15
    Po úvodním tlaku domácích svěřenců Josého Peseira se hra trochu uklidnila a jsou to naopak hosté, kteří se více snaží kombinovat na útočné polovině.
     
    14
    Na polovině Bragy se hostům podařilo dostat míč až do pokutového území, avšak přízemní centr si Marafona bezpečně pohlídal.
     
    12
    Na pravé straně to domácím moc nevyšlo. Prudký centr letěl mimo dosah všech hráčů hrajících v červenobílých dresech, tedy domácích.
     
    11
    Vhazování sice obstarali hostující fotbalisté, avšak v rámci fair play samozřejmě okamžitě vrátili míč k nohám domácích, kteří tak mohou rozjet další akci.
     
    9
    Jeden z hostů u půlící čáry tvrdě zajel do Pedra Santose a ten bude potřebovat ošetřit. Na hřiště už proto spěchají lékaři domácí Bragy.
     
    8
    Ani další ofenzivní snaha hostů se u domácích fotbalistů nesetkala s pochopením. Baiano si všechno v pohodě pohlídal a bez problémů předal Marafonovi.
     
    7
    Hosté se sice pokusili přispěchat s odpovědí, ale ve středu hřiště mají navrch zatím jednoznačně domácí, kteří bezpečně kontrolují hru.
    5. Ricardo HORTA - 1:0
     
    5
    Braga právě vstřelila branku!
    Nyní se už ale domácí fotbalisté dostávají do vedení. Centr z pravé strany dolétl až k nohám RICARDA HORTY, který si míč bleskově zpracoval a zblízka propálil bezmocného Castra v bráně Belenenses.
     
    4
    Jenže příliš vysoký centr letěl nad hlavami všech hráčů a skončil za brankovou čárou. Tohle se domácím vůbec nepovedlo.
     
    3
    Po dalším nedovoleném zákroku jednoho z hostů už Braga bude zahrávat nadějnou standardní situaci. Kopat se bude několik metrů od postranní čáry.
     
    2
    Jenže hráči Belenenses si v úvodu nepotykali s přesností a velmi rychle ztratili míč. Navíc se faulem při napadání provinili Joao Diogo.
     
    1
    Vysoký míč se pokusil zpracovat Rui Fonte, avšak při své snaze zahrál domácí fotbalista rukou a proto se míče chopí hosté.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    SC Braga: Marafona – Baiano, Jorge, Velázquez, Goiano – Vukčević, Xeka – Santos, Horta, Fonte – Stojiljković
    Náhradníci: Matheus – Eduardo, Bakić, Koka, Ferreira, Tiba, Benítez

    CF OS Belenenses: Castro – Diogo, Duarte, Brandao, Hanin – Rosell, Palhinha – Strugeon, Gomes, Sousa – Camará
    Náhradníci: Ventura – Rosa, Caeiro, Fernandes, L. Silva, G. Silva, Pinto

    Rozhodčí: Artur Soares Dias – Rui Licinio Tavares, Paulo Soares.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÉ ZÁPASY

    13.3.2016 Belenenses – Braga 3:0
    28.12.2015 Braga – Belenenses 2:1 (pohár)
    31.10.2015 Braga – Belenenses 4:0
    24.4.2015 Braga – Belenenses 1:1
    7.1.2015 Braga – Belenenses 7:1 (pohár)
     
    CF OS BELENENSES

    To hosté jsou na tom pochopitelně o dost hůře a s devíti body jsou až třináctí. Na sestupové příčky mají navíc náskok pouhých tří bodů a to není nikterak ohromující číslo. Úvod sezóny v podání Belenenses nebyl špatný, ale z posledních čtyř ligových zápasů mají hosté jen dva body a před dvěma týdny hosté vypadli z jednoho ze dvou ligových pohárů. Na vítězství na hřišti Bragy pak Belenenses čeká již od 22. prosince 2001!

    Poslední odehrané zápasy

    23.10.2016 Belenenses – Benfica 0:2
    16.10.2016 Academica – Belenenses 2:0 (pohár)
    8.10.2016 Boavista – Belenenses 0:1 (pohár)
    1.10.2016 Chaves – Belenenses 3:1
    26.9.2016 Belenenses – Arouca 1:1
     
    SC BRAGA

    Domácí celek je i letos týmem, který by měl nahánět nejsilnější trio Benfica – Porto – Sporting a zatím se přesně to děje. Braga je se 17 body po osmi zápasech na čtvrté pozici a před sebou má právě zmíněné kluby. V případě dnešní výhry by se ale domácí mohli bodově dotáhnout až na druhé Porto a to je velmi pravděpodobné. Letos totiž Braga na domácí půdě ani jednou neprohrála a body ztratila jen za remízu s Rio Ave.

    Poslední odehrané zápasy

    24.10.2016 Braga – Chaves 1:0
    20.10.2016 Konyaspor – Braga 1:1 (EL)
    15.10.2016 Oliveirense – Braga 1:3 (pohár)
    2.10.2016 Arouva – Braga 1:1
    29.9.2016. Šachťar – Braga 2:0 (EL)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:15.

    Lukáš Podleśny

    Branky: 5. Horta, 84. Horta – 87. Caeiro

    Karty:   23. Stojiljković (BRG), 43. Xeka (BRG), 45+1. Santos (BRG), 59. Fonte (BRG) – 31. Palhinha (BLN)

    Neproměněná penalta: 24. Camará (BLN), brankář Marafona zneškodnil


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 6:7. Rohy: 3:8. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 24:23.
    SC Braga: Marafona – Baiano (C), Jorge, Velázquez, Goiano – Vukčević (77. Tiba), Xeka – Santos (68. Eduardo), Horta, Fonte – Stojiljković (60. Koka)
    Náhradníci: Matheus – Eduardo, Bakić, Koka, Ferreira, Tiba, Benítez

    CF OS Belenenses: Castro – Diogo, Duarte, Brandao (C), Hanin – Rosell, Palhinha – Strugeon (70. Fernandes), Gomes, Sousa (76. Rosa) – Camará
    Náhradníci: Ventura – Rosa, Caeiro, Fernandes, L. Silva, G. Silva, Pinto

    Rozhodčí: Artur Soares Dias – Rui Licinio Tavares, Paulo Soares
    bahis siteleri